Results 1 to 15 of 37
Thread: Γεροντοκόρη
-
01-06-2025, 08:58 #1
Γεροντοκόρη
Η μαμά μου λέει ότι έμεινα γεροντοκόρη γιατί υστερώ σε κάτι ....πιστεύεται ότι ισχύει κάτι τέτοιο? Βασικά μην θυμώνετε με την μανούλα τόσο την κόβει τόσα λέει.
Εγώ παρατηρώ τον κόσμο και βλέπω πολλές έξυπνες κοπέλες ανύπαντρες
- 01-06-2025, 11:19 #2
Δελφινάκι, λες και ζούμε στο 1950. Άκου γεροντοκόρη. Ψυχοκόρη ήξερα. Ένα λαχείο είναι η ζωή. Μπορεί να απέρριψες προτάσεις στο παρελθόν επειδή δεν ήθελες, μπορεί να μην το κυνηγάς τόσο πολύ, μπορεί να μην έτυχε απλά. Φυσικά και υπάρχουν ανύπαντρες όμορφες και έξυπνες, τόσες διάσημες ηθοποιοί και τραγουδίστριες. Αλλά μπορεί αυτές να είχαν άλλους στόχους στη ζωή και να είναι ευτυχισμένες και ολοκληρωμένες με τις επιλογές τους. Γι αυτό μη συγκρίνεσαι.
Τώρα με τις ηλικίες ανδρών 50+ που δεν έκαναν οικογένεια, κοίτα να δεις τι γίνεται. Οι περισσότεροι έχουν παραιτηθεί από το θέμα γάμος-συντροφικότητα-οικογένεια και έχουν πάρει απόφαση τη μοναξιά τους, οπότε την απολαμβάνουν. Άλλοι ξεμωραίνονται και ψάχνουν στις εφαρμογές και τα social για "μικρούλες" ή πληρωμένο έρωτα και δυστυχώς τα όρια ηλικίας ξεφεύγουν, γι αυτό είναι γεμάτα τα δικαστήρια με τέτοιες υποθέσεις, οπότε αυτοί είναι red flag. Άλλοι πάλι, ψάχνουν για μια σύντροφο στην ηλικία τους να περάσουν μαζί τη ζωή τους και να τους παρέχουν μια συντροφική φροντίδα. Οι αγγελίες συνοικεσίων είναι γεμάτες με άντρες άνω των 50 που ζητούν γνωριμία γάμου. Υπάρχουν τώρα και αυτοί που ψάχνουν νοσοκόμα και καθαρίστρια εσωτερική που να μην την πληρώνουν και την ονομάζουν "σύντροφο".
Τώρα, αν μιλάμε για τον κοινωνικό αποκλεισμό που δυστυχώς υφίστανται άτομα με ψυχικές ασθένειες, ναι, ισχύει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι υστερούν σε εξυπνάδα ή εμφάνιση και είναι μόνοι τους.
01-06-2025, 13:40 #3
ο καθένας μπορεί να λέει οτι θέλει ακόμη και οι δικοί μας..το οτι δεν παντρεύτηκες δεν σημαίνει οτι υστερείς σε κάτι, μπορεί απλά να μην το ήθελες εσύ.
01-06-2025, 19:03 #4
Ναι. Από κάποια ηλικία και μετά αν δεν είχες ποτέ σχέση (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για εσένα), είναι καμπανάκι πως κάτι δεν πάει καλά με εσένα.
Το είχα συζητήσει και με μια φίλη κάποτε... Όσοι ήταν μόνοι τους πχ μετά τα 30, είχαν κάποιο πρόβλημα.
01-06-2025, 19:13 #5
τί πρόβλημα είχαν; παθολογικό;
είναι απλά μια άποψη.
01-06-2025, 19:20 #6
Όχι δεν το εννοεί παθολογικά. Αλλά ότι δεν " πήγαιναν καλά ", αυτό είναι δικιά της άποψη. Υπάρχουν αρκετές γυναίκες διάσημες που είναι άνω των 30 και είναι ανύπαντρες, αυτό τι σημαίνει ότι δεν πάνε καλά? Επιλογή του καθενος είναι το τι θα κάνει ο καθένας στη ζωή του. Εγώ πιστεύω δελφίνι ότι δεν το ήθελες αρκετά διαφορετικά θα είχε συμβεί. Όλα αυτά είναι στερεότυπα.
01-06-2025, 21:39 #7
Νομίζω ότι η wanderer αναφέρεται σε αυτούς που δεν είχαν ποτέ σχέση ή ερωτική επαφή και είναι άνω των 30, όχι απλώς οι ανύπαντροι. Όντως, αυτό είναι μια προβληματική κατάσταση και μάλλον αυτό φοβήθηκε κι η ίδια γι αυτό και κατέληξε εκεί που κατέληξε. Το δελφίνι εννοεί γάμο με παπά και με κουμπάρο, όχι απλώς σχέση.
