Ψυχολογικός πόλεμος στο σπίτι μετά τον θάνατο του πατέρα μου - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 100
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Elenikara3085 View Post
    Για την θεραπεία μου είπε βδεν είχε πρόβλημα να βοηθήσουμε,βασικά έχουμε κοινό ταμείο!Τα λεφτά τα μαζέψαμε με τον μισθό μου τώρα με τι κορωνοιο!
    Η αδελφή μου όμως δεν είχε μια να προσφέρει, γενικά είχε πρόβλημα οικονομικό στο σπίτι της!
    Εκείνη την ημέρα που ήταν να βοηθήσουμε, πήρε την μητέρα μου στο δωμάτιο να μιλήσουν!
    Ο δικός μου τσαντιστηκε,επειδή πήρε την μάνα μου στο δωμάτιο να μιλήσει η αδελφή μου ότι δεν έχει λεφτά!
    Ναι αλλά κ ο δικός μου,δεν ήταν συμπεριφορά να μιλάει με υφακι,ναι θα τα δώσουμε εμείς τα λεφτά !
    Στο σπίτι τον είχα εγώ τον πατέρα μου όταν κατέπεσε,ο δικός μου όμως τσιτωσε κ άρχιζε κ μου έκανε πόλεμο μπροστά στον άρρωστο πατέρα μου! Έχει ένα θέμα με τα λεφτά ο άντρας μου,οι δικοί του,του έχουν τραβήξει πολλά λεφτά κ η διαφορά είναι ότι οι δικοί του δεν είχαν οικονομικό πρόβλημα!
    Απλά θεωρούσαν ότι ο γιος τους έχει υποχρέωση να τους πληρώνει ότι δηποτε,επειδή έμενε στο σπίτι τους!
    Έχουμε κοινό ταμείο,τα λεφτά τα μαζέψαμε με τον μισθό μου!Λέει ότι με πήρε με 0 λογαριασμό στην τράπεζα!
    Ναι δεν είχα μαζέψει λεφτά!
    Δούλευα κ ζούσα με τα λεφτά αυτά!
    Το λάθος της μάνας μου όταν έμαθε ότι μαζέψαμε κάποια λεφτά, είδα ότι ήθελε εγώ να την βοηθήσω εξαρχής!
    Να όμως τώρα τι τραβάω!
    Έχω βρει τον μπελά μου,που βοήθησα κάποιες φορές και ο άντρας μου,μου φωνάζει συνέχεια!
    Ότι έχουμε παιδια από πίσω!
    Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά αλλού! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω!
    Αλλαξανε κ διοικητή στην δουλειά του κ τώρα θα έρχεται μέσα στα νεύρα, επειδή θα τους έχει στην τσίτα!
    Με το θέμα της μάνας μου τώρα τι θα κάνω σκέφτομαι,θα την αφήσουμε πασχαλιατικα μόνη της?
    Επειδή φώναζε κ κοπανιοταν!Του είπε η μάνα μου γιατί γκρινιάζουμε κ την επόμενη επειδή πλάι φώναζε με τα παιδιά,η μάνα μου δεν είπε τίποτα! Έτρεξε το παιδί στην αγκαλιά της και τα έβαλε με την μάνα μου,ότι κουναγε το κεφάλι της και έτσι του απάντησε η μάνα μου!
    Του κάνει σε παρακαλώ θα βρω εγώ τον μπελά μου!
    Αυτός πήγε κ βοήθησε την μάνα μου στα κλαριά να κάψουν,απλά τσιτωσε γιατί δεν μπορούσε κ αργούσε πολύ!
    Εγώ δεν του είπα με το ζόρι να πάει,αλλά τα βάζει με εμένα!
    Ότι τον έριξα στο φιλότιμο,επειδή του είπα έχει ένα δάνειο να πληρώσει η μάνα μου,δεν θα βάλουμε εργάτες γιατί πρέπει να πληρωθεί το δάνειο!
    Εγώ δεν του είπα να πάει!
    Τα βάζει όμως μ εμένα!
    Να δείτε τώρα τι τραβάω...έχει άλλο πρόσωπη συμπεριφορά .. μπήκε σπίτι από την δουλειά κ ξεκίνησε... αυτός ο άνθρωπος φάσκει κ αντιφάσκει...του είπα ότι η μητέρα μου θα κάνει Πάσχα με την αδελφή μου γιατί δουλεύει κ θα είναι μόνη της...και άρχισε κ μου έλεγε...ε ναι κ τα Χριστούγεννα πάλι στην αδελφή σου είχε πάει...ότι η πεθερά μου της είπε να έρθει μαζί μας κ δεν θέλει να έρθει!
    1) Η πεθερα μου πήρε τηλέφωνο να πάμε εμείς κάτω κ όχι η μητέρα,στο τέλος είπε άμα θέλει να έρθει η μητέρα μου κοντά μας, μας στα πεθερικά μου, επειδή της είπαμε μην μείνει μόνη της.Δεν την προσκάλεσε!
    2) Πέθανε ο πατέρας μου και με τα χίλια ζωρια ήρθε ο πεθερός μου στην κηδεία και στα 40 του πατέρα μου , ήρθαν τα πεθερικά μου, πάλι με τα χίλια ζωρια!
    Δεν τους έχουμε κάνει τίποτε σαν οικογένεια!
    Το μόνο πρόβλημα τους είναι γιατί παντρεύτηκε εμένα ο γιος τους και δεν βρήκε μια με μισθό κ περιουσία,ότι εγώ η αφραγκη θα του τα έτρωγα όλα!
    3) Πέθανε ο πατέρας μου κ συμπαράσταση καμία δεν έχουν κάνει τα πεθερικά μου,ήταν ετοιμοθάνατος ο πατέρας μου,δεν πάτησαν σαν άνθρωποι να τον δουν!Από ανθρωπιά κ μόνο!
    Ενώ τα πεθερικά της αδελφής μου,ήταν εκεί συνέχεια κ πριν πεθάνει ο πατέρας μου και να σας αποκαλύψω κάτι , κάποια φορά ο πατέρας μου είχε τσακωθεί με τα πεθερικά της αδελφής μου, επειδή είχε προβλήματα στον γάμο της η αδελφή μου!
    Αυτοί οι άνθρωποι και όμως την στήριξαν την μάνα μου πολύ, τίμησαν την μνήμη του πατέρα μου!
    Οπότε είχαμε τα μνημόσυνα ήταν εκεί τώρα!
    Ενώ τα πεθερικά μου πουθενά!
    Έχω τον άντρα μου τώρα να μου κάνει,να μην μείνει πολλές μέρες η μάνα μου σ εμάς!
    Ότι δεν την χρειαζόμαστε!
    Ότι αυτός θα κρατήσει τα παιδιά!
    Ότι να πάει κ στον άλλον τον γαμπρό κ όχι την Κυριακή του Πάσχα;
    Δηλαδή τώρα οι δικοί του είναι καλοί;
    Δηλαδή όλη η φασαρία που μου κάνει κ αυτό τον ψυχολογικό τον πόλεμο, επειδή του είπε η μητέρα μου γιατί γκρινιάζουμε κ επειδή του απάντησε όταν μάλωνε αυτός τα παιδιά κ τα έβαλε με την μάνα μου και του απαντάει θα βρω τον μπελά μου εγώ τώρα;
    Δηλαδή ο δικός μου τόσο πολύ θίγεται;Η για τα κλαριά που πήγε κ βοήθησε,τον έπιασε αναλαμπή ότι εμείς τον εκμεταλευτηκαμε κ ως προσωπική εργασία κ οικονομικά;
    Ειλικρινά με έχει ξενερώσει τόσο πολύ!
    Δεν έχει καθόλου καλή συμπεριφορά!
    Νιώθω ότι παντρεύτηκα έναν διπρόσωπο!
    Παρά ξέρει κ μου λέει,δεν πάμε στην μάνα μου άμα δεν θες!
    Δηλαδή με δουλεύει ο άνθρωπος!
    Που καιγόταν αν θα τον πάρει η μάνα του να πάμε να φάμε το Πάσχα η όχι!
    Ειλικρινά είμαι τόσο πληγωμένη!
    Αυτό το Πάσχα είναι δύσκολο για εμένα,μου λείπει ο πατέρας μου!
    Είναι πολύ διαφορετικό!
    Αλλά δεν μου συμπαραστέκεται ο άντρας μου, νιώθω έναν σκληρό άνθρωπο, ατομιστή ,που πιστεύει ότι έχει δίκιο πάντα!
    Ειλικρινά αναρωτιέμαι,τι άνθρωπο έβαλα στην ζωή μου;
    λοιπον....
    εχετε προβλημα και οι δυο σας...
    δεν μπορειτε να συνεννοηθειτε και δεν μπορειτε να ΣΥΝδιαχειριστειτε καταστασεις.
    αυτο που κατα βαση χρειαζεται ενας γαμος, δηλαδη. και ειδικα ενας γαμος με παιδια...
    δεν σου φερεται καλα, αλλα ουτε κι εσυ τον καταλαβαινεις. δεν ειναι τρελλος ο ανθρωπος, παραπονα εχει..

κατ αρχας, οσον αφορα εσενα, υπαρχει απο πανω σου ενα μεγαλο μαυρο συννεφο, που ειναι η αρρωστια και κυριως ο θανατος του πατερα σου. συλλυπητηρια κιολας, ευχομαι να ηρεμησεις συντομα.
    αυτο, τα κανει ΟΛΑ χειροτερα και αβασταχτα.
    ειναι σαν να εχεις φαει μια σφαιρα κι αντι να επουλωνεται η πληγη, καποιος να σου γυριζει ενα μαχαιρι εκει μεσα...

ενα απο τα λαθη που κανει ο ανδρας σου, φανηκε οταν σου ειπε οτι παντρευτηκε εσενα, οχι την οικογενεια σου.
    κανει λαθος.
    και την οικογενεια σου παντρευτηκε εφοσον εχετε σχεσεις και δεν εχετε ριξει μαυρη πετρα πισω σας μετα τον γαμο, οπως κι εσυ παντρευτηκες την οικογενεια του...

φυσικα πολυ λογικο ηταν να πληρωσετε για την θεραπεια εφοσον δεν ειχε κανεις αλλος, οπως και να πληρωσετε για την κηδεια εφοσον δεν ειχε κανεις αλλος. τις κηδειες ομως, τις πληρωνουν τα ταμεια. σου επιστρεφουν τα χρηματα αμεσως μετα την κηδεια. δεν ειχε ταμειο ο πατερας σου;;; ποιος πηρε τα χρηματα της κηδειας οταν τα εδωσε το ταμειο;;; εσεις επρεπε να τα παρετε...

και βεβαια, μαζι πληρωσατε εφοσον εχετε κοινο ταμειο. δεν ειναι δικα του μονο τα χρηματα. οκ, οι δικοι του δεν εχουν αναγκη, αν ειχαν ομως δεν θα πληρωνατε; ποιος θα τα πληρωνε; ο δημος;.

αυτα ολα, ειναι ετσι.
    απο εκει και περα ομως, ο ανθρωπος εχει παραπονα, οπως πολλοι γαμπροι (οχι ολοι), δεν την εχει ορεξη την πεθερα του. κι εσυ, ενω μπορεις, δεν τον διευκολυνεις και σε βρισκει απεναντι του. εφοσον δεν γουσταρει την μανα σου, γιατι να την εχετε μεσα στο σπιτι σας; η αδερφη, λεφτα μπορει να μην εχει, αλλα μπορει να την φιλοξενησει φανταζομαι, αν πρεπει καπου να φιλοξενηθει... αν ΕΣΥ την θελεις σπιτι σου κι οχι σπιτι της αδερφης σου, θα πρεπει να σκεφτεις κι εκεινον, αλλα δεν φαινεται να τον σκεφτεσαι...
    αυτα ολα, μαζι και η δουλεια του, του δημιουργουν μεγαλη δυσαρεσκεια και ξεσπαει στην κουβεντα με τα λεφτα. αλλα εγω δεν νομιζω οτι ειναι τα λεφτα το μεγαλο του προβλημα..
    το μεγαλο του προβλημα και μαλλον και το δικο σου, ειναι οτι ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ (ή οτι ειστε ανεκαθεν απομακρυσμενοι), νοιωθει οτι δεν συνεννοειστε, οτι σε βρισκει συνεχως απεναντι του, οπως τον διοικητη του, οτι ειστε συνεχως απο κατω στο θεμα των χρηματων, γιατι σας απευθυνεται αβερτα η μανα σου, χωρις να εξεταζετε πρωτα αν υπαρχει αλλη λυση (οπως τοτε που σου ζητουσε προκαταβολικα βοηθεια, ενω δεν υπηρχε λογος) και νοιωθει οτι σε αυτην ολη την διαδικασια, δεν περναει ο λογος του , ουτε βλεπει και κανενα ευχαριστω (οπως ειπε, οταν πηγε για τα κλαδια, δεν ακουσε ενα ευχαριστω).
    απομακρυνση και ασυνεννοησια ειναι το προβλημα σας, κι εσενα ειναι και τεραστιος ψυχικος πονος που εχασες τον μπαμπα σου...
    γνωμη μου ειναι να πατε σε συμβουλο ζευγαριων μαζι, να λετε εκει τα παραπονα σας, μηπως σας μαθει να συνεννοειστε, να επικοινωνειτε, να ακουτε ο ενας τις αναγκες του αλλου και μπορεσετε να σωσετε τον γαμο σας.
    ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟΥ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
    γι αυτο φασκει κι αντιφασκει. γιατι κι αυτος δεν ξερει τι του φταιει.. του φταιει οτι δεν εχετε επαφη, νοιωθει μονος κι οτι σας εχει ολους εναντιον του. δεν εχετε επαφη με το μεσα σας, ουτε και μεταξυ σας.
    η καντε ατομικη ψυχοθεραπεια και οι δυο σας, ή καντε θεραπεια ζευγους, μπας και βρειτε καμια ακρη.
    Last edited by Remedy; 14-04-2025 at 10:08.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marylou25 View Post
    Η φαρμακευτική αγωγή συνταγογραφείται απο γιατρό που προφανώς το κρίνει απαραίτητο, απο εκεί και πέρα μπορεί να χρειαστεί και η αλλαγή φαρμάκων για να λειτουργήσει μια θεραπεία. Όλα αυτά γίνονται με τις οδηγίες του γιατρού, το να σταματήσει κάποιος τα φαρμακά μπορεί να αποβεί και μοιραίο ή να γίνει χειρότερα απο πριν. Καταλαβαίνω Vassili ότι το είπες για να βοηθήσεις αλλά καλό θα ηταν τέτοιες απόψεις να μην λέγονται δημόσια τη στιγμή που αρκετοί που διαβάζουν τις αναρτήσεις λαμβάνουν ήδη φαρμακευτική αγωγή και ξέρεις πόσο πιθανό είναι να επηρεαστούν απο αυτό. Οσο γι΄αυτό που έγραψες, '' ταμπέλες των ψυχοτέτοιον'' , η ονομασία κάθε ψυχασθένειας υπάρχει για να αξιολογείται κατάλληλα και να λαμβάνεται η κατάλληλη θεραπεία.

Elenikara3085 ανέφερες οτι κλαις συνέχεια και ότι μάλλον έχεις κατάθλιψη, πιθανόν να νιώθεις έτσι λόγω του πένθους. Παρ' ολα αυτά οπως σου είπαν και κάποια παιδιά παραπάνω καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο. Εμείς σου είπαμε την αποψή μας, όσο καλά και να νιώθεις με το να μιλάς, δεν θα σε βοηθήσει στο να λύσεις το πρόβλημα που υπάρχει στο σπίτι σου. Ίσως αυτο που χρειάζεσαι είναι να μιλήσεις με έναν ειδικό και αυτός να σε κατευθύνει.
    Αυτό που έγραψα πριν δεν το είπα ως κάποια άποψη, ανέφερα απλά τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Ούτε λέω ότι ήταν σωστό έτσι όπως το έκανα εγώ, ούτε θα ενθάρρυνα κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο. Ίσα ίσα, όντως η οποιαδήποτε τροποποίηση στη θεραπεία θα πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό για να είναι ασφαλής. Ακόμα και εγώ που ομολογώ ότι είμαι προκατειλημμένος με τους «ψυχοτέτοιους» όπως τους είπα έτσι λίγο περιπαικτικά, άμα νιώσω πάρα πολύ άσχημα πάλι και σε γιατρό θα πάω και αγωγή θα πάρω, δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή.. Θα πήγαινα όμως σε κάποιον διαφορετικό άνθρωπο αυτή τη φορά, εύχομαι όμως να μη χρειαστεί. Τώρα σε αυτό με τις ταμπέλες όντως έχω ένα θέμα και θεωρώ ότι οι γιατροί θα έπρεπε να τα κρατάνε αυτά λίγο παραπάνω για τους εαυτούς τους γιατί πολλές φορές συμβαίνει να φορτώνουν τον άλλον με μια περιττή κουβέντα που του λένε άκριτα και δεν ξέρουμε καν αν είναι και σωστή και μπορεί ο άλλος μετά να το κρατήσει αυτό και να μπει εμπόδιο στη θεραπεία του και τη μετέπειτα ζωή του. Ξέρω ανθρώπους που λένε «είμαι «αυτό» επειδή το είπε κάποιος πριν πολλά χρόνια σε ένα γραφείο που τον επισκέφτηκαν και την κράτησαν αυτήν την κουβέντα μετά και τους επηρεάζει στο υπόλοιπο της ζωής τους αρνητικά, γίνεται λίγο σαν κομμάτι της ταυτότητάς τους και αυτό αποβαίνει καταστροφικό στο να απελευθερωθούν από μια κατάσταση, τη μονιμοποιεί. Και επηρεάζεται έτσι αρνητικά ολόκληρη η ζωή ενός ανθρώπου από κάτι που ειπώθηκε μια στιγμή ενώ θα έπρεπε να επιδιώκουμε το ακριβώς αντίθετο, να ξεφορτώνουμε τον άνθρωπο από τέτοια διαγνωστικά βάρη, όχι να τον πλακώνουμε και να τον κρατάμε κάτω. Αυτή την πλευρά θέλω να τονίσω.
    Last edited by _Vassilis; 14-04-2025 at 15:32.

Senior Member
    Καλημέρα,ίσως ξέφυγα κ εγώ εχτές με αυτή την κατάσταση όλη!
    Ας φύγουμε από το κομμάτι αγωγή, χάπια!
    Δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο!
    Εγώ πάντα ειμουν δυνατός άνθρωπος!
    Απλά τώρα με τον θάνατο του πατέρα μου, περνάω την χειρότερη φάση της ζωής μου,ένα διαφορετικό Πάσχα!
    Απλά ο σύζυγος μου με αυτή την κόντρα δεν με βοηθάει,με στεναχωρεί πολύ!
    Με φέρνει σε δύσκολη θέση!
    Δηλαδή θέλω να τα συζητήσω μαζί του και αυτός στο τσακ στέκεται για παρεξήγηση!
    Ότι εγώ αυτά που λέω είναι λάθος!
    Εντάξει στεναχωριέμαι για την μητέρα μου που είναι μόνη της τώρα ποια στο σπίτι!
    Θα πάει κ στον γείτονα για παρέα, πόσο όμως!
    Συγνώμη εχτές αν ξέφυγε η συζήτηση!
    Απλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πάω σε ψυχολόγο, επειδή τα οικονομικά μας τρέχουν σε υποχρεώσεις πολλές με τα Παιδιά!Γι αυτό ζήτησα λίγο να μιλήσω εδώ!
    Του είπα να πάρω τα παιδιά να πάω στο χωριό μου βόλτα,να αφήσω το στεφάνι στον πατέρα μου κ το είδα σαν λίγο να τσιτωσε!
    Δηλαδή θα μου βάλει απογοητευτικό;
    Γι αυτό κ εγώ εχτές ξέφυγα λίγο με την συζήτηση, γιατί με έχει φτάσει ο άντρας μου εδώ!
    Είναι μια δύσκολη περίοδος για σένα, πενθείς το χαμό του πατέρα σου και αυτό τα κάνει όλα πιο δύσκολα. Μακάρι να μπορούσε και ο άντρας σου να σε στηρίξει λίγο παραπάνω σε αυτό και να αποφύγετε τους καυγάδες, ειδικά αυτόν τον καιρό. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι, ο άνθρωπος αν πάρει αρκετό χρόνο τείνει να αποκαθιστά τις ισορροπίες ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Δε θα νιώθεις πάντα έτσι, παρακάτω θα αλλάξει αυτό και θα νιώσεις και πάλι καλύτερα. Κάνε κουράγιο..

Senior Member
    υ.γ.
    εδω, μιλα οσο θες. δεν θα σταματησουμε να σου μιλαμε.
    αλλα χρειαζεστε βοηθεια ειδικου. αυτον, δεν τον αντικαθιστα καμια ιδιωτικη συζητηση. ειναι αλλη διαδικασια.
    το οικονομικο, ειναι δικαιολογια και μονο. αν χρειαζοσασταν οδοντιατρο, δεν θα μας ελεγες οτι δεν εχετε λεφτα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Εγω πηγαινα στους καλυτερους γιατρους και επαιρνα κι εναν κουβα χαπια και τιποτα απο αυτα δε με βοηθησε, ισα ισα εγινα πολυ χειροτερα και επαθα και ανεπανορθωτες ζημιες στη ζωη μου. Μονο οταν εφυγα και απο αυτους και απο αυτα μονος μου σιγα σιγα ισορροπησα και ηρεμησα. Αυτοι χειροτερα με κανανε. Η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη, δε δουλευουν ολα σε ολους..
    ο θεσσαλονιαν, μιλησε για ψυχοθεραπεια.
    μιλας για κουβαδες με χαπια, αλλα οχι για συνεδριες. ψυχοθεραπεια, εκανες παραλληλα; τις ψυχοθεραπειες δεν τις κανουν οι καλυτεροι γιατροι, αλλα οι καλυτεροι ψυχοθεραπευτες.

Είναι άγιες μέρες!Εγώ αυτό που έχω ανάγκη είναι να πάω στην εκκλησία να νιώσω ηρεμία κ όχι φασαρία αυτό που γίνεται στο σπίτι!Δεν μου αρέσουν οι τσακωμοί καθόλου!

Γενικά ο άντρας μου,όταν ερχόταν κ ο πατέρας μου να επισημάνω,με την μητέρα μου κ μένανε
    κάποιες φορές εδώ και τώρα που ήταν στα
    τελευταία του,τον έβλεπες τσιτωνε,όλη την
    ώρα φώναζε με τα παιδιά ότι του φταιγανε και
    έδειχνε ότι δεν τους ήθελε!Εγώ 6 μήνες όμως
    που είχα την αδελφή του τότε,με νεογέννητο
    στον κορωνοιο,εγώ δεν έπρεπε να μιλήσω!Ενώ
    το σπίτι με τους γονείς της ήταν μισή ώρα με το
    αμάξι από εμάς!Το ξέρω πρέπει να βρούμε μια
    άκρη κ μια μέση λύση!
    Αλλά νιώθω στεναχώρια, γιατί επειδή παρεξηγήθηκε από την μητέρα μου, με έβαλε κ γράψαμε τα παιδιά σε κέντρα φύλαξης για το καλοκαίρι να μην τα κρατήσει τα παιδιά η μάνα μου!
    Η μάνα μου το κατάλαβε όμως ότι δεν την θέλει μέσα στα πόδια του!
    Να δω ποτέ θα ηρεμήσουμε με αυτόν τον άνθρωπο που κάνει έτσι όλη την ώρα!

Senior Member
    Είναι άγιες μέρες!Εγώ αυτό που έχω ανάγκη είναι να πάω στην εκκλησία να νιώσω ηρεμία κ όχι φασαρία αυτό που γίνεται στο σπίτι!Δεν μου αρέσουν οι τσακωμοί καθόλου!

Γενικά ο άντρας μου,όταν ερχόταν κ ο πατέρας μου να επισημάνω,με την μητέρα μου κ μένανε
    κάποιες φορές εδώ και τώρα που ήταν στα
    τελευταία του,τον έβλεπες τσιτωνε,όλη την
    ώρα φώναζε με τα παιδιά ότι του φταιγανε και
    έδειχνε ότι δεν τους ήθελε!Εγώ 6 μήνες όμως
    που είχα την αδελφή του τότε,με νεογέννητο
    στον κορωνοιο,εγώ δεν έπρεπε να μιλήσω!Ενώ
    το σπίτι με τους γονείς της ήταν μισή ώρα με το
    αμάξι από εμάς!Το ξέρω πρέπει να βρούμε μια
    άκρη κ μια μέση λύση!
    Αλλά νιώθω στεναχώρια, γιατί επειδή παρεξηγήθηκε από την μητέρα μου, με έβαλε κ γράψαμε τα παιδιά σε κέντρα φύλαξης για το καλοκαίρι να μην τα κρατήσει τα παιδιά η μάνα μου!
    Η μάνα μου το κατάλαβε όμως ότι δεν την θέλει μέσα στα πόδια του!
    Να δω ποτέ θα ηρεμήσουμε με αυτόν τον άνθρωπο που κάνει έτσι όλη την ώρα!
    πολλοι και πολλες δεν θελουν τα πεθερικα τους μεσα στα ποδια τους.
    σου φαινεται παραλογο;
    φυσικα κι εσυ ειχες καθε δικιο να μην θες να φορτωθεις την αδερφη του...
    αλλα αφου δεν τους θελει, καλο ειναι να βοηθας κι εσυ να μην τους εχετε μεσα στο σπιτι σας. σπιτια εχουν. ας καθονται σπιτια τους και να κανετε και να κανουν επισκεψεις.
    εισαι κι εσυ, κοσμαρα σου ομως, δεν ειναι μονο αυτος...

Είναι μια δύσκολη περίοδος για σένα, πενθείς το χαμό του πατέρα σου και αυτό τα κάνει όλα πιο δύσκολα. Μακάρι να μπορούσε και ο άντρας σου να σε στηρίξει λίγο παραπάνω σε αυτό και να αποφύγετε τους καυγάδες, ειδικά αυτόν τον καιρό. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι, ο άνθρωπος αν πάρει αρκετό χρόνο τείνει να αποκαθιστά τις ισορροπίες ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Δε θα νιώθεις πάντα έτσι, παρακάτω θα αλλάξει αυτό και θα νιώσεις και πάλι καλύτερα. Κάνε κουράγιο..
    Το ξέρω ότι κάποια στιγμή θα νιώσω καλύτερα!Αλλά αυτό που μου κάνει,είναι ψυχοφθόρο!
    Δηλαδή κόντρα στην κόντρα, άγιες μέρες είναι!
    Έτσι θα το πάμε;
    Μου την λέει κ όλας ,ότι δεν έχουμε κοινή γραμμή!!Ότι τον γράφω συνέχεια!

Senior Member
    Το ξέρω ότι κάποια στιγμή θα νιώσω καλύτερα!Αλλά αυτό που μου κάνει,είναι ψυχοφθόρο!
    Δηλαδή κόντρα στην κόντρα, άγιες μέρες είναι!
    Έτσι θα το πάμε;
    Μου την λέει κ όλας ,ότι δεν έχουμε κοινή γραμμή!!Ότι τον γράφω συνέχεια!
    αυτο, ισχυει. δεν εχετε κοινη γραμμη. ο καθενας θεωρει τις δικες του αποψεις σωστες, αλλα αυτος ειναι που φερεται ασχημα και δεν ειναι καν σε θεση να σου συμπαρασταθει στο πενθος σου..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ο θεσσαλονιαν, μιλησε για ψυχοθεραπεια.
    μιλας για κουβαδες με χαπια, αλλα οχι για συνεδριες. ψυχοθεραπεια, εκανες παραλληλα; τις ψυχοθεραπειες δεν τις κανουν οι καλυτεροι γιατροι, αλλα οι καλυτεροι ψυχοθεραπευτες.
    Από όλα έκανα. Και ατομική και ομαδική και όλα. Δε με βοήθησε ιδιαίτερα. Στην αρχή ίσως λίγο ναι αλλά αργότερα με έκανε και ένιωσα χειρότερα. Δε δουλεύουν όλα σε όλους. Είναι καθαρά προσωπικό αυτό που λέω, είναι το τι συνέβη σε μένα, δε λέω κάτι σαν γενική γνώμη. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα και ότι τον βοηθάει κάποιον ας συνεχίσει να το κάνει. Σου είπα ότι ακόμη κι εγώ αν χρειαστεί να ξαναπάω θα το κάνω, αν νιώσω πολύ άσχημα δεν θα κάτσω έτσι.

Senior Member
    Από όλα έκανα. Και ατομική και ομαδική και όλα. Δε με βοήθησε ιδιαίτερα. Στην αρχή ίσως λίγο ναι αλλά αργότερα με έκανε και ένιωσα χειρότερα. Δε δουλεύουν όλα σε όλους. Είναι καθαρά προσωπικό αυτό που λέω, είναι το τι συνέβη σε μένα, δε λέω κάτι σαν γενική γνώμη. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα και ότι τον βοηθάει κάποιον ας συνεχίσει να το κάνει. Σου είπα ότι ακόμη κι εγώ αν χρειαστεί να ξαναπάω θα το κάνω, αν νιώσω πολύ άσχημα δεν θα κάτσω έτσι.
    ισχυει, οτι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και δεν ειναι ολα για ολες τις περιπτωσεις, ουτε ολα για ολους, οπως και οτι ειναι μεγαλο θεμα το αν εισαι σε καταλληλο (για σενα) ψυχοθεραπευτη.

Senior Member
    Αυτό που έγραψα πριν δεν το είπα ως κάποια άποψη, ανέφερα απλά τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Ούτε λέω ότι ήταν σωστό έτσι όπως το έκανα εγώ, ούτε θα ενθάρρυνα κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο. Ίσα ίσα, όντως η οποιαδήποτε τροποποίηση στη θεραπεία θα πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό για να είναι ασφαλής. Ακόμα και εγώ που ομολογώ ότι είμαι προκατειλημμένος με τους «ψυχοτέτοιους» όπως τους είπα έτσι λίγο περιπαικτικά, άμα νιώσω πάρα πολύ άσχημα πάλι και σε γιατρό θα πάω και αγωγή θα πάρω, δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή.. Θα πήγαινα όμως σε κάποιον διαφορετικό άνθρωπο αυτή τη φορά, εύχομαι όμως να μη χρειαστεί. Τώρα σε αυτό με τις ταμπέλες όντως έχω ένα θέμα και θεωρώ ότι οι γιατροί θα έπρεπε να τα κρατάνε αυτά λίγο παραπάνω για τους εαυτούς τους γιατί πολλές φορές συμβαίνει να φορτώνουν τον άλλον με μια περιττή κουβέντα που του λένε άκριτα και δεν ξέρουμε καν αν είναι και σωστή και μπορεί ο άλλος μετά να το κρατήσει αυτό και να μπει εμπόδιο στη θεραπεία του και τη μετέπειτα ζωή του. Ξέρω ανθρώπους που λένε «είμαι «αυτό» επειδή το είπε κάποιος πριν πολλά χρόνια σε ένα γραφείο που τον επισκεύτηκαν και την κράτησαν αυτήν την κουβέντα μετά και τους επηρεάζει στο υπόλοιπο της ζωής τους αρνητικά, γίνεται λίγο σαν κομμάτι της ταυτότητάς τους και αυτό αποβαίνει καταστροφικό στο να απελευθερωθούν από μια κατάσταση, τη μονιμοποιεί. Και επηρεάζεται έτσι αρνητικά ολόκληρη η ζωή ενός ανθρώπου από κάτι που ειπώθηκε μια στιγμή ενώ θα έπρεπε να επιδιώκουμε το ακριβώς αντίθετο, να ξεφορτώνουμε τον άνθρωπο από τέτοια διαγνωστικά βάρη, όχι να τον πλακώνουμε και να τον κρατάμε κάτω. Αυτή την πλευρά θέλω να τονίσω.

Ναι το κατάλαβα ότι ήταν προσωπική εμπειρία, αλλά ήταν η απάντηση σου σε ένα μέλος που παρότρυνε την θεματοθέτρια να επισκεφτεί ψυχολόγο. Επίσης ανέφερες στη θεματοθέτρια ότι δεν έχει κατάθλιψη αλλά είναι λόγω του πένθους, και τη παρότρυνες να συνεχίζει να γράφει εδώ ή σε ιδιωτική συζήτηση . Από τη στιγμή που δεν είμαστε ειδικοί καλό θα ήταν να μην κάνουμε διαγνώσεις. Μπορεί φαινομενικά να φαίνεται ότι είναι λόγω του πένθους αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν συμβαίνει κάτι άλλο. Κάποιος μπορεί να φαίνεται και να λέει ότι είναι καλά αλλά μέσα του να έχει πόνο.

Εlenikara3085 σου έχουν ήδη πει αρκετά μέλη να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό, όχι για να μην μας ξαναγράψεις και σου απαντήσουμε, μπορείς να συνεχίζεις να γράφεις εδώ και κάποιος θα απαντήσει, στο λέμε γιατί αυτό φαίνεται ότι χρειάζεσαι. Αν επισκεφτείς κάποιον ψυχολόγο δεν θα σου δώσει φάρμακα, οπότε μην σε τρομάζει αυτό. Αν το κρίνει αναγκαίο θα σου πει να επισκεφτείς κάποιον γιατρό.

Vassili το γεγονός ότι εσένα τα φάρμακα δεν σε βοήθησαν μπορεί να ήταν λόγω λάθος διάγνωσης, ίσως χρειάζονταν να αλλάξεις φαρμακευτική αγωγή ή στη τελική μπορεί και ο γιατρός να μην ήταν ο κατάλληλος για σένα. Γενικά πολλά ίσως. Απλά το να το αναφέρεις δημόσια σε ένα τέτοιο φορουμ όπως έγραψα και πριν, που αρκετοί λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή ή πρέπει να λάβουν, μπορεί να τους επηρεάσει αρνητικά και να το αψηφήσουν μιας που αυτοί που νοσούν είναι σε μια ευάλωττη κατάσταση.

Senior Member
    Αυτό που έγραψα πριν δεν το είπα ως κάποια άποψη, ανέφερα απλά τι συνέβη σε μένα προσωπικά. Ούτε λέω ότι ήταν σωστό έτσι όπως το έκανα εγώ, ούτε θα ενθάρρυνα κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο. Ίσα ίσα, όντως η οποιαδήποτε τροποποίηση στη θεραπεία θα πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό για να είναι ασφαλής. Ακόμα και εγώ που ομολογώ ότι είμαι προκατειλημμένος με τους «ψυχοτέτοιους» όπως τους είπα έτσι λίγο περιπαικτικά, άμα νιώσω πάρα πολύ άσχημα πάλι και σε γιατρό θα πάω και αγωγή θα πάρω, δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή.. Θα πήγαινα όμως σε κάποιον διαφορετικό άνθρωπο αυτή τη φορά, εύχομαι όμως να μη χρειαστεί. Τώρα σε αυτό με τις ταμπέλες όντως έχω ένα θέμα και θεωρώ ότι οι γιατροί θα έπρεπε να τα κρατάνε αυτά λίγο παραπάνω για τους εαυτούς τους γιατί πολλές φορές συμβαίνει να φορτώνουν τον άλλον με μια περιττή κουβέντα που του λένε άκριτα και δεν ξέρουμε καν αν είναι και σωστή και μπορεί ο άλλος μετά να το κρατήσει αυτό και να μπει εμπόδιο στη θεραπεία του και τη μετέπειτα ζωή του. Ξέρω ανθρώπους που λένε «είμαι «αυτό» επειδή το είπε κάποιος πριν πολλά χρόνια σε ένα γραφείο που τον επισκεύτηκαν και την κράτησαν αυτήν την κουβέντα μετά και τους επηρεάζει στο υπόλοιπο της ζωής τους αρνητικά, γίνεται λίγο σαν κομμάτι της ταυτότητάς τους και αυτό αποβαίνει καταστροφικό στο να απελευθερωθούν από μια κατάσταση, τη μονιμοποιεί. Και επηρεάζεται έτσι αρνητικά ολόκληρη η ζωή ενός ανθρώπου από κάτι που ειπώθηκε μια στιγμή ενώ θα έπρεπε να επιδιώκουμε το ακριβώς αντίθετο, να ξεφορτώνουμε τον άνθρωπο από τέτοια διαγνωστικά βάρη, όχι να τον πλακώνουμε και να τον κρατάμε κάτω. Αυτή την πλευρά θέλω να τονίσω.
    απ οσα ξερω εγω, οι γιατροι αποφευγουν την διαγνωση πριν βεβαιωθουν. αυτο βεβαια, δεν σημαινει οτι το κανουν ολοι, ουτε οτι ολοι κανουν μια σωστη διαγνωση.
    αυτο που λες περι ταμπελας, το δεχομαι εαν η διαγνωση ειναι λαθος, μονο.
    ετσι κι αλλιως, αν εχεις μια σοβαρη διαγνωση, καλα ειναι να παρεις και μια δευτερη γνωμη, ειδικα αν απαιτειται αγωγη , ή ακομα περισσοτερο, καποια επεμβαση.
    διοτι, σε περιπτωση που η διαγνωση ειναι σωστη, αφενος δεν υπαρχει "απελευθερωση"οταν μιλαμε για ασθενεια, αλλα απελευθερωση ειναι μονο η θεραπεια, οποτε πρεπει να ξερεις και τι εχεις, για να δεις και τι θα κανεις και αφετερου, εγω ξερω ατομα που η διαγνωση τους απελευθερωσε, γιατι κατι δεν τους εβγαινε καλα στην ζωη τους και νομιζαν οτι ειναι "ζαβοι". οταν αυτο απεκτησε ταυτοτητα και ψαχτηκαν πως μπορουν να βελτιωθουν, απελευθερωθηκαν, γιατι και απενοχοποιηθηκαν (οτι φταινε οι ιδιοι) και βρηκαν τροπους βελτιωσης, ειτε μιλαμε για μια ασθενεια, ειτε για μια γνωσιακη διαταραχη, κλπ.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    απ οσα ξερω εγω, οι γιατροι αποφευγουν την διαγνωση πριν βεβαιωθουν. αυτο βεβαια, δεν σημαινει οτι το κανουν ολοι, ουτε οτι ολοι κανουν μια σωστη διαγνωση.
    αυτο που λες περι ταμπελας, το δεχομαι εαν η διαγνωση ειναι λαθος, μονο.
    ετσι κι αλλιως, αν εχεις μια σοβαρη διαγνωση, καλα ειναι να παρεις και μια δευτερη γνωμη, ειδικα αν απαιτειται αγωγη , ή ακομα περισσοτερο, καποια επεμβαση.
    διοτι, σε περιπτωση που η διαγνωση ειναι σωστη, αφενος δεν υπαρχει "απελευθερωση"οταν μιλαμε για ασθενεια, αλλα απελευθερωση ειναι μονο η θεραπεια, οποτε πρεπει να ξερεις και τι εχεις, για να δεις και τι θα κανεις και αφετερου, εγω ξερω ατομα που η διαγνωση τους απελευθερωσε, γιατι κατι δεν τους εβγαινε καλα στην ζωη τους και νομιζαν οτι ειναι "ζαβοι". οταν αυτο απεκτησε ταυτοτητα και ψαχτηκαν πως μπορουν να βελτιωθουν, απελευθερωθηκαν, γιατι και απενοχοποιηθηκαν (οτι φταινε οι ιδιοι) και βρηκαν τροπους βελτιωσης, ειτε μιλαμε για μια ασθενεια, ειτε για μια γνωςσιακη διαταραχη, κλπ.
    Να μιλήσω κ εγώ με την σειρά μου,δεν έχω θέμα για να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό!
    Όλη η κατάσταση με έκανε έτσι κ ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!
    Να δω που κάνω λάθος,που φταίω!
    Γιατί αντί να έχω μια ηρεμία στο σπίτι μου, ξαφνικά υπάρχουν εντάσεις από το πουθενά!
    Τις δουλειές μας τις έχουμε,τα παιδάκια μας τα έχουμε τακτοποιήσει!
    Απλά ο άντρας μου έχει φάει κόλλημα με τα λεφτά που βοηθήσαμε την οικογένειά μου!
    Έτσι κάπως μου ρίχνει τις ευθύνες,ότι έχουν λιγοστέψει τα χρήματα κ θα είναι δύσκολο να τα ξανά μαζέψουμε κ να πάρουμε ένα σπίτι με συμμετοχή για το πρόγραμμα σπίτι μου 2!
    Εγώ βλέπω ότι μόνος του ,το δημιουργεί το πρόβλημα!
    Πείτε μου κάτι άλλο όμως,τα παιδιά όταν είναι μαζί μου κ τα κρατάω κάθονται ήρεμα κ παίζουν!
    Όταν πάω για δουλειά, αρχίζει ο άντρας μου κ μου λέει δεν τον ακούνε καθόλου!
    Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ τελικά!
    Αλλά θέλω να βρω έναν τρόπο,να μην τσακωθεί με την μάνα μου κ ούτε με κανέναν άλλο από την οικογένειά μου!
    Να περάσουμε ένα ήρεμο Πάσχα!

Senior Member
    Να μιλήσω κ εγώ με την σειρά μου,δεν έχω θέμα για να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό!
    Όλη η κατάσταση με έκανε έτσι κ ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!
    Να δω που κάνω λάθος,που φταίω!
    Γιατί αντί να έχω μια ηρεμία στο σπίτι μου, ξαφνικά υπάρχουν εντάσεις από το πουθενά!
    Τις δουλειές μας τις έχουμε,τα παιδάκια μας τα έχουμε τακτοποιήσει!
    Απλά ο άντρας μου έχει φάει κόλλημα με τα λεφτά που βοηθήσαμε την οικογένειά μου!
    Έτσι κάπως μου ρίχνει τις ευθύνες,ότι έχουν λιγοστέψει τα χρήματα κ θα είναι δύσκολο να τα ξανά μαζέψουμε κ να πάρουμε ένα σπίτι με συμμετοχή για το πρόγραμμα σπίτι μου 2!
    Εγώ βλέπω ότι μόνος του ,το δημιουργεί το πρόβλημα!
    Πείτε μου κάτι άλλο όμως,τα παιδιά όταν είναι μαζί μου κ τα κρατάω κάθονται ήρεμα κ παίζουν!
    Όταν πάω για δουλειά, αρχίζει ο άντρας μου κ μου λέει δεν τον ακούνε καθόλου!
    Το πρόβλημα δεν το έχω εγώ τελικά!
    Αλλά θέλω να βρω έναν τρόπο,να μην τσακωθεί με την μάνα μου κ ούτε με κανέναν άλλο από την οικογένειά μου!
    Να περάσουμε ένα ήρεμο Πάσχα!

Με αυτά που ανέφερες φαίνεται να αντιμετωπίζετε πρόβλημα και εσύ να δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς συμπεριφορές και καταστάσεις. Με όλα αυτά που μας έχεις διηγηθεί δεν φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι μόνο στα χρήματα που ξοδέψατε, αλλά δείχνει μια γενικευμένη συμπεριφορά του άντρα σου να μην υπολογίζει τις επιθυμίες σου. Παραθέτεις γεγονότα ακόμα και πριν την απώλεια του πατέρα σου, με παράπονα προς τον άντρα σου για μια συμπεριφορά με ξεσπάσματα κτλ.

Αυτό που σου προτείναμε σχεδόν όλοι είναι να μιλήσεις σε κάποιον ψυχολόγο, όχι ψυχίατρο. Ίσως μπερδεύτηκες γιατί κάποια στιγμή ο Vassilis απάντησε σε ανάρτηση άλλου μέλους και είπε ότι τα χάπια δεν τον βοήθησαν. Ο ψυχολόγος δεν συνταγογραφεί φάρμακα οπότε μην σε τρομάζει αυτό. Το να απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο δεν σημαίνει ότι έχεις θέμα, ούτε είναι κάτι κακό. Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα, απευθύνσου σε κάποια δομή που παρέχεται δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη. Καλώς έστειλες και ρώτησες τη γνώμη μας αλλά μην περιμένεις να λυθεί έτσι αυτό. Γενικά φαίνεται σαν να είσαι εγκλωβισμένη σε όλο αυτό, μην το περνάς επιπόλαια ζητώντας συμβουλές εδώ και περιμένοντας αύριο να λυθεί. Πρώτον πρέπει να αποδεχτείς ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση σας και δεύτερον να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό έτσι ώστε να σε κατευθύνει σωστά, αυτό δείχνει δύναμη και θέληση.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast