Results 46 to 60 of 70
Thread: Φόβος ανακοπής λόγω ζαναξ
-
20-02-2020, 16:50 #46Antonis8Guest
Το ενιωσα στον υπνο μου και ανοιξα τα μάτια και γύριζαν όλα. Πήρα τηλ το γιατρό μου και ειπε να πάω απο κει να με εξετάσει και να κάνουμε και καρδιογραφημα. Πηγα, στη νευρολογική εξέταση μου είπε ότι παρουσιαζω και νυσταγμό στα μάτια και ότι κατά πασα πιθανότητα είναι λόγω του αυτιού μου. Φοβηθηκα παλι όμως γιατί δεν είχα ιλιγγο ποτε σε τέτοιο βαθμό. Ζάλη ναι, και λόγω υπότασης και λόγω άγχους,αλλά ιλιγγο ποτε. Φοβαμαι μην παθω κανένα εγκεφαλικό. Ο γιατρός ειπε να μην ανησυχω και αν συνεχίσει να συμβαίνει θα μου δώσει ένα φάρμακο και απο κει και πέρα να μιλησω με τον ΩΡΛ για να δουμε αν έχει προχωρήσει η βαρυκοια.
- 20-02-2020, 16:52 #47george1520Guest
20-02-2020, 17:03 #48Antonis8GuestΝαι, όταν γυρίζουν όλα.
Διαβασα ότι μπορεί να είναι ισχαιμικης αιτιολογίας,αν δεν αιματωνεται σωστά ο εγκέφαλος. Και εγώ νιώθω ένα πνιξιμο κατά καιρούς. Εχω κανει όμως τριπλεξ καρωτιδων.
Δεν έχω πρόβλημα με το τύμπανο,πιθανη ωτοσκληρυνση έχω αλλά ακόμα το ψαχνουμε για το η κώφωση μπορει να οφείλεται και σε κάποιο αυτοανοσο και σε συνδυασμό με την ορθοστατικη είναι σίγουρα κάτι στο νευρικό σύστημα. Ο γιατρός μου δεν αποκλειει και το άγχος ως παράγοντα ,αλλά είναι παράγοντας επιδεινωσης,όχι ότι δημιουργούνται όλα απο το άγχος. Θέλει να ξεκινησω και τα αντικαταθλιπτικα.
Εσύ τι παθαινεις; Εκτός απο τα ψυχικά,έχεις καποιο προβλημα υγείας;
Εγώ πρωτη φορά το παθαινω. Και μάλιστα στον υπνο!
20-02-2020, 17:13 #49george1520GuestΠάθαινα ιλιγγο μια φορά τον χρόνο.. Πριν 3 χρόνια περίπου (μπορεί και λιγότερο). Έπαθα ιλιγγο στον ύπνο μου. Αυτός κράτησε πάνω από μια βδομάδα.. Εκεί άρχισε και η κατάθλιψη μου.. Όταν δεν έχεις τον έλεγχο στον χώρο σου είναι ότι χειρότερο.. Ο γιατρός είπε ορθοστατικος ίλιγγος.. Δηλαδή όσο ήμουν όρθιος σε ένα σημειο όλα γύριζαν. Όταν περπατούσα και έκανα πράγματα ήμουν καλά. Πότε δεν φοβήθηκα τον ιλιγγο που κρατούσε μισή ώρα.. Αυτός επειδή κράτησε μέρες με τρόμαξε απίστευτα.
Αυτό με τύμπανο πάντως ισχύει. Ο παππούς μου είχε το σύστημα να καθαρίζει το αφτί του με ξύλο και τρύπησε το τύμπανο του. Από τότε πάθαινε ίλιγγο συνέχεια. Το τύμπανο έχει να κάνει με την ισορροπία.
Πόση ώρα ζαλιζοσουν? Όντως όμως είναι ίλιγγος? Μπορείς να τον περιγράψεις?
20-02-2020, 20:37 #50Antonis8GuestΜου είπαν ότι είναι ίλιγγος θέσης. Κάθε φορα πού άλλαζα πλευρό στο κρεβάτι μου ερχόταν τάση για εμετό και έβλεπα τα πράγματα να γυρίζουν για ένα λεπτό περίπου. Δεν έχω θέμα με το τύμπανο, έχω βαρυκοία και στα δύο αυτιά, στο δεξί με σημαντική μείωση ακοής πιθανών λόγω ωτοσκλήρυνσης αλλά ακόμα δεν έχω βέβαιη διάγνωση, πρέπει να ξανακάνω ακουόγραμμα για να δει ο γιατρός αν μειώθηκε κι άλλο η ακοή μου και να δει και τη μαγνητική που έκανα. Δεν ξέρουμε ακόμα τι το προκαλεί, μπορεί λόγω νευρολογικού θέματος, μπορεί λόγω στένωσης του αυτιού, δεν ξέρω. Αυτός που με είδε σήμερα μου είπε ότι είχα τον ίλιγγο λόγω λαβύρινθου από το αριστερό αυτί (το "καλό" μου αυτί, που ακούω καλύτερα) γιατί υπερλειτουργεί, κάνει δηλαδή όλη τη δουλειά. Θα κλείσω να πάω στον ΩΡΛ μες στη βδομάδα. Αγχώθηκα όμως γιατί 1. ήταν πολύ άσχημο και τρομακτικό όταν συνέβη, είχα και πίεση στο οκτώ οπότε δεν βοηθούσε την κατάσταση 2. μου επιδεινώνει το θέμα με το στομάχι που ήδη έχω πρόβλημα 3. Νιώθω μια συνεχή πίεση στο κεφάλι σαν να πνίγομαι, ειδικά με την αλλαγή θέσης, πχ τώρα που σκύβω ελαφρώς μπροστά το νιώθω (χωρίς ίλιγγο) και φοβάμαι μήπως παίζει κάτι με την κυκλοφορία. Έχω κάνει όμως τρίπλεξ καρωτίδων δύο φορές, σχετικά πρόσφατα, πριν τέσσερις μήνες. 4. Μου δημιουργεί άγχος, σήμερα παραλίγο να πάθω κρίση πανικού, ειδικά όταν μου είπε ο γιατρός στο τηλέφωνο να περάσω από κει για να κάνουμε και καρδιογράφημα. 5. Φοβάμαι ότι θα πάθω κάτι ή ότι θα πάθω πιο σοβαρό ίλιγγο. Μου είπε η γιαγιά μου ότι πάθαινε κι εκείνη και ότι μια φορά είχε πέσει κάτω εντελώς και γύριζαν όλα και φώναξε βοήθεια για να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.
20-02-2020, 23:56 #51
Αντωνη το θεμα με τους ιλιγγους ακουγεται ξεχωριστο απ τα αλλα, μη το παραμελησεις ομως για να μην σου χειροτερεψει.
21-02-2020, 01:01 #52
Ωχ τι ήθελα και ανέβασα το βίντεο.....είπα να το βάλω μπας και ξυπνήσει κάνεις και τα κόψει.Εγω σου συμβουλεύω να μην ξανά παρει1 ζαναξ με συμβουλή πάντα ψυχιάτρου να αρχίσεις καλύτερα αντικαταθλιπτικά
21-02-2020, 09:28 #53Antonis8Guest
21-02-2020, 09:30 #54Antonis8Guest
21-02-2020, 10:31 #55
21-02-2020, 11:17 #56Antonis8GuestΠώς δεν δημιουργουν εξαρτηση τα αντικαταθλιπτικα; Πολλοι εχουν θεμα στο να τα κοψουν. Θεωρώ τα αντικαταθλιπτικα πιο επικινδυνα απο το ζαναξ. Το ζαναξ όντως είναι επικινδυνο σε μεγάλες δόσεις και κανει εξάρτηση, αλλά αν ακολουθεις τις οδηγίες του γιατρού σου και δεν το παιρνεις για μεγάλα διαστήματα αλλά συμπτωματικα,είναι βοηθητικό. Ειδικά σε άτομα οπως εγώ που βιωνα πολλες κρίσεις πανικου μέσα στη μέρα.
Σκοπευω να ξεκινησω τα αντικαταθλιπτικά, απλως θέλω να ξαναπαω στον ψυχίατρο για να συζητησουμε ποια θα μου ρίξουν τους παλμους και δεν θα επιδρασουν αρνητικά,γιατί δεν ξαναπηγα απο τότε που επαθα την ορθοστατικη και δεν είμαι σίγουρος οτι τα ζολοφτ είναι τα κατάλληλα.
21-02-2020, 13:18 #57
Πλέον τα νέα δεν δημιουργούν εξάρτηση.Τωρα αν κάποιοι φοβούνται να τα κόψουν για να μη επανέλθουν στα παλιά αλλο αυτό.Ενας καλος ψυχίατρος όπως λες μπορεί να βοηθήσει.Να σου πω πάντως πως εδώ εξωτερικό δεν τα δίνουν τα ζαναξ μόνο στο ψυχιατρείο να πάρεις πολύ δύσκολα να στα γράψουν. Είχα και εγώ αυξημένους παλμοί μέχρι και πίεση ζαλάδες πόνους στα στομάχι που με τα αντικαταθλιπτικά πέρασαν ίσως σε βοηθήσουν και εσένα
21-02-2020, 14:41 #58
Ανεβασα και τα τραγουδια που με βοηθησαν.
21-02-2020, 22:59 #59
φιλε αντωνη ολα τα φαρμακα ειναι επικινδινα....... αυτο δεν συμενει οτι πρεπει να τα αποφυγουμε..... και το τσιγαρο και το αλκοολ ειναι αλλα αλλοι καπνιζουν φουγαρο καθε μερα και πινουν...... τα αντικαταθλιπτικα δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα...... αλλα θα συμφωνησω μαζι σου οτι το xanax σε μικρες δοσης και μακροχρονια λυψη ειναι πιο ακινδυνο απο οτι καποια αντικαταθλιπτικα...... μου το εχει πει και γιατρος ψυχιατρος αυτο.... η βενζοζιαπινες μπορει να προκαλεσουν εθισμο και εντονο ανχος με την μακροχρονια χρηση με αποτελεσμα ο χρηστης να θελει μεγαλητερη δοση για να εχει το αποτελεσμα που ειχε πριν..... εγω τοσα χρονια περνω σταθερα μικρη δοση σχετικα..... εχω παει στο 0.75 αυξησα λιγο για τα βραδια για να μπορω να κοιμαμε πιο καλα...! γιατι υποφερω απο τον θυροιδη μου.......... εχει πριστη η γλωσσα μου.... ζαλιζομαι συνεχεια...... και εχω αδυναμια στα χερια........ και ασταθεια...... και ενα σπαστικο μουδιασμα στην γλωσσα ολη μερα...! δεν ειναι ανχος καλα ειμαι απο θεμα διαθεσης...! απλα τωρα ξεκινησα την ρυθμιση του θυροιδη μου γιατι το ειχα αφησει εντελος και δεν επερνα την θεραπεια με το t4.......
23-02-2020, 00:35 #60