Results 1 to 15 of 15
Thread: Φίλος του αδερφού μου
-
14-08-2019, 22:59 #1
Φίλος του αδερφού μου
Καλησπέρα. Την Δευτέρα είχαν έρθει 2 φίλοι του αδερφού μου. Ο ένας ήταν ωραίο παιδί και σήμερα που έφυγε διαπίστωσα ότι μου αρέσει. Θα ρωτήσω το πιο απλό αν και δεν είχαμε μεγάλη επικοινωνία αυτές τις μέρες, θα ήταν σωστό να του στείλω αίτημα στο fb και αν ναι πότε?
- 15-08-2019, 17:18 #2
Γιατί να μην του στείλεις δηλαδή; Πως θα αρχίσετε να μιλάτε;
Ο κατάλληλος χρόνος για να του στείλεις είναι ΤΩΡΑ!
15-08-2019, 17:25 #3
15-08-2019, 18:34 #4
Nightwalker και εγώ θα σου πρότεινα να στείλεις άμεσα. Ειδικά αν δεν έχεις την ευκαιρία να τον βλέπεις συχνά από κοντά.
Στον αδελφό σου δεν πέφτει κανένας λόγος τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή και αν το πάρει στραβά τότε έχει πρόβλημα, οπότε καλό θα του κάνεις για να το αντιληφθεί και να το διορθώσει. Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα το αρνητικό στο να γαμιέται ένας φίλος του με την αδελφή του, ούτε πρέπει να αισθάνεται "θιγμένος" λες και η αδελφή του είναι ιδιοκτησία του ή έχει ένα χρέος να υπερασπιστεί την "τιμή" της (λες και το σεξ είναι κάτι κακό που ατιμάζει τον άνθρωπο). Το μόνο αρνητικό είναι ότι σε περιπτώσεις τσακωμού ή άσχημου χωρισμού, ενδεχομένως να έρθει στη δύσκολη θέση του να διαλέξει "στρατόπεδο". Αυτά όμως είναι ρίσκα που έχουν να κάνουν γενικότερα με τις σχέσεις μεταξύ αγαπημένων προσώπων.
Εγώ προσωπικά αν είχα αδελφή θα χαιρόμουν να γαμιέται με ένα καλό παιδί (που για να είναι φίλος μου λογικά θα το θεωρούσα καλό παιδί...). Αν την κάλυπτε απόλυτα όχι μόνο στον συναισθηματικό τομέα αλλά και στις σεξουαλικές της φαντασιώσεις, ακόμα καλύτερα.
Με τον αδελφό σου έχετε καλές σχέσεις; Θα μπορούσες να του μιλήσεις πρώτα πριν κάνεις ο,τιδήποτε, για να ξέρεις και τι πιθανότητες έχεις ή για να φροντίσει εκείνος να σας κάνει το "κονέ", αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βρεθείτε/γνωριστείτε καλύτερα. Ή πολύ απλά για να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη για το συγκεκριμένο άτομο από κάποιον που το ξέρει πολύ καλύτερα.
edit: Συγγνώμη αν ακούστηκα λίγο creepy σε ορισμένα σημεία, αλλά έχω μια ευαισθησία σε ζητήματα κτητικότητας... ("Με την αδελφή μου ρε;;;" κλπ).
15-08-2019, 18:41 #5
16-08-2019, 02:02 #6
εγω στη θεση σου θα του ζηταγα το τηλ και το φβ θα το ειχα για τρολαρισμα αν με ενδιεφερε να μαζεψω ατομα γυρω μου
16-08-2019, 02:16 #7
Δεν είναι θέμα κτητικότητας,είναι λίγο κακό να μπλέκουν οι φίλοι σου με την αδερφή σου για πολλούς λόγους.Ο κυριότερος είναι ότι αν στραβώσει η σχέση θα είναι άβολο μετά για όλους,ας σκεφτόμαστε και λίγο δε βλάπτει.Εμένα ο αδερφός μου έφερνε πολλούς φίλους σπίτι χρόνια πριν,και μου την έπεφταν όλοι.Ε δε του άρεσε.Δεν ξαναέφερε κανέναν.Δεν τον αδικώ.Το θεωρώ πολύ νορμάλ όταν βλέπεις τους φίλους σου να κάνουν σαν λιγούρια για την αδερφή σου,θες να προστατεύσεις το αίμα σου.Εγώ στη θέση σου πρώτα θα ρωτούσα τον αδερφό μου αν είχε πρόβλημα,και να δεν είχε θα τον πρόσθετα.Δε θα ήθελα με τίποτα να τον φέρω σε δύσκολη θέση.
Last edited by Νοσηρή φαντασία; 16-08-2019 at 03:11.
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
16-08-2019, 04:03 #8
Το ανέφερα στο post μου:
Originally Posted by Jason IV
Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις και ανόμοιους ανθρώπους, διότι πουθενά δεν ανέφερε η nightwalker ότι οι φίλοι που έφερε ο αδελφός της έκαναν σαν λιγούρια για αυτή.
16-08-2019, 04:12 #9
@giorgos35: Ίσως τα παραείπα χύμα αλλά you get my point :-Ρ
16-08-2019, 04:22 #10
Καταρχάς δε σύγκρινα μίλησα για τη δική μου περίπτωση.Πέρα από αυτό ,δεν είναι ωραίο να ξέρεις ότι κάποιος φίλος σου πηδάει την αδερφή σου,και το έχω συζητήσει και με άλλους φίλους μου που έχουν αδερφές και μου είπαν ότι ούτε σε εκείνους θα άρεσε.Οπότε έχεις σκεφτεί ότι δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός επειδή δεν έχεις αδερφή;
16-08-2019, 04:49 #11
Είναι λογικό σφάλμα ο ισχυρισμός ότι επειδή κάποιος δεν ζει μια κατάσταση, εξ ορισμού δεν είναι σε θέση να εκφέρει αντικειμενική γνώμη περί αυτής. Είναι σαν να θεωρούμε ότι η άποψη των θρησκευόμενων για τη θρησκεία τους είναι περισσότερο αντικειμενική από κάποιον που δεν την ασπάζεται και είναι "έξω από τον χορό". Για αυτό και τον αντιστρέφω: μήπως εγώ που δεν έχω αδελφή, μπορώ να δω το θέμα πραγματικά αντικειμενικά και απαλλαγμένος από συναισθηματική προκατάληψη και κοινωνικά στερεότυπα;
Ειλικρινά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να δεχθώ ότι είναι αντικειμενικά άσχημο ένας φίλος μου να πηδάει την υποτιθέμενη αδελφή μου, πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν έχω. Αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο λογικό επιχείρημα στο γιατί είναι άσχημο και όχι επιθυμητό να ξέρω ότι η αδελφή μου έχει δεσμό με έναν αξιόλογο άνθρωπο, με τον οποίο έχω και εγώ καλές σχέσεις*. Η γνώμη των ανθρώπων που έχουν αδελφή είναι εξαιρετικό θέμα κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος αλλά δεν μετράει, αν δεν βασίζεται σε λογικά επιχειρήματα.
*Όπως ανέφερα και εγώ, τα πράγματα όντως γίνονται άβολα αν στραβώσει άσχημα η σχέση, αλλά κανείς δεν είπε ότι όλες οι επιλογές μας ενέχουν το ίδιο ρίσκο, ή το ίδιο (πιθανό) όφελος. Αυτό απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί ως αντικειμενικά άσχημο/λάθος.
16-08-2019, 04:57 #12
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αντιλήψεις..Εσένα μπορεί να μη σε πειράζει,κάποιον άλλον μπορεί να τον ενοχλεί,όπως και να έχει το να ρωτήσει τον αδερφό της(μιας που είναι φίλος του και έμμεσα θα εμπλακεί)αν τον πειράζει θεωρώ ότι είναι το πιο σωστό,γιατί ότι και να λέμε εμείς εδώ δεν έχει σημασία.Αν δεν έχει πρόβλημα,τότε μπορεί να κάνει ότι θέλει..Δεν είναι όλα τα αδέρφια τόσο openmind όπως εσύ.Ούτε εμένα ας πούμε θα με πείραζε να έκανε ο αδερφός μου κάτι με κάποια φίλη μου.Είναι θέμα αντίληψης.
16-08-2019, 05:56 #13
Έχεις δίκιο στο ζήτημα της διαφορετικής αντίληψης και, για να είμαι ειλικρινής, πέρασα λίγο στα ψιλά γράμματα μια σημαντική διάκριση: είναι άλλο το τι θα έπρεπε να ισχύει με βάση το συμπέρασμα που προκύπτει από λογικά επιχειρήματα και άλλο το τι ισχύει στην πραγματικότητα.
Για παράδειγμα, αν το εξετάσει κάποιος εντελώς ψυχρά και αντικειμενικά, δεν υπάρχει κάποιο λογικό επιχείρημα εναντίον του να συνάπτει κάποιος σεξουαλικές σχέσεις με την αδελφή του (μη φρικάρετε ακόμα, περιμένετε). Εντούτοις, ενστικτωδώς το θεωρούμε ως κάτι άρρωστο και αηδιαστικό, και αυτό έχει την αιτία του σε βιολογικούς παράγοντες: προέκυψε κάτω από συνθήκες εξελικτικής πίεσης, καθώς οι σεξουαλικές επαφές με στενούς συγγενείς οδηγούσαν σε τερατογενέσεις, άρα ο μηχανισμός αυτός επικράτησε λόγω του ότι απέτρεπε την αιμομιξία.
Άλλο παράδειγμα, χωρίς να έχω κάποια πηγή για να το υποστηρίξω: υποπτεύομαι ότι αρκετοί που θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως κάτι το απολύτως αποδεκτό θα αισθανόντουσαν άβολα με το να έχουν ένα ομοφυλόφιλο μέλος στην οικογένειά τους. Μπορεί με τη λογική να καταλαβαίνουν ότι δεν είναι κάτι "άρρωστο" ή "ανώμαλο", αλλά το πως αισθάνεσαι και το πως λειτουργεί η κοινωνική πίεση πάνω σου δεν είναι πάντα στον έλεγχό σου. Αναγκαστικά οφείλεις να λαμβάνεις υπόψη σου πόσο αρνητικά επιδρά μια κατάσταση πάνω σου και αν μπορείς να τη διαχειριστείς, ακόμα και αν ξέρεις ότι με βάση τη λογική δεν θα έπρεπε να σε επηρεάζει (αυτό δεν πάει στο συγκεκριμένο παράδειγμα φυσικά, ούτε υπαινίσσομαι ότι δικαιολογούνται οι γονείς που αποκηρύσσουν τα ομοφυλόφιλα παιδιά τους επειδή "έτσι αισθάνονται"...).
Σε κάθε περίπτωση, αν η nightwalker διατηρεί καλές σχέσεις με τον αδελφό της τότε συμφωνώ ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μιλήσει πρώτα μαζί του.
16-08-2019, 10:45 #14
ξερεις τπτ για τα προσωπικα του;;
αν οχι, ρωτα τον αδερφο σου αν εχει κοπελα ο τυπος.αν εχει, μην ασχολεισαι καν.
κι αν σε ρωτησει πως και τι, πες του οτι σου αρεσε και σκεφτεσαι μηπως γνωριστειτε αν θελει κι ο αλλος.
ισως σας ξαναφερει σε επαφη ο ιδιος ο αδεφος σου και γλυτωσεις τις κοινοτυπιες του φμ....
αν δεν γινεται ετσι, καντου αιτημα, γιατι οχι;
αμεσα ειναι το καλυτερο, επειδη ειναι προσφατη η γνωριμια.
17-08-2019, 00:01 #15
Γειά σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από ότι έμαθα από τον αδερφό μου μέσα από κουβέντα χώρισε πρόσφατα αλλά το κακό είναι ότι όταν έφυγε από το σπίτι μας θα πήγαινε στο χωριό του επειδή εκεί ήταν μια κοπέλα που του άρεσε και ότι θα έφευγε από το χωριό του σήμερα.. Οπότε λίγο δύσκολα τα πράγματα συν ότι σπουδάζει και Κρήτη. Οπότε είναι μηδαμινές οι πιθανότητες για να γίνει κάτι.