ΠΕΘΕΡΟΠΛΗΚΤΗ!!! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 73
    Senior Member
    Αrsi μου, ευχαριστώ για την απάντηση. ΄Εχεις δίκιο για την παράθεση που έκανες, όντως έχω θυμό για το χρόνο που μου αναλογούσε και τον έχασα.

Βρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι πρακτικό; Για να δω αν είμαι παράλογη. Αναφέρομαι σε παντρεμένες ή και σε έχουσες σχέση με πεθερικά. Ας υποθέσουμε ότι έχετε καλές σχέσεις με τα πεθερικά σας και περνάτε καλά μαζί και δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας ώστε κάποιο από τα πεθερικά να είναι ανήμπορο και να χρειάζεται βοήθεια. Ας ξεχάσουμε τη δική μου περίπτωση για λίγο. Οι επαφές σας είναι τύπου κάθε μέρα τηλ. και καθημερινές επισκέψεις; Δηλαδή σα να είστε μια οικογένεια όπως γινόταν παλιά; Γιατί εγώ ούτε τους δικούς μου θα επισκεπτόμουν καθημερινά. Θα τους έπαιρνα βέβαια τηλ. να δω αν είναι καλά και δε θα ανάγκαζα τον άντρα μου να δινει συνεχεια το παρόν σα να ήταν φαντάρος. Φαγητό τις Κυριακές ας πούμε, γιορτές , χριστούγεννα, Πάσχα κλπ. Όχι όλη την ώρα μαζί. Δε ξέρω αλλά έχω και μια ζωή να ζήσω ως ενήλικας. Έτσι δεν είναι; Πότε θα τη ζήσω αν το μοντέλο συνεχίζεται πάντα ως μαμά παιδί. Έχω δίκαιο σε αυτό ή είμαι λάθος; Απλά ρωτάω για να δω αν σκέφτομαι έτσι επειδή είμαι θυμωμένη από την κατάσταση μιας και δεν ξέρω πως ειναι τέτοιες σχέσεις υπο φυσιολογικές συνθήκες.

Senior Member
    τιτα μου,
    αν ειναι να καθεσαι και να αναρωτιεσαι για τα αυτονοητα...
    Αφου την ξερεις την απαντηση..
    Εσυ ξερεις τι σε ενοχλει,τι σε νευριαζει που ειναι το προβλημα..
    Ενα βημα παρακατω πρεπει να προχωρησεις,,
    ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ..πολιτισμενα κατασταλαγμενα και ΜΟΝΟ με τον αντρα σου..
    τα καλυτερα σου ευχομαι..
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    Το πιασα!
    Ευχαριστώ πολύ!

Senior Member
    Τιτα

εγω καταλαβαινω την ερωτηση σου

ως εξης

το οτι θελει να δινει το παρον να ειναι εκει ας πουμε τηλεφωνικα η σωματικα για κεινη (εκεινους ) ειναι ενταξει? αυτο ρωτας?

να πω απο τους γυρω που γνωριζω δεν ειμαι παντρεμενη

μια φορα στο μηνα βλεπονται .. μπορει και στους δυο μηνες ... απο ξαδελφη πολυ κοντινη που ζουν σε διαφορετικες πολεις ομως

θεσσαλονικη -ξανθη ας πουμε

μιλαω παντα για τον αντρα με πεθερικα και οικογενεια (συνναντηση ολων μαζι)

αλλο απο ξαδελφη πολυ κοντινη παλι..

ο αντρας βλεπει καθε μερα την μητερα του λογω δουλειας (βοηθα πολυ εκεινη στην δουλεια)

καμια αναφορα ομως για εκεινη στο σπιτι του

και τρωνε μαζι χριστουγεννα πασχα το πολυ και μια τριτη φορα.

αλλη περιπτωση που γνωριζω ... πεθερικα για καφεδακι αραια και που και τουμπαλιν επισκεψη ( βασικα εχουν πολλη αγαπη προς την κοπελα)..... τελειως ξεχωριστα σε θεματα προσωπικα η και της καθημερινοτητας....τελειως ομως!

η κοπελα ζει στο μερος του αντρα της (ακριτικη περιοχη)και οχι στο δικο της

αυτα

ισως αλλοι εχουν να σου πουν αλλες ιστοριες.

ελπιζω να βοηθησα λιγακι

καταλαβαινω την αναγκη σου να ακουσεις και αλλων ιστοριες να συγκρινεις μηπως ζητας πολλα ισως... ε?

και εγω θα την ειχα αυτη την αναγκη
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Ναι ρωτώ γιατί και να τους αγαπούσα πραγματικά και να απολαμβανα την παρέα τους πάλι νιώθω ότι δεν θα είχα την ανάγκη να ειμαι τόσο συχνά μαζί τους γιατί πιστεύω ότι το ζευγάρι έχει ανάγκη να ζήσει τη δική του ζωή και να μην ζει σα κοινόβιο με τους γονείς. Το νιώθω άρρωστο αυτό. Καταλαβαίνω οτι οι γονείς παίρνουν χαρά από το να είναι με τα παιδιά τους αλλά κι αυτά πρέπει να ΖΗΣΟΥΝ. Έχω από την άλλη και το ενοχικό μήπως είμαι εγωίστρια.
    Ξέρετε εγώ έχω κάνει μεγάλη μάχη για να φτάσω τους γονείς μου στο επίπεδο που είναι τώρα. Οι γονείς μου ήταν πολύ καταπιεστικοί και κατάφερα μετά από πολύ αγώνα και το εννοώ (έχει σχέση με την κατάθλιψη που είχα πάθει), να έχουμε άριστη σχέση έδω και κάποια χρόνια. Τους έχω βάλει τα όριά μου και τα πάμε σούπερ. Γι αυτό θέλω τώρα να ζήσω τη δικη μου ζωή. Όχι άλλοι γονείς please!!!

Senior Member
    και για να γελάσουμε και λιγάκι!

http://www.youtube.com/watch?v=Y-X-X...eature=related

Senior Member
    τιτα νομιζω οτι μια χαρα τα βλεπεις τα πραγματα κ ο θυμος με τη συγκεκριμενη πεθερα ειναι απολυτα δικαιολογημενος. ναι, η κυρια ζηταει παραλογα πραγματα, εχει χειριστικη συμπεριφορα, κ εν πασει περιπτωσει αφου δεν ταιριαζετε σαν ανθρωποι το καλυτερο ειναι να βαλετε τα ορια, παρα να βλεπεστε κ εσυ να θυμωνεις εκ των υστερων.

επειδη ρωτας γενικα τι κανουν τα ζευγαρια, νομιζω δεν υπαρχει γενικος κ απολυτος κανονας. δε νομιζω οτι πρεπει να βλεπονται "κυριακες, γιορτες, χριστουγεννα κ πασχα" σωνει κ καλα, σαν αυτο να ειναι ενας ατεγκτος νομος. η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη κ βαζει διαφορετικα ορια.

καποιοι μπορει να μην βλεπονται ποτε, καποιοι σπανια, καποιοι μπορει να τα πηγαινουν κ καλα κ να βλεπονται τακτικα!

το ερωτημα ειναι εσυ ποσο αντεχεις να τις βλεπεις!!!! αφουγκρασου τα συναισθηματα σου κ σεβασου τα!!!! ευγενικα αλλα διεκδικητικα κ χωρις ενοχες, αρχισε τα οχι!!!! :)

αρση, μου αρεσε πολυ το σχολιο σου περι σχεσεων ελευθερων απο εξαρτησεις!!!! εκει που λες, οτι η αποσταση μπορει να κανει μια σχεση πιο ελευθερη κ ουσιαστικα αγαπητικη απο μια καταπιεστικη, μασκοφορεμενη, εξαρτητικη κ ενοχικη συναναστροφη!!! θα σου αφηνα ρεπ ποιντ, αλλα μου βγαζει το σπαστικο "You must spread some Reputation around before giving it to Arsi again." :D

Senior Member
    χαχα, κι εμένα το ίδιο μου βγάζει, γιατί είχα δώσει σε σένα. λολ
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    χαχαχα κι εγώ το έπαθα κορίτσια θέλοντας να δώσω και στις 2 σας ... εντομεταξύ προκύπτει προβληματάκι... άντε να βρεθούν 20 διαφορετικά άτομα να ανακυκλώνεται η δυνατότητα πάλι !
    Πάντως ευχαριστώ για το rep Lou είναι σαν να το πήρα :)

Τώρα, στο θέμα μας...
    Τίτα μου σχετικά μ'αυτό που ρωτάς προσωπικά δε γνωρίζω ζευγάρια με τέτοια επαφή που περιγράφεις. Και αναφέρομαι σε ζευγάρια φιλικά, ξαδελφικά ως και θείων.

Δεν το θεωρώ απίθανο όμως και δεν το αποκλείω μελλοντικά να συμβεί και σε μένα πχ. Γιατί είμαι της άποψης πως οι σχέσεις χτίζονται ανάλογα με τα θέλω, τη χημεία, την αρμονία στη συνύπαρξη και δεν ξέρω τι άλλο. Δε θεωρώ σωστό να μπαίνουν ταμπέλες πεθερικά, σόγια ούτε προς τη μια κατεύθυνση 'έχω καλές σχέσεις' αλλά ούτε κι απ'την άλλη 'διατηρώ αποστάσεις'.

Το θέμα εξαρτάται με το πως συνυπάρχετε, τις ανάγκες σου και τι θες. Ούτως ή άλλως αφού το βλέπεις όσο κι αν το προσπαθείς αν δεν γουστάρεις, δεν 'κολάει' το θέμα δε μπορείς να το πιέσεις με τίποτα.
    Απλά βρες τι θες, βάλε τα όριά σου και πράξε για να νιώθεις κι εσύ καλά.
    Ούτε θεωρώ σωστό να κάνεις 10 χρόνια ψυχοθεραπεία πχ για να μπορέσεις να γίνεις μπενάκης βγενάκης -αν το καταφέρεις τελικά.... Είσαι αυτό που είσαι και σύμφωνα με αυτό χρειάζεται να πορευτείς.

*ωραίο το τραγουδάκι !!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Arsi View Post
    χαχαχα κι εγώ το έπαθα κορίτσια θέλοντας να δώσω και στις 2 σας ... εντομεταξύ προκύπτει προβληματάκι... άντε να βρεθούν 20 διαφορετικά άτομα να ανακυκλώνεται η δυνατότητα πάλι !
    Πάντως ευχαριστώ για το rep Lou είναι σαν να το πήρα :)

Τώρα, στο θέμα μας...
    Τίτα μου σχετικά μ'αυτό που ρωτάς προσωπικά δε γνωρίζω ζευγάρια με τέτοια επαφή που περιγράφεις. Και αναφέρομαι σε ζευγάρια φιλικά, ξαδελφικά ως και θείων.

Δεν το θεωρώ απίθανο όμως και δεν το αποκλείω μελλοντικά να συμβεί και σε μένα πχ. Γιατί είμαι της άποψης πως οι σχέσεις χτίζονται ανάλογα με τα θέλω, τη χημεία, την αρμονία στη συνύπαρξη και δεν ξέρω τι άλλο. Δε θεωρώ σωστό να μπαίνουν ταμπέλες πεθερικά, σόγια ούτε προς τη μια κατεύθυνση 'έχω καλές σχέσεις' αλλά ούτε κι απ'την άλλη 'διατηρώ αποστάσεις'.

Το θέμα εξαρτάται με το πως συνυπάρχετε, τις ανάγκες σου και τι θες. Ούτως ή άλλως αφού το βλέπεις όσο κι αν το προσπαθείς αν δεν γουστάρεις, δεν 'κολάει' το θέμα δε μπορείς να το πιέσεις με τίποτα.
    Απλά βρες τι θες, βάλε τα όριά σου και πράξε για να νιώθεις κι εσύ καλά.
    Ούτε θεωρώ σωστό να κάνεις 10 χρόνια ψυχοθεραπεία πχ για να μπορέσεις να γίνεις μπενάκης βγενάκης -αν το καταφέρεις τελικά.... Είσαι αυτό που είσαι και σύμφωνα με αυτό χρειάζεται να πορευτείς.

*ωραίο το τραγουδάκι !!!!!
    :-) Έχεις δίκιο. Απλά καμμιά φορά ο θυμός μας κάνει είτε να μεγεθύνουμε καταστάσεις είτε να μας προειδοποιεί για το ότι κάτι δεν πάει καλά. Θέλω λίγο να τα ξεκαθαρίσω στο κεφάλι μου ώστε να μην αδικώ κανέναν. (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)

Senior Member
    Quote Originally Posted by tita1977 View Post
    Ναι ρωτώ γιατί και να τους αγαπούσα πραγματικά και να απολαμβανα την παρέα τους πάλι νιώθω ότι δεν θα είχα την ανάγκη να ειμαι τόσο συχνά μαζί τους γιατί πιστεύω ότι το ζευγάρι έχει ανάγκη να ζήσει τη δική του ζωή και να μην ζει σα κοινόβιο με τους γονείς. Το νιώθω άρρωστο αυτό. Καταλαβαίνω οτι οι γονείς παίρνουν χαρά από το να είναι με τα παιδιά τους αλλά κι αυτά πρέπει να ΖΗΣΟΥΝ. Έχω από την άλλη και το ενοχικό μήπως είμαι εγωίστρια.
    Ξέρετε εγώ έχω κάνει μεγάλη μάχη για να φτάσω τους γονείς μου στο επίπεδο που είναι τώρα. Οι γονείς μου ήταν πολύ καταπιεστικοί και κατάφερα μετά από πολύ αγώνα και το εννοώ (έχει σχέση με την κατάθλιψη που είχα πάθει), να έχουμε άριστη σχέση έδω και κάποια χρόνια. Τους έχω βάλει τα όριά μου και τα πάμε σούπερ. Γι αυτό θέλω τώρα να ζήσω τη δικη μου ζωή. Όχι άλλοι γονείς please!!!
    αν δεν ηθελε ουτε ο αντρας σου να εχετε συχνες επαφες με γονεις, θα μας ρωτουσες ποτε τι κανουν οι αλλοι και τι συνηθιζεται κοινωνικα?
    μαλλον προσπαθεις (ασυνειδητα) να κερδισεις χρονο, καθυστερωντας αυτο που θα επρεπε πραγματικα να κανεις....
    κι αυτο δεν ειναι αλλο απο την συζητηση και την συνεννοηση με τον ανθρωπο σου...
    δεν ειναι η πεθερα σου το θεμα σου καλη μου, το θεμα σου ειναι οτι δεν εχετε κοινη οπτικη με τον αντρα σου πανω στο θεμα...
    αν αυτος λειτουργει μηχανικα και κανει πραγματα που δεν τον εκφραζουν και τον καταπιεζουν, βοηθησε τον να βρει την ακρη με αυτα που πραγματικα θα ηθελε να κανει.
    αν ομως αυτα θελει να κανει και εχει αναγκη αυτη την τοσο συχνη επαφη, φοβαμαι οτι το προβλημα το εχεις εσυ και οχι ο αντρας σου, γιατι προχωρησες σε εναν γαμο χωρις να εχεις ξεκαθαρισει αν εχετε μια κοινη ματια για την κοινη σας ζωη.....

Senior Member
    ασχετο ισως αλλα το θυμηθηκα σε σχεση με την περιπτωση

απο την προσωπικη μου εμπειρεια εχω καταλαβει

πως πραγματικα μπορει να εχει πολλα χαρισματα ενας ανθρωπος οπως και ο ανθρωπος σου

να ειναι αληθινα υποστηρικτικος να σε σεβεται να σε αγαπα να βιωνετε μαζι αληθινα και ωραια πραγματα

αυτο ολο να το συνδυαζει με το να ειναι( πολυ καλος) σε βαθμο να μην μπορει να λεει οχι με τους δικους του

να μην μπορει με τιποτα να ξεχωρισει που ακριβως σφαλλει οσες φορες και να το ακουει

και δεν μπορει να το ξεχωρισει γιατι δεν ενηλικιωθηκε εσωτερικα σε αυτο το κομματι (δυστυχως) νιωθει το παιδι που πρεπει να κανει το χατηρι στην μανουλα οπως ακριβως και στην γυναικουλα του. εκει ειναι που χαλαει το πραγμα. Δυστυχως!!!!

Δεν μπορει παρα να ειναι το καλυτερο παιδι για ολους! δεν διανοειται να ειναι αλλιως.

Μερικοι το παιρνουν ειδηση νωρις και ζουν καλα με τη γυναικα τους

αλλα υπαρχουν και καποιοι που ενω ειναι τα καλυτερα κυριολεκτικα παιδια
    τυρρανουν απο αυτη την οπτικη

εμενα ο αγαπημενος μου ειχε γυρισει κιολας να μου πει με βαζετε στη μεση τι να κανω???? εγω δηλαδη και η μαμα του

δεν το αντεξα και την δευτερη τριτη φορα που το ακουσα χωρισαμε (σε συνδυασμο με αλλα πραγματα που σχετιζοταν με οικογενειακα δεσμα εμμεσα)

ειχαμε ομως ενα χρονο σχεση και ηταν πιο ευκολο και για τους δυο

το ποσο μαμοθρεψια αντεχει ο καθενας μας ειτε αντρας ειναι ειτε γυναικα ειναι πολυ προσωπικο

εγω δεν θεωρησα καθολου υγειες το με βαζετε στη μεση. ποια μεση? και τι να κανω να αρχισω να τραβαω απο εδω το χαλιναρι μπας και ειμαι πιο δυνατη απο τη μαμα σου και σε κερδισω???

Μου φανηκε παρα πολυ κουφο. Θεωρω αυτονοητο το οτι μου αρεσει αυτο που λες researcher η δεν μου αρεσει! !! οχι με βαζετε στη μεση! αλιμονο!

η γιαγια μου επισης ειχε παντρευτει εναν που ενω ειχανε σπιτι ηθελε να μενει μαζι με τη μανα του ...να μενανε ολοι μαζι δηλαδη,

δεν το αντεξε ομως η γιαγια μου ,χωρισαν, και μετα παντρευτηκε τον παππου μου με τον οποιο εκανε τεσσερα παιδια.

ο αλλος μετα τον χωρισμπο εβαλε μυαλο και με την δευτερη γυναικα του δεν συγκατοικησαν με την μαμα του.

ομως εκεινος αν και την αγαπουσε πολυ την γιγια μου ειχε δεχθει ρε συ να την θυσιασει για την μαμοθρεψια του. κριμα! και κριμα να βαλει μυαλο μονο μετα.

αν και αυτο εγινε πριν 50 χρονια αλλα η ζωη ιδια και απαραλλαχτη παραμενει ενα πραγμα!
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    Αθάνατη ελληνική οικογένεια με τα μεγαλεία σου. ΟΥΡΤ!
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Όταν ακούω τέτοια συνήθως πίσω υπάρχει ένας άνδρας, ή γυναίκα που αδυνατεί να βάλει τον καθένα και τα πράγματα στη θέση τους.

Senior Member
    tita εχεις κανενα νεο σχετικα με εσενα?

βασικα εαν θελεις γραψε κατι πανω σε αυτα που σου εγραψα

ισως δικη μου ανγκη αλλα ελευθερα παντα ;)

σε ειδα στο φορουμ και ειπα να σε πω

καλησπερα κιολας!

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast