Results 46 to 60 of 83
Thread: 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ¨¨¨ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ
-
04-03-2011, 10:55 #46
Υπαρχει και η αλλη κατηγορια που λεει ''αν οι γονεις μου δε με ειχαν πιεσει τοσο στο σχολειο, τωρα δε θα'μουν σ'αυτη την κατασταση''.
Οι ικανοτητες και οι αντοχες του καθενος ειναι μεχρι ενα σημειο, δε γινεσαι μονο με διαβασμα μαθητης του 18, πρεπει και να το'χεις και να προσπαθησεις.
Οι γονεις βλεπω οτι μερικες φορες μπερδευονται και νομιζουν οτι πανε αυτοι σχολειο. Μεχρι ενα βαθμο ειναι λογικο να επιμενει κανεις στο παιδι του να διαβασει κτλ αλλα η υπερβολη σε οτιδηποτε, δε βοηθαει.
Παντως θα το ξαναπω οτι η ορθογραφια και γενικα οτι σχετιζεται με εκφραση ειναι απο τα πρωτα που πρεπει να δει καποιος που εχει τετοιους στοχους.
- 04-03-2011, 11:48 #47
Προσωπικά αυτό που κατάλαβα είναι πως τρως χοντρή πίεση από τον πατέρα σου HelpMe και τα έχεις παίξει. Επίσης κατάλαβα πως προσπαθείς υπερβολικά να του κάνεις το χατήρι να είσαι "καλός" και να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του, για να έχεις την έγκρισή του.
Σου ασκείται βία. Και η απάντησή σου στη βία που υφίστασαι είναι ο φόβος (κρύβω το 10άρι στ' αγγλικά για να μη λουστώ ό,τι γνωρίζω καλά πως θα είναι ως επακόλουθο της μη-απόδοσής μου) η πίεση να ανταποκριθείς πάση θυσία και οι ενοχές που σου φορτώνονται από το μπαμπά σου (αυτό το περίφημο θες να πάω στο μνήμα? )
Κάνε όσο μπορείς, όταν το μπορείς. Ο πατέρας σου θα πρέπει να καταλάβει πως σε πιέζει. Μπορεί να το δικαιολογεί "για το καλό σου", αλλά δεν αναγνωρίζω παρά πως δεν αναγνωρίζει και δε βλέπει πόσο η ανελαστική του στάση σε κάνει να φοβάσαι, να τρέμεις την οργή του, να βάζεις τις δικές του προτεραιότητες πάνω από τις χαρές της ηλικίας σου (σχέση πχ). Δε θα σου πάρει χρόνο από τίποτε η σχέση με το κορίτσι που θες, αντίθετα, θα σου δώσει μια ανάσα πιστεύω, τη χαρά και την ανεμελιά που θα έπρεπε να ήταν προτεραιότητα για τον πατέρα σου και όχι η άνοδος της βαθμολογίας κάτω από καθεστώς τρόμου.
Αναζήτησε βοήθεια όπως αυτή που σου πρότεινε ο Κeep, και προσπάθησε να σκέφτεσαι πως ασχέτως των επιδόσεών σου των μαθητικών, είσαι κι ένας άνθρωπος που έχεις το δικαίωμα ακόμη και να μη σε αφορούν καθόλου οι γονεικές προσδοκίες. Αν σε αφορά κάτι το κρατάς, αλλιώς το πετάς και γίνεσαι καλός σε ό,τι αφορά εσένα και ό,τι εσύ επιλέγεις. Συμφωνώ σε ό,τι έγραψε και η rock, ΥΠΕΡΒΟΛΗ είναι αυτή η πρέσα που τρως και όχι υγιείς προσδοκίες γονέων. Έχεις κάθε δικαίωμα να επιλέγεις. Σε τι άλλο έχεις κλίση? Ασκήσου σε αυτό που σε ελκύει, γιατί σε αυτό θα είσαι καλός. Και μη ξεχνάς να καλλιεργείς ανθρώπινες επαφές, να έχεις φίλους, κοπέλα, κοινωνική ζωή, αυτά θα έρχονται να σου δίνουν ευχαρίστηση και να σε κάνουν χαλαρότερο και θα σε βοηθούν να ισορροπείς. Καλή συνέχεια HelpMe! :)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
04-03-2011, 14:51 #48
Τελικα ειναι πολυ καλο που ακουγονται γενικοτερα διαφορετικες αποψεις πανω σ ενα θεμα.....
Help θα πρεπει μαλλον να αναρωτηθεις αν ανηκεις στην κατηγορια των ατομων που αποδιδουν μετα απο πιεση ή σε αυτους που θελουν το χωρο τους κ το χρονο τους...
