Θεοτητα και ψυχωση - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 164
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Jonathan Θελεις να μου στειλεις σε παρακαλω καποια στιγμη προτεινομενη βιβλιογραφια να μελετησω; Οσο προλαβαινω αυτη τη περιοδο. Χρειαζομαι σαν νερο τον Λογο του.
    Βέβαια, θα σου στείλω υλικό. Για τις ασθένειες είχε μιλήσει πολύ ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης. Παραθέτω δύο links που υπάρχουν στο διαδίκτυο (και προέρχονται από βιβλία) και άλλο ένα που είχα βρει:

«Οι δοκιμασίες και ο πόνος στη ζωή μας»
    https://www.agiazoni.gr/article.php?...86967459602796

«Με τον πόνο μας επισκέπτεται ο Χριστός»
    https://www.vimaorthodoxias.gr/didax...-o-christos-2/

«Πίσω από την δοκιμασία κρύβεται η ευλογία του Θεού»
    https://www.impantokratoros.gr/BDCEBF23.el.aspx

Για τις δοκιμασίες έχει αναφερθεί σε ομιλία του ο Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

«Χριστέ μου γιατί υποφέρω»
    https://www.youtube.com/watch?v=adx4UtGS0VI

Jonathan Σε υπερ ευχαριστώ. Ολα τα μελη που ανταλασσουμε γνωσεις και με σεβασμο δεν ενοχλουμε επιθετικα αλλά απλα συνατιωμαστε εδω για να δωσουμε και να λαβουμε κουραγιο καλο ειναι να υπομενουμε και τις εντονες αντιρρησεις. Καλη μας δυναμη.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mrgilleas View Post
    Δεν ξερω που λετε οτι ειναι παραμυθια η πιστη παντως μου εκανε καλο σε μενα.οταν εκανα αποπειρα αυτοκτονιας στο επεισοδιο που ειχα και νοσηλευτηκα γιατι περα απο τα ψυχωτικα στοιχεια που ειχα ημουν ακραια αυτοκτονικος και με κρατησαν στο ψυχιατρειο γιατι ηθελσ πως και πως να αυτοκτονησω.οταν βγηκα απο την κλινικη ειχα συνεχεια αυτοκτονικες τασεις στραφηκα στη θρησκεια μετα που λεει οτι η αυτοκτονια ειναι ασυγχωρητο αμαρτημα και δεν προχωρησα να το κανω στη πορεια μου εφυγαν οι αυτοκτονικες τασεις και βελτιωθηκα αισθητα.η πιστη στο Θεο με κρατησε να μη αυτοκτονησω ειδικα τον πρωτο καιρο ακομα και να τα θεωρουν την πιστη στο Θεο οσοι τα θεωρουν ψεματα εμενα ξερω μου εσωσε τη ζωη και ελπιζω σε μια καλυτερη αλλη ζωη που να μη βασανιζομαι καθολου αοο ασχημες σκεψεις και απο τοτε που αρρωστησα ψυχικα εχω γινει πολυ θρησκος ενω πρωτα ημουν χλιαρος στη πιστη μου και εκανα αποπειρα.ας πθστευω σε ψεματα δεν πιστευω να ενοχλω κανεναν
    Τυχεροι ειναι αυτοι που εχουν πιστη , σαν την δικη σου , αγαπητε mrg . , ειναι το πιο χρησιμο εφοδιο στην ζωη μας......
    γιατι καλέ να ενοχλεις ? ενοχλητικο ειναι να προσπαθεις ναλλαξεις γνωμη στον αλλον ..... που δεν το κανεις ......
    motto μου ειναι ' να μην δινεις γνωμες /συμβουλες παρα μονον οταν ζητωνται , η οταν ειναι ζητημα ζωης και θανατου ' .......

Mrgilleas
    Guest
    ζηταω συγνωμη αν στεναχωρησα κανεναν.ο καθενας ειναι ελευθερος να κανει αυτο που πιστευει αν καποιος αντλει δυναμη απο τη θρησκεια πηγαινει προς τα κει.αν καποιος εχει βρει αλλες διεξοδους χωρις να ειναι απαραιτητο να πιστευει κανει αυτο.δεν υπαρχει σωστο ή λαθος ειναι ο καθενας πως βλεπει τα πραγματα και πως βοηθιεται.δεν κραταω κανεναν κακια και ζηταω συγνωμη στην joanna αν ανεφερα το ονομα της και ας μου μιλησε επιθετικα δεν της κραταω κακια να ειναι καλα να προσπαθησει να βρει τα πατηματα της και να παει μπροστα και αν η θρησκεια δεν τη βοηθησε ειναι δικαιωμα της να μη πιστευει .δεν πρεπει να κρινουμε κανενα δεν ξερουμε ο αλλος σε τι στιγμη εχει ερθει και πραττει ,εξαλλου μη ξεχναμε οτι ειναι ενα σαιτ ψυχολογιας οι περισσοτεροι απο εμας ειναι πονεμενα και βασανισμενα ατομα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mrgilleas View Post
    .δεν πρεπει να κρινουμε κανενα δεν ξερουμε ο αλλος σε τι στιγμη εχει ερθει και πραττει ,εξαλλου μη ξεχναμε οτι ειναι ενα σαιτ ψυχολογιας οι περισσοτεροι απο εμας ειναι πονεμενα και βασανισμενα ατομα

Ετσι ακριβως ειναι ............

Senior Member
    Quote Originally Posted by joanna22 View Post
    και πειτε την αληθεια αν δν ειχατε την απειλη οτι θα πατε κολαση δν θα δινατε δεκαρα για το θεο.

Ντιαρ Τζοαννα , διακρινω τον θυμο σου εναντια στον Θεο , δεν ειναι κακο, κι εγω ενιοτε θυμωνα με τον Θεο η με καποιον Αγιο, που παρακαλουσα να μου περασει η κτθλψη , 15 χρ. βασανιστηκα ............. ο Θεος , η τσπαντων η ανωτατη αυτη δυναμη, δεν ειναι τιμωρος , ουτε φοβητρο , και δεν πιστευω ουτε σστην κολαση ουτε και στον παραδεισο .......

θα ηθελες να μου γραψεις γιατι εισαι τοσο εξοργισμενη με τον Θεο ? δεν σε κατακρινω , απλα ρωταω ......

Banned
    ραδιο αρβυλα αυτοι που εχουν γεννηθει θεοι καθως και οι αγιοι θα κατσουν διπλα στο θρονο στη βασιλεια του θεου και θα εχουν τιμες απ το πληθος οστοσο αυτο δεν ειναι απαραιτητο για να εισελθει καπιος εκει
    η απειλη ειναι μονο δικη σου εφευρεση και των ομοιων σου γιατι απλα το θεο δε τον πιστεψες και δε τον καταλαβες ποτε και απλα επειδη τωρα γινετε γνωστο οτι βρισκομαστε σε κρισιμο σημειο απλα τον θυμιθηκες για πληροφοριακους λογους.ξερω γιατι ειναι εξοργησμενη ηθελε να παρεμβει ο θεος αυτοβουλως και να της αλαξει μυαλα με την επιφυτηση του αγιου πνευματος και να παλεψει με τον αρχοντα του κοσμου αυτου για να εξαφανισει το κακο στο πλανητη αυτο (αριθμος ανθρωπου αριθμος θηριου) στο νομο της ζουγκλας η στο νομο της επιγειας κολασης
    οστοσο αλλα λενε οι γραφες οτι θα γινει πνευμα κακο για οσους αμετανοητα δε πιστευουν

Senior Member
    δεν υπάρχει λόγος να γίνει μπαν σε κανέναν που πιστεύει. Είμαστε στην Ευρωπαική Ένωση και η ελευθερία λόγου όπως και η ελεύθερη έκφραση των θρησκευτικών πεποιθήσεων είναι κατοχυρωμένη.
    Εμένα πλέον δεν με συγκινεί ότι έχει να κάνει με το υπερφυσικό, τα βρίσκω πλέον παραμύθια της χαλιμάς.
    Δεν αρνούμαι όμως οτι πάρα πολλοί άνθρωποι σε δύσκολες ή και τραγικές φάσεις της ζωής τους, έχουν βρει παρηγοριά, στήριγμα και δύναμη στη θρησκεία, αφού είμαστε στην Ελλάδα, στο χριστιανισμό.
    Έχω συναντήσει υπέροχους ανθρώπους στην εκκλησία αλλά δεν πιστεύω οτι έγιναν υπέροχοι λόγω της εκκλησίας, έτσι ήταν ανέκαθεν, λόγω γονιδίων, ανατροφής. Αν κάποιος πιστεύει οτι μπορεί να πάρει δύναμη από το όποιο μήνυμα του χριστιανισμού, ας το κάνει, μπορεί να και βοηθηθεί, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Άλλωστε ο χριστιανισμός έχει γεννήσει αριστουργήματα στον πολιτισμό, αρχιτεκτονικά μνημεία, αγιογραφίες, πίνακες, αγάλματα αλλά και αιώνια έργα μουσικής, έχει εμπνεύσει τον Μότσαρτ για το Ρέκβιεμ, τον Μπετόβεν, Βιβάλντι κλπ. Δυστυχώς δεν έχω την ίδια άποψη για τους ορθόδοξους τουρκο-αμανέδες. Γούστα είναι αυτά.
    Από εκεί και πέρα, γνώμη μου πάντα, πιστεύω οτι ο χριστιανισμός θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, να είναι πιο ειλικρινής. Αυτή η αποστροφή της σάρκας έχει εξωβιβλική προέλευση, ο χριστιανισμός εμφανίστηκε την εποχή που βασίλευε ο νεοπλατωνισμός που δίδασκε την αποστροφή για το σεξ, την αγνότητα και επηρεάστηκε βαθύτατα από αυτόν. Κακώς για μένα. Ο ιουδαισμός εκείνη την εποχή, μέσα από τον οποίο γεννήθηκε ο χριστιανισμός ως παρακλάδι, ήταν πολυγαμικός. Στην Παλαιά Διαθήκη ο Δαβίδ και και Σολομώντας είχαν χαρέμι, που το τιμούσαν κιόλας. Και τους βλέπουμε με φωτοστέφανο στις αγιογραφίες.
    Στο δια ταύτα, για να γίνω πιο συγκεκριμένος, στην ενορία μας υπήρχε ένας αρχιμανδρίτης που βρέθηκε δολοφονημένος κάπου στην πλατεία Βάθης. Είχε πάει να ψωνίσει δύο λεβέντες (δεν του ήταν αρκετός ένας) και δυστυχώς τον δολοφόνησαν. Αφού έγινε η κηδεία του, άνοιξαν τα στόματα και άρχισαν να γίνονται γνωστές πολλές λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής και του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Και φυσικά έφαγε πολύ βρίσιμό και ξεφτύλισμα από τους άλλους αγίους ενορίτες που δεν κάνουν τέτοια πράγματα.
    Για εμένα, αυτός ο αρχιμανδρίτης δεν ήταν υποκριτής, αντίθετα, ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, άψογος όταν λειτουργούσε, ένας υπέροχος εξομολόγος και πνευματικός. Πολύ καλός κήρυκας και πατριώτης, πρωτοστάτης στο μακεδονικό. Η μάνα μου τόσο πολύ τον αγαπούσε επειδή της έδωσε πολύ κουράγιο μετά την περιπέτειά της για τον καρκίνο, την βοήθησε να ξεπεράσει τον φόβο της για την εξομολόγηση. Απλά του άρεσε όταν ήταν εκτός καθήκοντος να τον παίρνει, και μάλιστα εις διπλούν. Και πολύ καλά έκανε, απλά η εκκλησία δεν τον δεχόταν έτσι και αναγκαζόταν να το κρύβει. Υποκρισία, όχι δική του, αλλά του χριστιανισμού, που ενώ ξέρουμε οτι θέλουμε σεξ, το χρειαζόμαστε, όπως το νερό και το φαγητό, το καταδικάζει.
    Πολύ θα μου άρεσε να δω και ανοιχτά γκέυ ιερωμένους, γυναίκες ιέρειεις, να υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, όχι άβατα στο άγιο όρος, αν ένας μοναχός αγιορείτης του σηκωθεί αν δει να πλησιάζει μια χοντρή γριά με πόδια ελέφαντα, σόρρυ δεν είναι η γυναίκα που σκανδαλίζει και προκαλεί κακό, αλλά μάλλον ο άγιος δεν είναι στα καλά του.
    Ίσως έτσι η εκκλησία, ειλικρινής με τον εαυτό της και τους άλλους, να έκανε ακόμα μεγαλύτερο καλό....Εντελώς αναχρονιστική μου φαίνεται όπως είναι τώρα.....

Senior Member
    Δε νομίζω ότι ο Χριστιανισμός επηρεάστηκε από άλλες θρησκείες όσον αφορά το συντηριτισμό στο σεξ, μάλλον έτσι ήταν εξαρχής, δεδομένου ότι ο Χριστός και η Παναγία ήταν παρθένοι. Το κατά πόσο πρέπει να εκσυγχρονιστεί στα ερωτικά θέματα και στην κάθετη αντίθεση προς την ομοφυλοφιλία είναι συζητήσιμο, αλλά αν έχουμε φτάσει να θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε, όπως γράφεις, το σεξ όπως το φαγητό και το νερό, τότε άλλα πρέπει πρώτα να αλλάξουν στην εποχή μας και μετά να αλλάξει και η Εκκλησία

Banned
    ειμουν σιγουρος οτι τωρα ξαφνικα θα θυμοσασταν την ευρωπαικη ενωση γιατι εχουν προφητευσει οτι τα χρονια της θα ειναι μετρημενα αφου τοσα χρονια ρημαξαν τα παντα με (.......) οικονομικες κρισεις που αποσκοπουσαν να τους κανουν ολους υποδουλους και αυτη η χωρα τους καθετε στο ματι επειδη εχει φως και ηλιο κατι σχεδον αγνωστο γι αυτους

οστοτο τωρα που ξεφυγαμε απο οικονομικες κρισεις προσπαθουν να τα ρημαξουν με αλλο τροπο πολυ πιο υπουλο απ το προηγουμενο γι αυτο ξαφνικα τους επιασε αυτη η περιεργη προκοπη που δεν ειχαν στο παρελθον ομως εχουν ξεχασει οτι εχουν προφητευσει οτι δε θα προλαβουν

το προβλημα με αυτη τη κοινωνια οπως εχω επισημανει βρισκετε στο οτι οι περισσοτεροι εχουν μαθει να απαξιωνουν οπιοσδηποτε μορφης κυβερνητη γιατι απλα αυτο τους διδαξαν σκοπιμα για να μινει πισω και να ειναι περιγελος και ετσι δε τολμας να πεις οτι εχεις καποια ειδικη ικανοτητα ετοιμαζονται να στη πουν απο συνηθεια επειδη ετσι εμαθαν

οστοσο αυτο δηλαδη οτι θα τα βαλουν με το θεο εχει προφητευτει απ τις γραφες

η εκλησια χοντρικα ειναι ενταξει απλα πρεπει να υπαρξει ενα φωτισμενο ατομο για να την εκσυγχρονισει και αυτο δεν ειναι τοσο εφικτο γιατι οπως ελεγα εχουν μαθει απο συνηθεια να κραζουν οτι κυβερνητη βρουν αλλα οστοσο εχω εξηγισει τη διαφορα κολασης ερωτα και σεξ και αυτο σημαινει οτι ακομα και στα μοναστηρια να εκαναν σεξ εφοσον δεν μεσολαβησε ο ερωτας ηταν σε σωστο δρομο απλα ολα αυτα ειναι δυσκολα και δυσνοητα και αν δεν εμφανιστει μια κυβερνηση που να ειναι κυβερνηση και οχι προτεκτορατο αλλων χωρων τροικας δανειστων κλπκλπ δε μπορει να υπαρξει σωστη κοινωνια για να μπορεσει να καθοδηγιθει

γι αυτο η ευκολη λυση ειναι να τα λενε ετσι οπως τα λενε αφου καθοδηγιτης στη κατασταση αυτη κρατος προεκταση τροικας δντ δε προκειται να υπαρξει

Banned
    η νοημοσυνη σ ειναι κατω του μετριου για να εκφερεις αποψεις για θεματα οπως ο θεος εγω αυτα τα λεω μετ; απο πολυ μελετη παρατηρηση ανοιζτο μυαλο συγκριση με αλλες θρησκειες βιωματα αναμφισβητητακτλ κτλ θα εκπλαγεις οτνα καποτε πεθανεις οπως ολοι κ δεις οτι πιστευες σε ενα τιποτα. λυπαμαι γ εκεινη την ωρα
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    ειμουν σιγουρος οτι τωρα ξαφνικα θα θυμοσασταν την ευρωπαικη ενωση γιατι εχουν προφητευσει οτι τα χρονια της θα ειναι μετρημενα αφου τοσα χρονια ρημαξαν τα παντα με (.......) οικονομικες κρισεις που αποσκοπουσαν να τους κανουν ολους υποδουλους και αυτη η χωρα τους καθετε στο ματι επειδη εχει φως και ηλιο κατι σχεδον αγνωστο γι αυτους

οστοτο τωρα που ξεφυγαμε απο οικονομικες κρισεις προσπαθουν να τα ρημαξουν με αλλο τροπο πολυ πιο υπουλο απ το προηγουμενο γι αυτο ξαφνικα τους επιασε αυτη η περιεργη προκοπη που δεν ειχαν στο παρελθον ομως εχουν ξεχασει οτι εχουν προφητευσει οτι δε θα προλαβουν

το προβλημα με αυτη τη κοινωνια οπως εχω επισημανει βρισκετε στο οτι οι περισσοτεροι εχουν μαθει να απαξιωνουν οπιοσδηποτε μορφης κυβερνητη γιατι απλα αυτο τους διδαξαν σκοπιμα για να μινει πισω και να ειναι περιγελος και ετσι δε τολμας να πεις οτι εχεις καποια ειδικη ικανοτητα ετοιμαζονται να στη πουν απο συνηθεια επειδη ετσι εμαθαν

οστοσο αυτο δηλαδη οτι θα τα βαλουν με το θεο εχει προφητευτει απ τις γραφες

η εκλησια χοντρικα ειναι ενταξει απλα πρεπει να υπαρξει ενα φωτισμενο ατομο για να την εκσυγχρονισει και αυτο δεν ειναι τοσο εφικτο γιατι οπως ελεγα εχουν μαθει απο συνηθεια να κραζουν οτι κυβερνητη βρουν αλλα οστοσο εχω εξηγισει τη διαφορα κολασης ερωτα και σεξ και αυτο σημαινει οτι ακομα και στα μοναστηρια να εκαναν σεξ εφοσον δεν μεσολαβησε ο ερωτας ηταν σε σωστο δρομο απλα ολα αυτα ειναι δυσκολα και δυσνοητα και αν δεν εμφανιστει μια κυβερνηση που να ειναι κυβερνηση και οχι προτεκτορατο αλλων χωρων τροικας δανειστων κλπκλπ δε μπορει να υπαρξει σωστη κοινωνια για να μπορεσει να καθοδηγιθει

