Πώς κόλλησα τον ιο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 67
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Δεν διαφωνω, αλλα δεν προκαλειται απο άγχος η ορθοστατικη. Δεν εχει καμια σχεση με αγχος,ειναι υπαρκτο συνδρομο και μπορει να εχει και σοβαρες υποκειμενες αιτιες. Το θεμα ειναι η ειρωνια του να τυχει αυτο στον νουμερο ενα καρδιοφοβικο δηλαδη εμενα. Αλλα τι να γινει. Το έχουν διαπιστώσει τοσοι γιατροί. Εχω αναιμία ,κώφωση και αλλα που δεν εχουν καμία σχέση με αγχος. Εγω ξέρω να αναγνωριζω το άγχος στον εαυτό μου. Σήμερα είχα μια ξεκαθαρη κρίση πανικου. Διαφέρει απο το να είμαι χαλαρος στον κηπο μου και επειδή ξεχορταριαζω να πανε 160 οι παλμοι μου λόγω της ορθοστατικης.

Τους έχω δώσει ευκαιρία, δεν αντιλεγω ότι θα με βοηθήσουν μακροπροθεσμα στο ψυχολογικό κομμάτι, το θέμα είναι τι γινεται με το σωματικό κομμάτι,γιατί προφανως πρεπει να αντιμετωπιστουν καποια θεματα. Ούτε καν με τους αναστολείς που μου έγραψε ο καρδιολογος δεν είμαι πληρως ευχαριστημένος γιατί απλως καλυπτουν το πρόβλημα,το θέμα είναι να βρω γιατί έχω αυτά τα θέματα στον οργανισμό μου. Δυστυχώς οι χρόνιες ασθένειες θέλουν και χρόνο να διαγνωστουν+το στίγμα που αντιμετωπιζω επειδη παράλληλα πασχω απο ψυχική νόσο.

Με τον ιό δεν αγχωνομαι καθόλου. Αν και δεν θέλω να τον κολλησω προφανως γιατί σίγουρα θα είναι μοιραίος σε μενα. Το θέμα ήταν σατυρικό γιατί την τελευταία εβδομάδα έχω δει όλον τον ιατρικό συλλογο παλι και ναι, δεν ειναι ο,τι καλύτερο να έχεις επαφες με γιατρούς αυτό το διάστημα. Και στο νοσοκομείο κυκλοφορεί ο ιός δυστυχώς,ένας που νοσηλευόταν τον κόλλησε μέσα.
    Αγάπη υπέρταση, προβλήματα σε θηροειδη, στομαχι, έντερο, νευρικό σύστημα, καρδιά , αυτοανοσα, δερματικά προβλήματα κτλ κτλ κτλ είναι υπαρκτά προκαλούνται όμως και από άγχος. Η μητέρα μου έχει από όταν την θυμάμαι αγχώδη διαταραχη και σε αυτά τα χρόνια λόγω του ότι αρνείται να το διαχειριστεί και να παρει φάρμακα μην στιγματιστει το ένα φέρνει το άλλο και έχει καταλήξει με νευρολογικά προβλήματα, υπέρταση, υψηλούς παλμούς μόνιμα, έχει χάσει το ένα αφτί και πάει για το άλλο, και προβλήματα στο έντερο και άλλα που μας τα κρύβει. Κλασικα πολλοί γιατροί σε νοσοκομεία και ιδιώτες για όλα όλοι είπαν άγχος.
    Οπότε ναι αυτά που νιώθουμε είναι υπαρκτά, οι έκτακτες αποτελούν αρρυθμιες, η ορθοστατικη αποτελεί νόσο, η αναιμία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, η γοπ υπάρχει είναι εκεί. Δεν είναι στο μυαλό μας όσα νιώθουμε και κάποια στιγμή θα πάρουμε φάρμακο. Ωστόσο τι φταιει? Δεν νομίζεις ότι η κατάσταση μόνιμης αδρεναλίνης δηλαδή στρες στο σώμα εχει αντίκτυπο. Οπότε ξεκίνα με το να θεραπεύσει το ψυχικό νόσημα και ύστερα δες τα υπόλοιπα εάν εξακολουθείς να τα νιώθεις.

Junior Member
    Διαβάζω Άντονι καιρο τωρα το τι περνας.. Θα συμφωνήσω με τι Elenas, πρέπει να δεις ψυχολογικό κομμάτι.Είσαι κατα φαντασίαν ασθενής..τωρα θα μου πεις, μα νιώθω τα συμπτώματα ορθοστατικής κτπ. Έχεις κολήση με ένα σύμπτωμα που είναι η ορθοστατική, αν δεν κάνεις κάτι με το ψυχολογικό σου, σε λίγο καιρό θα κολήσης με κάτι αλλο και πάει λέγοντας . Εγώ προτείνω πάντος κοίταξε ψυχικό κομμάτι και για ορθοστατική μονο η Γυμναστική ρε φίλε θα το λύσει.. τι άλλο?Είσαι αγύμναστος, λογικό είναι η παλμοί να ανεβοκατέβαιναν με της κινήσεις του σώματος.Αλλα άσε τιν γυμναστική προς το παρόν πρέπει να ηρεμήσεις, θες ψυχίατρο.

Senior Member
    Αν έτσι απλά κολλούσες εσύ με μια δύο φορές που πήγες στην κλινική φαντάσου τους γιατρούς. Όλοι θα έπρεπε να έχουν νοσήσει.. κάτι που δεν ισχύει /
    Με το μέτρο που κρίνεις θα κριθείς * Καλό κάνεις, κακό κάνεις στο κεφάλι σου γυρνάει...

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Marios965 View Post
    Διαβάζω Άντονι καιρο τωρα το τι περνας.. Θα συμφωνήσω με τι Elenas, πρέπει να δεις ψυχολογικό κομμάτι.Είσαι κατα φαντασίαν ασθενής..τωρα θα μου πεις, μα νιώθω τα συμπτώματα ορθοστατικής κτπ. Έχεις κολήση με ένα σύμπτωμα που είναι η ορθοστατική, αν δεν κάνεις κάτι με το ψυχολογικό σου, σε λίγο καιρό θα κολήσης με κάτι αλλο και πάει λέγοντας . Εγώ προτείνω πάντος κοίταξε ψυχικό κομμάτι και για ορθοστατική μονο η Γυμναστική ρε φίλε θα το λύσει.. τι άλλο?Είσαι αγύμναστος, λογικό είναι η παλμοί να ανεβοκατέβαιναν με της κινήσεις του σώματος.Αλλα άσε τιν γυμναστική προς το παρόν πρέπει να ηρεμήσεις, θες ψυχίατρο.
    Ο,τι να 'ναι. Δεν είμαι αγυμναστος στο ελάχιστο, μιλάς σε ένα άτομο που πριν αρρωστήσει εκανε 10 χλμ καθημερινά με τα πόδια. Μην λέει ο καθένας την κάθε αμαθή βλακεια επιτέλους,ναι το άγχος επηρεάζει αλλά δεν είναι όλα άγχος όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να σας πείσουν για το αντίθετο. Ξέρω πως να χειριστώ τον οργανισμό μου και προτιμώ να κοιτάξω το θέμα της υγείας μου με βάση τη λογική και όσα μου λένε οι αντίστοιχοι ειδικοι. Και ποιος είπε επιτέλους ότι δεν κοιτάω το ψυχολογικό κομμάτι; Έχω κουραστεί να λέω τα ίδια οπότε πλέον να ξέρετε ότι όποιος αρχίζει τα "είναι καθαρά άγχος, δεν υπάρχει ορθοστατική,ζωγράφισε και θα σου φύγει, η ζωή είναι ωραία με λαντοζ" απλώς δεν θα απαντω και θα μειδιώ ειρωνικά στην άλλη άκρη της οθόνης.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Elenas View Post
    Αγάπη υπέρταση, προβλήματα σε θηροειδη, στομαχι, έντερο, νευρικό σύστημα, καρδιά , αυτοανοσα, δερματικά προβλήματα κτλ κτλ κτλ είναι υπαρκτά προκαλούνται όμως και από άγχος. Η μητέρα μου έχει από όταν την θυμάμαι αγχώδη διαταραχη και σε αυτά τα χρόνια λόγω του ότι αρνείται να το διαχειριστεί και να παρει φάρμακα μην στιγματιστει το ένα φέρνει το άλλο και έχει καταλήξει με νευρολογικά προβλήματα, υπέρταση, υψηλούς παλμούς μόνιμα, έχει χάσει το ένα αφτί και πάει για το άλλο, και προβλήματα στο έντερο και άλλα που μας τα κρύβει. Κλασικα πολλοί γιατροί σε νοσοκομεία και ιδιώτες για όλα όλοι είπαν άγχος.
    Οπότε ναι αυτά που νιώθουμε είναι υπαρκτά, οι έκτακτες αποτελούν αρρυθμιες, η ορθοστατικη αποτελεί νόσο, η αναιμία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, η γοπ υπάρχει είναι εκεί. Δεν είναι στο μυαλό μας όσα νιώθουμε και κάποια στιγμή θα πάρουμε φάρμακο. Ωστόσο τι φταιει? Δεν νομίζεις ότι η κατάσταση μόνιμης αδρεναλίνης δηλαδή στρες στο σώμα εχει αντίκτυπο. Οπότε ξεκίνα με το να θεραπεύσει το ψυχικό νόσημα και ύστερα δες τα υπόλοιπα εάν εξακολουθείς να τα νιώθεις.
    Είναι πολύ απλουστευτικο το να λέτε ότι όλα προκαλούνται από άγχος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι το άγχος επιδεινώνει καταστάσεις ή τις φέρνει στην επιφάνεια πιο γρήγορα.

Senior Member
    Ο,τι να 'ναι. Δεν είμαι αγυμναστος στο ελάχιστο, μιλάς σε ένα άτομο που πριν αρρωστήσει εκανε 10 χλμ καθημερινά με τα πόδια. Μην λέει ο καθένας την κάθε αμαθή βλακεια επιτέλους,ναι το άγχος επηρεάζει αλλά δεν είναι όλα άγχος όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να σας πείσουν για το αντίθετο. Ξέρω πως να χειριστώ τον οργανισμό μου και προτιμώ να κοιτάξω το θέμα της υγείας μου με βάση τη λογική και όσα μου λένε οι αντίστοιχοι ειδικοι. Και ποιος είπε επιτέλους ότι δεν κοιτάω το ψυχολογικό κομμάτι; Έχω κουραστεί να λέω τα ίδια οπότε πλέον να ξέρετε ότι όποιος αρχίζει τα "είναι καθαρά άγχος, δεν υπάρχει ορθοστατική,ζωγράφισε και θα σου φύγει, η ζωή είναι ωραία με λαντοζ" απλώς δεν θα απαντω και θα μειδιώ ειρωνικά στην άλλη άκρη της οθόνης.
    Συγνώμη κιόλας που μπαίνουμε στον κόπο να ασχοληθούμε. Μόνο λογικά δεν φέρεσαι. Λυπάμαι...

Antonis8
    Guest
    Τι ακριβώς έπραξα που είναι παράλογο; Ψυχοθεραπεία έκανα, δεν πρόκειται να ξοδέψω ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να ακούω γενικολογα ψευδοεπιστημονικα Κοελικα κουοτς. Ψυχίατρος με βλέπει, άρα έχετε να καταλήξετε κάπου; Πού κολλάει το γεγονός ότι αρρώστησα; Πώς μπορείτε να φοράτε παρωπιδες απέναντι στα άτομα με ψυχικές ασθένειες και να λέτε επί της ουσίας ότι είναι ΑΠΊΘΑΝΟ να αρρωστήσει κάποιος. Ναι, τυγχάνει να ειχα καρδιοφοβια λόγω ocd και ptsd, που μου δημιουργεί ακόμα και σήμερα περιστασιακά κρίσεις πανικού, αυτό δεν σημαίνει ότι ειμαι ο Σούπερμαν και δεν μπορώ να νοσησω από τίποτα. Τους γιατρούς μου ακούω,ο καρδιολόγος μου κρίνει ότι πρέπει να πάρω φάρμακα και ο παθολόγος μου ότι κάτι πρέπει να γίνει με την αναιτιολογητη αναιμία μου. Πρώτη φορά ακούω να μπορεί το άγχος να δημιουργήσει και αναιμία (που btw θα μπορούσε να ευθύνεται εν μέρει και για την ορθοστατική), αλλά αφού το λέτε εσείς,έτσι θα είναι.

Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον οποιοδήποτε απλώς είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολλάκις και από ένα σημείο και μετά το θεωρώ προσβλητικό να εμμένουν κάποιοι σε διαφορετικά πορισματα από τους γιατρούς μου. Θα εκτιμούσα να μου έλεγες "κανε κάτι για τις κρίσεις πανικού" και να μην προβαίνεις σε διαγνώσεις για την υγεία μου.

Mrgilleas
    Guest
    Mπορεις οντως να βασανιζεσαι απο σωματικα προβληματα αφου στο λενε και οι γιατροι σου αλλα αφοου κοιταξεις και τα σωματικα να κοιταξεις και το ψυχολογικο οχι γιατι δεν ειναι τα σωματικα προβληματα σημαντικα αλλα το αγχος επιδεινώνει καθε ασθενεια που υπαρχει και σωματικη και ψυχικη.πολλα αυτοανοσα βγαινουν απο συνδυασμο υψηλου επιπεδων στρες στη ζωη του ατομου συν την οποια προδιαθεση εχει.

κατι αλλο που διαβασα για το μετατραυματικο στρες λεει οτι οσοι αμερικανοι βετερανοι του πολεμου σε Ιρακ και Αφγανισταν γυρισαν απο τον πολεμο και διαγνωστηκαν με μετατραυματικο στρες ηταν πιο επιρρεπεις σε σωματικες αρρωστιες λογω του υψηλου επιπεδου στρες που ειχαν βιωσει στον πολεμο.

εδω οταν εχεις μια στεναχωρια πεφτει η αμυνα του οργανισμου και εισαι πιο ευπαθης σε λοιμωξεις.οποτε ειναι αλληλενδετα στρες και αρρωστιες.πιστευω αν καταφερεις να ελεγξεις το στρες και κοιταζοντας παραλληλα και τις σωματικες αρρωστιες θα εχεις καλυτερη προγνωση στις τελευταιες ακολουθωντας τις οδηγιες και των γιατρων.δεν εισαι κατα φαντασιαν ασθενης οπως ειπωθηκε απο αλλους εφοσον στα ειπαν γιατροι οτι εχεις αυτες τις παθησεις δεν μπορουμε να το αμφισβητουμε εμεις απο το διαδικτυο που δεν σε εχουμε δει καθολου και ουτε και γιατροι ειμαστε αλλα αν περιορισεις το στρες με καλη θεραπεια θα εχεις καλυτερη προγνωση και παιρνοντας τα βηματα που σου λενε και οι παθολογοι

διοτι αν επαθες κριση πανικου σημαινει οτι η ψυχολογικη θεραπεια δεν σε εχει πιασει ακομα καλα και εξακολουθεις να αγχωνεσαι.θα πρεπει με τη θεραπεια να μην παθαινεις καμια κριση πανικου
    Last edited by Mrgilleas; 23-04-2020 at 14:34.

Mrgilleas
    Guest
    δες το αρθρο για το μετατραυματικο στρες
    αρθρο:PTSD has previously been linked to increased risk for chronic health problems like heart disease, diabetes and immune disorders as well as a greater risk of premature death, researchers note in the American Journal of Preventive Medicine. But studies to date haven’t offered a clear picture of what causes might be driving higher mortality rates among veterans with PTSD
    πηγη:https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKCN1TR2UF

Antonis8
    Guest
    Correlation does not imply causation. Ο νούμερο ένα κανόνας στην επιστημη. Το ίδιο το άρθρο που ποσταρεις λέει ότι δεν έχουν ιδέα γιατί και αν υπάρχει αληθης συσχέτιση.
    Οπως ειπα είναι πολυ πιθανο να επιδεινωνει το άγχος μια κατάσταση,αυτό δε σημαίνει ότι την προκαλει.
    Οι κρίσεις πανικου επανεμφανιστηκαν όταν ξεκίνησε η ορθοστατικη γιατί είναι πολυ δύσκολο να μην αγχωθεις όταν έχεις υψηλούς παλμους , εκκρινεται αδρελανινη.

Δεν ειπα όμως πουθενα ότι δεν πρεπει να αντιμετωπιστουν,το δουλευω και αυτο το κομμάτι, συμφωνω απολυτα ότι πρεπει να αντιμετωπιστει με την αντίστοιχη φαρμακευτική θεραπεία γιατί η ψυχοθεραπεια δεν είναι κάτι που με βοήθησε ή κάτι στο οποιο θέλω να επενδυσω χρόνο και χρήμα παλι άμεσα.
    Last edited by Antonis8; 23-04-2020 at 11:57.

Άρα με τν λήψη β σναστολεων θα μειωθούν οι παλμοί επομένως θα εξαφανιστούν οι κρίσεις κ το άγχος. Οπότε είσαι κομπλε. Αντώνη προτείνεις κάποιο μαγνήσιο?

Antonis8
    Guest
    Μακαρι.

Εχω δοκιμάσει διαφορα, με όλα είχα καλή εμπειρια. Δοκίμασε απο Lambertπου εχουν καλή απορροφηση ,αν και είναι λίγο ακριβά.

Ο καρδιολογος μου μου είχε προτείνει το sustenium, κάλιο,μαγνήσιο και βιταμίνη c, και αυτο καλό ήταν και μπορεις να παιρνεις και δυο φακελακια την ημέρα, σου δίνει και ενέργεια.

Senior Member
    Antonis8 καλημέρα κι απο εμένα...
    παρακολουθώ αρκετό καιρό τις αναρτήσεις σου κι εύχομαι ολόψυχα να γίνει κάτι μαγικό να γίνεις εντελώς καλά και γρήγορα και να μην ασχοληθείς ποτέ ξανά με το site... όμως θα σου κάνω εντελώς φιλικά δυο παρατηρήσεις προσωπική ταπεινή άποψη...
    βασικά απο την στιγμή που γράφουμε όλοι εδώ στο site μπορεί να γίνουμε αποδέκτες παρατηρήσεων, διαφορετικών απόψεων που ίσως να μην μας αρέσουν κλπ.. κάνεις μερικά πραγματάκια που ίσως να μην φαίνονται σωστά... στο πρώτο που θα αναφερθώ είναι πρίν απο λίγες ημέρες ανεφέρες ως ζώα όσους πιστεύουν στο Πάσχα στο Θεό κλπ... είναι δικαίωμα του καθένα να πιστεύει όπου θέλει ή και πουθενά και είναι υποχρέωση μου εμένα και του καθένα να το σέβομαι χωρίς χαρακτηρισμούς κλπ... σκέψου οτι μπορεί κάποιος κακοπροαίρετος αυτό που έγραψες να το αναφέρει ως θρησκευτικό μίσος κλπ και να μπλέξεις άθελα σου, διότι τα πάντα βλέπονται άσχετα οτι είμαστε ανώνυμοι εδώ μέσα... δεύτερον, αναρτάς κάποια πράγματα στα οποία αν κάποιος αναφέρει κάτι το οποίο δεν σου αρέσει τόσο αντιδράς με λίγο άσχημο τρόπο... μιλάς απότομα, επιτίθεσαι... γιατί? όπως επίσης, το ίδιο έκανα κι εγώ κάποτε, αντιδρούσα ακόμα και στο ιατρό μου σε οτι έλεγε... κανείς μας δεν είναι ιατρός ούτε θα γίνουμε ποτέ ούτε θα μας κάνει το google... εφόσον σου λέει κάτι ο γιατρός σου, απλά το κάνεις χωρίς να αναρωτιέσαι κλπ... όπως δεν μπορείς να κατηγορείς ανώνυμα τον ιατρό σου.. αν δε σου αρέσει ο γιατρός πας σε άλλον... εγώ θα σου πρότεινα όπως το έκαναν κι άλλο εδω μέσα, να διαθέσεις μια εβδομάδα, να κατέβεις Αθήνα, να πάς Ωνασειο, Αιγινήτειο και να βρείς μια άκρη... μασκούλες γαντάκια σου για να μην ανησυχείς και πήγαινε να βγάλεις μια άκρη... κάτι τελευταίο... οσο ασχολείσαι με πιεσόμετρα οξύμετρα μέσα στη ημέρα και μετά να googlαρεις διάφορα θα διαλύσεις... τα κάναμε κι άλλοι εδώ... κλείσε το google, άκου μόνο μουσική, βλέπε κανένα αστείο βιντεάκι, παίξε παιχνίδια, ασχολήσου με κάτι πχ μοντελισμό, πάζλ, οτιδήποτε... να απασχολείς το μυαλό σου εκεί... μην πάιρνεις το γιατρό σου συνέχεια διότι ναι μεν ασθενείς του, αλλα το ίδιο έκανα κι εγώ μέχρι που μου την είπε ο δικός μου, είναι και φίλος μου, και είχε δίκιο.... φαντάσου να με έπαιρναν όλοι μου λεει συνέχεια, θα είχα τρελαθεί.... αφού ξέρω την κατάσταση σου και ξέρω τι έχεις και είναι μέσα στα γνωστά πλαίσια... εκεί το ξανασκέφτηκα κι είδα οτι είχε λίγο δίκιο.. αυτά....

Junior Member
    Όπως ακριβώς είπες έκανες 10 χιλιόμετρα.Τώρα πόσο κάνεις;Εσύ ο ίδιος δεν είπες οτι πας έξω με πατίνι;Και αφού μας λές άμαθους μιν νομίζεις θα κάτσω ξανα να ασχοληθώ μαζί σου.

Πρώτη φορά ακούω να μπορεί το άγχος να δημιουργήσει και αναιμία .

.
    Quote Originally Posted by Mrgilleas View Post
    δες το αρθρο για το μετατραυματικο στρες
    αρθρο:PTSD has previously been linked to increased risk for chronic health problems like heart disease, diabetes and immune disorders as well as a greater risk of premature death, researchers note in the American Journal of Preventive Medicine. But studies to date haven’t offered a clear picture of what causes might be driving higher mortality rates among veterans with PTSD
    πηγη:https://www.reuters.com/article/us-h...-idUSKCN1TR2UF
    Αυτό σε μπολτ ήδη το ακούω από παθόντες! Δεν ξέρω αν το στρες μπορεί να προκαλέσει αναιμία, αδυναμία όμως ναι δλδ κόπωση, αίσθημα κρύου και υπνηλία, από δική μου εμπειρία συμπτώματα που επακολουθούν στιγμές έντονου στρες.
    γιάννης

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast