Results 31 to 45 of 93
Thread: Υποκρισία παντού/"πρέπει"
-
25-10-2019, 01:57 #31
Ειμαστε απο τις λιγες ' πολιτισμενες ' χωρες , που οι αντρες δερνουν ακομα τις γυναικες ( τους η μη ) , και δυστυχως αυτες ανεχονται .................. μια θλιβερη πρωτια στην Ευρωπη του 21ου αιωνα .......
φυσικα αφηνει ψυχικα τραυματα το μπουλιν ..... καθολου αθωο δεν ειναι ................
- 25-10-2019, 02:00 #32
25-10-2019, 08:38 #33
H θεματοθέτρια έγραψε για δηθενιές τύπου να λένε "μας έλλειψες" ενώ δεν τον εννοούν οι συμφοιτητές της. Δεν ξέρω πως από εκεί φτάσαμε στο ξύλο και στο bullying.
Δεν θα επικροτήσουμε σε καμία περίπτωση τις ειρωνείες ή να λένε λόγια που δεν τα υποστηρίζουν οι πράξεις τους, αλλά όχι και να λέμε ότι αυτά δικαιολογούν αντιδράσεις τύπου να φεύγει η θεματοθέτρια από το μάθημα. Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο και δεν μας λέει.
25-10-2019, 09:03 #34
25-10-2019, 09:08 #35
Σαν τι άλλο;
25-10-2019, 09:12 #36
25-10-2019, 11:59 #37
Ε ναι, αυτό. Υποκρισία. Πχ έλεγαν θα κανονίσουμε, και πάντα κανόνιζαν μόνες τους, σε εμένα μου έλεγαν όταν ήξεραν πως δεν θα ερχόμουν. Εκείνες είχαν κανονίσει ήδη, είχαν βρεθεί εκείνες, εγώ περίμενα σαν τη χαζή, και τους έγραψα κάποια στιγμή να ρωτήσω τι θα κάνουμε τελικά και-τι έκπληξη-ήταν ήδη μαζί από πολύ πιο πριν και μου απάντησαν 9 η ώρα το βράδυ να έρθω. Για εμένα ήταν ξεκάθαρο ότι το είπαν πραγματικά απλά για να πουν ότι το είπαν. Επίσης, έλεγα κάτι στη μία και την επόμενη μέρα τα ήξερε και η άλλη, κάτι που μου δείχνει πως μιλούσαν πίσω από την πλάτη μου. Άλλη από εκεί, όποτε χρειαζόταν κάτι, ήταν όλο γλύκες, και ήμουν τόσο χαζή που πάντα έτρεχα μαζί της όποτε ήθελε κάτι. Μετά από καιρό είπα όχι σε κάτι που πρότεινε και άρχισε να λέει πως κάνω σαν μωρό και πως πάντα θέλω να γίνεται το δικό μου. Μία φορά ζήτησα κάτι εγώ, απλά να βρεθούμε και είχαμε πει και ώρα, ναι, ναι, και ποτέ δεν ήρθε, δεν μου είπε τίποτα, δεν ενημέρωσε και δεν το ανέφερε και ποτέ. Μετά της είχα στείλει να τη ρωτήσω κάτι και με έγραψε τελείως, ε και εντάξει, είναι πλέον ξεκάθαρο τι κάνει. Αα και κάθε φορά, θα έβρισκε κάποια δικαιολογία ώστε να πληρώνω πάντα εγώ όταν είμασταν έξω για τα δικά της. Κάθε φορά. Ευχαριστώ παίζει να μην είπε ποτέ. Και να πάρει, τους έχω δείξει πως θα προτιμούσα να με αγνοούν και δεν καταλαβαίνουν! Νιώθω πως θα πρέπει να φωνάξω για να το καταλάβουν επιτέλους. Είναι κάποιοι που το παίζουν καλοί, αλλά φοβερά ψεύτικα καλοί, θα συμφωνήσουν με ότι τους πεις, οτιδήποτε. Μία φορά είπα σε κάποιον κάτι συγκεκριμένο και έλεγε πως συμφωνεί, πως έχω δίκιο και μετά από κάποιες μέρες, είπα το αντίθετο, και πάλι ναι, ναι, έχεις δίκιο έλεγε. Ειλικρινά, οι άνθρωποι που συμφωνούν στα πάντα, πρέπει να είναι από τους πιο ψεύτικους.
25-10-2019, 12:02 #38
Θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν με αγνοούσαν τελείως και αν δεν προσπαθούσαν να με πλησιάσουν (ούτως ή άλλως με υποκριτικό και ψεύτικο τρόπο το κάνουν).
25-10-2019, 12:41 #39
Μα πως τους έχεις δείξει ότι προτιμάς να σε αγνοούν όταν στέλνεις μηνύματα, περιμένεις εξόδους και πιάνεις συζητήσεις; Αγνόησέ τους εσύ αφού δεν σου κάνουν για παρέα και τελειώνει η υπόθεση. Αν θεωρείς ότι είναι σκάρτοι και σου κάνουν όλα αυτά που λες και δεν σε σέβονται, τότε εσύ γιατί ασχολείσαι, δεν έχω καταλάβει. Τώρα αν λες κάτι και μετά από μέρες το ακριβώς αντίθετο, αυτό κάτι λέει και για εσένα, ο άλλος μπορεί να σε θεωρεί ανεμοδούρα και να μην σε παίρνει σοβαρά, οπότε λέει ένα "έχεις δίκιο" γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με κάποιον που δεν εκτιμά σαν άνθρωπο. Για να σου λένε ότι κάνεις σαν μωρό και θες να γίνεται το δικό σου, κάτι έχει ενοχλήσει και αυτούς. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας και αυτοί οι άνθρωποι μάλλον δεν σου ταιριάζουν. ΟΚ, το παίρνεις απόφαση και πας παρακάτω, δεν κάθεσαι να το ψειρίζεις.
Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχει όλο αυτό με τα μαθήματα της σχολής.
25-10-2019, 12:46 #40Πες το μου και αυτόGuestΚαλημέρα wanderer!
Άμα κατάλαβα καλά μιλάς για μια συγκεκριμένη πάρεα κοριτσιών τώρα με αυτήν την συμπεριφορά, όχι για όλα τα άτομα που υπάρχουν στην σχολή σου έτσι?
Σε κάποιο σημείο λες ότι έχεις δείξει ότι προτιμάς να σε αγνοούν, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνεις εσύ αυτήν την αρχή.
Γιατί περιμένεις από αυτές να σε αγνοήσουν και δεν το κάνεις ΕΣΎ.
Ειναι πολύ εύκολο να αγνοήσουμε κάποιον και να ξεκοψουμε είτε με τα λόγια είτε με τις πράξεις!
Άφησε πίσω ότι συνέβη με αυτήν την παρέα και προχώρα πάρακάτω. Δεν είμαστε όλοι άνθρωποι ίδιοι, πολλές φορές απλά δεν ταιριάζουμε με τους άλλους δεν χρειάζεται να πιέζουμε καταστάσεις.
Κοινωνικοποιησου και ψάξε άλλη παρέα μέσω σχολής, δραστηριοτήτων, περιβάλλοντος κτλ.
25-10-2019, 13:36 #41
Εε παιδιά, όπως έχω αναφέρει, τίποτα δεν είναι επιλογή στη ζωή μου, παρά τελευταίες λύσεις, και βέβαια δεν είναι μόνο θέμα ανθρώπων. Γενικότερα, δεν ανήκω.
Έχω αγνοήσει χίλιες φορές, αλλά εξακολουθούσαν το ίδιο. Μέχρι που τους είπα και να μη μου μιλάνε. Όμως έκαναν ξανά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Αντιμετωπίζω πληθώρα προβλημάτων στις σχέσεις με ανθρώπους, έχω δει το μοτίβο που επαναλαμβάνω ( https://www.psychology.gr/forum/thre...�-παντού ) , αλλά τουλάχιστον με αυτά τα άτομα της σχολής δεν ήμουν έτσι ποτέ.
Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τους ανθρώπους και ίσως είναι όλα δικό μου λάθος εξ αρχής. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο με κουράζει το να είμαι γύρω από άλλους ανθρώπους-οποιονδήποτε. Δεν τους καταλαβαίνω καθόλου, γιατί θέλουν αυτά που θέλουν, γιατί κάνουν ό,τι κάνουν, πώς τα καταφέρνουν σε τόσα, τους παρατηρώ σαν να μην είμαι ένας από αυτούς. Σαν να παρατηρώ μαριονέτες να πηγαίνουν πάνω κάτω, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες λέξεις και τους ίδιους κύκλους χωρίς τέλος.
25-10-2019, 14:14 #42Πες το μου και αυτόGuest
25-10-2019, 15:21 #43
Ναι, το ίδιο μοτίβο.
25-10-2019, 15:23 #44
Έχω την εντύπωση πως το να σε μισούν είναι καλύτερο από το να σε αγαπούν.
Βασικά δεν μπορώ να αφήσω κανέναν να έρθει κοντά, ασφυκτιώ.
25-10-2019, 20:18 #45
Έχεις σκεφτεί από που ξεκίνησαν όλα αυτά και γιατί συμπεριφέρεσαι έτσι;