καλα ξεμπερδέματα :) - Page 20
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 20 of 31 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast
Results 286 to 300 of 457
    Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Κλασική συμπεριφορά εξαρτητικής προσωπικότητας.
    Το κακό είναι, ότι επειδή τυχαίνει να είναι η πιο σημαντική -ίσως η πρώτη?- σχέση της, είναι πιο δύσκολο να απομυθοποιήσει και να δει τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις. Γι' αυτό ζορίζεται περισσότερο. Κάποια στιγμή θα συμβεί. Θέλει χρόνο όμως, ίσως και βοήθεια.
    Κάποια πράγματα είναι σκληρό να τα δεχτούμε όταν δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Και συχνά ωραιοποιούμε κάτι, για να το αντέξουμε.
    Θα μου υπογράψεις και χαρτί με τη διάγνωση?
    πραγματικά δηλαδή, ακόμα και αν είστε σίγουροι για κάποια πράγματα, γιατί δεν τα κρατάτε για τον εαυτό σας ή να προπαθήσετε να χειριστείτε αυτόν που έχετε απέναντι σας ανάλογα? αντε και μου το είπες ότι είμαι εξαρτητική προσωπικότητα..αντε και ισχύει..σε τι με βοηθάει? Δεν θέλω να το πάρεις σαν προσωπική επίθεση αλλά δεν μ αρέσει αυτή η τάση με τις ταμπελίτσες χωρίς κάν να ξέρεις ένα άτομο.
    ¨οσο για τα υπόλοιπα που μου γράφεις έχεις δίκιο το γεγονός ότι είναι η πρώτη μου σχέση, όπως ανέφερα και νωρίτερα σίγουρα παίζει το ρόλο του. Γιατί να μην ωραιοποιήσω τότε όλη την κατάσταση? Δεχομαι ότι μπορεί να ωραιοποιώ κάποια πράγματα αλλά όχι για να μην τον απομυθοποιήσω αλλά γιατι έχει μεσολαβήσει χρόνος και μου χουν μέινει περισσότερο οι καλές αναμνήσεις.Ειπαμε αλλά δεν θα τον κατηγορήσω και για πράγματα που δεν συνέβησαν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ανεμος View Post
    μπραβο τωρα λες την αληθεια,και μπραβο σου ξανα......ναι παρε τηλ και κανε κατι για ολο αυτο..............δεν επιλεγουμε στην τυχη ανθρωπους κατι αλλο υπαρχει απο πισω καθε φορα,αυτη ειναι η αληθεια...........
    ευχαριστώ ναι την αλήθεια λεω και δεν θέλω να χαραμίσω άλλη μερα.ελπίζω αυριο να χω καλα νέα σχετικά με αυτό

Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    Τον ξέρεις? Ξερεις πως υπήρξε η σχέση μας υπο κανονικές συνθήκες? Με στήριξε και πάρα πολύ όσο ήμασταν μαζί, άσχετα πως εξελίχθηκαν τα πράγματα τωρα. Δεν είπα ποτέ ότι πέρασα κατάθλιψη στην εφηβεία. Και επίσης τα καταθλιπτικά συμπτώματα γενικά μπορεί να σχετίζονται και με άλλα πράγματα πέραν της οικογένειας που έχεις κολλήσει..με κληρονομικότητα, με κάποια ασθένεια. Η τόση εμπάθεια με τον Φ. οι τόσες κρίσεις (ποτε δε νοιάστηκε για σενα, σου λεγε να βγάλεις το σκασμό και η τάση για "διάγνωση " από απόσταση νομίζω ότι δεν έχουν να κάνουν άμεσα με το δικό μου πρόβλημα.

ναι ξερω αυτα που εχεις πει. οτι σου ελεγε οτι αυτος οπως και αλλοι ανθρωποι εχει σημαντικοτερα προβληματα απο σενα και επισης σου

λεγε ότι όλα μεσα στο μυαλό μου είναι και οτι από μενα εξαρτάται και γενικά οτι είμαι δυνατή για να το διαχειριστώ. και τώρα όυτε καν στα λόγια του μπορώ να βασιστώ γιατί είδαμε και αυτός πως την έκανε τη ζωή του.. :(
    Δεν απεδωσαν τα λογια του τελικα καρπους, εισαι ψυχολογικα χαλια, οπως παλι το ειπες εσυ!
    Ουτως ή αλλως μας λες τα μισα των μισων του ενος εκατοστου απο αυτα που σου εχουν συμβει, πως θες να σε καταλαβουμε. παρε τηλ στο κψυ να μιλησεις επιτελους με καποιον ειδικο.

Senior Member
    Θα μου υπογράψεις και χαρτί με τη διάγνωση?
    πραγματικά δηλαδή, ακόμα και αν είστε σίγουροι για κάποια πράγματα, γιατί δεν τα κρατάτε για τον εαυτό σας ή να προπαθήσετε να χειριστείτε αυτόν που έχετε απέναντι σας ανάλογα? αντε και μου το είπες ότι είμαι εξαρτητική προσωπικότητα..αντε και ισχύει..σε τι με βοηθάει? Δεν θέλω να το πάρεις σαν προσωπική επίθεση αλλά δεν μ αρέσει αυτή η τάση με τις ταμπελίτσες χωρίς κάν να ξέρεις ένα άτομο.
    ¨οσο για τα υπόλοιπα που μου γράφεις έχεις δίκιο το γεγονός ότι είναι η πρώτη μου σχέση, όπως ανέφερα και νωρίτερα σίγουρα παίζει το ρόλο του. Γιατί να μην ωραιοποιήσω τότε όλη την κατάσταση? Δεχομαι ότι μπορεί να ωραιοποιώ κάποια πράγματα αλλά όχι για να μην τον απομυθοποιήσω αλλά γιατι έχει μεσολαβήσει χρόνος και μου χουν μέινει περισσότερο οι καλές αναμνήσεις.Ειπαμε αλλά δεν θα τον κατηγορήσω και για πράγματα που δεν συνέβησαν.
    Λυπάμαι αν φάνηκε έτσι, αλλά το εξαρτητική προσωπικότητα δεν αναφερόταν σε σένα. Αναφερόταν σε όσα έγραψε η carrie για τον φίλο σου, βασισμένα σε αυτά που έχεις αφηγηθεί εσύ. Και είναι πράγματι συμπεριφορές που συνηθίζουν να έχουν άτομα εξαρτημένα. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση διάγνωση. Και δε νομίζω ότι χρειάζεται να διαγνωσθεί κάτι που έχει ήδη δηλωθεί ξεκάθαρα από σένα. Ότι ο φίλος σου είναι εξαρτημένος.
    Τώρα, αν σου δίνω την εντύπωση ότι συμμετέχω στο θέμα σου και εκφράζω τις απόψεις μου, προσπαθώντας να σε χειριστώ -με ποιο όφελος αλήθεια?- και όχι να βοηθήσω, λυπάμαι, αλλά μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Και μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον χειρισμό.
    Εγώ για παράδειγμα, νιώθω ότι προσπαθούν να με χειριστούν όταν μου υποδεικνύουν πότε να μιλάω και πότε να σωπαίνω, τι να λέω και τι να μη λέω με κριτήριο του τι θέλουν ή αντέχουν ν'ακούσουν.
    Κι επειδή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εδώ νιώθω να εισχωρεί ο χειρισμός αποχωρώ εγώ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Λυπάμαι αν φάνηκε έτσι, αλλά το εξαρτητική προσωπικότητα δεν αναφερόταν σε σένα. Αναφερόταν σε όσα έγραψε η carrie για τον φίλο σου, βασισμένα σε αυτά που έχεις αφηγηθεί εσύ. Και είναι πράγματι συμπεριφορές που συνηθίζουν να έχουν άτομα εξαρτημένα. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση διάγνωση. Και δε νομίζω ότι χρειάζεται να διαγνωσθεί κάτι που έχει ήδη δηλωθεί ξεκάθαρα από σένα. Ότι ο φίλος σου είναι εξαρτημένος.
    Τώρα, αν σου δίνω την εντύπωση ότι συμμετέχω στο θέμα σου και εκφράζω τις απόψεις μου, προσπαθώντας να σε χειριστώ -με ποιο όφελος αλήθεια?- και όχι να βοηθήσω, λυπάμαι, αλλά μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Και μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον χειρισμό.
    Εγώ για παράδειγμα, νιώθω ότι προσπαθούν να με χειριστούν όταν μου υποδεικνύουν πότε να μιλάω και πότε να σωπαίνω, τι να λέω και τι να μη λέω με κριτήριο του τι θέλουν ή αντέχουν ν'ακούσουν.
    Κι επειδή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εδώ νιώθω να εισχωρεί ο χειρισμός αποχωρώ εγώ.
    marian_m νόμιζα όπως σωστά κατάλαβες ότι αναφερόσουν σε μένα. ισχύει παρ όλα αυτά ότι δεν μου αρεσει να αποδίδονται χαρακτηρισμοί ετσι ευκολα ακόμα και αν είναι σωστοί αν δεν γνωρίζεις κάποιο άτομο. οχι δεν είχα αυτήν την εντ΄υπωση ότι θες να με χειριστείς και δεν ξερω από που προέκυψε αυτό το συμπέρασμα, αλλά λυπάμαι αν σου δωσα να καταλάβεις κατι τετοιο. άλλωστε ειπα ότι στο δευτερο κομμάτι έπεσες μέσα απλά εξέφρασα τον προβληματισμό μου το γιατί τότε δεν ωραιοποίησα και άλλα πράγματα. Κατάλαβα τωρα που το ξαναδιάβασα οτι μάλλον από το "Ειπαμε αλλά δεν θα τον κατηγορήσω και για πράγματα που δεν συνέβησαν" συμπέρανες κάτι τετοιο γράψε ακυρο..ήθελα να το πω και το είπα απαντώντας σε σένα..όχι επειδή σχετίζεται με τα όσα μου είπες ή επειδή απαντάω σε ΄σενα. Και δνε νομίζω ότι προσπάθησα να σε χειριστώ αν αυτό εννοείς , ουτε προσπάθησα να σου υποδείξω ποτε να μιλάς και ποτε να σωπαίνεις, ούτε υπάρχουν πράγματα που θέλω να ακόυσω και πράγματα που δεν θέλω.λυπάμαι αν παρεξήγησες τα λόγια ή την στάση μου,πραγματικά λυπάμαι, δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου.καλό βράδυ

