Results 1 to 14 of 14
Thread: Πολύ Αγχος
-
11-07-2019, 22:41 #1
Πολύ Αγχος
Καλησπέρα σε όλους. Θα ηθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συμβαίνει τον τελευταίο καιρό και θα ήθελα τις γνώμες σας.ολα ξεκιναν τον Σεπτέμβρη που δτα καλά καθούμενα ενα βράδυ με πιάνει μια δυσφορία και ενα πλακωμα και νομίζω πως παθαίνω καρδιά. Η πίεση μου 16 και οι παλμοι 120.παιρνω ασθενοφόρο μου κάνουν καρδιογραφημα υπερηχο ανω κοιλιας εξετάσεις αιματος ουρων τα παντα. Ώσπου μου λεει ο γιατρός οτι δεν έχω τίποτα και ολο αυτό δημιουργηθηκε απο αγχος σωματοποιημενο. Κατι σαξ κρίση πανικού. Περναν οι μέρες δεν το ξαναπαθα. Τα Χριστούγεννα με πολύ πίεση στη δουλειά και πολύ αγχος αρχίζω και καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ξανανιώθω το ιδιο πάλι. Ξαναπάω κάνω εξετάσεις αιματος ολα καλα. Πάω σε καρδιολόγο κάνω υπερηχο τα πάντα μεχρι και τεστ κοποσεως όλα καλα, μου δίνει και ρνα ιντεραλ για τις ταχυπαλμιες γιατί εβαλα και xolder το οποίο κ αυτό εδε8ξε μόνο κατι ταχυπαλμιες οχι κάτι αλλο. Απο τα Χριστούγεννα και μέχρι το Πάσχα ειχα περάσει αλλες 3 με 4 κρισεις πανικου. Απο το πασχα κ μετά με πιάνει ο αυχενας και ταυτόχρονα κάτι σαν να μου κλεινει σφίγγει τον λαιμό. Λέω κατι έχω δεν γίνεται. Πάω για ακτινογραφια αυχενα δείχνει ευθειασμο, έχω πάει σε 3 ωρλ δεν μου βρίσκουν τίποτα ολο απο αγχος μου λενε. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει περάσει μέρα που να είμαι καλα. Για κανα 3ωρο 4ωρο μες στη μέρα δεν νιώθω τίποτα. Μετά κάτι με ενοχλεί ο λαιμος κάτι με πιάνει ο αυχενας κάτι που αγχώνομαι και λέω κατι έχω φοβάμαι, μέχρι και το αριστερο ποδι στον αστράγαλο νομίζω οτι καμια φορά μαγκωνει λες και μου το σφίγγεις αλλα άλλες μέρες το νιώθω μια χαρά. Πριν λιηο καιρό πήγα κ στο νοσοκομείο σε νευρολόγο και μου λένε είναι απο αγχος και τίποτα παραπάνω. Σύνοψη απο πέρσι μέχρι τώρα έχω κάνει εξετάσεις αιματος 5 φορές ολες καθαρές, καρδιολόγο καθαρά ωρλ 3 με 4,υπερηχο θυροειδη και ολα καλα.εχω μερικές φορές αισθημα παλμών, ώρες ώρες με πιάνει ενας πανικός οτι κατι θα πάθω οτι νομίζω οτι μουδιαζω και λέω εδώ θα μείνω. Οτι δεν μπορώ να αναπνεύσω λες και μου κρατάς τον λαιμό σφιχτά
. Οτι κάνω σκέψεις οτι κατι έχω και δεν τον βρίσκουν η δεξ έχω παρι στον κατάλληλο γιατρό ακομα κ δεν το χει βρει. Κάθε μέρα τα ίδια. Κουράστηκα να αγχώνομαι για ολο αυτό και μα σκέφτομαι διαφορά. Να χαλάει η ψυχολογία μου να κάθομαι να μετράω πιέσεις παλμούς και να φοβάμαι συνέχεια. Τι να κάνω πες τε μου σας παρακαλώ πως μπορώ να τα ξεπεράσω ολα αυτά και να ξαναζήσω φυσιολογικά όπως πριν?
- 11-07-2019, 22:47 #2
11-07-2019, 23:00 #3
Μπορεί για 2 με 3 μέρες να είμαι καλά να μην σκέφτομαι τίποτα. Και μετά στα ξαφνικά να με πιάσει αυτός ο πανικός οτι κάτι θα πάθω οτι μουδιαζω και τετοια. Κ κρατάει πάλι το ίδιο. Ολα αυτά τα συμπτώματα που αναφέρω είναι αγχώδης διαταραχή;;
11-07-2019, 23:18 #4
11-07-2019, 23:19 #5
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου.. Να είσαι καλά και να χεις πάντα υγεία!!
