Results 286 to 300 of 457
Thread: καλα ξεμπερδέματα :)
-
17-03-2011, 20:39 #286
Θα μου υπογράψεις και χαρτί με τη διάγνωση?
πραγματικά δηλαδή, ακόμα και αν είστε σίγουροι για κάποια πράγματα, γιατί δεν τα κρατάτε για τον εαυτό σας ή να προπαθήσετε να χειριστείτε αυτόν που έχετε απέναντι σας ανάλογα? αντε και μου το είπες ότι είμαι εξαρτητική προσωπικότητα..αντε και ισχύει..σε τι με βοηθάει? Δεν θέλω να το πάρεις σαν προσωπική επίθεση αλλά δεν μ αρέσει αυτή η τάση με τις ταμπελίτσες χωρίς κάν να ξέρεις ένα άτομο.
¨οσο για τα υπόλοιπα που μου γράφεις έχεις δίκιο το γεγονός ότι είναι η πρώτη μου σχέση, όπως ανέφερα και νωρίτερα σίγουρα παίζει το ρόλο του. Γιατί να μην ωραιοποιήσω τότε όλη την κατάσταση? Δεχομαι ότι μπορεί να ωραιοποιώ κάποια πράγματα αλλά όχι για να μην τον απομυθοποιήσω αλλά γιατι έχει μεσολαβήσει χρόνος και μου χουν μέινει περισσότερο οι καλές αναμνήσεις.Ειπαμε αλλά δεν θα τον κατηγορήσω και για πράγματα που δεν συνέβησαν.
- 17-03-2011, 20:42 #287
17-03-2011, 21:23 #288
ναι ξερω αυτα που εχεις πει. οτι σου ελεγε οτι αυτος οπως και αλλοι ανθρωποι εχει σημαντικοτερα προβληματα απο σενα και επισης σου
Δεν απεδωσαν τα λογια του τελικα καρπους, εισαι ψυχολογικα χαλια, οπως παλι το ειπες εσυ!
Ουτως ή αλλως μας λες τα μισα των μισων του ενος εκατοστου απο αυτα που σου εχουν συμβει, πως θες να σε καταλαβουμε. παρε τηλ στο κψυ να μιλησεις επιτελους με καποιον ειδικο.
17-03-2011, 21:36 #289
Λυπάμαι αν φάνηκε έτσι, αλλά το εξαρτητική προσωπικότητα δεν αναφερόταν σε σένα. Αναφερόταν σε όσα έγραψε η carrie για τον φίλο σου, βασισμένα σε αυτά που έχεις αφηγηθεί εσύ. Και είναι πράγματι συμπεριφορές που συνηθίζουν να έχουν άτομα εξαρτημένα. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση διάγνωση. Και δε νομίζω ότι χρειάζεται να διαγνωσθεί κάτι που έχει ήδη δηλωθεί ξεκάθαρα από σένα. Ότι ο φίλος σου είναι εξαρτημένος.
Τώρα, αν σου δίνω την εντύπωση ότι συμμετέχω στο θέμα σου και εκφράζω τις απόψεις μου, προσπαθώντας να σε χειριστώ -με ποιο όφελος αλήθεια?- και όχι να βοηθήσω, λυπάμαι, αλλά μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Και μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον χειρισμό.
Εγώ για παράδειγμα, νιώθω ότι προσπαθούν να με χειριστούν όταν μου υποδεικνύουν πότε να μιλάω και πότε να σωπαίνω, τι να λέω και τι να μη λέω με κριτήριο του τι θέλουν ή αντέχουν ν'ακούσουν.
Κι επειδή, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εδώ νιώθω να εισχωρεί ο χειρισμός αποχωρώ εγώ.
17-03-2011, 22:16 #290
marian_m νόμιζα όπως σωστά κατάλαβες ότι αναφερόσουν σε μένα. ισχύει παρ όλα αυτά ότι δεν μου αρεσει να αποδίδονται χαρακτηρισμοί ετσι ευκολα ακόμα και αν είναι σωστοί αν δεν γνωρίζεις κάποιο άτομο. οχι δεν είχα αυτήν την εντ΄υπωση ότι θες να με χειριστείς και δεν ξερω από που προέκυψε αυτό το συμπέρασμα, αλλά λυπάμαι αν σου δωσα να καταλάβεις κατι τετοιο. άλλωστε ειπα ότι στο δευτερο κομμάτι έπεσες μέσα απλά εξέφρασα τον προβληματισμό μου το γιατί τότε δεν ωραιοποίησα και άλλα πράγματα. Κατάλαβα τωρα που το ξαναδιάβασα οτι μάλλον από το "Ειπαμε αλλά δεν θα τον κατηγορήσω και για πράγματα που δεν συνέβησαν" συμπέρανες κάτι τετοιο γράψε ακυρο..ήθελα να το πω και το είπα απαντώντας σε σένα..όχι επειδή σχετίζεται με τα όσα μου είπες ή επειδή απαντάω σε ΄σενα. Και δνε νομίζω ότι προσπάθησα να σε χειριστώ αν αυτό εννοείς , ουτε προσπάθησα να σου υποδείξω ποτε να μιλάς και ποτε να σωπαίνεις, ούτε υπάρχουν πράγματα που θέλω να ακόυσω και πράγματα που δεν θέλω.λυπάμαι αν παρεξήγησες τα λόγια ή την στάση μου,πραγματικά λυπάμαι, δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί σου.καλό βράδυ
α τωρα ειδα ότι έγραψα "χειριστείτε" και που.κατάλαβα.εννοούσα ότι είναι πιο χρήσιμο-για μένα πάντα-να προσπαθησεις να πείς κατι σε κάποιον με τρόπο..όχι γιατί ο τρόπος σου είναι λάθος αλλά επειδή ίσως το δεχτεί ευκολότερα ετσι επειδή βρίσκεται κάπως εκτεθειμένος με το πρόβλημα του. αλλά από την άλλη καθένας έχει τον τρόπο του και δεν είναι υποχρεωμένος να τον αλλάξει για κανέναν. και ο άλλος -εγώ σε αυτήν την περίπτωση -θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα απόψεις που δεν διατυπώνονται όπως θα ήθελε έστω και αν μπορεί να συμφωνεί στην ουσία. νιώθω πραγματικά άσχημα που το παρεξήγησες.
17-03-2011, 22:26 #291
.................................................. ......................
Last edited by αν?; 17-03-2011 at 22:43.
18-03-2011, 02:27 #292
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
18-03-2011, 11:57 #293
δεν ξέρω αν το είπα,αν το διατυπωσα έτσι,όμως δεν σε αμφισβητώ, αν το είπα ήταν της στιγμής, στην πραγματικότητα δεν πιστεύω ότι μπορώ να κάνω κάτι αν δεν θέλει αυτός. Sofia ελπίζω να μην σε πείραξε,δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου. απλά δεν είχα πολύ όρεξη και προσπάθησα να απαντήσω συντομα σε όσα ανέφερες στο μνμ σου. τωρα που το ξαναδιαβάζω κι εγώ φαίνεται κάπως επιθετικό, εχεις δίκιο.θα μπορούσα να είχα απαντήσει διαφορετικά. οχι ποτε δεν μου απευθύνθηκες με τετοιο υφος ουτε μου ζήτησες να απολογηθω, ουτε σε αυτό το μήνυμα ουτε σε παλιοτερα.οπότε λυπάμαι αν φάνηκε έτσι το μηνυμα μου.
