Ανασφαλείς φιλοι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 70
    Miliva21
    Guest

Ανασφαλείς φιλοι

Για πείτε μου αν έχετε κάποιον φιλο/η που συχνά πυκνά γκρινιάζει ότι οι φίλοι του τον γραφουν, ότι τον ξεχνάνε επδ πχ μπορεί να έχουν δύο αντί για μια βδομάδα να τα πουν .....Και το σκέφτεται συνέχεια και φοβάται και γκρινιάζει ότι οι φιλοι του δεν ασχολούνται μαζί του

και γενικά έχει πολλές απαιτήσεις από τους αλλους και περιμένει οι άλλοι να είναι όπως θέλει αυτός και να είναι άψογοι απέναντι του .....

Πχ μπορεί να λέει για κάποιον φίλο του ότι τον γράφει και έχει εξαφανιστεί δυο βδομάδες και ότι δεν είναι πραγματικός φίλος του και ότι είναι στο κόσμο του και τον βλέπει να τον χάνει και μετά να εμφανίζεται ο φιλος του και να λέει τα άκρως αντίθετα ότι τλκ είναι ο μοναδικός φίλος που τον νοιαζεται.....ακραίες δλδ λίγο απόψεις που εξαρτώνται ανα πάσα στιγμή από τη συμπεριφορά των αλλων

Τι γνώμη έχετε γι αυτόν τον άνθρωπο...Πώς θα τον χαρακτηριζατε...; τι θα λέγατε ότι φταίει σε αυτό που νιώθει και ως τη προσωπικότητα θα τον κόβατε....;;;

Για ψυχολογίστε και αναλυστε

Senior Member
    Θα κοιτουσα ποια ειναι η συμπεριφορα του απεναντι στους φιλους του.
    Ειναι απο τα ατομα που στελνει ενα μην η παιρνει τηλ να δει τι κανουν;
    Σε θυμαται στις γιορτες;;
    Ανοιγεται σε προσωπικα ζητηματα κ εμοιστευεται κοντινους του ανθρωπους;;

Αν κανει κ αυτος τα ιδια κ αδιαφορει θα ελεγα οτι ειναι drama queen κ διπροσωπος.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Eναν τετοιον ανθρωπο θα τον χαρακκτηριζα κυριως εγωιστη, εγωκεντρικο , ακαταλληλο για φιλο ....................... ανασφαλης ειναι ενας χαρακτηρισμος που ειναι επιεικης , ολοι ειμαστε λιγο πολυ ανασφαλεις , αυτο δεν μας κανει ακαταλληλους για φιλους ομως , οπωσδηποτε θα προτιμουσα ενα ατομο με αυτοπεποιθηση , πιο προβλεψιμο στην συμπεριφορα του , και οχι παρτακια ........ οι ' σωστοι ' ανθρωποι δεν προσπαθουν να προσαρμοσουν τον κοσμο στα μετρα τους , αυτοι πρεπει να προσαρμοστουν σε αυτον .......
    βεβαια , για να μην γινομαι αυστηρος , λεω οτι αμα θες ναχεις φιλους , κλεινε που και που το ενα ματι ( στα ελατωμματα τους ) , αμα χρειαστει να κλεισεις και τα δυο ματια , δεν κανει αυτος ο ανθρωπος για φιλος σου ........
    τελος , δεν μπορεις ναχεις εμπιστοσυνη σενα πολυ ανασφαλες ατομο ......... δεν εχει πολλα να δωσει , διοτι ειναι απασχολημενο με τις ανασφαλειες του και τον εαυτο του .......

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    ...πιο προβλεψιμο στην συμπεριφορα του ...

Έχεις σκεφτεί γιατί θες τον φίλο σου πιο προβλέψιμο στην συμπεριφορά του?
    Η απροβλεπτότητα είναι στοιχείο αυθορμητισμού. Ο αυθορμητισμός είναι αποτέλεσμα φυσικότητας,του να είναι κάποιος ο εαυτός του.

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Eναν τετοιον ανθρωπο θα τον χαρακκτηριζα κυριως εγωιστη, εγωκεντρικο , ακαταλληλο για φιλο ....................... ανασφαλης ειναι ενας χαρακτηρισμος που ειναι επιεικης , ολοι ειμαστε λιγο πολυ ανασφαλεις , αυτο δεν μας κανει ακαταλληλους για φιλους ομως , οπωσδηποτε θα προτιμουσα ενα ατομο με αυτοπεποιθηση , πιο προβλεψιμο στην συμπεριφορα του , και οχι παρτακια ........ οι ' σωστοι ' ανθρωποι δεν προσπαθουν να προσαρμοσουν τον κοσμο στα μετρα τους , αυτοι πρεπει να προσαρμοστουν σε αυτον .......
    βεβαια , για να μην γινομαι αυστηρος , λεω οτι αμα θες ναχεις φιλους , κλεινε που και που το ενα ματι ( στα ελατωμματα τους ) , αμα χρειαστει να κλεισεις και τα δυο ματια , δεν κανει αυτος ο ανθρωπος για φιλος σου ........
    τελος , δεν μπορεις ναχεις εμπιστοσυνη σενα πολυ ανασφαλες ατομο ......... δεν εχει πολλα να δωσει , διοτι ειναι απασχολημενο με τις ανασφαλειες του και τον εαυτο του .......
    Σε γενικές γραμμές αυτό το άτομο ...είναι άτομο που δένεται και φέρεται καλά......αλλα θέλει να ασχολούνται μαζί του ζητάει πολλά από τους αλλους αλλα μπορώ να πω πως φερεται σωστά...

Αλλά γτ αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν ότι είναι εγωκεντρικα ομως; θεωρεί ότι είναι το καλύτερο παιδί..
    Ντάξει δν αντιλέγω ότι δεν μπορεί ν φερθεί αλλα ασχολείται συνέχεια με το τι κάνουν οι άλλοι γ αυτόν και τι δεν κάνουν και απαιτεί να κάνει τους άλλους να φέρονται όπως θέλει αυτός

Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι είναι παρτακηδες

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Θα κοιτουσα ποια ειναι η συμπεριφορα του απεναντι στους φιλους του.
    Ειναι απο τα ατομα που στελνει ενα μην η παιρνει τηλ να δει τι κανουν;
    Σε θυμαται στις γιορτες;;
    Ανοιγεται σε προσωπικα ζητηματα κ εμοιστευεται κοντινους του ανθρωπους;;

Αν κανει κ αυτος τα ιδια κ αδιαφορει θα ελεγα οτι ειναι drama queen κ διπροσωπος.
    Θεωρώ πως ναι από όσο βλέπω μπορώ να πω ότι είναι οκει οχι άψογος Αλλά οκει

Miliva21
    Guest
    Δεν θα σας έβγαζε χαμηλή αυτοεκτίμηση ανασφάλεια και εξαρτητικη συμπεριφορά;

Senior Member
    Έκανα παλιότερα παρέα για κάποιο διάστημα με μια κοπέλα κάπως έτσι που περιγράφεις. Πολύ κουραστικό μου φαινόταν και ναι θεωρώ πως ήταν υπερβολικά ανασφαλής κι είχε μια τάση να πνίγει τους άλλους. Γενικά δεν μπορώ τους ανθρώπους με τις λίστες. Τόσες φορές σου τηλεφώνησα, τόσες πρέπει να μου τηλεφωνήσεις κι εσύ αλλιώς θα αρχίσω την γκρίνια. Όσο έβλεπα ότι το έκανε για άλλους απλά το παρατηρούσα με έκπληξη, όταν άρχισε να το κάνει και σε μένα...την έκανα.

Δεν πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πραγματικοί φίλοι/φίλες... απλά θέλουν να γεμίζουν τον χρόνο τους και να νιώθουν ή να φαίνεται στους άλλους ότι έχουν φίλους. Συνήθως αυτά τα άτομα είναι πολύ τυπικά με τις γιορτές, γενέθλια κτλ, είναι αυτοί που πάντα θα σε πάρουν για χρόνια πολλά αλλά.. δεν ξέρω το εισπράττεις λίγο σαν να εκτελεί χρέος βρε παιδί μου, δεν ξέρω αν δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον ή απλά το κάνει για να πάρεις κι εσύ στην δική της γιορτή.

Προσωπικά με αγχώνουν αυτά τα άτομα πάντως και τα αποφεύγω. Ειδικά αν ακούσω ατάκα "είσαι η καλύτερη μου φίλη" ενώ εγώ ας πούμε νιώθω οτι απλά κάνουμε παρέα, έχω φύγει με ταχύτητα φωτός.

Ανθρωπος που προσπαθεί να "εκβιάσει" την οποιαδήποτε σχέση και την φιλική συγκεκριμένα ώστε να κινείται με τους δικούς του αποκλειστικά ρυθμούς χωρίς να σέβεται τους ρυθμούς του άλλου για μένα είναι περίπτωση άνθρωπου που πρέπει να αποφεύγεις γενικά. Δείχνει τρομερή ανασφάλεια και παρτακισμό.

Junior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Έκανα παλιότερα παρέα για κάποιο διάστημα με μια κοπέλα κάπως έτσι που περιγράφεις. Πολύ κουραστικό μου φαινόταν και ναι θεωρώ πως ήταν υπερβολικά ανασφαλής κι είχε μια τάση να πνίγει τους άλλους. Γενικά δεν μπορώ τους ανθρώπους με τις λίστες. Τόσες φορές σου τηλεφώνησα, τόσες πρέπει να μου τηλεφωνήσεις κι εσύ αλλιώς θα αρχίσω την γκρίνια. Όσο έβλεπα ότι το έκανε για άλλους απλά το παρατηρούσα με έκπληξη, όταν άρχισε να το κάνει και σε μένα...την έκανα.

Δεν πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πραγματικοί φίλοι/φίλες... απλά θέλουν να γεμίζουν τον χρόνο τους και να νιώθουν ή να φαίνεται στους άλλους ότι έχουν φίλους. Συνήθως αυτά τα άτομα είναι πολύ τυπικά με τις γιορτές, γενέθλια κτλ, είναι αυτοί που πάντα θα σε πάρουν για χρόνια πολλά αλλά.. δεν ξέρω το εισπράττεις λίγο σαν να εκτελεί χρέος βρε παιδί μου, δεν ξέρω αν δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον ή απλά το κάνει για να πάρεις κι εσύ στην δική της γιορτή.

Προσωπικά με αγχώνουν αυτά τα άτομα πάντως και τα αποφεύγω. Ειδικά αν ακούσω ατάκα "είσαι η καλύτερη μου φίλη" ενώ εγώ ας πούμε νιώθω οτι απλά κάνουμε παρέα, έχω φύγει με ταχύτητα φωτός.

Ανθρωπος που προσπαθεί να "εκβιάσει" την οποιαδήποτε σχέση και την φιλική συγκεκριμένα ώστε να κινείται με τους δικούς του αποκλειστικά ρυθμούς χωρίς να σέβεται τους ρυθμούς του άλλου για μένα είναι περίπτωση άνθρωπου που πρέπει να αποφεύγεις γενικά. Δείχνει τρομερή ανασφάλεια και παρτακισμό.
    Ταυτιστηκα απολυτα μαζι σου και εγω αυτην ακριβως την κατασταση βιωνω εδω και χρονια και πιστευα πως εγω φταιω και γενικοτερα ενιωθα ασχημα παραλληλα ειμαι και ενα πολυ εσωστρεφη ατομο και ημουν σε ενα συνεχη αγχος και μια καταπιεση . Η ερωτηση μου ομως ειναι πως να απομακρυνθω ; ειναι πολυ δυσκολο αλλα απο την αλλη θα ειναι μια τρομερη ανακουφηση

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ioanna View Post
    Ταυτιστηκα απολυτα μαζι σου και εγω αυτην ακριβως την κατασταση βιωνω εδω και χρονια και πιστευα πως εγω φταιω και γενικοτερα ενιωθα ασχημα παραλληλα ειμαι και ενα πολυ εσωστρεφη ατομο και ημουν σε ενα συνεχη αγχος και μια καταπιεση . Η ερωτηση μου ομως ειναι πως να απομακρυνθω ; ειναι πολυ δυσκολο αλλα απο την αλλη θα ειναι μια τρομερη ανακουφηση
    Τρομερή ανακούφιση δεν λες τίποτα! Μόλις συνειδητοποίησα οτι μπορώ να βγω με όποια παρέα θέλω και δεν χρειάζεται να έχω το άγχος ότι θα το καταλάβει κάπως και μετά θα μου κάνει παράπονα που δεν της είπα να έρθει μαζί...ήταν η απόλυτη ελευθερία.

Φοβάμαι οτι δεν έχω συμβουλή να σου δώσω γιατι ο δικός μου τρόπος δεν ήταν ο καλύτερος. Γενικά είμαι άνθρωπος ενοχικός και ένιωθα άσχημα που ήθελα να απομακρυνθώ οπότε προσπαθούσα να το κάνω με "τρόπο". Ήλπιζα ότι θα το καταλάβει μόνη της κάποια στιγμή κι απλά θα ακολουθήσει. Κι όσο εκείνη δεν το καταλάβαινε και συνέχιζε να κάνει παράπονα και γκρίνιες τόσο ένιωθα να πιέζομαι εγώ οπότε ακόμα περισσότερο δεν ήθελα την παρέα της μετά. Ώσπου κάποια στιγμή το παραχόντρυνε και έφτασα να της το πω χύμα οτι νιώθω πως με πιέζει τρομερά λες και είμαστε ζευγάρι κι ότι δεν μπορώ να κάνω παρέα με κάποιον από υποχρέωση! Φυσικά θύμωσε, παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα κτλ αλλα οκ...σε εκείνο το σημείο δεν με ένοιαζε πια η γνώμη της καθόλου.

Από τότε απλά όταν έντοπιζω τέτοιο άτομο είμαι πολύ προσεκτική στον "χώρο" που του αφήνω και φροντίζω να κάνω σαφή τα προσωπικά μου όρια.

Αν πρέπει να σου προτείνω κάτι θα σου λεγα να μην μένεις στιγμή σε σχέσεις - όποιες κι αν είναι αυτές, είτε ερωτικές είτε φιλικές είτε οτιδήποτε, που νιώθεις πως δεν σε καλύπτουν και μην αφήνεις να σε χειραγωγούν μέσω των ενοχών σου. Θα σε πει κακιά που θα απομακρυνθείς αλλά δεν πειράζει.

Banned
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Τρομερή ανακούφιση δεν λες τίποτα! Μόλις συνειδητοποίησα οτι μπορώ να βγω με όποια παρέα θέλω και δεν χρειάζεται να έχω το άγχος ότι θα το καταλάβει κάπως και μετά θα μου κάνει παράπονα που δεν της είπα να έρθει μαζί...ήταν η απόλυτη ελευθερία.

Φοβάμαι οτι δεν έχω συμβουλή να σου δώσω γιατι ο δικός μου τρόπος δεν ήταν ο καλύτερος. Γενικά είμαι άνθρωπος ενοχικός και ένιωθα άσχημα που ήθελα να απομακρυνθώ οπότε προσπαθούσα να το κάνω με "τρόπο". Ήλπιζα ότι θα το καταλάβει μόνη της κάποια στιγμή κι απλά θα ακολουθήσει. Κι όσο εκείνη δεν το καταλάβαινε και συνέχιζε να κάνει παράπονα και γκρίνιες τόσο ένιωθα να πιέζομαι εγώ οπότε ακόμα περισσότερο δεν ήθελα την παρέα της μετά. Ώσπου κάποια στιγμή το παραχόντρυνε και έφτασα να της το πω χύμα οτι νιώθω πως με πιέζει τρομερά λες και είμαστε ζευγάρι κι ότι δεν μπορώ να κάνω παρέα με κάποιον από υποχρέωση! Φυσικά θύμωσε, παρουσίασε τον εαυτό της ως θύμα κτλ αλλα οκ...σε εκείνο το σημείο δεν με ένοιαζε πια η γνώμη της καθόλου.

Από τότε απλά όταν έντοπιζω τέτοιο άτομο είμαι πολύ προσεκτική στον "χώρο" που του αφήνω και φροντίζω να κάνω σαφή τα προσωπικά μου όρια.

Αν πρέπει να σου προτείνω κάτι θα σου λεγα να μην μένεις στιγμή σε σχέσεις - όποιες κι αν είναι αυτές, είτε ερωτικές είτε φιλικές είτε οτιδήποτε, που νιώθεις πως δεν σε καλύπτουν και μην αφήνεις να σε χειραγωγούν μέσω των ενοχών σου. Θα σε πει κακιά που θα απομακρυνθείς αλλά δεν πειράζει.

ωραια λογικη!!να μεινει μονη της δλδη ε? χωρις φιλες, παρεες! Δεν ειναι σοβαρα αυτα που συμβουλευεις και παλυς εισαι ακυρη!
    Στις σχεσεις μας με τους αλλους ανθρωπους το φυσιολογικο ειναι να περνουμε αλλα και να δινουμε! οι σχεσεις μας με τους γυρο μας ειναι δουνε και λαβειν! εσυ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, μαλον εχεις δειδαχτει απο μικρη να ρουφας απο τους ανθρωπους ! και οχι να προσφερεις, ετσι οταν χρειαστηκε καποια στιγμη να προσφαιρεις και εσυ κατις, ειτε υλικο ειτε μια συντροφικη κουβεντα παριγοριας εννιωσες ασχημα, και περιεργα αφου εχεις δειδαχτει να "ρουφας" απο τους γυρο σου! Ευτυχως οι περισσοτροι δεν ειναι ετσι .

το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Last edited by Aeon; 25-02-2019 at 19:25.

Senior Member
    Στις φιλίες φυσικά και δίνεις και παίρνεις πράγματα, αλλά αυτά πρέπει πρώτον να έρχονται αυθόρμητα, δεύτερον να μην τα βάζεις στο ζύγι και τρίτον να μην "πνίγεις" τον άλλο, έστω και από καλή πρόθεση. Πραγματική φιλία δεν είναι να προσπαθείς να δώσεις στον άλλο υπερβολικά πράγματα που δεν σου έχει ζητήσει και δεν έχει ανάγκη απλά για να καλύψεις τις δικές σου ανάγκες κατά βάθος και να δημιουργείς "υποχρέωση" στον άλλο να ανταποδώσει. Ούτε φυσικά είναι φιλία να εκβιάζεις συμπεριφορές και συναισθήματα ή να απαιτείς αποκλειστικότητα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Στις φιλίες φυσικά και δίνεις και παίρνεις πράγματα, αλλά αυτά πρέπει πρώτον να έρχονται αυθόρμητα, δεύτερον να μην τα βάζεις στο ζύγι και τρίτον να μην "πνίγεις" τον άλλο, έστω και από καλή πρόθεση. Πραγματική φιλία δεν είναι να προσπαθείς να δώσεις στον άλλο υπερβολικά πράγματα που δεν σου έχει ζητήσει και δεν έχει ανάγκη απλά για να καλύψεις τις δικές σου ανάγκες κατά βάθος και να δημιουργείς "υποχρέωση" στον άλλο να ανταποδώσει. Ούτε φυσικά είναι φιλία να εκβιάζεις συμπεριφορές και συναισθήματα ή να απαιτείς αποκλειστικότητα.
    Αυτό ακριβώς! Είναι άκρως χειριστική συμπεριφορά αυτό με το να δίνεις υπερβολικά ώστε να δημιουργείς υποχρέωση στον άλλον.

Επίσης κανόνας απαράβατος : ο τρόπος που ακους να μιλάει για τους άλλους όταν δεν είναι μπροστά, είναι ο ίδιος που μιλά και για σένα όταν δεν είσαι μπροστά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Αλλά γτ αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν ότι είναι εγωκεντρικα ομως; θεωρεί ότι είναι το καλύτερο παιδί..
    Αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι είναι παρτακηδες
    Ξερεις κανεναν εγωκεντρικο που να καταλαβαινει οτι ειναι εγωκεντρικος ? οπως κι ο παρτακιας , καταλαβαινει οτι ειναι παρτακιας ? ο βλαξ καταλαβαινει οτι ειναι βλαξ ?
    αν καταλαβαιναν οτι ειναι εγωκεντρικοι και παρτακηδες , θα το διορθωναν κιολας .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Δεν θα σας έβγαζε χαμηλή αυτοεκτίμηση ανασφάλεια και εξαρτητικη συμπεριφορά;
    Ναι , εμενα μου βγαζει .....πολυ ......

Page 1 of 5 123 ... LastLast