Τρέφεστε υγιεινά ή κάνετε.. ατασθαλίες; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Quote Originally Posted by user View Post
    πίνω γάλα μόνο αμυγδάλου και τυρί κότατζ ή φυτικής προέλευσης. ουτε εγώ τρώω πολύ κρέας.
    Quote Originally Posted by Player View Post
    Γάλα αμυγδάλου; Πρέπει είναι αηδία.
    σε πολλούς δεν αρέσει. άμα ψάξεις όμως θα βρεις καλής ποιότητας φυτικό γάλα και με κακάο και με βανίλια και χωρίς ζάχαρη κλπ κλπ
    τα χειρότερα κατ εμέ είναι το γάλα σόγιας ή ριζιού. αυτά δεν πίνονται μόνο για τον καφέ ίσως.
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Ένα πολύ ωραίο γάλα από αυτά που δεν του το ‘χεις κιόλας είναι το γάλα αρακά. Κι εγώ με δυσπιστία το αντιμετώπισα αρχικά αλλά δοκίμασα και αποδείχτηκε πολύ νόστιμο. Από τα υπόλοιπα (τα φυτικά) μου αρέσει το γάλα βρώμης.
    Γάλα;

Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Σας καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ έτσι πίστευα αρχικά αλλά το δοκίμασα και άλλαξα γνώμη. Άμα βρεθεί στο δρόμο σας δοκιμάστε το, είναι πολύ νόστιμο γαλατάκι (ή «γαλατάκι»). Αν σας αρέσει το αμυγδάλου πχ αυτό εδώ εγώ το θεωρώ ακόμα πιο ωραίο.
    Amen. Μόνο εντός εισαγωγικών. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς καθιερώθηκε ο όρος γάλα για κάτι που είναι καθαρά φυτικής προέλευσης και δεν έχει καμία σχέση με το γάλα, ούτε ως προς τον τρόπο παραγωγής ούτε ως προς τη χημική του σύνθεση. ΟΚ, έχει το ίδιο χρώμα. Εγώ το αποκαλώ απλώς ρόφημα. Άκου γάλα .

Από όλα αυτά προτιμώ το ρόφημα βρώμης, γιατί είναι αρκετά θρεπτικό (έτσι λέγεται τουλάχιστον). Πίνω όμως και γάλα (το κανονικό) σχεδόν καθημερινά το πρωί. Αυτό είναι σίγουρα θρεπτικό γιατί αν δεν πιω για αρκετές μέρες, νιώθω σαν να μου λείπει κάτι. Τι, δεν ξέρω.

Senior Member
    έλεος καλέ πράσινο είναι; σαν το μάτσα το τσάι;
    Ποιο το πρόβλημα με το χρώμα; Εγώ πίνω και kombucha σε γαλαζοπράσινη απόχρωση. Μια χαρά είναι. Εκτός κι αν οι αντιρρήσεις σου αφορούν τη γεύση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Γάλα;

Amen. Μόνο εντός εισαγωγικών. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς καθιερώθηκε ο όρος γάλα για κάτι που είναι καθαρά φυτικής προέλευσης και δεν έχει καμία σχέση με το γάλα, ούτε ως προς τον τρόπο παραγωγής ούτε ως προς τη χημική του σύνθεση. ΟΚ, έχει το ίδιο χρώμα. Εγώ το αποκαλώ απλώς ρόφημα. Άκου γάλα .

Από όλα αυτά προτιμώ το ρόφημα βρώμης, γιατί είναι αρκετά θρεπτικό (έτσι λέγεται τουλάχιστον). Πίνω όμως και γάλα (το κανονικό) σχεδόν καθημερινά το πρωί. Αυτό είναι σίγουρα θρεπτικό γιατί αν δεν πιω για αρκετές μέρες, νιώθω σαν να μου λείπει κάτι. Τι, δεν ξέρω.
    Μπορεί να μην πίνω γάλα, αλλά νιώθω κι εγώ ότι ορισμένα πράγματα στο σώμα μας ξέρουν καλύτερα από εμάς!

Senior Member
    Ποιο το πρόβλημα με το χρώμα; Εγώ πίνω και kombucha σε γαλαζοπράσινη απόχρωση. Μια χαρά είναι. Εκτός κι αν οι αντιρρήσεις σου αφορούν τη γεύση.
    Γαλαζοπράσινο λέει; Ιουυυ, ή θα πρέπει να φοράω γυαλιά ηλίου πριν το πιω ή να βεβαιωθώ ότι δεν έχει πετάξει κανένα alien μέσα. Έλεος άνθρωπε μου, σταμάτα!

Senior Member
    Rainbow86, για περισσότερα χρώματα σε ροφήματα και ποτά, δοκίμασε ροζ γκρειπφρουτ αναψυκτικό ή blue curacao λικέρ που κάνει και τη γλώσσα μπλέ, το ωραίο το θαλασσι

Ως προς το θέμα, να ξεκαθαρίσουμε ότι και ένας vegan, μια χαρά ατασθαλίες μπορεί να κάνει, πατατάκια, τηγανητά, υπάρχουν junk food για όλους, κρεατοφαγους και μη.
    Νομίζω το καλύτερο είναι όσο μπορεί κανείς να τρώει σπιτικό, μαγειρεμένο φαγητό που ξέρεις και τι υλικά βάζεις μέσα, και να επιτρέπει στον εαυτό του μια στο τόσο κάτι έξω αν δεν είναι πολύ junk...

Είμαι και εγώ φαν του ροφήματος αμυγδάλου, έχει και το περισσότερο ασβέστιο απ' όλα τα φυτικά, απ' όσο ξέρω.
    Hit me with music...

Senior Member
    εντάξει όχι γάλα, ρόφημα. νομίζω έτσι το περνάει και στην απόδειξη. του σουπερμάρκετ.
    komboucha πού βρίσκεις;
    το πινκ γκρέηπφρουτ αναψυκτικό τα σπάει.

Senior Member
    Γάλα;

Εντάξει, το ακούω αυτό που λες και το καταλαβαίνω, αλλά ίσως εχει καθιερωθεί ο όρος γάλα για λόγους μάρκετινγκ. Είναι ας πούμε πολύς κόσμος που δεν μπορεί να πιεί το κανονικό γάλα, έχει δυσανεξία στη λακτόζη οπότε το πλασάρουνε ως «γάλα» μιας και είναι αυτό που τους λείπει ενώ στην πραγματικότητα είναι φυτικό υποκατάστατο του γάλακτος. Άλλος το πίνει γιατί είναι απλά πιο ελαφρύ ή γιατί είναι απλά νόστιμο, εμένα ας πούμε μου αρέσει πολυ της βρώμης και το παίρνω συχνά παρότι πίνω κανονικό γαλα. Αλλά και στο κανονικό μου γάλα βάζω νιφάδες βρώμης οπότε μάλλον έχω συνηθίσει αυτή τη γεύση. Πάντως όλο αυτό το βετζετάριαν μάρκετινγκ έχει καταντήσει αστείο σε κάποιες περιπτώσεις. Φυτικό μπέικον σου λέει, άσε μας ρε φίλε, κάνε μας τη χάρη.. Συγχύστηκα τώρα, πάω να φάω..

Page 2 of 2 FirstFirst 12