Άραγε μόνο σε έμενα?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Άραγε μόνο σε έμενα?

Καλησπέρα ξανά παιδιά σας παρακαλώ μπορείτε να μου λύσετε μια απορία. Έχω συναιχια σκέψεις άπειρες σκέψεις άσχετες μετάξι τους και κάπου διάβασα πως μπορεί να είναι νευροση αυτό και να οδηγήση σε ψύχωση? Μήπως σας έχει τύχη και εσάς αυτό? Η ξέρετε τι είναι?

Senior Member
    Παιδιά σας παρακαλώ ας μου πει κάποιος τι είναι νευροση. Γιατη έχω τρελαθεί από το άγχος μου

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vaper View Post
    Παιδιά σας παρακαλώ ας μου πει κάποιος τι είναι νευροση. Γιατη έχω τρελαθεί από το άγχος μου
    Δεν γίνεται η νεύρωση ψύχωση ένα απ τα 2 θα έχεις. Κι επίσης εφόσον το αναγνωρίζεις και έχεις αγχωτικες σκέψεις είναι νεύρωση στην ψύχωση δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι καλά πιστεύεις ότι αυτό είναι το φυσιολογικό

Senior Member
    Ναι το πρόβλημα μου είναι πως δεν ξέρω τη είναι η νευρωση αυτό δεν καταλαβαίνω?

Senior Member
    Καλησπέρα ξανά παιδιά σας παρακαλώ μπορείτε να μου λύσετε μια απορία. Έχω συναιχια σκέψεις άπειρες σκέψεις άσχετες μετάξι τους και κάπου διάβασα πως μπορεί να είναι νευροση αυτό και να οδηγήση σε ψύχωση? Μήπως σας έχει τύχη και εσάς αυτό? Η ξέρετε τι είναι?
    οι σκεψεις αυτες σου φερνουν δυσφορια?τι περιεχομενο εχουν?ή δεν σε ενοχλουν κ αλλα μονο αγχωνεσαι αν ειναι ψυχωση?

Senior Member
    Όχι πολλές φορές δεν μου προκαλούν τίποτα απλά ότι νανε σκέψεις κανο και το googlara και μου έβγαλε νευρωση και με άγχοσε παρά πολύ επειδή είναι και υποχονδρειος και δεν ξέρω τη διαταραχή είναι η νευρωση αυτό θέλω να μάθω βασικά τι είναι αυτό το πράγμα

Senior Member
    Ναι το πρόβλημα μου είναι πως δεν ξέρω τη είναι η νευρωση αυτό δεν καταλαβαίνω?
    Νεύρωση είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με αγχωτικες σκέψεις και εμμονές δλδ σκέψεις που τους υπόλοιπους δεν τους αγχώνουν. Ψύχωση είναι όταν οι σκέψεις είναι εξωπραγματικες παρανοϊκές με ψευδαισθησεις και πιστεύοντας πως εσύ είσαι φυσιολογικός κι όλοι οι υπόλοιποι είναι εναντίον σου κτλ. Ενώ στη νευρωση γνωρίζεις ότι εσύ δεν είσαι καλά και οι άλλοι είναι. Επίσης γνωρίζεις ότι οι σκέψεις σου είναι παράλογες.

Senior Member
    Ααα οκ όχι πολλές φορές όταν κάνω παράλογες σκέψεις το αναγνωριζο και γνωρίζω πως εγώ έχω θέμα δηλαδή είναι κάτι σαν αγχοδες διαταραχη?

Senior Member
    καλησπερες
    εμενα οι γιατροι μου λενε οτι εχω ψυχωση επειδη με παρακολουθουν αλλα εγω πιστευω οτι εχω ιδιαιτερες ικανοτητες και το παιρνω χαμπαρι..
    ακουω φωνες
    εβλεπα νεκρα παιδακια ντυμενα στα ασπρα να με κοιτανε και να προσπαθουν νασ ανεβουν στο κρεβατι μου..
    οι αισθησεις μου πιανουν κοκκινο.
    μου εχουν κλεψει τους γονεις μου και εχουν βαλει αλλους να με παρακολουθουν μεσα στο σπιτι..
    μου διαβαζουν τη σκεψη οσοι φορανε γυαλια ηλιου.κρυβονται πισω απο αυτα......
    εμενα αυτα μου λενε οτι αυτα ειναι ψυχωση,εγω λεω οτι εχω ιδιαιτερες ικανιοτητες...

απλα δε μιλαω σε αλλους για αυτα γιατι με κοιτανε περιεργα και με λενε παλαβη..δεν εχω φιλους ετσι.

εχεις τετοια και εσυ?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Quote Originally Posted by boo View Post
    καλησπερες
    εμενα οι γιατροι μου λενε οτι εχω ψυχωση επειδη με παρακολουθουν αλλα εγω πιστευω οτι εχω ιδιαιτερες ικανοτητες και το παιρνω χαμπαρι..
    ακουω φωνες
    εβλεπα νεκρα παιδακια ντυμενα στα ασπρα να με κοιτανε και να προσπαθουν νασ ανεβουν στο κρεβατι μου..
    οι αισθησεις μου πιανουν κοκκινο.
    μου εχουν κλεψει τους γονεις μου και εχουν βαλει αλλους να με παρακολουθουν μεσα στο σπιτι..
    μου διαβαζουν τη σκεψη οσοι φορανε γυαλια ηλιου.κρυβονται πισω απο αυτα......
    εμενα αυτα μου λενε οτι αυτα ειναι ψυχωση,εγω λεω οτι εχω ιδιαιτερες ικανιοτητες...

απλα δε μιλαω σε αλλους για αυτα γιατι με κοιτανε περιεργα και με λενε παλαβη..δεν εχω φιλους ετσι.

εχεις τετοια και εσυ?
    Καλησπέρα boo τι κάνεις??
    Τα πιστεύεις ακόμη αυτά που λες η σου εμφανίζονται ανά περιόδους?

Senior Member
    καλησπερα πες το μου και αυτο

σχετικα καλα ειμαι.δευτερα ξεκιναει η σχολη και εχω αγχος γιατι δε ξερω αν θα εχω παρεα..
    τα πιστευω τα περισσοερα και τωρα απλα ειμαι εδω και 4 μηνες σε μερικη υφεση.δηλαδη τα ξεχναω αυτα στη καθημερινοτητα μου και λειτουργω καλυτερα εστω κι αν ειναι πολυ μικρα αυτα τα πραγματα.. ημουν 1.5-2 χρονια με τετοια με διαστηματα 20 ημερων που μπορει να ενιωθα καλυτερα.
    τωρα εχει αλλαξει το οτι δεν πολυφοβαμαι ολα αυτα και ειμαι πιο λειτουργικη.
    βρηκα το σωστο φαρμακο που μου ταιριαξε και ειδα προοδο..
    τετοια πραγματα ειχα απο τα 16..τωρα ειμαι 30..δυσκολο να τα ξεριζωσεις αυτα
    εσυ τι εχεις?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Πες το μου και αυτό
    Guest
    καλησπερα πες το μου και αυτο

σχετικα καλα ειμαι.δευτερα ξεκιναει η σχολη και εχω αγχος γιατι δε ξερω αν θα εχω παρεα..
    τα πιστευω τα περισσοερα και τωρα απλα ειμαι εδω και 4 μηνες σε μερικη υφεση.δηλαδη τα ξεχναω αυτα στη καθημερινοτητα μου και λειτουργω καλυτερα εστω κι αν ειναι πολυ μικρα αυτα τα πραγματα.. ημουν 1.5-2 χρονια με τετοια με διαστηματα 20 ημερων που μπορει να ενιωθα καλυτερα.
    τωρα εχει αλλαξει το οτι δεν πολυφοβαμαι ολα αυτα και ειμαι πιο λειτουργικη.
    βρηκα το σωστο φαρμακο που μου ταιριαξε και ειδα προοδο..
    τετοια πραγματα ειχα απο τα 16..τωρα ειμαι 30..δυσκολο να τα ξεριζωσεις αυτα
    εσυ τι εχεις?
    Εγώ έχω αγχώδη διαταραχή και διάφορες περιόδους μεγάλου στρες.

Όντως boo μου, δύσκολο να ξερίζωσεις πράγματα που πιστεύεις 14 χρόνια αλλά έχεις κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και μεγάλη πρόοδο.. Πως τα πήγες τελικά με την σχολή που είχες άγχος?

Senior Member
    ειμαι καλυτερα ναι..ξεχναω ολα αυτα εστω και για λιγο..εγω εχω σχιζο και γαδ
    χαλια η σχολη..ολο κλικες και εγω στην απεξω........................
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Πες το μου και αυτό
    Guest
    ειμαι καλυτερα ναι..ξεχναω ολα αυτα εστω και για λιγο..εγω εχω σχιζο και γαδ
    χαλια η σχολη..ολο κλικες και εγω στην απεξω........................
    Boo μου άμα είσαι από Θεσσαλονίκη και μένουμε κοντά θα μπορούσαμε να πίνουμε κάποιες φορές καφέ αν μας βολεύει για να ξεφύγεις λιγο!

Senior Member
    ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον αλλα μενω ωρες πολλες μακρυα σου..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος