Results 1 to 15 of 26
Thread: Σίγουρα κατάθλιψη
-
01-07-2023, 17:38 #1
Σίγουρα κατάθλιψη
Ρε παιδιά είμαι σίγουρος ότι έχω κατάθλιψη,ότι τεστ έχω κάνει έχει βγεί θετικό,έχω όλα τα συμπτώματα,πήγα πριν ένα μήνα σε ψυχίατρο και μου έδωσε tranxene και rispelen μόνο για το άγχος διότι λέει πως δεν διέγνωσε κατάθλιψη.πηγα καλά για ένα μήνα με την θεραπεία και στο μήνα επάνω μου έκοψε το tranxene μειώνοντας το και μια εβδομάδα μετά την διακοπή του έγινα τα ίδια σκατα.υπνος χάλια και μια φωτιά στο στέρνο όλη μέρα.Ολη μέρα σκέφτομαι την ψυχολογική μου διαταραχή,δεν μπορώ να δουλέψω πάω στη δουλειά με το ζόρι
- 01-07-2023, 18:48 #2
Άρα παίρνεις ακόμη το rispelen και δεν βοηθάει; Πόσο καιρό το παίρνεις; Μήπως να πάρεις και δεύτερη γνώμη;
01-07-2023, 19:29 #3VagggGuestΦίλε μην τρελαίνεσαι, ότι και να σε τραβάει κάτω μπορείς να το νικήσεις, μπορείς να έρθεις στα ίσια σου και να βρεις την ισορροπία που ποθείς, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μην φοβάσαι φίλε μου, μην σε τρομάζει ΤΊΠΟΤΕ, βήμα βήμα θα το πάς και με πείσμα, σταθερά αργά αλλά μπροστά! Καλο είναι να ζητήσεις δεύτερη γνώμη από ψυχίατρο, καλό θα σου κάνει θα δεις, θα μάθεις και περισσότερο για το πρόβλημα και θα εξοπλιστείτε κατάλληλα. Μη αγχώνεσαι και άσε τα άσχημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και προχώρησε βήμα βήμα αποφασιστικά, να βρεις και κάποιον να σε στηρίξει όμως γιατί θα έχεις ψυχικές πατερίτσες, οπότε θες και άνθρωπο δικό σου που να σε βοηθά.
02-07-2023, 11:03 #4
Έχω ραντεβού την τρίτη με τον ψυχίατρο,μου είπε να ξαναπάρω tranxene μόλις δεν είμαι καλά και μιλήσουμε από κοντά.ειναι κι αυτή η ζέστη που δεν αντέχεται,
02-07-2023, 11:07 #5
Με τρομάζει παρά πολύ, παραλύω και σκέφτομαι μόνο αυτό κάνω δύο δουλειές και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε καμία νιώθω ανάπηρος.εχω τη γυναίκα μου που με βοηθά αλλά κι αυτή δεν μπορεί να κάνει πολλά μόνο να μου βαστά το χέρι άσε που φοβάμαι ότι κι αυτή θα με παρατήσει στο τέλος θα κουραστεί
02-07-2023, 11:12 #6
02-07-2023, 15:26 #7
Απλά οι βενζοδιαζεπίνες δεν είναι για μόνιμη λύση. Ίσως ένα άλλο φάρμακο να σε βοηθήσει πιο πολύ σε συνδυασμό με το tranxene τουλάχιστον μέχρι το άλλο φάρμακο να σε πιάσει.
02-07-2023, 17:23 #8
Το ξέρω έχουμε ραντεβού την Τρίτη απλά τηλεφωνικά μου είπε να το ξαναρχίσω και η φάση είναι ότι δεν με έχει πιάσει ακόμη ούτε αυτό,το κακό είναι πως παίζω μουσική σε μαγαζιά, εχθές το βράδυ έβγαλα τη βραδιά με το ζόρι και ήδη ανέβαλα τη σημερινή μου δουλειά με την πρόφαση της γαστρεντερίτιδας.Εσυ niels ,αν επιτρέπεται κιόλας,με ποιον δαίμονα παλεύεις;
02-07-2023, 17:45 #9
Εννοείς ποια είναι η διάγνωση του γιατρού; Η διάγνωση είναι γενικευμένη αγχωδης διαταραχή και κατάθλιψη. Είμαι και λίγο ψυχαναγκαστικος.
02-07-2023, 18:04 #10
αγχωδης κατάθλιψη η δικιά μου και είμαι φρέσκος πολύ.ειμαστε κοντά,αν όχι το ίδιο απλά εγώ είμαι φρέσκος στα φάρμακα.μεχρι πριν δύο μήνες δεν είχα πιει ουτε μια φορά αγωγή κι αυτό με γονατίζει.Το άγχος με καθηλώνει όλη μέρα,δεν έχω όρεξη να φάω τίποτα.Φαντασου πως, όντας υπέρβαρος,έχω χάσει 12 κιλά σε δύο μήνες, χωρίς δίαιτα.Απλα την βγάζω με ένα αυγό τη μέρα κάποιες ακόμη και με τίποτα.Δεν πάει τίποτε κάτω και το στόμα ξερό όλη μέρα.δεν μπορώ να δω μία ταινία, συνέχεια σκέφτομαι και υπεραναλυω.Το σφίξιμο στο στομάχι και τοους ώμους μαζί με ένα κάψιμο με βασανίζει όλη μέρα.δεν μπορώ να κάτσω ακίνητος χωρίς να κάνω κάτι.περπαταω πέρα δώθε μέσα στο σπίτι κι αισθάνομαι ότι θα μου στρίψει.Η μαύρη η γυναίκα μου με κοιτάει και δεν ξέρει τι να πει και τι να κάνει.καποιες φορές εύχομαι να πέθαινα άλλες φορές το βλέπω πιο ψύχραιμα.Ψαχνω να βρω ελπίδα,φως στο τούνελ και δεν βρίσκω πουθενά.Ισως επειδή είμαι στην απόγνωση,δεν με νοιάζει να είμαι στα φάρμακα μια ζωή απλά θέλω να αισθάνομαι λειτουργικός.Πειτε μου ότι έχω ελπίδα γιατί έχω ρίξει μαύρες πλερεζες κι έχω και δύο παιδάκια
02-07-2023, 18:09 #11
02-07-2023, 18:26 #12
Μαριο76 αν πινεις καφέ ή τσάι να τα κόψεις μέχρι να επανέλθεις γιατι πυροδοτούν το άγχος.
Η αγχώδης κατάθλιψη προσεγγίζεται θεραπευτικά με αντικαταθλιπτικά,τα αγχολυτικά είναι για περιστασιακή ανακούφιση.
Αν δεν δεις βελτιωση τις επόμενες μέρες να επιμείνεις στο γιατρό για αντικαταθλιπτικό.
Μην απελπίζεσαι...Και εγώ έχω βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο μαύρο σκοτάδι,αλλά πάντα έρχονται καλύτερες μέρες.
Και να βλέπεις ταινίες και σειρές ξαπλωμένος γιατι καθήμενος δεν χαλαρώνει ο οργανισμός...Βοηθάνε και οι ταινίες να ξεφεύγεις.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
02-07-2023, 19:22 #13
02-07-2023, 20:53 #14
Κοίτα, τα συμπτώματα που περιγράφεις δεν δείχνουν κατάθλιψη εκτός αν είναι διπολική διαταραχή. Φυσικά εμείς γιατροί δεν είμαστε, απλά προσπαθούμε να καταλάβουμε. Έγινε κάποιο συμβάν που πυροδότησε αυτή την κατάσταση; Γιατί εμένα όταν με πιάνει κάτι παρόμοιο με μικρότερη όμως διάρκεια και ένταση συνήθως έχει συμβεί κάτι. Ελπίδα υπάρχει, υπάρχουν πολλά φάρμακα απλά μπορεί να χρειάζεται δοκιμή μέχρι να βρεθεί αυτό που μας ταιριάζει και χρειάζεται και χρόνο για να δράσει, μερικές εβδομάδες δηλαδή. Έχει δίκιο ο Yoco Choco , δεν θέλει καφέ, και ο ντεκαφεινε έχει καφεινη, απλά λιγότερη, ούτε γλυκά, αναψυκτικά και γενικότερα ζάχαρη. Αν πήγαινες για τρέξιμο για να ξεδωσεις, να κουραστεις;
02-07-2023, 22:51 #15
Μαριε στην αρχη ολα φαίνονται πιο εντονα και ανυποφορα ειναι μια δυσκολη φαση και εγω έτσι περιπου ημουν οταν ξεκινουσε η αγχωδης διαταραχη και η αϋπνία γιατι δεν ηξερα και δεν καταλαβαινα επι της ουσιας τι εχω. Προσπαθησε να το αποδεχτεις αυτο που σου ετυχε και απο εδω και στο εξης να μαθεις να ζεις με αυτο. Τα φάρμακα θα σε κανουν καλύτερα αλλα θελει χρονο να βρεθει η κατάλληλη αγωγη, οταν θα βρεθει και θα αισθάνεσαι καλύτερα πρεπει να ξεκινησεις και ψυχοθεραπεία για να βρεις τα αιτια πισω απο το αγχος (και την κατάθλιψη εαν εχεις) και να προσπαθησεις με αλλαγες στην σκεψη και την συμπεριφορά να τα κατευνασεις ωστε να υποχωρησουν και τα συμπτώματα που εχεις.