το σιγουρο παντως ειναι οτι ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΣ με την ιδεα την παρακολουθησης ΓΙΑ να πας καλυτερα ισχυει η οχι δεν εχει καμια σημασια
Printable View
το σιγουρο παντως ειναι οτι ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙΣ με την ιδεα την παρακολουθησης ΓΙΑ να πας καλυτερα ισχυει η οχι δεν εχει καμια σημασια
Μικρη παραγωγη δηλαδη. Για αυτου του μεγεθους παραγωγη ποσες ωρες εργασιας χρειαζονται? Ειναι πιο βατο για σενα απο ο,τι οι ιχθυοκαλλιεργειες? Ειναι και δικο σου το χωραφι οποτε μπορεις να το ρυθμιζεις και να το ελεγχεις το ωραριο σου χωρις να εχεις καποιον να σε επιτηρει, σωστα?
Ωραια, σε παρακολουθουν δηλαδη νομιζεις οι "ερπετοδοειδεις".
Για αυτο σου ειπα να ασχοληθεις λιγο με το Χριστο, γιατι αυτοι τον μονο που φοβουνται ειναι το Χριστο, που τους ειπε και γεννηματα εχιδνων.
Υπαρχουν μαρτυριες που λενε οτι αμα επικαλεστεις τον Χριστο στην παρουσια εξωγηινων κλπ. αυτοι φευγουν.
Τωρα για τους γονεις σου δε ξερω μου φαινεται τραβηγμενο. Ισως απλως ειναι απομακροι με ολη την ιστορια της αρρωστειας και για αυτο το λογο να το μπερδευεις ετσι.
Οπως και να εχεις να πιστεψεις στο Θεο γιατι ολοι αυτοι που λες πιστευουν στον θανατο και το σκοταδι οποτε μη πιστευεις στα ιδια με αυτους...
[QUOTE=savatage;980667]Μικρη παραγωγη δηλαδη. Για αυτου του μεγεθους παραγωγη ποσες ωρες εργασιας χρειαζονται? Ειναι πιο βατο για σενα απο ο,τι οι ιχθυοκαλλιεργειες? Ειναι και δικο σου το χωραφι οποτε μπορεις
savatage, το προβλημα με τα αγροτικα ειναι οτι μετραει και ο καιρος δυστηχως, συνηθως λαδι βγαζουμε 2-3 τονους τωρα δυο χρονιες εχουμε πεσει πολυ χαμηλα, για το μελι δεν ειχα πολλες μελισσες περυσι ειχα 20 παραγωγικα μελισσια, φετος αν πανε ολλα καλα θα εχω πανω απο 50 οποτε περιμενω αυξηση παραγωγης και στο μελι...
το προβλημα με της ιχθυοκαλειεργειες ειναι να πιασω δουλεια σαν ιχθυολογος που σπουδασα, σαν εργατης ειναι δυσκολο... τωρα μου ειπαν ωραριο 6 το πρωι με οσο παει, 6 το βραδυ μπωρει και 2 το βραδυ..... εγω δεν αντεχω τετοιο ωραριο κουβαλαω και τη ψυχωση.......
Αυτεσ οι παραγωγεσ ειναι καλεσ αν παιρνεισ επιδομα τωρα αν γινει τιποτα να μπορεισ να αποδειξεισ οτι μειωθηκαν κι εισαι καλλυμενοσ
Δεν πρεπει να δουλευεισ κανονικα αυτο να εχεισ στο νου σου δηλαδη ενασ τονοσ κ δυο λαδι ειναι κανονικα μεχρι τριακοσια κιλα ειναι καλα νομιζω
μου λετε και μου λενε ολοι οτι αυτα δεν ειναι αληθεια και οτι ειναι συμπτωματα.κι ας βγαλω λιγο ο θυμο μου και την αντιδραση προς αυτην την αποψη και ας προσπαθησω να την πλησιασω.δε μπορω να τη νιωσω.το λεω στον εαυτο μου αλλα δε με αγγιζει.ειναι πολυ δυνατα αυτα που πιστευω.και προσπαθωντας με πιεση να το δεχτω συνανταω τοιχο.και αν ισχυει αυτο που λετε εγω αγχωνομαι γιατι δε βλεπω σημειο συγκλισης της λογικης σας και της δικης μου και δε βλεπω πως και ποτε μπορει να γινει αυτο.στον κοσμο μου φοβαμαι τους αλλους στον κοσμο σας φοβαμαι εμενα.
Μπράβο μπου είναι δύο κόσμοι ο φανταστικός κι ο πραγματικός εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχεις στον πραγματικό κόσμο παρόλο που στο κεφάλι σου παίζει ο φανταστικός έτσι θα μπορείς να λειτουργησεισ κ να επιβιωσεισ έτσι έκανα κι εγώ κ δουλεύω μπράβο σου αυτά κατάλαβα κι εγώ
ναι ομως ακομα κι αν δεχτω οτι ειναι συμπτωματα και πω οτι ειμαι φυσιολογικη αν ανοιξω το στομα μου στους γιατρους αυτοι με χαπακνουν και μου λενε δεν εισαι φυσιολογικη.τι να κανω?να τους τα κρυβω?και παλι δε ξερω τι πρεπει να κρυψω και τι οχι για να με περασουν για φυσιολογικη...
Οργανικά εγώ από ότι κατάλαβα είναι σαν να σπάει η προσωπικότητα κ μένει ένα κομμάτι υγιές κι ένα παθολογικό άποψη μου πρέπει να ενδυναμωσεισ με καθημερινότητα το υγιές κομμάτι δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο αλλά εγώ αυτό κάνω
ολες μου οι αισθησεις και το μυαλό μου μου πανε κοντρα.δε ξερω ποιον να πιστεψω τους αλλους ή εμενα?
Εγώ τα κρύβω στην καθημερινότητά μέχρι που τα ξέχασα κ ισιωσα πάλι όμως ο γιατρός λέει ότι έχω σχιζοφρένεια άλλο τι λένε οι γιατροί άλλο η καθημερινότητα
δηλαδη αυτο που μου προτεινεις αν καταλαβαινω καλα ειναι οτι ας πιστευω οτι θελω αρκει να φερομαι φυσιολογικα και να ειμαι λειτουργικη σαν τους αλλους?
Μπου τον ρόλο του μεσια τον παίζει αντρασ άντε εσένα να σ δώσουμε ένα ρολακι Μαρίας Μαγδαληνής κι εγώ να κάνω το Λάζαρο χαλάρωσε
φιλος μου θεωρει οτι υποκρινομαι την ασθενεια, πιστευει οτι τα κανω ψεματα και ειμαι τεμπελης, θεωρει οτι για χαβαλε παιρνω φαρμακα και ειμαι μια χαρα.
γενικος ειμαι τεμπελης και δε θελω να δουλεψω,, για αυτο δεν παω ιχθυοκαλειεργειες, ειμαι τεμπελης.......
Παυλαρα πάρε εσύ το επίδομα έχε κ το χωραφακι σου κι ασ τον να λέει
γιατι ο μεσιας πρεπει να ειναι ντε και καλα αντρας?ποιος το λεει αυτο?
δεν εισαι τεμπελης αλλααυτη η δουλεια που βρηκες ειναι πολυ δυσκολη ενω μπορεις να βρεις κατι καλυτερο σε 8μηνο που ελεγες λογω ανεργειας
Ε φαντάζεσαι να σου λεγα εγώ ότι είμαι η Μαρία η Μαγδαληνή θα μου λεγεσ ότι ξεφλουδιζω το φυστίκι
Αυτά που σ λέω ισχύουν στην πιάτσα δεν υπάρχει τρελλός όλοι για δέσιμο είμαστε
ρε παιδια γιατι στα ψυχωτικα επισοδεια νομιζουμε οτι ειμαιστε μεσιας- η αντιχριστος, εγω νομιζα οτι ειμουν ο αντιχριστος...γιατι ετσι, εχει σκεφτει κανεις λογο γιατι ο εγκεφαλος μας κανει τετοιες σκεψεις?
γιατι νομιζουμε οτι μας μιλαει ο χριστος κλπ;
Το κανελλωνεις το ρυζογαλο!
Μπου, γιατι πρεπει ντε και καλα να βασανιζεσαι με το ποιος εχει δικιο? Εσυ ή οι αλλοι?
Δεξου απλα οτι εχεις και εσυ οπως και χιλιαδες αλλοι μια ασθενεια με συγκεκριμενα συμπτωματα.
Θυμασαι τι σου εγραψε πιο πανω η ελισαβετ για τη γυναικα που εβλεπε ποντικια στο πιατο της? Ειναι παιχνιδι του μυαλου. Κι αφου οι επιστημονες ακομα δεν εχουν βρει τροπο να γιατρεψουν πολλες ασθενειες, υπαρχουν φαρμακευτικες αγωγες για να μπορουμε να εχουμε βασικη λειτουργικοτητα και ποιοτητα ζωης. Η γιατρος ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ οταν της λες οτι εισαι σιγουρη οτι σε παρακολοθουν καποιοι φοβεροι και τρομεροι, σε πιστευει οτι οντως ετσι νομιζεις. Το οτι ξερει οτι αυτες οι ιδεες σου μπαινουν οταν εισαι σε επεισοδιο ή σε υποτροπη λογω της ασθενειας, δε σημαινει οτι δεν σε πιστευει οτι υποφερεις απο αυτες τις ιδεες.
ευχαριστω για την απαντηση savatage και ολα τα παιδια που απαντησανε..
προσπαθω ολο το απογευμα να πω οτι ειναι συμπτωματα καποιας παθησης αλλα βρισκω τοιχο..
αρα η γιατρος κι εσεις πιστευετε αυτα που σας λεω οτι πιστευω αλλα θεωρειτε οτι ειναι καποιο συμπτωμα.
τι πρεπει να κανω για να το πιστεψω?αμα συνεχισω να τα λεω αυτα θα με κλεισουν μεσα..
αλλα ετσι λεει το μυαλο μου..
αυτο που δε μ αρσει καθολου ειναι οτι δε θελω να ειμαι με κανεναν και να ημουν θα με κοροιδευαν.βγαινω παω για κανα καφε μονη μου σε μια τρυπα αλλα μου εχει λειψει να γελασω με καποιον παρεα.πολυ σοβαροτητα εχει πεσει με την παρτυ μου και δε μ αρεσει.βεβαια τους φοβαμαι τους ανθρωπους γιατι με παρακολουθουν γι αυτο μενω και μονη μου.αλλα θα ηθελα να ηταν αλλιως.
Ο κολλητος πού ειναι?? Γιατι δεν πατε για καφε μαζι? Να παιξετε και κανενα επιτραπεζιο, σε φοιτητομαγαζα πας? Εχουν πολυ ωραια γκεημς!
Να σου πω κατι, αν ησουν στη θεση της νοσοκομας που ειχε καθηκον να ταισει τη γυναικα εκει στην κλινικη, αυτη τη γυναικα που επεμενε οτι βλεπει ποντικια στο πιατο της, και εσυ εβλεπες οτι το φαγητο της ειναι καθαρο, ΤΙ θα της ελεγες για να την πεισεις οτι ειναι μονο μια ιδεα του μυαλου της?
γιατι βρε boo αυτα για σενα ειναι πραγματικοτητα.... και γω οταν ειμουν στο ψυχωτικο επισοδειο, νομιζα οτι μου συνεβενε ηταν πραγματικο οτι και να μου λεγες δε θα το πιστευα.
για σενα η παρακουλουθηση ειναι πραγματικοτητα, ετσι ειναι η κολοαρωστια..... με το elearning τη κανεις το πολεμας καθολου η το παρετησες.
ο κολητος μου ειναι αθηνα κι γω επαρχια μακρυα.μιλαμε στο τηλ.δε ξερω τι θα εκανα αν ημουν η νοσοκομα της γυναικας αυτης.πολυ δυσκολο.ισως της εφερνα ενα αλλο πιατο κι ελπιζω να μην εβλεπε παλι ποντικους.δε ξερω ειναι δυσκολο αμα πιστευεις κατι να στο αλλαξει ο αλλος.μου βαζεις δυσκολα.εσυ τι θα εκανες?θα διαβασω σε λιγο για το elearning μπας και τη γλιτωσω και δε κοπω.δε μου απανταει και ο καθηγητης να ζητουσα καμια παραταση.δε ξερω τι θα γινει και με αυτο
εκτος αν εβρισκα καποιο κολπο οπως εκανα με τις φωνες..αλλα δε μπορω να βρω κολπο για να φυγουν αυτα τωρα.
Μπου νομίζω οτι δεν πρέπει να επικεντρώνεσαι στο να πολεμάς τις ιδέες, να σκέφτεσαι δηλαδή αν είναι σύμπτωμα της ασθένειας, αν έχουμε δίκιο εμείς ή εσύ κτλ. Πρέπει να επικεντρωθείς στο τι σε κάνει να νιώθεις καλά.
Τα αποτελέσματα αυτών των ιδεών είναι να φοβάσαι, να μην μπορείς να βγεις με φίλους, να γελάσεις, να συγκεντρωθείς στο διάβασμα σου, να περνάς όμορφα, να νιώθεις ήρεμη και ασφαλής... γενικά όταν έχεις αυτές τις ιδέες δεν μπορείς να ζήσεις! Μην επικεντρώνεσαι λοιπόν στο αν είναι αλήθεια ή όχι, επικεντρώσου στο αν σε βοηθάνε να ζήσεις όπως θες ή όχι. Και η απάντηση είναι οτι δεν σε βοηθάνε. Όταν δεν έχεις αυτές τις ιδεές γίνεσαι άλλος άνθρωπος, έχεις όρεξη, βγαίνεις με φίλους, περνάς καλά, διαβάζεις, νιώθεις όμορφα.
δεν εχεις αδικο.οταν δε τα σκεφτομαι αυτα ειμαι πιο χαρουμενη.βεβαια και εκεινη η κατασταση δε ξερω αν ειναι η φυσιολογικη ή κατι ψευτικο λογω φαρμακων.μακαρι να γινοντουσαν ολα οπως πριν.τωρα δε μπορω να κανω τιποτα.τιποτα.τωρα θα ηθελα αυριο να βγω με κατι παιδια που γνωρισα απο το ιεκ αλλα φοβαμαι πως θα με κοροιδεουν αν μιλησω και μπορει να με παρακολουθουν κι αυτοι και δε θα μπορω να φυγω.γενικα τωρα δε μπορω να ειμαι με κοσμο.μονο μονη μου παω γοα καφε χαζευω τουε περαστικους, διαβαζω εφημεριδα, μιλαω στο τηλ κι ετσι περναει κανα 2ωρο και μετα παλι πισω στη φυλακη.σημερα δε προλαβα να παω γιατι ξυπνησα 5 το απογευμα
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
Τι σημασία έχει βρε μπου αν είναι ψεύτικο ή όχι αφού τότε ήσουν καλά; Ετσι κι αλλιώς το ψεύτικο και το αληθινό διαφέρουν για τον καθένα μας. Αλλος πιστεύει πως είναι ένας Θεός εκεί πάνω και τον προστατεύει, άλλος είναι άθεος, άλλος πιστεύει στους εξωγήινους, άλλος στο κάρμα... αυτό που μένει τελικά είναι να νιώθει κανείς καλά και να μπορεί να λειτουργεί όπως θέλει στην καθημερινότητα του και στην ζωή του.
Επικεντρώσου στο πώς θα μπορείς να είσαι καλά, όποια κι αν είναι η αλήθεια.
Αν δεν νιώθεις ακόμα έτοιμη να βγεις με παρέα, δεν πειράζει, ίσως χρειάζεσαι μερικές μέρες ακόμα να συνέρθεις και να νιώσεις πιο ασφαλής.
Τι σε κάνει να νιώθεις καλά τώρα; Να ακούς μουσική;
εκανα το λαθος και βγηκα για μια σοκολατα με τη μανα μου.εκατσα 45 λεπτα.τραγικο.δυο τσιγαρα εκανα και φυγαμε δεν αντεχα αλλο.πνιγομουν.και μου εβγαινε σε επιθετικοτητα.ουτε μπορουσα να κουβεντιασω.κι ολο ελεγα απο μεσα μου προσεχε τι θα πεις γιατι σε παρακολουθει και θα μπλεξεις.χαλια
τωρα νιωθω καλα οταν βγαινω μονη μου εξω, οταν κοιμαμαι, οταν ακουω μουσικη.τετοια πραγματα
Κι αν παλι εβλεπε ποντικια και στο δευτερο πιατο? Εσυ θα ηξερες πολυ καλα οτι ειναι μονο μια ιδεα στο κεφαλι της και οτι ποντικια δεν υπαρχουν. Ομως εκεινη πραγματικα σου λεει οτι τα βλεπει εκει. Τι να κανουμε για να φαει το φαγητο της και να μην πεθανει απο ασιτια? 1) Της δινεις φαρμακα για να περασουν οι παραισθησεις
2) Την πειθεις με τα λογια οτι εχει παραισθησεις και τελικα σταματαει να βλεπει ποντικια και τρωει (Πώς ομως να πεισεις με λογια??)
3) Δεν την πειθεις, αλλα τελικα τρωει απο το πιατο κι ας βλεπει ποντικια, για να μην πεθανει απο ασιτια.
Καταλαβαινεις τι εννοω? Αυτο που σου ειπα και πριν και εμεις σε πιστευουμε και η γιατρος σε πιστευει, αλλα αυτο δε σημαινει οτι οντως συμβαινει αυτο που νομιζεις. Δεν υπαρχουν ποντικια στο πιατο, ειναι καθαρο το φαγητο.
Αν ο μαους βλεπει παντου εξωγηινους και δαιμονισμενους και χριστους και παναγιες και δεν ξερω κι εγω τι αλλο, τον πιστευω οτι οντως τα βλεπει, δεν πιστευω ομως οτι υπαρχουν, αλλα οτι ειναι αρρωστος.
ευχαριστω για την απαντηση.καταλαβα..
αρα κι εγω πρεπει να παρω φαρμακα για να μην νιωθω ετσι.και να μην πιστευω αυτα που πιστευω.να γινω οπως πριν.καταλαβα.
αλλα μου φαινεται αδυνατο να αλλαξω μυαλα.μπορει ενα φαρμακο να τα αλλαξει ολα αυτα?
κι αν ναι γιατι δεν το εχει κανει? απο τη δευτερα παιρνω μεγαλυτερες δοσεις.δε θα επρεπε να αλλαξει κατι?
Δεν ξερω να σου απαντησω σε αυτο. Δεν ξερω ποσες μερες κανουν να δρασουν και αν θα επρεπε να ειχαν ηδη δρασει. Νομιζω οτι αυτο πρεπει να στο απαντησει ή καποιος που ξερει απο εμπειρια ποσες μερες κανουν ή να παρεις την ψυχιατρο σου να την ενημερωσεις.
δε θελω να ειμαι ο μεσιας.δε θελω να με παρακολουθουν.δε θελω να νιωθω οτι μου διαβαζουν τη σκεψη.κουραστηκα.αρκετα.ως εδω.