Results 91 to 105 of 119
-
12-04-2024, 16:25 #91
αν με αυτο που εχεις σπουδασει βοηθας κοσμο ετσι απ καρδιας ειναι κορυφή αυτο δειχνει ανθρωπια . ατομα που βοηθουν κοσμο μεσα απο οτι αγαπουν ειναι ελπιδοφόρο σε μια εποχή παρτακισμου και εγωισμού απο το κοσμο .οι συμβουλες πολυ ομορφες κι πολυ φιλικες νασε παντα καλα πολυ ομορφα τα ειπες εκτιμω παντα οταν ο αλλος μου μιλα κι με συμβουλευει με φιλικότατα .οτι γραφω για μενα εδω για τον αυτισμο μου σου επιτρεπω εγω προσωπικά να το βαλεις στην εργασια σου κι οτι εχεις απορια για τον αυτισμο πως τον ζω ρωταμε εδω θα ειμαι να σου μιλαω για αυτο . οι αλλοι τωρα αν θελουν κι αυτοι να μπουν η οχι στην εργασια σου πρεπει αυτοι να το πουνε απο μενα για τα δικα μου ειναι ΝΑΙ .
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
- 12-04-2024, 16:45 #92MarilouGuest
Σε ευχαριστω πολυ ασπ μου οχι τοσο για την εργασια οσο για τα μοιρασματα σου ,αυτα εχουν μεγαλυτερη αξια ..
Δεν παρεξηγω καποιον που δεν θελει δημοσια αντιλαμβανομαι οτι μπορει να φοβαται κατι ,δεν ξερω αληθεια πως το εχει ο καθενας στο μυαλο του και ποιος ο λογος να μοιραστω μια βιωματικη μου εμπειρια εφσον σε καλυπτει και η ανωνυμια εδω μεσα ..
Οποτε σε ολους αυτους που απλα εκαναν επιθεση δεν ηταν προς την εργασια ή οτι τους προσβαλω ηταν για αλλους λογους οποτε δεν εχουν και λογο υπαρξης εδω μεσα και χαιρομαι για αυτο και ουτε φυσικα θα απογοητευτω ..
αλλωστε και μονο που εγραψαν οι αποψεις τους καταγραφηκαν στο ερωτηματολογιο μου ..ημουν ξεκαθαρη οποιος δεν το δεχετε ξυδακι στην τελικη γιατι καναμε την τριχια τριχια εδω μεσα χαχα!
Για το φασμα του αυτισμου εχω κανει εργασια οσο αφορα την συμβουλευτικη γονεων ,την πλαισιωση δηλαδη που πρεπει να εχει ενα παιδι να στο πω πολυ απλα .
Εχω ακομα πολλα να διαδαχτω αυτο που με ενδιαφερει ομως ειναι αυτο που εχω βιωσει και εγω ,αγχωδης διαταραχη, κατάθλιψη και η διαχιεριση του PTSTD. ...Δεν ειμαστε ολοι για ολα και νομιζω αν επικεντρωνεσαι σε ενα κομματι το κανεις πολυ καλυτερα ..
Μου το ειπαν και 2 ψυχολογοι καθηγητες μου ,ο καλυτερος θεραπευτης ειναι ο πληγωμενος θεραπευτης και αυτο για εμενα ειναι δωρο να μπορω αμισθί να προσφέρω.... δεν βιοποριζομαι δεν εχω αναγκη να ζησψ απο αυτο
..
Να σε ρωτησω μονο και αν θες μου απαντας .Η διαγνωση σου ηταν αντιληπτο απο τους φροντιστες σου ; δηλαδη οταν ησουν μικρη πλαισιώθηκες σωστα ;
12-04-2024, 16:58 #93
εδω εχω κανει ποστ εδω στα φορουμς για το τι περασα κι ζω με τη θετη μαμα μου που την αγαπω κι τρεμω μην μου παθει κατι κι ας μην νιωθει μαζι μου εκεινη ετσι . τουλαχιστον αυτο δειχνει οτι τη νοιαζει παντα οτι ειν γυρω απ εκεινη . εγω το ασπεργκερ το διεγνωσα με ψυχιατρο νευρολογο στα 33 μου χρονια . τοτε επικυρωθηκε επισημα στα μητρωα κι ολας του αμκα μου .παντα στο στο σχολιο μπουλινκ κι χαλια στα μαθηματα γιαυτο οι δικοι μου θελαν να δουν τι φταιει . με ειχαν παλια παει σε ενα διαγνωστικο κεντρο στο μαρουσι νομιζω που λεγετε εγκεφαλος . εκει τοτε του 95 δε ξερανε για τον αυτισμο πολλα κι εβγαλαν μια διαγνωση αστοχη . νοιτικη ιστεριση ελαφρια ειπαν στους δικους μου . η μανα μου φυσικα εσκισε το χαρτι κι το πέταξε μα μου το κρατησε μανιατικο θαρρεις κι το κανα επιτηδες να εχω προβλημα . μου κοπάνουσε μεχρι προσφατα μου τα λεγαν εκει στο ιδριμα μην σε παρω εχεις προβλημα κι δε τους ακουσα αναθεμα την ωρα . κατι τετοια ακουω συχνα απο εκεινη. της λεω χρονια τι εχω κι αυτη λεει τιποτα δε εχεις μια χαρα εισαι απλα τεμπελιαζεις εισαι κακομαθημενη στριμενη και τετοια . δε αποδεχετε το προβλημα μου . μου λεει παντα ποσο την απογοήτευσα γιατι δε εγινα μανα δε εκανα παιδια δε εχω σπουδασει κι τετοια . φυσικα κι οι συγγενεις κι απ τις δυο μεριες μεχαν στη μπουκα δε με συμπαθούσανε .
13-04-2024, 09:17 #94MarilouGuestΛυπαμαι πολυ για ολο αυτο Ασπ μου ,δεν ετυχε να διαβασω αυτο το ποστ σου και συγνωμη αν σε φορτισα συναισθηματικα ξαναγραφοντας τα ολα αυτα ..
Δυστηχως αγαπη μου υπαρχουν ακομα και σημερα πολλοι "γονεις ¨σαν και τους δικους σου που εν ετη 2024 αρνουνται να δουν οτι το παιδι τους αντιμετωπιζει καποια μαθησιακή δυσκολια ωστε να το πλαισιωσουν σωστα και να του προσφερουν μια ενηλικη ζωη που να μην διαφερει σε τιποτα απο τα υπολοιπα παιδια ..
Η μια καθηγητρια μου στη σχολη μου ειναι παιδοψυχολογος και δουλευει και σε κεντρο λογοθεραπειας ..Αυτο που μας λεει ειναι οτι αντιμετωπιζουν τεραστια δυσκολια απο τους γονεις ψστε να φερουν τα παιδια τους για θεραπεια και οχι απο τα ιδια τα παιδια που ανυπομονούν να πανε εκει ..
Το βιωσα και εγω βεβαια οταν δουλευα σαν δασκαλα τοτε με παιδιακια στα πρωτα χρονια που τελειωσα την πρωτη σχολη μου ..Οσο και να λεγαμε τους γονεις να πανε τα παιδια τους σε ενα παιδοψυχολογο να δουν γιατι ας πουμε ειναι τοσο υπερκινητικα ή αντιδραστικα ή οτιδηποτε αλλο ,αυτοι τοσο θυμωναν με εμας και μας ακυρωναν
Οποτε τι περιμενεις ...
Ευχομαι πραγματικα να εχεις κοντα σου την θετη σου μανουλα και δεν πειραζει ας μην νιωθει το ιδιο ...ειναι ευλογια να εχει ενα τετοιο ανθρωπο διπλα της και θα το καταλαβει καποια στιγμη !
Καμια φορα οι ανθρωποι αλλα νιωθουν μεσα τους και αλλα δειχνουν ...δεν ξερουν να ερμηνευουν τα συναισθηματα τους ..
Να ξερεις ειμαι εδω για εσενα να μου λες οτι θες και οποτε μπαινω θα σου απανταω ,μπορεις να με θεωρεις μια διαδικτυακη σου φιλη που ειναι εδω να σε ακουσει και να σε αποδεκτει οπως ακριβως εισαι !
Ενα ατομο εχω στην καρδια μου απο τα πρωτα χρονια που μπηκα εδω μεσα ,το Κυκνακι μας ,απο σημερα εχω και ενα ακομα ,εσενα !
Να προσεχεις τον πολυτιμο εαυτο σου ,αυτον να φοβασαι να μην χασεις ,ειδικα την μικρουλα Ασπ που κρυβεις μεσα σου και εχει περασει τοσα πολλα ...
13-04-2024, 13:32 #95
γλυκια φιλη μου δε πειραζει μην ζητας συγνωμη ε δε πειραζει που επρεπε να τα πω ξανα αυτα δε εγινε κατι ολα μια χαρα .η κυκνος ειναι πολυ θλιμμενο κοριτσι φοβαται στεναχωριέστε νιωθει ασχημα για διαφορα που εχουν συμβει ειναι κι αυτη πονεμενη πολυ . εχει ευτυχως ατομα που την αγαπουν κι ειν τοσο καλο αυτο κι ανακουφιστικο δε ειν μονη στο δρομο της ζωης που βαδιζει . εγω ψαχνω ετσι καπου να βρω να μιλαω για τα θεματα μου ενα λιμανακι να ακουμπήσω κι εγω οπως τοσες ψυχες που ζητουν λιγη προσοχη κι κατανοηση . ευχαριστω πολυ για το χερι που απλώνεις της φιλιας σου κι εγω το ιδιο κανω νοερα σε σενα οτι θες λεγε να νιωθεις οτι εδω καποια ατομα σέβονται τα λεγομενα του συνανθρωπου τους . εσυ βλεπω οτι παντα μιλας με ευθύτητα σταθερα και δυναμικα αναλύοντας πολλα κι ειν πολυ καλο αυτο . συχνα βλεπω γίνονται παρεξηγήσεις απο τους ανθρωπους γραφει κατι ενας ο αλλος μπορει να μην το διαβασε καλα κι να βγαλει αλλα συμπερασματα κι να οι καυγαδες .
https://www.youtube.com/watch?v=GE-3qyw1Y5wαν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
14-04-2024, 08:38 #96MarilouGuestΤο κυκνακι μας ειναι αξιο θαυμασμου που αντεχει και παλευει με ολα αυτα ..
Ειναι αυτο που λεω ποιος ψυχολογος να σε καταλαβει και ποιος οταν δεν εχεις περασει απο ολα αυτα ωστε να σε κανει να αντιληφθεις τι δυναμη εχεις μεσα σου και να προχωρησεις ...
Την θαυμαζω και τις το λεω συχνα αλλωστε ειναι απο τα μοναδικα ατομα εδω μεσα που ξερει ποια ειμαι ακριβως και τι κανω τοσα χρονια και η εμπιστοσυνη της ειναι αξια !
Εδω ειμαστε να τα λεμε για οτι θες το ερωτηματολογιο μου το συμπλήρωσα το εστειλα αλλα το θεμα μας αυτο θα το κρατησω για οσους θελουν μια γωνια να τα λεμε ομορφα χωρις τους τοξικους εισβολεις μας
Καλημερα μας και να περασεις μια Κυριακη οπως σου αρεσει και επιθυμεις ,οσο για το τραγουδι πολυ ομορφο αλλα οταν μιλαμε για τετοιες φιλιες να ξερεις πρεπει να περασουν απο σαραντα κυματα για να αποδειχθουν και αυτες πλεον σπανιζουν ..
Ειμαι ευγνωμων που εχω στην ζωη μου τις δυο παιδικες μους φιλες που μαζι ειμαστε ολα αυτα τα χρονια ,παντρευτικαμε μαζι καναμε τα παιδακια μας μαζι τωρα σπουδαζουν μαζι και γενικα απο εδω και περα περιμενουμε μαζι να ειμαστε και στις δικες τους χαρες ..
Αυτες ειναι αξιες οι αλλοι ειναι απλα φιλαρακια που πανε και ερχονται ....
14-04-2024, 08:46 #97
αυτο που δεν σου ειπαν, γιατι μαλλον θεωρουν οτι το ξερεις οπως το ξεορυμε ολοι, ειναι οτι δεν αρκει να ειναι καποιος πληγωμενος, πρεπει να ΕΙΝΑΙ και ψυχοθεραπευτης...
δεν γινεσαι ψυχοθεραπευτης επειδη παρακολουθεις ενα σεμιναριο σε κεντρα δια βιου μαθησης, ουτε το χαρτι παρακολουθησης (οταν το παρεις) ειναι πτυχιο...
ευτυχως που δεν εχεις αναγκη να βιοποριστεις απο αυτο, γιατι οποιος θα πληρωνε για ψυχοθεραπεια, θα πηγαινε σε πτυχιουχο ψυχοθεραπευτη.
οχι σε μαθητη σεμιναριων...
14-04-2024, 08:51 #98MarilouGuestΡεμ μην προσπαθεις να υποβαθμισεις αυτο που κανω εφοσον δεν ξερεις τι κανω ακριβως ..
Αυτη την στιγμη τον εαυτο σου θιγεις που προσπαθεις σε ενα παντελβς αγνωστο ανθρωπο για εσενα να βγαλεις τα κομπλεξ σου ..
Μας την ειπες την αποψη σου για εμενα την ακουσαμε μην επαναλαμβανεσαι αν θες πηγαινε σε αλλα θεματα να βγαλεις τα δικα σου ,επειτα ουτε σου ζητησα να με πληρωσεις ουτε να με ζησεις ωστε να φαιρεσαι ετσι ..
Λυσε εσυ τα δικα σου θεματα και ασε εμας να εχουμε τα δικα μας ..
Απλα και εγω απορω εμε να ατομο που ποτε δεν αντιμετωπισε οπως λεει ψυχολογικο ,ποτε δεν πηγε σε θεραπευτη ωστε να ξερει ακριβως τι ειναι η θεραπεια οταν νοσεις ειναι τοσα χρονια εδω μεσα ..
Στο λεω πολυ ευγενικα σταματα να ασχολεισαι με το τι κανω εγω εδω μεσα ,δεν πειθεις ουτε με προσβαλεις με αυτη σου την εμμονη ,πηγαινε πεστα με αλλους και γελαστε ελευθερα να ξερεις πλεον γελαω και εγω μαζι σας εφοσν μιλαω σε ¨φυσιολογικα ¨ατομα οπως λες οτι εισαι αλλα εδω μεσα τι κανεις ακομα να μας πεις ...
Ειμαι αυτο που ειμαι δες εσυ ποια εισαι στην τελικη και δωσε νοημα στην ζωη σου γιατι οπως ειπα εισια πλεον η μασκοτ του φορουμ ,με οσους συζηταμε εδω μεσα ολοι σε ξερουν σαν ενα ατομο με πολυ συγκεκριμενο επιθετο ..
Αυτα απο εμενα δεν θα ξαναασχοληθω με τα δικα σου κομπλεξ αν εσυ το κανεις ειναι δικο σου θεμα και ουτε με απασχολει πες με οτι θες εχεις το ελευθερο γιατι κουρασες αληθεια ..
σε παρακαλω οχι στο θεμα μου εισαι ανεπιθυμητη σεβασου τουλαχιστον αυτο ,αν μπορεις και εχεις σεβασμο
14-04-2024, 09:01 #99
ξερω πολυ καλα τι κανεις μαριλου.
ξερω πιο καλα απο σενα για τα σεμιναρια αυτα, ολων των ειδικοτητων, απο μεσα...
περα απο αυτο, το απαραδεκτο που κανεις, δεν ειναι οτι κανεις σεμιναρια για να διευρυνεις τα ενδιαφεροντα σου, δεν ειναι ουτε το οτι γραφεις εδω , φυσικα. τοσα ατομα γραφουν, αλλα πιο ασθενη κι απο σενα, κι αλλα λιγοτερο απο σενα.
το κακο ειναι οτι πετας σποντες συνεχως γι αυτο που κανεις, προσπαθωντας να δημιουργησεις την εντυπωση οτι κανεις πανεπιστημιακες σπουδες, και οτι εισαι ειδικος. και ταχα απο σεμνοτητα (αχμ) δεν τολες ποτε ξεκαθαρα αλλα πετας μονο μπηχτες, που δημιουργουν ψευτικες εντυπωσεις σε ασχετους απο σπουδες εδω, οχι ομως και σε γνώστες...
η αληθεια ειναι οτι δεν το λες ξεκαθαρα οτι εισαι/ θα γινεις ειδικος γιατι ειναι ψεμα. προσπαθεις να παραπλανησεις, για να φαινεσαι μορφωμενη...
η αληθεια ειναι, οτι δεν εισαι ειδικος, ουτε και θα γινεις ειδικος με διαδικτυακα σεμιναρια.
μια χαρα ειναι τα σεμιναρια για να μπορει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, χωρις καμια απαιτηση αλλων γνωσεων και χαρτιων, να διευρυνει τις γνωσεις του. το κακο ομως ειναι, οτι η χειριστικη και μπουρδολογα μαριλου, προσπαθει να δημιουργησει στους ασχετους την εντυπωση οτι ειναι ειδικος και ΟΧΙ οτι οντως ειναι αλλα ντρεπεται να το πει...
αυτη ειναι η αληθεια.
σ αρεσει δεν σ αρεσει πολλοι εδω την ξερουν και γελανε με τα καμωματα σου...Last edited by Remedy; 14-04-2024 at 09:20.
14-04-2024, 09:16 #100MarilouGuestΣτο δικο μας θεμα λοιπον !
Ενα πολυ σπουδαιο αθρο που θα βοηθησει πολυ εδω μεσα εφοσον σαν φορουμ αυτοβοηθειας συνεχίζει να φιλοξενει ανθρωπους που εχουν τρομρα θεματα και δυστηχως τους επιτρεπεται να τα βγαζουν πανω σε αγνωστους για εκεινους ,λεγοντας την άκρως νοσηρη λεξη "Ξερω Εγω " παραπεμπει σε Προφητη .....
Ειναι μια φραση η οποια συχνα συνανταται απο δυσλειτουργικα ατομα θελοντας να εδραιώσουν την θεση τους ...
Μια θεση η οποια βαση ανθρωπινης λογικης δεν εχει καμια υποσταση εφοσον αναφερονται σε ατομα που ουδεποτε τα εχουν δει ..
Επιδιδονται σε ενα παραλληρισμο ιδεων που πολλες φορες κανουν τον αναγνωστη να σκεφτεται μηπως εχουν να κανουν με ανθρωπο που χρίζει άμεσης ψυχολογικης υποστηριξεις αφου εκτος οτι παραλληρει πιστευει κιολας την δικη του φαντασια ..
Καμια βαση ,καμια αποδειξη εφοσον δεν υπαρχει καμια επαφη με την πραγματικη ζωη αυτου που του επιτίθεται πλεον εμμονικα
Διαταραχες που εμφανιζουν τετοια χαρακτηριστικα ουκ ολιγες ..
Αυτο που λεμε παντα ομως θα το πουμε για ακομη μια φορα .
Ο καθενας μας δεν ειναι υπευθυνος να απολογειται σε ξενους ουτε να προσπαθησει να τους πεισει ..
Σας παραθετο ενα πολυ ουσιαστικο κειμενο απο το υγεια .gr το οποιο μπορει να βοηθησει ολους εσας που δέχεστε αρνητικη κριτικη απο ελαττωματικους ανθρωπους ωστε να νιωθετε πολυ καλα με τον εαυτο σας και απλα να προχωράτε σε αυτο που κανατε και νιωθετε πολυ ομορφα
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν σχολιάζουν κανένα
Οι λέξεις πονούν μόνο όταν προέρχονται από άτομα που είναι σημαντικά για μας και ανάλογα με το τι και πώς θα το πουν.
οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν σχολιάζουν κανένα
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν σχολιάζουν κανένα! Αντί να ασχολείστε με την κριτική των άλλων ή τον σχολιασμό των άλλων, αφιερώστε το χρόνο σας βελτιώνοντας τον εαυτό σας και τον περίγυρό σας.
“Το άτομο που αφιερώνει χρόνο για να βελτιώσει τον εαυτό του δεν έχει χρόνο για να σχολιάσει τους άλλους” – Μαρία Τερέζα της Καλκούτα.
Στη ζωή υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι πολύ εξαντλητικά όπως το να ακούμε κάποιον να σχολιάζει διαρκώς τους άλλους. Όχι μόνο δεν μας αφήνει να ζήσουμε ελεύθεροι αλλά μας φυλακίζει σε μια παγίδα αρνητικής συμπεριφοράς και μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα.
Εσείς είστε ευτυχισμένοι άνθρωποι;
Οι πράξεις και τα λόγια των αδιάκριτων θα σας κουράσουν και θα καταστρέψουν το μυαλό σας.
Όταν λοιπόν αντιμετωπίζετε μια τέτοια κατάσταση έχετε δυο επιλογές: να απομακρυνθείτε ή να προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε.
Και όπως επισημαίνουμε στην αρχή του άρθρου: δεν υπάρχουν πιο συναισθηματικά και ζωτικά αδύναμοι άνθρωποι από εκείνους που αφιερώνουν το χρόνο τους σχολιάζοντας τους άλλους.
Με αυτή την έννοια, δεν υπάρχει κάτι πολυτιμότερο από μια ήρεμη ζωή και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει πάντα να προστατεύετε το φυσικό και ψυχολογικό σας χώρο. Η καρδιά σας δεν πρέπει να επηρεάζεται από καμία μη δημιουργική κριτική. Οι λέξεις πονούν μόνο όταν προέρχονται από άτομα που είναι σημαντικά για μας και ανάλογα με το τι και πώς θα το πουν.
ευτυχισμένοι άνθρωποι
Αυτά που πιστεύουν οι άλλοι για σας είναι η δική τους πραγματικότητα, όχι η δική σας.
“Αυτά που λένε οι άλλοι για σας είναι η δική τους πραγματικότητα και όχι η δική σας. Ξέρουν το όνομά σας άλλα όχι και την ιστορία σας. Δεν έχουν ζήσει αυτά που έχετε ζήσει εσείς και δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη θέση σας. Το μόνο που ξέρουν για σας είναι αυτά που τους έχετε πει ή ό,τι διαισθάνονται αλλά στην ουσία δεν ξέρουν τι έχετε περάσει.”
Ορισμένοι άνθρωποι, οι λεγόμενοι “καλοθελητές” ή αυτοί που χωρίς να θέλουν να σας επικρίνουν, λένε τη γνώμη τους σε κάθε περίπτωση χωρίς να τους το ζητήσετε. Στόχος τους με αυτή την έμμεση κριτική που ασκούν είναι να κάνουν κακό, να περιφρονήσουν κάποιον ή κάτι και να απολαύσουν τις ανησυχίες των άλλων.
Στην πραγματικότητα, άνθρωποι σαν αυτούς έχουν τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση που δεν μπορούν να αποδεχτούν τον εαυτό τους ή τους άλλους. Αυτό εξηγεί το λόγο για τον οποίο κρίνουν και βάζουν ταμπέλες στους άλλους καθώς μόνο αυτό αντικατοπτρίζει τι πραγματικά αισθάνονται. Αυτό δείχνει πώς προστατεύουν τις δικές τους συναισθηματικές μάχες εις βάρος των άλλων.
Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ποιες σχέσεις καταστρέφουν την ερωτική σας σχέση
Ακόμη και αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαβάσουμε τις σκέψεις των άλλων, δεν μπορούμε. Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κάποιος τι σκέφτεστε πόσο μάλλον τη ζωή, τα αισθήματα ή τα προβλήματά σας.
Επομένως, δεν χρειάζεται να δίνετε τόση σημασία σε αυτά που λένε οι άλλοι για σας. Οι λέξεις τους προέρχονται από μια απατηλή πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει μέσα στο μυαλό τους, προσπαθώντας να μάθουν τα πάντα.
“Οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο είναι εκείνοι που ανησυχούν υπερβολικά πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι”.
ευτυχισμένοι άνθρωποι καρδια
Να είστε δυνατοί όταν αντιμετωπίζετε την κριτική των άλλων και γίνετε ευτυχισμένοι άνθρωποι
“Χρησιμοποίησα κάθε πέτρα που έριξαν πάνω μου για να αντλήσω τη δύναμή μου” Elvira Sastre.
Αν σκέφτεστε συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο σας σχολιάζουν οι άλλοι, βλάπτετε την ευεξία και τη συναισθηματική ισορροπία σας. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλύτερο να αφιερώνετε το χρόνο σας για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και τον περίγυρό σας.
Η δουλειά σας δεν είναι να κρίνετε τους άλλους ή να δέχεστε κριτικές αλλά να νοιάζεστε για το πώς μπορείτε να διορθώσετε τα δικά σας λάθη μέχρι να φτάσετε σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο ευεξίας. Αν ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, θα βγείτε κερδισμένοι και θα αποκτήσετε ειλικρίνεια, σεβασμό, ταπεινότητα, γενναιοδωρία και τιμή.
Δεν μπορείτε να είστε τέλειοι αλλά είναι σημαντικό να διατηρείτε μια στάση συνεχούς βελτίωσης του εαυτού σας. Αυτό θα σας προσφέρει τη δυνατότητα να ζείτε τη ζωή χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς εκβιασμούς και χωρίς να εξαρτάστε συναισθηματικά από τους άλλους.
ευτυχισμένοι άνθρωποι
Θεραπεύστε τα κομμάτια που έχουν υποστεί ζημιά, γίνετε ευτυχισμένοι άνθρωποι
“Μη δίνετε σημασία στα πράγματα που κάνουν ή έχουν σταματήσει να κάνουν οι άλλοι.
Δώστε προσοχή σε αυτά που κάνετε ή έχετε σταματήσει να κάνετε εσείς” Βούδας.
Για να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε τις συναισθηματικές πληγές που προκαλούν οι κριτικές, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσετε ότι ο καθένας είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Έχοντας αυτό υπόψη μας, το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αισθανόμαστε και να σκεφτόμαστε χωρίς να μας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Μπορείτε να γίνετε ευτυχισμένοι άνθρωποι!
Άλλοι άνθρωποι είναι εκείνοι που κρίνουν και σχολιάζουν, όχι εσείς. Η μη δημιουργική κριτική φέρει το συναισθηματικό κενό που υπάρχει μέσα στο άτομο που έχει ασκήσει αυτή την κριτική. Συνεπώς, αν αυτό το άτομο δεν σας αφήνει να αναπτυχθείτε συναισθηματικά τότε καλό είναι να απομακρυνθείτε από αυτό.
Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε την αρνητική κριτική των γύρω σας.
Αλλά πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη συναισθηματική βλάβη που προκαλεί η κριτική; Ας σκεφτούμε λίγο τα εξής:
Δίνοντας σημασία σε αυτά που σκέφτονται ή λένε οι άλλοι για μας, καταλήγουμε να γινόμαστε κάποιοι που δεν είμαστε. Ικανοποιώντας τους άλλους θα χάσετε την ταυτότητά σας το οποίο φυσικά δεν είναι καθόλου υγιές.
Είστε καλή μητέρα; Είστε πετυχημένοι; Έξυπνοι, καλοί στη δουλειά σας; Είστε άνθρωποι συμπαθείς; Πρέπει να συνειδητοποιήσετε πόση ενέργεια σπαταλάτε όταν ανησυχείτε για το πώς σκέφτονται οι άλλοι για σας.
Αν και μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε ότι όλοι ασχολούνται μαζί σας, η αλήθεια είναι πως ό,τι κάνετε ή έχετε σταματήσει να κάνετε δεν έχει και τόση σημασία γι’ αυτούς. Οι άλλοι άνθρωποι σας σκέφτονται πολύ λιγότερο απ’ ό,τι νομίζετε.
Ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή πώς το κάνετε, πάντα θα υπάρχει κάποιος να το σχολιάσει ή να το κατακρίνει. Προσπαθήστε να ζείτε και να ενεργείτε όπως σας βολεύει. Να είστε φυσικοί και να ξέρετε ότι ο μόνος τρόπος για να νιώθετε όμορφα με τον εαυτό σας είναι να κάνετε κάθε στιγμή αυτό που αισθάνεστε.
“Μην περιμένετε οι άλλοι να κατανοήσουν το δρόμο σας και ειδικά αν δεν τον έχουν πορευτεί ποτέ”. Εσείς είστε ευτυχισμένοι άνθρωποι;
Τωρα τι ειναι ευτυχια και τι θεωρει ο καθενας ευτυχια στην ζωη του ειναι αλλο κομματι θα τα πουμε παρακατω
14-04-2024, 12:08 #101
14-04-2024, 16:59 #102MarilouGuestΧαχαχα
Είστε απίστευτοι..
Βρε σεις κρατήστε τα προσχήματα τουλάχιστον...
Μπαίνεις υποτίθεται σαν νέο μέλος σε ένα φόρουμ και κατευθείαν μιλάς θαρρείς και μας ξέρεις;
Αχ ήθελα να ήξερα τι νοημα εχει η ζωή σας κάνοντας δίπλα και τριπλά προφίλ..
Αντε μέχρι να σε ανακαλύψουν πάλι να σε μπαναρπυν βγάλε την χολή που έχεις μέσα σου αλλιώς θα σε πνίξει εσένα τον -την ιδι@
Το επόμενο προφίλ γράψε για ξεκάρφωμα άσχετα θέματα και μετά να απαντάς έτσι, αλλιώς κάνεις μπαμ χαχα
Έφυγε ο Αλεχ100 ήρθες ...και σε αυτό γραφικοί γίνεστε...
14-04-2024, 17:08 #103
Marilou ολοσωστα τα λες ολα η κυκνος ειν ατομο που ποτε δε θα σε πειραξει ειν διακριτικη ηρεμη ζητα συμβουλες κι φιλικη κουβεντα για αυτα οπου περνα . την εκτιμω σα ανθρωπο ποτε δε με πειραξε χαιρομαι αν καμια φορα τη βοηθω με τα λεγομενα μου οταν ζηταει συμβουλες κι παρεακι . ολα οσα ειπες ειν ολοσωστα για το θεμα φιλια κι εγω αυτο ειδα φιλιες δε υπαρχουν εγω δε εχω κανεναν φιλο μονον γνωστους αδιαφορους ανθρωπους γυρω μου . το ατομο αυτο με το νικ Mixedgirl γιατι μιλαει για μενα ετσι το πειραξα ?? οσο για τους ανθρωπους που λενε οτι η Marilou ειναι ατομο πονηρο υπουλο που θελει υποχθονια να κανει κατι ας βρουν αποδειξεις οτι ειναι ετσι τα πραγματα κι μετα ας κυνηγήσουν σωστα και νόμιμα τον οποιον διποτε θεωρουν οτι δε ειναι σωστο ατομο . ετσι τωρα να λενε διαφορα απλα πεφτουν στο κενο κι δε εχουν βαση κανει μπαμ οτι υπάρχει καχυποψία απλα . οταν κατηγορούμε καποιον πρεπει παντα με στοιχεια κι αποδειξεις να το κανουμε .
14-04-2024, 17:24 #104
14-04-2024, 18:21 #105MarilouGuestΔεν ξερω κοριτσι μου ειναι παλιο μελος οποτε μαλλον σε γνωριζει ,εκτιμώ βαση γραφης και συμμετοχης σε ποστ ειναι το μπισκοτο ,αυτη που ηθελε να μην συμμετεχει στην ερευνα μου αλλα παλι εδω ειναι χαχα....
δεν ξερω πλεον εδω μεσα τι να πω ,ολοι ξερουν για ολους και ολοι μπαναροντε ζητουν διαγραφη και μετα ξανα επιστρεφουν να ξανκανουν το ιδιο ..βγαλε ακρη εγω αρνουμε να συμμετεχω σε ολη αυτη την αρρωστια του φορουμ πλεον ..
Αν θες να τον ρωτησεις και να δεις γιατι σου τα λεει αυτα καντω δεν θα σου πω εγω ποτε δημοσια με ποιον να μιλας ή να επηρεάζεσαι απο την δικη μου γνωμη ..
Υποτιμω την νοημοσυνη σου ετσι ,εφοσον ενηλικες ειμαστε ολοι και μπορουμε να αποφασισουμε μονοι μας με ποιους θα μιλαμε και με ποιους οχι ..
Αλλωστε οι συμπεριφορες " κατσε να της πω να μην σου μιλαει γιατι εγω εχω θεμα" ειναι συμπεριφορες νηπιαγωγειου ή σε αντιθετη περιπτωση οταν μιλαμε για ενηλικες ,ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ κακοβουλες συμπεριφορες ..
Ποσες φορες εχουν ανοιχτει θεματα εδω μεσα για χειριστικους ανθρωπους που τα θυματα τους μας ζητουν συμβουλες γιατι καποιος κοντινο τους προσωπο τους λεει τι θα κανουν με ποιους θα μιλησουν κ.α ...
Μακρυα λοιπον απο χειριστικους ανθρωπους που θα σου υποδειχνουν τι θες να κανεις εσυ στην δικη σου ζωη ..ουτε χαζη εισαι ουτε ανηλικη ...καποιοι ετσι μεγαλωσαν και οσο και να κατηγορουν τους γονεις τους τα ιδια κανουν σαν ενηλικες ..
η θυματοποιηση που λεγαμε μας ξαναχτυπα την πορτα ...κριμα που εκλεια την εργασια το θεμα αυτο εχει πολυ ψωμι και αποδικνυει τελικα ποιος θελει να θυματοποιειται και ποιος θελει να προχωρα στη ζωη του
Μετα ειδικα και απο τοσες γυναικοκτονιες ή αποπειρες γυναικων εναντιων αλλων γυναικων που βλεπουμε στην σημερινη ακρως δυσλειτουργικη κοινωνια μας ειναι να ακους για ττεοιες συμπεριφορες και να φευγεις μιλια μακρυα ..ουτε καλημερα ..Η κοινωνια μας πλεον νοσει και ποτε δεν ξερεις ποιον εχεις απεναντι σου ...προσεχε λοιπον ακομα και εδω μεσα ,ειδικα εδω μεσα πλεον ...
Αυτα απο εμενα καλο υπολοιπο και προσοχη στις συναναστροφες σας απο εδω μεσαLast edited by Marilou; 14-04-2024 at 18:41.