Φοβαμαι να πάρω τα χάπια - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna K View Post
    Ολα θα πάνε τέλεια.Οτι θα γίνεις καλά είναι το μόνο σίγουρο.Εισαι πολύ δυνατή και θα τα ξεπεράσεις όλα.Ειμαι εδώ για ότι χρειαστείς.
    Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και την αισιοδοξια που μου μεταφερεις.Καθε μερα μακαρι και μακαρι λεω να πανε ολα καλα να δω βελτιωση εστω και σιγα σιγα
    Α και «δυνατος»,αντρας ειμαι χαχαχαχα

Lunar το ζολοφτ θεωρείται νέας γενιάς αντικαταθλιπτικό και υποτίθεται από τα καλά. Εμένα πάντως δεν μου ταίριαξε. Τα λεξοτανιλ είναι για να μειωθεί το στρες που προκαλεί το αντικαταθλιπτικό στην αρχή και είναι σχετικά ήπια αγχολυτικά. Καλή δύναμη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by KwsGian View Post
    Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και την αισιοδοξια που μου μεταφερεις.Καθε μερα μακαρι και μακαρι λεω να πανε ολα καλα να δω βελτιωση εστω και σιγα σιγα
    Α και «δυνατος»,αντρας ειμαι χαχαχαχα
    Συγνώμη από ταχύτητα δεν είδα.Κυριε δυνατέ λοιπόν θα τα πας περίφημα.Εχε πίστη στον εαυτό σου.ολο αυτό που το περνάμε όλοι εδώ μέσα είναι γιατί ο εαυτός μας θέλει κάτι να μας πει.Επειδη σκεφτόμαστε συνέχεια και αναλύουμε τα πάντα κάποια στιγμή κλαταρει και σου λέει "ώπα πάρτο αλλιώς"είναι τρομακτικό συναίσθημα για όλους μας κι εγώ πολλές φορές δε μπορώ να το αντιμετωπίσω με παραλύει.Οσες φορές και να περάσεις κρίση πανικού δε την συνηθίζεις.Πρεπει να σκέφτεσαι όταν σε πιάνουν όλα αυτά τα ψυχοσωματικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα από την προηγούμενη φορά που το έπαθες.Το αποτέλεσμα ήταν ότι πέρασε και ότι δεν έπαθες τίποτα και είσαι ακόμη εδώ και μιλάμε.το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και την επόμενη φορά που θα το πάθεις.Το παλεύω κι εγώ όσο μπορώ, φοβάμαι τον θάνατο, φοβάμαι μη πάθω κάτι αλλά υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι ότι και να αγχώνομαι αν είναι να πεθάνω θα πεθάνω δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό ,δεν μπορώ να το αλλάξω.Δυστυχως δεν είναι στο χέρι μας.Γι αυτό ζήσε,ζήσε το τώρα και άσε το αύριο και το παρελθόν.Αν κάνεις ψυχοθεραπεία συνέχισε το,αν δεν κάνεις ξεκίνα βοηθάει πολύ και τα συμπτώματα όλο και ένα θα είναι πιο ανεκτά μέχρι που κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν.Καλη δύναμη κύριε δυνατέ ☺️

Senior Member
    Συγνώμη από ταχύτητα δεν είδα.Κυριε δυνατέ λοιπόν θα τα πας περίφημα.Εχε πίστη στον εαυτό σου.ολο αυτό που το περνάμε όλοι εδώ μέσα είναι γιατί ο εαυτός μας θέλει κάτι να μας πει.Επειδη σκεφτόμαστε συνέχεια και αναλύουμε τα πάντα κάποια στιγμή κλαταρει και σου λέει "ώπα πάρτο αλλιώς"είναι τρομακτικό συναίσθημα για όλους μας κι εγώ πολλές φορές δε μπορώ να το αντιμετωπίσω με παραλύει.Οσες φορές και να περάσεις κρίση πανικού δε την συνηθίζεις.Πρεπει να σκέφτεσαι όταν σε πιάνουν όλα αυτά τα ψυχοσωματικά ποιο ήταν το αποτέλεσμα από την προηγούμενη φορά που το έπαθες.Το αποτέλεσμα ήταν ότι πέρασε και ότι δεν έπαθες τίποτα και είσαι ακόμη εδώ και μιλάμε.το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει και την επόμενη φορά που θα το πάθεις.Το παλεύω κι εγώ όσο μπορώ, φοβάμαι τον θάνατο, φοβάμαι μη πάθω κάτι αλλά υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι ότι και να αγχώνομαι αν είναι να πεθάνω θα πεθάνω δε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό ,δεν μπορώ να το αλλάξω.Δυστυχως δεν είναι στο χέρι μας.Γι αυτό ζήσε,ζήσε το τώρα και άσε το αύριο και το παρελθόν.Αν κάνεις ψυχοθεραπεία συνέχισε το,αν δεν κάνεις ξεκίνα βοηθάει πολύ και τα συμπτώματα όλο και ένα θα είναι πιο ανεκτά μέχρι που κάποια στιγμή θα εξαφανιστούν.Καλη δύναμη κύριε δυνατέ ☺️
    Δυνατοι ειμαστε ολοι οσοι παλευουμε με αυτο το θηριο του αγχους.Αν δεν ημασταν δυνατοι θα μας ειχε καταβαλει εδω και καιρο.Η δυναμη μας ειναι να σηκωνομαστε ξανα και ξανα.Εγω προσωπικα το εκανα 6-7 χρονια και εφτασα σε ενα σημειο να πω πτι δεν παει αλλο…Ο εχθρος εξελισσεται και ζητησα ιατρικη βοηθεια για να παρω ενα πιο δυνατο οπλο στα χερια μου για να μπορεσω να τον πολεμησω.Προφανως κανενας εδω μεσα δεν θελει να παρει χαπι αλλα καποιες φορες ειναι ενα οπλο να νικησεις η τουλαχιστον να αρχισεις να κερδιζεις μαχες απεναντι σε εναν εχθρο που αλλαζει προσωπα και συνηθειες.Μακαρι λοιπον να κερδισω και εγω και ολοι μας αυτη τη μαχη
    Ειλικρινα η δυναμη που περνω απο τα λογια σας ειναι μεγαλη…

Senior Member
    Quote Originally Posted by KwsGian View Post
    Δυνατοι ειμαστε ολοι οσοι παλευουμε με αυτο το θηριο του αγχους.Αν δεν ημασταν δυνατοι θα μας ειχε καταβαλει εδω και καιρο.Η δυναμη μας ειναι να σηκωνομαστε ξανα και ξανα.Εγω προσωπικα το εκανα 6-7 χρονια και εφτασα σε ενα σημειο να πω πτι δεν παει αλλο…Ο εχθρος εξελισσεται και ζητησα ιατρικη βοηθεια για να παρω ενα πιο δυνατο οπλο στα χερια μου για να μπορεσω να τον πολεμησω.Προφανως κανενας εδω μεσα δεν θελει να παρει χαπι αλλα καποιες φορες ειναι ενα οπλο να νικησεις η τουλαχιστον να αρχισεις να κερδιζεις μαχες απεναντι σε εναν εχθρο που αλλαζει προσωπα και συνηθειες.Μακαρι λοιπον να κερδισω και εγω και ολοι μας αυτη τη μαχη
    Ειλικρινα η δυναμη που περνω απο τα λογια σας ειναι μεγαλη…
    Έτσι ακριβώς.θα το νικήσουμε!εγώ παλεύω πάνω από 10 χρόνια αλλά οι κρίσεις ήταν περιστασιακές οπότε δεν με εμπόδιζαν στην καθημερινότητα μου τόσο πολύ ,έκανα από την αρχή ψυχοθεραπεία ίσως με λάθος άτομο γιατί
    αντί να μίκραινε το άγχος επιδεινωνόταν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καθημερινοτητα οι κρίσεις με υπερβολικό άγχος και στρες.εννοειτε ότι κάνω ψυχοθεραπεία που έχει βοηθήσει αρκετά μπορώ να πω αλλά έχω κουραστεί λίγο από όλη αυτή την ένταση και τα πιο μικρά συμπτώματα κάποιες φορές μου φαίνονται βουνό.Οτι χρειαστείς είμαστε εδώ.

Έτσι ακριβώς.θα το νικήσουμε!εγώ παλεύω πάνω από 10 χρόνια αλλά οι κρίσεις ήταν περιστασιακές οπότε δεν με εμπόδιζαν στην καθημερινότητα μου τόσο πολύ ,έκανα από την αρχή ψυχοθεραπεία ίσως με λάθος άτομο γιατί
    αντί να μίκραινε το άγχος επιδεινωνόταν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει καθημερινοτητα οι κρίσεις με υπερβολικό άγχος και στρες.εννοειτε ότι κάνω ψυχοθεραπεία που έχει βοηθήσει αρκετά μπορώ να πω αλλά έχω κουραστεί λίγο από όλη αυτή την ένταση και τα πιο μικρά συμπτώματα κάποιες φορές μου φαίνονται βουνό.Οτι χρειαστείς είμαστε εδώ.
    Καλησπέρα παιδιά και πάλι. Ακόμα χάλια οι σκέψεις πολύ πολύ έντονες για το αν πρέπει να τα πάρω, αν θα είναι μια μόνιμη λύση, αν θα μου κάνουν κάτι κακό αν τρελαίνομαι η κάτι τέτοιο. Νιωθω αυτές τις δύο μέρες πιο χάλια ακόμα και όταν έχω ψυχοσωματικα και αγχώνομαι για την καρδιά κια τα πνευμονια . Νιωθω λες και δεν είμαι ο εαυτός και είμαι μόνιμα χαμένη σε μια σκέψη. Έχει κουραστεί το μυαλό μου να το σκέφτεται. Δεν ξέρω αν το θέλω πραγματικά όλο αυτό η αν αξίζει να προσπαθήσω με κάτι άλλο πχ ψυχοθεραπεία η χόμπι κλπ . Οι ταμπέλες που μου έχουν μπει : αγχωδης καταθλθχη με τρομάζουν αφόρητα. Γυρνάει όλη μέρα στο κεφαλι αυτό το αν πρέπει και αν το θέλω, η αν θα το μετανιώσω πίκρα γιατί είμαι τόσο μικρή (είμαι 23) . Πονάω πολύ.. έχω πάθει εμμονη τώρα με αυτό και η ιδψ μου κάνει παρτυ με σκέψεις πολύ κακές... αχ ρε παιδιά τις τέρας είναι αυτό τι τέρας είναι..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lunar View Post
    Καλησπέρα παιδιά και πάλι. Ακόμα χάλια οι σκέψεις πολύ πολύ έντονες για το αν πρέπει να τα πάρω, αν θα είναι μια μόνιμη λύση, αν θα μου κάνουν κάτι κακό αν τρελαίνομαι η κάτι τέτοιο. Νιωθω αυτές τις δύο μέρες πιο χάλια ακόμα και όταν έχω ψυχοσωματικα και αγχώνομαι για την καρδιά κια τα πνευμονια . Νιωθω λες και δεν είμαι ο εαυτός και είμαι μόνιμα χαμένη σε μια σκέψη. Έχει κουραστεί το μυαλό μου να το σκέφτεται. Δεν ξέρω αν το θέλω πραγματικά όλο αυτό η αν αξίζει να προσπαθήσω με κάτι άλλο πχ ψυχοθεραπεία η χόμπι κλπ . Οι ταμπέλες που μου έχουν μπει : αγχωδης καταθλθχη με τρομάζουν αφόρητα. Γυρνάει όλη μέρα στο κεφαλι αυτό το αν πρέπει και αν το θέλω, η αν θα το μετανιώσω πίκρα γιατί είμαι τόσο μικρή (είμαι 23) . Πονάω πολύ.. έχω πάθει εμμονη τώρα με αυτό και η ιδψ μου κάνει παρτυ με σκέψεις πολύ κακές... αχ ρε παιδιά τις τέρας είναι αυτό τι τέρας είναι..
    Κι εγώ με αγχωδης διαταραχή διαγνωστικα.Σιγουρα με πήρε πολύ από κάτω όταν το πρώτο έμαθα και όταν μου είπαν για φάρμακα.Τα φάρμακα έχουν βγει για κάποιο λόγο.οπως όταν πονάει πολύ το κεφάλι σου παίρνεις παυσίπονο έτσι είναι και αυτό.Μη το βλέπεις σαν κάτι κακό.Αν νιώθεις ότι δεν είσαι έτοιμη να τα πάρεις θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις άμεσα ψυχοθεραπεία να χαλαρώσεις λίγο από το έντονο αυτό στρες να μιλήσεις στον ψυχοθεραπευτή για όλα αυτά που γράφεις.γνωμη μου είναι ότι επειδή είσαι τόσο στρεσαρισμενη όταν θα τα πάρεις θα αγχωθεις ακόμη περισσότερο και μπορεί να νομίζεις ότι σε χαλάνε τα φάρμακα.Πρεπει να κάτσεις να σκεφτείς τι είναι αυτό που θέλεις και για να απαλλαγείς γρήγορα σχετικά χρειάζονται τα φάρμακα.Με ψυχοθεραπεία θα αργήσει πολύ εκτός αν έχεις την υπομονή.θα σου εξηγήσω γιατί χορηγούν φάρμακα,όταν είσαι σε έξαρση χορηγούν αυτά τα ήπια αντικαταθλιπτικά μαζι με αγχολητικο για να μπορέσεις να χαλαρώσεις και μαζί με ψυχοθεραπεία να αντιμετωπίσεις ριζικά το πρόβλημα.Απλα χωρίς αγωγή είναι δύσκολο γιατί δεν μπορείς να σκεφτείς καθαρά.Μη φοβάσαι τις ταμπέλες όπως όλα τα πράγματα έχουν ένα όνομα είναι κι αυτό.εγω αυτή την στιγμή θα σου πρότεινα να πάρεις το λεξιτανιλ που σου έγραψε ο γιατρός,και σε μισή ώρα θα νιώθεις τόσο ήρεμη και θα περιμένω να μου στείλεις μήνυμα να δεις που θα τα βλέπεις με πιο καθαρό μυαλό όλα και φυσικά δε θα έχεις αυτό το άγχος.

Senior Member
    Δυστυχώς δεν υπάρχουν ήπια και μη ήπια αντικαταθληπτικα...

Όλα δρουν με τον ιδιο τρόπο, παρεμποδιζοντας τον μεταβολισμό κυριως της σεροτονινης ,και άλλων νευροδιαβιβαστων στους νευρώνες του εγκεφάλου, μπλοκαροντας τους σχετικούς υποδοχείς στους οποίους αποδομουνται.

Από το ποσο εύκολα η δύσκολα θα προσαρμοσμοστει ο εγκέφαλος σε αυτή την νέα ομοιοσταση, εξαρτάται και αν θα έχομε βελτίωση των συμπτωμάτων ,δεν θα έχομε, η θα αισθανόμαστε χειρότερα ..

Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός ανάλογα με την γενετική του διαμόρφωση και τα επιγενετικα του ερεθίσματα.

Έτσι, ενώ για κάποιον το φάρμακο αποδειχθεί σωτήριο, για κάποιον άλλον το ίδιο φάρμακο μπορεί να είναι στην καλύτερη περίπτωση αναποτελεσματικο..

Και όχι,
    αυτά τα φάρμακα δεν είναι όπως οι ασπιρινες..

Επιδρούν στις λεπτές ισσοροπιες του εγκεφάλου και θα πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή, και μόνο όταν πια δεν έχομε κάτι άλλο να δοκιμάσουμε για να βελτιωθούμε..

Junior Member
    Και εγώ έχω τρομερό άγχος θανάτου, νοσοφοβία,ταχυπαλμίες, ζαλάδες, συνέχεια στα επείγοντα,
    Μου έχουν δώσει ζολοφτ, φοβάμαι να τα πάρω, προσπαθώ να το διαχειριστώ μόνη αλλά το βλέπω δύσκολο

Senior Member
    Quote Originally Posted by LENACH View Post
    Και εγώ έχω τρομερό άγχος θανάτου, νοσοφοβία,ταχυπαλμίες, ζαλάδες, συνέχεια στα επείγοντα,
    Μου έχουν δώσει ζολοφτ, φοβάμαι να τα πάρω, προσπαθώ να το διαχειριστώ μόνη αλλά το βλέπω δύσκολο
    Οπως ειπα,κατι αναλογο εχω και εγω.Νοσοφοβοα για τα παντα,ζαλαδες κτλ κτλ…Προσπαθησα να το διαχειριστω μονος μου πολλα χρονια αλλα καταλαβα πως οσο περνουσε ο καιρος γινοταν ολο και χειροτερα τα πραγματα.Καποιες φορες πηγαινα στα επειγοντα,μου εκαναν εξετασεις,εφευγα ησυχος…Για ποσο;;Μετα απο λιγο ερχοντουσαν ξανα ολα
    Καποια στιγμη ειπα δεν παει αλλο…Πηγα στο γιατρο και πλεον παιρνω αγωγη και ελπιζω να γινω καλα η τουλαχιστον να βελτιωθει η κατασταση.Αν δω βελτιωση,σιγουρα θα μουντζωνω τον εαυτο μου που δεν ειχα παρει νωριτερα αγωγη…
    Μακαρι να δω διαφορα γιατι μεχρι στιγμης περνανε οι μερες και δεν εχω δει καποια σημαντικη αλλαγη

Quote Originally Posted by Lunar View Post
    Δοκίμασε το χάπι αν δε σου στρώσει απλά το σταματάς μη το φοβάσαι .. Όσο ήμουν σε θεραπεία με σιπραλεξ κ με έπιανε ήμουν καλύτερα από ποτέ με την αγχώδη διαταραχή τα ψυχοσωματικά την αϋπνία κ τη κατάθλιψη που με κυνηγάει από 20 χρόνων κ μένα . Τα ηρεμιστικά θα τα βγάλεις σε 1-2 μήνες που θα πιάσει η αγωγή κ θα νιώθεις καλύτερα

Page 2 of 2 FirstFirst 12