καλα ξεμπερδέματα :) - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 31 FirstFirst ... 122021222324 ... LastLast
Results 316 to 330 of 457
    Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    α) ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΟΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΥΛΟ, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΔΕΡΦΟ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

β) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΣΕΝΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
    για το α) ναι αλλά αυτό δεν είναι ΄λίγο σαν να μην μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν?
    β) για μένα η φιλία και το πως της έχω φερθεί θα μπορούσαν να είναι επαρκείς λόγοι

Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    για το α) ναι αλλά αυτό δεν είναι ΄λίγο σαν να μην μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν?
    Έχεις την εντύπωση πως τώρα δεν έχεις όρια??? Αν σε έβριζε η φίλη σου θα της ξαναμιλούσες? ή κάτι άλλο ακόμα πιο σκληρό? (δεν ξέρω κ που είναι το όριο σου...)
    Απλά είναι πολύ ελαστικά και καταπατούν το χώρο σου και τις αντοχές σου.

Σε όλα υπάρχουν ήδη όρια.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Arsi View Post
    Πιστεύω πως ναι γιατί
    καταρχήν μπορεί να μην έχει κατανοήσει τις ανάγκες σου (πως είσαι τόσο σίγουρη ότι ακόμα κ η κολητή σου θα σε καταλάβει 100% αν δε γίνεις διευκρινιστική? εδώ εμείς οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουμε τις ανάγκες μας κάποιες φορές! ) , να μην ξέρει τι χρειάζεσαι
    (μπορεί κάποιος να έχει κατανοήσει τις ανάγκες σου αλλά να μην ξέρει τι χρειάζεσαι για να τις καλύψεις) ή ότι θες τη βοήθειά του. Για παράδειγμα εγώ έχω ένα κόλημα στο οικονομικό κομμάτι και το ξέρουν τα κοντινά μου άτομα (δε θέλω να δανείζομαι). Έτσι πλέον κανείς δε μου προτείνει από μόνος του αλλά είμαι σίγουρη πως όταν θα ζητήσω θα μου δανείσουν κ το έχω κάνει (όταν εγω ξεπερνάω το όριο 'δε δανείζομαι' με τον εαυτό μου, το έχω ξεκαθαρίσει κιόλας να μη μου λένε )(αυτό πήγαινε στο μπορεί να μην ξέρει ότι θες τη βοήθεια του)

Επίσης η διεκδίκηση ή το να πεις ξεκάθαρα από τον άλλον τι θες σε βοηθάει να μάθεις ακόμα καλύτερα ποιον έχεις απέναντι και τι είδους σχέση έχετε παρά να αφήνεται να πλανάται....μπορεί να μην το σκέφτηκε, μπορεί να μη μπορεί, μπορεί να ξέχασε, να έχει τα δικά του κοκ

Ο άλλος δε μπορεί να γίνει μάντης... αλλά επίσης μπορεί και να μην αξίζει για φίλος μας.
    όλα αυτά στα λέω από προσωπική εμπειρία
    εχεις δικιο μπορει να μην μπορω κι εγω να περασω κάποια πραγματα στους άλλους. αλλα νομίζω κάποια πραγματα μπορε'ι να τα καταλάβει και ο άλλος χωρίς να το πείς. μπορει να μην ξερει γιατι θυμωσες αλλα να πάρει τηλ. για να μάθει, ναμην ξέρει τι να κανει..αλλα να ρωτήσει τι μπορει να χρειάζεσαι .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Arsi View Post
    Έχεις την εντύπωση πως τώρα δεν έχεις όρια??? Αν σε έβριζε η φίλη σου θα της ξαναμιλούσες? ή κάτι άλλο ακόμα πιο σκληρό? (δεν ξέρω κ που είναι το όριο σου...)
    Απλά είναι πολύ ελαστικά και καταπατούν το χώρο σου και τις αντοχές σου.

Σε όλα υπάρχουν ήδη όρια.....
    μπορεί. αλλα μέσα μου πάλι θα είχα την τάση να την δικαιολογήσω. σαν μια αδυναμια να πιστέψω ότι οι άνθρωποι μπορούν να φερθούν ασχημα.

Senior Member
    marian_m διαφωνώ αρκετές φορές και προσπαθώ να βάλλω όρια αλλά δεν τα καταφέρνω, εχω πρόβλημα στο να επιμείνω σε αυτά. μπορεί και για τους λόγους που αναφέρεις. για τη διεκδίκηση το εννούσα ότι αν ο άλλος από μόνος του δεν το σκέφτεται ή δεν σου δίνει κάτι..έχει νόημα να διεκδικείς πράγματα?το νιώθω σαν να πιέζω καταστάσεις. Νομίζω ότι έχω και μια τάση να διακιολογώ τους ανθρώπους σχεδόν για τα πάντα και ότι αυτό φταίει πολυ, πάντα βρίσκω ακόμα και μέσα μου δικαιολογίες για τους άλλους.
    αλλά απότην άλλη δεν νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς να αγαπήσει ή να σεβαστεί ή θαυμάσει κάποιον που μπορεί να συκολεύεται σε αυτό.
    Δεν είναι κάτι απλό, που συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αν δεν το έχουμε μάθει, να διεκδικούμε, πρέπει να εξασκηθούμε σ' αυτό, κάνοντας σιγά σιγά βήματα. Ένα πρώτο βήμα είναι να το συνειδητοποιήσουμε.
    Έχει νόημα να διεκδικείς πράγματα, ακόμη κι αν δεν τα πάρεις τελικά. Πολύ συχνά, περιμένουμε από τους άλλους να μας δώσουν αυτά που δε ζητήσαμε. Οι άλλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να μαντεύουν τι θέλουμε, όταν μάλιστα συχνά δίνουμε διφορούμενα μηνύματα. Και είναι άδικο να τους χρεώνουμε ότι δεν μας καταλαβαίνουν, όταν εμείς δεν είμαστε ξεκάθαροι.
    Δεν πιέζεις καταστάσεις όταν δηλώνεις τι χρειάζεσαι. Πιέζεις καταστάσεις όταν επιμένεις σε κάτι που ο άλλος δεν θέλει ή δεν μπορεί να σου προσφέρει.
    Φυσικά, μπορεί ο άλλος να μην είναι διατεθημένος να ικανοποιήσει την επιθυμία σου. Όπως δεν είσαι κι εσύ υποχρεωμένη να δέχεσαι πράγματα και συμπεριφορές που δεν σου αρέσουν.

Senior Member
    ναι σε αυτο εχεις πολύ δίκιο. τπουλάχιστον θα εισαι ξεκάθαρη και θα ξέρεις ποιος πραγματικά ειναι ο άλλος και μεχρι που είναι διατεθειμμένος να παει. μαλλον θα το προσπαθήσω.

Senior Member
    Και μην συγχέεις την εμπιστοσύνη με τα όρια.
    Δηλαδή, αν εγώ δεν θέλω να μου τηλεφωνούν -χωρίς σοβαρό λόγο- μέσα στ' άγρια μεσάνυχτα ή να μ' επισκέπτονται απρόσκλητα, έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη?

Senior Member
    οχι αλλά θα πρεπει να το πω? δεν θα πρέπει να βασιστώ στο ότι κάποιος που με αγαπάει και με ξέρει δεν θα το κάνει..γιατί ξέρει οτι θα με τρομάξει π.χ. με το τηλ. αργά? εντάξει ίσως είναι παραλογη απίτηση εκ μέρους μου από τους αλλους. αλλα αυτό πιστέυω τουλάχιστον για τους πολύ κοντινούς.

Senior Member
    οχι αλλά θα πρεπει να το πω? δεν θα πρέπει να βασιστώ στο ότι κάποιος που με αγαπάει και με ξέρει δεν θα το κάνει..γιατί ξέρει οτι θα με τρομάξει π.χ. με το τηλ. αργά? εντάξει ίσως είναι παραλογη απίτηση εκ μέρους μου από τους αλλους. αλλα αυτό πιστέυω τουλάχιστον για τους πολύ κοντινούς.
    Έφερα ένα παράδειγμα. Το συγκεκριμένο μπορεί να μη χρειάζεται να το πεις σ΄αυτούς που σε ξέρουν καλά.
    Μπορεί να χρειαστεί να το πεις σε κάποιον, που δε σε ξέρει καλά και που απλώς, έχει συνηθίσει αλλιώς. Γιατί μπορεί να δουλεύει νύχτα.
    Δεν είναι απαραίτητο κάποιος που κάνει πράγματα που μας ενοχλούν, να τα κάνει επίτηδες ή επειδή δεν μας αγαπάει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Έφερα ένα παράδειγμα. Το συγκεκριμένο μπορεί να μη χρειάζεται να το πεις σ΄αυτούς που σε ξέρουν καλά.
    Μπορεί να χρειαστεί να το πεις σε κάποιον, που δε σε ξέρει καλά και που απλώς, έχει συνηθίσει αλλιώς. Γιατί μπορεί να δουλεύει νύχτα.
    Δεν είναι απαραίτητο κάποιος που κάνει πράγματα που μας ενοχλούν, να τα κάνει επίτηδες ή επειδή δεν μας αγαπάει.
    σιγουρα δεν είναι απαραίτητο κάποιος να κάνει πράγματα που μας ενοχλούν, επίτηδες ή επειδή δεν μας αγαπάει. αλλα δεν συμφωνείς πτο όταν νοιαζόμαστε πραγματικά για τον άλλον κάποια πράγματα προπαθούμε να τα σκεφτόμαστε? προσπαθούμε να μην στεναχωρηθεί με κάτι που κάνουμε. και εντάξει αυτό..το ότι δεν ήρθε να με δεί? το ότι δεν με έχει πάρει από τότε κανένα τηλ. παρα μόνο για να μου ζητήσει να δώσω κάποια χρήματα στον πρώην της και να μου τα βάλει αυτή μετα στην τράπεζα? έχουν μαζευτεί πολλά και ερμηνέυω και τα υπόλοιπα-οσα ανέφερα- με τον τρόπο που τα ερμηνεύω. ξέρω ότι κι εγώ μπορεί να μην ήμουν ξεκάθαρη αλλά περιμένω λίγο παραπάνω κατανόηση και ενδιαφέρον από κάποιον που τον θεωρώ και με θεωρεί φίλο.

Senior Member
    σιγουρα δεν είναι απαραίτητο κάποιος να κάνει πράγματα που μας ενοχλούν, επίτηδες ή επειδή δεν μας αγαπάει. αλλα δεν συμφωνείς πτο όταν νοιαζόμαστε πραγματικά για τον άλλον κάποια πράγματα προπαθούμε να τα σκεφτόμαστε? προσπαθούμε να μην στεναχωρηθεί με κάτι που κάνουμε. και εντάξει αυτό..το ότι δεν ήρθε να με δεί? το ότι δεν με έχει πάρει από τότε κανένα τηλ. παρα μόνο για να μου ζητήσει να δώσω κάποια χρήματα στον πρώην της και να μου τα βάλει αυτή μετα στην τράπεζα? έχουν μαζευτεί πολλά και ερμηνέυω και τα υπόλοιπα-οσα ανέφερα- με τον τρόπο που τα ερμηνεύω. ξέρω ότι κι εγώ μπορεί να μην ήμουν ξεκάθαρη αλλά περιμένω λίγο παραπάνω κατανόηση και ενδιαφέρον από κάποιον που τον θεωρώ και με θεωρεί φίλο.
    Εγώ μιλούσα γενικά, ξεκίνησα από τη διεκδίκηση.
    Συγκεκριμένα, για τη φίλη σου, κρίνοντας από το περιστατικό που παρέθεσες, θεωρώ ότι φέρεται συμφεροντολογικά. Δυστυχώς, μέσα στο περιβάλλον που κινείται, οι μόνες αξίες που έχουν σημασία είναι τα χρήματα που εξασφαλίζουν τη δόση. Όλα τα άλλα είναι πολυτέλεια.

Senior Member
    το κατάλαβα.μα αυτή δεν κάνει χρήση, και προέρεχεται από ένα πολύ διαφορετικό περιβάλλον από ότι ο πρώην της. δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω γιατί να φερθεί έτσι.

Senior Member
    α και κάτι ακόμα ..έβελεπα σε ένα σαιτ τα συμπτώματα της κατάθλιψης, γιατί νομίζω ότι έχω μερικά συμπτώματα και ήθελα να δω.. και έλεγε ότι για τη διάγνωση : Ενδέχεται να ζητηθούν κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις (για τον αποκλεισμό της πιθανότητας ύπαρξης των συμπτωμάτων λόγω μιας γενικής ιατρικής κατάστασης, όπως π.χ. υποθυρεοειδισμός πρόσφατα έκανα εξετάσεις και άρχισα χάπια για αυτό, αλλά τα επίπεδα ήταν οριακά σε σχεση με το φυσιολογικό και δεν ξερω..π.χ. ό γιατρός δεν με ρώτησε κάτι σχετικό, αρα μάλλον θεώρησε ότι δεν ειναι τόσο μεγάλο το ποσοτό που προέκυψε από τις εξετάσεις ωστε να με ρωτήσει για κάτι τέτοιο. υποθέτω ότι θα πρέπει να μιλήσω στον/στην ψυχολόγο που σκόπευω να πάω για αυτό?ή να πάρω τον γιατρό? δεν ξέρω. ήξερα ότι μπορεί να συνδέονται αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. αυτά.

Senior Member
    Θεωρείς ότι δεν επηρρεαζόμαστε καθόλου από αυτούς που συναναστρεφόμαστε? Τι κι αν δεν κάνει χρήση?
    Αλλά, πέρα από αυτό, μπορεί η φίλη σου απλά να φέρθηκε έτσι γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας της, γιατί βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, γιατί έχει αλλάξει, γιατί έχεις κάνει κι εσύ κάτι που την πείραξε και δεν σου το λέει. Πολλά γιατί.
    Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εσύ μπορείς να τη ρωτήσεις αν θέλεις. Μπορείς να της πεις ότι σε πείραξε. Εσύ αποφασίζεις πόσο σημαντικό είναι για σένα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Θεωρείς ότι δεν επηρρεαζόμαστε καθόλου από αυτούς που συναναστρεφόμαστε? Τι κι αν δεν κάνει χρήση?
    Αλλά, πέρα από αυτό, μπορεί η φίλη σου απλά να φέρθηκε έτσι γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας της, γιατί βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, γιατί έχει αλλάξει, γιατί έχεις κάνει κι εσύ κάτι που την πείραξε και δεν σου το λέει. Πολλά γιατί.
    Εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εσύ μπορείς να τη ρωτήσεις αν θέλεις. Μπορείς να της πεις ότι σε πείραξε. Εσύ αποφασίζεις πόσο σημαντικό είναι για σένα.
    οχι ,επηρρεαζόμαστε σε κάποιο βαθμό συνήθως.ναι παίζουν πολλοι λόγοι..Δεν ξέρω νιώθω κουρασμένη, και χωρίς διάθεση να μπλέχτω σε αυτήν τη διαδικασία τι με πείραξε, γαιτί το κανε αλλά την αγαπάω πολύ οπότε μπορεί και να το κάνω. απλά νιώθω ότι δεν έχω αυτήν την στιγμή της αντοχές για τετοιες κουβέντες

Page 22 of 31 FirstFirst ... 122021222324 ... LastLast