...και πρεπει επισης να αναρωτηθεις αν ανηκεις σε εκεινη την κατηγορια των ατομων που μπορουν σ αυτη την ηλικια να συνδιασουν σχεση κ σχολειο ή σε αυτους "που ο ερωτας τους παιρνει τα μυαλα" κ δεν μπορουν να ασχοληθουν με τιποτ αλλο....
Γενικοτερα μαλλον πρεπει να βαλεις καποιους στοχους- αυτους που θελεις εσυ- κ να αρχισεις να τους υλοποιεις. (π.χ αυτες τις 3 ωρες που ειμαι στο σπιτι θα διαβασω, δεν θα χαζευω μπροστα στο βιβλιο μου απλα για να πεισω τους γονεις μου οτι διαβαζω κ δεν βγαινω εξω βολτα...)...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
04-03-2011, 16:18 #49
το 14,9 για εμενα ειναι ενας ουτε καλος αλλα ουτε και τοσο κακος...και βεβαια δεν ειμαι ευχαρηστημενος με τον βαθμο αυτο,αλλα πιστευω οτι μπορ να τον κανω 17,18...(παλικαλα που μου εχει μεινει και λιγη αισιοδοξια γτ με αυτα που μου λεει ο πατερας μουεγω επρεπε να ημουν στο μνημα)επρπε ...μπορω να συνδιασω και σχεση με σχολειο δεν ειμαι απο τα ατομα που οταν ερωτευονται γραφουν τις υποχρεωσεις τους στα παλια τους τα παπουτσια....εαν δεν ειχα τον πατερα μου να με πιεζει τοσο πολι πιστευω πως θα ημουν πιο χαλαρος και θα ημουν ενας απλος φυσιολογικος εφηβος....υποτειθεται πως πρεπει να περναω τα καλυτερα χρονια της ζωης αλλα γινεται το αντιθετο...ο πατερας μου υποστειριζει πως μου εχει δωσει αυτον τον χορο που ηθελα για να προοδευσω στο σχολειο,επισης μου λεει πως εχει προσπαθησει να μου μιλησει αλλα εγω δεν καταλαβαινω.....ποτε τα εκανε αυτα?????οταν πηγαινα δημοτικο???????
04-03-2011, 16:52 #50
........τα καλυτερα χρονια της ζωης σου περνας αλλα δεν το χεις καταλαβει κ συ, οπως δεν το χαμε κ μεις, στην ηλικια σου!!!
Κανεις καλα που εισαι αισιοδοξος κ ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεις παντα τη ζωη αλλα πρεπει επισης να ξερεις πως το 17 σαν βαθμος θελει δουλεια, οποτε ξεκινα απο σημερα!...να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
04-03-2011, 23:12 #51
04-03-2011, 23:18 #52
Ο τροπος σε πολλα πραγματα κανει την διαφορα. Δινει το στιγμα γι αυτο που ειμαστε κ γι αυτο που προσπαθουμε να κανουμε. Δεν ειναι η λεπτομερεια ο τροπος.
Σε οτι αφορα την βαθμολογια, εξαρταται παντα απο το σημειο αφετηριας του καθενος μας. Απο την προσπαθεια που κανουμε. Απο το πώς ειμαστε οταν προσπαθουμε. Δεν ειναι αποκομμενη απο ολα αυτα.
Και κατι ακομα: υπάρχει κ ενα οριο στην προσπαθεια. Κ στις δυνατοτητες. Κ στις ικανοτητες μας. Κ στον χρονο που αντεχουμε να προσπαθησουμε. Κ ευτυχως που υπάρχουν αυτα τα ορια.
Οποτε Help me θα σου ελεγα να κανεις οτι μπορεις κ να προσπαθησεις μεχρι εκει που πιστευεις οτι μπορεις. Αυτο αρκει.Η ζωη δεν τελειωνει στο σχολειο.Αλλα μπορεις να βοηθησεις τον εαυτο σου και να προσπαθησεις να μαθεις μεσα σ αυτο μεχρι που μπορεις κ ποσο θελεις να κανεις τί:).Last edited by Sofia; 04-03-2011 at 23:31.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
04-03-2011, 23:27 #53
Πάντως, πέρα από την ουσία του θέματος του HELP ME, έχει ενδιαφέρον το πως προσεγγίζονται οι ανησυχίες ενός 16χρονου παιδιού (και όχι μόνο μαθητή)... (με υπογραμμισμένο το "16χρονου παιδιού")...
04-03-2011, 23:48 #54
........................
Last edited by soft; 05-03-2011 at 17:00.
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
05-03-2011, 00:30 #55
..... ................
Last edited by soft; 05-03-2011 at 15:30.
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
05-03-2011, 03:54 #56
εγω θα βαλω και το help μεσα σε αυτα τα παιδια ,και καθε 16 χρονα
που οι γονεις απαιτουν ,χωρις να αντιλαμβανονται ισως την πιεση που ασκουν (ισως και να μην το κανουν σκοπιμα ,αλλα η πιεση μεγαλη ) στα παιδια
για να δικαιωθουν οι δικες τους προσδοκιες στα ματια της κοινωνιας ,και στο περιγυρο
Και επειδη και γω εδω ζω και βλεπω .Εχω να πω οτι ,οτι το απαιτητικο το δικο τους βρισκει ολα και τα περισσοτερα παιδια απροετοιμαστα μπροστα σε αυτη τη πιεση
Εσυ help μην επαναπαύεσαι .Κανε τη δικη σου προσπαθεια αυτη που νομιζεις οσο μπορεις
αλλα να ειναι συνειδητοποιημενη απο μερους σου
και θα σου πω και γω να αναζητησεις βοηθεια σε γραμμες υποστηριξης
:)Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ
05-03-2011, 19:04 #57
Ο Bill Gates σε μια προσφατη ομιλια τουσε ενα γυμνασιο, μιλησε για 11 κανονες ζωης που δεν εμαθαν κ δεν θα μαθουν στο σχολειο.
1) Η ζωη δεν ειναι δικαιη- συνηθισε το!
2) Ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για την αυτο-εκτιμηση σου. Περιμενει πρωτα να επιτυχεις εσυ ο ιδιος κατι ΠΡΙΝ αισθανθεις καλα με τον εαυτο σου.
3) Δεν θα κερδισεις 60.000 ευρω το χρονο τελειωνοντας το σχολειο. Δεν προκειται να γινεις αντιπροεδρος με δωρεαν αυτοκινητο κ κινητο τηλεφωνο μεχρι να τα κερδισεις κ τα δυο
4) Εαν νομιζεις οτι ο καθηγητης σου ειναι σκληρος, περιμενε μεχρι να δεις το αφεντικο.
5) Το γυρισμα των μπιφτεκιων δεν σου μειωνει την αξιοπρεπεια. Οι παππουδες σου ειχαν μια διαφορετικη λεξη για αυτη την εργασια- την ελεγαν ευκαιρια.
6) Εαν τα μουσκεψεις, ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. Γι αυτο μην κλαψουριζεις για τα δικα σου λαθη, αλλα μαθε απο αυτα.
7) Πριν γεννηθεις, οι γονεις σου δεν ηταν τοσο βαρετοι οσο ειναι σημερα. Εγιναν ετσι πληρωνοντας τους λογαριασμους σου, καθαριζοντας τα ρουχα σου κ ακουγοντας σε να λες ποσο "cool" εισαι. Πριν λοιπον σωσεις τα δαση απο τα παρασιτα της γενιας των γονιων σου, προσπαθησε να καθαρισεις την ντουλαπα στο δωματιο σου.
8) Το σχολειο μπορει να εχει βρει τον τροπο να εξαλειψει τις διαφορες μεταξυ κερδισμενων κ χαμενων, αλλα η ζωη ΟΧΙ. Μερικα σχολεια εχουν απορριψει τις αρνητικες βαθμολογιες κ θα σου δωσουν οσες θελεις για να βρεις την σωστη απαντηση. Αυτη η κατασταση δεν μοιαζει ουτε στο ελαχιστο με την πραγματικη ζωη.
9) Η ζωη δεν ειναι χωρισμενη σε εξαμηνα. Δεν υπαρχουν ολοκληρα καλοκαιρια διακοπων κ πολυ λιγοι υπαλληλοι ειναι διατεθειμενοι να σε βοηθησουν να "βρεις" τον εαυτο σου. Αυτο μπορεις να το κανεις στον ελευθερο χρονο σου.
10) Η τηλεοραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πραγματικη ζωη. Στην πραγματικη ζωη οι ανθρωποι ειναι στις δουλειες τους κ οχι στα μπαρ κ στα καφενεια.
11) Να εισαι ευγενικος με τους σπασικλες. Στο τελος μαλλον θα καταληξεις να δουλευεις για εναν αποι αυτους....να βαλω τα μεταξωτα κ να φυσαει, στα εργοστασια μπροστα κ στα σκουπιδια πλαι..............
05-03-2011, 20:02 #58
05-03-2011, 21:28 #59
06-03-2011, 13:34 #60
Bρε δεν καταλαβα,Δλδ οι γονεις σου σαγαπανε μονο οταν βγαζεις καλο βαθμο?Ελεος οταν βλεπω κατι τετοια τα παιρνω.Και εγω εχω γιο στο σχολειο τον πιεζω αλλα μεχρι εναν βαθμο.Δεν θα το τρελλανω ειδη υπαρχει τοσο αγχος στην κοινωνια.
Και στο κατω κατω οτι βαθμο κιαν βγαλει μπορει μεν να απογοιτευτω αλλα δεν θα αλλαξουν τα αισθηματα μου απεναντι στο παιδι μου.