Τι να υποθέσω τώρα; Θέμα με φίλο... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    Λέει ότι είναι ντροπαλός. Έστω ότι θέλει να κάνω εγώ την κίνηση ...με αυτή τη συμπεριφορά μου ρίχνει το ηθικό, δεν το καταλαβαίνει;
    Και όποτε έχω ανάγκη από σχέση θα καταλήγω αλλού αφού δεν μπορώ να βασιστώ στο ότι με θελει

Member
    Quote Originally Posted by Lemonpie5 View Post
    Λέει ότι είναι ντροπαλός. Έστω ότι θέλει να κάνω εγώ την κίνηση ...με αυτή τη συμπεριφορά μου ρίχνει το ηθικό, δεν το καταλαβαίνει;
    Και όποτε έχω ανάγκη από σχέση θα καταλήγω αλλού αφού δεν μπορώ να βασιστώ στο ότι με θελει
    Είναι κρίμα να κουράζεις τόσο πολύ το μυαλό σου για κάποιον που δεν είσαι ερωτευμένη. Γιατί σκέφτεσαι τι θέλει εκείνος; Αυτός είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις πράξεις του και όχι εσύ. Εσύ τον τελευταίο καιρό βλέπεις έναν άντρα που φέρεται αλλοπρόσαλλα, καταλαβαίνεις ότι κάτι θέλει αλλά δε σου ξεκαθαρίζει τι. Στην περίπτωση που όντως σε θέλει, παίζει με την ψυχολογία της άλλης κοπέλας μόνο για να σου τη μπει, αυτό είναι ένα συν στα αρνητικά του.
    Ή ανωριμότητα του μπορεί να οφείλεται σε πολλά, στο ότι είναι ντροπαλός πχ και δε ξέρει πως να κουμαντάρει τα συναισθήματα του ή μπορεί να μην έχει κάνει σεξ ακόμη και να νοιώθει υποτιμητικά απέναντι σου κα.
    Αφού μόνο ερωτικά σε ελκύει το παιδί και δεν αισθάνεσαι κάτι για εκείνον, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
    Εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής της ζωής σου και καλά θα κάνεις να φέρεσαι έτσι. Δεν εννοώ την εγωισμό, αλλά να μη σε νοιάζει τόσο τι θέλουν οι άλλοι από σένα. Κοίτα τι αλάνια υ το που θέλεις εσύ στο ερωτικό κομμάτι, βρες κάποιον που θα σε θέλει και θα τον θες ξεκάθαρα, όχι να σε ταλαιπωρεί. Στο φιλικό κομμάτι, ίσως να έκανες λίγη υπομονή μαζί του, μόνο και μόνο για να έχεις κάποιον να μιλάς, μέχρι να βρεις κάποια φίλη να σε καλύψει (αυτός πρέπει να γίνει κ στόχος σου).

Senior Member
    Βασικά με απασχολεί αυτό το θέμα γιατί δεν έχω κανέναν άλλο φίλο/φίλη. Έχω πολύ άσχημες εμπειρίες από φιλίες και δεν έχω όρεξη να κάνω νέες εύκολα. Προτιμώ τα αγόρια (για φάσεις/σχέσεις/ ακόμα και φίλους) παρά να προσπαθήσω να αποκτήσω νέες φίλες.
    Και όσο να ναι έχω μπει σε δίλημμα : νιώθω ότι με ελκύει αλλά δεν ξέρω πόσο. Και αν δεν του αρέσω κιόλας θα απογοητευτω. Πέρασα αρκετά χρόνια που πίστευα πως δεν είχα καθόλου περάση στο άλλο φύλο (λόγω κακής ψυχολογιας) και τώρα θέλω να αρέσω σε όλους.

Senior Member
    Βασικά με απασχολεί αυτό το θέμα γιατί δεν έχω κανέναν άλλο φίλο/φίλη. Έχω πολύ άσχημες εμπειρίες από φιλίες και δεν έχω όρεξη να κάνω νέες εύκολα. Προτιμώ τα αγόρια (για φάσεις/σχέσεις/ ακόμα και φίλους) παρά να προσπαθήσω να αποκτήσω νέες φίλες.
    Και όσο να ναι έχω μπει σε δίλημμα : νιώθω ότι με ελκύει αλλά δεν ξέρω πόσο. Και αν δεν του αρέσω κιόλας θα απογοητευτω. Πέρασα αρκετά χρόνια που πίστευα πως δεν είχα καθόλου περάση στο άλλο φύλο (λόγω κακής ψυχολογιας) και τώρα θέλω να αρέσω σε όλους.
    Άρα από αυτό καταλαβαίνω πως δεν έχεις και κριτήρια. Απλά και μόνο φλερτάρεις, όχι όμως για κάτι σοβαρό. Η Δέσποινα πιο πάνω σου είπε το τι κάνεις εσύ και ότι ο άλλος έχει το πρόβλημα. Εγώ διαφωνώ σε αυτό και οι δυο έχετε θέματα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και όλα αυτά τα βγάζετε λάθος.