01-06-2025, 23:20 #8
Η θεματοθέτρια αναφέρθηκε σε ανύπαντρες γυναίκες όχι σε γυναίκες που δεν έχουν βρεθεί ποτέ ερωτικά με κάποιον οπότε δεν καταλαβαίνω που κολλάει η περίπτωση του δεν είχα ποτέ σχέση με αυτό που αναφέρεται στο θέμα ..παρ' όλα αυτά είναι άσχημο να κρίνουμε ακόμη και αυτούς που δεν έτυχε να κάνουν μια σχέση ως " προβληματικούς " .
02-06-2025, 01:52 #9
Μαριλού, είναι άλλο να χαρακτηρίζεται κάποιος άνθρωπος προβληματικός κι άλλο να χαρακτηρίζεται μια κατάσταση προβληματική, ξεχώρισέ τα. Η μηδενική σεξουαλική εμπειρία για έναν άνθρωπο 30+ είναι ένα πρόβλημα, πώς να το κάνουμε, πήγαινε να εκφράσεις στον Φρόιντ τις όποιες ενστάσεις σου.
Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό, έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικές γυναίκες με διαφορετικό background που η καθεμιά βασίζει αλλού τις απόψεις της. Η μητέρα του δελφινιού, όπως μας έχει πει, είναι με το παλαιό ημερολόγιο, οπότε εκφράζει υπερ-συντηρητικές απόψεις λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, όπου ο ρόλος της γυναίκας είναι ή μοναχή σε μοναστήρι ή σύζυγος με παιδιά.
Η wanderer από την άλλη είναι μια κοπέλα με οριακή, που στερήθηκε προσοχής από την εφηβεία της, που αφέθηκε χωρίς συστηματική ιατρική φροντίδα, που νομίζει ότι αποκτά αξία μέσα από τους άλλους και που ήταν έτοιμη να ανταλλάξει σεξ με όποιους όρους βάζει ο άλλος για λίγη προσοχή.
Για άλλο πράγμα μιλάει το δελφίνι, για άλλο πράγμα απαντάει η wanderer.
02-06-2025, 02:42 #10
Η wanderer ανέφερε ότι " κάτι δεν πάει καλά με εσένα " αν δεν είχες ποτέ σου σχέση μέχρι τα 30 και εσύ συμφώνησες γράφοντας ότι είναι μια προβληματική κατάσταση και ότι γι αυτό κατέληξε έτσι αναφερόμενη στη wanderer..δηλαδή πως κατέληξε και που κολλάει αυτό με το θέμα της σχέσης? Όσο γι αυτό που λες μετά ότι η μητέρα απ το δελφινι το είπε γιατί έχει συντηρητικές απόψεις δεν το αναφέρει κάπου, εδώ νέες κοπέλες πιστεύουν ότι " πρέπει " να έχουν παντρευτεί μέχρι τα 30 και είναι αστείο να το λες σαν " συντηρητική άποψη" όταν το 90% των γυναικών το πιστεύει, τουλάχιστον ας μιλάμε ρεαλιστικά.. και η wanderer μπορεί να έχει αυτή την άποψη ανεξάρτητα με το αν πάσχει από κάποια ψυχική ασθενεία κτλ. Αναφέρθηκα σε αυτούς που δεν έχουν κάνει σχέση μέχρι τα 30 όχι σε αυτούς που δεν είχαν ερωτική επαφή. Όπως και να χει Joanna καλό είναι να μην κρίνουμε ούτε τους ανθρώπους αυτούς , γιατί έχω διαβάσει παρόμοια ποστ που έχουν γράψει εδώ γι αυτό, αλλά ούτε και αυτές τις καταστάσεις ως προβληματικές που λες....δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό και είναι άδικο να κρίνουμε. Ο καθένας κάνει ότι θέλει στη ζωή του.
02-06-2025, 08:04 #11
02-06-2025, 08:08 #12
02-06-2025, 08:14 #13
02-06-2025, 08:14 #14
02-06-2025, 14:26 #15
μπορεί να κρύβεται μια κακοποίηση, πολλά μπορεί να κρύβονται. Ναι και εμένα αν μου έλεγε κάποιος οτι δεν έχει έρθει σε ερωτική επαφή ή δεν έχει κάνει σεξ μετά τα 30 θα μου ακούγονταν κάπως. Όμως απο το να το σκεφτώ μέχρι να το εκφράσω ως '' προβληματικό'' σε ένα δημόσιο φόρουμ που έχουν γράψει αρκετοί οτι δεν έχουν κάνει σχέση, απέχει πολύ. Και ποια είμαι εγώ για να το κρίνω ως προβληματικό δημόσια σε ένα τέτοιο φόρουμ ? Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, απο εκεί και πέρα δεν μου δινεί κανείς το δικαίωμα να κρίνω ως προβληματικό κάποιον που δεν έχει κάνει σεξ ή δεν έχει παντρευτεί.