α τωρα ειδα ότι έγραψα "χειριστείτε" και που.κατάλαβα.εννοούσα ότι είναι πιο χρήσιμο-για μένα πάντα-να προσπαθησεις να πείς κατι σε κάποιον με τρόπο..όχι γιατί ο τρόπος σου είναι λάθος αλλά επειδή ίσως το δεχτεί ευκολότερα ετσι επειδή βρίσκεται κάπως εκτεθειμένος με το πρόβλημα του. αλλά από την άλλη καθένας έχει τον τρόπο του και δεν είναι υποχρεωμένος να τον αλλάξει για κανέναν. και ο άλλος -εγώ σε αυτήν την περίπτωση -θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα απόψεις που δεν διατυπώνονται όπως θα ήθελε έστω και αν μπορεί να συμφωνεί στην ουσία. νιώθω πραγματικά άσχημα που το παρεξήγησες.

Senior Member
    .................................................. ......................
    Last edited by αν?; 17-03-2011 at 22:43.

Senior Member
    δεν είπα ποτέ ότι θα τον σώσω. ούτε ότι μπορώ να διαχειριστώ το θεμα του Φ. μόνη μου. Ειπα ότι το δικό μου θέμα θέλω να προσπαθήσω να λύσω μόνη μου, να βασιστώ στον εαυτό μου. ο Φ. μέχρι τώρα το δειχνε. Το δικό μου θέμα κοιτάω.
    ειδα οτι ειπες καπου "κατι θα κανω να τον σωσω"...στη rain νομιζω...

επισης νομιζω οτι τα λογια σου ειναι καπως επιθετικα να το πω? δεν νομιζω ουτε οτι σου απευθυνθηκα με τετοιο υφος μα ουτε κ σου ζητησα να απολογηθεις.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    ειδα οτι ειπες καπου "κατι θα κανω να τον σωσω"...στη rain νομιζω...

επισης νομιζω οτι τα λογια σου ειναι καπως επιθετικα να το πω? δεν νομιζω ουτε οτι σου απευθυνθηκα με τετοιο υφος μα ουτε κ σου ζητησα να απολογηθεις.
    δεν ξέρω αν το είπα,αν το διατυπωσα έτσι,όμως δεν σε αμφισβητώ, αν το είπα ήταν της στιγμής, στην πραγματικότητα δεν πιστεύω ότι μπορώ να κάνω κάτι αν δεν θέλει αυτός. Sofia ελπίζω να μην σε πείραξε,δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου. απλά δεν είχα πολύ όρεξη και προσπάθησα να απαντήσω συντομα σε όσα ανέφερες στο μνμ σου. τωρα που το ξαναδιαβάζω κι εγώ φαίνεται κάπως επιθετικό, εχεις δίκιο.θα μπορούσα να είχα απαντήσει διαφορετικά. οχι ποτε δεν μου απευθύνθηκες με τετοιο υφος ουτε μου ζήτησες να απολογηθω, ουτε σε αυτό το μήνυμα ουτε σε παλιοτερα.οπότε λυπάμαι αν φάνηκε έτσι το μηνυμα μου.

Για να επανορθώσω λίγο:
    Δεν νομίζω ότι μπορώ τελικά να κάνω κάτι για τον Φ. αν ο ίδιος δεν θέλει. Αναφερόμουν στα δικά μου θέματα, και όχι σε αυτό του Φ., όταν είπα ότι θέλωνα το διαχειριστώ μόνη μου, να βασιστώ στις δικές μου δυνάμεις. Ο Φ. μέχρι πριν λίγο καιρό έδειχνε με διαφορους τρόπους να θέλει τη βοηθεια μου, με το να παίρνει τηλ. να έρχεται από το σπίτι,να λεει να βρεθούμε..και αυτό ήταν το δυσκολότερο κομμάτι για μένα να του αρνηθώ κάτι.Τωρα που δεν δείχνει να θέλει κάτι δεν κάνω και εγώ κινησεις..Και τον τελευταίο καιρό νομίζω ότι έχω εστιάσει στα δικά μο θέματα, περισσότερο, και αν αναφ'ερθηκα στον Φ. ήταν για το πως δυσκολέυομαι εγώ να το διχειριστώ.

καλύτερο τωρα νομίζω ε?

Senior Member
    και σήμερα δεν νιώθω καλά..παω να πάρω τηλ. σε ένα κψυ που βρήκα το τηλ., μακάρι να μπορέσω να κλείσω ραντεβου. φοβάμαι αλλά παω.αλλιώς κάθε μερα θα ξυπνάω ετσι. δεν θέλω..να περνάνε έτσι τα χρόνια μου. κάνω πράγματα περνάω καλά..αλλά και οι άλλες περίοδοι έχουν αρχίσει να μαζεύονται αν γίνεται να κάνω κάτι γιατί να μην είναι όι περισσότερες μέρες μου καλές..νιώθω λίγο να σπρώχνω τον εαυτό μου αυτές τις μέρες για να σηκωθώ, να πλυθώ, να φάω, να προσέξω. κουράστηκα

Senior Member
    πήρα τελικά. αλλά η γραμματεας είχε φύγει και θα πρέπει να πάρω την Δευτέρα το πρωί.νιώθω λίγο καλύτερα, αλλά θα προτιμούσα να ήξερα π.χ. ότι έχω σιγουρα ραντβού την άλλη τρίτη π.χ. αλλα εντάξει.λίγο απογοητεύτηκα. ελπίζω τουλάχιστον να μπορέσω να κάνω τα πράγματα που πρέπει να κάνω το σαβ/κο. ήδη προσπάθησα να συμμαζέψω το σπίτι γιατί αυτή η ακαταστασία που είχε μαζευτεί τόσες μέρες με έκανε να νιώθω ακόμα πιο χάλια.θα ανοιξω και λίγο τα παραθυρα μιας και έχει καλή μερα..μπας και βοηθήσει

Senior Member
    πήρα τελικά. αλλά η γραμματεας είχε φύγει και θα πρέπει να πάρω την Δευτέρα το πρωί.νιώθω λίγο καλύτερα, αλλά θα προτιμούσα να ήξερα π.χ. ότι έχω σιγουρα ραντβού την άλλη τρίτη π.χ.
    Εμένα πάντως αν, (πριν χρόνια όμως) μου έκλεισαν ραντεβού ένα μήνα μετά. Κ ραντεβού στο ραντεβού ξεκίνησα 1,5-2 μήνες μετά.

Καλά έκανες και πήρες, καλημέρα να έχεις :)

Senior Member
    ναι κι εγώ είχα πάρει..και μου είπαν για ένα 1,5 μήνα μετά, επειδή νωρίτερα θα ηταν με κάποια που ηξερα, και ειπα οτι θα προπαθήσω να βρω κα΄τι πιο γρήγορα. αλήθεια νιώθω ότι 1,5 μήνας είναι πάρα πολύ για μένα, και ελπίζω σε αυτό να μπορέσουν να μου κλείσουν πιο νωρίς. τελοσπαντων κατι πρέπει να κάνω για να νιώσω καλύτρεα όσο το αφήνω ξεφεύγει η κατάσταση..νιωθω ότι δεν κάνω τίποτ και νιώθω ακόμα χειρότερα.ευχαριστώ αλλά έχω αρχίσει να απελπίζομαι κάπως. καλή μέρα και σε σένα ευχομαι.

Senior Member
    πήρα τελικά. αλλά η γραμματεας είχε φύγει και θα πρέπει να πάρω την Δευτέρα το πρωί.νιώθω λίγο καλύτερα, αλλά θα προτιμούσα να ήξερα π.χ. ότι έχω σιγουρα ραντβού την άλλη τρίτη π.χ. αλλα εντάξει.λίγο απογοητεύτηκα. ελπίζω τουλάχιστον να μπορέσω να κάνω τα πράγματα που πρέπει να κάνω το σαβ/κο. ήδη προσπάθησα να συμμαζέψω το σπίτι γιατί αυτή η ακαταστασία που είχε μαζευτεί τόσες μέρες με έκανε να νιώθω ακόμα πιο χάλια.θα ανοιξω και λίγο τα παραθυρα μιας και έχει καλή μερα..μπας και βοηθήσει
    γενικως κανε πραγματα που σε ευχαριστουν η που χρειαζονται να γινουν για να μην σκεφτεσαι αυτα που σκεφτεσαι.....η δευτερα δεν ειναι μακρια λιγο υπομονη χρειαζεται..........και ολα θα πανε καλα.............

Senior Member
    αλήθεια νιώθω ότι 1,5 μήνας είναι πάρα πολύ για μένα, και ελπίζω σε αυτό να μπορέσουν να μου κλείσουν πιο νωρίς.
    Θυμάμαι κ μένα τότε μου φαινόταν αιώνας (είχα άμεση ανάγκη ) αλλά πέρασε τελικά κ δεν το πολυκατάλαβα. Άλλωστε τόσο καιρό ήσουν χωρίς ψυχολογική στήριξη 1,5 μήνας δεν είναι τίποτα.

Άντε δουλειές τώρα !:p

Senior Member
    Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη που συμμετείχαν σε αυτό το νήμα, γιατί πολλά από αυτά που γράφτηκαν μου άνοιξαν πόρτες και παραθύρια. Να είστε καλά! Και στην an εύχομαι να ξεμπλέξει ό,τι την μπερδεύει και να ελευθερωθεί, να νιώσει πως γυρνάει σ΄εκείνην και πως αυτό δεν την φοβίζει, αλλά της δίνει χώρο να απλώσει τα ερωτήματά της, να αγγίξει τις απαντήσεις της, να αγκαλιάσει τον όμορφο εαυτό της ξανά.
    :)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 20 of 31 FirstFirst ... 10181920212230 ... LastLast