Member
    Quote Originally Posted by Kostas_14 View Post
    Άρα από αυτό καταλαβαίνω πως δεν έχεις και κριτήρια. Απλά και μόνο φλερτάρεις, όχι όμως για κάτι σοβαρό. Η Δέσποινα πιο πάνω σου είπε το τι κάνεις εσύ και ότι ο άλλος έχει το πρόβλημα. Εγώ διαφωνώ σε αυτό και οι δυο έχετε θέματα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και όλα αυτά τα βγάζετε λάθος.
    Κρίνω με τα δεδομένα που έχω. Ή κοπέλα μας λέει τι συμπεριφορές δέχεται, δε μας είπε πως τις αντιμετωπίζει ή πως συμπεριφέρεται εκείνη γενικά απέναντι του για να μπορέσω να την κρίνω. Μια χαρά κοπέλα μου φαίνεται με όσα λέει απλά πολύ πληγωμένη και γι'αυτό δε μπορεί να διαλέξει το σωστό δρόμο.

Member
    Σε όλους δε μπορούμε να αρεσόυμε, μη φτάνεις στο άλλο άκρο. Αν άρεσες σε όλους δηλαδή τι θα άλλαζε; Εκτός από την αυτοπεποίθησή σου. Την απάντηση να τη δώσεις στον εαυτό σου, όχι σε μας. Κοίτα να δεις ποια πορεία θέλεις να τραβήξεις και συμπεριφέρσου αναλογος.
    Με το παιδί που λες πάντως, δε φαίνεται να υπάρχουν τα φόντα για μια υγιεί και ισορροπημένη σχέση είτε φιλική είτε ερωτική.

Senior Member
    Όπως τα διαβάζω, δεν σε πολυκαίει ο τύπος ερωτικά, ενώ αυτός πάει ξεροψήθηκε. Νομίζω πως αν όντως θέλεις να έχεις οποιαδήποτε σχέση με το εν λόγω άτομο καταρχήν πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση. Πάτε πιείτε 2-3 ποτά να χαλαρώσει λίγο η κατάσταση σε ένα μαγαζί, πείτε τα στην αρχή γενικά και αόριστα και αν δεν κάνει εκείνος κίνηση να μιλήσει, κάνε εσύ. Πες τα όλα όσο πιο χύμα μπορείς, ακόμη και αν νομίζεις πως θα πληγωθεί. Αν ταιριάζετε γενικότερα θα επανέλθει γιατί θα σε θέλει στη ζωή του.
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Δεν κάνουμε κινήσεις μόνο αν έχουμε από πριν δεμένο τον γάιδαρό μας, αλλά παίρνουμε και ρίσκα. Αν όντως σου αρέσει, κάνε κίνηση κι ας φας χυλόπιτα στην τελική. Αν δεν σου αρέσει αρκετά, αφού πλέον δεν υπάρχει φιλία και καθόσαστε και παίζετε την κολοκυθιά, σταματήστε τις επαφές και κοίτα να βρεις άλλες παρέες. Για να μην έχεις παρέες κι ούτε έναν φίλο πραγματικό, κάτι κάνεις λάθος. Καλό θα ήταν να καθίσεις και να σκεφτείς τι είναι αυτό.

23 είστε ή 12; Πολύ εγωιστικά και ανώριμα μου φαίνονται όλα αυτά.

Senior Member
    Δεν εχω ξανακανει ποτε πρωτη κινηση και φοβαμαι. Εχω συνηθισει να με πλησιαζουν.
    Εξαλλου δεν ειμαι σιγουρη ακομα για το τι ακριβως θελω απο αυτον...
    Ειμαι μπερδεμενη

Member
    Δεν εχω ξανακανει ποτε πρωτη κινηση και φοβαμαι. Εχω συνηθισει να με πλησιαζουν.
    Εξαλλου δεν ειμαι σιγουρη ακομα για το τι ακριβως θελω απο αυτον...
    Ειμαι μπερδεμενη
    Αν τον ήθελες πραγματικά, δε θα ήσουν καθόλου μπερδεμένη καλή μου. Κάτσε να σκεφτείς τι θέλεις από τον εαυτό σου, από κείνον και από τους άντρες γενικά και τι από αυτά μπορείς να κάνεις στην πράξη. Μόνο έτσι θα σου φύγει το μπέρδεμα. Πάρε λίγο απόσταση πρώτα, γιατί σε σύγχυση δεν είναι καλό να παίρνουμε αποφάσεις.

Senior Member
    Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο,αλλα δεν εχω κανει ποτε μου "σοβαρη" σχεση. Μονο αυτην που ανεφερα,που ηταν με εναν τυπο που δεν πολυψηνομουν.
    Ειχα για χρονια θεματα αυτοπεποιθησης,επειδη δεν ειχα εμπειριες με αγορια. Αρεσα δλδ σε καποιους,αλλα τοσο νταουν που ημουν νομιζα οτι ηταν ιδεα μου. Ειχα κακες παρεες που δεν με βοηθουσαν να ανεβω ψυχολογικα,αντιθετως με εριχναν.
    Εδω και εναν χρονο περιπου ειμαι καλυτερα και βλεπω πως εισπραττω φλερτ απο πολλους. Ομως επειδη δεν εχω πλεον παρεες δεν μπορω να κανω μια νορμαλ σχεση,να γνωριστω σταδιακα με καποιον,να περασω λιγο χρονο και μετα να κανω μια σχεση οπως γινεται γυρω μου. Οσοι γνωρισα ηταν ξεμπαρκοι. Ο πρωην μου ηταν φιλος του αγοριου μιας φιλης,που και με αυτην προσφατα ξεκοψα.
    Οποτε ο μονος γνωστος και ο μονος που μπορω να κανω κατι με "ασφαλεια" ειναι αυτος. Αν ειχα αλλες επιλογες,ισως και να μην το σκεφτομουν.
    Επισης περναω φασεις που ειμαι καλα και δεν θελω σχεση και αλλες φορες νιωθω μειονεκτικα και θελω να αποκτησω κι αλλες εμπειριες. Ευτυχως το δευτερο δεν συμβαινει πολυ συχνα πλεον και τις περισσοτερες φορες ειμαι καλα. Οταν,ομως,εχω αναγκη απο σχεση,αυτος ειναι η πιο "αμεση" λυση

Senior Member
    Λοιπόοοον.... Θα πάρεις αποστάσεις από αυτό το παιδί, διότι ούτε φαίνεται να τον βλέπεις και πολύ ερωτικά και σίγουρα φίλος σου δεν είναι. Επίσης θα σταματήσεις να κάνεις συγκρίσεις με τους γύρω σου και να σκέφτεσαι ότι άλλοι έχουν πιο πολλές σχέσεις, ή θα έπρεπε τώρα να έχεις σχέση ή να είσαι η ψυχή της παρέας ή το οτιδήποτε.
    Σκέψου τι σε ευχαριστεί γενικότερα να κάνεις και μπορεί να σε βοηθήσει και τώρα ή στο μέλλον. Χορός, γυμναστήριο, ζούμπα, μια ξένη γλώσσα, συναυλία του αγαπημένου σου τραγουδιστή, ποτό στο τάδε μπαράκι; Αυτό και θα κάνεις. Αν οι παλιές σου παρέες ήταν ακατάλληλες, δεν έχεις κανένα λόγο να σκέφτεσαι τι (δεν) έχασες ή τι βλακείες σου λέγανε για να σε μειώσουν. Επίσης δεν πρέπει να εκβιάζεις πράγματα αλλά να τα αφήνεις να συμβούν φυσικά. Δεν γίνεται να ξυπνήσεις ένα πρωί, να γνωρίσεις πριν τον μεσημέρι έναν άνθρωπο και ως το βράδυ να καταλάβεις ότι θα είναι ο κολλητός σου ή η αδερφή ψυχή σου για μια ζωή. Αυτά τα πράγματα τα αφήνεις να συμβούν, να δοκιμαστούν, να ωριμάσουν. Όταν βγάζεις ανάγκη, λάθος ανθρώπους θα γνωρίζεις ή θα τους στέλνεις λάθος μηνύματα. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και η κοινωνικοποίηση θα έρθει με φυσικό τρόπο.