11-07-2019, 23:21 #6
12-07-2019, 08:14 #7
Φίλε Θοδωρή, αυτά που περιγράφεις είναι κλασσικά συμπτώματα άγχους. Σε κατάσταση άγχους λοιπόν το σώμα σε προετοιμάζει είτε να τρέξεις να σωθείς από τον κίνδυνο, είτε να παλαιψεις για τη ζωή σου με τα άγρια λιοντάρια. Χρήσιμο για χιλιάδες χρόνια πριν, όχι τόσο στις σύγχρονες πόλεις. Οπότε όταν ενεργοποιείται αυτό το fight or flight συμβαίνουν διάφορα στο σώμα, μιξ ορμονών απελευθερώνονται , αιματωνοται τα βασικά όργανα, δεν αιματωνοται τα ακρα, το στομάχι υπολειτουργεί, αυξάνεται ο μυϊκός τόνος οπότε ακούσια οι μύες σου σφίγγουν , η καρδιά αρχίζει να βαράει ταμπούρλα και η αναπνοή επιταχυνεται.
Γενικά ένα χάος
Όλα αυτά γίνονται αυτόματα φυσικά, δεν είναι συνειδητή η διαδικασία αυτή.
Έκανες τις εξετάσεις σου όπως πολλοί από εμάς πέρα δώθε σε διάφορους γιατρούς, ήρθε η ώρα να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο να δεις γιατί σου συμβαίνει αυτό!"Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
12-07-2019, 13:05 #8
Σ ευχαριστούμε ειλικρινά που με συμβουλεύεις και με καθησυχαζεις. Ειλικρινά έχει γίνει ενα μαρτύριο καθημερινό ολο αυτό. Μεσα στη μέρα θα με πιάσει στάνταρ και αντε πάλι τα ιδια απο την αρχή. Έχει γίνει πολύ ψυχοφθορο ολο αυτό.. Σε ψυχίατρο η σε ψυχολόγο να πάω που ειναι καλύτερα; μέχρι και ο νευρολογος μου ειπε έχεις πάει παντού εκτος απο τον σωστό γιατρό..
12-07-2019, 17:36 #9
Η γνώμη μου αν δεν έχεις πάρει χάπια ποτε μην πάρεις ψάξε έναν καλό ψυχολόγο και θα βοιθιθις αρκετά
12-07-2019, 17:43 #10
12-07-2019, 20:41 #11
Θα του πάρει, και μπορεί να ωφεληθεί μόνο εάν βρει κάποιον που του ταιριάξει.
Όμως αυτή την κόβει οποτε θέλει χωρίς πρόβλημα.
Με τα φάρμακα, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο για την μεγάλη πλειοψηφία.
Αργά ή γρήγορα θα αναγκάσουν να τα ξαναρχίσουν, γιατί θα έχουν τα συμπτώματα απόσυρσης που δυστυχώς εμφανίζονται ακόμη και πολλούς μήνες μετά την πλήρη διακοπή, και βέβαια τότε όλοι συμβουλεύουν να τα ξαναρχίσεις αφού η "αρρώστια" σου επανήλθε, και αφού πρώτα σε κατσαδιασουν γιατί τα διέκοψες!
Ένας πολλαπλά παθών, που τελικά
τα κατάφερε με πολύ κόπο να τα διακόψει, και να είναι τώρα καλά για αρκετά χρόνια.
Χωρίς ακόμη να πιστεύω ότι έχω ξεφύγει οριστικά!
12-07-2019, 20:47 #12
Δεν ξέρω αλλα προσωπικά επειδή είχα εντονο σωματοποιημενο αγχος με πυρετους και εκζεματα δε μπορουσα να χασω και αλλο χρόνο με συνεδρίες. Πήγα στην εύκολη λύση των χαπιών και ενα χρονο μετα δε το μετανιώνω.. Ειμαι χωρίς κρίσεις ειμαι χωρίς πυρετους και τα δερματικα μου υπάρχουν ναι μεν αλλα εχουν βελτιωθεί αρκετα
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
12-07-2019, 20:50 #13
13-07-2019, 20:59 #14
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας.. Ειλικρινά. Δεν είναι οτι θέλω να ψάχνομαι συνέχεια αλλά καθε φορά βγαίνει και κάτι διαφορετικό. Πχ αυτες τις μέρες τώρα με έχει πιάσει ο λαιμος σφιξιμο και καταπίνω λες και θα πνιγω. Μου χε περάσει μετά ξαναεμφανιστικε. Μετά θα είναι κάτι άλλο και μετά κάτι αλλο. Και τις περισσότερες φορές οταν εχω ρεπό η οταν σχολαω με πιανουν ολα..