Results 31 to 45 of 93
Thread: να πω και εγω το πονο μου...
-
21-07-2020, 11:17 #31MeditationGuest
Δεν χρειάζεται να στήνουμε έναν άνθρωπο στο τοίχο. Προφανώς και για να φτάσουν σε αυτο το αποτέλεσμα έβαλαν και οι δύο το χεράκι τους. Η φορτικοτητα μπορεί να είναι πιεστική ...αλλα αυτός που συμπεριφέρεται έτσι εχει προτεραιότητα τον φίλο του και επιδιώκει τη παρέα του. Και φυσικά θέλει να παίρνει την υποστήριξη και την αποδοχή του στον οποίο έχει επενδύσει και έχει δώσει πολλα. Και στη τελική αν και η φίλη της την είχε προτεραιότητα δεν θα της φαινόταν καθόλου πιεστική η στάση της. Μια χαρά θα τα βρισκαν μεταξύ τους.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στρέφετε τα βέλη στον γενναιόδωρο της υπόθεσης και όχι στον αδιάφορο που δεν εκτίμησε;
Το λάθος της θεματοθετριας ήταν ότι εθελοτυφλουσε προφανώς και ότι την πίεσε με τις απαιτήσεις της εφόσον είχε δώσει πολλα.
Η χαζή της υπόθεσης είναι η φίλη της θεματοθετριας. Γιατί με αυτή τη συμπεριφορά θα χάσει μια καλή και πίστη φίλη. Και στη τελική αυτοί που δεν αντεχουν να είναι δοτικοι στις σχέσεις τους να απομακρύνονται από τέτοιους φίλους που δίνουν και μετά διεκδικούν τα ανάλογα. Όχι να τους ξαφριζουν υλικά και συναισθηματικά και μετά να τους βρίζουν και να τους λένε ότι έχουν παράλογες απαιτήσεις από αυτούς αδειάζοντας τους. Να επιδιώκουν να κάνουν παρέα με άτομα εγωκεντρικα και ψυχρά που τους μοιάζουν
Και οι δοτικοι να πάψουν να επενδύουν σε άτομα που δεν εκτιμούν
- 21-07-2020, 12:12 #32
Μα δεν στήνουμε κανένα στον τοίχο. Και ξέρεις, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει δίκιο ή άδικο. Αν είχες εδώ την άλλη κοπέλα, μπορεί να σου έλεγε ότι "είχα μία φίλη παιδική που με βοήθησε πολύ, μάλιστα μέσω αυτής γνώρισα και το αγόρι μου, αλλά δεν έχει καταλάβει ότι έχω προχωρήσει στη ζωή μου, έχω κι άλλες παρέες ή ενδιαφέροντα και έχω και άλλες προτεραιότητες πλέον, δεν έχουμε τόσα κοινά όπως παλιά. Αυτή έχει κρεμαστεί επάνω μου και νοιώθω πίεση. Μάλιστα μου τη λέει ακόμα και για το πως διαχειρίζομαι την σχέση μου, κάτι που δεν της το ζήτησα. Έχουμε κάνει πολλούς καβγάδες και παρεξηγήσεις κι έχω φτάσει σε σημείο να αναγκαστώ να της πω στα ίσα ότι δεν θέλω να τη συναντήσω, μου τη σπάει πλέον και αυτή δεν θέλει να το καταλάβει."
Σε ένα τέτοιο μήνυμα τι θα απαντούσες; Και οι δύο πλευρές έχουν ελαφρυντικά από τη μεριά τους και τα δίκια τους από την πλευρά τους. Δεν είναι μαύρο ή άσπρο.
21-07-2020, 12:23 #33
Ποτέ δεν μου ειπε ευχαριστώ για τίποτα.. Για οτι τησ εχω προσφέρει. Και οταν ειχε κανει κατι πολυ άσχημο ωστε να χαλασω τη σχεση μου με την αδερφη μου και την συγχωρεσα μου είπε δεν σιυ ζητησα τη συγχώρεση. Να προχωρήσει δεν λεω και ν; κανει παρεες και να εχει το αγορι της αλλα να με εκτιμαει και μενα για όλα της εχω πρόσφερει... Ημουν διπλα της τοσα χρονια.. Οταν κανεις δεν την εκανε παρεα ημουν εκει... Οταν τα αγόρια την κορόιδευαν ήμουν παλι εκει. Αυτή γιατί να μην ειναι διπλα μου επειδη ειμαι φορτικη και θελω την παρεα της? Η να μιλαμε?
21-07-2020, 12:25 #34
21-07-2020, 12:30 #35
21-07-2020, 12:46 #36
Ε, αφού βλέπεις ότι δεν το κάνει, γιατί επιμένεις;
21-07-2020, 12:47 #37
21-07-2020, 12:51 #38MeditationGuestΜα καταλαβαίνω τι λες. Είπα πως και οι δύο έχουν μερίδιο ευθύνης. Όμως δεν μπορώ να παρω το μέρος της άλλης κοπέλας. Μπορώ να τη καταλάβω ...ότι προφανώς και νιώθει πως δεν ταιριάζει πλέον με τη θεματοθετρια και ότι δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες ούτε τις ίδιες προτεραιότητες. Αλλα αυτό δεν λέει κάτι. Εάν η φίλη της την ήθελε και ταίριαζε μαζί της τοτε δεν θα της φαινόταν φορτικη η στάση της. Θα τα έβρισκαν μια χαρά γιατί και ΟΙ ΔΥΟ θα ήθελαν να περνάνε χρόνο μαζί και ΟΧΙ η μία. Θα ήταν αμοιβαίο οχι μονόπλευρο.
Η στάση της θεματοθετριας δείχνει καλή φίλη που ενδιαφέρεται που δεν ζηλευει και που ξέρει να δίνει. Το κακο είναι ότι έπεσε πάνω της και έγινε απαιτητική. Αλλά αυτό δικαιολογείται. Δεν είμαστε θεοί. Οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν. Όχι μόνο δουναι. Πρέπει και να λαβειν. Είναι φυσιολογικό να ζητάει την εκτίμηση της φίλης της. Όταν δίνεις δίνεις δίνεις και δεν παίρνεις πίσω είναι λογικό να νιώθεις και πικρία και κακία.
Άλλη φορά η θεματοθετρια θα προσπαθήσει να μην παρασυρθεί από το συναίσθημα της τόσο ..και να ορίσει αυτή πόσο πρέπει να επενδύει στις φιλίες της ώστε να μη νιώθει ρηγμενη.
κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερα συναισθηματικα αποθέματα και μπορούν να δώσουν πολλά πράγματα από ότι μπορούν οι άλλοι άνθρωποι. Και αυτό πιέζει τους άλλους και τους κάνει να νιώθουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να δώσουν τα ίδια. Έτσι πιέζεται και η φίλη της. Δεκτό.
Αλλά είναι πολύ άσχημο να ειρωνευομαστε και να αμφισβητούμε έναν άνθρωπο. Αυτό κάνατε εσείς (εσύ Σόνια οχι τόσο). Οι υπόλοιποι υποννοησαν ότι είναι κακη φίλη η θεματοθετρια και την αμφισβήτησαν. Είναι λογικό να νιώθει πικρία.
Απλα την επόμενη φορά κρίνεις πόσο πρέπει να επενδύσεις, δίνεις χώρο στον άλλον και δεν απαιτείς.....αν δεν παίρνεις όσα θες.... φεύγεις. Δεν επιμένεις.δεν πιέζεις
21-07-2020, 12:54 #39MeditationGuestΚάνε νέους φίλους μην εξαρτάσαι από έναν άνθρωπο. Θα βρεις άλλους φίλους με τις ίδιες ανάγκες. Και να θυμάσαι να δίνεις τον χώρο που του αναλογεί του καθενός. Να γίνεις περισσότερο ανεξάρτητη και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση. Καλυτερα να μην έχεις πολλές απαιτησεις από τους άλλους γιατί θα απογοητευτείς. Πάρε και εσύ φυσικα τον χώρο σου ....δεν χρειάζεται να γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν. Μπορείς να κάνεις νέους φίλους και θα κάνεις.
21-07-2020, 13:04 #40MeditationGuestΔυστυχώς είναι συνηθισμένη στάση των ανθρώπων να είναι επιφυλακτικοί και να αμφισβητούν την γενναιοδωρία και γενικότερα την καλοσύνη μερικων ανθρώπων. Βλέπουμε έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο που δείχνει δοτικος και που επενδύει και αγαπάει τους φίλους του και αμέσως προσπαθούμε να δούμε που είναι το λάθος. Ποιο είναι το ψέμα. Τι πάει στραβά σε αυτόν και τι μας κρύβει. Έλα όμως που υπάρχουν και άνθρωποι που αξίζουν ανάμεσα μας. Δεν είναι όλοι κομπλεξικοί και μικροψυχοι.
Και αυτό το λέω γενικότερα οχι μόνο για τη συγκεκριμενη περίπτωση
Ο μέσος όρος φίλης είναι από αδιάφορη και τυπική μέχρι κομπλεξικη, ανταγωνιστική ή συμφεροντολογα. Εσυ ούτε την ανταγωνιστηκες τη φίλη σου ούτε τη ζηλέψες. Και δουλειά της βρήκες... και γκόμενο της γνωρίσες (αντί να τον κρατήσεις για τη πάρτυ σου ή να μην της τον γνωρίσεις καν ...οπως κάνουν οι περισσοτερες) Μαγκας είσαι.
21-07-2020, 13:07 #41
Για να λειτουργήσει μία φιλία πρέπει να υπάρχει κατανόηση, επικοινωνία, να ξέρεις τα όρια του άλλου και να τα σέβεσαι. Να γίνονται υποχωρήσεις αν χρειάζεται, όσο να αισθάνονται και οι δύο άνετα. Αν δεν λειτουργεί κάτι, δεν λειτουργεί. Φιλία με το ζόρι δεν γίνεται. Επίσης οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι κάτι το στατικό. Συχνά αλλάζουν τα δεδομένα. Με κάποιον απομακρύνεσαι, μπορεί αργότερα να έρθεις πάλι πιο κοντά κτλ.
21-07-2020, 13:14 #42
21-07-2020, 13:16 #43MeditationGuestΜα συμφωνούμε......απλα η φορτικοτητα είναι η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ένδειξη ενός ανθρώπου που ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
Αυτο εξηγώ !
Ένας φιλικός μεν αλλά ψυχρός άνθρωπος ούτε δίνει στις φιλίες του.... ούτε σκέφτεται τους φίλους του τόσο ....ούτε λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες τους ......και κατά συνέπεια δεν περιμένει και πολλά από αυτούς γιατι ο ίδιος δεν ασχολειται και πολυ.Τοσο... οσο. Αρα ειναι και πιο κουλ και πιο άνετος.
21-07-2020, 13:19 #44
Στο αγόρι της εχει γινει φορτικη ομως. Και οταν μιλουσα σε φιλικο επιπεδο με το αγορι της μου στελνε σε στυλ πλακα γιατι μιλας με το αγορι μου? Η τι λετε παλι? Απλα καταλαβα οτι για τη συγκεκριμένη πιο αναγκη εχει τη σχεση την ερωτική και τον γαμο παρα μια φιλία. Και εκει ειναι το δικο μου λαθος. Που την βοηθησα σε ολα αυτα που εμεινα πλαι της και το ευχαριστώ της ειναι αυτο... Απλα απο δω και περα δεν θα ειμαο φορτικη σε κανεναν. Οποιος με θέλει για παρεα η για φιλη θα μου το δειχνει
21-07-2020, 13:22 #45MeditationGuestΕεεεετσι μπράβο. Τώρα μου έδωσες μια πολύ καλή πάσα για αυτά που έλεγα.
Στο αγόρι της είναι φορτικη γιατι τον έχει προτεραιότητα της!!!!!!!!! Είναι που επενδύει καθένας.!!!! Οταν νοιαζεται κάποιος και επενδυει αναπόφευκτα κινδυνευει να γίνει φορτικος !!!!!
Για αυτόν καίγεται! Εσένα σε έχει ψιλό/χοντρο χεσμενη...............απλα τα πράγματα