Εμπειρία με αρρωστοφοβία, γνώμες/ συμβουλές ;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
    Senior Member

Εμπειρία με αρρωστοφοβία, γνώμες/ συμβουλές ;

Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος που να υπέφερε από αρρωστοφοβία και να το έχει ξεπεράσει;

Αν ναι, μπορεί κάποιος να μου πει,πόσο καιρό διήρκησε και με ποιον τρόπο το ξεπέρασε αποτελεσματικά, όπως και το ποσό δύσκολο υπήρξε;

Ευχαριστώ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Layla123 View Post
    Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος που να υπέφερε από αρρωστοφοβία και να το έχει ξεπεράσει;

Αν ναι, μπορεί κάποιος να μου πει,πόσο καιρό διήρκησε και με ποιον τρόπο το ξεπέρασε αποτελεσματικά, όπως και το ποσό δύσκολο υπήρξε;

Ευχαριστώ...
    Καλησπέρα... εγώ έχω αρρωστοφοβια που άλλοτε δεν με απασχολεί και άλλοτε με ταράζει πολύ.. δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, όλα είναι στο μυαλό σου και το πως θα το διαχειριστείς αντικατοπτρίζει το Ποσο θα σε ταλαιπωρεί η αρρωστοφοβια..

Senior Member
    Quote Originally Posted by DiSI View Post
    Καλησπέρα... εγώ έχω αρρωστοφοβια που άλλοτε δεν με απασχολεί και άλλοτε με ταράζει πολύ.. δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, όλα είναι στο μυαλό σου και το πως θα το διαχειριστείς αντικατοπτρίζει το Ποσο θα σε ταλαιπωρεί η αρρωστοφοβια..
    Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση.
    Όταν είσαι στη φάση της αρρωστοφοβιας επισκέπτεσαι γιατρούς ή προσπαθείς και το δουλεύεις διαφορετικά;

Senior Member
    Καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση.
    Όταν είσαι στη φάση της αρρωστοφοβιας επισκέπτεσαι γιατρούς ή προσπαθείς και το δουλεύεις διαφορετικά;
    Παλαιότερα έμπαινα στο τρυπακι να πηγαίνω σε γιατρούς, όπου με διαβεβαίωναν ότι δεν έχω κάτι... πλέον, μόνο αν επιμένει πολύ κάποιο σύμπτωμα πηγαίνω.. πχ αν δω ότι ξυπνάω και έχω κάποιο σύμπτωμα ή ξυπνάω στον ύπνο μου από αυτό ή όταν περνάω καλά πάλι έχω το σύμπτωμα τότε θα μπω στον πειρασμό.. σκέφτεσαι κάτι συγκεκριμένο;

Senior Member
    Παλαιότερα έμπαινα στο τρυπακι να πηγαίνω σε γιατρούς, όπου με διαβεβαίωναν ότι δεν έχω κάτι... πλέον, μόνο αν επιμένει πολύ κάποιο σύμπτωμα πηγαίνω.. πχ αν δω ότι ξυπνάω και έχω κάποιο σύμπτωμα ή ξυπνάω στον ύπνο μου από αυτό ή όταν περνάω καλά πάλι έχω το σύμπτωμα τότε θα μπω στον πειρασμό.. σκέφτεσαι κάτι συγκεκριμένο;
    ΟΧι απαραιτητα, με παρακολουθει ψυχιατρος, εχω αγχωδη διαταραχη και ψιλοκαταθλιψη. Εχω περασει στο παρελθον ζορια, απο μικρη, τοτε βεβαια τα διαχεριζομουν. ΟΤαν αρχισαν να φτιαχνουν τα πραγματα ξεκινησα να ζοριζομαι ψυχολογικα χωρις να ξερω γιατι. Μαλλον δεν μπορουσα να δεχτω τη χαρα και να χαρω. Οταν τελειωσε η αγψωφης κατασταση ουσιαστικα μου βγηκε το αγχος με οοοολες τις μορφες, κρισεις πανικου, καταθλιψη, αρρωστοφοβια. Ελπιζω να ειναι ενας κυκλος που θα κλεισει. Πιο πολυ για αυτο ρωταω, ειμαι δεκα μηνες περιπου με αρρωστοφοβια για αυτο. Θελω να πιστευω οτι θα κανει τον κυκλο του, αλλα ως αγχωδης ανθρωπος θα ηθελα να ξερω και ποσο διαρκει αυτος ο κυκλος κατα προσεγγιση, για να παρω λιγο θάρρος ή για να απελπιστώ χειρότερα να μου πεις; Δεν ξέρω ακριβώς γιατί , αλλά θα ήθελα να ξέρω και να ακούσω εμπειρίες παρόμοιες με τη δική μου.

