Results 1 to 12 of 12
-
20-02-2025, 01:56 #1
Προβλήματα με ηχορύπανση, νευρικός κλονισμός
Καλησπέρα σε όλους, η αλήθεια είναι πως δεν θέλω κάτι συγκεκριμένο απλά να το βγάλω από μέσα μου και ίσως καμιά συμβουλή όποιος έχει για το πώς να ηρεμήσουν τα νεύρα μου.
Εδώ και δύο μήνες περίπου έχω πρόβλημα με την εξωτερική μονάδα του αιρκοντίσιον του από κάτω. Είναι πολύ κοντά τοποθετημένο στο παράθυρο μου, οριακά βασικά στο πάτωμα μου και κάνει πολύ θόρυβο. Βουιζει συνέχεια και δεν μπορώ να κοιμηθώ, ούτε να ηρεμήσω και να χαλαρώσω μετά τη δουλειά. Τον τελευταίο μήνα του έχω μιλήσει για το ζήτημα, έχω μιλήσει και στη διαχειριστρια, ωστόσο κάποια λύση δεν έχει βρεθεί. Μου είπε το παιδί από κάτω ότι ήρθε και καλά κάποιος τεχνικός φίλος του πατέρα του και του είπε πως δεν κάνει κάποιον θόρυβο που δεν θα έπρεπε να κάνει. Ωστόσο, επειδή το μέτρησα είναι στα 60 db και το μαξ πρέπει να είναι μέχρι 55. Υποτίθεται πως τώρα περιμένω εδώ και μια εβδομάδα τηλέφωνο από την ιδιοκτήτρια από κάτω, αλλά ακόμα δεν έχουμε μιλήσει.
Ειλικρινά έχω απελπιστει, δεν ξέρω τι να κάνω κάθομαι και κλαίω από τα νεύρα μου και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Αυτό που με συγχύζει περισσότερο είναι ότι πέρσι πέρασα ένα αγχωτικό/καταθλιπτικό επεισόδιο και αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες στη σχέση μου. Τώρα αν πέσω πάλι στα ίδια φοβάμαι πως δεν θα αντέξει και θα φύγει. Έχω επηρεαστεί τόσο πολύ που ούτε να μιλάμε πια δεν θέλω μέσα στην ημέρα γιατί απλά έχω νεύρα.
ΥΓ: μετακόμισα πριν 6 μήνες σε αυτό το σπίτι και δεν έχω λεφτά για να φύγω και να πάω αλλού.
- 20-02-2025, 13:21 #2
μηπως το παραθυρο σου δεν ειναι καλα κλειστο ή ειναι πολυ παλιο? μια μοναδα που κανει 60 ντεσιμπελ ενω θα επρεπε να κανει 55 δεν ειναι σοβαρα μεγαλη διαφορα..στον υπνο σου δοκιμασε να βαλεις ωτοασπιδες, θα μπορουσες να ειχες το ιδιο προβλημα με το εαν το σπιτι σου ηταν κοντα σε κεντρικο δρομο, γενικα σε τετοιες περιπτωσεις δεν μπορει ο απο κατω να ξυλωσει την μοναδα και να την βαλει καπου αλλου επειδη ενοχλει, απλα πρεπει εσυ να το αντιμετωπισεις αυτο
20-02-2025, 15:08 #3
Η ηχομονωση ειναι πολυ ακριβη... Η μονη φθηνη λυση ειναι οι ωτασπίδες. Αλλιώς θα χρειαστει τεχνικός που θα μετακινήσει την εξωτερική μονάδα οσο μακριά γίνεται...
22-02-2025, 06:09 #4
Καλησπέρα! Λυπάμαι πολύ που περνάς αυτή τη δύσκολη κατάσταση με τον θόρυβο απ' το αιρκοντίσιον. Μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχωτικό. Σκεφτείτε να δοκιμάσετε κάποια ηχητική απορρόφηση ή να ασχοληθείτε με τα io games για να αποσπάσετε την προσοχή σας και να χαλαρώσετε. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε αν υπάρχουν νομικές επιλογές για ηχορύπανση. Μην το αφήσετε να σας καταβάλει, η επίλυση είναι πιθανή!
22-02-2025, 09:52 #5
23-02-2025, 22:12 #6
Τα παράθυρα εδώ είναι καινούρια, έγινε ανακαίνιση στο σπίτι πριν 4 χρόνια και έχει καλά κουφώματα. Αυτό που καταλαβαίνω και από τη μέτρηση που έκανα, είναι πως η μονάδα είναι τοποθετημένη στην ουσία στο ίδιο ύψος με το πάτωμα μου, επομένως λογικά για αυτό εγώ το ακούω τόσο πολύ να βουιζει. Ωτοασπιδες φοράω, αλλά δυστυχώς ακόμα ακούγεται. Καταλαβαίνω πως δεν μπορώ να απαιτήσω να μετακινήσουν τη μονάδα από την άλλη όμως δεν μπορώ να ησυχάσω. Γενικά δεν έχω θέματα με φασαρία κλπ, είμαι αρκετά ανεκτική, αλλά αυτό το πράγμα όλη μέρα κάθε μέρα τώρα επί δύο μήνες είναι σπάσιμο νεύρων. Σε update που έχω, μίλησα με τη μεσιτρια που διαχειρίζεται το ακίνητο (από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει ακριβώς ιδιοκτήτης δυστυχώς) και η συζήτηση πήγε και πιο χάλια μπορούσα να φανταστώ. Ούτε που με άκουγε, με διέκοπτε συνέχεια και το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να με αντικρούσει σε οτιδήποτε κι αν έλεγα νομίζοντας πως είχε και λογικά επιχειρήματα. Δυστυχώς μάλλον θα χρειαστεί να αναζητήσω νομική συμβουλή, όσο κι αν δεν θέλω κάτι τέτοιο.
23-02-2025, 22:21 #7
24-02-2025, 09:12 #8
ακους τοσο πολυ να βουιζει, γιατι η μοναδα ειναι σε επαφη με τον τοιχο σου κι ετσι ακους και ηχο απο την δονηση, οχι μονο απο τον αερα...
ωστοσο, οπως σου ειπαν, δεν μπορεις να τους κανεις τπτ. αδικα θα αναζητησεις νομικη συμβουλη. θα πρεπει να το ανεχθεις, να αλλαξεις το δωματιο που κοιμασαι ισως, κατι τετοιο...
24-02-2025, 09:16 #9
24-02-2025, 11:44 #10
Ωτοασπίδες να δοκιμάσεις...
28-02-2025, 22:43 #11
Το πρόβλημα μου το βασικό είναι ότι το σπίτι είναι απλά μια γκαρσονιέρα και έχει μόνο ένα δωμάτιο στην ουσία. Επίσης δεν έχω λεφτά για να μετακομίσω, αλλιώς αυτό θα ήταν το πρώτο που θα είχα κάνει. Τα έχω δοκιμάσει όλα μέχρι στιγμής, ωτοασπιδες, μουσική για ύπνο, να κοιμηθώ στην πολυθρόνα στο χωλ χεχε κλπ Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να ζητήσω να μετακινηθεί όμως μου φαίνεται και παράλογο να πιάνει μέρος από δικό μου τοίχο και να μην μπορώ να κάνω κάτι. Σορυ για τα σεντόνια απλά έχω απελπιστει
01-03-2025, 03:24 #12
Δυστυχως αυτο συμβαινει συχνα με τα a/c!
Κανουν χαμηλης συχνοτητας θορυβο, που ειναι ερεθιστικος αν τον ακους. Δεν τον ακουν ολοι το ιδιο ομως.
Ή κανεις χοντρο τσαμπουκα και πατε δικαστηρια (που θα χρειαστει αρκετα χρηματα) ή βρίσκεις αλλου γκαρσονιερα ( που συμφερει περισσοτερο)