Self-conscious λόγω φαλάκρας - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 71 of 71
    Senior Member
    Προσωπικά και το είπα και πιο πάνω δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Τους ανθρώπους τους βλέπω "μέσα - έξω" και δεν θα πρόσεχα ποτέ πρώτο το μαλλί του.
    Αλλά εδώ ο άνθρωπος νιώθει άσχημα και είναι το θέμα πως βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του

Senior Member
    Quote Originally Posted by Άντα_Στε87 View Post
    Προσωπικά και το είπα και πιο πάνω δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Τους ανθρώπους τους βλέπω "μέσα - έξω" και δεν θα πρόσεχα ποτέ πρώτο το μαλλί του.
    Αλλά εδώ ο άνθρωπος νιώθει άσχημα και είναι το θέμα πως βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του
    Ναι αλλα βλεπει ετσι τον εαυτο του γιατι επηρεαζεται απο τους γυρω του.
    Το ανεφερα πιο πανω, οτι εχει θεμα αυτοπεποιθησης. Εαν ειχε μια "γερη" και "υγιείς" αυτοπεποιθηση δεν θα τον ενοιαζε η οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο.
    Μπορει αμα βρει τροπο να φτιαξει το μαλλι του, μετα να του φταιει κατι αλλο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Xfactor View Post
    Ναι αλλα βλεπει ετσι τον εαυτο του γιατι επηρεαζεται απο τους γυρω του.
    Το ανεφερα πιο πανω, οτι εχει θεμα αυτοπεποιθησης. Εαν ειχε μια "γερη" και "υγιείς" αυτοπεποιθηση δεν θα τον ενοιαζε η οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο.
    Μπορει αμα βρει τροπο να φτιαξει το μαλλι του, μετα να του φταιει κατι αλλο.
    Ακριβώς γι αυτό τον ρώτησα πριν αν σχολίαζαν κάτι άλλο πάνω του θα τον ένοιαζε ή όχι. Γιατί βλέπω ότι επιρεαζεται πολύ...

Senior Member
    Ακριβώς γι αυτό τον ρώτησα πριν αν σχολίαζαν κάτι άλλο πάνω του θα τον ένοιαζε ή όχι. Γιατί βλέπω ότι επιρεαζεται πολύ...
    α οκ τωρα το ειδες οτι τον ειχες ρωτησει

Junior Member
    Δεν ξέρω παιδιά...δε θεωρώ πως είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε σχόλια, αλλά η φαλάκρα είναι πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που χτυπάει έντονα σε ανθρώπους μικρής ηλικίας. Με ρίχνει ψυχολογικά το ότι ξέρω πως παρά την επιτυχία μου σε άλλους τομείς (π.χ. οικογένεια και μόνιμη εργασία) δεν συγκαταλέγομαι στους "όμορφους" ανθρώπους από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στα μαλλιά. Είναι δευτερεύον, το ξέρω. Λεω απλά πως δεν τελειώνει η "ματαιοδοξία" ενός ανθρώπου, επειδή έκανε οικογένεια. Πάντα υπάρχει η επιθυμία να είμαστε εμφανίσιμοι, ακόμη και σε μεγάλες ηλικίες όπως διαπιστώνω πολλές φορές...

Senior Member
    baldman35 θα σου πω ένα τελευταίο :έχω παντρευτεί άνθρωπο με φαλάκρα (γι αυτό και το kerafiber στο χέρι μου) και είμαι στα πρόθυρα διαζυγίου και όχι για την φαλάκρα του αλλά για την αναισθησία του. Για το ότι πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη και δεν άγγιξε ποτέ το μωρό να με βοηθήσει να ριμαδοκοιμηθω μισή ώρα, για το ότι κόντεψα να χάσω το μωρό και πήγαινα μόνη μου στο γιατρό πνιγμενη στην αιμορραγία, για το ότι δεν υπάρχω γι αυτόν, για το ότι με μειώνει συνέχεια και με προσβάλει.
    Κανένα μαλλί δεν σε κάνει άνθρωπο και κανένα μαλλί δεν αλλάζει τίποτα. Αν γεννήθηκες ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα πεθάνεις άνθρωπος με ή χωρίς μαλλιά.
    Εσύ τώρα μήπως να έδινες σημασία στην οικογένεια σου και να είσαι δίπλα τους και εκείνοι δίπλα σου;;; Μήπως να ζήσεις την ευτυχία που κανένα μαλλί δεν θα σου έδινε;;;

Junior Member
    baldman35 θα σου πω ένα τελευταίο :έχω παντρευτεί άνθρωπο με φαλάκρα (γι αυτό και το kerafiber στο χέρι μου) και είμαι στα πρόθυρα διαζυγίου και όχι για την φαλάκρα του αλλά για την αναισθησία του. Για το ότι πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη και δεν άγγιξε ποτέ το μωρό να με βοηθήσει να ριμαδοκοιμηθω μισή ώρα, για το ότι κόντεψα να χάσω το μωρό και πήγαινα μόνη μου στο γιατρό πνιγμενη στην αιμορραγία, για το ότι δεν υπάρχω γι αυτόν, για το ότι με μειώνει συνέχεια και με προσβάλει.
    Κανένα μαλλί δεν σε κάνει άνθρωπο και κανένα μαλλί δεν αλλάζει τίποτα. Αν γεννήθηκες ΑΝΘΡΩΠΟΣ θα πεθάνεις άνθρωπος με ή χωρίς μαλλιά.
    Εσύ τώρα μήπως να έδινες σημασία στην οικογένεια σου και να είσαι δίπλα τους και εκείνοι δίπλα σου;;; Μήπως να ζήσεις την ευτυχία που κανένα μαλλί δεν θα σου έδινε;;;
    Λυπάμαι πολύ για το σοβαρό πρόβλημα σου, το οποίο όντως είναι δύσκολα επιλύσιμο και καταλυτικό για την ποιότητα ζωής σου.

Ωστόσο εγώ δαπανώ πάρα πολλές ώρες με την σύζυγο και τα παιδιά. Η ίδια δεν πήγε ποτέ μόνη της στο γιατρό, ενώ ήμουν μαζί της στο μαιευτήριο από την πρώτη μέρα μέχρι το εξιτήριο. Ακόμη και μέσα στις γέννες, στο χειρουργείο. Τα παιδιά τα προσέχω (παρά το ότι εργάζομαι full time και με βάρδιες ενίοτε) τόσο ώστε να έχει προσωπικό χρόνο ύπνου και ξεκούρασης.

Το πρόβλημα αυτό είναι κάτι εντελώς προσωπικό που προσπαθώ να λύσω και να ξεπεράσω, χωρίς να επιβαρύνω καθόλου την οικογένεια μου στην πορεία.

Senior Member
    Δεν είπα ότι τους επιβαρύνεις επειδή σε ενδιαφέρει η εμφάνιση σου. Απλά ήθελα να σου δείξω ότι η γυναίκα σου και όλοι αυτοί που σε εκτιμούν βλέπουν σε σένα την αγάπη σου και τη σημασία που δίνεις και όχι το "πρόβλημα" της φαλακρας. Η ζωή δεν είναι τα μαλλιά. Έχει τόσα άλλα που για σένα μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικά αλλά για άλλους είναι πολύτιμα. Όπως το να έχεις δίπλα σου ΑΝΘΡΩΠΟ ας πούμε. Με ή χωρίς φαλάκρα.

Senior Member
    Θυμαμαι τον πατερα μου να εχει κομπλεξ με την καραφλα του μεχρι τα 70. Πλενοταν με αγιοκρεμμυδες και εψαχμε τη μυστικη φορμουλα που θα τον εκανε να ξαναβγαλει μαλλια. Καποιος στο καφενειο του ειχε πει για μια φορμουλα η οποια ομως απαιτουσε 100% καθαρο οινοπνευμα το οποιο ηταν αδυνατον να βρεθει! (λολ) Αυτα τα μετεφερα στους συμμαθητες μου στο σχολειο θυμαμαι. Βεβαια ο πατερας μου ηταν ναρκισιστης και γκομενιζε οσο μπορουσε, μεταξυ καφενειου και ιπποδρομου. Οταν μεγαλωσα λιγο εκτονωνε το κομπλεξ του με μια διαρκη καθημερινη ενασχοληση με τα δικα μου μαλλια - τα οποια οπως ελεγε λογω μηκους απετρεπαν καθε γυναικα να με δει ερωτικα. Καθε πρωι με περιμενε εξω απ το δωματιο και μου ελεγε "πως εισ' ετσι-σα γυναικα. Πως εισ' ετσι-σα γυναικα." Τα διαδοχικα σ-τσ ακουγονταν σαν το σκρατς στα τραγουδια χιπχοπ. Απο πισω και η μανα μου να μου λεει βγαινεις με την α λα ρουμανα! Σε βλεπουν εξω με την α μα ρουμανα! Κανεις μια α λα ρουμανα και βγαινεις! Καταλαβαινετε, δε γινοταν να εχω μαλλια και να μη με αποστρεφονται οι γυναικες, γιατι αυτο θα μειωνε ως αντρα-εραστη τον πατερα μου, και η μανα θελωντας ψυχαναγκαστικα να ειναι καλη συζυγος τον υποβοηθουσε στην τρελα του. Με αυτα ασχολουμασταν ολημερις στο σπιτι. Οταν καραφλιασα ησυχασα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Θυμαμαι τον πατερα μου να εχει κομπλεξ με την καραφλα του μεχρι τα 70. Πλενοταν με αγιοκρεμμυδες και εψαχμε τη μυστικη φορμουλα που θα τον εκανε να ξαναβγαλει μαλλια. Καποιος στο καφενειο του ειχε πει για μια φορμουλα η οποια ομως απαιτουσε 100% καθαρο οινοπνευμα το οποιο ηταν αδυνατον να βρεθει! (λολ) Αυτα τα μετεφερα στους συμμαθητες μου στο σχολειο θυμαμαι. Βεβαια ο πατερας μου ηταν ναρκισιστης και γκομενιζε οσο μπορουσε, μεταξυ καφενειου και ιπποδρομου. Οταν μεγαλωσα λιγο εκτονωνε το κομπλεξ του με μια διαρκη καθημερινη ενασχοληση με τα δικα μου μαλλια - τα οποια οπως ελεγε λογω μηκους απετρεπαν καθε γυναικα να με δει ερωτικα. Καθε πρωι με περιμενε εξω απ το δωματιο και μου ελεγε "πως εισ' ετσι-σα γυναικα. Πως εισ' ετσι-σα γυναικα." Τα διαδοχικα σ-τσ ακουγονταν σαν το σκρατς στα τραγουδια χιπχοπ. Απο πισω και η μανα μου να μου λεει βγαινεις με την α λα ρουμανα! Σε βλεπουν εξω με την α μα ρουμανα! Κανεις μια α λα ρουμανα και βγαινεις! Καταλαβαινετε, δε γινοταν να εχω μαλλια και να μη με αποστρεφονται οι γυναικες, γιατι αυτο θα μειωνε ως αντρα-εραστη τον πατερα μου, και η μανα θελωντας ψυχαναγκαστικα να ειναι καλη συζυγος τον υποβοηθουσε στην τρελα του. Με αυτα ασχολουμασταν ολημερις στο σπιτι. Οταν καραφλιασα ησυχασα.
    Καθείς έχει την ιστορία του. Φαντάζομαι πως για άνθρωπο που είχε και μακρύ μαλλί (άρα το γούσταρες διπλά) θα ήταν σημαντικό χτύπημα η φαλάκρα...μπράβο που το ξεπέρασες!

Senior Member
    Quote Originally Posted by baldman35 View Post
    Δεν ξέρω πως να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα όταν τόσοι άνθρωποι γύρω εκτός από τα media, ακόμη και φίλοι στην περίπτωση μου, δείχνουν τέτοια λατρεία για το πλούσιο μαλλί και απέχθεια για τη φαλάκρα. Τι προτείνετε;
    Αρχικά βγάλε από το μυαλό σου το ενδεχόμενο «θεραπείας». Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σήμερα, με εξαίρεση ημίμετρα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Η μόνη «λύση» είναι η μεταμόσχευση μαλλιών, FUE ή FUT. Αυτά λειτουργούν καλύτερα σε χαμηλή βαθμίδα στην κλίμακα Νorwood αλλά και πάλι υπάρχει ένα ρίσκο.

Π.χ. ας πούμε ότι κάνεις FUT. Όπως ίσως γνωρίζεις, πρέπει να αφαιρεθεί από το πίσω μέρος του κεφαλιού ολόκληρη ζώνη δέρματος με όλο το τρίχωμα (που θα εμφυτευθεί εκεί όπου υπάρχει ανάγκη) και να γίνει συρραφή της δότριας περιοχής. Ας πούμε ότι η τριχόπτωση προχωράει με τα χρόνια (πολύ πιθανό) και αποφασίζεις μια μέρα να κόψεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά (1-3 mm) ή να ξυρίσεις εντελώς το κεφάλι. Τι γίνεται τότε; Η ουλή που θα μείνει πίσω θα φαίνεται. Και έχω δει άντρες με αυτή την ουλή. Ugh!

Επίσης, μπορεί να χρειαστεί επιπλέον μεταμόσχευση λόγω περαιτέρω τριχόπτωσης. Τότε τι; Δεύτερο χειρουργείο; «Σηκώνει» η δότρια περιοχή δεύτερο ή και τρίτο χειρουργείο; Να σου πω το άλλο που έχω δει. Έχω δει λοιπόν άντρες με τέλειο όριο τριχοφυίας μπροστά αλλά σοβαρή τριχόπτωση πιο πίσω, σε σημείο που σημαντικό μέρος είχε ξεγυμνωθεί. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό είναι εντελώς αφύσικο και δείχνει ένα πράγμα: έχει γίνει σε νεαρή σχετικά ηλικία μεταμόσχευση με σκοπό να διορθωθεί απλά το όριο τριχοφυίας, γιατί μόνο εκεί υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα, αλλά δεν έγινε σωστή εκτίμηση όσον αφορά την εξέλιξη στα επόμενα χρόνια. Η τριχόπτωση άρχισε λοιπόν να προχωράει προς τα πίσω, όπως είναι φυσικό, αλλά τα μαλλιά που μεταμοσχεύθηκαν μπροστά έμειναν. Εκεί τι γίνεται; Μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς φως στο βάθος του τούνελ.

Από την άλλη γίνονται εδώ και χρόνια προσπάθειες στα πλαίσια της αναγεννητικής ιατρικής και βιολογίας για να βρεθεί μια μέθοδος αναγέννησης των φαινομενικά νεκρών τριχοθυλακίων ή της δημιουργίας νέων πλήρως λειτουργικών. Ως τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό είναι δυνατό αλλά μιλάμε για την αιχμή της έρευνας σ' αυτό το πεδίο και όχι για κλινικές εφαρμογές. Σε κάποιο (μάλλον μακρινό) μέλλον πιστεύω ότι θα υπάρχει κανονική μη χειρουργική θεραπεία, ικανή να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η αισθητική (άνευ χειρουργείου) διόρθωση δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή για τους άντρες, παρά το ότι είναι για τις γυναίκες. Ειδάλλως θα μπορούσες να κάνεις αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=72wf4NLglOY
    (πάρα πολλά σχόλια από κάτω και όχι χωρίς λόγο)

Θέλει κι αυτό τη φροντίδα του (π.χ. μια φορά το μήνα ή κάτι τέτοιο) αλλά σου επιτρέπει τον υπόλοιπο χρόνο να ζεις κανονικά, να ιδρώνεις, να βρέχεσαι και να αθλείσαι χωρίς πρόβλημα.

Τι απομένει λοιπόν; Απλά να αποδεχτείς το γεγονός και να συμφιλιωθείς με την πραγματικότητα. Διατηρώντας τα μαλλιά σου πολύ κοντά ή ξυρίζοντάς τα βοηθάει επίσης σημαντικά, τόσο στο κομμάτι της αισθητικής όσο και στο μήνυμα που περνάς στους γύρω σου. Μπορείς επίσης να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που δε ζει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού ...

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345