Results 1,231 to 1,245 of 1317
Thread: Η θεούσα της διπλανής πόρτας
-
15-01-2025, 12:43 #1231
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Είναι στιγμές, που όσο νηφάλιος κι αν θες να παραμείνεις, εν τούτοις δεν σ’ αφήνουν ν’ «αγιάσεις». Όταν το θράσος, τεντώνει στα άκρα την μέση ανθρώπινη ανοχή, δεν μπορείς να παραμένεις απαθής. Όταν αυτοί που πουλάνε «αγάπη» στο «ποίμνιο», όπως οι ρασοφόροι ψυχοσώστες, είναι ικανοί να εκμεταλλευτούν την τυχόν ανθρώπινη αδυναμία, προϊόν θρησκευτικού ψυχαναγκασμού, με σκοπό να τούς χειραγωγήσουν, δεν μπορείς να προσποιείσαι πως δεν είδες ή δεν άκουσες, ή δεν «κατάλαβες».
Εν ολίγοις, είναι στιγμές, που θέλεις να βουτήξεις μερικά ρασοφόρα καθίκια και να τα κρεμάσεις ανάποδα απ’ τ’ ατροφικά αρχίδια τους στο πλησιέστερο καμπαναριό…
Αποκωδικοποίηση:
Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης. Ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης ή Πενταπόλεως (1846-1920), είναι ένας από τούς αναρίθμητους «αγίους» τής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που όχι μόνο ο βίος του δεν δικαιολογεί τέτοιον τίτλο, αλλά θα έπρεπε να αποτελεί και παράδειγμα προς αποφυγήν για το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Αυτή η «άγια» λέρα (κατά κόσμον, Αναστάσιος Κεφαλάς), εκτός από τις «ιερές» δολοπλοκίες στην οποίες εμπλέκονταν, ήταν αναμεμειγμένος και σε σκάνδαλα ηθικής φύσεως, γι’ αυτό και καθαιρέθηκε κι εκδιώχθηκε από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στο οποίο «μεγαλουργούσε».
Μετακομίζοντας στην Ελλάδα, ο «άγιος» δεν ξέχασε τις παλιές, «καλές» συνήθειες. Το 1918, σε ηλικία 72 ετών, οδηγήθηκε στην Δικαιοσύνη, με την κατηγορία τής ασέλγειας και τής ανηθικότητας, μετά από καταγγελία μητέρας νεαρής μοναχής, η οποία μόναζε στο μαναστήρι που είχε ιδρύσει ο «άγιος» στην Αίγινα. Ο ανακριτής Πειραιά, ο οποίος εξέταζε την υπόθεση, συμπτωματικά πέθανε λίγο αργότερα από καρκίνο.
Ο θάνατος τού δικαστή, ερμηνεύτηκε (όπως ήταν φυσικό) από τούς σαπιοκοιλιάδες κληρικούς, ως θεία τιμωρία για την «άδικη» κατηγορία και δίκη, τού διακορευτή «αγίου» (τού οποίου η «αγιοσύνη» επισημοποιήθηκε μόλις το 1999 και τιμάται πλέον στις 9 Νοεμβρίου). Βεβαίως, το ότι και ο ίδιος ο «άγιος», πέθανε δυο χρόνια αργότερα από καρκίνο τού προστάτη, δεν έτυχε ανάλογης «ερμηνείας» από τούς «αντιπροσώπους» τού Θεού επί γης. Απεναντίας, ο «άγιος» θεωρείται μάλιστα και «προστάτης» όσων πάσχουν από…ανίατες ασθένειες!
Κι ερχόμαστε στις μέρες μας…
Με αφορμή την προσαγωγή σε δίκη, τών μοναχών-«μπίσνεσμεν» τής Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ και Αρσένιου (πρώην κνίτης, που μόνασε προφανώς ύστερα από «θεία φώτιση»), λόγω τού ομώνυμου σκανδάλου, ο γνωστός καλόγερος, «παπαροκάς» και «τεκνατζής» Νεκτάριος Μουλατσιώτης (ο οποίος λειτουργεί ως κράτος εν κράτει στην ελλαδική Εκκλησία, προφανώς επειδή γνωρίζει πολλά), μέσα από την ιστοσελίδα του, προχωρά σε έναν επαίσχυντο υπαινιγμό και ψυχολογικό εκβιασμό, με σκοπό να τρομοκρατήσει την δικαστικό που διερευνά την υπόθεση. Διαβάζουμε λοιπόν, τι γράφει αυτό το ελεεινό υποκείμενο, που κηρύττει το «αγαπάτε αλλήλους» και το «αν σε ραπίσουν στο ένα μάγουλο, στρέψε και το άλλο»:
https://www.pare-dose.net/4433
- 15-01-2025, 13:15 #1232
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Κοίτα κάτι γκιοζιδες ρε φίλε
15-01-2025, 13:23 #1233
- Join Date
- Apr 2017
- Posts
- 1,750
17-01-2025, 15:52 #1234
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
17-01-2025, 17:17 #1235
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Η ανοχή μου στους θρήσκους και γενικά στους φοβισμένους που δε μπορούν να υψώσουν ανάστημα απέναντι στο κατεστημένο των θρησκευομένων είχε περιοριστεί επικίνδυνα.
Αν είναι να κάνουμε τεμενάδες στον κάθε παπά η στον καθε χριστιανό, θα βγούμε απ το βούρκο;
Σέβομαι λέει ο άλλος.. τι σέβεσαι ρε φίλε ότι ο γάιδαρος πετάει;.. Μνήσθητι Μου Κύριε χα χα. Θέλει αρετή κ τόλμη η ελευθερία ακόμα και στο Ιράν που ζούμε
https://www.facebook.com/photo/?fbid....2914370219190
Δλδ αυτό εγώ τώρα πρέπει να το σεβαστώ;;
https://www.facebook.com/reel/396848806775428
17-01-2025, 17:25 #1236
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Ταυτίζομαι.
Αν σας φέρει ο δρόμος σας Θεσσαλονίκη και επισκεφτείτε κάποιον από τους γνωστούς ψυχίατρους για τον χ, ψ λόγο, θα δείτε στην αίθουσα αναμονής πλήθος καλογέρων. Φουλ στις διαταραχές λόγω καταπίεσης.
Η πλειοψηφία αποτελείται από ανθρώπους που βρίσκονται σε διαρκή εσωτερική σύγκρουση. Πόσο να αντέξει κανείς τη λεγόμενη μοναχική "υπακοή";
Οι πολλοί είναι άβουλα όντα, κυριολεκτικά σκλάβοι, με διάφορα διακονήματα και ελάχιστοι επιτήδειοι με αξιώματα, λειτουργούν ως δικτάτορες.
Ελικόπτερα, ταξίδια διαρκώς εντός και εκτός συνόρων, διαχείριση τεράστιων ποσών, κοινώς ντολτσε βιτα.
Γνωρίζω για τι πράγμα μιλάω, δεν τα είδα σε όραμα. Μερικοί που έχουν παραδάκι, αγοράζουν ένα κελί εκτός Μονής και έχουν την ησυχία τους. Αλλιώς, τα βαριά ψυχοφάρμακα είναι μονόδρομος.
Άλλοι πάνε από απελπισία, άλλοι από πλύση εγκεφάλου, άλλοι αναζητώντας κάποιο νόημα. Ελάχιστοι έχουν την κλήση εξ ουρανού.
17-01-2025, 17:37 #1237
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Η να σεβαστώ αυτό;; 50 χρόνια αγιορείτης.
17-01-2025, 17:40 #1238
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Ορθόδοξη εκδοχή. Και διευκρινίζω.
Όταν αναφέρεται ο τραγόπαπας στις αμβλώσεις.. κ λεει ότι δεν πρέπει να γίνεται άμβλωση ακόμα και σε περίπτωση βιασμού.
Η ότι δεν νοείτε βιασμός χωρίς συναίνεση.
Εννοεί ότι για να επιτρέπει ο πάνσοφος κ παντοδύναμος Θεός τη διαδικασία της σύλληψης πάει να πει ότι κ το θύμα κατά βάθος γούσταρε. Γιατί κατά τη δική τους κοσμοθεωρία η γονιμοποίηση είναι ευλογία κι θέλημα Θεού.
Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς δεν μπορεί να φταίει ο πάνσοφος Θεός αλλά ως συνήθως η γυναίκα.
Αδιανόητη λέει το όργιο, άρα δεν ξέρει τι πιστεύει
17-01-2025, 17:48 #1239
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
17-01-2025, 17:53 #1240
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Η εκκλησία έχει πάρει απαλλαγεί από αυτό το ηλικιακό περιορισμό. Από τότε που γεννιέσαι το ελληνικό κράτος επιτρέπει στην εκκλησία να σε φοβερίζει να σε τρομοκρατεί, να σε εκφοβίζει με συστηματική πλύση εγκεφάλου για να σε έχει όπως σε λέει "δούλο του θεού" όταν γεννηθείς είτε παντρευτείς είτε πεθάνεις πάντα με το γνωστό χαρακτηρισμό "δούλο".
Τα πάντα γίνονται υπό την επιρροή του φόβου καί της ενοχής.
Καί αυτή η μάγισσα όπως και άλλες και άλλοι πού ασχολούνται με το αντικείμενο επηρεάζουν τους αδύναμους στο όνομα του παντοδύναμου.
Είναι πολύ καλά στημένο.
17-01-2025, 17:58 #1241
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Άνθρωποι που αφήνουν άλλους να οδηγούν τη ζωή τους είναι άνθρωποι δυστυχισμένοι δεν έχουν καμία απολύτως δύναμη δεν έχουν κανένα απολύτως έλεγχο. Καταλήγουν να έχουν μια ζωή που δεν τους αντιπροσωπεύει, γιατί δεν ήταν εξαρχής δική τους επιλογή.
Η πίστη δεν είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό αλλά εντέχνως τοποθετημένη πλάνη. Αν αποτρέψουμε την καλλιέργειά της τότε η λογική θα πάρει τη θέση της. Άνθρωποι ελευθερωθείτε, η μόνη δύναμη που έχουν πάνω σας είναι η πίστη σας.
17-01-2025, 19:27 #1242
- Join Date
- Jan 2014
- Posts
- 2,899
Πάτερ ἡμῶν ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς,
ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου.
Ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου.
Γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ, καὶ ἐπὶ τῆς γῆς.
Τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον.
Καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν,
ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν.
Καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν,
ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ.
Ὁ Ἱερεύς· Ὅτι σοῦ ἐστιν ἡ βασιλεία καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ δόξα
τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος,
νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων.
Ἐπουράνιε Πατέρα μας,
ἂς εἶναι δοξασμένο καὶ ἁγιασμένο τὸ ὄνομά Σου.
Ἂς ἔλθει ἡ βασιλεία Σου,
ἂς γίνει τὸ θέλημά Σου, ὅπως στὸν οὐρανὸ ἔτσι καὶ στὴ γῆ.
Δῶσε μας καὶ σήμερα τὴν ἀπαραίτητη γιὰ τὴ συντήρησή μας τροφή,
καὶ συγχώρεσε τὶς ἁμαρτίες μας,
ὅπως κι ἐμεῖς συγχωροῦμε ὅσους μᾶς ἀδικοῦν.
Καὶ μὴν ἐπιτρέψεις νὰ πέσουμε σὲ πειρασμὸ (ποὺ προέρχεται ἀπὸ τὴ δική μας διάθεση),
ἀλλὰ φύλαξέ μας κι ἀπὸ τοὺς πειρασμοὺς ποὺ προέρχονται ἀπὸ τὸν πονηρὸ (τὸ διάβολο).
Ὁ Ἱερέας· Γιατὶ σ᾿ Ἐσένα ἀνήκει ἡ βασιλεία καὶ ἡ δύναμη καὶ ἡ δόξα,
στὸν Πατέρα καὶ στὸν Υἱὸ καὶ στὸ Ἅγιο Πνεῦμα,
τώρα καὶ σὲ κάθε στιγμὴ καὶ στοὺς ἀπέραντους αἰῶνες
επιτελους ενα αξιολογο ποστ υστερα απο τοσα αλλα
20-01-2025, 00:13 #1243
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Νικολάκη τι έγινε σκανδαλίστηκες και άρχισες τα πάτερ ημών χα χα.. Μπράβο είσαι Έλληνας.
Ρεε γιατί δεν τα λέτε με την Γιόκο Όνο την κρεβατωμένη.. Εκπέμπεται στην ίδια συχνότητα, πατριώτες χριστιανοί και οι δυο.. Και που ξέρεις στη πορεία μπορεί να προκύψει κάτι καλό.
20-01-2025, 00:36 #1244
- Join Date
- May 2021
- Posts
- 1,363
Στην Παλαιστίνη ο Θεούλης κλείνει τα ματάκια του.
Μάλλον ο θεός σας είναι επιλεκτικός .
Εκτός αν ωφελείται η ψυχή ενός 3 χρόνου που ακρωτηριάζεται από βόμβα.
Τότε πάω πάσο.
20-01-2025, 09:23 #1245
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,330
ο νικουδυου, ελλείψει ακολουθων, δοξαζεται μονος του. βρισκει τα ποστ του αξιολογα...
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία