Results 121 to 128 of 128
Thread: Ο πατέρας μου
-
02-05-2019, 15:08 #121
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για την συμπαράσταση.
Και τόσο καιρό εδώ που κράτησε αυτός ο αγώνας, παρόλο που δεν λέγαμε πολλά ένιωθα ότι κάποιοι με καταλαβαίνουν και είναι δίπλαμου. Θα με ανεχτείτε και τώρα να γράφω κ να ξαναγράφω. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν θέλω να μιλήσω με φίλους κτλ, χτυπάνε συνεχώς τα τηλέφωνα και εχω πει σε όλους να με αφήσουν μόνη, δεν νιώθω πως μπορώ να μιλήσω τώρα. Θέλω να πάρω λίγο τον χρόνο μου. Ούτε με τον γιατρό του μίλησα ακόμα, με παίρνει συνεχώς και δεν απαντώ, δεν θέλω να του μιλήσω. Εδώ νιώθω αλλιώς, ίσως επειδή είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων.
Κασσάνδρα δεν έχω πού να κοιτάξω και τι να αγγίξω και να μην θυμηθώ κάτι από αυτόν. Η παρουσία του ήταν τόσο έντονη πάντα στην ζωή μου που είναι λες και τώρα που έφυγε δεν μου έμεινε τίποτα ολόκληρο δικό μου που να μην το μοιραζόμασταν.
Χθες θα χε βγει πρωι στην αυλή και θα μου χε μαζέψει λουλούδια να φτιάξουμε στεφάνι, μόλις ξυπνούσα θα τα είχε έτοιμα κομμένα και θα με περίμενε. Το κανα μόνη μου. Του φτιαξα το πιο όμορφο στεφάνι, έτσι όπως μου χε δείξει και του άρεσε με κόκκινα και άσπρα λουλούδια και του τα πήγα. Μου χε μάθει ποια ξυλαράκια να μαζεύω για να γίνεται ολοστρόγγυλο και να μην σπάνε, πώς να δένω σφιχτά τα λουλούδια για να μην πέφτουν και ποια να διαλέγω για να κρατάνε περισσότερο. Μετά τσακωνόμασταν πάντα για το πού θα το κρεμάσουμε. Ο ένας έλεγε εδώ ο άλλος έλεγε αλλού.
- 06-05-2019, 09:13 #122
Οι πιο δυσκολες ωρες νομίζω είναι το πρωί. Εκεί που είσαι ακόμα ανάμεσα σε ύπνο και ξύπνιο και σου παίρνει μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου για να καταλάβεις τι γίνεται. Και κάθε φορά γίνεται η ίδια διαπίστωση. Έφυγες. Και σα να το ξαναζω απτην αρχή όλο το έργο. Πώς έφυγες; γιατί; Πότε;
Σε είδα στον ύπνο μου. Με μακριά μαλλιά, σε κοιτάζαμε και γελούσαμε και λέγαμε πως χρειάζεσαι κούρεμα. Οδηγούσες σαν σε τραινάκι του τρόμου, απότομες στροφές, κατηφόρες, ανηφόρες, δρόμοι που κόβονται και συ αγέρωχος. Τρόμαζα, κοβόταν η αναπνοή μου και συ αγέρωχος, γελούσες. Και μόλις φτάσαμε χειροκρότημα, μπράβο, τα κατάφερες! Και εγώ ανησυχία, τα πήρες άραγε τα φάρμακα σου; το θυμήθηκες ή τα ξέχασες; Μα δεν τα χρειάζεται πια, δεν τον βλέπεις; φωνάζαν όλοι χαρούμενοι. Και μετά ανακούφιση, δεν τα χρειάζεται πια, είναι καλά.
06-05-2019, 11:18 #123
θερμα συλλυπητηρια, αγαπητη ελισσαβετ για τον καλο σου τον πατερα..
λυπαμαι για την μεγαλη σου απωλεια.
χαιρομαι που τα κανονισε οπως ηθελε, γιατι αυτο νομιζω οτι ηθελε.
οπως και για το οτι ηρεμησε απο τις ταλαιπωριες..
ευχομαι να γλυκανει συντομα ο πονος σου και να μεινουν μονο οι καλες αναμνησεις.
υπομονη..
06-05-2019, 13:10 #124
Μέσα απο το αρχικό σου μύνημα κ το παραπάνω, αγάπησα εσένα και τον πατέρα σου κορίτσι μου...είστε πολύ τυχεροί που είχατε ο ένας τον άλλον...
Με συγκινήσες απίστευτα... Να είσαι παντα καλά...είμαι σίγουρη πως ο μπαμπάς εκεί που βρίσκεται, είναι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για σένα....
Εστάλη από LEAGOO M8 στο E-Psychology.gr Mobile App
08-05-2019, 09:08 #125
Σ ευχαριστώ ρεμ...έτσι νομιζω κι εγώ, ότι αυτό ήθελε.
Παρόλα αυτά τα συναισθήματα μου αυτή τη περίοδο είναι τόσο ανακατεμένα και μπερδεμένα που δεν ξέρω τι μου γίνεται. Τη μια στιγμή σκέφτομαι πως αυτό ήθελε και την αμέσως επόμενη το αμφισβητώ. Κι αν δεν ήθελε αυτό; Κι αν ήθελε να προσπαθήσει κι άλλο κι εμείς σταθήκαμε ανίκανοι να βοηθήσουμε; Κι αν μπορούσα να κάνω και κάτι άλλο και δεν το σκέφτηκα καν; Κι αν μεταφράζω ως δική του κούραση την δική μου; Αν εγώ ήμουν αυτή που κουράστηκε κι όχι εκείνος;
Είναι τόσες πολλές οι αποφάσεις που χρειάζεται να πάρει κανείς και οι επιλογές που χρειάζεται να κάνει σε ένα τέτοιο ταξίδι που όταν τελειώνει είναι αναποφευκτο να μην σκεφτείς....μήπως έπρεπε να χω κάνει το τάδε κι όχι αυτό που έκανα; Μηπως έπρεπε να το χω χειριστεί διαφορετικά;
Ένας φίλος μου είπε πως μιλώ σχεδόν σαν Θεός, και πως στην τελική οι αποφάσεις ήταν δικές του ή όλων κι όχι δικές μου άρα δεν μπορώ να μου το χρεώνω. Ίσως φταίει η τάση μου να χρεώνομαι τα πάντα, ή ίσως προσπαθώ να ξεφύγω από τον πόνο θυμώνοντας με τον εαυτό μου ή με τους άλλους.
08-05-2019, 09:37 #126
Σ ευχαριστώ, όντως νιώθω πολύ περήφανη και τυχερή για τον πατέρα μου. Πάντα τον θαύμαζα. Ακόμα κι όταν μαλώναμε , όλοι οι φίλοι μου λέγανε πως ο τρόπος που μιλούσα για αυτόν έδειχνε πόσο τον θαύμαζα κι ας μην ήθελα να το παραδεχτώ.
Η όψη του δεν έδειχνε άνθρωπο με χιούμορ, έμοιαζε πολύ σοβαρός και μετρημένος και αυστηρός με αποτέλεσμα οι φίλοι μου όταν ήμασταν μικρά παιδιά, κρατούσαν μια απόσταση. Μια φορά θυμάμαι, είχε έρθει μια φίλη στο σπίτι και παίζαμε, πρώτες τάξεις του δημοτικού μάλλον, κι έτυχε να είναι κι εκείνος στο σπίτι και να καθίσει αρκετά μαζί μας στο παιχνίδι. Όταν έφυγε, η φίλη μου, μου είπε ενθουσιασμένη "καλέ ο πατέρας σου είναι πολύ καλός κι έχει πολύ πλάκα!" ΜΕγαλώνοντας, όλες οι φίλες μου και οι φίλοι μου είχαν καταλήξει να τον λατρεύουν, και κάθε φορά που άκουγα ένα καλό σχόλιο για εκείνον, φούσκωνα σαν παγόνι από περηφάνια. Δεν ξέρω πως το κατάφερνε κι ενώ ήταν αυστηρός, όλοι τον αγαπούσαν.
Κάποια στιγμή τώρα, το τελευταίο διάστημα της ασθένειας, με ρώτησε αν ήταν καλός πατέρας και εξεπλάγην γιατί θεωρούσα δεδομένο πως το ήξερε. Δεν του το χα πει ποτέ γιατί θεωρούσα πως δεν χρειαζόταν, τόσο αυτονόητο ήταν για μένα. Κι όταν του είπα "μα τι είναι αυτά που λες; Έχεις αμφιβολία;;!" μου είπε πως πάντα είχε, γιατί εκείνος δεν μεγάλωσε σε οικογένεια και πάντα ανησυχούσε για το πώς θα είναι ως πατέρας γιατί δεν ήξερε πώς είναι να έχεις οικογένεια. ΚΙ όταν άρχισα να του λέω όλα εκείνα που είχε κάνει σε διάφορα περιστατικά όλα αυτά τα χρόνια που μεγάλωνα και εγώ τα θυμόμουν γιατί ήταν αυτά που με είχαν κάνει να τον αγαπήσω τόσο πολύ, του κανε τρομερή εντύπωση γιατί εκείνος τα θεωρούσε απλά αυτονόητα και πως όλοι οι πατεράδες αυτά κάνουν. Γιατί μπορούσε να κάνει το πιο σπουδαίο πράγμα με μια απίστευτη φυσικότητα σα να είναι το πιο απλό και συνηθισμένο.
08-05-2019, 09:55 #127
Δεν ξέρω τι με αγγίζει τόσο πολυ στα γραφόμενα σου αλλά είναι η δεύτερη φορά που σε διαβαζω και τα δάκρυα φεύγουν ποτάμι...
Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να μαλακώσει ο πόνος και η απώλεια και η ανάμνηση του να σε συνοδεύει γλυκά και με πολύ πολύ αγάπη χωρίς τα βασανίστηκα ερωτήματα ...
Είσαι ενα πολύ τυχερό κορίτσι που μοιράστηκες μαζί με αυτον τον ανθρωπο τα πιο όμορφα και αθώα χρόνια σου και είναι πολύ τυχερός που είχε ενα τέτοιο παιδι στην διαδρομή του ..
Εστάλη από LEAGOO M8 στο E-Psychology.gr Mobile App
08-05-2019, 10:36 #128