Results 376 to 390 of 649
Thread: Θεος κ κολαση
-
06-04-2011, 00:52 #376
Η αντιπαραθεση για μενα αγαπητε εν Χριστω αδελφε ξεκινησε με τον <<γνησιο>> διοτι καπου εγραψες τους χαρακτηρισμους ηλιθιων και πανηλιθιων που πιστευουν σε κολασεις και παραδεισων.Καπου εκει ηρθε και η δεσποινις Μαρια.Μ και συμπληρωσε οτι οι πιστοι δεν ειναι συνειδητοποιημενοι ως προς το τι πιστευουν και οτι κακως πιστευουν σαν αποτελεσμα της ασυνειδησιας τους....
Εγω με αυτο αντεδρασα κατα αρχην και πραγματικα σου επιτεθηκα για να ειμαι ειλικρινης μαζι σου.Οσο για το κειμενο που εγραψες πιο πανω θελω να σου απαντησω,οτι επανειλημενως εχω εστιασει στο θεμα πιστης σαν πολυ προσωπικη υποθεση και ουσιαστικα αναφερομαι στο βιωμα αυτης.Θα ηθελα επισης εδω να αναφερω οτι δεν εχω καμια αναγκη να απολογηθω για τα βαθυτερα πιστευω μου και πολυ περισσοτερο να μπω σε μια αναμετρηση του να αποδειξω οτι υπάρχει Θεος η δεν υπάρχει,για μενα δεν ειναι το ζητημα εκει........
Ειναι γεγο νος οτι η πιστη εχει χρησιμοποιηθει κατα καιρους απο εξουσιαστικους κυκλους και σαφως και της εκκλησιας κατα καιρους για να επιβληθουν προκαταληψεις δεισιδαιμονιες με αποτερο σκοπο την ανθρωπινη καθηλωση αλλα δεν ζουμε στο μεσαιωνα ουτε και στην Σαουδικη Αραβια να μας επιβαλλονται...Ξερω οτι στην Θεσσαλονικη με τον Ανθιμο ή εκκλησια ειχε ενεργο ρολο στη πολιτικη ζωη της πολης αλλα τωρα και αυτο αλλαξε με τον Μπουταρη.Ομως ολοι αυτοι που ψηφισαν Μπουταρη δεν ειναι ολοι αθεοι.Με αυτο θελω να πω οτι ολοι οι πιστοι Χριστιανοι δεν ειναι μαζα που φερεται και αγεται αλλα ανθρωποι με βαθια συνειδηση που ξερουν να ξεχωριζουν τι ειναι πιστη και τι πολιτικη.Επισης διαφωνω με τον ορο μαζα καθως ειναι περα για περα υποτιμητικος για μενα και επισης οτι η αναγκη του ανηκειν ειναι μια παναρχαι αναγκη αφου οι πρωτοι ανθρωποι για να επιβιωσουν δημιουργησαν ομαδες για να εχουν καλυτερο αποτελεσμα στο κυνηγι να αισθανονται πιο ασφαλεις και το πιο βασικο απο ολα να αντιμετωπιζουν την μοναξια τους......
Και για να απαντησω και στο ερωτημα σου,ξερεις?Η εξαπατηση γιατι απο οτι καταλαβαινω εκει αναφερεσαι παιζει και αυτη το ρολο της.Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες,π.χ σ ενα ζευγαρι ο ενας μπορει να πιστευει στην σχεση και ο αλλος οχι,ο ενας να περναει την ωρα του και ο αλλος να εχει πολυ βαθια συναισθηματα....ειναι λοιπον στο χερι του καθενος να προστατεψει τον εαυτο του απο το να γινει βορα στις ορεξεις των αλλων.Ενταξει εμεις κιολας δεν ειμαστε καμικαζι ωστε να ανατιναζουμε κοσμο....ομως θεωρω οτι λιγο πολυ ολοι εχουμε εξαπατησει η εξαπατηθει απο καποιον αλλο,νομιζω οτι ολο αυτο ειναι μια δοκιμασια για τον καθενα μας ξεχωριστα.......
Επισης ολοι αυτοι που στρατολογηθηκαν λογω της πιστης απο καποιους αλλους ειχαν πολυ αναγκη εξαπατηθουν καπου και να πιστεψουν,εγω προσωπικα δεν τους θεωρω θυματα,η διαχειρηση της ζωης του καθενος ειναι προφανως και υποθεση του καθενος.....ο καθενας βλεπει αυτο που θελει να δει!!!!
Ειναι θεμα παιδειας και ευρυτερης καλλιεργειας ετσι ωστε να μαθαινουμε να προστατευουμε τους εαυτους μας και να μην παιζουμε τον ρολο του θυματος σε καμια σχεση στην ζωη μας ακομα και στην θρησκευτικη σχεση,βεβαια θρησκευτικη σχεση κανει καποιος με τον Θεο και οχι την εκκλησια...εγω προσωπικα δεν νιωθω απειλη απο τις προκαταληψεις και τις δεισιδαιμονιες της εκκλησιας ουτε ακομα ενοχη γιατι υπάρχω ολα αυτα πιανουν εκει οπου υπάρχει γονιμη γη για να θεριεψουν και ειμαι 100% σιγουρος οτι αν δεν υπηρχε η εκκλησια θα υπήρχε κατι παρομοιο για να ασκει τετοια εξουσια στις ψυχες των ανθρωπων.......
Τωρα θελω και εγω να σε ρωτησω κατι,δηλαδη αν ειχες την δυναμη στα χερια σου πως θα το διαχειριζοσουν ολο αυτο?Οι πιστοι μιας θρησκειας που θα εκτελουσαν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα?η μαλλον τι θα εκανες θα απαγορευες την θρησκεια σε μια χωρα και θα κατεδαφιζες τις εκκλησιες για να μην μαζικοποιουνται και δρουν οι πιστοι?
Σαμπ νομιζω αν εχω καταλαβει καλα οτι ονειρευεσαι(με την καλη εννοια)ενα μερος οπου οι ανθρωποι δεν θα εχουν την αναγκη μιας θρησκειας για να ζουν της ζωης τους ε?θα πατανε στα ποδια τους μονοι τους θα δεχονται οτι αποτελουν μια συμπτωση στο χωρο και το χρονο και θα προοδευουν χωρις να πιστευουν σε τοτεμ σταυρους μισοφεγγαρα και αλλα συμβολα......νομιζω οτι οσο υπάρχουν ανθρωποι αυτο το μερος δεν θα υπάρξει πουθενα γιατι για μενα η αναγκη να υπάρχει Θεος απλα αναπαριστα την αναγκη να αντεξουμε το αισθημα της μοναξιας(οχι της διαπροσωπικης)αλλα της υπαρξιακης και επισης να αντεξουμε τα χτυπηματα της ζωης οπου μερικες φορες ειναι τοσο σκληρα οπου δεν αντεχονται...
Ισως για αυτο να χρειαζομαστε εναν Θεο οπως λεει ο Αλεξανδρος για να μας προσεχει...........
Ξερω οτι οι περισσοτεροι θα διαφωνησουν με αυτο αλλα οποιος διαφωνει διαφωνει, ομως καλα ειναι να σκεφτομαστε οτι καποιοι αλλοι εχουν την αναγκη να πιστευουν οτι δεν ειναι μονοι τους σ αυτην την γη και οτι υπάρχει καποια ανωτερη δυναμη κατι σαν φυλακας αγγελος που τους προσεχει....Υπάρχουν στιγμες που ολα μας πανε καλα και δεν εχουμε την αναγκη αυτη ομως στην ζωη αυτο που ξερουμε οτι δεν ειναι τιποτε παντοτινο και οτι υπάρχει σημερα δεν ξερουμε οτι θα υπάρχει και αυριο.....καθως το τελος τελικα ειναι πολυ σημαντικο ακομα και για μας.................
Συμπληρωματικα θα ηθελα να προσθεσω κατι που γραφτηκε εδω οτι εμεις ουσιαστικα φτιαξαμε εναν Θεο κατ εικονα και ομοιωση μας και οχι το αντιστροφο αφου προσδωσαμε σ Αυτον ολα μας τα χαρακτηριστικα(παναγαθος,κ αλος,τιμωρος,εκδικητικος, σωτηρας κ.α)κοινως εχουμε προβαλει πανω του τα παντα μας................
- 06-04-2011, 01:04 #377
+++..συμφωνώ απόλυτα μαζί σου άνεμε.
Και θα προσθέσω αυτό που είπα στην αρχή του θρεντ: όπως εγώ δεν μπορώ να αποδείξω με επιχειρήματα πως υπάρχει Θεός, άλλο τόσο δεν μπορεί κανένας να μου αποδείξει πως ΔΕΝ υπάρχει.
Από κει και πέρα, (αν και οξύμωρο), θεωρώ την εκκλησία και τους παπάδες χειρότερους και από τον χειρότερο εγκληματία στο 95% τους και ελπίζω κάποια στιιγμή ο κόσμος να ξυπνήσει και να μη περνάει ούτε απ΄έξω.
Επιπροσθέτως πιστεύω πως όσο άθεοι είναι κάποιοι, θεωρώ πως πρέπει αν μη τι άλλο να σέβονται τα πιστεύω των υπόλοιπων ακόμη και αν κατά βάθος τα θεωρούν ανόητα,
Αυτό λέγεται πολιτισμός.
06-04-2011, 12:22 #378
Σωστή η διόρθωση περί συμπλήρωσης,Sabb. Η Καινή Διαθήκη δεν κατάργησε τις 10 εντολές, τις συμπλήρωσε, σε πολλές περιπτώσεις όμως τις άλλαξε σε κάτι διαφορετικό. Εκεί ήθελα να εστιάσω. Πχ. το ''οφθαλμός αντί οφθαλμού'' του Μωσαϊκού Νόμου, αντικαταστάθηκε από το ''αγάπα τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου'', που μπορείς να το πεις και συμπλήρωση, αλλά στην ουσία είναι διεύρυνση και αποτελεί κάτι διαφορετικό.
06-04-2011, 13:18 #379
γιατι το ζουμι ειναι εκει <<μπορω να πιστευω σ εναν Θεο οπου δεν ταμπελωνεται?>>ναι κηπ μπορω τι να κανουμε τωρα?
Αυτο που ειπες για το Θεο του καθενος μου αρεσε. Ο καθενας εχει την δικια του γνωμη , κουβαλαει την δικια του θρησκεια στο κεφαλι. Ειπα επισης οτι ο καθενας πιστευει οτι εχει την "καλη θρησκεια" στο κεφαλι του. Γιατι εαν πιστευε οτι η δικια του θρησκεια που εχει δεν ειναι καλη δεν θα την ενστερνιζοταν κιολας.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-04-2011, 14:10 #380
το χω διαβασει αυτο φιλε μου και φυσικα σου ειπα και εγω οτι δεν τσακωνομαστε αλλα μετα διαβασα περι φιμωσης και εσωτερικων ανησυχιων οπου ακομα δεν εχεις απαντησει......
επισης θελω να σου πω οτι οχι μονο διαβαζω αυτα που απαντας σε εμενα αλλα και στους αλλους και η αποψη μου διαμορφωνεται σφαιρικα!!φυσικα αυτο που δεν συνυπλογισα ειναι εδω παιζουν μνησικακιες και εμπάθειες απο το παρελθον οπου βεβαια εμενα δεν με αφορουν αλλα τις βλεπω.....
Δεν νομιζω οτι εχω προσπαθησει να σε πεισω οτι εχω δικιο και δεν εχω προσπαθησει να σε προσυλητισω στην δικια μου <<καλη θρησκεια>>.........απλως νομιζω οτι με το να μου παραθετεις τι ειναι θρησκεια συμφωνα με τον Μπαμπινιωτη εχω την αισθηση οτι επιθυμεις διακαως να μπω σε μια διανοητικη αναμετρηση οπου εγω προσωπικα απεχθανομαι δεν εχω να σου παραθεσω κατι εκτος απο το βιωμα μου...και αναρωτιεμαι τωρα δλδ αν δεν παραθεσεις κατι δεν μπορεις να υποστηριξεις τελικα το δικο σου?τελικα πιστευεις καπου? η η πιστη σου ειναι αποτελεσμα λογικης επεξεργασιας?
Διαφωνουμε και συμφωνουμε και εχει πολυ νοημα για μενα,λυπαμαι που δεν το βλεπεις ετσι............................εξαλλου νομιζω οτι ο διαλογος δεν χρειαζεται να εχει νικητη η μηπως χρειαζεται?
06-04-2011, 14:16 #381
Ενταξει κερδισες
Απλως δεν μου αρεσει να αγνοουν αυτα που λεω σε ενα διαλογο και να λενε τα ιδια που λεω εγω , αναφεροντας εμενα σαν να εχω πει κατι αλλο...
Οσο για το μηνυμα μου που αναφερεσαι δεν εχει κατι...στραβο. Καποιοι δεν ανελυσαν τιποτα και απλως μοιραζαν μπηχτες. Σε αυτους αναφερομαι. Τωρα εαν εσυ συμφωνεις με την πρακτικη αυτη των καποιων ειναι...αλλου παπα ευαγγελιο.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
06-04-2011, 14:38 #382
εγω παλι νομιζω οτι κερδισε το αθλημα,το φορουμ,λολ
Η αληθεια ειναι οτι δυσκολευτηκα να σε διαβασω γιατι εχεις εναν ιδιαιτερο δικο σου τροπο να γραφεις,ωστοσο θεωρω οτι τελικα ανταποκριθηκα αλλα προφανως εσυ διαφωνεις με αυτο απο οτι καταλαβα.Μπορει να εχεις <<δικιο>>....Ομως οπως προανεφερα και πιο πανω διαβασα και πραγματα που εγραψες και σε αλλους και με τα οποια διαφωνησα ισως και με επιθετικο τροπο δεν αντιλεγω....
Τελος δεν νομιζω οτι συμφωνω με την πρακτικη που ανεφερες πιο πανω ομως εδω οι μνησικακιες απο το παρελθον δεν μπορουν να επιλυθουν διοτι το πλαισιο ειναι πολυ περιορισμενο(ιντερνετ,φορο υμ)....αυτα!
06-04-2011, 15:00 #383
Θέλω να πιστεύω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο πότε κάνω πλάκα και πότε μιλάω σοβαρά.
Την άποψη μου την είπα και δεν έχω λόγο να επαναλαμβάνομαι.
Θέλω δε θέλω, είμαι αναγκασμένη στη χώρα που ζω να "σέβομαι" και να ανέχομαι παρά πολλά που προέρχονται από μια θρησκεία που μου έχουν επιβάλλει.
Σκέψου και μόνο, ότι πριν από κάποια χρόνια, αν ήθελα να παντρευτώ θα έπρεπε να μ' ευλογήσει κάποιος παπάς. Ακόμα και σήμερα, είναι δύσκολο να πεθάνω, χωρίς την ευλογία του και όλη αυτή την τελετουργία. Να μην απαριθμήσω πόσες μικρές ή μεγαλύτερες παραχωρήσεις είναι αναγκασμένος να κάνει κάποιος που δε είναι χριστιανός, αλλά δε βαριέσαι, ας μην το κάνουμε θέμα.
Τουλάχιστον, θέλω να πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να λέω ελεύθερα την άποψή μου, χωρίς να χαρκτηρίζομαι ασεβής επειδή δεν πιστεύω σε κάτι που ένα μεγάλο ποσοστό σε αυτή τη χώρα πιστεύει. Και δεν είναι καμιά παιδιάστική εμμονή, άλλωστε έχω πάψει προ πολλού να είμαι παιδί, αλλά μια πεποίθηση, στην οποία έχω καταλήξει διαβάζοντας, ψάχνοντας και συζητώντας, πολύ περισσότερο από αρκετούς που ονομάζουν τους εαυτούς τους "πιστούς", "χριστιανούς" ή ό, τι άλλο.
Ναι, και πιστεύω απόλυτα, και ας με κατηγορήσει κάποιος ότι περιαυτολογώ, ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος, αν υπήρχαν αρκετοί που έχουν την ίδια στάση ζωής με μένα. Η οποία στάση ζωής, δεν περιορίζεται σε - και δεν καθορίζεται από 4-5 αράδες με κάποιες σκέψεις μου πάνω στο θέμα των θρησκειών και του θεού.
06-04-2011, 18:30 #384
Σαν να αρχίζεις να ωριμάζεις.... ; )
Για το σάπιο που έχει καθήσει πάνω στις μεγάλες στιγμές των ανθρώπων, όπως ο γάμος ή ο θάνατος, θα συμφωνήσω μαζί σου.
06-04-2011, 19:08 #385
06-04-2011, 19:17 #386
τι εννοεις ανεμε?
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
06-04-2011, 19:21 #387
06-04-2011, 21:15 #388
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
06-04-2011, 21:24 #389
sabb, να κάνω μια ερώτηση, αν επιτρέπεις?
Είσαι... "δωδεκαθειστής"? λολ
Sorry για το γέλωτα αλλά συνάδει.
Αυτά για την ώρα.
06-04-2011, 21:30 #390