Senior Member
    ΟΧι απαραιτητα, με παρακολουθει ψυχιατρος, εχω αγχωδη διαταραχη και ψιλοκαταθλιψη. Εχω περασει στο παρελθον ζορια, απο μικρη, τοτε βεβαια τα διαχεριζομουν. ΟΤαν αρχισαν να φτιαχνουν τα πραγματα ξεκινησα να ζοριζομαι ψυχολογικα χωρις να ξερω γιατι. Μαλλον δεν μπορουσα να δεχτω τη χαρα και να χαρω. Οταν τελειωσε η αγψωφης κατασταση ουσιαστικα μου βγηκε το αγχος με οοοολες τις μορφες, κρισεις πανικου, καταθλιψη, αρρωστοφοβια. Ελπιζω να ειναι ενας κυκλος που θα κλεισει. Πιο πολυ για αυτο ρωταω, ειμαι δεκα μηνες περιπου με αρρωστοφοβια για αυτο. Θελω να πιστευω οτι θα κανει τον κυκλο του, αλλα ως αγχωδης ανθρωπος θα ηθελα να ξερω και ποσο διαρκει αυτος ο κυκλος κατα προσεγγιση, για να παρω λιγο θάρρος ή για να απελπιστώ χειρότερα να μου πεις; Δεν ξέρω ακριβώς γιατί , αλλά θα ήθελα να ξέρω και να ακούσω εμπειρίες παρόμοιες με τη δική μου.
    Κι εγώ ταλαιπωρούμαι με όλα αυτά... σκέψου τώρα είμαι κουρασμένη κ δεν έχω κοιμηθεί καλά κ νιώθω σαν να ψιλοζαλιζομαι ή όταν γυρνάω το κεφάλι μου νιώθω σαν να σαστιζω λίγο (δεν ξέρω αν το έχεις πάθει ποτέ) και θέλω να πάω μα κάνω αξονική αλλά προσπαθώ να με καθησυχασω... είναι αρκετα δύσκολο πρέπει Μα το παλέψεις

Καλησπέρα παιδιά.. εγώ που έχω τρομερή αρρωστοφοβια και μόνο στη σκέψη να πάω να κάνω αξονική η μαγνητική με πιάνει ταχυκαρδία κρύος ιδρώτας και κάτι σαν ζαλάδα, με πιάνει και το στομάχι ακόμα και στην ιδέα να κάνω τέτοια εξέταση για το τι θα μου βρουν δεν ξέρω αν θα το αντέξω κάνω κακές σκέψεις πάντα για το χειρότερο.. σας έχει συμβεί ποτέ; Ακόμα και για απλές εξετάσεις αίματος αγχώνομαι για τα αποτελέσματα δεν κοιμάμαι το βράδυ από το άγχος τι θα έχω.. ότι εξέταση είναι να κάνω σκέφτομαι το χειρότερο ποτέ δε σκέφτηκα όλα καλά.. είναι να κάνω πανοραμική για τα δόντια και πάλι φοβάμαι για όγκο μη μου βρουν έχω ξεφύγει τελείως έχω γίνει χάλια δεν ξέρω πως θα μπορέσω να ξεπεράσω αυτό το κακό να σκέφτομαι σε κάθε εξέταση τα χειρότερα

Senior Member
    Κι εγώ ταλαιπωρούμαι με όλα αυτά... σκέψου τώρα είμαι κουρασμένη κ δεν έχω κοιμηθεί καλά κ νιώθω σαν να ψιλοζαλιζομαι ή όταν γυρνάω το κεφάλι μου νιώθω σαν να σαστιζω λίγο (δεν ξέρω αν το έχεις πάθει ποτέ) και θέλω να πάω μα κάνω αξονική αλλά προσπαθώ να με καθησυχασω... είναι αρκετα δύσκολο πρέπει Μα το παλέψεις
    Πάρα πολλές φορές το έχω πάθει, και κάθε μέρα είμαι πολλές ώρες σαν ελαφρώς ζαλισμενη. Εγώ σκέψου είχα κάνει αξονική λόγω ενός πολύποδα στη μύτη και μετά την αξονική έχω κάποια "τινάγματα" πόνου στο κεφάλι στην κορυφή και κάθε φορά που με πιάνει λέω κάτι είχα και δεν το είδαν, η μήπως πρέπει να ξανακάνω αξονική. Σε καταλαβαίνω πολύ,είναι το ξέρω.προσπαθω πολύ.

Senior Member
    Και εγώ έτσι,σε κάθε εξέταση ,έχω άπειρο άγχος μέχρι να.βγουν τα αποτελέσματα,άπειρο άγχος όταν πάω να τα πάρω,δεν ηρεμώ με τίποτα.σταματανε όλα γύρω μου, έτσι νιώθω...και εννοείται κάνω ΤΑ σενάρια στο μυαλό μου μέχρι να τα πάρω.
    Στην αξονική μιλαγα στο παιδί που μου έλεγε πως να κάτσω και του έλεγα,φοβάμαι πολύ δε ξέρω γιατί,δείτε καλά και ότι μπορείς να φανταστείς ακόμα θα με συζητάνε.
    Καλό είναι χωρίς λογο να μην κάνεις αξονική,εγώ είχα έναν ρινικό πολύποδα και ήταν απαραίτητη.
    Έχεις απευθυνθεί σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο;

Ναι έχω πάει και σε ψυχολόγο και σε ψυχίατρο έχω κατάθλιψη και αρρωστοφοβια.. ο οδοντίατρος μου είπε να κάνω πανοραμική για να δούμε τους φρονιμίτες μήπως μου προκαλούν πρόβλημα και στο αυτί το βουητό, για αξονική σκέφτηκα επειδή διάβασα στο ίντερνετ για εμβοες ότι ίσως είναι σύμπτωμα από όγκο στο κεφάλι ή σκπ και αγχώθηκα πάλι

Senior Member
    Quote Originally Posted by Astronomy lover View Post
    Ναι έχω πάει και σε ψυχολόγο και σε ψυχίατρο έχω κατάθλιψη και αρρωστοφοβια.. ο οδοντίατρος μου είπε να κάνω πανοραμική για να δούμε τους φρονιμίτες μήπως μου προκαλούν πρόβλημα και στο αυτί το βουητό, για αξονική σκέφτηκα επειδή διάβασα στο ίντερνετ για εμβοες ότι ίσως είναι σύμπτωμα από όγκο στο κεφάλι ή σκπ και αγχώθηκα πάλι
    Δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται, είχα κι εγώ εμβοες ,και πόνους και μικρά μουδιάσματα έχω στο κεφάλι. Πρέπει να το δουλέψεις λίγο μέσα σου.αυτο που σου είπε ο οδοντίατρος αρκεί.ξερω τρία άτομα που είχαν εμβοες και υπεύθυνοι τελικά ήταν οι φρονιμίτες

Αλήθεια ήταν οι φρονιμίτες; Εγώ δεν έχω κάνει εξαγωγή κανένα φρονιμίτη.. μάλλον ήρθε η ώρα του έχω και πρήξιμο στο μάγουλο στη δεξιά πλευρά του φρονιμίτη.. εσένα οι εμβοες έφυγαν; Από τι προήλθαν;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Astronomy lover View Post
    Αλήθεια ήταν οι φρονιμίτες; Εγώ δεν έχω κάνει εξαγωγή κανένα φρονιμίτη.. μάλλον ήρθε η ώρα του έχω και πρήξιμο στο μάγουλο στη δεξιά πλευρά του φρονιμίτη.. εσένα οι εμβοες έφυγαν; Από τι προήλθαν;
    Εμένα πάντως οι εμβοές δεν μου έχουν φύγει και θέλω να κάνω αξονική για τον λόγο που είπες κι Εσυ αλλά όλο το αναβάλλω...

DiSl πανοραμική εννοείς για να δεις τους φρονιμίτες; Αν δεν τους έχεις βγάλει καλά θα κάνεις να κάνεις μια πανοραμική μπορεί να ευθύνονται για τις εμβοες.. κι εγώ θα κάνω τη Δευτέρα έχω και πρήξιμο σε εκείνο το σημείο το ψηλαφισα και το βρήκα γιατί ψαχνομουν πάλι..

Senior Member
    Έχω ένα φρονιμίτη από στα αριστερά ο οποίος βγαίνει στραβά, στο αριστερό αυτί,πολλές ώρες τις μέρας έχω κ εγώ εμβοες κ έχω και τραβήγματα στην κορυφή του κεφαλιού σε ένα μικρό κομμάτι πάλι στα αριστερά.
    Οι φρονιμίτες έχουν την δύναμη να το κάνουν αυτό, γιατί πιέζουν τη γνάθο και αυτή η πίεση μοιράζεται στο πρόσωπο.
    Η δική μου που είχε εμβοες είχε πάει σε τρεις ωριλα και ο τρίτος της είπε να δει τον φρονιμίτη και τελικά ήταν αυτό.

Προσπαθώ κ εγώ τώρα να μαζέψω κουράγιο να πάω σε οδοντίατρο ελπίζοντας να είναι αυτό για τα πονακια στο κεφάλι γιατί αυτό με τρομάζει πολύ,αλλά εννοείται ότι φοβάμαι τον οδοντίατρο και μη μου συμβεί κάτι μετά από μόλυνση.. το δουλεύω όμως

Page 1 of 2 12 LastLast