ποσοι διακοψατε επιτυχως τα αντικαταθλιπτικα? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 58
    Banned
    Quote Originally Posted by damien!!! View Post
    Εμένα πάντως απο την προσωπικη μου εμπειρία αυτά που με ταλαιπωρούν για να τα κόψω είναι τα zoloft.η σερτραλινη πρέπει να είναι πολύ ισχυρή ουσία.ειχα πάρει στο παρελθόν ladose,seroxat,wellbutrin,brintellix και δεν είχα πρόβλημα στο να τα κόψω.

Εστάλη από MI MAX 2 στο E-Psychology.gr Mobile App
    Φίλε/η μου damien.... Έρχεσαι στα λόγια μου... Αυτό λέω εδώ τόσο καιρό... Πολύς κόσμος, όταν προσπαθεί να κόψει τα αντικαταθλιπτικα, απλά χειροτερεύει η διάθεση τους και όλοι νομίζουν ότι είναι επειδή επιδεινωνεται η κατάθλιψη τους...

Δεν έχει να κάνει με το αν παίρνεις ζολοφτ ή κάποιο άλλο αντικαταθλιπτικο... Σε όλα εμφανίζεται ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα στέρησης... Εγώ για παράδειγμα παίρνω το brintellix...

Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλεψω είναι πως όποιος επιθυμεί διακοπή των αντικαταθλιπτικων θα πρέπει να το κάνει πάρα μα πάρα πολύ αργά... Κατεβάζοντας σε διάστημα μηνών την δοσολογία, ώστε να φτάσει κάποια στιγμή η εκμηδενίσει της δοσολογίας... Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα ενός ατόμου που έκοψε τα αντικαταθλιπτικα επιτυχώς ύστερα από διάστημα 3 χρόνων μείωσης της δοσολογίς...

Και αυτό να χτυπήσει καμπανάκι σε όλους όσους σκέφτονται να τα ξεκινήσουν ή είναι στους πρώτους μήνες της αγωγής τους... Να σκεφτούν ότι κινδυνεύουν να τα παίρνουν εφ όρου ζωής...

Senior Member
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    Φίλε/η μου damien.... Έρχεσαι στα λόγια μου... Αυτό λέω εδώ τόσο καιρό... Πολύς κόσμος, όταν προσπαθεί να κόψει τα αντικαταθλιπτικα, απλά χειροτερεύει η διάθεση τους και όλοι νομίζουν ότι είναι επειδή επιδεινωνεται η κατάθλιψη τους...

Δεν έχει να κάνει με το αν παίρνεις ζολοφτ ή κάποιο άλλο αντικαταθλιπτικο... Σε όλα εμφανίζεται ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα στέρησης... Εγώ για παράδειγμα παίρνω το brintellix...

Το μόνο που μπορώ να σε συμβουλεψω είναι πως όποιος επιθυμεί διακοπή των αντικαταθλιπτικων θα πρέπει να το κάνει πάρα μα πάρα πολύ αργά... Κατεβάζοντας σε διάστημα μηνών την δοσολογία, ώστε να φτάσει κάποια στιγμή η εκμηδενίσει της δοσολογίας... Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα ενός ατόμου που έκοψε τα αντικαταθλιπτικα επιτυχώς ύστερα από διάστημα 3 χρόνων μείωσης της δοσολογίς...

Και αυτό να χτυπήσει καμπανάκι σε όλους όσους σκέφτονται να τα ξεκινήσουν ή είναι στους πρώτους μήνες της αγωγής τους... Να σκεφτούν ότι κινδυνεύουν να τα παίρνουν εφ όρου ζωής...
    Δυστυχώς έχουν πολλά αρνητικά,παρά θετικά,και αν μπείς στο παιχνίδι για καιρό, δύσκολα βγαίνεις.

Εστάλη από MI MAX 2 στο E-Psychology.gr Mobile App

Quote Originally Posted by homebod View Post
    Γεια σας παιδιά!
    Να πω και γω λίγο από την ιστορία μου, έχω διαγνωστεί με διπολισμό και αντιπαθώ τα φάρμακα. Έκανα πολλές προσπάθειες να τα κόψω μαχαίρι και τα κατάφερα για ένα μάξιμουμ 1 έτους χωρίς φάρμακα.
    Για κακή μου τύχη όμως υποτροπίασα και με κλείσανε πάλι σε κλινική με το ζόρι.

Είναι τώρα 7 χρόνια που τα παίρνω τα χάπια ανελλιπώς και η ζωή μου δεν έχει καμία κοινωνικότητα αφου ντρέπομαι να κάνω παρέα με ανθρώπους γιατί φαίνεται η αρρώστια μου από παρενέργειες των φαρμάκων (όψιμη δυσκινησία).

Θεωρώ τη ζωή μου τώρα μια κατάντια, παρά μια ζωή. Είμαι σίγουρος ότι τα φάρμακα εξυπηρετούν μόνο τις βιομηχανίες φαρμάκων που σε αναγκάζουν να εξαρτάσαι από καθημερινή φαρμακοληψία για να είσαι συνεχώς άρρωστος. Ανάθεμα κι αν θεραπεύουν τίποτα, κρύβουν μόνο μερικές εκδηλώσεις της αρρώστιας.
    Έχει γίνει ποτέ κανείς καλά παίρνοντας ψυχοφάρμακα; Την αρρώστια διαιωνίζουν για να έχουν σίγουρους τους πελάτες!
    Ποιο φάρμακο σου προκάλεσε όψιμη δυσκινησία; Σε ρωτάω γιατί περνώ megazon κουετιαπινη και κάπου διάβασα κάτι τέτοιο

Junior Member
    Είναι μεγάλη απόφαση να ξεκινήσεις με τα αντικαταθλιπτικά. Προσωπικά φοβάμαι πολύ γενικά τα ψυχοφάρμακα. Πολλά είναι εξαρτησιογόνα. Βλέπω την μάνα μου που ο ύπνος της εξαρτάται πια εδώ και χρόνια από το tavor.

Διαβάζω σε σάιτ για την φαρμακευτική κάνναβη πως υπάρχουν λαδάκια που μπορούν να βοηθήσουν στην καλυτέρευση του ύπνου. Ίσως είναι κι αυτό κάτι που θα πρέπει να το δοκιμάσουμε κάποια στιγμή.

Αν είσαι όμως κι εγκλωβισμένος στην κατάθλιψη τι μπορείς να κάνεις; Ο πατέρας μου με χαπάκια έφτιαξε την κατάθλιψη του ομως δεν θυμαμαι ποια. Δοκίμασε ένα δυο μέχρι να βρει το συγκεκριμένο που του ταίριαξε.
    Last edited by black_swan; 29-12-2018 at 13:44.

Εγω επαιρνα πριν αρκετα χρονια σεροξατ και το ειχα κοψει σταδιακα.Δεν ειχα δυσκολευτει καθολου.Για 5 ολοκληρα χρονια ζουσα φυσιολογικα και δεν ξαναχρειαστηκα βοηθεια καποιου φαρμακου.Δυστυχως ξαναρχισα να παιρνω τα τελευταια δυο χρονια γιατι επεστρεψε η αγχωδης διαταραχη αλλα δεν φοβαμαι καθολου.Οπως τα ειχα κοψει καποτε με επιτυχια ετσι θα τα ξανακοψω και στο μελλον.

Senior Member
    οσες φορες τα εκοψα δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα

Banned
    Προσωπικα οσες φορες επρεπε να διεκοψω καποια φαρμακα αντικαταθλιπτηκα δεν ειχα κανενα σοβαρο προβλημα απεξαρτησης, μονο στα αντοψυχοτηκα οπου κι παλυς ηταν παρα πολυ μικρο το προβλημα.
    Βεβαια η δικη μου η περιπτοση δυστυχως δεν συγκρηνετε με τον περισσοτερων εδω μεσα αφου εγω εχω καταφερει να σταματησω οποιουχα οπως ηρωινη που εκει υπαρχει στα αληθεια εξαρτηση κι οχι αυτα που λετε στα αντικαταθληπτικα οπου το πιο πολυ ειναι φανταστηκη εξαρτηση παρα πραγματικη!
    Τελος, πωτες δεν μπορεσα να καταλαβω ανθρωπους που φοβουντε τα φαρμακα , ανθρωπους οπου πρωτειμουν να δινοπαθουν απο την ασθενεια για να μην παρουν τα χαπια κι να νιωσουν κανονικοι ανθρωποι!! δλδη ειναι καλητερα να εισαι χαλια χωρις φαρμακα παρα να εισαι καλα με φαρμακα? ,η επιστημη ειναι για να οηθαει την ζωη μας, εαν ειναι να την αρνηθουμε τωτες να παψουμε να εχουμε αμαξι, να πλενουμε τα ρουχα στο χερι και τα λοιπα!

Senior Member
    Μαστουρηδεσ ειναι κι αυτοι με τα φαρμακα μαστουρηδεσ κι αλλοι με ηρωινη μαστουρηδεσ κι οι παοκτσηδεσ μαστουρηδεσ κι οι χοντροι κι οι αλλοι με το ιντερνετ και τα παιχνιδια ολα εξαρτηση ειναι γιωργακη ξυπνα κι η εκκλησια εξαρτηση ειναι ετσι φτιαχτηκε ο κοσμοσ για να υπαρχει γιωργακη ξυπνα αν ειμασταν ανθρωποι δε θα ειμασταν ολη μερα στο ιντερνετ εσυ μπορεισ να ζησεισ χωρισ ιντερνετ για ενα χρονο αν μπορεισ καντο θα σε πιασουν ολα τα ψυχολογικα σου
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Γιωργακη για να μην λεσ οτι σου κατεβει ζω χωρισ καμια ουσια ουτε φαγητο ουτε φαρμακα ουτε τσιγαρο τιποτα μετα απο εντολη τσιπρα γιατι θα σου πω γτ τα παιδακια παιζουν πολεμο γτ ημουν τελειοσ σαν παιδι κι ηθελαν να δουν την αληθεια ετσι γενηθηκα τι φταιω εγω κωλοφαρδοσ ημουν συνεργαστηκε η ευπ με μια αμερικανα ρουφιανα η κορη μου κι εγω ειμαστε τσαμπιονσ λιγκ εμενα δε μ αφησαν να κανω τιποτα απο οσα μπορουσα δηλαδη τα παντα η κορη μου θα περασει καλυτερα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Εγώ τα επέρνα για ενάμιση χρονο περίπου. Έπερνα τα enlift.Καταρχήν να ρωτήσω κάποιον αν είχε πάρει ποτέ τα συγκεκριμενα αντικαταθλιπτικα.Τα αντικαταθλιπτικα κάνουν ένα διάστημα περίπου δύο μηνών για να έχουν αποτελέσματα. Τώρα όσον αφορά την διακοπή εγώ δεν είχα κανένα απολυτως προβλημα.Δεν μου δημιουργησαν ούτε αυπνιες ούτε συμπτωματα διακοπης που διαβάζω ότι λένε κάποιοι. Οποτε πιστεύω ότι ναι μπορεί καποιος να τα διακόψει χωρίς να έχει να φοβηθεί κατι αρκεί μέσα στο διάστημα αυτό να έχει αντιμετωπισει και την ρίζα του προβλήματος που τον οδήγησε στο να περνει αντικαταθλιπτικα.ελπίζω να μη χρειαστει να ξανα πάρω γιατί οι πιο πολλοί διαβασα είχαν την ανάγκη να ξανά πάρουν.

Banned
    Quote Originally Posted by nikoletta83 View Post
    Εγω επαιρνα πριν αρκετα χρονια σεροξατ και το ειχα κοψει σταδιακα.Δεν ειχα δυσκολευτει καθολου.Για 5 ολοκληρα χρονια ζουσα φυσιολογικα και δεν ξαναχρειαστηκα βοηθεια καποιου φαρμακου.Δυστυχως ξαναρχισα να παιρνω τα τελευταια δυο χρονια γιατι επεστρεψε η αγχωδης διαταραχη αλλα δεν φοβαμαι καθολου.Οπως τα ειχα κοψει καποτε με επιτυχια ετσι θα τα ξανακοψω και στο μελλον.
    Πόσο καιρό έπαιρνες το σεροξατ στο παρελθόν;;; δεν μας το διευκρινησες αυτό!!!

Banned
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    Προσωπικα οσες φορες επρεπε να διεκοψω καποια φαρμακα αντικαταθλιπτηκα δεν ειχα κανενα σοβαρο προβλημα απεξαρτησης, μονο στα αντοψυχοτηκα οπου κι παλυς ηταν παρα πολυ μικρο το προβλημα.
    Βεβαια η δικη μου η περιπτοση δυστυχως δεν συγκρηνετε με τον περισσοτερων εδω μεσα αφου εγω εχω καταφερει να σταματησω οποιουχα οπως ηρωινη που εκει υπαρχει στα αληθεια εξαρτηση κι οχι αυτα που λετε στα αντικαταθληπτικα οπου το πιο πολυ ειναι φανταστηκη εξαρτηση παρα πραγματικη!
    Τελος, πωτες δεν μπορεσα να καταλαβω ανθρωπους που φοβουντε τα φαρμακα , ανθρωπους οπου πρωτειμουν να δινοπαθουν απο την ασθενεια για να μην παρουν τα χαπια κι να νιωσουν κανονικοι ανθρωποι!! δλδη ειναι καλητερα να εισαι χαλια χωρις φαρμακα παρα να εισαι καλα με φαρμακα? ,η επιστημη ειναι για να οηθαει την ζωη μας, εαν ειναι να την αρνηθουμε τωτες να παψουμε να εχουμε αμαξι, να πλενουμε τα ρουχα στο χερι και τα λοιπα!
    Το πρόβλημα είναι φίλε μου ότι είσαι από τους λόγους που λες ότι βοηθηθηκε... Οι πιο πολλοί, και είναι αλήθεια αυτό, αυτά τα χάπια είναι απλές καραμελες που δεν κάνουν τίποτα μα τίποτα απολύτως

Senior Member
    Το προβλημα ειναι οτι εχουμε τον μενη να γραφει ο,τι θελει για τα φαρμακα, ακομη και τις δοσεις τους, και τη διαχειριση να κοιμαται. Αλλα τελος παντων.
    Last edited by oboro; 27-12-2018 at 11:54.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

[QUOTE=menis_64;1024920]Πόσο καιρό έπαιρνες το σεροξατ στο παρελθόν;;; δεν μας το διευκρινησες αυτό!!![/Qδεν θυμαμαι ακριβως 2-3 χρονια περιπου

Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Εγώ τα επέρνα για ενάμιση χρονο περίπου. Έπερνα τα enlift.Καταρχήν να ρωτήσω κάποιον αν είχε πάρει ποτέ τα συγκεκριμενα αντικαταθλιπτικα.Τα αντικαταθλιπτικα κάνουν ένα διάστημα περίπου δύο μηνών για να έχουν αποτελέσματα. Τώρα όσον αφορά την διακοπή εγώ δεν είχα κανένα απολυτως προβλημα.Δεν μου δημιουργησαν ούτε αυπνιες ούτε συμπτωματα διακοπης που διαβάζω ότι λένε κάποιοι. Οποτε πιστεύω ότι ναι μπορεί καποιος να τα διακόψει χωρίς να έχει να φοβηθεί κατι αρκεί μέσα στο διάστημα αυτό να έχει αντιμετωπισει και την ρίζα του προβλήματος που τον οδήγησε στο να περνει αντικαταθλιπτικα.ελπίζω να μη χρειαστει να ξανα πάρω γιατί οι πιο πολλοί διαβασα είχαν την ανάγκη να ξανά πάρουν.
    ΠΟλλες φορες νομιζω οτι παιζει ρολο και το τι θα προκυψει στη ζωη σου.Νομιζω οτι αν ειχα κανει καλυτερες επιλογες κι αν ειχαν ερθει καλυτερα τα πραγματα στη ζωη μου δεν θα υποτροπιαζα.Αλλα παλι δεν ξερω δεν μπορω να το πω με βεβαιοτητα.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast