Βάζω τον εαυτό μου σε ασχημες καταστάσεις.. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Stavros View Post
    Η Υποχονδρίαση ανήκει στις σωματόμορφες διαταραχές. Οι υπόλοιπες σωματόμορφες είναι η Σωματοποιητική διαταραχή , η Διαταραχή μετατροπής , η Διαταραχή πόνου & η Σωματοδυσμορφική διαταραχή.
    Η ΙΔΨ ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές μαζί με διαταραχή Πανικού, ΓΑΔ , Διαταραχή μετατραυματικού στρες & Κοινωνική Φοβία.

Αποκλείεται να σου είπε ο ψυχίατρος πως η Υποχονδρίαση''κατατάσσεται στην ΙΔΨ''. Αυτό που ενδεχομένως να σου είπε είναι πως η θεραπεία μπορεί να είναι κοινή και στις 2 παθήσεις. Όχι πως και αυτό είναι απόλυτα σωστό αλλά μπορεί να συμβεί. Πχ το Ladose σε υψηλές δόσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε ΙΔΨ αλλά να βοηθήσει και το Υποχονδριακό άγχος.
    Εμένα πχ το Εfexor που λάμβανα την περίοδο 2009-2014, με θεράπευσε εντελώς από την Υποχονδρίαση + Διαταραχή Πόνου που έπασχα τότε.
    Κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα είναι κοινά σε πολλές ψυχιατρικές παθήσεις.
    Ναι αυτο μου είπε οτι έχουν ιδια θεραπεία τωρα τι να σου πω δν ξερω παραιτερω.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    .

Μην γενικεύεις τις προσωπικες σου εμπειριες στους άλλους, εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα στη διάγνωση, αν εσύ ειχες κακές εμπειριες μπορει να οφείλεται και σε σένα στην τελική.

Ελπιζω και εσύ και το άλλο μέλος να φτιαξετε σύντομα τη ζωή σας γιατί όλα αυτά δείχνουν πως τα ψυχιατρικά σας θέματα δεν είναι ρυθμισμενα. Οι επιθεσεις ονλαιν ειναι τεράστιο red flag.

Γιατί δεν δοκιμαζεις να βρεις άλλο ειδικό; Οπως δεν ειναι όλοι οι μηχανικοί καλοι, ετσι δεν είναι και όλοι οι γιατροί. Ρωτα να βρεις τον κατάλληλο, υπαρχουν άτομα που ειδικεύονται σε συγκεκριμένες καταστασεις.

Ο ΙΔΨ παντως μπορει να λάβει πολλα προσωπα κατά καιρούς αλλά όλα οφείλονται στο ιδεοληψίες, μπορει πχ να έχει καποιος καταθλιπτικα επεισοδια λόγω ΙΔΨ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Μην γενικεύεις τις προσωπικες σου εμπειριες στους άλλους, εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα στη διάγνωση, αν εσύ ειχες κακές εμπειριες μπορει να οφείλεται και σε σένα στην τελική.

Ελπιζω και εσύ και το άλλο μέλος να φτιαξετε σύντομα τη ζωή σας γιατί όλα αυτά δείχνουν πως τα ψυχιατρικά σας θέματα δεν είναι ρυθμισμενα. Οι επιθεσεις ονλαιν ειναι τεράστιο red flag.

Γιατί δεν δοκιμαζεις να βρεις άλλο ειδικό; Οπως δεν ειναι όλοι οι μηχανικοί καλοι, ετσι δεν είναι και όλοι οι γιατροί. Ρωτα να βρεις τον κατάλληλο, υπαρχουν άτομα που ειδικεύονται σε συγκεκριμένες καταστασεις.

Ο ΙΔΨ παντως μπορει να λάβει πολλα προσωπα κατά καιρούς αλλά όλα οφείλονται στο ιδεοληψίες, μπορει πχ να έχει καποιος καταθλιπτικα επεισοδια λόγω ΙΔΨ.
    Εγώ πιστεύω ότι δεν έχω τίποτα μόνο κρίσεις πανικού παθαίνω που και που κι έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση αυτά τίποτα αλλο δεν έχω.

Antonis8
    Guest
    Οι κρίσεις πανικού όταν συμβαίνουν πάνω απο καποιο αριθμό δηλώνουν διαταραχή πανικού και συνήθως καπου οφεικονταο.

Senior Member
    Οι κρίσεις πανικού όταν συμβαίνουν πάνω απο καποιο αριθμό δηλώνουν διαταραχή πανικού και συνήθως καπου οφεικονταο.
    Το τελευταίο που γραφεις δεν είναι ελληνικά κ δεν το κατάλβαινω. Μάλλον οφείλονται θα εννοείς. Ναι διαταραχή πανικού έχω απο την εφηβεία το γνωρίζω αυτό όπως και αγοραφοβία..

Antonis8
    Guest
    Το κινητό το έβγαλε έτσι προφανως. Οφείλονται.

Αυτά καπου οφείλονται όμως, η διαταραχη πανικού συνήθως παει χέρι με χέρι με αλλα θέματα.

Αγοραφοβια είχα όταν ήμουν έφηβος και μετά στον πρωτο χρόνο της σχολής. Και κοινωνικό άγχος,τυπου φοβομουν να φαω στο δρόμο , πώς θα περπατησω κλπ. Ηταν μάλλον παροδικο της μεταεφηβειας γιατι το ξεπερασα. Τώρα είμαι πολυ άνετος σε δημόσιους χώρους.

Senior Member
    Το κινητό το έβγαλε έτσι προφανως. Οφείλονται.

Αυτά καπου οφείλονται όμως, η διαταραχη πανικού συνήθως παει χέρι με χέρι με αλλα θέματα.

Αγοραφοβια είχα όταν ήμουν έφηβος και μετά στον πρωτο χρόνο της σχολής. Και κοινωνικό άγχος,τυπου φοβομουν να φαω στο δρόμο , πώς θα περπατησω κλπ. Ηταν μάλλον παροδικο της μεταεφηβειας γιατι το ξεπερασα. Τώρα είμαι πολυ άνετος σε δημόσιους χώρους.
    Ειναι ανάλογα με τα βιώματα του καθενος. Δεν μπορώ να ξερω που οφείλεται. Και δεν ειναι απαραίτητο η διαταραχή πανικού να παει κ με κατι αλλο

Antonis8
    Guest
    Καπου οφείλονται οι κρίσεις πανικου, δεν τις παθαινεις χωρίς λόγο.

Senior Member
    Καπου οφείλονται οι κρίσεις πανικου, δεν τις παθαινεις χωρίς λόγο.
    Ναι καπου οφείλονται προφανως αλλα δεβ γνωριζω σε τι ακριβως.

Junior Member
    Κορίτσι μου όπως τα περιγράφεις ημουν και ειμαι ακόμα. Και κάπως έτσι ανάμεσα σε άλλα ξεκίνησαν οι κρίσεις πανικού. Κακώς οι Έλληνες γονείς μας μεγαλώνουν με έναν τρόπο που είμαστε για πάντα ουσιαστικά δεμένοι πάνω τους. Δεν πατάμε στα δικά μας πόδια με οποτελεσμα ο επερχόμενος θάνατος τους να μας γονατίζει. Γιατί κανείς δεν θα μας αγαπά όπως αυτοί, κανείς δεν θα νοιάζεται όπως αυτοί. Κάνε ψυχοθεραπεία συστηματικη και βάλε τα όρια που πρέπει για τη δική σου ασφάλεια.

Senior Member
    Το μεγαλωμα στισ γυναικεσ πρεπει να αλλαξει
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Είναι οι χειρότεροι φόβοι σου που σε αγχωνουν και τους σκέφτεσαι. Μήπως να μιλούσες με ψυχολόγο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by MariLen233 View Post
    Είναι οι χειρότεροι φόβοι σου που σε αγχωνουν και τους σκέφτεσαι. Μήπως να μιλούσες με ψυχολόγο;
    Όσο και να μιλήσω με τον ψυχολόγο ειναι κάποια πράγματα που δεν ξεπερνιουνται

Banned
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Όσο και να μιλήσω με τον ψυχολόγο ειναι κάποια πράγματα που δεν ξεπερνιουνται
    Ναι έχεις δίκιο αλλα πιστεύω πως ότι αφορά τη σκέψη και τους φόβους μας μπορούμε σε ένα βαθμό να τα χαλιναγωγησουμε! Μπορεί να είναι δύσκολο αλλα ίσως με κάποια βοήθεια από ειδικό η με θεραπεία αναλόγως τι έχεις.....(εαν εχεις κάτι δηλαδή που μπορεί να χρειάζεται θεραπεία με φάρμακα.....).παντως δεν είσαι μόνη υπάρχουν και άλλοι που έχουμε φοβίες και κάνουμε αρνητικά σενάρια στο μυαλό μας.
    Πχ μπορώ να σου πω ότι αυτο το θεμα με τους γονείς σου που λες ότι φοβάσαι πως θα "φυγουν" και θα μείνεις μόνη μπορεί να κρύβει κάποια γενικότερη φοβία η και άγχος να αντιμετωπίσεις τη ζωή μόνη σου και να πάρεις την ευθύνη του εαυτού σου χωρίς να υπάρχουν άνθρωποι που να σε έχουν προστατευμένη και υπό την προστασία/κηδεμονία τους. Μπορεί να φανερώνει στοιχεία του χαρακτήρα σου.....το ποσό επιφυλακτική ενδεχομένως είσαι στη ζωή γενικότερα και αν και πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου!

Senior Member
    Καλησπέρα. Δεν ξέρω γιατί τρομάζουν οι περισσότεροι με την ταμπέλα του αρρωστοφοβικου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχετε ιδέα τι είναι. Εγώ ήμουν αρρωστοφοβικος και δεν ντρέπομαι να το πω.. Το μυαλό τα κάνει όλα και στο χέρι μας είναι να πάρουμε τον έλεγχο. Αυτό μας δημιουργεί προβλήματα συνέχεια για να μας στρέψει την προσοχή αλλού και να μην δίνουμε σημασία στο πραγματικό πρόβλημα. Εγώ χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους που καταλαβαίνουν πως δεν είναι λογικό να φοβούνται όλες τις αρρώστιες και ψάχνουν να βρουν λύση. Και Βίκυ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να το νικήσεις και κάθε φορά που θα φοβάσαι κάτι θα βάζεις την λογική μπροστά και θα ηρεμεις. Κάποιοι άλλοι κάθε μέρα λένε ότι πονάνε άλλο σημείο στο σώμα τους και όλη μέρα είναι στους γιατρούς και δεν παραδέχονται ότι το πρόβλημα είναι άλλο. Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορώ να τους καταλάβω και κυρίως δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω όταν βρίσκουν ένα άλλον αρρωστοφοβικο και του μιλάνε υποτιμητικά. Αλλά λένε αυτό που μας ενοχλεί στους άλλους είναι η συμπεριφορά που έχουμε και εμείς οι ίδιοι.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast