Ο πατέρας μου - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 128
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Πριν προχωρήσεις σε οποιοδήποτε σχήμα χημειοθεραπείας,ζήτα επιτακτικά από τον γιατρό λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινή λειτουργικότητα του πατέρα σου...Στο λέω αυτό, γιατί συνήθως σε ασθενείς σε terminal στάδιο, δίνουν βαριά σχήματα χημο τα οποία τους καθηλώνουν στο κρεββάτι και τους ''λιώνουν'' χωρίς επιστροφή..Το πολύ-πολύ ζήτα την θεραπεία εγγράφως και συμβουλέψου και άλλον/άλλους ογκολόγους για το αν είναι η ενδεδειγμένηυ.
    Εχω τον κολλητο μου , που επαθε καρκινο , λεμφωμα hodskins , το 2010 σε προχωρημενο σταδιο , εκανε ισχυρες χημειοθεραπειες , στην Γερμανια , και τουχουν μεινει κουσουρια .......παντως αν και καταδικασμενος , καλα ειναι τωρα , με την διαφορα οτι πρεπει να εξεταζεται ανα 6 μηνες μεχρι το 2020 ( συνολο 10 χρονια ) ....

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Sonia δεν τον αντιμετωπίζω σαν ετοιμοθάνατο, δεν ξέρω αν αυτό είναι άμυνα, άρνηση της πραγματικότητας ή δεν ξέρω γω τι άλλο, αλλά ειλικρινά εγώ δεν πίστεψα ποτέ ούτε το πιστεύω πως ο πατέρας μου θα πεθάνει σε μερικούς μήνες.
    Αυτό που θέλω πάνω από όλα, είναι όσος χρόνος του απομένει, όσος κι αν είναι αυτός, να μην μου καταρρεύσει, να μην υποφέρει, να μην χάσει την περηφάνια που πάντα είχε. Αυτό με τσακίζει περισσότερο απ΄όλα.
    Πρεπει να βρεις την δυνη Ελισαβετ ετσι να τον αντιμετωπιζεις , σαν εναν ανθρωπο που θα ζησει πολλα χρονια .....αμα βλεπει εσενα καταβαβλημενη , ειναι καταστροφη για την ψυχολογια του .........δυσκολο βεβαια να βρεις εσυ την δυναμη να τον αντιμετωπισεις σαν να μην τρεχει τιποπτα .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Πριν προχωρήσεις σε οποιοδήποτε σχήμα χημειοθεραπείας,ζήτα επιτακτικά από τον γιατρό λεπτομέρειες για τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινή λειτουργικότητα του πατέρα σου...Στο λέω αυτό, γιατί συνήθως σε ασθενείς σε terminal στάδιο, δίνουν βαριά σχήματα χημο τα οποία τους καθηλώνουν στο κρεββάτι και τους ''λιώνουν'' χωρίς επιστροφή..Το πολύ-πολύ ζήτα την θεραπεία εγγράφως και συμβουλέψου και άλλον/άλλους ογκολόγους για το αν είναι η ενδεδειγμένη..
    Όπως και νά'χει,καλή δύναμη και μην ακούς παπαριές του τύπου ''Ηταν δυνατός και κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο'' ή ''Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε''...Ελάχιστα έχει να κάνει η πρόγνωση ενός καρκίνου με την προσωπική αντιμετώπισή του απ'τον κάθε ασθενή...Υπάρχουν χαμηλής κακοήθειας και υψηλής κακοήθειας περιπτώσεις που δεν περνάει απ'το χέρι σου να κάνεις τίποτα...Εδώ ολόκληρος Steve Jobs, με όλα τα εκατομμύρια και τα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου και δεν κατάφερε να την γλυτώσει...
    Και κοίταξε να του δώσετε την ευκαιρία που λες να διασώσει την περηφάνεια του,δημιουργώντας καταστάσεις όπου θα του δίνεται η δυνατότητα να είναι ο εαυτός του.
    Δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις. Μου κοπανάνε συνεχώς την καραμέλα ότι σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό και δεν μπορούν να γνωρίζουν από πριν πως θα αντιδράσει ο κάθε οργανισμός. Ξέρω πως υπάρχουν άνθρωποι που αντέδρασαν καλά και μετά από 1-2 μέρες συνέρχοταν και σώθηκαν από αυτό, αλλά ξέρω και άλλους που έμειναν σε κώμα μετά την πρώτη χήμο και πέθαναν. Κοινώς πειραματίζονται. Για να μην έχουμε τύψεις οι υπόλοιποι πως δεν κάναμε τίποτα. Κάπως έτσι το καταλαβαίνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Πρεπει να βρεις την δυνη Ελισαβετ ετσι να τον αντιμετωπιζεις , σαν εναν ανθρωπο που θα ζησει πολλα χρονια .....αμα βλεπει εσενα καταβαβλημενη , ειναι καταστροφη για την ψυχολογια του .........δυσκολο βεβαια να βρεις εσυ την δυναμη να τον αντιμετωπισεις σαν να μην τρεχει τιποπτα .....
    Το προσπαθώ Μακ...προσπαθώ μπροστά του να είμαι όσο πιο φυσιολογική γίνεται

WhyAlwaysMe?
    Guest
    ''Σφίχτηκα'' λιγάκι όταν διάβασα το κείμενο.
    Τα καλύτερα εύχομαι για τον πατέρα σου κορίτσι.

Banned
    ................................................
    Last edited by αλεξανδρος_77; 08-08-2018 at 00:24.

Είσαι τυχερή που έχεις τετοιο πατέρα..και εκείνος θα πρέπει να είναι πολύ περήφανος για σενα..και για την οικογένεια του. Κουράγιο..υπομονή..και ότι καλύτερο εύχομαι για όλους σας..μπράβο του..και τον ευχαριστω για το μάθημα ζωης και εσένα που το μοιραστηκες

Εστάλη από SM-A520F στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    http://enallaktikidrasi.com/2013/07/...reia-diatrofi/

Ελισαβετ , διαβασε τι λεει για το λεμονι .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    http://enallaktikidrasi.com/2013/07/...reia-diatrofi/

Ελισαβετ , διαβασε τι λεει για το λεμονι .......
    Το ενδιαφέρον σου είναι συγκινητικό Μακ, σε ευχαριστώ.
    Το διάβασα, προσπαθώ να του δίνω μπόλικο λεμόνι και ειδικά το ξύσμα του λεμονιού περιέχει πολλές βιταμίνες.

Senior Member
    Θα τηλεφωνησω στον φιλο μου που εινασι στην Γερμανια , που ειχε παθει καρκινο , και ειναι καλα , να τον ρωτησω αν ξερει κατι απο τροφες .......

Senior Member
    Ελισάβετ μου, εγώ δυστυχώς δεν ξέρω πολλά πράγματα ή πληροφορίες για τον καρκίνο κι ας είχε ο θείος μου, έφυγε τόσο γρήγορα που δεν το περίμενε κανείς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα οπότε δεν ξέρω...
    Θέλω όμως να σου πω ότι ήσουν σαν παιδί (αλλά και τώρα) πολύ τυχερή που είχες τόσο υποστηρικτικό πατέρα, εγώ απ' τον δικό μου έχω πολλά και μεγάλα παράπονα και δεν θα ντραπώ να σου πω ότι ζήλεψα με όσα διάβασα... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο για να μην πιάσω τα δικά μου σε δικό σου θέμα και μάλιστα τόσο σπουδαίο, ήθελα μόνο να σου πω πόσο τυχερή είσαι (κι εκείνος βέβαια που έχει τέτοια κόρη)...

Κάνε κουράγιο όσο μπορείς κι εύχομαι να γίνει κάποια ανατροπή, κάτι, δεν ξέρω, ίσως ένα θαύμα και να ξεπεραστούν όλα...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Κύκνος View Post
    Ελισάβετ μου, εγώ δυστυχώς δεν ξέρω πολλά πράγματα ή πληροφορίες για τον καρκίνο κι ας είχε ο θείος μου, έφυγε τόσο γρήγορα που δεν το περίμενε κανείς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα οπότε δεν ξέρω...
    Θέλω όμως να σου πω ότι ήσουν σαν παιδί (αλλά και τώρα) πολύ τυχερή που είχες τόσο υποστηρικτικό πατέρα, εγώ απ' τον δικό μου έχω πολλά και μεγάλα παράπονα και δεν θα ντραπώ να σου πω ότι ζήλεψα με όσα διάβασα... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο για να μην πιάσω τα δικά μου σε δικό σου θέμα και μάλιστα τόσο σπουδαίο, ήθελα μόνο να σου πω πόσο τυχερή είσαι (κι εκείνος βέβαια που έχει τέτοια κόρη)...

Κάνε κουράγιο όσο μπορείς κι εύχομαι να γίνει κάποια ανατροπή, κάτι, δεν ξέρω, ίσως ένα θαύμα και να ξεπεραστούν όλα...
    Κι εμείς είχαμε κι άσχημες στιγμές Κύκνε, και εντάσεις και τσακωμούς και απ όλα. Υπήρχαν διαστήματα που ρίχναμε ομηρικούς καβγάδες με τον πατέρα μου όταν ήμουν μικρότερη. Του τα έχω πει τα παράπονα μου όμως από χρόνια κι εκείνος τα δικά του πιστεύω. Κι αν έμεινε και κάτι... δεν ξέρω τώρα μου φαίνεται τόσο αστείο και μικρό και ασήμαντο που ούτε καν τα θυμάμαι. Μόνο ευχάριστες στιγμές θυμάμαι τώρα. Υπήρξα τυχερή όμως, έχεις δίκιο, το ξέρω και το αναγνωρίζω και νιώθω ευγνώμων για αυτό. Κι εκείνος νιώθει περήφανος για μένα, το ξέρω.

Senior Member
    Αποφάσισα πως σε αυτό το ταξίδι που ξεκινήσαμε θα γιορτάζω κάθε μικρή νίκη, όσο ασήμαντη και τιποτένια αν μοιάζει.
    Σήμερα είχαμε μια σπουδαία νίκη.
    Μετά από δυο εβδομάδες σχεδόν που είχε κλειστεί σπίτι, απογοητευμένος, φοβισμένος και σχεδόν δηλώνοντας παραίτηση...σήμερα ξύπνησε και ξαναπήρε την μάνα μου να πάνε στις δουλειές τους στο χωράφι. Δεν ήθελε καν βοήθεια, ήθελε να οδηγήσει μόνος του και να πάνε δύο τους.

Όταν ξύπνησα και είδα οτι είχε βγει, ήθελα να αρχίσω τον χορό μόνη μου!

Ο μπαμπάς μου είναι παλικάρι και όλα θα πάνε καλά. Μας τάπωσε σήμερα :)

Senior Member
    αυτο ειναι πολυ θετικο!
    ξενικησε θεραπειες? ο πατριος μου περναει αυτον τον γολγοθα τωρα. ηταν να μην κανει χημεια αλλα κανει δεκα κυκλους.

Senior Member
    Πολύ ευχάριστο αυτό elisabet!!
    Είναι θετικό ότι ίσως κράτησε λίγο διάστημα η απογοήτευση του. Οσο να'ναι δεν είναι εύκολο πράγμα η αποδοχή της κατάστασης. Εχει ψυχολογικό αντίκτυπο.

Συνήθως σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις υπάρχουν μεταπτώσεις ανάλογα με το περιεχόμενο των σκέψεων.
    Καλό είναι να ξεχνιέται από αυτό που έχει και να είναι σε ένα κλίμα αισιοδοξίας κ όχι πένθους. Αυτή είναι η άποψη μου.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast