Results 211 to 225 of 275
Thread: Ο σύντροφός μου δεν θέλει σεξ
-
30-12-2020, 08:32 #211
Είναι θέμα επιλογών. Από την στιγμή που κάποιος θέτει όρους περιορίζει τον πληθυσμό που τον ενδιαφέρει. Θα μου πεις πως έχω καταλήξει σε αυτό το νούμερο. Κοίτα σίγουρα δεν μπορώ να πω πως είναι ακριβές, αλλά διαβάζοντας μια μέλετη για μία χώρα που δεν έχει ιδιαίτερα ταμπού, βασικά δεν έχει καθόλου ταμπού και με κάποιους υπολογισμούς που έχω κάνει έχω καταλήξει σε αυτό το νούμερο. Μπορεί να μην είναι τρεις να υπάρχει απόκλιση +1 και να είναι τέσσερις, αλλά δεν πέφτω έξω εκεί κυμαίνεται τρεις-τέσσερις.
- 30-12-2020, 08:37 #212
30-12-2020, 08:41 #213
Λοιπόοον... Θα σου πω ότι εμένα συχνά με λένε κυνική ή σκληρή εδώ μέσα. Αλλά θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά στις σχέσεις, εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα. Έχουμε σαν άνθρωποι κάποιες ανάγκες, ψάχνουμε στον άλλον κάποια πράγματα και έχουμε τις τάδε απαιτήσεις από τις σχέσεις μας και κάνουμε σαφή τα όριά μας. Θα μου πεις 100% ιδανικό σύντροφο όπως τον θέλει δεν βρίσκει κανείς και θα συμφωνήσω, αλλά αν αρχίσεις υποχωρήσεις εδώ, συμβιβασμούς εκεί και πάει λέγοντας, απλά σπαταλάς τον χρόνο σου και ψυχαναγκάζεσαι. Δεν είπαμε ότι με το παραμικρό χωρίζεις, αλλά αν δεν τα βρίσκεις στα βασικά, τότε γιατί να μείνεις σε μία σχέση;
Διαβάζοντας αρχικά το μήνυμά σου, σκέφτηκα ότι ορίστε, η κοπελιά κρυβόταν πίσω από το δάχτυλό της, έφτασε ο κόμπος στο χτένι και αποφάσισε να ξυπνήσει μετά απο κάνα δυο χρόνια. Άποψή μου είναι ότι μπορεί να αισθάνεσαι συντροφικότητα, να ταιριάζεις τέλεια σαν χαρακτήρας με κάποιον, να σε στηρίζει, να σε κατανοεί, να καταλαβαίνεστε και να αλληλοσυμπληρώνεστε, αλλά ερωτική σχέση χωρίς να τα βρίσκεις στο σεξ, δεν υπάρχει. Κατανόηση και στήριξη μπορεί να βρίσκεις κι από την ξαδέρφη σου τη Σούλα κι από τον μπαρμπα-Γιώργο απο απέναντι κι από τον παπά της ενορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι σου κάνει για γκόμενος. Ξέρω ότι σε κάποιους ανθρώπους το στοιχείο του σεξ μετράει λιγότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα και σε άλλους περισσότερο, αλλά εκτός εξαιρετικά σπάνιων περιπτώσεων, σχέση χωρίς σεξ δεν την λες σχέση. Εσύ λες ότι μετά απο μόλις 3 μήνες σχέση το σεξ αραίωσε και δεν ήσουν ικανοποιημένη από τότε! Άρα τόσο καιρό μετά αφού δεν λύθηκε το θέμα τότε τι κάνεις ακόμα μαζί του; Οι δυσάρεστες καταστάσεις που δεν σε καλύπτουν μπορεί να εξηγούνται (ή και όχι), αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται ανεκτές. Αν δεν σέβεσαι εσύ τα ίδια σου τα όρια και τα θέλω, πως θα τα σεβαστεί κάποιος άλλος;
Διαβάζοντας πολύ σποραδικά κάποια από τα επόμενα μηνύματα στο θέμα σου, καταλαβαίνω (κάτι αναμενόμενο εδώ που τα λέμε), ότι ούτε στα γύρω γύρω είναι σωστός και ότι δεν σε καλύπτει σαν σύντροφος. Δεν σε υπολογίζει, είναι αδιάφορος, κάνει το πρόγραμμά του και αυτά που θέλει αυτός και εσένα σε έχει γραμμένη και σε καταπιέζει κιόλας. Άρα ούτε σεξ ούτε συντροφικότητα δεν έχεις με αυτόν. Το πολύ απλό συμπέρασμα είναι ότι από την αρχή δεν δούλεψε σωστά όλο αυτό, με τον καιρό τα προβλήματα δεν λύνονται αλλά αυξάνονται κι ότι έχεις ήδη φάει μαζί του αρκετό χρόνο από τη ζωή σου. Ποιο είναι το νόημα να αναλύεις συνεχώς τα πως και τα γιατί; Αφού είχες άσχημα σημάδια πολύ νωρίς στη σχέση, η σχέση δεν λειτουργεί και δεν έχετε καταφέρει να την κάνετε να λειτουργήσει και να είστε και οι δύο μαζί ευτυχισμένοι. Δεν σε καλύπτει αυτή η σχέση! Γιατί δεν την διαλύεις και κάθεσαι απλά και το ψειρίζεις; Αν δεν σου κάνει ο άλλος, το λήγεις και ησυχάζεις.
30-12-2020, 09:20 #214
Πρέπει να προσφέρεις έργο για να πείσεις τον άλλον πως είσαι η κατάλληλη. Να σου εξηγήσω για να το καταλάβεις. Σε κάποιες σχολές που υπάρχει για παράδειγμα το μάθημα της βιοχημείας οι φοιτητές έχουν τρομερό πρόβλημα κατανόησης των μεταβολικων μονοπατιων είτε αυτό ονομάζεται λιπόλυση, είτε γλυκονεογένεση, είτε κύκλος του Krebs είτε οξείδωση λιπαρών οξέων είτε είτε είτε. Υπάρχουν δύο είδη καθηγητών αυτοί οι οποίοι θεωρούν πως έτσι είναι το μάθημα και καλώς ή κακώς θα μάθεις την μία αντίδραση πίσω από την άλλη όπως την έμαθα και εγώ κάποτε γιατί έτσι είναι η βιοχημεία οπότε στην ουσία σκοτώνεις το ενδιαφέρον του κοινού που σε παρακολουθεί και υπάρχει και το είδος του καθηγητή που σου λέει εγώ δεν θέλω τους μαθητές μου να τους βάλω να μισήσουν αυτόν τον αξιοθαύμαστο κλάδο της επιστήμης και είναι υποχρέωση μου να βρω ένα τρόπο ώστε χωρίς καν να μπω στην διαδικασία να τους αναφέρω στην αρχή της διάλεξης το citric acid cycle ή Krebs cycle, στο τέλος εφόσον απαντήσω σε όποιες ενδεχομένως απορίες υπάρχουν, να τους πω αγαπημένοι μου φοιτητές, μόλις κατανοήσατε τον κύκλο είμαι βέβαιος πως με μία ανάγνωση θα τον έχετε κάνει κτήμα σας και θα μπορείτε να τον γράψετε ακόμα και μετά από τρία χρόνια. Όλη αυτή η εκμάθηση θα μπορούσε για παράδειγμα να ξεκίνησει αντί με το "καλημέρα φοιτητές μου σήμερα θα μπούμε στον κύκλο του Κρέμπς" με το "καλημέρα φοιτητές μου έχετε ακούσει ποτέ για την κετογενική δίαιτα;" Με ποια φράση πιστεύεις το κοινό που σε ακούει θα στρέψει το ενδιαφέρον του πάνω σου σε αυτά που θα πεις; Για κάποιους και με τις δύο αλλά η αλήθεια είναι πως η δεύτερη φράση θα τον κάνει τον άλλον να επικεντρωθεί άμεσα! Πρέπει λοιπόν να δείξεις τι έχεις, τι είναι αυτό που μπορείς να δώσεις εσύ που δεν μπορεί να δώσει κάποιος άλλος για να ενδιαφερθεί μαζί σου!
Από την σχολή που σπουδάσες δεν έχεις κάποιον, κάποια ή κάποιους που να μπορούν να σε βοηθήσουν. Εμένα πχ μου πρότεινε ένας φίλος πριν από δύο χρόνια να έκανα μάθημα σε 4 φοιτητές και να έβγαζα 100 ευρώ το δίωρο ανά μαθητή και του είπα όχι γιατί έχω τη δουλειά μου, εσύ δεν έχεις κάποιον φίλο/η απο την σχολή σου να σε βοηθήσει;
30-12-2020, 09:23 #215
30-12-2020, 09:44 #216MarilouGuest
30-12-2020, 09:48 #217MarilouGuestΞερουν τι κανουν αυτοι καλη μου ,οπου πιανει ο χειριστικος τους λογος δεν χαριζονται ,μονο οταν τους φέρνεις αντιμέτωπους με τις ευθυνες τους θυμούνται οτι πιεζονται και οτι εχουν ψυχολογικά ...
Αληθεια τοτε δεν βαριεται να μιλαει ,ή δεν τον πιανουν τα ψυχολογικα του οταν σε φερνει σε αυτη την κατασταση?
Σοφια πολυ ασχολήθηκες κοριτσι μου , τον χρονο σου χανεις με το τυπακι...
30-12-2020, 09:52 #218
Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...
30-12-2020, 09:56 #219
30-12-2020, 10:17 #220
Έχω παρατηρήσει ότι είναι με τις μέρες του. Άλλες φορές που θα παώ να συζητήσω κάτι θα κάτσει να με ακούσει και άλλες είναι πιο επιθετικός. Ειδικά στο θέμα του σεξ παρατηρώ ότι όσες φορές προσπάθησα να το συζητήσω ήταν σε άμυνα. Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει το γιατί, οπότε δεν μπορώ να κάνω και πολλά... Νομίζω ότι θίγεται και μου λέει ότι δεν μπορώ συνεχώς να εξηγώ τον εαυτό μου... Αλλά δεν κάνει και κάτι να το αλλάξει!
30-12-2020, 10:18 #221MarilouGuest
30-12-2020, 10:30 #222
Πάντα θα είναι σε άμυνα όταν πας το θέμα στο σεξ. Και μετά την άμυνα έρχεται η επίθεση. Αυτός θεωρεί δεδομένο ότι εσύ πρέπει να τον θαυμάζεις και να σκέφτεσαι ότι είσαι με τον τέλειο άντρα. Έχει πείσει τον εαυτό του γι αυτό. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει συνείδηση. Δηλαδή για να στο πω πιο χύμα, ΔΕΝ ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ ποτέ μέσα του "που πάω ρε καραμητρο?".. Δεν το κάνει επίτηδες. Απλά τα έχει όλα γραμμένα.
Υ.Γ. Αν δεν φύγεις εσύ, αυτός δεν θα φυγει ποτέ.
Και αυτό που σου έλεγε περί απιστίας, το εννοεί. Δεν κερατωνουν αυτοί οι τύποι.Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...
30-12-2020, 10:35 #223
Γενικά και εγώ θα σου πω την άποψη μου αλλά και για εμένα προσωπικά ως σύγκριση. Οσο λίγοτερες επιθυμίες έχει ένας άνδρας τόσο περισσότερες επιλογές έχει. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχει κανέναν όρο τότε στον υποτιθέμενο αριθμό 1.000.000 ελεύθερων γυναικών, έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο γυναίκες. Εμμεσα μέσα του σου λέει οκ και να μην προχωρήσω για τον α ή β λόγο έχω ακόμα 999.999 γυναίκες για να συνεχίσω και η ζωή συνεχίζεται. Αυτο του δίνει έμμεσα και την σκέψη ότι οκ μωρέ γυναίκες υπάρχουν, δεν καίγομαι κιόλας και να τα σπάσω με κάποια.
Όταν όμως αρχίζουν και μπαίνουν οι όροι μέσα στο ζήτημα της επιλογής τότε η λογική επιβάλλει να δώσεις και το γνωρίζουν όλοι αυτό. Αν για παράδειγμα κάποιος πει εγώ θέλω η γυναίκα που θα έχω δίπλα μου να είναι ύψους 1,95 και οι γυναίκες που έχουν αυτό το ύψος πχ είναι 500 σε ένα γυναικείο πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, τότε η λογική του επιτάσσει να προστατεύσει σε περίπτωση που θα βρει αυτή την γυναίκα το δώρο που του ήρθε στη ζωή. Αν δεν το κάνει θα το χάσει, αν δεν το γνωρίζει κακό του κεφαλιού του γιατί όταν θα συμβεί τότε θα αρχίσει πάλι την αναζήτηση η οποία είναι μείον 1 και σιγά σιγά θα στενεύουν τα όρια όσο δεν προστατεύει το δώρο που εισέρχεται στην ζωή του.
Τα καταλαβαίνεις αυτά που σου λέω; Και οκ όλοι θέτουμε όρους στις επιλογές μας έτσι δεν είναι; Υπάρχει άνδρας ή γυναίκα στον πλανήτη που λέει είμαι διαθέσιμος προς όλες; Οχι.... Αν λοιπόν ο άλλος βρει κάποια που του καλύπτει τους όρους που έχει θέσει και εκείνος δεν το σέβεται αυτό, το ότι είχε την τύχη (άλλοι μπορεί να ζήσουν μια ολάκερη ζωή και να πεθάνουν με την επιθυμία, αυτός θα είμαι εγώ) να βρει αυτό που ήθελε και δεν το προστάτευσε, τότε λυπάμαι για αυτόν και τις συνέπειες που θα έχει ο χωρισμός στην ζωή του για την υπόλοιπη ζωή του, γιατί όσο πιο δύσκολοι οι όροι τόσο πιο δύσκολη η εξεύρεση συντρόφου!
Εγώ για παράδειγμα, έχεις ακούσει την φράση "θα έδινα και την ψυχή μου στο διάολο"; Ε αν θα μου ερχόταν αυτό που ήθελα στη ζωή μου θα έδινα και την ψυχή μου στο διάολο....
30-12-2020, 10:39 #224
30-12-2020, 10:44 #225MarilouGuestΟ ιδος το ξερει το γιατι αλλα δεν εχει τα μουτρα να στο πει .....
Αν εκεινος θίγεται μια πες του εγω θίγομαι δυο και τρεις φορες καθε φορα που γινεται αυτο ...Και στο κατω κατω ολο αυτο εχει να κανει και με γυναικειο εγωισμο βρε Σοφια ...Δες το και λιγο ετσι ,γιατι υποτιμας τον ευατο σου?Τι σου λειπει και καθεσαι και ζητιανευεις τα αυτονοητα ?Αυτος επρεπε να σε παρακαλαει ,οχι εσυ ....
Παιξτω και εσυ αλλιως ...
Οκ φιλαρακι ,εγω κανω τα παντα και εσυ με αφηνεις ετσι ,κατσε να παω και εγω αλλου να δουμε αν φταιω εγω στην τελικη βρε αδελφε ...μηπως εγω κανω λαθος ...
Τι θα κανει τοτε θα γινεται μπαρουτη και θα σου πει παλι ,κατσε τωρα παω να τελειωσω την πιστα απο το game ?