Αποχη απο σεξουαλικη δραστηριοτητα - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 15 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 222
    Senior Member
    Ο θεός επιθυμεί να...συλληφθεί; Ή όχι; Αν το επιθυμεί, θα πρέπει να το κάνει για όλα τα πλάσματα,
    εκτός...αν είναι επιλεκτικός. Ρωτώ λοιπόν, επιθυμεί το ίδιο για όλους τους ανθρώπους ο θεός;
    Τα κατηγορήματα γράψε επίσης, το ξαναζητώ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Ο θεός επιθυμεί να...συλληφθεί; Ή όχι; Αν το επιθυμεί, θα πρέπει να το κάνει για όλα τα πλάσματα,
    εκτός...αν είναι επιλεκτικός. Ρωτώ λοιπόν, επιθυμεί το ίδιο για όλους τους ανθρώπους ο θεός;
    Τα κατηγορήματα γράψε επίσης, το ξαναζητώ.
    Ναι επιθυμει και μπορει να γινει με το συναισθημα αλλα για να το πετυχει καποιος αυτο θελει προετοιμασια. Θα ψαξω αυριο να βρω περισσοτερα κατηγορηματα

Senior Member
    Γιατί ο θεός έδωσε τη λογική αν μπορεί να "γίνει μόνο με το συναίσθημα" όπως εσύ έγραψες;
    Θέλει προετοιμασία;

Δεύτερον. Έγραψες τη λέξη "επιθυμεί". Έχει επιθυμίες ο θεός; Όπως ένας άνθρωπος;

Τρίτον. Αν επιθυμεί το ίδιο για όλους τους ανθρώπους, τότε γιατί υπάρχουν άνθρωποι
    που γεννιούνται χωρίς τη δυνατότητα να τον συλλάβουν;

Τέταρτον. Αν επιθυμεί να τον συλλάβει ο άνθρωπος, τότε γιατί να μπορεί να το κάνει μόνο
    με έναν τρόπο, που είναι δυσκολότερο; Γιατί να μην ισχύει το "ο θεός μπορεί να συλληφθεί
    μόνο με τη λογική". Ή ο θεός συλλαμβάνεται με ό,τι έχει ο άνθρωπος και σε όποιο βαθμό το έχει;
    Ή "ο θεός μπορεί να συλληφθεί ακόμη και από ανθρώπους που γεννιούνται
    με σοβαρή νοητική κατάσταση", που δεν τους επιτρέπει να τον συλλάβουν; Ή καν να σκεφτούν;

Αν επιθυμούσε την σύλληψή του από τον κάθε άνθρωπο, γιατί να του το έκανε δύσκολο;
    Γιατί να χρειάζεται μια διαδικασία για να τον...βρεις; Δε θα ήταν προς όφελος των ανθρώπων δηλαδή
    να τους ήταν εύκολο να τον βρουν; Προς τι η βαρκάδα;

Senior Member
    Γιατί ο θεός έδωσε τη λογική αν μπορεί να "γίνει μόνο με το συναίσθημα" όπως εσύ έγραψες;
    Θέλει προετοιμασία;

Δεύτερον. Έγραψες τη λέξη "επιθυμεί". Έχει επιθυμίες ο θεός; Όπως ένας άνθρωπος;

Τρίτον. Αν επιθυμεί το ίδιο για όλους τους ανθρώπους, τότε γιατί υπάρχουν άνθρωποι
    που γεννιούνται χωρίς τη δυνατότητα να τον συλλάβουν;

Τέταρτον. Αν επιθυμεί να τον συλλάβει ο άνθρωπος, τότε γιατί να μπορεί να το κάνει μόνο
    με έναν τρόπο, που είναι δυσκολότερο; Γιατί να μην ισχύει το "ο θεός μπορεί να συλληφθεί
    μόνο με τη λογική". Ή "ο θεός μπορεί να συλληφθεί ακόμη και από ανθρώπους που γεννιούνται
    με σοβαρή νοητική κατάσταση", που δεν τους επιτρέπει να τον συλλάβουν; Ή καν να σκεφτούν;

Αν επιθυμούσε την σύλληψή του από τον κάθε άνθρωπο, γιατί να του το έκανε δύσκολο;
    Γιατί να χρειάζεται μια διαδικασία για να τον...βρεις; Δε θα ήταν προς όφελος των ανθρώπων δηλαδή
    να τους ήταν εύκολο να τον βρουν; Προς τι η βαρκάδα;
    Οκ καταλαβαινω τι εννοεις. Εγραψα οτι εδωσε στον ανθρωπο λογικη για να ζησει με συνεση και δημιουργικοτητα. Ενταξει διανοητικως καποιος μπορει να στραφει στο Θεο αλλα αυτο δεν αρκει για το βιωμα. Π.χ το κλαμα απο το πουθενα της μαμας της ασπεργκερ ηταν ενα ανεπαισθητο βιωμα χωρις εκεινη να εχει ιδεα περι θρησκειας. Η θεια χαρη ειναι μια δυναμη που κατερχεται σε ολα τα πλασματα και φωτιζει τον εσωτερικο μας κοσμο το κομματι εκεινο της ψυχης στο οποιο εδωσε πνοη ο Θεος.

Ο Θεος εχει επιθυμια να βρισκεται ο ανθρωπος σε κοινωνια μαζι του. Ο ανθρωπος ομως πρεπει πρωτα να γινει ανυποκριτα δεκτικος η θα πρεπει να ειναι βεβαιο οτι ο σπορος του Θεου μεσα του θα καρποφορησει. Ο Θεος αγαπαει τον ανθρωπο και εαν ο ανθρωπος τον αρνηθει ενω ειχε τη δυνατοτητα να τον γνωρισει τοτε ο ανθρωπος δεν εχει καμια δικαιολογια. Ετσι ο Θεος αφηνει τις καρδιες των ανθρωπων πωρωμενες γιατι ειναι καλυτερα για αυτους να μην τον γνωρισουν για να εχουν ενα αλλοθι. Αυτο εκανε με τους Εβραιους οταν μιλαγε με παραβολες. Αν τον γνωρισουν κ τον αρνηθουν ειναι βλασφημια κατα του Αγιου πνευματος ο,τι χειροτερο.

Δεν ξερω για τη βαρια νοητικη στερηση αλλα σου εχω πει οτι στην ουρανια βασιλεια δεν υπαρχουν αρρωστιες. Η αρρωστια ειναι κατι προσωρινο κ μια δοκιμασια για το περιβαλλον κ ευλογια για τον πασχοντα. Το εχω εξηγησει.

Δεν σε προβληματιζει που η ασπεργκερ ενω υποθετω θα ειχε θεμα με τις αφηρημενες εννοιες επικοινωνει απροσκοπτα με το Θεο?

Senior Member
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης
    Last edited by Aeon; 14-11-2023 at 12:57.

Senior Member
    Ε ρε γλεντια!!
    Που εισαι tom?!!

Senior Member

Επίσης, αν είναι παντοδύναμος, γιατί να διαλέγει τον δρόμο με τα χίλια παρακλάδια για να πραγματοποιήσει
    την επιθυμία του, που είναι η κοινωνία των ανθρώπων μαζί του, κι όχι έναν απλό και βατό για να
    γίνει η επιθυμία του; Δεν έχει και τόσο λογική ο θεός, έτσι δεν είναι; Κρίμα, τον έφαγε...το συναίσθημα. λολ
    Ο ιδιος ο Χριστος το ειπε. " μπειτε απο τη στενη τη πυλη. Γιατι ειναι πλατια η πυλη και ευρυχωρη η οδος που οδηγει στο χαμο, και πολλοι μπαινουν απο αυτην. Ειναι στενη η πυλη και γεματη δυσκολιες η οδος που οδηγει στη ζωη και λιγοι ειναι εκεινοι που τη βρισκουν"

ο Θεος δεν διαλεγει δρομους ο ανθρωπος καλειται να διαβει τη στενη πυλη με υπομονη στις δυσκολιες. Η στενη πυλη ειναι το συμβολο της δυσκολιας της εισοδου στη πνευματικη κοινωνια του σωτηρα. Στενη πυλη λεγεται ρο συνολο των συνθηκων της μετανοιας της αρνησης του κοσμου και των επιθυμιων του κοσμου. Στενη διοτι προετοιμαζει αυτους που μπαινουν στο να πονουν να ιδρωνουν και να θλιβονται μεχρις οτου περασουν απο αυτη.

Αλλου λεει ο Χριστος

" ελατε σε μενα ολοι οσοι κοπιαζετε και ειστε φορτωμενοι και εγω θα σας ξεκουρασω. ΣΗΚΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΤΟ ΖΥΓΟ ΜΟΥ και διδαχτειτε το δικο μου παραδειγμα, γιατι ειμαι πραος και ταπεινος στη καρδια, και οι ψυχες σας θα βρουν ξεκουραση. Γιατι ο ζυγος μου ειναι απαλος και το φορτιο μου ελαφρο"

Κουρασμενους εδω λεει αυτους που εχουν το βαρος των αμαρτιων τους στη ψυχη. Λεει ελατε οχι για να απαιτησω ευθυνες αλλα για να συγχωρησω αμαρτηματα.

Ζυγο ονομασε τις ευαγγελικες εντολες του διοτι τοποθετουνται σαν ζυγος σε αυτους που μπαινουν κατω απο αυτες. Ειναι ζυγος γιατι βαραινει για καποιο διαστημα τους αγυμναστος. Μετα το φορτιο γινεται ελαφρυ.

" οποιος θελει να με ακολουθησει ας απαρνηθει τον εαυτο του ας σηκωσει το σταυρο του και ας με ακολουθει. Γιατι οποιος θελει να σωσει τη ζωη του θα τη χασει".

Οποιος λοιπον επειδη αγαπα τη ζωη του και νομισει οτι η παρουσα ζωη ειναι αγαθο, περιποιειται τη ψυχη του ωστε να ζει σωματικα φοβουμενος να πεθανει επειδη με τον θανατο θα χασει τα επιγεια τοτε αυτος θα χασει την αιωνια ζωη.

Εαν ομως καποιος περιφρονει τη παρουσα ζωη εξαιτιας του λογου του κυριου και αγωνιστει μεχρι θανατου για χαρη της αληθειας χανει τη ζωη του στη παρουσα ζωη, αυτος επειδη για τον Θεο εχασε τη ζωη του στο τελος θα τη σωσει και θα την κερδισει.
    Last edited by Sah; 12-11-2023 at 08:38.

Senior Member
    Και επειδη γνωριζω τι θα απαντησεις. Το συμπερασμα δεν ειναι οτι ο Θεος δεν μας αγαπαει. Ο Θεος σταυρωθηκε για να μας σωσει με το αιμα του, αυτο που μεταλαμβανουμε, για χαρη μας. Σταυρωθηκε κ υπεφερε βαναυσα για να γκρεμισει τις πυλες του Αδη αφου πρωτα μας διδαξει το δρομο οντας προτυπο ανθρωπου και πηγε στον Αδη το μηνυμα της αναστασης των νεκρων.

Το συμπερασμα λοιπον δεν ειναι αυτο, ειναι οτι εσυ βαζεις προτεραιοτητα τη ζωη σου τα θελω σου τις επιθυμιες σου τις απολαυσεις. Ολοι βεβαια ετσι κανουν για αυτο αλληλοσυγκρουονται και υπαρχει η αδικια λογω ανταγωνισμων. Ολα αυτα οδηγουν στην υλοποιηση του μη θεληματος του Θεου αλλα εισαι ελευθερη να το κανεις. Ο Θεος δεν φυλακιζει. Παρηγορια ειναι οτι λες ειμαι αθεη οτι δεν υπαρχει γιατι αν ανοιγαν τα πνευματικα σου ματια και το απερριπτες τοτε θα ησουν σε μια κατασταση πολυ εγωπαθη

Senior Member
    ολα τα συμπερασματα και την βουληση και την φυση του θεου , ΑΝ υπαρχει, εισαι πεπεισμενος οτι τα ξερεις με καθε λεπτομερεια, επειδη στα ειπε ο παππουλης...
    φαντασου λεει να εισαι πλανεμενος και πατροναρισμενος, να μην ισχυει τπτ απο ολα αυτα που σε εχουν πεισει οτι ισχυουν, να μην ειναι καθολου κακο το οτι εισαι ομοφυλοφιλος, κι εσυ να εχεις ζησει την μικρη και ασημαντη (για ολο το συμπαν εκτος απο εσενα) ζωουλα σου, μεσα στην στερηση και στον μαζοχισμο, ενω στον υπνο σου βλεπεις ιδρωμενους ανδρες που σε πηδανε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ολα τα συμπερασματα μεσα στην στερηση και στον μαζοχισμο, ενω στον υπνο σου βλεπεις ιδρωμενους ανδρες που σε πηδανε...
    Χαχα πλακα εχεις. Το εχω ξαναπει αλλα δεν με καταλαβαινετε στον υπνο μου βλεπω καποιες φορες πνευματικες οντοτητες να με πειραζουν. κατα παραχωρηση Θεου δυο φορες οταν εκανα το σημειο του σταυρου κ ειπα ευχη εξαφανιστηκαν ελαχιστα πριν τη πραξη ενω ηταν ευνοητες οι προθεσεις τους. Εξαφανιστηκαν και κυριολεκτω. Αλλα εχει καιρο να συμβει γιατι και η ψυχη μου δεν ειναι στην ιδια κατασταση, ελπιζω

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sah View Post
    Χαχα πλακα εχεις. Το εχω ξαναπει αλλα δεν με καταλαβαινετε στον υπνο μου βλεπω καποιες φορες πνευματικες οντοτητες να με πειραζουν. κατα παραχωρηση Θεου δυο φορες οταν εκανα το σημειο του σταυρου κ ειπα ευχη εξαφανιστηκαν ελαχιστα πριν τη πραξη ενω ηταν ευνοητες οι προθεσεις τους. Εξαφανιστηκαν και κυριολεκτω. Αλλα εχει καιρο να συμβει γιατι και η ψυχη μου δεν ειναι στην ιδια κατασταση, ελπιζω
    θελεις να πεις οτι αν δεν θεωρουσε η εκκλησια (οπου οι μισοι ειναι ομοφυλοφιλοι) οτι ειναι αμαρτια η ομοφυλοφιλια και το σεξ, επισης θα εκοβες το σεξ;
    το οτι εξαφανιστηκαν ΚΑΠΟΤΕ οι ορμες σου, δεν μου λεει κατι, εφοσον στραγγιξες το σωμα σου για να γινει αυτο. αυτο ισουται με αυτοευνουχισμο.. δεν ειναι υγιες ενας υγιης ενηλικας που του αρεσε το σεξ (δεν μιλαω για ασεξουαλ), να μην εχει ορμες μετα απο γυμνασια που κανει στον εαυτο του. ειναι βασανισμος.
    το οτι ειναι με την θεληση σου, επισης δεν μου λεει κατι. ενα σωρο κοσμος "με την θεληση του", αυτοκτονει. αυτο δεν κανει την αυτοκτονια ουτε υγιη, ουτε θεαρεστη πραξη..
    θα μου ελεγε αν το εκανες χωρις προσπαθεια...

Senior Member
    WildHoney φιλαρακι μου ειπαμε ο θεος δε επιβαλλεται ομως εχει αφησει το αποτυπωμα του στον ανθρωπο για να θυμηθεί εκεινος απο που εχει ερθει κι τον δημιουργο του. η μανα μου εχει εγωισμο φουσκωμενο κι δε την αφήνει να δει καθαρα καποια πραγματα δε αφηνει τη ψυχη της να δει την αληθεια .αν και τελευταία με ρωτα αν αγαπω τον θειο αν προσευχομαι να παω εκκλησια κι μου λεει πηγαινε κι προσευχησου κι για μενα . πριν με κοροιδευε κι μου ελεγε οτι ειναι βλακεια να παω εκκλησια συχνα με απέτρεπε θυμωνε κι πηγαινα κρυφα απ εκεινη .φταίει κι οτι εμαθαν παρα πολλοι ανθρωποι με λαθος τροπο το χριστιανισμο απο λαθος ατομα που λεγαν φοβιστηκα πραγματα του στιλ θα σε τιμωρήσει ο θεος προσεχε η κανε αυτο το αλο να σε αγαπαει ο θεος . αυτα ειν λαθος πραματα κι προσέγγιση απαράδεκτη σκοταδιστών . αυτο εκανε κοσμο να αντιπαθήσουν τον θεο κι αυτο ειν αδικο δε ειν ετσι οπως τον παρουσιάζουν καποιοι πλανοι.ο θεος δε τιμωρει μα η συνειδηση μας που αυτη ειναι παντα ξυπνια κι ας εμεις ειμαστε πιο πολυ στο κοσμο μας. οσοι ομως λενε δε υπαρχει θεος μα το ψαχνουν σημαινει πως καπου μεσα τους ζητάνε να ακουμπήσουν καπου κι η ψυχη ζητα τον διμιουργο της αλλιώς δε θα ασχολιόντουσαν να το ψαχνουν κι να ρωτανε πραγματα που αφορα το θεμα . :)
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Senior Member
    Ποια λοιπόν κάνουν το θεό να είναι θεός; Τι χαρακτηρίζει
    τον θεό; Παντοδύναμος, πανάγαθος, για γράφτε και τα υπόλοιπα να ξέρουμε κι εμείς.
    Μακροθυμος δηλαδη με υπομονη κ ανεκτικοτητα απεναντι στα σφαλματα των αλλων
    πολυελεος που μας δινει απειρο ελεος ο,τι πραγματικα η ψυχη εχει αναγκη για τη πνευματικη μας αγωγη
    πολυευσπλαχνος και φιλανθρωπος
    Πραος και Αγιος
    Ταπεινος αλλα και παντοδυναμος
    Παναγαθος και αναμαρτητος
    Οικτιρμων
    Αναρχος και υπερουσιος και προαιωνιος
    Ο πασαις διανοιες αδιανοητος και ακαταληπτος
    Υπερσοφος
    Ανεξικακος
    Ειρηνοποιος

Βασικα ειναι παρα πολλα σου γραφω ενδεικτικα

Οι ανθρωπο ειναι αμαρτωλοι παμβεβηλοι παναθλιοι ασωτοι βλασφημοι επιορκοι ψευτες λοιδοροι υβριστες καταλλαλοι οργιλοι μνησικακοι φθονεροι σκανδαλοποιοι ασπλαχνοι ενελεημονες φιλοκτημονες φιλοδοξοι φιληδονοι γαστριμαργοι μεθυσοι ραθυμοι μετεωριστες κενοδοξοι υπερηφανοι καταφρονητες φιλαργυροι καυχησοι

Senior Member
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης
    Last edited by Aeon; 14-11-2023 at 12:55.

Senior Member
    ΡΕ κοροϊδευτε την θεία Χάρη ντροπή σας κωλόπαιδα!

Page 6 of 15 FirstFirst ... 45678 ... LastLast