δεν ημουνα σαφής οπως φαίνεται.
Ποιητική αδεία νομίζω λεγεται (η προσπάθεια μου να ειρωνευτώ)
Η μάνα που δεν νοσεί,και αφήνει να βιάζεται το παιδί της ,δεν ήτανεκ του αποτελέσματος έτοιμη να φέρει τον τίτλο του γονιού...
Καλύτερα?
Printable View
δεν ημουνα σαφής οπως φαίνεται.
Ποιητική αδεία νομίζω λεγεται (η προσπάθεια μου να ειρωνευτώ)
Η μάνα που δεν νοσεί,και αφήνει να βιάζεται το παιδί της ,δεν ήτανεκ του αποτελέσματος έτοιμη να φέρει τον τίτλο του γονιού...
Καλύτερα?
Αγαπητη η αγαπητε το γιατι δεν υιοθετουν το ελεγα και γω πριν με πολυ ευκολία αλλα οταν δεν το αντιμετωπιζεις δεν γνωρίζεις οτι το θεμα υιοθεσία ειναι γολγοθάςQuote:
Originally posted by pelariry
αν η επιθυμία να κάνεις παιδιά δεν εγωστική τότε οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί δεν υιοθετούν;
Εγώ θέλω να υιοθετήσω την alobar.
Γίνεται;
sofia μαλλον εχεις παρεξηγησει δεν λεω οτι οι γυναικες η και οι ανδρες που δεν εκαναν παιδια ειναι ανθρωποι ανισόρροποι λιγο ανεμελοι ναι, εγω μιλαω οτι ειναι η ιδια η γένηση μια πράξη μεταμόρφωσης ειτε γενησεις παιδί ειτε δημιουργήσεις έργο. Σε ότι αναφέρεται δε για την ηλικία ειναι απόψεις που διαφέρουν εχω γνωρίσει γονεις 30 ετων με αναχρονιστικές θεωρίες και συμφωνω με rain, και άτομα μεγαλύτερα που μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα εγώ προσωπικά ακούω την ίδια μουσική με τον ανιψιό μου που ειναι 17.Oυτε λέω οτι το παιδι θα καλύψει κενα μοναξιάς μπορω να χαιρομαι την παρέα με τον εαυτό μου και γνωρίζω καλα οτι ουτε συντροφος ουτε φίλος μπορεί να αναπληρωσει τα όποια κενά σου.Η ευκαιρία που σου δίνεται στο μεγάλωμα του παιδιου ειναι οτι ζεις και συ τη δική σου αναγεννηση παράλληλα και τη στιγμή που δεν μπορω να φανταστω τη χαρά της γέννησης αφου δεν το εχω ζήσει,κάτι μου λέει αυτό
Τωρα μόλις διάβασα ολεσ τις απαντήσεισ τις βρίσκω συγκλονιστικές δεχομαι τις απόψεις όλων
Αφωτεινη Alobar rain krino giwta ομολογω ότι κάποιες με συγκίνησαν το θέμα ειναι ανεξαντλητο!!
μολις μαθετε πειτε μου κι εμενα! μαρεσουνε τα δοκιμαστικα.Quote:
Originally posted by krino
εχεις ακουσει για καποιο σχετικο τεστ ντραιβ?
το οποιο το κανεις για να ξερεις τι παιζεται?
μια ιδεα ειναι η υιοθεσια. κανεις το παιδι και μετα αν δεν τα πας καλα, τσουπ, ψαχνεις για καποια υποψηφια μανα λυσσαρα! τις προαλλες ακουσα στις ειδησεις για μια που ΕΚΛΕΨΕ ξενο μωρο απο το μαιευτηριο! ομολογω εξεπλαγην!
Quote:
Originally posted by alexandros3
Εγώ θέλω να υιοθετήσω την alobar.
Γίνεται;
... καλέ το ρωτάς;... είμαι και \'τσέπης\' που σημαίνει μπορείς να με παίρνεις μαζί σου και στις διακοπές... :P. Επίσης θα χαίρεσαι να με έχεις μαζί σου στις ταβέρνες. Δε πίνω, δε τρώω κρέας και με δέκα μέτρα ύφασμα φτιάχνω 5,5 ταγέρ, 6 φούστες και καμιά 20αριά παντελόνια. Κάνω λάτρα, ξέρω κηπουρική, φτιάχνω ωραίες πίτες. Επίσης θα σου είμαι χρήσιμη για ο,τιδήποτε γραφειοκρατικό, κάνω ωραιότατους σαματάδες στις δημόσιες υπηρεσίες... :P. Και νά \'σαι σίγουρος. Όταν γεράσεις, δε θα σου φέρω ποτέ ένα ποτήρι νερό, θα τηλεφωνήσω στο ΕΚΑΒ μισή ώρα μετά την καρδιακή σου κρίση και αν κατά λάθος σου δώσω παραπάνω φάρμακο, θα πω \'συγγνώμη ήταν τυχαίο\' σα την Αλίκη Βουγιουκλάκη... :P. Για τα στερνά στηρίξου πάνω μου. Στο καλύτερο γηροκομείο θα σε κλείσω βρε, όλα τα καλά θα σού \'χω... :P ...
Καλα άσε, μετάνοιωσα.
... πολύ εύστοχα το θέτεις Πελάριρυ... ναι το θέμα της υιοθεσίας είναι γολγοθάς, αλλά υπάρχουν κι άλλες διέξοδοι. Γιατί δε πάνε εθελοντές σε ορφανοτροφεία;... γιατί δε πάνε εθελοντές στα παιδικά χωριά που ζητάνε \'μητέρες\';... γιατί δε πάνε στα νοσοκομεία να παίξουν και να απασχολήσουν δημιουργικά παιδάκια με ασθένειες;... γιατί δεν αναλαμβάνουν το μικρότερο παιδάκι της πολύτεκνης οικογένειας στη \'διπλανή πόρτα\', που ο μπαμπάς μπορεί να είναι άρρωστος και η μαμά να καθαρίζει όλη μέρα σκάλες και να λείπει απ\' το σπίτι; Να το βγάλουν βολτίτσα, να του πάρουν παιχνιδάκια, να το κρατήσουν κάποιες ώρες στο σπίτι τους... μήπως επειδή δεν έχει τα μάτια του συχωρεμένου του παππού μας, δε θα γίνει δικηγόρος όπως δε καταφέραμε να γίνουμε και μεις και δε θα μας φέρει καλούς βαθμούς απ\' το σχολείο;... είναι οι προσωπικές μου απόψεις, δε ζητώ από κανέναν να συμφωνήσει φυσικά...Quote:
Originally posted by persist
Αγαπητη η αγαπητε το γιατι δεν υιοθετουν το ελεγα και γω πριν με πολυ ευκολία αλλα οταν δεν το αντιμετωπιζεις δεν γνωρίζεις οτι το θεμα υιοθεσία ειναι γολγοθάςQuote:
Originally posted by pelariry
αν η επιθυμία να κάνεις παιδιά δεν εγωστική τότε οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν παιδιά γιατί δεν υιοθετούν;
Προφανώς Alobar είναι δικές σου απόψεις. Ζωγραφίζεις τον κόσμο με πολύ μελανά χρώματα. Κι ενώ δεν λέω ότι δεν είναι αλήθεια, είναι μια πολύ φτηνή αλήθεια... που δεν αναιρεί τίποτα.
Το τελευταίο Αλέξανδρε δε το κατάλαβα. Εννοείς ότι οι αλήθειες μου είναι φτηνές; Όχι ότι με πειράζει, αλλά με αυτές τις αλήθειες ήρθα σε επαφή αναγκαστικά από τότε που αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Καλώς ή κακώς, από πολύ μικρή. Δε ζωγραφίζω τίποτα με μελανά χρώματα, το πινέλο το βουτήξαμε όλοι μας μέσα και το βουτήξαμε βαθιά. Πίστεψέ με, όσο κι αν δε φαίνεται, κάθε φορά που βοηθάω ένα ζώο σε όλα αυτά τα χρόνια, στην ουσία αυτό που κάνω είναι να πετάω μια πιτσιλιά χρωματιστή πάνω στον καμβά... μόνο που για να την απλώσω και να φανεί το χρώμα της, έρχομαι φάτσα - κάρτα με όλη τη σκληρότητα και τη βαναυσότητα των ανθρώπων. Και πίστεψέ με, ένας λόγος που γράφω ποίηση είναι επειδή στο πολύ βάθος της ψυχής μου πιστεύω ότι αυτός ο κόσμος τελικά θα αλλάξει κάποτε αλλά με πολύ άγριο τρόπο. Το πιο σκληρό στάδιο για μένα θα είναι να καταφέρω να κάνω εθελοντισμό σε παιδιά. Χωρίς να είναι κανένας μας η συνέχεια κανενός.
:)
Εννοώ ότι είναι ένα κομμάτι από τα πάντα που υπάρχουν σ\' αυτόν τον κόσμο, το πιο φτηνό κομμάτι ίσως. Αναφέρομαι σ\' αυτά που αναφέρεις. Όχι σε σένα... εκτός κι αν σε προσδιορίζουν :)
Α, να πω επίσης ότι προσωπικά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν ο κόσμος θα αλλάξει και προς το καλύτερο... Αυτό για το οποίο όμως θέλω να είμαι σίγουρος είναι ότι δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν άνθρωποι που θα παλεύουν γι\' αυτό :)
Προφανώς όμως δεν θα ήθελα να ζω πριν 500 χρόνια και να πεθάνω από κρύωμα :)
Παιδια κανουμε για δεκαδες λογους κυριως απο αγαπη του ζευγαριου και να κανουν οικογενεια.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ???????
Πες τα βρε αφρούλα!!! αυτό πήγαινε για την πρώτη σου πρόταση.
Για τη 2η έχω να πω ότι τα παιδιά παύουν κάποια στιγμή να είναι παιδιά και πρέπει να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοικτά στα μαθήματα και στις χαρές της ζωής.
ε πως δεν φταιει?Quote:
Originally posted by afrula
Παιδια κανουμε για δεκαδες λογους κυριως απο αγαπη του ζευγαριου και να κανουν οικογενεια.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ???????
αυτο δεν θα γινει καποτε γονεας?
ε?
Ανάξιος γονέας να μη γίνει.Αν φταίει όποιος κάνει παιδιά, τότε πρέπει να σταματήσουν οι γεννήσεις.
ξερεις κανενα αναξιο γονεα, που να λεει οτι ειναι αναξιος?Quote:
Originally posted by γιώτα2
Ανάξιος γονέας να μη γίνει.Αν φταίει όποιος κάνει παιδιά, τότε πρέπει να σταματήσουν οι γεννήσεις.
Τωρα για το τι θα κανουν οι γεννησεις, δεν το ξερω.
Ο καθενας ειναι υπευθυνος για το οτι κανει ο ιδιος και οχι για τον πλανητη ολο.
Με την λογική σου Κρίνο θα φταίει και το έμβρυο που πρόκειται να γεννηθεί.
θες να πεις οτι δεν σου αρεσει η λογικη μου?
Πες μου την δικια σου να δουμε αν ειναι καλυτερη.
Αυτό ειναι..Quote:
Originally posted by Alobar
... πολύ εύστοχα το θέτεις Πελάριρυ... ναι το θέμα της υιοθεσίας είναι γολγοθάς, αλλά υπάρχουν κι άλλες διέξοδοι. Γιατί δε πάνε εθελοντές σε ορφανοτροφεία;... γιατί δε πάνε εθελοντές στα παιδικά χωριά που ζητάνε \'μητέρες\';... γιατί δε πάνε στα νοσοκομεία να παίξουν και να απασχολήσουν δημιουργικά παιδάκια με ασθένειες;... γιατί δεν αναλαμβάνουν το μικρότερο παιδάκι της πολύτεκνης οικογένειας στη \'διπλανή πόρτα\', που ο μπαμπάς μπορεί να είναι άρρωστος και η μαμά να καθαρίζει όλη μέρα σκάλες και να λείπει απ\' το σπίτι; Να το βγάλουν βολτίτσα, να του πάρουν παιχνιδάκια, να το κρατήσουν κάποιες ώρες στο σπίτι τους... μήπως επειδή δεν έχει τα μάτια του συχωρεμένου του παππού μας, δε θα γίνει δικηγόρος όπως δε καταφέραμε να γίνουμε και μεις και δε θα μας φέρει καλούς βαθμούς απ\' το σχολείο;... είναι οι προσωπικές μου απόψεις, δε ζητώ από κανέναν να συμφωνήσει φυσικά...
το εχω φαει το χαστούκι.Ξέρεις φυσικά πόσο καχύποπτοι ειναι οι ανθρωποι(,και πως να μην ειναι?)
Εγω πήγα να δωσω τα ρουχα(τα δώρα που δεν της εκαναν της μικρής) απο τη βαφτιση του παιδιου μου στην κυρία που μένει πιο κάτω, μιλάμε για χάλι μαυρο οι ανθρωποι .
Μόνο που δεν με διωξανε με τις κλοτσιές,
πηγα ευγενικά και με σκοπό να προσφέρω γιατι μου ελεγε το μωρό της δεν εχει γάλα,
την επιασε υστερια τι με περασες εμένα για ζητιάνα?μπλα μπλα μπλα..
ακουσα και την καζούρα απο τον αντρα μου και ηρέμησα.
Μια χαρούλα!!!!
Τα δίνω ολα μονο στην ΕΛΕΠΑΠ ,ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Quote:
Originally posted by krino
θες να πεις οτι δεν σου αρεσει η λογικη μου?
Πες μου την δικια σου να δουμε αν ειναι καλυτερη.
Η δική μου λέει ότι χάνεις λάδια.
αμα τα δικα σου λαδια,
ειναι μια χαρα, μην ανησυχεις για τα δικα μου.
πάντως το εντυπωσιακό είναι ότι \"εκεί έξω\" όλοι αυτοί οι ανίκανοι και ανώριμοι μαλάκες τολμούν και κάνουν παιδιά.
ενώ \"εδώ μέσα\" που έχουμε μαζευτεί όλοι οι ψαγμένοι, ώριμοι και κατασταλλαγμένοι, είμαστε κατά των παιδιών.
;)
Φωτεινη,Quote:
Originally posted by Αφωτεινή
το εχω φαει το χαστούκι.Ξέρεις φυσικά πόσο καχύποπτοι ειναι οι ανθρωποι(,και πως να μην ειναι?)
Εγω πήγα να δωσω τα ρουχα(τα δώρα που δεν της εκαναν της μικρής) απο τη βαφτιση του παιδιου μου στην κυρία που μένει πιο κάτω, μιλάμε για χάλι μαυρο οι ανθρωποι .
Μόνο που δεν με διωξανε με τις κλοτσιές,
πηγα ευγενικά και με σκοπό να προσφέρω γιατι μου ελεγε το μωρό της δεν εχει γάλα,
την επιασε υστερια τι με περασες εμένα για ζητιάνα?μπλα μπλα μπλα..
ολοι λιγο πολυ τα χαστουκια μας τα εχουμε φαει (και τα εχουμε δωσει αλλες φορες). Παιρνω σαν αφορμη, αυτο που γραφεις για να πω αυτο που λεγεται -και- σ αυτο το θεμα. Ναι υπαρχουν αχαριστοι ανθρωποι, απονοι γονεις, ναι ολοι οι γονεις δεν ειναι καταλληλοι για γονεις. Αλλα, ειμαστε ολοι ιδιοι? Ή ακομα ακομα, ειμαστε εμεις οι ιδιοι ολες τις στιγμες ιδιοι? Δεν υπαρχουν στιγμες που δεν αναγνωριζουμε τον ιδιο μας τον εαυτο?
Θελω μονο να πω, πώς ναι. Οκ. Αυτοι οι ανθρωποι ηταν καχυποπτοι. Σαφως ομως αυτο δεν σημαινει πώς ολοι οι ανθρωποι δεν ειναι ετοιμοι να αποδεχτουν μια βοηθεια. Ή πώς ολοι θα αντιδρουσαν ετσι...
Βλεπω πολυ συχνα, υπεροχους ανθρωπους. Ετοιμους να αποδεχτουν βοηθεια με πολυ περηφανια και αξιοπρεπεια. Κι αλλους επισης, γενναιοδωρους που σπευδουν να βοηθησουν με οσα μεσα διαθετουν. Λιγα ή πολλα....Ειτε με υλικα μεσα, ειτε με οποια αλλα μπορουν κ θελουν.
Σοφία
Εχεις πολυ δίκιο.
Δεν σου κρύβω οτι εχω χασει ενα μεγάλο κομμάτι απο την αγάπη μου για τον συνάνθρωπο.
χαχαχαχαααα,claire,απιστεύτου το σχόλιο!:D:DQuote:
Originally posted by claire
πάντως το εντυπωσιακό είναι ότι \"εκεί έξω\" όλοι αυτοί οι ανίκανοι και ανώριμοι μαλάκες τολμούν και κάνουν παιδιά.
ενώ \"εδώ μέσα\" που έχουμε μαζευτεί όλοι οι ψαγμένοι, ώριμοι και κατασταλλαγμένοι, είμαστε κατά των παιδιών.
;)
Eγώ έκανα,η Φωτεινή επίσης,άντε,η σειρά σας.:mad:χαχαχα
(μην το πάρεις στα σοβαρά και τρέξεις τώρα)λοολ
Εγώ δεν έχω χάσει αγάπη για τον συνάνθρωπο.Τι μου φταίνε όλοι οι συνάνθρωποι του κόσμου ρε παιδάκια;Το αντίθετο,πιστεύω πως ακριβώς επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι,την αγάπη για τον συνάνθρωπο πρέπει να μην την χάνουμε(άντε πάλι,με θύμιασα,χαααχααα).Το εννοώ όμως,γιατί να τη χάσω τη ρημάδα,αφού δίχως αυτήν,αν αφήσω να μου αφαιρεθεί η αγαπητική ικανότητα,δε θα λέω και πολλά για την κοινωνία μας.Θέλει λίγο υπέρβαση,άντε.:P
Με ξέχασες!!!Quote:
Originally posted by RainAndWind
χαχαχαχαααα,claire,απιστεύτου το σχόλιο!:D:DQuote:
Originally posted by claire
;)
Eγώ έκανα,η Φωτεινή επίσης,άντε,η σειρά σας.:mad:χαχαχα
(μην το πάρεις στα σοβαρά και τρέξεις τώρα)λοολ
Και εγώ στους ανίκανους ανώριμους μαλάκες, χαχαχα
χαχαχαααα,ναι καλέ μου,εσένα γιατί σε ξέχασα,λοολ.:D
θυμωνω με αυτους τους ανεγκεφαλους που κανουν παιδια για καθαρα εγωιστικους λογους.Νομιζοντας οτι τα παιδια ειναι μαιμουδακια οι κουκλες που πανω τους βγαζουν τις ανασφαλειες τους τις φοβιες τους και τα στερητικα υπαρξιακα τους .Χωρις να αναρωτιουνται ποτε .Ειμαι ικανος μπορω ξερω θελω να μαθω?ανικανοι,λεχριτες εγωιστες ζωα
Ήθελα να ανοίξω τέτοιο θέμα, ήθελα να ακούσω δηλαδή γνώμες σχετικά με το λόγο που ο άνθρωπος κάνει παιδιά, αφού το να έχει κανείς παιδιά είναι σχεδόν όπως το να έχει τελειώσει δημοτικό σχολείο που έχουν τελειώσει οι περισσότεροι γύρω μας.
Και αναρωτιέμαι κάποιες στιγμές και λέω μα τι γίνεται; εγώ είμαι ο παράξενος; γιατί σχεδόν όλοι κάνουν παιδιά; μήπως κάτι μου διαφεύγει, μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει σχετικά με την παιδοποιία; έκανα search στο google με τίτλο γιατί κάνουμε παιδιά, και μου έβγαλε πρώτο πρώτο αυτό εδώ το θέμα το οποίο με κάλυψε πλήρως.
Σας ευχαριστώ.
Φωτεινη ακομη και αυτο θελει λιγη διπλωματια. Οταν την συναντησεις της λες ξερεις εχω κατα καιρους κατι ρουχαλακια και τα δινω πχ στην εκκλησια, αν τα χρειαζεσαι πες μου. Δεν πας σπιτι του αλλου με μια τσαντα στα χερια, εφοσον δεν σου ζητησε βοηθεια. Μπορει να τον κανεις να νοιωσει χειροτερα, να ντραπει.
Σιγουρα θα μπορουσε να το αποφύγει πιο κοσμια, δε λεω. Ακομη και ενας ζητιάνος ντρεπεται για τον εαυτο του οταν ζητιανευει.
Πολυ καλο το ερωτημα , γιατι κανουμε παιδια ? ....................ειτε γιατι μας αρεσουν τα παιδια , ειναι σοβαρος λογος , αλλα ο σοβαροτερος ειναι επειδη βλεπουμε τους αλλους να κανουν ............ θελουμε σαν ανθωπινες οντοτητες να μην διαφερουμε δραματικα απο τους συνανθρωπους μας , οποτε ειναι κι αυτος ενας λογος που κανουμε παιδια , ειναι η αγελαια νοοτροπια αυτη , οπως βλεπω σημερα το 99% των αντρων να εχει αφησει μουσι , κατι για μενα εντελως κακογουστο , αλλα αμα το κανουν ολοι , θελει πολλα κοτσια να διαφερεις , να εισαι ' διαφορετικος ' ......................... εμενα δεν μαρεσουν τα παιδια , ποτε δεν μαρεσαν , δεν με θεωρω αφυσικο , αν βρω συντροφο ομως που θελει παιδι , δεν θα της χαλασω το χατηρι ....... βεβαια εχω μια καλη οικ. ανεση , οποτε δεν θα με επιβαρυνει ενα παιδι ......αυτους που δεν καταλαβαινω , ( και γιατι ολοι να καταλαβαινουν τους υπολοιπους ? ) ειναι αυτοι που ειναι αφραγκοι , και ζοριζονται απιστευτα για να εχουν πολλα παιδια , πραματικα ακατανοητο για μενα ....................ισως ειναι μια φυγη απο δυσκολα κατανοητο νοημα υπαρξης της ζωης , οποτε καταφευγουμε στην διαιωνιση του ειδους , που και παλι δεν ειναι ιδιον σκεπτομενου ανθρωπου .......
ειναι παρομοια η νοοτροπθια που ακουω σε τηλεπαιχνιδια , τι θα κανετε τα λεφτα που κερδισατε ? η στανταρ απαντηση ειναι ' ταξιδι ' ....................... αυτο δεν μπορω επισης να το καταλαβω , διοτο παντα ειχα την ανεση να κανω ταξιδια , και τον χρονο , κι ομως δεν εκανα πολλα ...............για μενα αυτοι που θελουν να κανουν συνεχως ταξιδια , ειναι αυτοι που νομιζουν / προσπαθουν να ξεφυγουν απο την μιζερη πραγματικοτητα τους , και πιαστευοιυν οτι μενα ταξιδι , αυτο θα συμβει , και πιοθανον συμβαινει , αλλα ξεχνουν ηθελημενα οτι απο αυτο που προσπαθουν να ξεφυγουν ειναι ο ιδιος τους ο εαυτος , τον οποιον ομως κουβαλανε μαζι τους σε καθε ταξιδι , εκει εχω καταληξει μετα απο πολυ σκεψη .......................οπως εχω διαβασει και σενα πατερικο βινλιο , ' αυτος [που δεν ειναι ευχαριστημενος στο καλλι του ( στο σπιτι του εννοει ) δεν θαναι ευχαριστημενος πουθενα ............................ειμαι φανατικα υπερμαχος αυτης της θεωριας , οχι οτι ειμαι κατα των ταξιδιων , αλλα δεν εχω εμμονη με δαυτα .......
απο βιολογικης αποψης συμφωνα με την γνωστη θεωρια του δαρβινου παιδια κανουμε απλα γιατι μεσω φυσικης επιλογης επιβιωσαν οι ανθρωποι που κανουν παιδια.αυτο ειναι πολυ λογικο, οσοι ανθρωποι δεν κανουν παιδια δεν κανουν απογονους και δεν μεταδιδουν τα γονιδια τους.
οπως επιβιωσαν και αυτοι που αισθανονται διψα πεινα κτλ.οι υπολοιποι που δεν διψουσαν και πεινουσαν αφησαν νωρις αυτον τον ματαιο κοσμο.....
ολα τα υπολοιπα ειναι ηθικολογιες που δεν εχουν καμμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Πάντως και μένα με φόβιζε πολύ να κάνω παιδιά. Πλέον το σκέφτομαι πολύ θετικά, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε έναν ανύπαρκτο άνθρωπο, την υπαρξή του!( να μήν αναφερθώ στην άλλη ζωή, που την πιστεύω ακράδαντα, γιατί θα εκτροχιάσω όλο το πόστ )
Δεν στεκει το ερωτημα παντως. Αν δεν καναμε παιδια θα εσβηνε η ανθρωποτητα. Το ζητημα ειναι η ανθρωποτητα να εξελίσσεται προς το καλύτερο. Τωρα ποιο ειναι αυτο το καλυτερο κανεις δεν γνωριζει ακριβως και ελπιζουμε τα παιδια που θα κανουμε να προχωρησουνε καποια βηματα πιο κοντα σε αυτο.
Γιατί:
- Δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικά
- Δεν έχουν έγχρωμη τηλεόραση
- Νομίζουν ότι υπάρχει μητρικό και πατρικό φίλτρο
- Από έπαρση και εγωισμό ότι όποιος κάνει παιδιά είναι ο καλύτερος και σωστότερος άνθρωπος του κόσμου και θα τα κάνει όπως είναι οι ίδιοι
...ειπε καποιος που εμφανως θεωρει τον εαυτο του καλυτερο και σωστοτερο και υπερανω επειδη δεν θελει παιδια...λολ. Οκ δεν ειναι για ολους τα παιδια, σεβαστο αυτο και το σωστοτερο για εκεινους...αλλα πολλη χολη ρε συ...δεν κανουν ολοι παιδια επειδη δεν χρησιμοποιουν προφυλακτικα ουτε επειδη βαριουνται. Για μητρικο η πατρικο φιλτρο δεν ξερω, οτι οι ανθρωποι ομως εχουν το αναπαραγωγικο ενστικτο οπως ολα τα πλασματα το εχουν, δεν ειναι εφευρεση. Αλλα δεν ειναι παντα ουτε επαρση ουτε εγωισμος με την ασχημη εννοια που το θετεις, για καποιους η δημιουργια οικογενειας ειναι η φυσιολογικη και καλυτερη δυνατον εξελιξη της προσωπικης τους ζωης. Ετσι πραγματωνονται ψυχολογικα και στο καλυτερο σεναριο δημιουργιυν και διαιωνιζουν ψυχικα υγιεις και σταθερους ανθρωπους, προσφερουν δυνατα μελη στη κοινωνια, ετσι συνεισφέρουν στον κοσμο/στην ζωη. Δεν ειναι παραλογο να θελει να αφησει καποιος το λιθαρακι του.
Ουτε και το να συνειδητοποιει κανεις οτι δεν του παει ειναι κατακριτεο, ειναι πολυ σωστο και ωραιο που συνειδητοποιουν πως δεν τους ταιριαζει και συνεισφερει στην κοινωνικη ισορροπια το να μην γεννιουνται ανεπιθυμητα παιδια. Τα παλια τα χρονια οι γυναικες δεν ειχαν ιδιαιτερες επιλογες, η δημιουργια οικογενειας ηταν η μονη διεξοδος (για κοινωνικο-οικονομικους λογους), επρεπε να παντρευτουν και να κανουν παιδακια σωνει και καλα. Γνωριζω γυναικες που το κανανε τοτε και ας μην τους ταιριαζε, και ναι...κανανε παιδια και τα φορτωσανε με προβληματα/ ψυχικα τραυματα αθελα τους, γιατι ποτε δεν ηταν ευτυχισμενες ετσι, και ειναι κριμα....Γνωριζω προσωπικα τετοιες γυναικες απο 80 και πανω. Που σημερα σε αντιστοιχα νεαρη ηλικια θα εκαναν τελειως αλλα πραγματα. Οποτε ειναι πολυ καλο που υπαρχουν επιλογες πλεον και ανθρωποι με αυτογνωσια.
Ναι κανουν και πολλοι αβερτα κουβερτα παιδια. Αλλα δεν βλεπω λογο να το χρωματιζεις τοσο αρνητικα εκτος και αν τα βλαπτουν/παραμελουν/τους κανουν κακο....