Φοβος ψύχωσης με τρομαζει
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

Φοβος ψύχωσης με τρομαζει

Όπως έχω πει και σε άλλα ποστ πάσχω πολλά χρόνια με ιδψ και παίρνω φαρμακευτική αγωγή.καυε φορά το μυαλό βρίσκει το χειρότερο σενάριο και κολλάει.λοιπον τώρα μου έχει κολλήσει ότι μπορεί να βλάψω κάποιον ενώ εννοείται δεν το θέλω.αλλα το χειρότερο είναι ότι φαντάζομαι πως τον βλέπω ενώ είμαι μακριά από αυτόν και μόνο που το σκέφτομαι.ας πούμε νομίζω πως βλάπτω τον μπαμπά μου ενώ βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά και σκέφτομαι εκείνη την ώρα ότι πονάει σαν να το κάνω στ αλήθεια.ο ψυχίατρος μου επιμένει ότι είναι ιδψ.τι κουλό είναι πάλι αυτό που με βρήκε.σας έχει τύχει;να νομιζεται πχ ότι χαστουκιζετε κάποιον και να νιώθετε ότι γίνεται στα αλήθεια ενώ είναι χιλιόμετρα μακριά και να αγχώνεσαι για αυτό...

Κάπου διάβασα ότι αυτό λέγεται σύμπτυξη πράξης σκέψεις.οποιος μπορεί παρακαλώ ας βοηθήσει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Litsa198523 View Post
    Όπως έχω πει και σε άλλα ποστ πάσχω πολλά χρόνια με ιδψ και παίρνω φαρμακευτική αγωγή.καυε φορά το μυαλό βρίσκει το χειρότερο σενάριο και κολλάει.λοιπον τώρα μου έχει κολλήσει ότι μπορεί να βλάψω κάποιον ενώ εννοείται δεν το θέλω.αλλα το χειρότερο είναι ότι φαντάζομαι πως τον βλέπω ενώ είμαι μακριά από αυτόν και μόνο που το σκέφτομαι.ας πούμε νομίζω πως βλάπτω τον μπαμπά μου ενώ βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά και σκέφτομαι εκείνη την ώρα ότι πονάει σαν να το κάνω στ αλήθεια.ο ψυχίατρος μου επιμένει ότι είναι ιδψ.τι κουλό είναι πάλι αυτό που με βρήκε.σας έχει τύχει;να νομιζεται πχ ότι χαστουκιζετε κάποιον και να νιώθετε ότι γίνεται στα αλήθεια ενώ είναι χιλιόμετρα μακριά και να αγχώνεσαι για αυτό...
    Ο ψυχίατρος σου έχει αναφέρει ποτέ την αιτία της ΙΔΨ; Δηλαδή, από τι προκαλείται; Νομίζω στο υπερβολικό άγχος οφείλεται.

Τρομερό ανχος για τα πάντα.απο 17 χρόνων παλεύω με κρίσεις πανικού θανατοφοβια και ιδψ.απλα τώρα μου λέει μετά από τόσα χρόνια πρέπει να μην στηρίζομαι μόνο στα φάρμακα να προσπαθώ κι εγώ να βάζω τη λογική μου.

Senior Member
    Τρομερό ανχος για τα πάντα.απο 17 χρόνων παλεύω με κρίσεις πανικού θανατοφοβια και ιδψ.απλα τώρα μου λέει μετά από τόσα χρόνια πρέπει να μην στηρίζομαι μόνο στα φάρμακα να προσπαθώ κι εγώ να βάζω τη λογική μου.
    καλά σου λέει, τα φάρμακα από μόνα τους δε μπορούν να κάνουν όλη τη δουλειά πρέπει να συζητήσετε να βρείτε τρόπους και τεχνάσματα για το πως θα τις περιορίσεις σιγά σιγά και πως θα τις σταματάς εσύ...κάνε κουράγιο και προσπάθησε να είσαι ψύχραιμη και δυνατή δε θα φύγουν σε μια μέρα, δώσε χρόνο στον εαυτό σου και προσπάθησε κάθε μέρα να είναι και λιγότερες

Senior Member
    Τι αγωγη σου εδωσε; Αν θελεις να μοιραστεις αυτην την πληροφορια... Απλα για να παρεις feedback απο άλλους. Εχεις διαγνωστει μηπως και με χρόνια γενικευμενη αγχωδη διαταραχη, πλην της ΙΔΨ διαταραχης;

Member
    Καλησπέρα Λίτσα! Εχω ακριβώς την ίδια ιδεοληψία εδω και δεκαεφτά χρόνια και σε διαβεβαιώνω πως δεν εχει γίνει ψύχωση.. Αυτό που παραμένει, ειναι το συναίσθημα τρόμου και στεναχώριας καθε φορά που έρχεται αυτή η σκέψη, ίσως μόνο αλλάζει η ένταση ανάλογα με το πώς είμαι ψυχολογικά εκείνη την περίοδο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που περνάς, το ξέρω πολύ καλά γιατί και σε εμένα εστιάζει στα άτομα που αγαπώ και πατάει παντα πανω στα πιο ευαίσθητα μου σημεία και πεποιθήσεις. Δεν είσαι μόνη σου!