Ζολοφτ επιδείνωση κατάθλιψης?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

Ζολοφτ επιδείνωση κατάθλιψης?

Το αντικαταθλιπτικό κανει καπως λιγο πιο χειρότερη την καταθλιψη αρχικα μεχρι να πιασει,σήμερα μου έχει βγει εντονη καταθλιψη..αγχολυση εγινε απο το λυρικα...Αλλά νιωθω αναξια,αχρηστη,χωρίς χρώμα Όλα κ φυσικα φοβαμαι σε όλη αυτή τη κατάσταση. Αθλος ακομα κ να παω μέχρι την μπανιέρα...Θα γίνω καλα ρε παιδια?

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    Το αντικαταθλιπτικό κανει καπως λιγο πιο χειρότερη την καταθλιψη αρχικα μεχρι να πιασει,σήμερα μου έχει βγει εντονη καταθλιψη..αγχολυση εγινε απο το λυρικα...Αλλά νιωθω αναξια,αχρηστη,χωρίς χρώμα Όλα κ φυσικα φοβαμαι σε όλη αυτή τη κατάσταση. Αθλος ακομα κ να παω μέχρι την μπανιέρα...Θα γίνω καλα ρε παιδια?
    αυτο θα το δεις σε 1-2 μηνες... εγω απο zoloft ενιωθα καταθλιψη στην αρχη και μετα μου εκανε ενα ωραιο συνδρομο σεροτονινης..... και ημουνα 20 μερες νοσοκομειο..... απο τα χειροτερα αντικαταθλιπτικα και το zoloft αλλα και το seroxat....

μην φρικαρεις..... αραξε απολαυσε το!!!!! :P

Senior Member
    Αν ήμασταν σίγουροι ότι οι ψυχικές διαταραχές έχουν ως γενεσιουργό αίτιο κάποια ανωμαλία στις χημικές ουσίες με τις οποίες λειτουργεί ο εγκέφαλος και ότι τα ψυχοφάρμακα διορθώνουν όντως αυτήν ακριβώς την ανωμαλία, τότε ναι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα ψυχοφάρμακα προσφέρουν πραγματική θεραπεία.

Senior Member
    Με φοβισες...ποσο έπαιρνες κ εκανες σύνδρομο σεροτονινης? Εγώ παιρνβ μονο 50. Θεέ μ με φρικαρες!!!

Senior Member
    Εμένα με είχε πιάσει πολύ ωραία το zoloft στις κοινωνικές μου σχέσεις. Όλοι μου φαίνονταν καλοί, αγαπούσα όλο τον κόσμο, διασκέδαζα εύκολα και γελούσα, σαν να είχα πιει ξέρω κι εγώ, τρεις μπύρες. Αλλά δε μου έφτιαξε την εικόνα που είχα για τον εαυτό μου, ήταν απλώς ένα βοήθημα για να ξεχνιέσαι. Βέβαια, κανένα χάπι δε σου φτιάχνει την εικόνα του εαυτού σου αν δεν κάνεις δουλειά μόνος σου.

Senior Member
    Με φοβισες...ποσο έπαιρνες κ εκανες σύνδρομο σεροτονινης? Εγώ παιρνβ μονο 50. Θεέ μ με φρικαρες!!!
    να μην φρικαρεις..... οτι και να παρεις απο φαρμακα υπαρχει παντα το ρισκο..... το γνωριζουν και η ψυχιατροι αλλα δεν δινουν και τοσο σημασια οτι και να παθουμε μας θελουν μας θελουν χρεωμένους στο προβλημα χωρις λυσεις...... σορρυ αλλα εγω επαθα μονιμες νευρολογικες βλαβες απο αντικαταθλιπτικα.... και πλεον ειμαι εθισμενος στο xanax και δεν μπορω να κανω τπτ γιαυτο...... η καταστροφη μου ηταν τα φαρμακα...... πριν τα παρω δεν ειχα σπασμους ποτε μου........

edit: 2 μηνες το επερνα......

ποτε δεν εκανα καπιο περιεργο συνδιασμο με το ζολοφτ ωστε να παθω αυτο... μονο αυτο επερνα.... ουτε καν ηρεμιστικα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by akis1 View Post
    αυτο θα το δεις σε 1-2 μηνες... εγω απο zoloft ενιωθα καταθλιψη στην αρχη και μετα μου εκανε ενα ωραιο συνδρομο σεροτονινης..... και ημουνα 20 μερες νοσοκομειο..... απο τα χειροτερα αντικαταθλιπτικα και το zoloft αλλα και το seroxat....

Δε ξερώ εχω παρει κ γω αντικαταθλιπτικά δεν μου δημιουργήθηκε κάποιο θέμα.. το αντίθετο θα έλεγα....αν δεν παίρνω ειμαι χαλια ..Όταν παιρνω ειμαι νορμαλ...έιναι θεμα κ οργανισμού.

Senior Member
    να μην φρικαρεις..... οτι και να παρεις απο φαρμακα υπαρχει παντα το ρισκο..... το γνωριζουν και η ψυχιατροι αλλα δεν δινουν και τοσο σημασια οτι και να παθουμε μας θελουν μας θελουν χρεωμένους στο προβλημα χωρις λυσεις...... σορρυ αλλα εγω επαθα μονιμες νευρολογικες βλαβες απο αντικαταθλιπτικα.... και πλεον ειμαι εθισμενος στο xanax και δεν μπορω να κανω τπτ γιαυτο...... η καταστροφη μου ηταν τα φαρμακα...... πριν τα παρω δεν ειχα σπασμους ποτε μου........

edit: 2 μηνες το επερνα......

ποτε δεν εκανα καπιο περιεργο συνδιασμο με το ζολοφτ ωστε να παθω αυτο... μονο αυτο επερνα.... ουτε καν ηρεμιστικα...
    πως το έπαθες αυτό? Πήρες μεγάλη δοσολογία? Έπαιρνες και κάποιο συμπλήρωμα φυτικό? Πριν από το ζολοφτ έπαιρνες άλλο αντικαταθλιπτικό?
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Δε ξερώ εχω παρει κ γω αντικαταθλιπτικά δεν μου δημιουργήθηκε κάποιο θέμα.. το αντίθετο θα έλεγα....αν δεν παίρνω ειμαι χαλια ..Όταν παιρνω ειμαι νορμαλ...έιναι θεμα κ οργανισμού.
    ιδεα σου ειναι.... εσυ θες και εισαι χαλια και περνωντας το χαπι σε ενα μηνα θα πεις οτι σου εκανε θαυματα... το θεμα ειναι πως τπτ δεν εκανε το φαρμακο... αλλα εσυ εκανες πραγματα.....! δεν σου εδωσε το φαρμακο κατι.... το φαρμακο μονο να καταστρεφει τον οργανισμο ειναι...! και γτ να παρεις αντικατα8λιπτικα και οχι σεροτονινη ? 5htp/inositol τεσπα... επισης δοκιμασες ποτε σου ελαιο cbd τοσο καιρο που ησουν χαλια? μαλλον οχι.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by geodim View Post
    πως το έπαθες αυτό? Πήρες μεγάλη δοσολογία? Έπαιρνες και κάποιο συμπλήρωμα φυτικό? Πριν από το ζολοφτ έπαιρνες άλλο αντικαταθλιπτικό?
    τιποτα απο τα 2... δεν επερνα τιποτα ουτε καποιο αλλο φαρμακο τοτε...! μετα απο αυτο το περιστατικο επερνα για 8 χρονια cipralex 10mg αλλα αυτο πλεον το εχω κοψει εδω και 2 χρονια και εχω βαρεσει φρικες χωρις αυτο... και ετσι περνω μονο xanax πλεον θα ακουστει γελειο αλλα περνω μονο 0.12mg μεχρι να το κοψω και αυτο τελιος.... δεν θα ξαναπαρω ποτε φαρμακα στην ζωη μου...!!! ¨

Antonis8
    Guest
    Ουτε αντιβιωση δεν θα ξαναπαρεις; Και γενικα δεν θα ξαναπας σε γιατρο; Σεβαστη η εμπειρια και η γνωμη σου αλλα δεν ειναι σωστο αυτο που λες οτι τα φαρμακα καταστρεφουν, καποιοι τα χρειαζονται και εσυ τους φοβιζεις. Δεν ειναι καραμελες, αλλα δεν υπαρχει λογος να υπαρχει και αυτο το στιγμα. Σταματά να γενικευεις τη δικη σου περιπτωση και να δινεις συμβουλές πάνωσε φάρμακα, πιθανόν κάνεις το άτομο που λαμβάνει τα συγκεκριμένα φάρμακα,χειρότερα.

Χρειαζεται σωστή χρήση στα φάρμακα,προφανως εσύ δεν ειχες τις κατάλληλες ιατρικές συμβουλές και δεν έγινε σωστή χρήση.

Junior Member
    καλησπέρα και από μένα. το ζολόφτ προσωπικά εμένα με βοήθησε καλύτερα απο το λύρικα, το παίρνω ακόμη. είσαι καλύτερα τώρα?

Antonis8
    Guest
    Θα συνφωνησω ωστόσο στο ότι μάλλον όλα αυτά είναι στο μυαλό της anxious. Οχι γιατί όντως δεν υπαρχουν παρενέργειες μόλις ξεκινάει κανείς αγωγή (απο όσο έχω διαβάσει, δεν εχω προσωπικη εμπειρια ακόμα), σε καποιους διαρκεί και αρκετές εβδομάδες αυτό,αλλά θεωρώ πως εφόσον έχεις ήδη εμπειρια με αντικαταθλιπτικά,δεν θα σου δημιουργούν τόσο έντονα συμπτωματα. Ισως ήσουν προιδεασμενη απο πριν και δημιουργησες μια κατάσταση αυθυποβολης. Αν παντως συνεχίσει, μιλα με το γιατρό σου,ίσως δεν είναι τα κατάλληλα φάρμακα για σένα. Και μένα αυτά μου έχει συνταγογραφησει αλλά δεν τα έχω ξεκινησει. Εχω ακουσει θετικές εμπειριες ως τώρα παντως και το θεωρουν σχετικά ελαφρύ. Αν συνεχίσεις να το παιρνεις, γραψε πώς παει και τι άλλο παρατηρεις στον οργανισμό σου, θέλω να δω πχ αν πεφτει η πιεση κλπ, γιατί εγώ είμαι ήδη υποτασικος.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by k33 View Post
    καλησπέρα και από μένα. το ζολόφτ προσωπικά εμένα με βοήθησε καλύτερα απο το λύρικα, το παίρνω ακόμη. είσαι καλύτερα τώρα?
    Σε πόσο καιρό τα παιρνεις αν επιτρεπεται; Ειχες νοσοφοβια;

Εχεις παρατηρήσει αν σε έκαναν να παρεις βάρος ή να αλλάξει ο μεταβολισμός σου;

Η πιεση σου παρατηρεις να πέφτει;

Senior Member

Απλά φέρνουν ταραχη βρε παιδιά...Κ γι αυτο δίνουν κ αγχολυση αρχικα..Κ επισης εχει να κανει κ με τον εγκεφαλο του καθενός, ο καθένας αντιδρά διαφορετικά.. Εγώ απλά.επειδη ειχα ξαναπάρει ssri στο παρελθόν μου είχαν φέρει παραπανω ταραχη.απλα δεν είχα ξαναπάρει ζολοφτ κ ηθελα μια γνώμη.. .κ πιστευω πως ναι δεν πρέπει να γενικευουμε τα πραματα..Αν κάποιους δεν τους βοηθούν κ τους καταστρέφουν ας μη τα παίρνουν...οκ επιλογή τους είναι.

Page 1 of 2 12 LastLast