Results 1 to 11 of 11
Thread: Ναρκισσιστές ή όχι;
-
03-11-2019, 00:03 #1
Ναρκισσιστές ή όχι;
Καλημέρα.
Έχετε γνωρίσει ή είχατε ''φίλους'' που στο τέλος να αποδείχτηκαν ότι να'ναι; Ποια ήταν η εμπειρία σας;
Και αν ακόμα έχετε τι κάνετε για αυτούς;
Επίσης όταν κάποιοι άνθρωποι με τις πράξεις τους πληγώνουν τους άλλους αλλά και δεν παραδέχονται και δεν καταλαβαίνουν δεν θεωρούνται στην ουσία ναρκισσιστές;
Εγώ μόλις έβαλα επιτέλους τέλος στη ''φιλία'' με έναν που είχα γιατί δεν παλευόταν άλλο και συνέχιζε να βγάζει σενάρια από το μυαλό του και πετούσε κακίες και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν εκτιμούσε με τίποτα και στο τέλος έκανε και το χαζό ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι εγώ είμαι ο κακός -_-.
Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;
- 03-11-2019, 01:31 #2
03-11-2019, 11:21 #3
03-11-2019, 12:42 #4
Δεν ξέρω ακριβώς πως εννοείς το ότι να 'ναι. Αν γνωρίσω άτομα που δεν ταιριάζουμε καθόλου, δεν έχω λόγο να τα κάνω "φίλους".
Νομίζω ότι κάποιες λέξεις τις έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια καραμέλα και κολλάμε εύκολα ταμπέλες. Αν δεν καταλαβαίνει κάποιος ότι σε πληγώνει πως γίνεται να το παραδεχτεί; Μπορεί όντως κάποιες συμπεριφορές κάποιων να πληγώνουν, αλλά να γίνεται άθελά τους. Επίσης αν πληγώνεσαι από συμπεριφορές και έχεις προσπαθήσει να το εξηγήσεις και ο άλλος δεν το καταλαβαίνει, μετά τα θες και τα παθαίνεις αν κάθεσαι εκεί να πληγώνεσαι, δεν φταίει ο άλλος. Σου λέει "για να κάθεται εκεί μαζί μου, δεν έχει πραγματικά πληγωθεί, αλλιώς γιατί να είναι δίπλα μου;" Γενικά θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι αταίριαστοι ή που δεν κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και δεν μπορούν να δουν καθαρά τα πράγματα οπότε δίνουν λάθος διαστάσεις σε λάθος σχέσεις.
Αν αυτή η "φιλία" δεν σε κάλυπτε πολύ καλά έκανες και έδωσες τέλος. Σίγουρα πάντως και εσύ κάπου έκανες λάθη, οπότε καλό είναι να τα εντοπίσεις και να μην τα ξανακάνεις στο μέλλον.
Γενικά έχω μάθει να βλέπω τα πράγματα πιο αντικειμενικά και να μην παρασύρομαι εύκολα από ιδέες που βρίσκονται μόνο στο κεφάλι μου ή από συναισθήματα. Αν βλέπω ότι με κάποιον δεν έχω συνεννόηση, δεν πάω να εκβιάσω σώνει και καλά μια πιο στενή σχέση. Αν πέσω έξω για κάποιον κι αλλιώς νόμιζα ότι είναι σαν χαρακτήρας κι αλλιώς μου βγήκε, ούτε τον στέλνω στο πυρ το εξώτερο ούτε κάνω πίσω στα όριά μου. Είτε θα ξεκόψω εντελώς είτε θα κρατήσω την απόσταση που πρέπει ώστε η όποια σχέση μας να είναι λειτουργική, στα επίπεδα που είναι ανεκτά και σε εμένα και σε αυτόν.
Άρα κάτι παρόμοιο σαν αυτό που περιγράφεις στο άλλο θέμα σου σαφέστατα και όχι, δεν μου έχει συμβεί, διότι δεν το έχω αφήσει να συμβεί.
03-11-2019, 13:51 #5Miliva21GuestΦυσικά και συμβαίνει.....οι "σωστές" φιλικές σχέσεις γίνονται μεταξύ ανθρώπων που ξέρουν να φέρονται και να δίνουν.....Και δεν μπορούν όλοι....ούτε θέλουν όλοι ......
Πρόσφατα έληξε φιλία μου που δεν ήταν καθόλου συνεπής απέναντι μου....καθόλου δοτική....Και με κατηγόρησε και από πάνω για πράγματα που ήταν στη φαντασία της.....
Σε αυτή τη περίπτωση λες Γεια και φεύγεις.....
Σε όποια περίπτωση δεν σου κάνει ο άλλος η βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά το ληγεις
03-11-2019, 13:53 #6Miliva21GuestΝαρκισσιστες δεν ξερω αν είναι σίγουρα... όμως όλοι θέλουν να πάρουν .....μόνο να πάρουν χωρίς να ξέρουν ολοι να δίνουν ή να ξέρουν να φέρονται με αξιοπρέπεια και με τρόπο που να κάνει τον αλλο να σε εκτιμάει και να σε υπολογιζει ως άτομο και ως φίλο
Εγωκεντρικους θα τους χαρακτήριζα και ανωριμους.....
03-11-2019, 14:30 #7
Μα κι εγω στην ζωη μου δεν εχω συναντησει παρα λιγους ναρκισσους , κυριως γυναικες , μια συγκεκριμενα , αντρα δεν εχω συναντησει ..... νομιζω γινεται μια συγχυση με τους αυταρεσκους , με αυτοπεποιθηση ανθρωπους , εγωκεντρικους , παρτακηδες , με επαρση , με τους ναρκισσους , που ειναι ασθενεια ........ οσο για τις φιλιες , δεν ειχα ποτε φιλο , η φιλη , που οι δρομοι μας δεν παρεξεκλειναν καποια στιγμη , και αυτοι εγκατελειψαν την φιλια μας , η εγω ο ιδιος ξεκοψα απο ' φιλους ' που δεν ειχαν να μου δωσουν τιποτα ....... για μενα δεν υπαρχει αιωνια φιλια , τουλαχιστον με την μεχρι τωρα εμπειρια μου ..... οι φιλιες ειναι δουναι και λαβειν , και δεν εχω καμμια διαθεση να δινω εγω συνεχως ....... η να κανω εγω τον ψυχολογο τους .....
μακαρι νεωτερος ναχα τα μυαλα πουχω τωρα ......... πολλοι το λενε αυτο ......δεν γινεται ομως ....
αμα μεγαλωσεις , προσπαθεις να μην σπαταλας τον πλεον πολυτιμο χρονο σου , με ανθρωπους που δεν το αξιζουν/δεν σου ταιριαζουν ........ προσωπικα δεν ανεχομαι πλεον την βλακεια , η την επαρση , τον ξερολισμο , ειναι χασιμο χρονου , ενω παλια ημουν πιο ανεκτικος ......
εκτος αν η νεα γενια , με την οποια δεν εχω σχεση , ουτε θελω , αφου εχω διαφορετικη νοοτροπια και συνηθειες , ειναι γεματη ναρκισσους , ανδρες/γυναικες , αλλα δεν το νομιζω .....
03-11-2019, 23:41 #8
Δυστυχώς έτσι όπως τα λες.. Πλέον όλα χειροτέρεψαν.
Ναι δυστυχώς. Έχει γίνει φασαρία και μου το έπαιζε αθώος.. πετούσε κακίες και μετά ξαφνικά έκανε το χαζό και έλεγε ότι εγώ είμαι ο κακός και εγώ λέω πράγματα που δεν ισχύουν. Μια ζωή εγώ κάνω λάθος -_-
Όταν λέω ότι να'ναι εννοώ να αποδείχτηκαν κακοί που κοιτούσαν μόνο το συμφέρον και που ήταν τοξικοί κτλ.
Οκ αν δεν καταλαβαίνει αν κάποιος πληγώνει όμως τι γίνεται όταν τους λες ότι δεν ήταν σωστά αυτά που έκαναν και αυτοί να στο απορρίπτουν λέγοντας ότι είμαστε υπερβολικοί, ευαίσθητοι ή έτσι κάνουν πλάκες.. αντί να πουν αυτά θα μπορούσαν πολύ απλά να αναγνωρίσουν την ευθύνη και αποδεχτούν λέγοντας συγγνώμη ή ότι κάνανε λάθος. Αλλά όχι μόνο δεν το παραδέχονται αλλά στο χειροτερεύουν κιόλας. Οκ για το άθελα αλλά αν γίνεται πολλές φορές τότε δεν είναι άθελα.
Έκανα λάθος δεν το αποκλείω και αυτό το μάθημα ή την εμπειρία θα την χρησιμοποιήσω για το μέλλον. Αν βρω από δω και πέρα παρόμοια άτομα, θα φύγω αμέσως.
Για τα ανεκτά πράγματα που λες...δυστυχώς ούτε αυτό δούλεψε. Εγώ προσπαθούσα να γίνω καλύτερα με το να κρατήσω αποστάσεις και να μειώσω τις επαφές και τα μηνύματα αλλά όχι... έστελνε και έστελνε και ζητούσε βοήθειες ώσπου μια φορά που είπα όχι δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί έτυχε κάτι...δεν το δέχτηκε με τίποτα και με έβγαλε κακό από πάνω και ότι δεν το σκέφτομαι επειδή έχει τα προβλήματά του...ενώ στην ουσία αυτός δεν με σκεφτόταν. Εγώ έδειχνα παντού κατανόηση και τον βοηθούσα όσο μπορούσα και αυτό είναι το ευχαριστώ του.
Σωστά τα λες και δεν λέω τίποτα σε αυτό...όμως να μην κοροϊδεύουν σωστά;
Βλέπεις.. όπως αυτά που είπες έτσι και σε μένα το ίδιο ακριβώς γι'αυτό και έβαλα τέλος γιατί μου το έπαιζε χαζός και δεν αναγνώριζε τις πράξεις του.
Δυστυχώς το λάθος μου είναι το κράτησα παραπάνω από ότι έπρεπε. Πίστευα ότι θα άλλαζε και ότι ίσως κάποια στιγμή θα καταλάβαινε αλλά όχι. Πάντα είχα άσχημο προαίσθημα ή όπως το λένε τέλος πάντων κάθε φορά που μιλούσαμε, που βγαίναμε, που έκανα χάρες κτλ κτλ. Αντί να νιώθω χαρούμενος, ένιωθα κουρασμένος και χάλια. Είπα όχι 2 φορές και ότι δεν μπορούσα και με έβγαλε κακό και έλεγε πράγματα που δεν ίσχυαν.
Τουλάχιστον θα προσέξω την επόμενη φορά αν ξαναδώ τέτοια άτομα.
Ναι οι περισσότεροι αυτό ξέρουν να κάνουν μόνο. Οι πραγματικοί άνθρωποι είναι αυτοί που σέβονται και προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα και όχι να κοιτάνε το συμφέρον.
Ναρκισσιστές πιστεύω πως είναι γιατί έτσι όπως κοίταξα πολλά πράγματα.. Όλα ίσχυαν αν όχι τα περισσότερα. Βρε όλα είναι.
Απλά το δύσκολο κομμάτι είναι ότι αν η ''φιλία'' κράτησε για πολύ καιρό πονάει κάπως αλλά τι να κάνουμε προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε λέγοντας ότι δεν χάσαμε φίλο γιατί στην ουσία δεν ήταν ποτέ πραγματικοί φίλοι.
Σπάνια θα βρεις φίλο/η που να κρατάσει για ολόκληρη ζωή..και αν βρεις αυτοί θα είναι οι πραγματικοί φίλοι σου.
Αυτό θα κάνω και εγώ τώρα.. Δεν θα ανέχομαι άλλο αυτά. Θα βοηθάω μόνο όσους/όσες το αξίζουν και αυτοί θα είναι αυτοί που θα σέβονται και θα εκτιμάνε.
04-11-2019, 15:03 #9
Οταν εισαι φιλος 35 η 40 χρονια , θεωρειται πραματικη φιλια ......... ομως καποια στιγμη ειτε αποκλινουν οι δρομοι μας , ειτε , παρ οτι εχω καλη κριση στους ανθρωπους , ανακαλυπτεις πτυχες του χαρακτηρα του αλλου που δεν γνωριζες , ποτε δεν γνωριζεις πραματικα καποιον , εδω δεν γνωριζεις καλα καλα τον εαυτο σου ......
αν και ειμαι και μεγαλυτερος σας , παλι δεν μπορω να πω οτι γνωριζω αριστα τον εαυτο μου ........
04-11-2019, 18:27 #10
μακ εσυ που ξεσ εχω φιλουσ 25 χρονια καθημερινα κι αλλουσ φιλουσ 10 χρονια καθημερινα τι καλυτερο να εκανα κατα την αποψη μου κατι καλυτερο δεν εχει και μιλατε απο το πρωι μεχρι το βραδυ και πειτε οτι οτι θελετε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
04-11-2019, 18:29 #11
ειμαι 40 και μαζεψα 35 χρονια φιλιασ κατι καλυτερο δεν εχει για μενα σε αυτη τη ζωη
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία