Υποκρισία παντού/"πρέπει" - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 93
    Senior Member
    Όχι. Έχω πάρα πολύ κακή μνήμη. Μπορώ να πω πως δεν θυμάμαι καν τίποτα από παιδική ηλικία και γενικά οι αναμνήσεις μου είναι πολύ σκόρπιες για να καταφέρω να καταλάβω αν υπάρχει κάποια αιτία κάπου.

Senior Member
    Πιθανόν να έχεις θάψει κάποιες αναμνήσεις υποσυνείδητα. Γιατί δεν πας σε έναν ψυχολόγο να μιλήσεις; Κακό δεν είναι. Καλό θα σου κάνεις.

Senior Member
    Γιατί δεν πιστεύω σε αυτούς καθόλου, μα καθόλου. Αντίθετα, σου δημιουργούν περισσότερα προβλήματα.

Senior Member
    Συνεπώς αφού δεν πιστεύεις στους ψυχολόγους και τόσα χρόνια άκρη δεν βγάζεις, η εναλλακτική σου ποιά είναι; Γιατί στο άλλο σου θέμα ακούστηκες δυστυχισμένη από την ίδια σου την αλλόκοτη συμπεριφορά και ότι θα ήθελες να την αλλάξεις. Σε αυτό το θέμα όταν σου είπαμε ότι μπορεί εσύ να είσαι η λάθος φαίνεσαι να ρίχνεις το ανάθεμα στην άδικη κοινωνία που είναι γεμάτη υποκριτές. Θεωρείς ότι μπορείς να βρεις από μόνη σου μια λύση ή θα συνεχίσεις αυτό το μοτίβο μια ζωή;

Senior Member
    κατσε βρε wonderer η αληθεια ειναι λιγο δυσκολη εμεισ τι μαθαμε και πηγαμε να πεθανουμε ειμαι και πατερασ πληρωνω κι ολα πρεπει η γυναικα μου το παιδι μου να ειναι καλα κι εγω να πληρωνω ετσι αγαπη μου μη στεναχωριεσαι υπαρχουν χειροτερα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    θα σου πω εγω ειχα οικογενεια 20 χρονια πληρωνα τα παντα με γαμησαν απο ολεσ τισ τρυπεσ δε νοιαστηκε κανεισ τι κανω πωσ ειμαι κι αν ζω η γυναικα μου ειναι μπουρδελο εγω εγινα τριμπουρδελο για να ζησει την κορη την παντρεψα αφου τα εξηγησα οτι μπορουσα εγω δεν μπορω να συνεχισω αλλο αν συνεχισω παει να πει δεν εχουμε στρατο στρατο εχουμε ομωσ οπωσ βλεπεισ οποτε φευγω την οικογενεια την αναλαμβανει ο παππουσ να κανει κατι κι αυτοσ εσεισ ειστε φρεσκοι εγω σασ αγαπησα εμενα δε με αγαπησε κανεισ να κατσεισ να διαβασεισ τι εχω γραψει να με θυμασαι ετσι λιγο να χαιρομαι απο πανω που θα παω

Senior Member
    μπορεισ να μιλησεισ με τουσ σερβιτορουσ και τα παιδια που δουλευουν στην καφετερια που σασ ειπα το ενα ειναι το παιδι 22 χρονων ο αλλοσ ειναι ο γαμπροσ καλα παιδια ολα να τουσ δειξεισ και τισ φωτογραφιεσ που εχεισ ετσι να ξερουν τα παντα ολα να γινετε και φιλοι αν θελετε ξερουν αυτοι να κανουν καφε ο γαμπροσ μου για 2 αστερια μισελεν ενα σιγουρα αυτα και φιλακια πολλα

Senior Member
    εσυ εχεισ παιδια μικρα τα βλεπεισ μικρα και αθωα και καλα κρατα μια πισινη με ολουσ για να μη πληγωνεστε εγω τα παιδια μου τα εξηγηθηκαμε θα μασ πεισ αληθεια θα σου πουμε αληθεια αφου οπωσ ηταν τα πραγματα και πολλα εκανεσ αρα αληθεια κι οτι γινει κι εγινε αυτο εχεισ κανενα παραπονο δε σου εξηγηθηκα ποτε αυτο εμαθα αλανα κι εμεινε ετσι μεχρι που θα πεθανω αυτα

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Όχι, μου έδειξαν πως είναι, τουλάχιστον προς εμένα ήταν υποκριτές. Δεν τους κρίνω στο σύνολο, γιατί μπορεί με άλλους να μην είναι έτσι. Σίγουρα με άλλους δεν θα 'ναι έτσι. Με εμένα υποκρίνονται. Επίσης, (ως προς εμένα) είναι ένα κλίμα του τύπου "δεν έχω τι να κάνω, ας περάσω την ώρα μου", είναι τόσο επιφανειακό και δεν το μπορώ αυτό άλλο πια. Με είχαν γραμμένη και ξεχασμένη όλο το καλοκαίρι και τώρα που ξεκίνησε ξανά η σχολή άρχισαν τα "μας έλειψες" και μπλα μπλα μπλα. Βλέπεις για ποια δήθεν μιλώ; Γιατί νιώθουν την ανάγκη να έρθουν να μου πουν πως τους έλειψα, τη στιγμή που όλο το καλοκαίρι πραγματικά δεν υπήρχα για κανέναν;
    Κατσε γιατι κι εγω οπως και πολλοι απο εμας ειμασταν σε σχολη και μετα το καλοκαίρι όντως χαρήκαμε που είδαμε κάποιους συμφοιτητές και όντως μας έλειψε η παρουσία τους. Το ιδιο και στο σχολειο. Έτσι είναι η ζωή, έχεις πάρε δώσε με λίγα άτομα συνεχώς και με αρκετά περιστασιακά, αυτό δεν σημαίνει ότι με τους περιστασιακούς υποκρίνεσαι. Δεν μπορείς να είσαι με όλους κολος και βρακί.

Senior Member
    @wonderer τα λεφτα τα εχει ο λογιστησ του ελαιοτριβεα αυτοσ ελεγε οτι ειμαστε μπουρδελα ολοι και τα κρατουσε γι αυτο ειναι τοσα πολλα να πατε να παρετε οτι θελετε δανεικα και θα σασ κρινει και μετα προτεινω στη γυναικα μου να παρει ενα χωραφακι με γυρω στισ 250 ελιτσεσ κι εσεισ θα παρετε τα λεφτα που κανουν τα εργαλεια ενα χορτοκοπτικο ενα τρακτερακι κι ενα ραντιστικο θα παρετε το λιγοτερο αυτα τα λεφτα και ολοι αμα μαθετε οτι δεν εχω να φαω θα μου τα δωσετε πισω δηλαδη θα παω στο χωραφακι και θα μου παρετε εργαλεια κι ολα καλα αυτα τα λεφτα θελω πισω παρτε οσα θελετε και πατε να σασ κρινει γτ εχουμε διαφωνια αυτα

Senior Member
    Βρε ΄συ elis εγώ όσο καιρό είμαι στο φόρουμ σε έχω συμπαθήσει, αλλά γράφεις πάλι άλλα ντ' άλλα παπαντάλα, τι σχέση έχει αυτό που λες με το θέμα της κοπέλας;

Senior Member
    Quote Originally Posted by wanderer010 View Post
    Αδυνατώ να είμαι γύρω από τα άτομα της σχολής. Δεν μπορώ, πώς το λένε; Η υποκρισία και τα δήθεν, το ότι νιώθω αναγκασμένη να υποκριθώ και εγώ. Ίσως η ειρωνία που παρατηρώ πολλές φορές. Και παίρνουμε και απουσίες, δηλαδή έλεος πια. Σηκώνομαι και φεύγω από τα μαθήματα μόνο και μόνο γιατί έχω εκνευριστεί τόσο πολύ από αυτήν την εικόνα που δεν την αντέχω. Και μετά θα πρέπει να εξηγήσω κιόλας γιατί. Άντε να καταλάβει κανένας. Δεν πρέπει να λείπεις, εκτός αν έχεις σοβαρό θέμα στο σπίτι. Διαφορετικά, είσαι τεμπέλης, αχάριστος, χαζός, αφελής, ανεύθυνος, απρόσεκτος, αμελείς πράγματα. Μία φορά να πάω και να πω, εντάξει δεν ήταν λάθος που ήρθα. Δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσω. Τίποτα στη ζωή μου δεν είναι επιλογή πια. Είναι όλα πράγματα του "πρέπει".
    Γεια σου.

Μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω αυτά που περνάς. Τα έχω περάσει και εγώ αυτά στη σχολή όπου οι άλλοι πάντα έφευγαν ή δεν κάνανε κοπάνες τέλος πάντων.
    Αλλά εγώ όμως πήγαινα κάθε μέρα και δεν είχα χάσει κανένα μάθημα και αν έχασα ήταν μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. Όσο για την συμπεριφορά που λες την έχω δει και αυτή. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι σε αυτό..απλά προσπαθείς να τους γράφεις.

Δυστυχώς ο κόσμος έχει ξεφύγει και ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και οι περισσότεροι κοιτάνε για συμφέρον μόνο. Λίγα είναι τα καλά άτομα.. Δύσκολα θα τους βρεις βέβαια.

Έχουν τύχει στιγμές που εγώ την πλήρωσα γιατί κάποιοι καθηγητές με ρωτούσαν κτλ..Την πλήρωνα πάντα εξαιτίας των άλλων.

Τι να πεις.. πολύ ανωριμότητα.

Γι'αυτό εγώ ποτέ δεν ταίριαξα με τις παρέες κτλ. Πάντα ήμουν μόνος και αν με ρωτούσε κάποιος/α απλά δεν ενδιαφερόταν στην πραγματικότητα.

Σου εύχομαι να βρεις το κατάλληλο άτομο που θα σε κάνει να νιώθεις καλά. Όλα θα πάνε καλά.

Senior Member
    Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και τις συμβουλές σας, σημαίνουν πολλά.
    Εύχομαι όλοι να είστε καλά, πάντα να προσπαθείτε, να έχετε ανθρώπους που σας αγαπούν και να αγαπάτε.

favvel
    Guest
    και να πω εδώ απαντώντας στη Σόνια πιο πολύ, πώς είναι δυνατόν να κλείσει αυτιά και μάτια στους συμφοιτητές της που την περιβάλλουν και να κοιτάξει απλά να παρακολουθεί και να περνάει τα μαθήματα? Πόσο λάθος είναι μια τέτοια οπτική?
    Το πανεπιστήμιο όπως και το σχολείο προηγουμένως και η οικογένεια πρωταρχικά είναι μικρογραφίες της κοινωνίας. Όταν ένας άνθρωπος δεν καταφέρνει να προσαρμοστεί στα προηγούμενα αυτά και προκαταρκτικά σχήματα κοινωνίας που ανέφερα, πώς θα μπορέσει μετά να προσαρμοστεί και σε ολόκληρη την κοινωνία και να τον ενδιαφέρει απλά να κάνει τη δουλειά του??
    Δεν είμαστε ρομποτάκια που ήρθανε στον κόσμο απλά για να δουλεύουν. Υποτίθεται πως ήρθαμε για να μάθουμε και να εξελιχθούμε έχοντας ενίοτε και συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό της ζωή, με τους οποίους θα μπορούμε να μοιραζόμαστε αυτά που μαθαίνουμε και τις εμπειρίες μας, ώστε να βιώνεται κάπως πιο ανώδυνα ο πόνος της μάθησης.

Προσωπικά συμμερίζομαι τη διάθεσή σου wanderer και την αγανάκτησή σου με τους ανθρώπους γιατί είμαι κι εγώ της ίδιας αντίληψης και συνομοταξίας.
    Καταλαβαίνω πως μια τέτοια συμπεριφορά αντίδρασης απέναντι στους άλλους δεν βγάζει πουθενά, όμως από κάπου ξεκινά. Και σίγουρα δεν φταίει απλά και μόνο ο κακός μας εαυτός που σαν τον κακό λύκο που ακούω και ξανακούω ταΐζουμε πιο πολύ και γι αυτό επικρατεί και μας καθορίζει τη ζωή.

Προφανώς από κάπου παίρνουμε αφορμή και είμαστε αντιδραστικοί. Εγώ υπηρετώ την άρνηση πολλά χρόνια, φυσικά δεν με έχει βγάλει πουθενά, είμαι στο ίδιο σημείο, και δεν τη θεωρώ λύση σε ένα πρόβλημα που απλά δεν έχει λύση, αλλά τη θεωρώ τουλάχιστον πιο γνήσια και ειλικρινή στάση απέναντι σε ό,τι δυσαρμονικό και παράλογο υπάρχει γύρω μας.

Άλλοι στη θέση μου θα είχαν ξεκολλήσει από αυτή τη φάση της άρνησης και θα είχαν προσπαθήσει να μετασχηματίσουν το όποιο κακό βλέπουν γύρω τους σε καλό. Κάποιοι πιο δυνατοί ίσως από μένα και πιο αισιόδοξοι.
    Και δεν λέω όποιο κακό βλέπουν μέσα τους γιατί καταλαβαίνεις wanderer πως άνθρωποι με τόση αρνητικότητα όπως εμείς που κατακρίνουν τα στραβά των άλλων, ανήκουν στην κατηγορία αυτών που δεν βλέπουν στον εαυτό τους στραβά.
    Και το ίδιο ισχύει και με μένα. Παίρνω τη θέση του κριτή των άλλων και γενικά του κόσμου και δεν καταλαβαίνω τι δεν πάει καλά με μένα.
    Και το καταλαβαίνω μόνο εκ του αποτελέσματος, όταν βλέπω δηλ πως αυτή η στάση μου δεν με βοηθάει να προχωρήσω και με έχει καθηλώσει στο ίδιο σημείο για πολλά χρόνια.

Εν τέλει δεν πιστεύω πως διαφέρουμε απ' τους άλλους ανθρώπους ουσιαστικά παρά μόνο στο ότι τα παίρνουμε πιο βαριά και θίγεται πιο εύκολα το εγώ μας και η αξιοπρέπειά μας ενώ άλλοι δεν δίνουν τόση σημασία στο τι προκαλούν με τα λόγια και τη συμπεριφορά τους στους άλλους. Τα παίρνουν πιο ελαφριά και δεν τα αφήνουν να τους επηρεάσουν σε βαθμό που να τους ακυρώσουν σαν ανθρώπους και να θυσιάσουν ακόμα και τα όνειρα που μπορεί να είχαν για χάρη ενός καπρίτσιου, για να δείξουν δηλ στους άλλους τη δυσαρέσκειά τους απέναντί τους.

Τελικά δεν κερδίζει κανείς από μια τέτοια στάση. Ούτε εμείς που αντιδρούμε ούτε οι άλλοι βέβαια "παίρνουν το μάθημά τους".
    Και πιο πολύ εμείς είμαστε οι χαμένοι ασφαλώς γιατί εμείς μένουμε πίσω στη ζωή και αφήνουμε τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μας, όσοι κατάφεραν και προχώρησαν δηλ.

Είμαστε όλοι αλληλένδετοι, όσο κι αν θέλουμε να αποκοπούμε απ' την κοινωνία. Με την αρνητική μας στάση την επηρεάζουμε αρνητικά. Τροφοδοτούμε το κακό της κομμάτι. Βλέπουμε το στραβό και αντί να έχουμε την επιθυμία να το ισιώσουμε μένουμε κολλημένοι στο ότι είναι στραβό και αναρωτιόμαστε γιατί να είναι στραβό και λέμε ότι δεν θα έπρεπε να είναι στραβό.
    Και δικαιολογημένα θα έλεγε κανείς δεν έχουμε όρεξη να διορθώσουμε κάτι στραβό όταν δεν υπάρχει ανατροφοδότηση με καλό, όταν δεν υπάρχει και ένα είδος ανταμοιβής για την όποια προσπάθειά μας.
    Όταν γευόμαστε συνεχώς απογοητεύσεις από πού να αντλήσουμε τη δύναμη να κάνουμε κάτι καλό?

Και δεν είναι μόνο ο υποκριτικός χαρακτήρας των ανθρώπων που συμβάλλει σε μια στάση αδράνειας από μέρους μας, είναι και ολόκληρη η κατεύθυνση που έχει πάρει ο κόσμος, ένας δρόμος που στρώνεται και συντηρείται καθημερινά από την κάθε μικρή ατομική μονάδα του καθενός ώστε να υπάρχει αυτό το παγκόσμιο οικοδόμημα της κοινωνίας, το οποίο για να στέκεται απαιτεί όλο και πιο πολύπλοκους μηχανισμούς λειτουργίας.
    Κι εμένα πες με οπισθοδρομική. Όμως δεν πιστεύω πως ο άνθρωπος αλλάζει κατά βάση. Δεν μπορεί να γίνει θεός ούτε να βγάλει φτερά να πετάξει ούτε μπορεί να αλλάξει δραματικά η ηθική του υπόσταση κατά τη διάρκεια του βίου του. Πιστεύω πως ήρθαμε στον κόσμο για να μάθουμε όπως είπα αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια.

Η σημερινή κοινωνία έχω πάψει να παρακολουθώ τους ρυθμούς με τους οποίους τρέχει και εξελίσσεται, απλά γιατί θεωρώ αυτούς τους ρυθμούς παραφύσιν κάτι που εκδηλώνεται και αποτυπώνεται σε όλους εμάς που έχουμε περάσει ψυχικές ασθένειες. Κάπου θα ξεσπάσει το παράλογο, το μη συμβατό με την ανθρώπινη φύση και ξεσπάει σε εμάς που δεν έχουμε μάθει στον αυτοέλεγχο και στο να σεβόμαστε τα όριά μας και που τρέχαμε από μικροί να ικανοποιήσουμε τις όποιες απαιτήσεις μας έθετε το όποιο σύστημα, που αρχικά ήταν το σχολείο.

Και δεν φταίμε ασφαλώς γιατί μαζί με τις υποχρεώσεις που έχουμε θα έπρεπε από μικρούς να μας δίναν και έναν οδηγό ψυχολογικής επιβίωσης. Επιβίωσης της ψυχής μας δηλ, έναν οδηγό προστασίας του εαυτού απέναντι στις επιδρομές και τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Βέβαια κανείς δεν έχει έναν τέτοιον οδηγό. Όλοι ψάχνοντας πάμε, απλά κάποιοι αναπτύσσουν ισχυρότερες άμυνες και επιβιώνουν πιο εύκολα, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πιο αδύναμοι και αυτοί είναι εν τέλει που θα χαθούν απ' το χάρτη αν δεν αφήσουν απογόνους, ακολουθώντας τον κανόνα της φυσικής επιλογής.

Senior Member
    Δεν είμαι σίγουρη τι προτείνεις στην κοπέλα με αυτό το μήνυμα, να παρατήσει τα μαθήματά της, μεθαύριο τη δουλειά της και να λάβει τον ρόλο του γκρινιάρη απροσάρμοστου στη γωνία περιμένοντας τον θάνατο;

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast