Results 211 to 225 of 263
Thread: ''Καλό παιδί'' vs ''Κακό παιδί''
-
24-07-2019, 10:18 #211
κατσε γιατι τα εχουμε μπερδεψει.
ΓΙΑΤΙ καποιος που εχει αυτοκινητο η καποια ανεση οικονομικη ειναι απαραιτητα κακο παιδι;;;;
αυτο εννοειτε οταν λετε κακο vs καλου; το ποιος εχει αυτοκινητο;;;
αυτο που πιστευω εγω , ειναι οτι μια γυναικα αξιολογη (και δεν εξαιρουνται οι ομορφες αξιολογες απ τις "αξιολογες"), ΔΕΝ θα κολλησει στο ποσα λεφτα εχει καποιος που της αρεσει και της ταιριαζει, επειδη δενε χει πολλα λεφτα.
τωρα αν εσυ στο "αρεσει και ταιριαζει" κρατας μονο το αυτοκινητο, εχε υποψη οτι μπορει , το να μην εχεις αυτοκινητο στα 30 σου καποιες να το μετεφρασαν σαν ανικανοτητα επιβιωσης και οχι σαν φτώχεια... ειναι επιθυμητο προσον το να ειναι καποιος ανεξαρτητος και οχι επιχορηγουμενος απο τον μπαμπα στα 30 του. αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να ειναι εκατομυριουχος.. τι ειδους μελλον θα εχει μια τετοια σχεση δλδ; να αναλλαβει τα εξοδα του;
εννοειται οτι πρεπει να μπορει να συντηρειται καποιος που φτανει σε μια ηλικια, ειτε ανδρας ειναι ειτε γυναικα.. αλλιως , με το καλημερα ξερεις οτι μια σχεση μαζι του δεν εχει κανενα μελλον. αλλο το να μην προχωρησει μια γνωριμια κι αλλο να ειναι καταδικασμενη εξ αρχης. γιατι να ασχοληθεις; εκτος αν ψαχνεις μονο περιστασιακο σεξ και δεν σε ενδιαφερει μια συνεχεια. τοτε κοιτας εμφανιση και συμπεριφορα.
αυτα, μετα τα 30 οπως ειπαμε. σε μικρες ηλικιες, δεν ασχολεισαι με το μελλον παρα μονο με το ποιος σου αρεσει..
δεν ειπα ποτε οτι ειναι απωθητικα τα λεφτα. απλα δεν ειναι το ζητουμενο. τα λεφτα ειναι ευκολια στην ζωη. αν καποιος ειναι καλο παιδι αλλα εχει λεφτα (εστω και σχετικα λεφτα, δλδ ενα σταθερο εισοδημα και ενα αυτοκινητο. δεν λεμε να ειναι εκατομυριουχος), γιατι να μην προτιμηθει απο ενα εξισου καλο παιδι που δεν μπορει να επιβιωσει;
μια γυναικα που ειναι καλη και ομορφη, γιατι να μην προτιμηθει απο μια γυναικα που ειναι καλη και ασχημη;. ολα τα προσοντα ειναι σωρρευτικα. οσα περισσοτερα προσοντα εχει κανεις, τοσο περισσοτερα προσοντα εχει την δυνατοτητα να αναζητησει.
ειναι ΑΛΛΟ το να εισαι ατολμος και να "κρυβεσαι", και ΑΛΛΟ το να μην εχεις λεφτα. αν τα εχεις ολα μαζι, να μην εισαι καθολου βεβαιος οτι αυτο που επεδρασε ειναι τα λεφτα..
- 24-07-2019, 10:40 #212
Συμφωνω στο τελευταιο σχολιο της Ρεμεντυ κ να πω πως δεν διαβασα ολα τα σχολια.
Νομιζω καταληγουμε σε υπεραπλουστευσεις κ γενικευσεις πολυ ευκολα.
Νομιζω ομως πως ο κανονας μετα τα 30 του οτι χρειαζεται να μπορεις να ζεις ανεξαρτητα ειναι φυσικα απαραιτητο για μια υγιη σχεση.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
24-07-2019, 15:20 #213
24-07-2019, 15:44 #214
Εγώ δεν ξέρω τι να σου πω Εξουθενωμένε
Φαίνεται ότι έχεις εντελώς αποκρυσταλλωμένη άποψη περί σχέσεων γυναικών, ζωής κτλ όποτε δεν ξέρω τι νόημα έχει η όποια κουβέντα.
Δεν έχω σκοπό να σου αλλάξω άποψη προφανώς
Μιλάς βιωματικά όπως λες, και καλά κάνεις, όλοι κάπως έτσι μιλάμε, εγώ λέω να σκεφτείς μόνο πόσο ασφαλείς είναι οι γενικεύσεις ειδικά όταν τα βιώματα είναι τόσο ελάχιστα όσο εσύ λες.
Ξέρεις Εξουθενωμένε, οι σχέσεις, όλων των ειδών, δεν μαθαίνονται στην θεωρία.Μαθαίνονται στην πράξη. Προσωπικά μου δίνεις την αίσθηση (και διόρθωσε με αν κάνω λαθος) πως είσαι θεωρητικός της ζωής, κάτι σαν παρατηρητής, στέκεσαι σε μια γωνία βλέπεις τους άλλους να ζουν και σημειώνεις θεωρίες και συμπεράσματα. Κι απ όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, επιλέγεις να δεις αυτά που επιβεβαιώνουν τελικά τα δικά σου λίγα βιώματα με τις γυναίκες.
Κι επειδή και εγώ μιλώ βιωματικά και μάλλον είμαι το είδος της γυναίκας που δεν έτυχε να γνωρίσεις (ή προσπέρασες βιαστικά) να σου πω πως προσωπικά είχα σχέση με άνθρωπο που χρειάστηκε να τον στηρίζω οικονομικά για κάποιο διάστημα, δεν με ενόχλησε και δεν το σκέφτηκα ποτέ ως "ποιος δίνει τόσα, ποσα δίνω εγώ, πόσα ο αλλος". Θα με ενοχλούσε και θα το σκεφτόμουν αν τον θεωρούσα τεμπέλοσκυλο ή ακόμα χειρότερο αν τον θεωρούσα παράσιτο.
24-07-2019, 18:16 #215
Mα ΕΙΜΑΙ παρασιτο, ΕΙΜΑΙ τεμπελοσκυλο.
Δεν εχω δουλεψει ολοκληρη την ζωη μου, ζω απο
χρηματα των γονιων, τους οποιους και μισω μεχρι θανατου.
Δεν θυμαμαι ποσες φορες το εχω γραψει εδω μεσα.
Γιαυτο και η Remedy (χωρις να το εχω σκοπο καθολου)
εφτασε σε ενα συμπερασμα που ΑΝ το εγραφα εγω ...
"μηπως εισαι απολυτος ? μηπως δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο ?
μηπως κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου ? μηπως εισαι ατολμος ?"
και ουκ εσται τελος απο τα "μηπως".
Ενω τωρα ... η ιδια η Remedy ... τα εγραψε ολα για μενα.
Και τα γραψε παρα πολυ κοσμια και στρογγυλεμενα ωστε κανεις
να μην μπορει να της πει κατι. Χωρις να το επιδιωξω ...
μου κανε μεγαλη χαρη !
24-07-2019, 18:38 #216
Πιστεύεις οτι θα μπορούσες να είχες κάνει ώστε να χει αλλάξει ροή η ζωή σου;
Καταλαβαίνω πως χρεώνεις μεγάλο μέρος στους γονείς σου, αλλά πέρα από αυτό...εσύ από μόνος σου θα μπορούσες να είχες αλλάξει κάτι ή θεωρείς πως δεδομένων των συνθηκών ήταν "προδιαγεγραμμένη" η πορεία σου;
Δεν είναι ειρωνική η ερώτηση, ούτε προσπαθώ να σε φτάσω κάπου...να καταλάβω προσπαθώ πώς το βλέπει κάποιος που το χει ζήσει στο πετσί του αυτό με τους γονείς και πόσος χώρος αφήνεται τελικά σε προσωπικές επιλογές.
24-07-2019, 18:43 #217
Πιστευω οτι ακομα και αν μου δινοταν μια δευτερη ευκαιρια ... παλι παρασιτο θα μουν.
Απο οσα εχω δει (διοτι περασαν πολλοι φιλοι και γνωστοι απο την ζωη μου)
"οποιος δουλευει, λοβοτομειται ως πνευμα και ψυχη". Μην πω τιποτα χειροτερο.
Εαν το 99.9% του κοσμου βρισκεται σ'αυτην την κατηγορια, αντιλαμβανεσαι γιατι
δεν το συζηταω με κανεναν εξω απο δω. Η δουλειά ειναι Δουλεία (και οποιος λεει
το αντιθετο, ψευδεται αισχρα και στον εαυτο του).
Ο ανθρωπος γεννηθηκε για να ασχολειται με οτι κεντριζει το πνευμα και την καρδια του.
Οχι να σιχτιριζει καθε φορα που σηκωνεται στις 7 το πρωι (η του ρχεται εγκεφαλικο
απο λογαριασμο ΔΕΚΟ). Απλα, αυτονοητα πραγματακια ... τα οποια ομως ειναι οσο
πιο τζιζ δεν παιρνει !
24-07-2019, 19:03 #218
Κοίτα και εγώ θα προτιμούσα να είχα λύσει το οικονομικό μου ας πούμε και να μπορούσα να ασχολούμαι με την δουλειά μου ως χόμπυ, όποτε γούσταρα, σε συγκεκριμένες συνθήκες, για πολύ λιγότερες ώρες από οτι κάνω τώρα κτλ κτλ και τον υπόλοιπο χρόνο μου να ασχολιόμουν με άλλα χίλια πράγματα που μου αρέσει να κάνω. Κατανοητό αυτό.
Αλλά ταυτόχρονα με αυτή την "ελευθερία",(που δεν μπορώ να την έχω γιατί δεν έχω λυμένο το οικονομικό μου) γουστάρω και την "ελευθερία" να πάρω το αυτοκίνητο μου και να φύγω για μερικές μέρες για όπου θέλω, ή να ζω στο δικό μου σπίτι που μπορώ να συντηρώ ή να μην εξαρτώμαι οικονομικά από κανέναν ή χίλια άλλα ακόμα που χρειάζονται χρήματα. Οπότε θυσιάζω την πρώτη "ελευθερία" προκειμένου να έχω κάποια άλλα.
Αλλά τώρα να επιλέγω να ζω σε μια τρώγλη πχ, να μην μπορώ στοιχειωδώς να καλύψω τις ανάγκες μου ως ανθρώπινο ον (που σημαίνει πέρα από τροφή και στέγη και διασκέδαση κτλ) ή να είμαι μόνιμα εγκλωβισμένη σε μια αρρωστημένη σχέση με τους γονείς μου γιατί εξαρτώμαι οικονομικά από αυτούς...προκειμένου να μπορώ να ασχολούμαι με οτι κεντρίζει το πνεύμα και την καρδιά μου και να μην καταπιεστώ με δουλειά....ε τώρα που είναι η ελευθερία σε αυτό;
24-07-2019, 19:10 #219
Αγαπητέ Εξουθενωμένε, γενικά συμφωνώ σε αυτά που λες.
Να πω όμως που διαφωνώ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΟ. Εκεί διαφωνώ, είσαι το θύμα, τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω, όχι για να ρίξω κατηγορίες σε κάποιον άλλο και εξηγώ. Παράσιτα είναι κάποιοι πλούσιοι που βγάζουν πολλά λεφτά χωρίς να δουλέψουν και ζουν εις βάρος άλλον (εκτός να είσαι κι εσύ πλούσιος που άλλοι δουλεύουν σκληρά για σένα κι εσύ κάθεσαι).
Δεν υπάρχει τεμπέλης , υπάρχει έλλειψη κινήτρων.
Προσπαθούμε να βρούμε δουλειές που όπως λες κεντρίζει το πνεύμα και την καρδιά μας. Καμιά φορά δε το καταφέρνουμε. Αν κάποιος ήθελε να γίνει ιατρός και τελικά έγινε υπάλληλος στο δήμο, ή πωλητής στο πλαίσιο, ε δεν είναι το τέλος.
Πόσο λοβοτομή όμως είναι και το να μη δουλεύεις οπότε να μη μπορείς να έχεις γυναίκα και παιδιά?
«το μη χείρον, βέλτιστον»
24-07-2019, 20:30 #220
24-07-2019, 20:38 #221
Τι σημασια εχεις αν ειμαι πλουσιος τεμπελης η φτωχος τεμπελης ?
Εξωραιζεται τιποτα αν ειμαι φτωχος τεμπελης ? Θα λεγα ... ΟΧΙ !
Πηρα καποια ενοικια (επι 25 και πλεον χρονια) που ηταν να πανε
στους δικους μου και οχι σε μενα.
Στο μεσοδιαστημα, ειδα οτι την πιο κουραστικη δουλεια την πατησα
(δεν λεω που, για ολους τους ευνοητους λογους) οταν ΚΑΝΕΙΣ δεν
απαιτησε τιποτα απο μενα και το κυριοτερο ... οταν κεντρισθηκε
το πνευμα μου (οσο δεν πηγαινε αλλο). Με τεραστια χαρα εχασα
τον υπνο μου επι μερες. Πως ειναι το μικρο παιδι που μολις του
δοθηκε ενα παιχνιδι και χανει ακομα και τον υπνο του ?
Κατι τετοιο !
Ομως ...
εαν καποιος με πληρωνε γιαυτο, εαν καποιος απαιτουσε deadlines,
εαν καποιος με βαθμολογουσε γιαυτο, εαν καποιος με εβαζε απεναντι
σε ακροατηριο, εαν καποιος με απειλουσε οτι θα πεινασω εγω, το παιδι
και η γυναικα μου .... με τεραστια χαρα .... τα τιναζα ολα στον αερα.
Ευτυχως ... δεν εχω παιδι, γυναικα (οι αλλες ανελαστικες υποχρεωσεις
οπως σοβαρο προβλημα υγειας αλλα ... μπορειτε να ευχηθειτε και γιαυτο
αφου ξερω οτι κατα βαθος θελετε να μου τριψετε την μουρη στο χωμα).
Μπηκα εδω για να συνομιλησω (δηλαδη να κανω πολεμο) με το
υποσυνειδητο σας ... οχι το συνειδητο και τους ωραιους τροπους σας.
24-07-2019, 22:07 #222
Μωρέ ας σου θυμίζω όποια θες, αλλά ξέρεις καλά πως δεν είναι θέμα γυναίκας η άποψη που εξέφρασα.
Και καμιά σχέση με "καλό /κακό παιδί" δεν έχουν οι δικές σου θέσεις. Το ξέρεις καλύτερα από μένα οτι παραμυθιάζεσαι τόσα χρόνια.
Εσύ είσαι ευχαριστημένος με την ζωή σου; Τελικά το μέτρο αυτό είναι, τίποτα άλλο δεν μετράει.
Αν εσύ νιώθεις ευχαριστημένος όλα καλά. Αλλά προσωπικά δεν σε βλέπω ευχαριστημένο.
Πικρία βγάζεις και για τις γυναίκες και γενικά για όσους δεν επέλεξαν τον δικό σου τρόπο ζωής.
24-07-2019, 22:14 #223
Αν κατάλαβα καλά, λες ότι δε θα πάω να δουλέψω και να κάνω οικογένεια γιατί θα μπορούν μετά να με εκβιάζουν με απόλυση και εγκλωβισμένος σε θα μπορώ να κάνω κάτι , μη πεινάσουμε σαν οικογένεια. Αν αυτός λες, συμφωνώ.
Αλλά γιατί δε προτιμάς σα λύση, να ζεις με τα ενοίκια την οικογένεια και να δουλεύεις άνετος για τα έξτρα όσο είναι οκ η δουλειά. Όλα αυτά έχοντας μειωμένες δαπάνες, γιατί φυσικά αν ανοιχτεις, θα εγκλωβιστεις.
Εγώ είπα τεμπέλης δεν υπάρχει γενικά . Και είπα δεν είσαι παράσιτο. Δε μίλησα για φτωχούς και πλούσιους τεμπέληδες, αν αναφέρεσαι στο δικό μου post.
24-07-2019, 22:50 #224
Kλεινεστε (ακομα) ερμητικα .... δεν βγαζετε την λαβα του αμειλικτου εαυτου σας.
Δεν πειραζει ... εχω υπομονη (την μονη ιδιοτητα που διαθετω).
24-07-2019, 22:59 #225