Results 61 to 75 of 91
Thread: Καταστροφολογία
-
15-06-2019, 00:35 #61
Δεν έχω καταλάβει τι λες εδώ και τόσους μήνες. Φάσκεις κι αντιφάσκεις. Δεν σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, αλλά οι λεφτάδες μακρινοί ξάδερφοι δουλεύουν γκαρσόνια γιατί δεν τους αρέσουν τα γραφεία κι εσύ έστυβες χυμούς στο κάθε πικραμένο. Σου έκατσε στραβά που η άλλη λέει χάλασε 100 000 σε σπουδές κι εσένα σε σπούδασαν οι δικοί σου με στερήσεις. Από την άλλη στην Αμερική πετούσες, δούλευες σερβιτόρος, ταμείο σε μανάβικο, και άλλα και ήσουν και υπερήφανος και πολύ χαρούμενος λες. Στην Ελλάδα δεν ήθελες να πας τουριστικός πράκτορας και να μένεις με τις καμαριέρες, ούτε να το κυνηγήσεις για το λογιστήριο. Από την άλλη είναι μαλάκες οι εργοδότες που δεν καταλαβαίνουν ότι είναι φυσιολογικό να έχεις φτάσει 30 και να μην έχεις προϋπηρεσία. Το συμπέρασμα σου ποιο είναι; Δεν έχω καταλάβει γιατί είτε πρέπει να αυτοκτονήσεις είτε να σε φωνάξουν στη δεξίωση του πρέσβη. Ταμείο σε μανάβικο στην Ελλάδα θα σε χάλαγε ή πρέπει να είναι μόνο στην Αμερική; Κι αφού ήταν σούπερ ντούπερ ουάου στην Αμερική γιατί δεν πας να τελειώνουμε; Να επιστρέψεις έστω και στο απειροελάχιστο λίγα από αυτά που επένδυσαν οι γονείς σου στις σπουδές σου με τις τόσες στερήσεις όπως λες. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου αλλά κάτι κάνει στη ζωή του είναι είτε λαμόγιο είτε μαλάκας δηλαδή; Είτε αυτός που έχει περιουσία αλλά θέλει και δουλεύει σερβιτόρος είτε αυτός που έχει ένα σωρό προσόντα αλλά αφού δεν έχει πολλές επιλογές πάει σε μία δουλειά και ζορίζεται; Είτε αυτός που θέτει άλλες προτεραιότητες, να έχει την υγεία του και να ζει πιο χαλαρά κι ας είναι και με λίγα; Δηλαδή από τη μία αισθάνεσαι μαλάκας στα 35 να μη δουλεύεις, από την άλλη αισθάνεσαι μαλάκας στα 35 να δουλεύεις αν δεν είναι όπως τα θες, μόνο που δεν ξέρεις καν να μας πεις πως ακριβώς τα θες.
- 15-06-2019, 00:45 #62
Πες μου καλύτερα το άλλο παρά να μου λες ότι αδικώ όσους έφυγαν πρόωρα ή όσους έχουν αναπηρίες. Διάλεξα λάθος δρόμο για αυτή την κωλοχώρα. Αν δεν λαδώνεις, δεν είσαι κομματόσκυλο, διαπλεκόμενος και αν εν πάσει περιπτώσει δεν έχουν άλλοι να λαμβάνουν από εσένα δεν θα λάβεις κι εσύ. Κάποιοι τυχεροί τρυπώνουν από καμιά προκύρηξη, αν έχουν 300.000 μόρια κτλ.... Άλλοι μπαίνουν από την πίσω πόρτα... Τα ξέρουμε, τα έχουμε ακούσει, τα έχουμε δει κτλ κτλ.... Το πρώτο πράγμα σε κάθε σχολή που βλέπεις ποιο είναι? Μαθήματα? Καθηγητές? Βιβλία? Όχι. Τα γαμημένα τα θρανιάκια των παρατάξεων βλέπεις. Ξέρεις τι βαθμούς είχαν αυτοί που ήταν πρώτες μούρες στα κωλοκόμματα?? Βαθμάρες. Είχαν ήδη δουλειά στα 20 σε γραφεία θείων ή πατεράδων, είχαν βγάλει τρελά λεφτά με τα κωλοπάρτυ τους και αγόραζαν αυτοκίνητα, έκλειναν σουίτες στη μύκονο, έπαιρναν ναρκωτικά. Θα δεις κανέναν εδώ μέσα να διαμαρτύρεται? Άντε τώρα με την κρίση να πήραν λίγο μπούλο και ξέρεις κάτι? ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ!!!!!!!!!
15-06-2019, 01:02 #63
'Αφησα το τουριστικό γραφείο για να δοκιμάσω την τύχη μου αλλού και μάντεψε. Σε τρεις μήνες δούλευα σε καλή επιχείρηση, ασφαλισμένος κανονικά. Την όλη πορεία δεν την ξέρετε και πώς έφτασα να γυρίσω και να είμαι ακόμα εδώ. Δεν μπορώ να σου απαντήσω κοπέλα μου κι εγώ τι θέλω και πώς τα θέλω διότι δεν έχω την τριβή για να ξέρω και δεν καίγομαι να την αποκτήσω αν μπορώ να πάω αλλού. Δεν σημαίνει όμως ότι παίρνω το αεροπλάνο και μπουμ έφτασα. Θέλει καλή οργάνωση κι εγώ είμαι με φάρμακα ακόμα, δεν θέλω να ξανακυλήσω. Νομίζω ξέρεις καλά τι θέλω, αυτό που θέλουν όλοι, δουλειά, εξέλιξη, καλούς όρους κτλ. Εκεί που ήμουν έκανα με χαρά όλες αυτές τις δουλειές ακριβώς επειδή είχα την όρεξη και το κίνητρο να τα καταφέρω εκεί ξεκινώντας και από χαμηλά. Εδώ δεν έχω την ίδια ψυχολογία γιατί νιώθω ότι οι θυσίες θα πέσουν στο κενό. Ελπίζω να έγινα σαφής και μην τα βάζεις μαζί μου δε σου φταίω τίποτα!
15-06-2019, 01:04 #64
Τόσους μήνες απλά εκφράζω το ψυχολογικό μου πρόβλημα, δεν κάνω κάτι άλλο. Το ίδιο κάνω και στην ψυχοθεραπεία. Ίσως θα έπρεπε να μιλάω μόνο με τη γιατρό για ευνόητους λόγους αλλά δεν μπορώ θα σκάσω αν δεν μιλήσω κάπου.
15-06-2019, 01:57 #65
Βρε καλά κάνεις και τα γράφεις και εδώ, κουβέντα κάνουμε. Αυτοί που παρεξηγούνται ασ μη γράφουν :) εδώ μιλάμε ελεύθερα.
Κοίτα σωστά τα λες, κάποιοι τρουπωσαν κάποιοι φάγαν οκ άδικο ναι αδίκησαν εσένα , ναι σωστά αλλά .. πάμε παρακάτω, η ζωή είναι άδικη ναι, μαλακή με κάποιους σκληρή με άλλους, μα εμείς πιστεύω είμαστε κάπου στη μέση ή προσωπικά νομίζω στο καλύτερα αν δεν έχεις και θέμα υγείας. Είμαστε 35 όχι 55, πρόσεχε μη γίνεις 55 και ακόμα λες τα ίδια και για αδικίες :) περνάνε τα χρόνια, θα κάνεις και διαλλημα να σκεφτείς ναι, όλοι σχεδόν στην ηλικία αυτή , στη χώρα αυτή ( και παγκοσμίως νομίζω πλέον ) είμαστε μπερδεμένοι γιατί χάθηκε η κανονικότητα που αναμέναμε.
Αλλά αισιοδοξία, υπομονή επιμονή και θα έλεγα καμιά προσευχή, μάταια τούτη η ζωή , από εκεί πιστεύω πρέπει να ξεκινήσουμε, έτσι το βλέπω πλέον, ας
Να σου πω την αλήθεια, όπως γράφεις κι εσύ πιο πάνω, σε μανάβικο να βρεθώ να δουλεύω δε με πειράζει, να βγάζω το ψωμί, ας είναι 500, καμιά γυναίκα να έχω αν βγάζει άλλα τόσα, καλά είμαστε, υγεία ναχουμε.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
15-06-2019, 02:07 #66
Καλά ναι λεφτά να βγαίνουν οκ.
Εν πάσει περιπτώσει, από εμένα συγνώμη αν προσέβαλα κάποιον όπως μιλάω. Ο καθένας μας έχει τη δική του οπτική. Τι να σου πω σε επόμενες ζωές εγώ προσωπικά δεν πιστεύω αλλά αν η προσευχή ωφελεί έστω και ψυχολογικά τότε ναι θα συμφωνήσω.
Θέλω να ελπίζω ότι στην νέα πλην όμως ώριμη ηλικία των 55 δεν θα λέω τα ίδια ή εν πάσει περιπτώσει δεν θα με επηρεάζουν. Μη νομίζεις ότι κι εγώ έχω τρελές απαιτήσεις από τη ζωή μου τουλάχιστον οικονομικά. Αυτή η κανονικότητα όμως που λες είναι Αγκαθι και τι παίζει γενικώς στην κοινωνία ένας Θεός ξέρει.
Ναι πρόβλημα υπάρχει παγκοσμίως αλλά εμας εδώ παραέγινε.... Και έξω υπάρχει εκμετάλλευση κτλ αλλά αν παραμείνεις και αντέξεις σε ανταμοιβουν. Εδώ απλά δεν παίζει. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Ίσως είμαι ανώριμος ή αβγαλτος ή χωριάτης αγαθός ξέρω εγώ??? Χαχα
15-06-2019, 13:56 #67
Δεν τα βάζω μαζί σου, απλά σου λέω να ξαναδιαβάσεις με προσοχή τι γράφεις και να δεις τις αντιφάσεις. Αμ δεν σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, αμ κράζεις ένα σωρό περιπτώσεις. Αμ δεν έχεις την τριβή να ξέρεις τι θες, αμ δεν καίγεσαι να την αποκτήσεις, αμ από την άλλη τρώγεσαι ότι κάθεσαι και δεν κάνεις τίποτα. Αυτά δεν κολλάνε μεταξύ τους.
15-06-2019, 14:03 #68
15-06-2019, 14:35 #69
Τοτε στην Αμερικη μεχρι που σου τελειωσαν τα κουτια τι αγωγη επαιρνες;
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
15-06-2019, 16:07 #70
15-06-2019, 16:09 #71
Έπαιρνα ladose. Έφτασα εκεί και αγόρασα ένα κουτι λιποδιαλύτες γιατί μέχρι να βρω δουλειά έκανα πολύ περπάτημα να γνωρίσω και την πόλη. Βέβαια το έριξα στη μάσα όπως κάνω πάντα και έγινα διπλός.
Έπαιρνα ladose και βαρβάτη δόση. Αργότερα ένας συγγενής μου γιατρός μου έγραψε ένα κουτί effexor. Τα πέταξα στα σκουπίδια και πήρα το αεροπλάνο και έφυγα. Πραιτήθηκα από τη δουλειά μου.
15-06-2019, 16:20 #72
Aφου ειχες γιατρο συγγενη, δεν του ειπες να σου γραψει καποιο με βαση την fluoxetine οπως το ladose που επαιρνες μεχρι τοτε;
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
15-06-2019, 16:47 #73
15-06-2019, 17:49 #74
Δηλαδη ηταν μεγαλη ατυχια και επαιξε μεγαλο ρολο οτι σου τελειωσε το λαντοζ στην Αμερικη, ησουν αρκετα τυχερος να εχεις γιατρο συγγενη να στο γραψει, αντιθετα χωρις λογο ουσιαστικο προτιμησες να αλλαξεις αγωγη, και μετα την πεταξες στα σκουπιδια μπηκες στο αεροπλανο και εφυγες. Καταλαβα σωστα;
Last edited by oboro; 15-06-2019 at 18:24.
15-06-2019, 18:15 #75
οχι σοβαρα το λεω κι εγω αυτο θα εκανα.
"Βέβαια το έριξα στη μάσα όπως κάνω πάντα και έγινα διπλός." πιστευω το ξερεις ηδη αλλα ας το πω, το παχος ειναι παραγοντας και για καταθλιψη, εμεσα (λογω εμφανησης και αντοχων) και αμεσα (ορμόνες, γενικα υγεια). Ισως η ελλαδα να ειναι το οχυρο σου, κατσε εδω καλοκαιρι ειναι, κανε λιγο γυμναστ τρεξιμο θαλασσα κτλ παρε δυναμεις και πανε (και χωρις χαπια αν τα καταφερεις) ΗΠΑ και αν δε την παλεψεις (οχι με το πρωτο συνεφακι, αλλα δε θα πεθανουμε βρε αδερφε) γυρνας ελλαδα παλι για επαναφώρτηση :)