Η ΙΨΔ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
    Banned

Η ΙΨΔ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ

γεια σας παιδια παλι εγω. πασχω απο σοβαρη ιδεοψυχαναγκαστικη νευρωση οπως μου ειπε και ο ψυχιατρος αλλαξα 3 αντικαταθλιπτικα μεχρι στιγμης εφεξορ, σιπραλεξ, βαλντοξαν κκαι καλο δεν ειδα τωρα παιρνω το τεταρτο αντικαταθλιπτικο που ειναι το αναφρανιλ, το παιρνω 1 βδομαδα και κανω σκεψεις αυτοκτονιας ξυπναω ασχετες ωρες τη νυχτα και δεν μπορω να ξανακοιμηθω με ξυπνανε η μυικες συσπασεις που μου προκαλουν τα φαρμακα καθως μουδιαζουν τα χειλη μου. πολες φερες την ημερα εχω σκαμπανεβασματα, κυκλοθυμικα που με βασανιζουν... το χειροτερο ειναι οτι ξεχναω και να φαω μερικες φορες και τρωω οταν με θυμιζει η μανα μου, παω στην τουαλετα και ξεχναω να χρησιμοποιησω το καζανακι ξεχναω τις πορτες ανοιχτες οταν βγαινω απο το σπιτι. παιδια μου το χανω το μυαλο τι να κανω? δεν αντεχω αλλο να υποφερω.. ΒΟΗΘΕΙΑ!

Banned
    οταν ξυπναω εχω απιστευτα ασχημη διαθεση.... δεν το αντεχω αλλο αυτο το μαρτυριο.. ευχομαι να πεθαινα στο υπνο μου χωρις να καταλαβαινα τιποτα να ησυχαζε η ψυχη μου.. εξω νυχτωσε και τωρα φοβαμαι να κοιμηθω..

Senior Member
    Να σε ρωτήσω κάτι; Τον γιατρό τον ενημέρωσες για το πως νιώθεις; Συνήθως από όσα γνωρίζω τα φάρμακα κάνουν περίπου 15 μέρες για να δεις αποτελέσματα. Λόγω της μεταβολής κάποιων χημικών ουσιών στον οργανισμό στην αρχή έχουν συχνά παρενέργειες. Αν δεν τον έχεις ενημερώσει πάρτον ένα τηλέφωνο να δεις τι θα σου πει. Μήπως σου δώσει και κάτι που να σε ηρεμεί μέχρι να περάσουν οι παρενέργειες

Senior Member
    Quote Originally Posted by seleios View Post
    γεια σας παιδια παλι εγω. πασχω απο σοβαρη ιδεοψυχαναγκαστικη νευρωση οπως μου ειπε και ο ψυχιατρος αλλαξα 3 αντικαταθλιπτικα μεχρι στιγμης εφεξορ, σιπραλεξ, βαλντοξαν κκαι καλο δεν ειδα τωρα παιρνω το τεταρτο αντικαταθλιπτικο που ειναι το αναφρανιλ, το παιρνω 1 βδομαδα και κανω σκεψεις αυτοκτονιας ξυπναω ασχετες ωρες τη νυχτα και δεν μπορω να ξανακοιμηθω με ξυπνανε η μυικες συσπασεις που μου προκαλουν τα φαρμακα καθως μουδιαζουν τα χειλη μου. πολες φερες την ημερα εχω σκαμπανεβασματα, κυκλοθυμικα που με βασανιζουν... το χειροτερο ειναι οτι ξεχναω και να φαω μερικες φορες και τρωω οταν με θυμιζει η μανα μου, παω στην τουαλετα και ξεχναω να χρησιμοποιησω το καζανακι ξεχναω τις πορτες ανοιχτες οταν βγαινω απο το σπιτι. παιδια μου το χανω το μυαλο τι να κανω? δεν αντεχω αλλο να υποφερω.. ΒΟΗΘΕΙΑ!
    Seleios δεν χάνεις το μυαλό σου. Το ότι ξεχνάς είναι κλασικό παράδειγμα του πόσο μέσα στο πρόβλημά σου έχεις μπει και σε απασχολεί μόνο αυτό με αποτέλεσμα να μην αφήνεις χώρο στη σκέψη σου για άλλα πράγματα. Φοβάσαι από τις παρενεργειες του αγχους σου αυτό είναι όλο. Τα έχω περάσει και ξέρω.

Senior Member
    φιλε κι εγω το ιδιο πιστευω οτι ειναι απο το φαρμακο κι οχι απο την ιδεοληψια τα κανουν τα φαρμακα αυτα και την απωλεια προσοχησ και τισ τασεισ αυτοκτονιασ ψαξτο λιγο

Banned
    Quote Originally Posted by tita1977 View Post
    Seleios δεν χάνεις το μυαλό σου. Το ότι ξεχνάς είναι κλασικό παράδειγμα του πόσο μέσα στο πρόβλημά σου έχεις μπει και σε απασχολεί μόνο αυτό με αποτέλεσμα να μην αφήνεις χώρο στη σκέψη σου για άλλα πράγματα. Φοβάσαι από τις παρενεργειες του αγχους σου αυτό είναι όλο. Τα έχω περάσει και ξέρω.
    πολυ πολυ σωστη!ετσι ειναι οταν απο το πρωι που θα ανοιξουμε τα ματακια μας σκεφτομαστε α εχω ΙΔΨ,εχω πανικους,εχω μπλα μπλα,πως περιμενεις να νιωθεις??
    προσπαθησε λιγο να χαλαρωσεις..αποδεξου τον σελειος με τα θεματακια του κ προχωρα μπροστα!δεν αξιζει να σπαταλαμε ετσι την ζωη μας,με σκεψεις αρνητικες!και γιατι δηλαδη να ειναι μονιμως αρνητικες??αυτο γιατι το μπορουμε κ το θετικο δεν μας περναει καθολου απο το μυαλο?
    για δοκιμασε βρε σελειος να την δεις αλλιως!μην θρεφεις αλλο τους φοβους σου!
    (στα λεω για να τα ακουω κ εγω!)

Senior Member
    Παιδιά ένα κολπάκι που έχω βρει όταν κάνω άσχημες σκέψεις είναι ταυτόχρονα να γελάω με αυτό. Δηλαδή χαμογελάω πραγματικά και μέσα μου σκέφτομαι π.χ. Χα,χα ωραίο και αυτό πάλι που σκέφτηκα. Μα καλά έχω πολύ μεγάλη φαντασία. Καλά εγώ θα μπορούσα να γράψω και βιβλίο με τέτοια φαντασία!
    Μάλιστα μου λένε γιατί χαμογελάς; και εγώ απαντώ: τίποτα, τίποτα απλά θυμήθηκα κάτι ευχάριστο! Και ως δια μαγείας χάνει τη δύναμή του. Και σας λέω ότι μπορεί να έχω κάνει μια πολύ δυσσάρεστη σκέψη πριν.

Banned
    Quote Originally Posted by tita1977 View Post
    Παιδιά ένα κολπάκι που έχω βρει όταν κάνω άσχημες σκέψεις είναι ταυτόχρονα να γελάω με αυτό. Δηλαδή χαμογελάω πραγματικά και μέσα μου σκέφτομαι π.χ. Χα,χα ωραίο και αυτό πάλι που σκέφτηκα. Μα καλά έχω πολύ μεγάλη φαντασία. Καλά εγώ θα μπορούσα να γράψω και βιβλίο με τέτοια φαντασία!
    Μάλιστα μου λένε γιατί χαμογελάς; και εγώ απαντώ: τίποτα, τίποτα απλά θυμήθηκα κάτι ευχάριστο! Και ως δια μαγείας χάνει τη δύναμή του. Και σας λέω ότι μπορεί να έχω κάνει μια πολύ δυσσάρεστη σκέψη πριν.
    χεχε!πραγματικα το εχω κανει κ πραγματικα γελαω με αυτα που σκεφτομαι!!κ ναι ειναι φοβερο κολπακι!οχι παντα εφικτο ομως :) για εμενα το καλυτερο ειναι η αδιαφορια!

Senior Member
    Ναι στον καθένα λειτουργεί διαφορετικά ο τρόπος προσέγγισης! Απλά σε μένα η αδιαφορία μερικές φορές με κάνει να νομίζω ότι φοβάμαι τις σκέψεις μου και γι αυτό τις αποδιώχνω. Με το να τις αντιμετωπίζω και να γελάω έχω την αίσθηση ότι δε τις φοβάμαι. Πάντα το καλύτερο είναι να κάνουμε ότι ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή μας αφού ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει άλλο τρόπο αντίληψης των πραγμάτων.
    Πάντως παιδιά να μια εργασία για το σπίτι!!! Αφού το χόμπυ μας είναι το πρόβλημά μας και δεν έχουμε μυαλό για άλλα ας βρει ο καθένας μας ένα δικό του κολπάκι για να αντιμετωπίζει τις άσχημες σκέψεις και ας το παραθέσει στο φόρουμ. Αν θέλετε ανοίγουμε και ένα καινούριο τόπικ!!! Τι λέτε δε μπορεί η ιδεοληψία να περιλαμβάνει και θετικές σκέψεις; Άντε μωρέ πάμε να τρελάνουμε εμείς τους ψυχολόγους! Τα καλύτερα παιδιά είμαστε!
    Seleios όλα καλά;

Banned
    τιτα εσυ τι προβλημα αντιμετωπιζεις?

Banned
    στεναχωριεμαι πολυ που οταν μου μιλανε δεν καταλαβαινω αυτα που μου λενε... ο γιατρος μου ειπε οτι ειμαι ψυχιατρικα κουφος..

Senior Member
    τιτα εσυ τι προβλημα αντιμετωπιζεις?
    εγώ έχω πρόβλημα χαμηλής αυτοεκτίμησης αλλά κάποια στιγμή που είχα πάθει κρίση μην αντέχοντας άλλο την κατάστασή μου και κατ επέκταση κατάθλιψη μου είχε δημιουργηθεί ιδεοληψία. Για παράδειγμα μου λέει κάποια στιγμή ο αδερφός μου: Δεν πιστεύω να κάνεις άσχημες σκέψεις για αυτοκτονία κλπ;Εμένα δε μου είχε περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό αλλά πάνω στον πανικό που ένιωθα από όλα αυτά που μου συνέβαιναν μου κόλλησε στο μυαλό αυτή η σκέψη. Δεν ήθελα να αυτοκτονήσω αλλά αυτό που μου συνέβαινε ήταν το κόλλημα που είχα φάει με τη σκέψη αυτή. Να φανταστείς πήγα στα επείγοντα σε ένα νοσοκομείο γιατί φοβόμουν αυτή τη σκέψη. Επίσης φοβόμουν πολύ τα μαχαίρια μετά από αυτό. Μόλις όμως διάβασα και ενημερώθηκα κατάλαβα ότι αυτές οι σκέψεις είναι παρενέργειες του άγχους. Να τονίσω ότι αγαπάω τη ζωή μου και δε θέλω να τη βλάψω. Παιδιά μη φοβάστε τα κολλήματα σε σκέψεις είναι απλά κολλήματα λόγω του φόβου για το τι μας συμβαίνει.

Senior Member
    στεναχωριεμαι πολυ που οταν μου μιλανε δεν καταλαβαινω αυτα που μου λενε... ο γιατρος μου ειπε οτι ειμαι ψυχιατρικα κουφος..
    Εγώ πιστεύω ότι απλά σκέφτεσαι τα δικά σου και πολύ λογικά γιατί πονάς. Όταν πονάμε χάνουμε την επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον γιατί το μόνο που μας απασχολεί είναι να φύγει ο πόνος (εσωτερικό περιβάλλον) . Το πιο σημαντικό για σένα αυτή τη στιγμή είναι να φύγει αυτό που βαραίνει την ψυχούλα σου. Όταν φύγει ο πόνος (και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει) θα τα ακούσεις και θα τα καταλάβεις όλα. Αν δε μπορείς αυτή τη στιγμή να ακούσεις μήπως θα σε βοηθούσε να διαβάζεις; (πχ βιβλία αυτοβοήθειας;) Εμένα η ψυχολόγος μου έγραφε επιγραμματικά αυτά που μου έλεγε στις συνεδρίες να τα διαβάζω και στο σπίτι γιατί πάνω στη σύγχυση μου κι εγώ δε τα ακουγα όλα όσα μου έλεγε.

Banned
    Seleios, πόσο χρονών είσαι?Ταλαιπωρήσαι καιρό με την ΙΔΨ? Θεωρώ ότι θέλει κάποιο διάστημα γενικά με τα φάρμακα...

Δοκίμασες κάποια μέθοδο ψυχοθεραπείας πέρα από τα φάρμακα;
    Όταν λες ΙΨΔ εννοεις συγκεκριμένες σκέψεις φανταστικές;
    Μπορείς να τις αναγνωρίσει όταν έρχονται για να μπορείς μετά να τις ελέγξεις και στη συνέχεια να τις διώξεις;
    Πάντως θετικό το ότι μέσα από τα όσα γράφεις υπάρχει λογικότητα και συνέχεια στο λόγο σου, άρα θα υπάρχει και στη σκέψη.
    γιάννης

Page 1 of 2 12 LastLast