Results 16 to 30 of 59
Thread: όταν ο γάμος νεκρώνεται
-
24-01-2020, 09:44 #16
Γιώργο μου, λάβε υπόψιν σου 2 πράγματα:
Πρώτον, μην συγκρίνεις τον άντρα της agga με εσένα διότι ουδεμία σύγκριση υπάρχει. Το πρόβλημα μπορεί να μοιάζει αλλά η στάση απέναντι στο πρόβλημα δείχνει τα συναισθήματα του ανθρώπου για τον σύντροφό του και την ποιότητα της σχέσης τους.
Δεύτερον, να σου πω οτι κι εγώ έχω αντιμετωπίσει με τον άντρα μου πολλά θέματα εξαιτίας του προβλήματός του με την σοβαρή κατάθλιψη και την άτυπη ψύχωση από τα οποία υποφέρει εδώ και 13 χρόνια. Πολύ σοβαρά προβλήματα που άλλαξαν εντελώς την ζωή μας και που ο ίδιος όταν αρρώστησε κατάλαβε οτι για εμένα θα ήταν ένας μεγάλος σταυρός γι αυτό και μου είπε οτι αν δεν αντέξω και φύγω θα έχω κάθε δίκιο να το κάνω. Διότι δεν άντεχε να κάνει τίποτα και το μόνο που μπορούσε ήταν να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο μόνος του, χωρίς να ακούει τίποτα, ούτε ανθρώπους, ούτε κανέναν άλλον θόρυβο. Δεν άντεχε ούτε την συνομιλία μεταξύ μας, ούτε θορύβους, ούτε τηλεόραση, ούτε ράδιο, ούτε εξόδους και με τα φάρμακα είχαμε θέμα και με τις παρενέργειες των φαρμάκων.
Εγώ όμως έβλεπα οτι αυτός ο άνθρωπος με αγαπούσε διότι προσπαθούσε στα πάντα, σε όλα τα επίπεδα. Συνεχώς προσπαθούσε! Και σιγά σιγά, με τα φάρμακα, με διάφορες θεραπείες, με διάφορους τρόπους που ανακαλύπταμε μαζί, με προσπάθειες από κοινού, τώρα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο σε όλα τα θέματα. Και μάλιστα οι δυσκολίες που περάσαμε μαζί μας ένωσαν περισσότερο και έκαναν την σχέση μας πολύτιμη και μοναδική. Δεν έχω δει άλλο ζευγάρι σε γνωστούς και φίλους μας που να είναι τόσο δεμένοι και αγαπημένοι όσο εμείς. Κάναμε όμως πολλές θυσίες ο ένας για τον άλλον και δεν υπολογίσαμε τίποτα. Έκανε πολλές θυσίες και προσπάθειες για μένα Γιώργο.
Έχοντας βιώσει λοιπόν κάτι τέτοιο έγραψα με πλήρη συνείδηση αυτά που έγραψα και είχα στο μυαλό μου τον άντρα μου και εσένα ως εξαίρεση διότι μας έχεις συζητήσει τις αγωνίες σου και τους προβληματισμούς σου και τις προσπάθειές σου. Και οπωσδήποτε θα υπάρχουν και άλλοι, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άντρες δεν προσπαθούν. Θεωρούν δεδομένο οτι αρκεί και μόνο η φυσική ύπαρξή τους στο χώρο και πολλές φορές ούτε καν αυτήν δεν θέλουν να προσφέρουν στην σύντροφό τους.
Το καθαυτό πρόβλημα της θεματοθέτριας πιστεύω οτι δεν είναι η στυτική δυσλειτουργία του άντρα της αλλά ο τρόπος που το χειρίστηκε. Αλλιώς δεν θα ένιωθε έτσι, δεν θα υπήρχε λόγος να νιώθει έτσι. Ο άνθρωπος δεν ενδιαφερόταν για την στέρηση που ένιωθε η γυναίκα του, κοίταξε πώς θα βολευτεί ο ίδιος. Αυτό είναι που κάνει την μεγάλη διαφορά. Να κάνεις θυσία τον εαυτό σου για έναν άνθρωπο που βλέπει πως σε αγαπάει και προσπαθεί. Αλλιώς χαραμίζεις την ζωή σου για κάτι που δεν αξίζει και ακριβώς αυτό νιώθει η agga.
- 24-01-2020, 10:05 #17
Δεν αντιλέγω καθόλου στο χειρισμό του προβλήματος του άνδρα της θεματοθετριας το είπα και εγώ πολύ κακώς το χειρίστηκε...
Αλλα το κάθε θέμα υγείας διαφέρει όλα τα προβλήματα υγείας δεν είναι το ίδιο..εγώ και ο άνδρας σου είχαμε πλήρη ενσυναίσθηση το τι γινότανε..η κατάθλιψη είναι που σε κάνει να νιώσεις άχρηστος και ότι πλέον δεν μπορείς να προσφέρεις τίποτα στη γυναίκα σου..μιλάω εκ μέρους του άνδρα..
Αλλά έχει συναίσθηση όπως είπα το τι γίνεται. .και λες αφού λοιπόν είμαι ο άχρηστος ο ανίκανος ας χωρίσω και ας κάνει η γυναίκα τη ζωη της..μην χαραμιζεται με εμένα..κάπως έτσι ένιωθα και εγώ και καμιά φορά ακόμα το νιωθο..πες η οικονομική κρίση που δεν μπορώ να προσφέρω κάτι παραπάνω απτό πόσο 400€ ευρώ καθαρά το μήνα ...πες το ότι κάποιες φορές δεν έχω ούτε αυτά και ξανά κυλάνε προς τα πίσω...χίλιοι δυο λόγοι υπάρχουν...
Αλλά έχει 100 τα λογικά μου και εγώ και ο άνδρας σου..το πρόβλημα μας εμάς δεν είναι ακριβώς στο κεφάλι μας Κασσάνδρα είναι στα συναισθήματα μας..στεναχωριομαστε γιατί αισθανόμαστε ότι είμαστε νέοι άνθρωποι και δεν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω στης γυναίκας μας..και νιώθουμε μετά άχρηστοι..δεν μπορω πέρα απτά οικονομικά δεν μπορώ να της προσφέρω έστω ένα παιδί που το θέλουμε και οι δυο μας τόσο πολύ..πως να μην νιώθουμε άχρηστοι..
Αλλά το θέμα του άνδρας της κυρίας είναι πρόβλημα εγκεφαλικό αυτό προσπαθώ να εξηγήσω..δεν είναι ακριβώς ψυχολογικό απλά έκει έχει αντίκτυπο...
Και εκείνο τον κάνει να φένεται κακώς άνδρας..
Ας μας πει λίγο η θεματοθετρια στα τόσα χρόνια γάμου ήταν καλώς συζηγος και πατέρας???ενδιαφερόταν για τη γυναίκα του??είχε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα παράπονο??
Πολύ πριν απτά προβλήματα υγείας του ανδρός της πως ήταν ο άνδρας της και ο γάμος τους??
Εκεί θα καταλάβουμε πάρα πολλά αν οφείλεται η όχι στα προβλήματα υγείας ...
24-01-2020, 10:12 #18
Συμφωνώ απόλυτα με την Κασσάνδρα.
Είναι ο τρόπος που το χειρίζεται κανεις Γιώργο που κάνει την διάφορα.
Εντωμεταξύ δεν πρέπει να ξεχνάς πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές. Η γυναίκα δεν παρούσιαστηκε αυτό το πρόβλημα και μετά από ένα μήνα είπε τέρμα χωρίζω. Εκανε υπομονή 6 ολόκληρα χρόνια!!! Χωρίς ο άντρας της να της δίνει καμιά σημασία! ¨Εφτασε να αρρωστήσει η ίδια, να παθαίνει κρίσεις πανικού! Πώς να την κατηγορήσει κανείς που θέλει να ζήσει;
Και δεν έχει καμιά σημασία η ηλικία, ακόμα είναι πολύ νέα γυναίκα και έχει δικαίωμα στην ζωή.
Όταν αρρώστησε ο πατέρας μου η μάνα μου δεν έφυγε ούτε λεπτό από κοντά του. Την παρακαλούσαμε να πάει μια βόλτα, να βγει λίγο έξω, να κάνει κάτι για τον εαυτό της, δεν το έκανε. Του στάθηκε βράχος σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και δεν παραπονέθηκε ούτε ένα λεπτό. Όταν έφυγε ο πατέρα μου, μου αποκάλυψε ότι είχε να κοιμηθεί συνεχόμενα 1 χρόνο σχεδόν που ήταν άρρωστος ο πατέρας μου γιατί είχε συνέχεια την έννοια του, μη σηκωθεί την νύχτα και ζαλιστεί, μη χρειαστεί κάτι κτλ. Έκανε ότι κοιμόταν μου είπε αλλά τον παρακολούθουσε όταν σηκωνόταν για τουαλέτα μη τυχόν και συμβεί κάτι. Εγώ, και της το είπα κιόλας, θα της το χρωστάω για πάντα αυτό που έκανε. Όμως ο πατέρας μου την λάτρευε. Είχε καρκίνο, πονούσε φρικτά στις αρχές και η έννοια του ήταν να προσπαθεί να την πείσει να πάει βόλτα με την φίλη της. Έτρωγε με το ζόρι ενώ του χε κοπεί η όρεξη για να φάει κι εκείνη. Την σκεφτόνταν καταλαβαίνεις; Την είχε έννοια γιατί καταλάβαινε πόσο δύσκολα περνούσε κι εκείνη με την ασθένεια του.
Εδώ ο τύπος μοιάζει αδιάφορος για την γυναίκα του. Δεν έδειχνε καμια ενσυναίσθηση για το τι περνούσε εκείνη. Γιαυτό η θεματοθέτρια νιώθει έτσι. ΌΤαν φτάσεις να νιώθεις τον άλλον βάρος, είναι καλύτερα και για τους δύο να φεύγεις. Δεν του κάνεις καλό έτσι κι αλλιώς. Μπορεί να του σταθεί σε ανθρώπινο επίπεδο στην πορεία της ασθένειας του, αλλά σαν ζευγάρι νιώθει πως έχουν τελειώσει.
24-01-2020, 10:23 #19
Αγαπητή agga, κάθε μεγάλη αλλαγή έρχεται μαζί με μία περίοδο προσαρμογής μέχρι να βρεις ξανά τις ισορροπίες σου. Τις αποφάσεις σου τις πήρες, έκλεισες ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σου, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να προσαρμοστεί. Άραξε μόνη σου όσο το έχεις ανάγκη, προσπάθησε να ανανεώσεις την κοινωνική σου ζωή σιγά σιγά με χόμπυ, δραστηριότητες, συναντήσεις με φίλους και όλα θα γίνουν. Θα έρθει και κάποια καινούρια γνωριμία σε ερωτικό επίπεδο σιγά σιγά. Απλά μην απομονώνεσαι ή αντίθετα μη πέφτεις με τα μούτρα να ζήσεις όσα στερήθηκες τόσα χρόνια μέσα σε 1 μήνα. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μην αγχώνεσαι.
24-01-2020, 10:25 #20
Για να δώσω και κάποια ιδέα στην θεματοθετρια (εάν είναι εφικτό βέβαια να γίνει)
Η κάμψη πέους και η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να καταπολεμηθεί απτή ρίζα κι όλας..
Με τη μέθοδο της μηχανικής στύσης..να σου εξηγήσω τι είναι η μηχανική στύση..
Η μηχανική στύση είναι ένας μηχανισμός που το τοποθετούνε οι γιατροί στο πέος και στους όρχεις..είναι 100% διακριτικός και δεν φένεται τίποτα μιας και τοποθετηται μέσα στο πέος και στους όρχεις.
Με αυτή τη μέθοδο λύνεται για ΠΑΝΤΑ το στυτικο πρόβλημα και νομίζω ότι λύνεται και για πάντα η κάμψη πέος αφού αφαιρούνται τα αιμοφόρα αγγεία του πέους και αντικαταστουνται με μηχανικά μέρη..ο άνδρας πλεον έχει 100% τον έλεγχο της στύσης ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ..το χειρίζεται απόλυτα όπως ακριβώς χειριζόμαστε το χέρι μας..αφού με το πάτημα ενός αόρατου κουμπιού ... επιτυγχάνεται 100% στύση.
Δυστυχώς όμως η τιμή μιας τέτοιας επεμβάσεις είναι πανάκριβη.. κοστίζει περίπου από 3.000 έως 5.000 ανάλογα την κλινική τι γιατρό και τη ποιότητα του μηχανισμού..
Επισεις δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να γίνει κάτι τέτοιο στην περίπτωση του άνδρα της θεματοθετριας διότι προέχει το πρόβλημα που έχει στο κεφάλι..μάλλον θα πρέπει πρώτα να λύσουν εκείνο το πρόβλημα και μετά από αρκετό καιρό να προβούν εάν θέλουν σε μια τέτοια επέμβαση...
Υ.γ
Μετά από μια τέτοια επέμβαση το μόνο που φένεται είναι το πέος..ο μηχανισμός δεν φένεται σε καμία περίπτωση..άρα δεν μιλάμε για ένα αντιαισθητικο μηχάνημα..
Το μόνο που φένεται είναι ένα πέος η σε κατάσταση ηρεμίας η σε κατάσταση στύσης..όπως δηλαδή και πριν την τοποθέτηση του μηχανισμού..
24-01-2020, 10:29 #21
οι επεμβασεις δεν λυνουν τις σεξουαλικες προτιμησεις βρε γιωργο.
εδω ο ανθρωπος θελει ανδρες. κι αυτο δεν προκαλειται απο την ανοια. απλα, τωρα το εμαθε η φιλη..
24-01-2020, 10:29 #22
Ρε Γιώργο, το πρόβλημα δεν είναι απλά η στύση, το θέμα είναι ότι η γυναίκα έχει πλέον ξενερώσει εντελώς. Περσινά ξινά σταφύλια συζητάτε. Τις αποφάσεις της της έχει ήδη πάρει η κοπέλα και έχει ήδη χωρίσει από ότι λέει στο αρχικό της μήνυμα!
24-01-2020, 10:44 #23
Κανένα σχόλιο για τη σύγκριση των δύο θεματων...της κυρίας Ιφιγένειας που ήταν άρρωστη (και εύχομαι να έχει γίνει καλά )και ο άνδρας της πήγε με άλλη γυναίκα γιατί ακριβώς ήταν άνθρωπος και είχε και εκείνος ανάγκες...και ούτε καν μπήκαμε στη θέση του έστω για ένα λεπτό να δούνε πως αισθανόταν και εκείνος πολύ πιθανόν μετά από μια μεγάλη αποχή απτό σεξ αφού η κυρία Ιφιγένεια είχε πρόβλημα υγείας...
Εκεί ο άνδρας ήταν τέρας που αναζητούσε λίγο σεξ.να ικανοποίηση της ορέξεις του..ναι ήταν τέρας γιατί η γυναίκα του υπέφερε από μια σοβαρή ασθένεια και εκείνος κοιτούσε της καύλες του...
Εδώ όμως η κυρία έχει δίκιο που κοιτάει να έχει σεξουαλική ζωή όταν ο άνδρας της έχει 3 σοβαρά θέματα υγείας..ναι γιατί αυτή είναι άνθρωπος και έχει κάθε δικαίωμα να χερεται τη ζωή της και το σεξ..
Δεν μπορεί μια ζωή να είναι με έναν άρρωστο άνθρωπο που δεν μπορεί να της προσφέρει λίγο σεξ η λίγο ενδιαφέρον...
Κοιτάτε τα αποτέλεσμα μιας ασθένειας και κρίνεται. δεν κοιτάτε την βασική αιτία του προβλήματος...και για να συνοψίσουμε...ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Όσο είμαστε υγειης οκ συνεχίζει ο γάμος..
αλλά αν τολμήσουμε να αρρωστήσουμε γάμος και αγάπες και έρωτες ΤΕΛΟΣ.. συγγνώμη αν αρρωστήσει ο άνδρας αυτά...
Γιατί αν αρρωστήσει η γυναίκα πρέπει ο άνδρας να της σταθεί μέχρι τελευταία στιγμή της ζωής τους γιατί έτσι είναι ο γάμος..
Ελισσάβετ θα μπορούσε και η μητέρα σου να την κάνει αρών αρων..γιατί να κάτσει με έναν άρρωστο άνθρωπο?
Δεν έφυγε η μητέρα σου επειδή ο πατέρας σου έδειχνε το οποίο ενδιαφέρον..δεν έφυγε γιατί απλούστατα ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ.ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΣΑΣ..
ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΕΦΑΓΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΧΗΜΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΗΞΕ ΑΥΤΟ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.
Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...
της βγάζω το καπέλο..
24-01-2020, 10:55 #24
Δεν την θυμάμαι καν ρε γιώργο της περίπτωση της Ιφιγένειας που λες, τι να σχολιάσω; στειλε μου λινκ να το δω αν θες να το σχολιάσω.
Η μάνα μου δεν τον έπιασε όμως να μιλάει με άλλες ούτε με άλλους. Ήταν βράχος εκείνη, γιατί κι εκείνος ήταν βράχος απέναντι της. Ξέρεις ποιες ήταν οι κουβέντες του πατέρα μου σε μας; Την μάνα σας και τα μάτια σας! Την δική της έννοια είχε αντί για τον εαυτό του.
24-01-2020, 11:09 #25
24-01-2020, 11:12 #26
Ιδού...για το λόγο το αληθές.
https://www.psychology.gr/forum/thre...89%CE%BC%CE%AE
24-01-2020, 11:37 #27
την επεμβαση την πρότεινα για το στυτικο πρόβλημα και για την κάμψη του πέους...είναι η απόλυτη λύση..
Δεν την πρότεινα για την σεξουαλική προτίμηση...
Επισεις τίποτα ακόμα δεν έχει αποδειχθεί για την σεξουαλική προτίμηση του συζύγου....είναι μια ένδειξη αλλά δεν ξέρουμε αν το έκανε συνηδειτα η αν ο άνθρωπος έχει σαλταρει λόγο τον πολλών προβλημάτων υγείας που έχει ..
24-01-2020, 11:44 #28
Εάν έχει πάρει της απόφασης της εμάς γιατί μας το ανακοινωνει??να της δώσουμε την έγκριση μας??
Μέσα της δεν το τελείωσε και έχει δίκιο..28 χρόνια γάμου είναι αυτά. Λογικό είναι να τυρανιετε και να μην μπορεί εύκολα να αποφασίσει...αλλά αν σε περίπτωση όντως έχει πάρει της αποφάσεις της και θέλει να χωρίσει είναι πολύ κρίμα..
Και τώρα καταλαβαίνω πολύ πιο καλά τα νέα παιδιά που δεν θέλουν να παντρευτούν εύκολα..και δυσκολεύονται πάρα πολύ στην απόφαση ενός γάμου.. η υπόσχεση όρκος μαζί στα εύκολα και μαζί στα δύσκολα έχει γίνει πλέον σαν τη καλημέρα που λέμε..τέλειως τυπικο..καμία σημασία δεν έχει...
Δεν ξέρω τι θα εκανα πραγματικά αν μετά από 28 ολόκληρα χρόνια γάμου με χωρίζει η γυναίκα μου μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούσα πλέον να κάνω σεξ..γιατί το ουσιαστικό πρόβλημα απο κει ξεκίνησε και στην πορεία βγήκανε αλλά...πως έχουμε γίνει έτσι ρε γαμωτο??τα διαζύγια τα περνούμε σαν τα γαριδάκια απτά περίπτερο. Τι να πω...ο θεός βοηθός για όλους μας..
24-01-2020, 12:02 #29
Έριξα μια ματιά δεν το θυμόμουν το θέμα.
Πρώτον εγώ δεν είχα εκφέρει άποψη στο συγκεκριμένο θέμα της κοπέλας.
Δευτερον δεν βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ κοινό σημείο με το τωρινό θέμα. Η κοπέλα στο λινκ έλεγε πως μόλις έμαθε πως είχε καρκίνο, σχεδόν ταυτόχρονα έμαθε πως ο άντρας της συνομιλούσε με άλλες μέσω φβ και συναντιόνταν κιόλας. Δεν πήγε με άλλες επειδή η κοπέλα ήταν άρρωστη και του έλειπε το σεξ. Πήγε με άλλες και την δούλευε για χρόνια επειδή ήταν κάφρος. Απλά έτυχε και το έμαθε όταν έμαθε για την διάγνωση της.
Καμιά σχέση τα δύο θέματα Γιώργο, κακώς τα μπλέκεις.
24-01-2020, 12:11 #30