Καρδιά η Άγχος; Γνώμη για σπινθηρογράφημα. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 56
    Senior Member
    Quote Originally Posted by FILARETOS View Post
    Καλησπέρα όσο συνεχίζεις και πας σε γιατρούς το ανχος δεν σταματάει. Σε είδαν τόσοι γιατροί σου είπαν δεν έχεις κάτι και σπινθιρογραφημα να κάνεις και να σου πούνε εισαι καλα κάτι άλλο θα διαβάσεις ή θα σκέφτεσαι και θα πας να το κάνεις. Στο λέει άνθρωπος που είχε τα ιδια και χειρότερα από εσένα πειραματόζωο θα γίνεις Δοκίμασε να ξεκινήσεις μια θεραπεία με έναν ψυχίατρο δώσε χρόνο 3 μήνες και δες αν καλυτερέψουν τα πράγματα να ηρεμήσεις φίλε μου ίσως αυτή να είναι η λύση στο πρόβλημα σου. Χάνεις χρόνο απλά είναι taboo Ο ψυχίατρος μέσα σου. Σου αναφέρω για ψυχίατρο γιατί χάνεις τον έλεγχο των παρορμήσεων και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ψάχνεις συνέχεια ότι κάτι έχεις και δεν το βρήκαν. το μυαλό σου πονάει ή καρδούλα σου είναι γερή είσαι νέος για τέτοιες περιπέτειες.
    Μακάρι να εχεις δίκιο φιλε μου.. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σου θα το εχω υπόψιν!

Member
    Quote Originally Posted by Biliskov View Post
    Μακάρι να εχεις δίκιο φιλε μου.. Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές σου θα το εχω υπόψιν!
    Θα σου πω και εγώ κάτι να ηρεμήσεις. Αρχικά έχω περάσει από πολλές εξετάσεις, παρόμοια συμπτώματα με εσένα και πολλα πολλά άλλα που δεν φαντάζεσαι και με εξαίρεση οισοφαγιτιδα και γοπ δεν έχω τίποτα σοβαρό. Γράφεις λοιπόν ότι αυτές οι εξετάσεις δεν είναι αξιόπιστες 100%(τριπλεξ,καρδιογράφημα κλπ). Θα σου πω λοιπόν την απάντηση που έχω πάρει από πολλούς καρδιολόγους. Σε αυτό που λες υπάρχει κάτι πολύ σωστό και κάτι πολύ λάθος. Ναι οι εξετάσεις αυτές δεν είναι 100% αξιόπιστες ΑΛΛΑ όταν έχεις συμπτώματα θεωρητικά καρδιολογικά και κάνεις αυτές τις εξετάσεις πας αλλού...τι εννοώ..είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να κάνεις τριπλεξ με πόνο στο στήθος δύσπνοια έκτακτες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να έχεις θέμα στην καρδιά και να μην το δείξει..Απλά δεν γίνεται. Είναι σαν να σου λέω ότι πονάς στον λαιμό και βήχεις και πας στον γιατρό και σε εξετάζει και σου λέει δεν είσαι κρυωμενος γιατί ακούγεσαι κομπλέ και εσύ όντως είσαι..Και πολλά άλλα παραδείγματα που μπορώ να φέρω. Οι εξετάσεις κατά βάση κάνουν λάθος όταν μιλάμε για τσεκ απ χωρίς συμπτώματα. Εκεί ναι μπορεί να μην δείξει κάτι ή μπορεί να δείξει κάτι που ο ένας γιατρός το θεωρεί νορμάλ ο άλλος όχι..Όταν όμως πας με συμπτώματα και οι εξετάσεις είναι καθαρές τότε άγχος είναι η απάντηση που ψάχνεις και αν δεν την δώσεις εσύ στον εαυτό σου κανένα φάρμακο και κανένας γιατρός δεν θα σε σώσει

Senior Member
    Quote Originally Posted by Comfortablynumb View Post
    Θα σου πω και εγώ κάτι να ηρεμήσεις. Αρχικά έχω περάσει από πολλές εξετάσεις, παρόμοια συμπτώματα με εσένα και πολλα πολλά άλλα που δεν φαντάζεσαι και με εξαίρεση οισοφαγιτιδα και γοπ δεν έχω τίποτα σοβαρό. Γράφεις λοιπόν ότι αυτές οι εξετάσεις δεν είναι αξιόπιστες 100%(τριπλεξ,καρδιογράφημα κλπ). Θα σου πω λοιπόν την απάντηση που έχω πάρει από πολλούς καρδιολόγους. Σε αυτό που λες υπάρχει κάτι πολύ σωστό και κάτι πολύ λάθος. Ναι οι εξετάσεις αυτές δεν είναι 100% αξιόπιστες ΑΛΛΑ όταν έχεις συμπτώματα θεωρητικά καρδιολογικά και κάνεις αυτές τις εξετάσεις πας αλλού...τι εννοώ..είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να κάνεις τριπλεξ με πόνο στο στήθος δύσπνοια έκτακτες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να έχεις θέμα στην καρδιά και να μην το δείξει..Απλά δεν γίνεται. Είναι σαν να σου λέω ότι πονάς στον λαιμό και βήχεις και πας στον γιατρό και σε εξετάζει και σου λέει δεν είσαι κρυωμενος γιατί ακούγεσαι κομπλέ και εσύ όντως είσαι..Και πολλά άλλα παραδείγματα που μπορώ να φέρω. Οι εξετάσεις κατά βάση κάνουν λάθος όταν μιλάμε για τσεκ απ χωρίς συμπτώματα. Εκεί ναι μπορεί να μην δείξει κάτι ή μπορεί να δείξει κάτι που ο ένας γιατρός το θεωρεί νορμάλ ο άλλος όχι..Όταν όμως πας με συμπτώματα και οι εξετάσεις είναι καθαρές τότε άγχος είναι η απάντηση που ψάχνεις και αν δεν την δώσεις εσύ στον εαυτό σου κανένα φάρμακο και κανένας γιατρός δεν θα σε σώσει
    Καλημέρα φιλε. Συμφωνώ με αυτο που λες ναι. Αν ήταν κατι σοβαρό θα το έδειχνε κάποια εξέταση απλά και με καρδιολόγο στο εξωτερικό που εχω μιλησει μου εχει πει οτι αυτές οι εξετάσεις και συμπτώματα να εχεις μπορεί εκείνη την ωρα να μη δείξει κατι ακομα και να εχεις πρόβλημα. Πχ εγω πηγα και έβγαλα το τεστ κοπώσεως κατα 94% και μου ειπε οτι ειναη ολα καλα και ας κουράστηκα φουλ και δεν το έβγαλα όλο. Παιζει ρόλο του οτι ειμαι αγύμναστος και αυτο δεν τον ανυσιχει. Αλλα με το τριπλεξ δεν μπορεί να δείξει κατι σε οτι αφορά την στεφανιαία νόσο. Ειναι πολυ ύπουλο το συγκεκριμένο και θα φανεί μονο σε μεγάλο στάδιο με τις συγκεκριμένες. Τωρα σε οτι αφορά το άγχος πιστεύω και εγω ο ίδιος οτι ειναι άγχος, αλλα πολλές φορές με αυτα που παθαίνεις το μυαλό απο μονο του παει στο κακό και ποσο μαλλον όταν ειναι κατι πιο έντονο απο το συνηθισμένο η καινούργιο! Γιαυτο και μερικές φορές ψάχνομαι λιγο παραπάνω μηπως ειναι κατι και δεν το προλάβω. Γιατι τον τελευταίο καιρο εχει πεθάνει πολύς κόσμος στα καλα καθούμενα και αυτο επειρεαζει την ψυχολογία. Ποσο μαλλον αν τους ηξερες κιολας. Αλλα έπαιξε μεγάλο ρόλο σε μενα στο οτι ο πατέρας μου εκανε δυο μπαλονάκια πήγαινε κάθε 6 μήνες στον καρδιολόγο και ήταν μια χαρά δεν είχε ούτε πόνους ούτε τιποτα. Ξερω οτι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ετσι αλλα μερικά μένουν στο μυαλό θες δεν θες. Μετα απλώς προσπαθείς να το παλέψεις!

Senior Member
    Καλησπέρα παιδιά. Ειμαι 23 στα 24 και τον τελευταίο καιρο εχω πολλα συμπτώματα με την καρδιά.. εχω σχεδόν τα πάντα απο συμπτώματα πχ ταχυκαρδίες, μούδιασμα αριστερά στο σαγονι, τσιμπήματα,έκτακτες,πόνους ,σπασμούς στο στήθος κ.α. Πριν απο ενα μηνα περίπου πηγα στον καρδιολόγο και έκανα όλες τις εξετάσεις που έπρεπε (καρδιογράφημα,τεστ κόπωσης,τριπλεξ) και κάποια αλλα που μου εκανε εκει. Τωρα περιμένω και τις ειδικές αιματολογικές που μου έγραψε για να τελειώσω. Το θέμα ειναι οτι ηρέμησα για 3 μερες το πολυ και μετα ήρθαν παλι τα συμπτώματα. Διάβασα πρόσφατα ενα άρθρο οτι οι σπασμοί μπορεί να ειναι απο τις στεφανιαίες αρτηρίες και μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα. Νιώθω και έκτακτες αλλα αυτο ειναι διαφορετικό σαν να τρέχει η καρδιά ειναι η ένας απλός σπασμός και μετα απο αυτο ειμαι ανυσιχος!! Μηπως οι εξετάσεις δεν ήταν αρκετές; Διάβασα για μια εξέταση το σπινθηρογράφημα που δείχνει αν όντως πάσχεις απο στεφανιαία νόσο και μου εχει μπει στο μυαλό αν πρέπει να την κανω. Πραγματικά κάθε μερα νιώθω οτι εχω θέμα στην καρδιά και τα συμπτώματα δεν με αφήνουν. Εχω παει και στα έκτακτα του νοσοκομείου και έκανα αιματολογικές ακτίνα θώρακα και καρδιογράφημα και εκει μου είπαν δεν εχω κατι. Ποια ειναι η γνώμη σας; Να παω να ζητήσω σπινθηρογράφημα η όχι; Ολοι οι γιατροι στα νοσοκομεία αλλα και ο δικός μου το αποδίδουν σε άγχος όλο αυτο και σε κρίσεις πανικού. Οι εξετάσεις που έκανα διάβασα και μου είπαν οτι μπορεί να βγαίνουν καλές αλλα μπορεί όντως να υπάρχει πρόβλημα. Τι να κανω;
    Στεφανιαια νοσος χωρις ευρηματα στο τεστ κοποσεως και χωρις να λιποθυμησεις; Ο καρδιολογος τι λεει; Για εμενα καλυτερα να μην το κανεις μονος σου, μονο αν στο γραψει γιατρος.

Θα σε συμβουλευσω επισης να μη μπαινεις σε ασθενοφορα, παρε ταξι αν χρειαζεσαι γιατρο, και να κοιταξεις μηπως εχεις κατι αλλο οργανικο που σε επηρεαζει και ξεκιναει το αγχος. Εγω ας πουμε ειχα γαστριτιδα που μου εκανε ταχυκαρδια και δυσπνοια.

Senior Member
    εμενα οταν ειχα προβληματα με βοηθησε οτι πεισμωσα και γραφτηκα στο γυμναστηριο. ζαλιζομουνα, ενιωθα οτι θα λιποθυμησω κλπ. αλλα σκληραγωγηθηκα μεσω αυτου και αντιμετωπιζα πιο ψυχραιμα τις διαφορες ενοχλησεις.

ολοι οσοι εχουμε οικογενειακο ιστορικο καρδιας εχουμε ενα αγχος με την καρδια μου. ο πατερας μου καμια φορα κρεμιοταν ο μισος εξω απο το κρεβατι και εκανε τον πεθαμενο για να μας τεσταρει.

Τι να πεις; Πρωτο εμφραγμα στα 55 μετα απο χρονια καταχρησεων. Μετα απο 3 χρονια συνεχισε τις καταχρησεις. Αλατια, τσιγαρο, λουκανικα... Γυρω στα 74 του βρηκαν μεγαλο ανευρυσμα. Εβαλε στεντ με επιτυχια. Πεθανε στα 77, δηλαδη με προβληματα και καταχρησεις, εφτασε το μεσο προσδοκιμο.

Αρα ειναι εξυπνο να ανησυχουμε για την καρδια; Μαλλον οχι. Ουτε σοφο ειναι, αν σκεφτει οτι γερνωντας ειτε απο καρδια θα παμε, ειτε απο καρκινο, ειτε απο ανοια. Τι ειναι καλυτερο;

Βεβαια αμα σκεφτεσαι το θανατο ο οργανισμος μπαινει σε μια κατασταση ανησυχιας, ακομα και οταν προσπαθεις να σκεφτεσαι στωικα. Επομενως η σωστη στρατηγικη ειναι να πηγαινεις το μυαλο αλλου σε πραγματα που ηρεμουν και να αναλαμβανεις δραστηριοτητες που ηρεμουν.

Παραλληλα προγραμματιζεις καποια τακτικα τσεκ απ και ξεμπερδευεις με τους γιατρους. Σε 20 χρονακια θα βγουν γονιδιακες θεραπειες και παιζει να μην πεθαινουμε απο καρδια. Αυτο δεν ξερω αν θα ειναι καλο

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    εμενα οταν ειχα προβληματα με βοηθησε οτι πεισμωσα και γραφτηκα στο γυμναστηριο. ζαλιζομουνα, ενιωθα οτι θα λιποθυμησω κλπ. αλλα σκληραγωγηθηκα μεσω αυτου και αντιμετωπιζα πιο ψυχραιμα τις διαφορες ενοχλησεις.

ολοι οσοι εχουμε οικογενειακο ιστορικο καρδιας εχουμε ενα αγχος με την καρδια μου. ο πατερας μου καμια φορα κρεμιοταν ο μισος εξω απο το κρεβατι και εκανε τον πεθαμενο για να μας τεσταρει.

Τι να πεις; Πρωτο εμφραγμα στα 55 μετα απο χρονια καταχρησεων. Μετα απο 3 χρονια συνεχισε τις καταχρησεις. Αλατια, τσιγαρο, λουκανικα... Γυρω στα 74 του βρηκαν μεγαλο ανευρυσμα. Εβαλε στεντ με επιτυχια. Πεθανε στα 77, δηλαδη με προβληματα και καταχρησεις, εφτασε το μεσο προσδοκιμο.

Αρα ειναι εξυπνο να ανησυχουμε για την καρδια; Μαλλον οχι. Ουτε σοφο ειναι, αν σκεφτει οτι γερνωντας ειτε απο καρδια θα παμε, ειτε απο καρκινο, ειτε απο ανοια. Τι ειναι καλυτερο;

Βεβαια αμα σκεφτεσαι το θανατο ο οργανισμος μπαινει σε μια κατασταση ανησυχιας, ακομα και οταν προσπαθεις να σκεφτεσαι στωικα. Επομενως η σωστη στρατηγικη ειναι να πηγαινεις το μυαλο αλλου σε πραγματα που ηρεμουν και να αναλαμβανεις δραστηριοτητες που ηρεμουν.

Παραλληλα προγραμματιζεις καποια τακτικα τσεκ απ και ξεμπερδευεις με τους γιατρους. Σε 20 χρονακια θα βγουν γονιδιακες θεραπειες και παιζει να μην πεθαινουμε απο καρδια. Αυτο δεν ξερω αν θα ειναι καλο
    Φιλε το πιστεύω οτι ολα ειναι στο μυαλό αλλα μερικά συμπτώματα ειναη τρανταχτά και πολυ δυνατά που δύσκολα σε αφήνουν να ηρεμησεις. Εγω τωρα εχω τρομερό βάρος στο στήθος σχεδόν κάθε μερα. Τι να πω δεν ξερω. Όσο αυτο για το γυμναστήριο εγω αν παω θα σκάσει η καρδιά μου φιλε! Εχω πολλα συμπτώματα

Senior Member
    Φιλε το πιστεύω οτι ολα ειναι στο μυαλό αλλα μερικά συμπτώματα ειναη τρανταχτά και πολυ δυνατά που δύσκολα σε αφήνουν να ηρεμησεις. Εγω τωρα εχω τρομερό βάρος στο στήθος σχεδόν κάθε μερα. Τι να πω δεν ξερω. Όσο αυτο για το γυμναστήριο εγω αν παω θα σκάσει η καρδιά μου φιλε! Εχω πολλα συμπτώματα
    Bili εμενα το βαρος στο στηθος δεν με αφηνε να σηκωθω απο το κρεβατι. Πηρα τα αντικαταθλιπτικα, αγχωλιτικα μου, ξεκινησα και γιογκα και μετα απο 3 μηνες ενιωθα υγιεστατη. Σταδιακα ξεκινησα και τρεξιμο, παθαινα εκτακτες παντα αλλα ειπα δεν θα τα παρατησω και ημουν κομπλε. Οσο το σκεφτομαστε οτι κατι μας συμβαινει τοσο χειροτερο γινεται. Ξεκινα με κατι χαλαρο παρε και κανα αντικαταθλιτικο και θα δεις οτι ολα θα φτιαξουν. Μια εβδομαδα και κατι ψιλα περπατουσα χιλιομετρα, κοιμομουν ελαχιστα, ετρωγα ελαχιστα ενιωθα οτι πεφτω κατω, δεν μπορουσα να παρω με τιποτα ανασα, η καρδια μου εκανε τα δικα της αλλα ειπα θα τα καταφερω και να μαι πισω στην ελλαδα σωα.
    Οσο αποφευγεις να κανεις πραγματα γιατι φοβασαι οτι η καρδια σου δεν θα αντεξει τοσο πιο εντονα θα γινονταιτα συμπτωματα. Νομιζω ειναι λιγο δυσκολο να πασχουμε ολοι εδω μεσα απο την ιδια ασθενεια την οποια δεν εντοπιζει κανενας γιατρος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Elenas View Post
    Νομιζω ειναι λιγο δυσκολο να πασχουμε ολοι εδω μεσα απο την ιδια ασθενεια την οποια δεν εντοπιζει κανενας γιατρος.
    Είπες μεγάλη αλήθεια..τόσοι και τόσες εδώ με τα ίδια πάνω κάτω συμπτώματα και ανησυχίες μόνο τυχαίο δεν είναι και κάνει μπαμ για ψυχολογικό
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Bili εμενα το βαρος στο στηθος δεν με αφηνε να σηκωθω απο το κρεβατι. Πηρα τα αντικαταθλιπτικα, αγχωλιτικα μου, ξεκινησα και γιογκα και μετα απο 3 μηνες ενιωθα υγιεστατη. Σταδιακα ξεκινησα και τρεξιμο, παθαινα εκτακτες παντα αλλα ειπα δεν θα τα παρατησω και ημουν κομπλε. Οσο το σκεφτομαστε οτι κατι μας συμβαινει τοσο χειροτερο γινεται. Ξεκινα με κατι χαλαρο παρε και κανα αντικαταθλιτικο και θα δεις οτι ολα θα φτιαξουν. Μια εβδομαδα και κατι ψιλα περπατουσα χιλιομετρα, κοιμομουν ελαχιστα, ετρωγα ελαχιστα ενιωθα οτι πεφτω κατω, δεν μπορουσα να παρω με τιποτα ανασα, η καρδια μου εκανε τα δικα της αλλα ειπα θα τα καταφερω και να μαι πισω στην ελλαδα σωα.
    Οσο αποφευγεις να κανεις πραγματα γιατι φοβασαι οτι η καρδια σου δεν θα αντεξει τοσο πιο εντονα θα γινονταιτα συμπτωματα. Νομιζω ειναι λιγο δυσκολο να πασχουμε ολοι εδω μεσα απο την ιδια ασθενεια την οποια δεν εντοπιζει κανενας γιατρος.
    Αυτο το βάρος σε συνδιασμο με μούδιασμα στο σαγονι αριστερά εμένα με κανει να ανυσιχω.. και οι πόνοι στον αριστερό καρπό και στα πόδια απο μεσα και στον αυχένα. Ειναη αντανάκλαση πόνου απο την καρδιά πιστεύω. Αλλα αυτο το βάρος με σκοτώνει! Πραγματικά σαν να εχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ειναι πολυ δύσκολο γιατι με παει πίσω και στη δουλεια μου. Απο βδομάδα εχω ραντεβού με ομοιοπαθητικο να ξεκινήσω θεραπεία. Μου τον πρότειναν πολλοί και βοήθησε κοντινά συγγενικά μου πρόσωπα! Θα το δοκιμάσω και αν δουλέψει καλώς. Αλλιώς μετα θα απευθυνθώ σε ψυχίατρο!

Senior Member
    Αυτο το βάρος σε συνδιασμο με μούδιασμα στο σαγονι αριστερά εμένα με κανει να ανυσιχω.. και οι πόνοι στον αριστερό καρπό και στα πόδια απο μεσα και στον αυχένα. Ειναη αντανάκλαση πόνου απο την καρδιά πιστεύω. Αλλα αυτο το βάρος με σκοτώνει! Πραγματικά σαν να εχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ειναι πολυ δύσκολο γιατι με παει πίσω και στη δουλεια μου. Απο βδομάδα εχω ραντεβού με ομοιοπαθητικο να ξεκινήσω θεραπεία. Μου τον πρότειναν πολλοί και βοήθησε κοντινά συγγενικά μου πρόσωπα! Θα το δοκιμάσω και αν δουλέψει καλώς. Αλλιώς μετα θα απευθυνθώ σε ψυχίατρο!
    Σε καταλαβαίνω αλλά πίστεψέ με δεν σχετίζεται με την καρδια αυτό το βάρος. Για τους πόντους δεν μπορώ να σου πω κάτι γιατί και εγώ πονάω συνέχεια και δεν έχω ξεκαθάρισει ακόμα από τι προέρχονται.
    Αν πιστεύεις ότι θα βοηθήσει η ομοιοπαθητική ξεκινά άμεσα. Εγώ δεν είχα την υπομονή να πειραματιστω και δεν φοβήθηκα στιγμή τα φάρμακα και μάλλον καλά έκανα γιατί με βοήθησαν πολύ πέρυσι.
    Απλά να ξέρεις ότι γενικά όταν αγχωνεσαι μετά
    από έκτακτη προφανώς και θα αντανακλά και κάπου αλλού το άγχος. Εγώ για παράδειγμα νιώθω ότι το αίμα βράζει στο κεφάλι αρχικά και ύστερα στο υπόλοιπο σώμα και μια δυο φορές μου έχει τύχει να έχω μούδιασμα σε όλο το κεφάλι. Αρκεί να σκεφτείς πως και πότε προκύπτει αυτό το μούδιασμα θα πειστεις ότι είναι από το άγχος. Κάθε φορά που νιώθω δυσφορία η κάποιο σύμπτωμα γενικά αρχίζω και σκέφτομαι τι έκανα σήμερα, τι σκέφτηκα πριν, τι συνέβη και άρχισα να νιώθω έτσι, τι ακολούθησε το πρώτο σύμπτωμα κτλ κτλ. Βοηθάει πολύ να αρχίσεις να ξεκαθαριζεις κάποια πράγματα και να σκέφτεσαι πιο λογικά.
    Πάντως θεωρώ ότι το να πάω κατευθείαν σε ψυχίατρο και την πρώτη και την δεύτερη φορά ήταν ότι πιο σωστό μπορούσα να κάνω. Εννοω προφανώς και πήγα επείγοντα και μετά καρδιολόγο αλλά από την στιγμή που μου είπαν για άγχος είπα οκει τώρα ψυχίατρο και ψυχοθεραπεια. Και απορώ πως οι περισσότεροι εδώ μέσα ενώ είστε σε ένα φόρουμ για αγχώδεις διαταραχες και έχοντας στο μυαλό σας ότι μπορεί να σχετίζονται όσα νιώθετε με το άγχος είτε δεν έχετε πάει ακόμα είτε πήγατε καθυστερημένα. Επιστήμονες σαν τους καρδιολόγους είναι και αυτοι, δεν υπάρχει λόγος να τους φοβάστε ούτε και τα φάρμακα προφανώς. Φανατζομαι αν είχατε οντως προβλήμα στην καρδιά θα χαπακωνοσασταν με οτι σας συνταγογραφουσε ο γιατρός χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Senior Member
    Σε καταλαβαίνω αλλά πίστεψέ με δεν σχετίζεται με την καρδια αυτό το βάρος. Για τους πόντους δεν μπορώ να σου πω κάτι γιατί και εγώ πονάω συνέχεια και δεν έχω ξεκαθάρισει ακόμα από τι προέρχονται.
    Αν πιστεύεις ότι θα βοηθήσει η ομοιοπαθητική ξεκινά άμεσα. Εγώ δεν είχα την υπομονή να πειραματιστω και δεν φοβήθηκα στιγμή τα φάρμακα και μάλλον καλά έκανα γιατί με βοήθησαν πολύ πέρυσι.
    Απλά να ξέρεις ότι γενικά όταν αγχωνεσαι μετά
    από έκτακτη προφανώς και θα αντανακλά και κάπου αλλού το άγχος. Εγώ για παράδειγμα νιώθω ότι το αίμα βράζει στο κεφάλι αρχικά και ύστερα στο υπόλοιπο σώμα και μια δυο φορές μου έχει τύχει να έχω μούδιασμα σε όλο το κεφάλι. Αρκεί να σκεφτείς πως και πότε προκύπτει αυτό το μούδιασμα θα πειστεις ότι είναι από το άγχος. Κάθε φορά που νιώθω δυσφορία η κάποιο σύμπτωμα γενικά αρχίζω και σκέφτομαι τι έκανα σήμερα, τι σκέφτηκα πριν, τι συνέβη και άρχισα να νιώθω έτσι, τι ακολούθησε το πρώτο σύμπτωμα κτλ κτλ. Βοηθάει πολύ να αρχίσεις να ξεκαθαριζεις κάποια πράγματα και να σκέφτεσαι πιο λογικά.
    Πάντως θεωρώ ότι το να πάω κατευθείαν σε ψυχίατρο και την πρώτη και την δεύτερη φορά ήταν ότι πιο σωστό μπορούσα να κάνω. Εννοω προφανώς και πήγα επείγοντα και μετά καρδιολόγο αλλά από την στιγμή που μου είπαν για άγχος είπα οκει τώρα ψυχίατρο και ψυχοθεραπεια. Και απορώ πως οι περισσότεροι εδώ μέσα ενώ είστε σε ένα φόρουμ για αγχώδεις διαταραχες και έχοντας στο μυαλό σας ότι μπορεί να σχετίζονται όσα νιώθετε με το άγχος είτε δεν έχετε πάει ακόμα είτε πήγατε καθυστερημένα. Επιστήμονες σαν τους καρδιολόγους είναι και αυτοι, δεν υπάρχει λόγος να τους φοβάστε ούτε και τα φάρμακα προφανώς. Φανατζομαι αν είχατε οντως προβλήμα στην καρδιά θα χαπακωνοσασταν με οτι σας συνταγογραφουσε ο γιατρός χωρίς δεύτερες σκέψεις.
    Κοιτα Έλενα εγω ειμαι στο στάδιο ακομα που δεν εχω τελειώσει τις εξετάσεις. Μου μείνανε οι αιματολογικές που μου έγραψε ο καρδιολόγος και μετα αν ειναι ολα οκ ειπα οτι θα απευθυνθώ σε ειδικό! Ας ξεκαθαρίσω πρώτα αν ειναι κατι παθολογικό και μετα δεν θα το αφήσω ετσι! Τωρα αυτο που λες να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις μας, εγω όταν παθαίνω κατι με την καρδιά είτε ειναι έκτακτη είτε ειναι ταχυπαλμία είτε πόνος κτλ πάντα μετα παει στο σαγονι αυτο το μούδιασμα η όταν εχω βάρος έντονο παλι παει στο σαγονι. Έπειτα οι πόνοι στον αριστερό καρπό απο μεσα η στο ποδι αριστερά απο μεσα η στον αυχένα επίσης αριστερά σε κανουν όντως να νομίζεις οτι κατι παει στραβά με την καρδιά. Αυτο δεν αντιλέγω οτι μπορεί να ειναι στο κολλημένο μου μυαλό αλλα ειναι τρομακτικό όπως και να χει. Εγω δεν θα το αφήσω ετσι όσο και αν νομιζω οτι εχω θέμα στην καρδιά! Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου οτι πρέπει να επισκεφτούν ολοι ψυχίατρο και να ξεκινήσουν άμεσα θεραπεία, απλά για εμένα ακομα δεν τελείωσαν οι εξετάσεις γιαυτο δεν εχω παει ακομα! Για την ομοιοπαθητική μου την έχουν προτείνει πολύς κόσμος γιαυτο γα δοκιμάσω

Senior Member
    Φυσικά και τις έχετε τελειώσει τις εξετάσεις, απλά ανακαλύπτετε κι άλλες. Έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Φυσικά και τις έχετε τελειώσει τις εξετάσεις, απλά ανακαλύπτετε κι άλλες. Έτσι δεν γίνεται δουλειά.
    Όχι δεν καταλαβες. Οι εξετάσεις αίματος που μου έδωσε ο καρδιολόγος ειναι για θυρεοειδή και για κάποιες άλλες ασθένειες που προκαλούν αυτα τα συμπτώματα! Μπορεί να ειναι κατι απο αυτα. Το οτι δεν ειναι καρδιολογικό μου το ειπε ο καρδιολόγος, απλά περιμένει να δει και τις εξετάσεις αίματος για να βεβαιωθεί οτι δεν ειναι κατι αλλο! Δεν μου ειπε να κανω κατι παραπάνω! Αν δω οτι δεν υπάρχει κατι τοτε θα απευθυνθώ αλλου για την επίλυση του προβλήματος!

Antonis8
    Guest
    Η συγκεκριμένη εξέταση παντως δεν διαφέρει και πολυ απο το τεστ κοπωσεως. Κατά τη γνώμη μου βαλε ένα χολτερ ρυθμού για να δείξει τι αρρυθμίες κάνεις. Είμαι σίγουρος ότι είναι και πολυ φθηνότερο. Οι εξετάσεις αίματοςπου έκανες γιατί αργούν τόσο;

Antonis8
    Guest
    Εγώ σήμερα πηγα στον ψυχίατρο,μου έγραψε αγχολυτικο και αντικαταθλιπτικά. Φυσικά φοβαμαι να τα παρω, θα το συζητησω πρωτά με τον παθολογο μου . Την Τρίτη θα παω ενδοκρινολογο και ΩΡΛ. Το ραντεβού με τον νευρολόγο δυστυχώς επρεπε να το αναβαλω και το τελευταίο διάστημα νιώθω συνεχως και μουδιασματα στο κεφάλι σε ασχετες στιγμές.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast