Results 151 to 165 of 515
Thread: παλεύοντας στα κύματα
-
20-03-2011, 13:36 #151
- 20-03-2011, 18:19 #152
εχεις δικιο steven.
και εσυ ερευνητρια μου εχεις δικιο.
τελικα τηλεφωνηθηκαμε και μου ειπε πως θελει πολυ να με δει.
του ειπα πως και γω το ιδιο και τελικα μαλλον θα βρεθουμε προς το τελος της αλλης εβδομαδας.
(εαν δεν εχω παθει καμια καρδιακη προσβολη μεχρι τοτε:P)
εντομεταξυ θα εχω προλαβει να συζητησω για αυτο το φλεγον ζητημα και με την ψυχολογο μου την Τριτη.
(η οποια περιτο να σας πω οτι εχει αρχισει ηδη να μου βαζει ορια γιατι την Παρασκευη που ημουν χαλια την ταραξα στα τηλεφωνα την κοπελα)Last edited by amelie74; 21-03-2011 at 09:44.
22-03-2011, 13:47 #153
μολις γυρισα απο την ψυχολογο.
συζητησαμε το θεμα του Μαριου και μου ειπε οτι θεωρει καπως ρατσιστικο το να με προβληματιζει το οτι εχει ψυχωσικη συνδρομη,απο τη στιγμη που λαμβανει κανονικα την φαρμακευτικη του αγωγη.
και ναι εχει δικιο τελικα γιατι και μενα δεν θα μου αρεσε να με απορριψει καποιος επειδη εχω διπολικη διαταραχη.
(το μονο που εξακολουθει να με προβληματιζει ειναι η υπερπροστατευτικοτητα απο την οικογενεια του,αλλο ειμαι "διπλα σου" και αλλο "ειμαι απο πανω σου" ως γονιος.
αυτο οσο "βολικο" και να ειναι,τελικα νομιζω δεν τον βοηθαει)
μου ειπε επισης οτι στην ηλικια μου,θεωρει πολυ πιο νορμαλ να βγαινω μαζι του για καφε,παρα να καθομαι σπιτι και να σκεφτομαι την ενδεχομενη πτωχευση.
εντομεταξυ δεν αισθανομαι και πολυ καλα γιατι ολα αυτα τα ειπαμε στα γρηγορα και πιο πολυ αναλωθηκαμε στο ιστορικο μου,που με ποναει πολυ.μου εκανε περιπου τις ιδιες ερωτησεις που μου εκαναν στο κεντρο....ισως επειδη εχει εργαστει και κεινη σε κεντρο ημερας.
στο τελος,με τοσους ειδικους που εχω αλλαξει θα εκτυπωσω το ιστορικο μου και θα τους μοιραζω φωτοτυπιες...
βασικα εχω και εναν αλλο προβληματισμο και θα ηθελα να τον μοιραστω μαζι σας.
θεωρειτε καλο το να σας λεει η ψυχολογος σας πραγματα για τον εαυτο της?
π.χ. μου ειπε οτι οταν ηταν εφηβος,περασε και κεινη φασεις καταθλιψης και απομονωσης.
το καταλαβαινω οτι το εκανε για να μου δειξει οτι δεν ειμαι η μονη που υποφερω,αλλα μηπως αυτο ειναι κακο και δημιουργειται ενα κλιμα οικειοτητας,το οποιο δεν βοηθαει?
παντως ειναι ευαισθητος και ευφυης ανθρωπος.
22-03-2011, 15:50 #154
αμελι...καταρχήν η ψυχολόγος σου έχει χιούμορ...:ρ..(και δίκιο φυσικά)
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Τα περνάς όλα από κόσκινο και κάθεσαι και αγχώνεσαι για το παραμικρό.
Ζεις μες στο ανέκδοτο με το γρύλλο, (αν δεν το ξέρεις, μπορω να στο πω).
Βγες με το παιδί έξω, γνώρισε τον. Ακόμη και αν είναι τόσο υπερπροστατευτικοί οι δικοί του, αν δεν θέλαν να μπλέξει με κάποια κοπέλα, η μητέρα του δεν θα ήταν τόσο ευγενική μαζί σου.
Γνώρισε τον, φτιάξε μια σχέση μαζί του, (ακόμη και φιλική). Είναι πολύ όμορφο να έχουμε ανθρώπους γύρω μας και να μοιραζόμαστε.
Σταμάτα μόνο να σκέφτεσαι συνέχεια και τα πάντα....
πι ες: για το θέμα της οικειότητας με την ψυχολόγο, ας απαντήσει κάποιος που να ξέρει...
22-03-2011, 16:28 #155
οταν μπορουμε να δεχτουμε τις <<ατελειες>> των αλλων μπορουμε να δεχτουμε και τις <<ατελειες>> τις δικες μας....αλλιως υποννοουμε οτι εμεις ειμαστε τελειοι....αληθεια εσυ εισαι?
οσο για το θεμα της ψυχολογου,δλδ εσυ ξεκινας την θεραπεια σου με αμφισβητηση?μαλιστα και μετα τι εχει ακυρωση?και μετα?........
για σκεψου το λιγο.......................................... .
22-03-2011, 16:32 #156
αμελι αυτη για να κανει καλα τη δουλεια της, τωρα σε γνωρισε, λογικο ειναι να παρει το ιστορικο σου. εγω στη δικη μου πηγαινω απο το 99, [όποτε τυχει να χρειαστει να παω- δεν ειπα οτι παω μονιμως απο το 99, λολ], οπότε με ξερει πια καλα!
αν ομως πηγαινα σε καποιον αλλο, θα ξαναπαιρνε το ιστορικο μου, νομιζω.
για τη μανα του που λες οτι σε ανεκρινε, αν δεν σου αρεσει κατι τετοιο, μην της απαντας σε ερωτησεις, εφαρμοσε τη μεθοδο της πυθιας, "ιξεις αφιξεις" κ αλλαξε θεμα, πες "μου δινετε τον Μαριο?".
μαλακισμενες μαναδες τετοιες υπαρχουν πολλες. εγω καποτε ειχα ενα φιλο, οχι γκομενο, που καναμε παρεα αρκετα χρονια. συμπτωματικα ειχαμε γνωριστει στο ψυχ νοσοκομειο που ειχα νοσηλευτει την πρωτη φορα. ειχε κ αυτος καταθλιψη τοτε κ ειχε παει με τη θεληση του. καναμε παρεα για περιπου 6 χρονια. βγαιναμε, πηγαιναμε η σε κανα μπαρ, η σινεμα, σε καλτ ταινιες. η μανα του ηταν σιγουρα πολυ δυναμικη κ εχωνε παντου τη μυτη της. παντως με εμενα ηταν πολυ διακριτικη κ δεν επιανε κουβεντα. νομιζω οτι αυτο οφειλοταν στο οτι κ εγω ημουν παντα λιγομιλητη, οχι πολυ κοινωνικη κ δεν εδινα χωρο. ηταν παντα πολυ εγκαρδια μαζι μου, ισως κ επειδη ειχα περασει ενα παρομοιο προβλημα με το γιο της κ αναγνωριζω οτι κ αυτος μου ειχε σταθει παρα πολυ αδολα σε φαση που ημουν χαλια κ νομιζω οτι κ εγω σε αυτον το ιδιο. καποια στιγμη πηγα καλοκαιρι 5 μερες στο εξοχικο τους, με φιλοξενησαν. εκει δεν εβαλα ορια (δεν ηξερα ακομα να βαζω ορια) κ η μανα του, αν κ πολυ φιλοξενη, αρχισε να γινεται καταπιεστικη κ φορτικη. εγω βαρεθηκα εκει περα, εκανα κ τη βλακεια κ αν κ πηγα με το αυτοκινητο μου, επειδη ηταν μαζι κ ο ξαδερφος μου του το εδωσα να γυρισει αυτος αθηνα κ εγω θα γυρναγα με κτελ. οποτε βρεθηκα στακαρισμενη σ ενα μικρο χωριο 5 μερες.
τελικα αυτο ηταν κ το τελος της φιλιας μας. μετα που γυρισα το ξανασκεφτηκα, μου τη βαρεσε κ δεν ξανασηκωσα τηλ του. ετσι απλα εξαφανιστηκα. ουτε ξερει τι με ενοχλησε κ δεν του ξαναμιλησα.
παντως αυτο που θελω να πω, ειναι οτι αν ηξερα να βαζω ορια, δεν θα ειχα προβλημα. θα εβγαινα με το φιλο μου πότε πότε, θα πηγαινα στο χωριο 1 μερα κ οχι 5, θα εβαζα ορια στη μανα του κ μεχρι εκει θα ηταν ολα καλα (τωρα για γαμπρος σιγουρα αυτος ο ανθρωπος δεν ηταν καταλληλος για μενα).
κ ναι, συμφωνω με τη ρις οτι μπορει να υπαρξει φιλια, αντρα γυναικας, αλλιως εκτος απο το γκομενο δε θα μιλουσαμε σε αρσενικο! εγω εχω φιλους αντρες που δεν ειναι γκομενοι. ουτε αυτος που σου ανεφερα ηταν ποτε γκομενος μου. ουτε με το καθε αρσενικο που μπορει να γνωρισω σε ενα παρτυ η μια συγκεντρωση, η μια εκδρομη κ δεν θα τον ξαναδω ποτε στη ζωη μου, σκεφτομαι το γκομενικο. ειναι μια μορφη ανθρωπινης επικοινωνιας. ε, τι? να σαπιζω κ στη μοναξια μου?
edit:
επισης για την ψυχολογο, οχι δεν ειναι αντιδεοντολογικο να αναφερει κατι απο την προσωπικη της ζωη. η δικη μου εχει τυχει να αναφερει, καποια περιστατικα απο την προσωπικη της εμπειρια, αλλα συνηθως δεν το κανει. δεν ξερω κ πολλα γι αυτην. αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα νομιζω. αντιδεοντολογικο ειναι να βγαινεις φιλικα με αυτην, η κατι τετοιο νομιζω. φιλικα δεν εχω βγει ποτε μαζι της, ουτε οταν ημουν σε φαση θεραπειας, ουτε οταν ειχα σταματησει.
τελος, χαιρομαι αν δεις οτι η ψυχοθεραπευτικη διαδικασια σου παει, κ χαιρομαι αν λαβεις βοηθεια. χαιρομαι επισης που εχει βελτιωθει η επικοινωνια μας κ δεν εχουμε τις περυσινες προστριβες. nothing to bear a grudge upon!Last edited by Lou!; 22-03-2011 at 16:49.
22-03-2011, 17:01 #157
Γλυκιά μου εύχομαι όλα να πάνε καλά με την ψυχολόγο σου. Θέλω να σου πω ότι και σε μένα όταν εκανα ψυχοθεραπεία η ψυχολόγος μου είχε πει κάποια πράγματα για την ίδια αλλά και ο ψυχίατρος μου ανεφερε στην ΄κουβέντα κάποιο στοιχείο για τον εαυτό του, οπότε μην σε ανησυχεί αυτό.
Οσο για τη μητέρα, μην την παρεξηγείς, φαντάζομαι ότι φοβάται γι'αυτό συμπεριφέρεται υπερποστατευτικά. Σιγά σιγά κερδίζεται η εμπιστοσύνη.
22-03-2011, 17:07 #158
Θεοφανια μου,
αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι μου ζητησε να παω στο σπιτι της να με γνωρισει.
αυτο εγω το εκλαμβανω ως παρεμβατισμο στα προσωπικα του γιου της εννοωντας οτι θελει να περασω απο την "εγκριση της".
κατα τα αλλα ειναι ενας ευαισθητος και πολυ ταλαιπωρημενος ανθρωπος,ο οποιος αγωνια για το μελλον του παιδιου της,οπως και πολλοι αλλοι γονεις αλλωστε.
οσων αφορα αυτο που λες να σταματησω να σκεφτομαι και να αναλυω τα παντα εχεις απολυτο δικιο,αλλα δεν μπορω να το ελεγξω.
το μυαλο μου αυτες τις μερες "τρεχει αδιακοπα".
μια μανιοκαταθλιπτικη συγγραφεας,η μαργαριτα καραπανου,αναφερει χαρακτηριστικα σε ενα βιβλιο της εναν διαλογο.
-τι δουλεια κανεις?
-ειμαι μανιοκαταθλιπτικη.
-και ειναι δυσκολη δουλεια αυτη?
-ουυυυυ τρεχω και δεν φτανω.
22-03-2011, 17:12 #159
πιθανοτατα εχεις δικαιο (εγω τουλαχιστον συμφωνω μαζι σου), ομως να θυμασαι οτι δεν μπορουμε να αλλαξουμε του αλλους, πόσο μαλλον τις σχεσεις τους μεταξυ τους. το αν ο ο Μαριος ειναι ολιγον μαμοθρευτος με υπερπροστατευτικη μητερα, ειναι κατι που ή το αποδεχεσαι στον Μαριο, ή δεν το αποδεχεσαι κ παιρνεις τη σκουφια σου κ φευγεις. δεν ειναι κατι που εσυ μπορεις να το αλλαξεις. αυτο που μπορεις να κάνεις ομως, ειναι εσυ αν δημιουργησεις μια χαλαρη φιλικη σχεση με το Μαριο, να την δημιουργησεις επι ισοις οροις κ να μπεις με εναν ισοτιμο τροπο στη σχεση κ οχι σαν μια δευτερη μαμα υπερπροστατευτικη. ακομα κ αν αυτο δεν του αρεσει του Μαριου. δλδ εσυ μπορεις να τον αντιμετωπιζεις ισοτιμα, σαν να ηταν ενας ανεξαρτητος ενηλικας κ οχι αγορακι της μαμας. θα βαλεις τα ορια σου, κ αν τα δεχτει εχει καλως, αλλιως θα φυγει αυτος.
πσ: ενα θεμα που πρεπει οπωσδηποτε να αρχισεις να συζητας στις συνεδριες αν θελεις να κανεις καλες ανθρωπινες σχεσεις ειναι τα ορια. κ για το θεμα με την αδερφη σου, κ για το θεμα με τη μανα σου, κ για το θεμα με τον καθε ανθρωπο που θα θελεις να βγεις για ενα καφε.
εντιτ: επειδη τωρα ειδα το αποπανω μνμ, με τη μανα του, αν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,
ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ
(αν θες να πας βεβαια, πηγαινεις!)
over. απο τωρα που ειναι νωρις. γιατι μετα αν τους μαθεις οπως θελουν αυτοι, θα δινεις μαχες να τους ξεμαθεις! (οπως τωρα θα δωσεις μαχες να ξεμαθεις τη sissy σου).
22-03-2011, 17:17 #160
εχεις δικιο ανεμε.καθε αλλο παρα τελεια ειμαι.αλλα δεν υποννοησα κατι τετοιο.
αντιθετως εχω πολυ χαμηλη αυτοεκτιμηση.
οσων αφορα την ψυχολογο οχι δεν την ακυρωνω,απλα εξεφρασα καποιους προβληματισμους μου.
σε προηγουμενα ποστ μου εχω αναφερει οτι εχει παρα πολλα πλεονεκτηματα,με κυριοτερα την εξυπναδα της,την ανθρωπια της και την εμπειρια της τοσο στο κεντρο ημερας του βυρωνα,οσο και σε ψυχιατρικη κλινικη,παρα το νεαρο της ηλικιας της(32 ειναι).
ηδη εχω αρχισει να τρεφω μεγαλη εκτιμηση και συμπαθεια προς το προσωπο της και ευχαριστω τον Θεο που μου την εστειλε
22-03-2011, 17:23 #161
22-03-2011, 17:32 #162
και εγω χαιρομαι πολυ που δεν εχουμε τις περυσινες προστριβες,γιατι δεν βοηθουσαν καμια απο τις δυο μας.
ειχα παρεξηγησει τις προθεσεις σου και σου ζητω συγνωμη για αυτο.
φετος-με πιο καθαρο μυαλο-σε βλεπω αλλιως.
σε βλεπω ως εναν ανθρωπο που εχει περασει πολυ δυσκολα στο παρελθον,και επειδη βλεπεις νοσηρα κομματια του "παληου" εαυτου σου σε
μενα,θελεις να με βοηθησεις να τα αναγνωρισω και να τα ξεπερασω.
nothing to bear a grudge upon λοιπον
22-03-2011, 17:35 #163
αμελι, βασικα ετσι ακριβως νομιζω οτι νιωθω κ εγω, οπως τα ειπες στο αποπανω μνμ!
Το συνδεσαμε το χαλασμενο τηλ!
22-03-2011, 17:41 #164
ποτε προλαβες βρε και το ειδες????
ετσι γρηγορη εισαι σε ολα?
το συνδεσαμε Λου μου το χαλασμενο τηλ.
in deed!
22-03-2011, 18:23 #165
απλα κοπελια αναφερομαι στην ταση που εχουν οι ανθρωποι με χαμηλη αυτοεκτιμηση να δινουν εμφαση στα <<αρνητικα>> των αλλων,αφου δινουν στα <<αρνητικα>> τους που καπως ετσι προκυπτει και η χαμηλη αυτοεκτιμηση(φαυλος κυκλος)....αντιθετως οταν δινεις εμφαση στα <<θετικα>> σου ανεβαζεις την αυτοεκτιμηση σου και ειναι πιο ευκολο να τα αναγνωρισεις και στους αλλους,χωρις να σημαινει αυτο οτι κλεινεις τα ματια στα <<αρνητικα>> των αλλων.....................
οσο για τον Θεο που στην εστειλε........συν Αθηνα και χειρα κινει