Senior Member
    Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους, αν δεν αρέσεις σε κάποιον όσο και να χτυπιέσαι φραπές δεν γίνεσαι! Αυτό που κατάλαβα είναι ότι θέλεις να έχεις αυτό που σου αρέσει και όταν δεν μπορείς να το έχεις ρίχνεις τις ευθύνες σε άλλους και παίζεις παιχνιδάκια.. Γιαυτό και δεν έχεις φίλες φίλους.. Γιατί τους χρησιμοποιείς για τα συμφέροντα σου όχι γιατί θέλεις πραγματικά μια φιλία.. Σίγουρα θα είσαι και πολύ ζηλιάρα και εγωκεντρικη νομίζεις πως είσαι το κέντρο του σύμπαντος αλλά δεν είναι έτσι.
    Εστάλη από RNE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
    ....But tell me where can i go to get away from all this pain...

Senior Member
    Τώρα κατάλαβα τι ακριβώς εννοεί η κοπέλα, απλά δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Είναι καθαρά θέμα με τις επιλογές. Δεν έχει επιλογές η κοπέλα και έχει έναν κλειστό κύκλο, με αποτέλεσμα συναισθηματικά να έχει μόνο αυτόν κοντά της.

Θα σου πω ξεκάθαρα ποια είναι η λύση. Η λύση είναι να διευρύνεις τον κύκλο σου φιλικά. Μέσα από εκεί, θα βρεις και τις επιλογές που θέλεις. Δεν χρειάζεται να "κάτσεις" σε αυτόν, επειδή δεν έχεις άλλες επιλογές.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι κοπέλες έχετε την δυνατότητα να αποκτάτε πολύ περισσότερες επιλογές από εμάς τους άντρες. Αν ένας μέσος άντρας, έχει ένα-δυο επιλογές, μια γυναίκα έχει παραπάνω από 4-5, έτσι πάει αναλογικά. Οπότε μην κολλάς. Διεύρυνε πρώτα φιλικά τον κύκλο σου, δεν χρειάζεται να κάνεις σεξ με αυτόν, αν θες κράτα τον στο φιλικό.

Είπες ότι δεν ψήνεσαι κιόλας για εκείνον και ότι αν είχες και άλλες επιλογές, δεν θα τον σκεφτόσουν καν. Αυτό είναι το πρόβλημα και η λύση είναι να διευρύνεις τον φιλικό κύκλο σου, τίποτα άλλο. Μην κάνεις λάθη, που αύριο μπορεί να τα μετανιώσεις και να λες "τι μαλ@@κιες έκανα".

Member
    Quote Originally Posted by Kostas_14 View Post
    Τώρα κατάλαβα τι ακριβώς εννοεί η κοπέλα, απλά δεν το είχα πάρει χαμπάρι. Είναι καθαρά θέμα με τις επιλογές. Δεν έχει επιλογές η κοπέλα και έχει έναν κλειστό κύκλο, με αποτέλεσμα συναισθηματικά να έχει μόνο αυτόν κοντά της.

Θα σου πω ξεκάθαρα ποια είναι η λύση. Η λύση είναι να διευρύνεις τον κύκλο σου φιλικά. Μέσα από εκεί, θα βρεις και τις επιλογές που θέλεις. Δεν χρειάζεται να "κάτσεις" σε αυτόν, επειδή δεν έχεις άλλες επιλογές.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι κοπέλες έχετε την δυνατότητα να αποκτάται πολύ περισσότερες επιλογές από εμάς τους άντρες. Αν ένας μέσος άντρας, έχει ένα-δυο επιλογές, μια γυναίκα έχει παραπάνω από 4-5, έτσι πάει αναλογικά. Οπότε μην κολλάς. Διεύρυνε πρώτα φιλικά τον κύκλο σου, δεν χρειάζεται να κάνεις σεξ με αυτόν, αν θες κράτα τον στο φιλικό.

Είπες ότι δεν ψήνεσαι κιόλας για εκείνος και ότι αν είχες και άλλες επιλογές, δεν θα τον σκεφτόσουν καν. Αυτό είναι το πρόβλημα και η λύση είναι να διευρύνεις τον φιλικό κύκλο σου, τίποτα άλλο. Μην κάνεις λάθη, που αύριο μπορεί να τα μετανιώσεις και να λες "τι μαλ@@κιες έκανα".
    Συμφωνώ απολύτως . Αυτή είναι η λύση σε πρώτη φάση κι όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Page 2 of 2 FirstFirst 12