Για να επανορθώσω λίγο:
Δεν νομίζω ότι μπορώ τελικά να κάνω κάτι για τον Φ. αν ο ίδιος δεν θέλει. Αναφερόμουν στα δικά μου θέματα, και όχι σε αυτό του Φ., όταν είπα ότι θέλωνα το διαχειριστώ μόνη μου, να βασιστώ στις δικές μου δυνάμεις. Ο Φ. μέχρι πριν λίγο καιρό έδειχνε με διαφορους τρόπους να θέλει τη βοηθεια μου, με το να παίρνει τηλ. να έρχεται από το σπίτι,να λεει να βρεθούμε..και αυτό ήταν το δυσκολότερο κομμάτι για μένα να του αρνηθώ κάτι.Τωρα που δεν δείχνει να θέλει κάτι δεν κάνω και εγώ κινησεις..Και τον τελευταίο καιρό νομίζω ότι έχω εστιάσει στα δικά μο θέματα, περισσότερο, και αν αναφ'ερθηκα στον Φ. ήταν για το πως δυσκολέυομαι εγώ να το διχειριστώ.
καλύτερο τωρα νομίζω ε?
18-03-2011, 13:11 #294
και σήμερα δεν νιώθω καλά..παω να πάρω τηλ. σε ένα κψυ που βρήκα το τηλ., μακάρι να μπορέσω να κλείσω ραντεβου. φοβάμαι αλλά παω.αλλιώς κάθε μερα θα ξυπνάω ετσι. δεν θέλω..να περνάνε έτσι τα χρόνια μου. κάνω πράγματα περνάω καλά..αλλά και οι άλλες περίοδοι έχουν αρχίσει να μαζεύονται αν γίνεται να κάνω κάτι γιατί να μην είναι όι περισσότερες μέρες μου καλές..νιώθω λίγο να σπρώχνω τον εαυτό μου αυτές τις μέρες για να σηκωθώ, να πλυθώ, να φάω, να προσέξω. κουράστηκα
18-03-2011, 14:00 #295
πήρα τελικά. αλλά η γραμματεας είχε φύγει και θα πρέπει να πάρω την Δευτέρα το πρωί.νιώθω λίγο καλύτερα, αλλά θα προτιμούσα να ήξερα π.χ. ότι έχω σιγουρα ραντβού την άλλη τρίτη π.χ. αλλα εντάξει.λίγο απογοητεύτηκα. ελπίζω τουλάχιστον να μπορέσω να κάνω τα πράγματα που πρέπει να κάνω το σαβ/κο. ήδη προσπάθησα να συμμαζέψω το σπίτι γιατί αυτή η ακαταστασία που είχε μαζευτεί τόσες μέρες με έκανε να νιώθω ακόμα πιο χάλια.θα ανοιξω και λίγο τα παραθυρα μιας και έχει καλή μερα..μπας και βοηθήσει
18-03-2011, 14:05 #296
18-03-2011, 14:10 #297
ναι κι εγώ είχα πάρει..και μου είπαν για ένα 1,5 μήνα μετά, επειδή νωρίτερα θα ηταν με κάποια που ηξερα, και ειπα οτι θα προπαθήσω να βρω κα΄τι πιο γρήγορα. αλήθεια νιώθω ότι 1,5 μήνας είναι πάρα πολύ για μένα, και ελπίζω σε αυτό να μπορέσουν να μου κλείσουν πιο νωρίς. τελοσπαντων κατι πρέπει να κάνω για να νιώσω καλύτρεα όσο το αφήνω ξεφεύγει η κατάσταση..νιωθω ότι δεν κάνω τίποτ και νιώθω ακόμα χειρότερα.ευχαριστώ αλλά έχω αρχίσει να απελπίζομαι κάπως. καλή μέρα και σε σένα ευχομαι.
18-03-2011, 14:11 #298
18-03-2011, 14:20 #299
18-03-2011, 15:20 #300
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη που συμμετείχαν σε αυτό το νήμα, γιατί πολλά από αυτά που γράφτηκαν μου άνοιξαν πόρτες και παραθύρια. Να είστε καλά! Και στην an εύχομαι να ξεμπλέξει ό,τι την μπερδεύει και να ελευθερωθεί, να νιώσει πως γυρνάει σ΄εκείνην και πως αυτό δεν την φοβίζει, αλλά της δίνει χώρο να απλώσει τα ερωτήματά της, να αγγίξει τις απαντήσεις της, να αγκαλιάσει τον όμορφο εαυτό της ξανά.
:)"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας