Τι σκεφτεστε (μερος τριτο) - Page 220
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 220 of 355 FirstFirst ... 120170210218219220221222230270320 ... LastLast
Results 3,286 to 3,300 of 5311
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Ποιος μίλησε για σχιζοφρένεια καιφρενοκομεία?
    Μάλλον έχετε πρόβλημα κατανόησης λόγου.
    Δεν υπήρχαν φάρμακα πριν από 50 χρόνια...Τους δίναν λάβδανο και μορφίνη για ηρεμιστικά.
    ειδικά στην Ελλάδα την δεκαετία του 90 άρχισαν να γίνονται ευρέως διαδεδομένα τα ψυχοφάρμακα.
    Στο χωρίο του πατέρα μου την δεκαετία του 60 κανένας δεν είχε ψυχιατρικές διαταραχές εκτός από τον τρελό του χωριού που και αυτός ζουσε μια σχετικά φυσιολογική ζωή.
    Και ο Βιζυηνός πέθανε σε ψυχιατρείο γιατι δεν υπήρχαν φάρμακα.
    Αλλά αυτά είναι ακραίες περιπτώσεις.
    μαλλον εχεις εσυ προβλημα κατανοησης της πραγματικοτητας...
    οι ψυχικες ασθενειες στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι κληρονομικες...
    ουτε τεμπεληδες τις παθαινουν, ουτε αναποφασιστοι...
    το 50 και το 60 στην ελλαδα, δεν την παλευανε καλα, επειδη ηταν μαγκες ενω οι σημερινοι, φλουφληδες.
    απλα, δεν την παλευανε καθολου...
    οι ψυχικα ασθενεις, οσοι δεν ηταν σε ψυχιατρεια να τους κανουν ηλεκτροσοκ για να ηρεμησουν, ηταν φυλακισμενοι σε σπιτια και σε υπογεια, οχι μονο για να ειναι ησυχοι, αλλα και για να μην ξεφτιλιζουν την οικογενεια...

στο χωρίο του πατερα σου, δεν βλεπατε ανθρωπους με ψυχικες διαταραχες, γιατι αυτους που ειχαν πολυ σοβαρες με ασχημες συμπεριφορες τους ειχανε κρυμμενους, ή τους καναμε εξορκισμους κι αυτοι που θελανε να πεθανουν καθε μερα που ζουσαν, δεν τους ξεχωριζανε, γιατι δεν το γραφανε στο κουτελο... πολλες φορες ουτε οι ιδιοι το ξερανε, γιατι εκτος απο φαρμακα δεν υπηρχαν και πολλοι ψυχιατροι, τοτε στην ελλαδα. αυτοι ξερανε οτι ηταν δυστυχισμενοι ομως. το οτι δεν υπηρχε καποιος να τους διαγνωσει, δεν τους εκανε υγιεις.
    ουτε η αποφασιστικοτητα και η ενεργητικοτητα τους τους εκανε υγιεις...

ακομα θυμαμαι στην επαρχια που γεννηθηκαν οι γονεις μου, που δεν ειναι καν χωριο, αλλα επαρχιακη πολη, ο ψυχικα ασθενης της γειτονιας, ηταν ο "τρελλος του χωριου". τον κυνηγουσαν τα παιδια και για διασκεδαση, του πετουσαν πετρες..

αν εισαι τοσο ασχετος, ρωτα κανεναν που ξερει περισσοτερα τουλαχιστον. μην λες τετοιες ανιστορητες σαχλαμαρες εδω μεσα σε ανθρωπους που παλευουν καθε μερα για να ζησουν στοιχειωδως καλα και αλλους που οφειλουν στην προοδο της ιατρικης το οτι ζουν λειτουργικοι και με αξιοπρεπεια , οταν σε αλλες εποχες θα ηταν καπου δεμενοι..

Senior Member
    Δεν γίνεται να μην κάνεις τίποτα στην ζωή σου και να είσαι ψυχικά υγιής.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    μαλλον εχεις εσυ προβλημα κατανοησης της πραγματικοτητας...
    οι ψυχικες ασθενειες στην συντριπτικη πλειοψηφια τους ειναι κληρονομικες...
    ουτε τεμπεληδες τις παθαινουν, ουτε αναποφασιστοι...
    το 50 και το 60 στην ελλαδα, δεν την παλευανε καλα, επειδη ηταν μαγκες ενω οι σημερινοι, φλουφληδες.
    απλα, δεν την παλευανε καθολου...
    οι ψυχικα ασθενεις, οσοι δεν ηταν σε ψυχιατρεια να τους κανουν ηλεκτροσοκ για να ηρεμησουν, ηταν φυλακισμενοι σε σπιτια και σε υπογεια, οχι μονο για να ειναι ησυχοι, αλλα και για να μην ξεφτιλιζουν την οικογενεια...

στο χωρίο του πατερα σου, δεν βλεπατε ανθρωπους με ψυχικες διαταραχες, γιατι αυτους που ειχαν πολυ σοβαρες με ασχημες συμπεριφορες τους ειχανε κρυμμενους, ή τους καναμε εξορκισμους κι αυτοι που θελανε να πεθανουν καθε μερα που ζουσαν, δεν τους ξεχωριζανε, γιατι δεν το γραφανε στο κουτελο... πολλες φορες ουτε οι ιδιοι το ξερανε, γιατι εκτος απο φαρμακα δεν υπηρχαν και πολλοι ψυχιατροι, τοτε στην ελλαδα. αυτοι ξερανε οτι ηταν δυστυχισμενοι ομως. το οτι δεν υπηρχε καποιος να τους διαγνωσει, δεν τους εκανε υγιεις.
    ουτε η αποφασιστικοτητα και η ενεργητικοτητα τους τους εκανε υγιεις...

ακομα θυμαμαι στην επαρχια που γεννηθηκαν οι γονεις μου, που δεν ειναι καν χωριο, αλλα επαρχιακη πολη, ο ψυχικα ασθενης της γειτονιας, ηταν ο "τρελλος του χωριου". τον κυνηγουσαν τα παιδια και για διασκεδαση, του πετουσαν πετρες..

αν εισαι τοσο ασχετος, ρωτα κανεναν που ξερει περισσοτερα τουλαχιστον. μην λες τετοιες ανιστορητες σαχλαμαρες εδω μεσα σε ανθρωπους που παλευουν καθε μερα για να ζησουν στοιχειωδως καλα και αλλους που οφειλουν στην προοδο της ιατρικης το οτι ζουν λειτουργικοι και με αξιοπρεπεια , οταν σε αλλες εποχες θα ηταν καπου δεμενοι..
    Εκτος τόπου και χρόνου για ακόμη μια φορά Ρεμεντυ.
    Η κληρονομικότητα στις ψυχικές παθήσεις είναι 10%.
    Δες τα στατιστικά πρώτα και μετά τοποθετήσου για να μην εκτίθεσαι ή ρώτα κανέναν γιατρό!
    Αναφέρεστε για ακόμη μια φορά σε περιστατικά βαριάς ψυχασθένειας τα οποία ακόμα και σήμερα χρήζουν νοσηλέιας,τα οποία δεν αφορούν το 99% το ψυχικών ασθενειών.
    Επίσης μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί κάθε χρόνο αυξάνονται οι διαγνώσεις κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών ενω εχουν βγει εδώ και 30 χρόνια αντικαταθλιπτικά?
    Οταν βγήκαν τα αντιβιωτικά εξαφανίστηκαν τα λοιμώδη νοσήματα όπως φυματίωση, σύφιλη και λέπρα...
    Γιατί δεν εξαφανίζονται και οι ψυχικές παθήσεις αλλά αυξάνονται?

Senior Member

Senior Member
    Εκτος τόπου και χρόνου για ακόμη μια φορά Ρεμεντυ.
    Η κληρονομικότητα στις ψυχικές παθήσεις είναι 10%.
    Δες τα στατιστικά πρώτα και μετά τοποθετήσου για να μην εκτίθεσαι ή ρώτα κανέναν γιατρό!
    Αναφέρεστε για ακόμη μια φορά σε περιστατικά βαριάς ψυχασθένειας τα οποία ακόμα και σήμερα χρήζουν νοσηλέιας,τα οποία δεν αφορούν το 99% το ψυχικών ασθενειών.
    Επίσης μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί κάθε χρόνο αυξάνονται οι διαγνώσεις κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών ενω εχουν βγει εδώ και 30 χρόνια αντικαταθλιπτικά?
    Οταν βγήκαν τα αντιβιωτικά εξαφανίστηκαν τα λοιμώδη νοσήματα όπως φυματίωση, σύφιλη και λέπρα...
    Γιατί δεν εξαφανίζονται και οι ψυχικές παθήσεις αλλά αυξάνονται?
    ολο βλακειες λες, οπως παντα..
    η κληρονομικοτητα στις ψυχικες ασθενειες και διαταραχες ειναι απο 35 μεχρι 80 %, αναλογα με την παθηση και τις συνθηκες... περιλαμβανεται και η βαρια καταθλιψη δεπυ, αυτισμος κλπ, οχι μονο οι ψυχωσεις...
    ειναι γνωστο οτι θεωρουνται πολυπαραγοντικες ασθενειες, αλλα η γονιδιακη επιβαρυνση ειναι καταλυτικη...
    στις συνθηκες περιλαμβανεται ΚΥΡΙΩΣ το περιβαλλον, οικογενειακο κλπ και τα γεγονοτα της ζωης και οχι οι ανοησιες που λες περι αυτενεργειας, ενεργητικοτητας η παθητικοτητας του ατομου...
    εισαι ασχετος και εχεις και κακη αντιληψη ..

Senior Member
    Εγώ πάντως παίρνω 3 αντικαταθλιπτικά και ακόμα καλά δεν είμαι...χαχαχα
    Και όσο δεν αλλάζω τον τρόπο ζωής δεν πρόκειται και ποτέ να γίνω.
    Αυτό πρέπει να το χωνέψουμε.

Senior Member
    νους υγιης εν σώματι υγιές ξερωγώ.
    οι διαγνώσεις ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ γιατί οι ανθρώποι ΖΗΤΑΝΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ.
    σε ένα ποντκαστ άκουσα έναν ειδικό να λέει πως άτομα με ΙΔΨ τους παίρνει ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ χρόνια πολλές φορές να πάνε στο γιατρό, χάνουν δηλαδή χρόνο από τη ζωή τους, επειδή ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ή απλά υπάρχει το λεγόμενο enabling στο περιβάλλον τους .

η κατάθλιψη έχει πολλά από πίσω. πολλές φορές δεν είναι βιολογικό μόνο -σεροτονίνη κλππ- πολλές φορές είναι.
    στο σάιτ του φόρουμ αυτού σίγουρα θα υπάρχει θεματολογία αναφορικά με το ζήτημα προέλευσης της κατάθλιψης ειδικά.
    αυτά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    νους υγιης εν σώματι υγιές ξερωγώ.
    οι διαγνώσεις ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ γιατί οι ανθρώποι ΖΗΤΑΝΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ.
    .
    Ναι,αλλά γιατί ζητάνε βοήθεια από ειδικο?...Γιατί αρρώστησαν από τον τρόπο ζωής τους.
    Είναι τυχαίο που άνθρωποι που μένουν χωρίς δουλειά αρρωσταίνουν και τρέχουν στους ψυχιάτρους για να πάρουν φάρμακα?
    Εγω όλα τα καταθλιπτικά επεισόδιαπου πέρασα ήταν σε περιόδους που είχα αποσυρθεί και δεν έκανα τίποτα...Οσο ήμουν δραστήριος και ζούσα,ήμουν προστατευμένος.

Senior Member
    Ναι,αλλά γιατί ζητάνε βοήθεια από ειδικο?...Γιατί αρρώστησαν από τον τρόπο ζωής τους.
    Είναι τυχαίο που άνθρωποι που μένουν χωρίς δουλειά αρρωσταίνουν και τρέχουν στους ψυχιάτρους για να πάρουν φάρμακα?
    Εγω όλα τα καταθλιπτικά επεισόδια που πέρασα ήταν σε περιόδους που είχα αποσυρθεί και δεν έκανα τίποτα...Οσο ήμουν δραστήριος και ζούσα,ήμουν προστατευμένος.
    εχεις σκεφτει ποτε, οτι αλλαζει ο τροπος ζωης τους ΕΠΕΙΔΗ ειναι αρρωστοι και οχι το αντιθετο;;
    νομιζεις οτι η καταθλιψη ξεκιναει οταν δεν μπορεις να σηκωθεις απ το κρεβατι;; οχι, ξεκιναει νωριτερα, οταν εισαι ακομα λειτουργικος...
    αν εχεις καταθλιψη κι εχεις συνερθει, μπορει ενα δυσκολο γεγονος να την πυροδοτησει. αυτο δεν σημαινει οτι την επαθες επειδη δεν εισαι αρκετα κινητικος η ενεργητικος...
    σιγουρα το να κινητοποιεισαι ΑΝ μπορεις, ΑΝ εχεις καταθλιψη, ειναι πολυ βοηθητικο στο να εισαι λειτουργικος. δεν ειναι θεραπεια ομως..

Senior Member
    επισης (να τα λεμε κι αυτα), δεν νομιζω οτι παιρνεις ενα χαπι και λυνεται το προβλημα, αν μιλαμε για καταθλιψη. θεωρω οτι χρειαζεται και ψυχοθεραπεια και προσπαθεια.

Senior Member
    Συμφωνώ με user kai Remedy.
    Υοco Choco τα έχεις όλα διαστρεβλωμένα στο μυαλό σου.

User

Quote Originally Posted by user View Post

στο τελευταιο μήνυμα Χάρλεϋ με περιγράφεις.
    XΑΧΑΧΑ
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ κοριτσάρα μου! Αναπηρία δεν έχουμε; Ε σπίτι μας λένε να καθόμαστε

Senior Member
    Αυτό τι είναι τώρα από παπά ή ιερωμένο ή κάποιον της εκκλησίας αν κρίνω από τις περισπωμένες, τα πνεύματα και τους τόνους στη γραφή. Και θα κάτσω να ακούσω τώρα τι λένε μη ειδικοί πάνω σε θέματα ιατρικής επιστήμης.

Senior Member
    Καλημέρα σε όλους και όλες τους αγαπητούς/ες!
    Last edited by HarleyQuinn; 04-08-2024 at 11:38.

Senior Member
    Επαναλαμβάνω...Δεν γίνεται να μην ασχολείσαι με κάτι δημιουργικό στην ζωή σου,να μην έχεις κοινωνική ζωή,να μην ασχολείσαι με δραστηριότητες και ενδιαφέροντα και να περιμένεις να μην αρρωστήσεις...Το ξεχνάμε αυτό!
    Εγώ τα γράφω ως παθών και όχι ως ειδικός του καναπέ όπως εσείς..Ως κάποιος που έχει πάρει το 90% των ψυχοφαρμακων που κυκλοφορούν στα φαρμακεία...
    Ως κάποιος που έχει επισκεφθεί όλες τις ψυχιατρικές κλινικές των δημόσιιν νοσοκομείων της Αθήνας,και έχει συναναστραφεί ψυχίατρους και ψυχικά πάσχοντες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εχεις σκεφτει ποτε, οτι αλλαζει ο τροπος ζωης τους ΕΠΕΙΔΗ ειναι αρρωστοι και οχι το αντιθετο;;
    νομιζεις οτι η καταθλιψη ξεκιναει οταν δεν μπορεις να σηκωθεις απ το κρεβατι;; οχι, ξεκιναει νωριτερα, οταν εισαι ακομα λειτουργικος...
    αν εχεις καταθλιψη κι εχεις συνερθει, μπορει ενα δυσκολο γεγονος να την πυροδοτησει. αυτο δεν σημαινει οτι την επαθες επειδη δεν εισαι αρκετα κινητικος η ενεργητικος...
    σιγουρα το να κινητοποιεισαι ΑΝ μπορεις, ΑΝ εχεις καταθλιψη, ειναι πολυ βοηθητικο στο να εισαι λειτουργικος. δεν ειναι θεραπεια ομως..
    Η κατάθλιψη,οι κρίσεις πανικού,οι ιδεοψυχαναγκασμοί,οι εθισμοί, δεν είναι αρρωστιες που σου πέφτουν ως κατάρα από τον ουρανό.
    Είναι αρρώστιες που τις καλλιεργείς ασυνείδητα με την συμπεριφορά σου πολύ καιρό πριν από την εμφάνιση του πρώτου συμπτώματος.