Results 1 to 15 of 18
-
19-02-2011, 02:57 #1
Προβληματα με των αλκοοκικο αδερφο
Εχω εναν αδερφο αλκοολικο σε τετοιο βαθμο που οτι και αν του πεις δεν παιρνει απο λογια.
Προσωπικα δεν ξερω πως να το χειριστω, οτι συστασης του εχω κανει μεχρι τωρα ολα στο κενο εχουν πεσει.
Καμια βοηθεια καιμια προτασσει πως να τον κανω να καταλαβει οτι εχει προβλημα και μαλιστα πολυ μεγαλο...
Η αληθεια ειναι οτι δεν βγαινει απο το σπιτι. Ακομα και για φλερτ μετα την δουλεια επιστρεφει και ταμπουρωνεται μεχρι την επομενη μερα. Και οσα Σαββατοκυριακα εχει ρεπο τα περναει με το ποτο στο σπιτι. Το μονο που γνωριζω (γιατι δεν ανοιγεται ευκολα) ειναι οτι ειχε ερωτευτει στο παρελθων αλλα μετα την πιτα που εφαγε εχει καταστραφει ψυχολογικα και σας λεω για πιτα πριν 10 χρονια.
- 19-02-2011, 03:20 #2
Αυτο λεγεται ραγισμενη καρδια , οχι ακοολικι
19-02-2011, 03:29 #3
για μια στιγμη νομιζα πως εισαι ο αδερφος μου και μου κανει πλακα, γιατι πινω κι ολας μεγαλες ποσοτητες αλκοολ αλλιως δε κοιμαμαι ευκολα. αν και το περισσοτερο δικο μου για γκομενα, δεν ειναι 10 χρονια αλλα 7. τεσπα λενε πως ο ερωτας με ερωτα περναει, αν τον ξαναβρει ισως το ελαττωσει και κυκλοφορει περισσοτερο. κι εγω αυτη τη ριμαδα τη μια και ξεχωριστη ψαχνω, μπας και ξανανιωσω ανθρωπος...
19-02-2011, 04:23 #4
http://aa-hellas.tripod.com/
πιστεύω θα σε βοηθήσει.http://www.mazi.org.gr/
19-02-2011, 04:35 #5
Heineken γεια σου
Αν δεν καταλαβει μονος του την εξαρτηση του απο το ποτο Εσυ δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα
Δεν θελω να σε απογοητευσω!
Αλλα ουτε να αισθανεσαι καμια ενοχη επειδη δεν μπορεις να βοηθησεις ,ξερω πως ειναι και πως δουλευουν αυτες οι ανησυχιες και τα ερωτηματα στο μυαλο σου ,και ειναι ανθρωπινα ,οταν μαλιστα προκειται για δικο μας ανθρωπο ,τον οποιο βλεπουμε να καταστρεφεται
Ομως ηταν δικια του επιλογη για οποιους λογους και αν αρχισε να πινει
Αλλα αν δεν θελει ?Αν δεν το σκεφτεται ?
Αν δεν το παραδεχεται?
Και απο τι στιγμη που εργαζεται ,και εχει και δικα του χρηματα ,για την αγορα του αλκοολ που χρειαζεται καθημερινα ,ειναι πολυ ελαχιστα αυτα που μπορεις εσυ να κανεις
Και αν πινει και για 10 χρονια ,αυτο καταλαβα ,διορθωσε με αν κατι δεν καταλαβα εδω Ειναι ακομα πιο δυσκολο να κοψει
οχι οτι δεν γινεται ,αλλα παντα με τη θεληση ,τη δικια του., οτι ναι εχω προβλημα
Το να το λεν οι αλλοι δεν λεει τιποτα Το να το πει ο ιδιος και να αποδεχτει οτι ειναι εξαρτημενος .
Τι σου εχει πει γ αυτο ??
Οτι δεν εχει προβλημα και οτι ειναι υπερβολικες οι αντιδρασεις σου??
Οτι το ελεγχει ,αφου ειναι λειτουργικος ακομα στη δουλεια του,και οι ανησυχιες σου ειναι αβασιμες ?
Οτι λειτουργει ακομα μεσα σε σχεσεις και να μην τον φοβασαι? Οτι εχει παρεες και δεν του εχουν πει κατι τετοιο ποτε?
Και καλο θα ηταν να συμβουλευτεις τους ΑΑ στο λινκ που εβαλε η αρκτος
Θα σε βοηθησει πιστευω πολυ αν εχουν τετοια υποστηριξηLast edited by soft; 19-02-2011 at 05:17.
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
21-02-2011, 00:44 #6
Σε ευχαριστω το γνωριζω αλλα ειπα πρωτα να παρω μια γνωμη απο εδω περα πριν στειλω email εκει. Αλλα πριν το κανω μαλλον θα πρεπει ο ιδιος να το κανει.
Δεν μου εχει πει τιποτα γιατι καθε φορα που γυριζει χωρις να μπορει να σταθει στα ποδια του κανω φασαρια και εκεινος απλα πεφτει για υπνο... Με ενοχλη δεν λεω οχι αλλα θελω με καθε τροπο να των βοηθησω αντι να των βλεπω σε τετοια χαλια. Σκεφτηκα να πω σε συγγενη μου που ειναι πρωην αλκοολικος μηπως και μπορει να βοηθειση αλλα λογο οτι εχει τα δικα του προβληματα (καρκινο) δεν θελω να των ενοχλησω.
21-02-2011, 01:02 #7
Ναι ξερω οτι το θελεις,αλλα αναρωτιεμαι εκεινος το θελει??
Και βρε παιδι μου 10 χρονια δεν τον βρηκες σε μια ποιο νορμαλ κατασταση να του μιλησεις ?
να δεις πως στο εχει στο μυαλο του εκεινος ?
Γιατι πιστεψε με με τις φασαριες δεν βγαζεις τιποτα Βρες τον σε νηφαλια κατασταση, και καντε μια κουβεντα να δεις και πως το σκεφτεται ,αν το εχει καταλαβει και αν το αποδεχεται το προβλημα της εξαρτησηςΤο πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
22-02-2011, 00:06 #8
Ολα αυτα τα χρονια των ειχα πιασει σε νηφαλη κατασταση και τα ειπαμε για πολυ λιγο γιατι παντα ξεκινουσε καυγα με αιτιολογια οτι του κανω κηρυγμα κτλ. Ναι μεν το εχει καταλαβει αλλα απο οτι εχω καταλαβει και εγω ντρεπεται να ζητηση βοηθεια με το σκεπτικο δεν χρειαζομαι ψυχολογο εκει πανε τρελοι κτλ (του ειχα πει παλια να παει σε ψυχολογο).
22-02-2011, 18:44 #9
Δυστυχως αμα μονος του δεν παρει αποφαση να κανει κατι δε μπορεις να κανεις πολλα... Την ξερω αυτη την αντιμετωπιση που αμα πας να τους πεις κατι ξεκινανε καυγα και λενε οτι ξερουν αυτοι τι κανουν και δεν εχουν αναγκη απο κηρυγμα και οτι δεν χρειαζεται ψυχολογο γιατι νιωθει τελεια!!... Ενα πολυ αγαπημενο μου προσωπο πανω που ξεκοψε απο το ποτο το εχει ριξει στο χορτο και σε αλλα παραισθησιογονα, και δε μπορω να κανω τπτ, μονο να του δινω την αγαπη μου, να τον ακουω οποτε εχει προβλημα και να ειμαι διπλα του αν θελει, γιατι οτιδηποτε αλλο εχει πεσει στο κενο.. Σκεφτομαι ομως οτι αμα δω να χειροτερευει η κατασταση θα προσπαθησω να του ξανακανω μια μινι πλυση εγκεφαλου να κοψει τις αηδιες, αλλα παλι τσακωμενοι βλεπω να καταληγουμε. ΔΥσκολες καταστασεις. Αμα βρει κανεις τη μαγικη λυση να μου πει κι εμενα.
22-02-2011, 18:55 #10
Δεν υπαρχει μαγικη λυση
Η λυση παντα ξεκιναει απο τους ιδιους δυστυχως ,οι αλλοι απλα ειναι θεατες ,και αυτο ειναι που το κανει ακομα οιο δυσκολοΤο πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
22-02-2011, 19:00 #11
Αχ βρε σοφτ αφησε με να πιστευω στα θαυματα :P Πάντως απο μόνος του εκει που εβγαινε καθε βραδυ μετα τη δουλεια και επινε 10-12 ποτα τωρα βγαινει μια δυο φορες την εβδομαδα και πινει 1-2!! Αλλα αυξησε τα αλλα.... :/ Δεν ειμαι απλα θεατης, εχω αισιοδοξη διαθεση και του στελνω παντα θετικα vibes! :)
22-02-2011, 19:07 #12
το απλα θεατης το ειπα ,οτι δεν μπορεις να κανεις κατι ποιο ουσιαστικο ,εκτος απο το να παρεχεις τα vibes
Kαι σου ευχομαι πραγματικα , να μπορεσει να τα αισθανθει
και να ειναι και η αφορμη για μια αλλαγη :)Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
22-02-2011, 19:16 #13
A δεν ειμαι τοσο αιθεροβαμων! Χαχαχα :P Απο μενα την αφορμη για την αλλαγη δεν θα τη βρει, κι οτι μπορει να το αισθανεται δεν ξερω αν τον βοηθαει ή αν σημαινει κατι, εγω νιωθω απλα καλα ετσι, και ο σωσον εαυτο σωθειτο!
23-02-2011, 02:00 #14
Καταρχην θελω να ευχαριστησω ολους για της απαντησεις ακομα και αργα αν ειναι, λογω φορτωμα ξεχνω τους τροπους μου.
Μια ερωτηση αν του εδινα κινητρο π.χ να μαθει καποιο μουσικο οργανο θα των βοηθουσε να ξεφυγει και να μαθει; Επαιζα κιθαρα πριν λιγα χρονια και την παρατησα γιατι δεν την αγαπησα οσο επρεπε, σκεφτομουν θα βοηθουσε να του δειξω μερικα πραγματα μηπως και των κανω να αλλαξει; Πιστευεται το κινητρο θα βοηθουσε μιας και το να του πω να παει στους ανωνυμους αλκοολικους δεν γινεται τιποτα;
23-02-2011, 14:57 #15
Όχι κιθάρα, προς Θεού! Πού θες να τον ρίξεις, στο στόμα του λύκου? Άσε τα μουσικά όργανα κατά μέρους, όλο το μουσικό κύκλωμα είναι γεμάτο αλκοολικούς και ναρκομανείς. Αν ξεκινήσει τέτοιες συναναστροφές, πάει τον έχασες για πάντα!
Όλα αυτά μεταξύ σοβαρού και αστείου...
Προσωπικά, δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα τον βοηθούσε να ξεφύγει.