γι αυτο η ευκολη λυση ειναι να τα λενε ετσι οπως τα λενε αφου καθοδηγιτης στη κατασταση αυτη κρατος προεκταση τροικας δντ δε προκειται να υπαρξει

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ντιαρ Τζοαννα , διακρινω τον θυμο σου εναντια στον Θεο , δεν ειναι κακο, κι εγω ενιοτε θυμωνα με τον Θεο η με καποιον Αγιο, που παρακαλουσα να μου περασει η κτθλψη , 15 χρ. βασανιστηκα ............. ο Θεος , η τσπαντων η ανωτατη αυτη δυναμη, δεν ειναι τιμωρος , ουτε φοβητρο , και δεν πιστευω ουτε σστην κολαση ουτε και στον παραδεισο .......

θα ηθελες να μου γραψεις γιατι εισαι τοσο εξοργισμενη με τον Θεο ? δεν σε κατακρινω , απλα ρωταω ......
    αφου θες εξηγησεις θα σ παραθεσω μια απαντηση κατω απο κατι βιντεο π κανει ενας γεροντας κπρος εκπληξη μ μ εκανε καρδουλα οριστε:
    εμενα δεν με ε ει βοηθησει ποτε ο θεος αντιθετα απο 7χρονων ταλαιπωρουμαι οσο κανενας αλλος αν κ γμουν πιστη το ιδιο κ η μητερα μου π πιστευε κ ποτε δν βοηθηθηκε οποτε δν υπαρχει αυτο π λετε αν υπαρχει σοβαρο προβλημα κανενας θεος σν μπορει να βοηθησει μονο η πιστη επδ πιστευουμε σε κατι αλλα δεν σημαινει οτι ειναι κ αληθινο εξακολουθω κ υποφερω απο 7χρονων απο σοβαρη ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη εχω παρατησει τα παντα κ ο θεος ποτε δν με βοηθησε πκτε ημουν πιστη. αλλα καπου καταλαβαινα οτι ολα αυτα εινι μουφες κ οταν μεγαλωσα ωριμασε αυτο μεσα μ. μονη μ καταγερνα οτι καταφερνα ο θεος δν βοηθαει περασα ιατρικη παρα τα θεματα μ π ζητησα απο το θεο να με βοηθησει δν με βοηθησε κ μην πειτε ηταν γ το καλο μ γτ μετα ξεπεσα τελειως κ εκανα αμαρτιες π δν θα εκανα αν ημουν καλα. οποτε σιωπη ολοι. δυστυχως μας βολευει κ εμενα με βολευε να πιστευω στο θεκ επδ ημουν εγωιστρια κ ηθελα το καλο μ. δν με ενοιαζε γ τα παιδια τα φτωχα στηνα φρικη π δν τα βοηθαει ο θεος αφου επιβιωνω εγω

Banned
    και εχω κ αλλο ενα επισης:εχω πολλες αποριες παρα καλαω να μου απαντησετε:
    1)γιατι οταν καποιος σωνεται το αποδιδουμε στο θεο ενω οτνα πεθαινει δεν κατηγορουμε το θεο;
    2)γιατι λεμε οτι η ευτυχια ειναι του θεου ενω η δυστυχια του διαβολου. εφοσον απο τις ιστοριες μαθαινουμε οτι ο θεος εδινε δυστυχια στους ανθρωπους η αγιους για να τους δοκιμασει την πιστη τους κ υπεφεραν πολλοι φρικτα γι αυτον
    3)γιατι να ειμαστε ευτυχισμενοι σε αυτη τη ζωη εφοσον πρεπει να δοκιμαστουμε για να παμε μετα στον παραδεισο κανενας δν θα επρεπε να ζει η να κανει το οτιδηποτε παρα μονο να αφιερωνεται στο θεο.
    4)γιατι ο θεος κανει ενα θαυμα μονο σε ενα ατομο ενω εκατομμυρια υποφερουν.
    5)γιατι οι αγιοι θελουν ταματα κ δεν θελουν να κανουν οι ανθρωποι ελεημοσυνες; ως ανταλαγμα
    6)γιατι παλια δεν αναφεροταν πουθενα η λεξη τρελος αλλα μονο δαιμονισμένος κ ο χριστος δν μιλησε ποτε γι αυτο δν το χε προβλεψει η ηταν πισω η εποχη;
    5)υπαρχουν καποιες αντιφασεις ο θεος λεει να σε εχει καλα ενω ταυτοχρονα στην ιστορια ξερουμε οτι στους αγιους εδινε δοκιμασιες γτ η εδω ζωη δν ειναι τπτ κ στην αλλη θα σωθουμε. επισης γτ σε καποιους δινει δοκιμασιες ενω ειναι καλοι ανθρωποι κ σε καποιους αλλους επισης καλοι ανθρωποι δεν τους δινει δοκιμασιες λογικα κ οι δυο θα πανε στον παραδεισο γτ ο ενας να χει υποφερει κ εδω.
    6)πολλοι παιρνουν χαπια για την καταθλιψη η διπολικη διαταραχη κ ειναι καλα γ μια ζωη αρα δν ειναι του σατανα οπως υποστηριζουν διαφοροι αγιοι (πορφυριος)
    7)γτ χτιζουμε συνεχεια εκκλησιες κ υμνουμε το θεο ενω ο θεος ειναι ο αστεγος π καθεται απεξω απο την εκκλησια γτ δν ανοιγουν οι εκκλησιες το βραδυ να μπαινουν οι αστεγοι;
    8)γτ ο θεος αφου ειναι παντοδυναμος κ αγαπη επνιξε δυο φορες κ εκαψε κοσμο; κατι π θυμιζει συμπεριφορα διαβολου; και γιατι αφου ηταν παντοδυναμος δν εσωνε αυτους π ηταν καλοι με καποιο τροπο;
    ολα αυτα παραπεμπουν στην ανθρωπινη φαντασια κ τα ορια της.
    9)γτ ο θεος ενω εφτιαξε τη φυση με αγαπη το ενα ζωο τρωει το αλλο;
    θα χαρω πολυ να μου απαντησετε.
    10) λενε οτι μονο κοντα στον θεο οι ανθρωποι ειναι καλοι κ εχουν αγαπη γνωριζω αθεους που ειναι γεματη καλοσυνη κ ισως ειναι οι μονοι π πηγαινουν στην αφρικη κ βοηθουν τα παιδια. εφοσον οταν απομακρυνεσαι απο το χριστο σε κυριευει ο διαβολος κ η κακια γτ αυτοι ειναι καλοι; κ αν εχουν κανει τοσες καλες πραξεις γτ να πανε στην κολαση επδ απλα αρνηθηκαν τον θεο;
    11)γιατι ο θεος σε ολα τα μηκη της γης δν εχει φανερωθει; κ καποιοι πιστευουν στον αλλαχ;
    12)γιατι δεν εχει αναστηεθι ποτε κανενας απο τοτε με το λαζαρο. στη συγχρονη εποχη μετα απο μερες πεθαμενος. γιατι δν εχει γινει καποιο τοσο τρανταχτο θαυμα;
    13)γιατι κλαινε εικόνες και δακρυζκυν η εκκλησιες δν καιγοντια ενω καιγονται παιδια; δλδ ο θεος εχει την δυναμη να προστατευσει την εκκλησια να μην καει αλλα οχι τ απαιδια κατι π φανταζει δημιουργημα της ανθρωπινης επινοησης.
    14)το σεξ επρεπε να θεωρειται ετσι κ αλλιως αμαρτια γτ ειναι κατι προστυχο κ δημιουργει κατι σαρκικο δν νομιζω οτι με το γαμο ειναι ευλογημενο. ο ανθρωπος για να κανει σεξ σκεφτεται πονηρα κ απρεπως συνηθως
    15)παλια οταν δν υπηρχε ιατρικη οι ανθρωποι πεθαιναν αβοηθητοι χωρις ο θρος να επεμβαινει.και τωρα λενε οτι κ η ιατρικη ειναι δημιουργημα του θεου κ γτ ο θεος δν το δωσε εξαρχηε στους ανθρωπους ως παντοδυναμος κ χρειαδτηκαν αιωνες για να δημιουργηθουν τα βασικα?

Banned
    16) γιατι τα ζωα πλασματα του βασανιζονται οικτρα βρισκοντας αργο θανατο κ δν βιηθαει εστω τα πλασματα τ π δν εφαγαν κανενα μηλο του αδαμ; αν ενα ζωο κολλησει καπου δν ξεκολλαει κ μενει εκει γ οαντα σκουζωντας γ βοηθεια απελπισμενο κ βλεπωντας αργο θανατο.κατι που παραπεμπει σε χαιρεκακια διαβολικης δυναμης και του κακου. απαντα αλεξανδρε κ απαντοι πιστοι. εχω κ ωραιες εικονες γ αυτα.αλλα δν ξερω αν μπορω να τις ανεβασωας εσωνε τουλ αυτα αν οχι τους ανθρωπους αλλα τετοιος καριολης ειναι. αν υπηρχε θα τον εφτυνα αφηνει παιδια να τα παιρνουν παρτουζες οι παπαδες σας ενοχλουν οι λεξεις αλλα οχι οι πραξεις ειχα πεσει κ εγω θεμα σεξουαλικης παρςνοχλησηςς οταν ημουν μικρη απο πορνογερο που πηγαινε εκκλησια.

Senior Member
    Τώρα εξηγείται πώς είσαι τόσο κατά της θρησκείας, σε παρενόχλησε σάτυρος παπάς ε? Είναι ράδιο αρβύλα πως ο Άγιος Πορφύριος έλεγε ότι όλες οι ψυχασθένειες είναι δαιμόνια, δεν το είπε. Κάποιοι παπάδες έχουν υπνωτήρια που τα ανοίγουν με δικά τους λεφτά και φιλοξενούν αστέγους. Από εκεί και πέρα, το γιατί υπάρχει ο πόνος σε αυτή τη ζωή το λέει αρχικά ο jonathan στα λινκ του και διάφορα Χριστιανικά βιβλία. Το ότι με τον πόνο μας επισκέπτεται ο Χριστός το έχω βιώσει στην πράξη, είναι βίωμα και δεν αποδεικνύεται μαθηματικά. Αλλά σε σένα εγώ βλέπω θυμό επειδή εσύ που ήσουν πιστή περνάς άσχημα αλλά οι άπιστοι περνάνε καλά. Τώρα, όσον αφορά αυτό που είπες ότι ο Χριστός σταυρώθηκε μια μέρα ενώ εσύ κάθε μέρα, θα σου πω το εξής: Αυτός ήταν Άγιος και έπρεπε για να σωθούν οι άνθρωποι να ζήσει σαν άνθρωπος 33 χρόνια, και επίσης συνεχώς προσευχόταν. Για να μην πω ότι δεν έφαγε για 40 μέρες ασκητεύοντας στην έρημο. Κάνε κάτι τέτοιο αν μπορείς και εγώ είμαι σίγουρος ότι θα σε γιατρέψει. Αλλά όλα αυτά που ρωτάς γιατί δεν πας σε ένα μοναχό που ασχολείται όλη μέρα με τη θρησκεία και την προσευχή να τα ρωτήσεις? Και σε περίπτωση που δε σε ικανοποιήσουν οι απαντήσεις μην ξανασχοληθείς.

Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast