ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 56
    Junior Member
    molostroi, ηταν πολυ ωραιο αυτο που ειπες! αισιοδοξο μηνυμα για καθε γεματη γυναικουλα! στους αντρες πες τα αυτα, που μολις δουν μια γυναικα με λιγα παραπανισια κιλα η πρωτη λεξη που θα πουν να τη χαρακτηρισουν ειναι "η χοντρη".

Junior Member
    sunlight με ενδιαφερει πολυ το θεμα σχετικα με τους ανωνυμους υπερφαγους, καποτε ειχε περασει σαν ιδεα απο το μυαλο (ειχα δει μια εκμπομπη στη tv που το ανεφεραν) αλλα τελικα δεν το εψαξα περισσοτερο. Μπορεις να κανεις μια συντομη αναφορα? που μπορω να τους βρω,πως λειτουργουν κ.ο.κ?
    Η αληθεια ειναι πως καποτε ειχα παει σε μια διαιτολογο και μου ειχε πει οτι αν δω πως παιδευω τον εαυτο μου χωρις να θελω/μπορω να κανω την διαιτα, μετα θα πρεπει να παω σε ψυχολογο, και οχι σε διαιτολογο.

Senior Member
    Your body is your car. Food is fuel.

Αυτό είχα (και έχω ακόμα) σαν αρχή όταν έχασα τα πολλά κιλά, για να διατηρούμαι στα κιλά μου τώρα. Μπορεί να ακουστεί ανορθόδοξο, αλλα εάν θέλεις πραγματικά να χάσεις κιλά, οφείλεις να αγαπήσεις το σώμα σου αλλα να "μισήσεις" τον εαυτό σου. Το σώμα σου δεν είσαι εσύ: είναι ένα μέσο που κουβαλάει αυτό που πραγματικά σε κάνει ΕΣΕΝΑ, την ψυχή σου, το μυαλό σου, τις δυνατότητες και τις εμπειρίες σου. Εάν όμως δεν του δίνεις σημασία και το περιποιείσαι όπως πρέπει (και δεν εννοώ make-up και ρούχα εδώ αλλα φαγητό) το αφήνεις να εμποδίζει και να επηρεάζει αυτό που πραγματικά είσαι.

Το σώμα σου είναι σαν ένα αυτοκίνητο (και μπορείς να έχεις μονο ένα) και το φαγητό δεν είναι τίποτα περισσότερο από το καύσιμο που το γεμίζεις. Σκέψου λοιπόν τι νιώθεις όταν γεμίζεις το αυτοκίνητο σου με βενζίνη. Το καύσιμο ΔΕΝ κάνει το αυτοκίνητο πιο χαρούμενο. Το καύσιμο ΔΕΝ αντικαθιστά τον οδηγό του αυτοκινητου. Το καύσιμο ΔΕΝ είναι εκεί για να προσφέρει ευχαρίστηση στον οδηγό. Το καύσιμο έχει αποκλειστικά και μονο μια δουλειά: να δώσει στο αυτοκίνητο ενέργεια ώστε να κινείται. ΑΥΤΟ και μονο οφείλει να είναι το κριτήριο με το οποιο διαλέγεις την τροφή σου, αν όχι πάντα, τουλάχιστον σε περιόδους δίαιτας.

Ένα καλο καύσιμο οφείλει είναι καθαρό (χωρίς συντηρητικά και αλλα χημικά), απλό (πρωτεΐνες, βιταμίνες και όχι σάκχαρα κτλ), χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία (προετοιμασμένο με όσο το δυνατόν λιγότερα επιπλέον συστατικά όπως λάδι, βούτυρο κτλ), και να μην αφήνει αποθέματα στη μηχανή του αυτοκινητου που δεν μπορεί να μετατρέψει σε κινητική ενέργεια (λίπη). Σκέψου να μάθαινες ότι το βενζινάδικο της γειτονιάς "εμπλούτιζε" την βενζίνη του με ένα σωρό επιπλέον συστατικά που όχι μονο καταπονούσαν τη μηχανή του αυτοκινητου σου, κάνοντας το δυσκίνητο, επικίνδυνο για την υγεία σου και αφήνοντας άσχημη εντύπωση στους γύρω σου, αλλα και η επίδοση του επηρέαζαν και τις αντιδράσεις του οδηγού, δηλαδή εσού. Δε θα γινόσουν έξαλλη και θα ήθελες να κανεις μήνυση στον μπάσταρδο που σου χαλάει το αυτοκίνητο;

E κάπως έτσι ξεκινα να αισθάνεσαι και για τον εαυτό σου. Δεν είναι το αυτοκίνητο που "ζητάει" βλαβερά συστατικά, αλλα ο οδηγός. Το σώμα σου δεν ζητάει παραπάνω από όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά. Οτιδήποτε του φορτώνεις είναι καθαρά δικό σου θέμα, και συμφωνώ ότι μια καλή δίαιτα καλο θα είναι να έχει και υποστήριξη ψυχολόγου. Είναι ένας πόλεμος μεταξύ της γλώσσας σου και του υπολοιπου ΕΣΥ, και το σώμα σου μαθαίνει να ακολουθεί οποιον υπερισχύσει.... Δεν συμφωνείς λοιπόν ότι η γλώσσα σου είναι πολύ μικρό όργανο για να υποβάλει την κατεύθυνση της υπόλοιπης ύπαρξης σου;
    [B]Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.[/B]
    Οι σοφοί παραδέχονται. Οι πονηροί δικαιολογούνται. Οι ηλίθιοι επιμένουν.

Member
    Χαχαχα! Στο τέλος κατάλαβα γιατί εναντίον του εαυτού σου. Μπράβο Dissolved! Πολύ ωραίο ποστ! Με κάνεις να σκέφτομαι αυτό που λένε "το σώμα είναι ο ναός της ψυχής". Σκέφτομαι ότι, αν κάτι σοβαρό πάθαινε το σώμα μου (αναπηρία κλπ), και τί δε θα δινα να το έχω πάλι όπως πριν για να του φερθώ όπως πρέπει και να το χαρώ όπως πρέπει!!! Αλλά κι αυτό δε φαίνεται αρκετό να με ταρακουνήσει...

Να γράψω κι εγώ 2 αποσπάσματα από κάποιο βιβλίο της Luise Hay (αν θυμόμουν στα σίγουρα ποιό, θα σας έλεγα, τυχαίνει να έχω σημειώσει κάπου τα λόγια).
    "Για κάθε συνήθεια που αποκτούμε και για κάθε εμπειρία που βιώνουμε ξανά και ξανά, για κάθε πρότυπο που επαναλαμβάνεται, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ, η οποία ανταποκρίνεται σε κάποια πεποίθησή μας. Αν δεν υπήρχε η ανάγκη, δε θα την εξωτερικεύαμε, δε θα ήμαστε αυτό που είμαστε...........
    .......Ο,τι προσπαθούμε να απελευθερώσουμε απ' τη ζωή μας δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα (πχ οι αποτυχίες, το πάχος, οι κακές σχέσεις, ο θυμός, η φτώχεια). Αν προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε το σύμπτωμα, παρά την αιτία, δε θα φέρουμε κανένα αποτέλεσμα.......
    .......Η μάχη με τα εξωτερικά συμπτώματα είναι απώλεια ενέργειας και συχνά μεγεθύνει το πρόβλημά μας."

Κάπου εκεί προτείνει κάποιες θετικές δηλώσεις. Για παράδειγμα: "Επιθυμώ/είμαι πρόθυμη να εξαφανίσω την ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΥ για φαγητό". Δεν το έχω εφαρμόσει για να σας πω τα αποτελέσματα, αλλά μου φαίνεται λογικό. Μου μοιάζει καλύτερη αυτή η φράση από το να λες "Πρέπει να αδυνατίσω, είμαι χοντρή και πρέπει να γίνω αδύνατη, γμ άχρηστη, πώς είσαι έτσι, σιγά μην τα καταφέρεις, άλλες είναι γεννημένες για αδύνατες, δε θέλω να στερηθώ το φαί, τί θα κάνω!"

Εγώ ποιά ανάγκη εξωτερικεύω άραγε; Μόλις γύρισα σπίτι κουρασμένη. Κι όμως επειδή γύρισα νωρίς, είπα να περάσω από ένα μαγαζί με ρούχα που αγαπώ και κάνω μια βόλτα πότε πότε για να μου φτιάχνει τη διάθεση. Φόρεσα ένα δερμάτινο και κοιτάχτηκα στον καθρεύτη. Απόγινα πάλι, δεν το είχα δει στο δικό μου καθρεύτη...απογοήτευση. Κουρασμένη και απογοητευμένη πήγα στο μάρκετ. Καταλαβαίνετε δηλαδή τί έφαγα πριν λίγο.... Και αφού χόρτασα είδα το τόπικ αυτό. Κι αναρωτιέμαι, τί πρέπει να κάνω για να μείνω σε ένα πρόγραμμα;

Κάποια κοπέλα είπε πριν, να αντικαθιστάς το φαγητό με κάτι που σε κάνει ακόμα πιο χαρούμενη (κάπως έτσι). Θα ήθελα να ακούσω ιδέες. Έχω αρκετά χόμπυ αλλά η επίδρασή τους δεν συγκρίνεται με το φαγητό όταν θες φαγητό... Θα θέλατε να κάνουμε μια λίστα με ιδέες;

Σκόρπιες σκέψεις, το ξέρω, χαχα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sunlight View Post
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ.ΣΥΝΗΘΙΖΑ ΝΑ ΤΡΩΩ ΟΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΑΓΧΩΜΕΝΗ,ΛΥΠΗΜΕΝΗ,ΝΕΥΡΙΑΣΜ ΕΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ! ΒΡΗΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΥΠΕΡΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΡΩΣΗ.ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ GOOGLE.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΘΗΝΑ Η ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ.Η ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΣΩ SKYPE Η ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ GOOGLE.ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΞΑΡΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ.
    εγω οταν εχω νευρα η αγχος ξεσπαω στο φαγητο...το βρισκω σαν διεξοδο στο προβλημα που με απασχολει αλλα παροδικη διεξοδο γιατι εκεινη τη στιγμη τρωω τον αμπακο χωρις να νιωθω κ μετα που συνηδητοποιω τι μλκια εκανα κανω συνηθως βουλιμικο κ τα βγαζω...οταν ειμαι χαρουμενη δεν μπορω με τιποτα να φαω...με τιποτα ομως χωρις να το προσπαθω κ να το κανω επιτηδες...
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by ASSY View Post
    sunlight με ενδιαφερει πολυ το θεμα σχετικα με τους ανωνυμους υπερφαγους, καποτε ειχε περασει σαν ιδεα απο το μυαλο (ειχα δει μια εκμπομπη στη tv που το ανεφεραν) αλλα τελικα δεν το εψαξα περισσοτερο. Μπορεις να κανεις μια συντομη αναφορα? που μπορω να τους βρω,πως λειτουργουν κ.ο.κ?
    Η αληθεια ειναι πως καποτε ειχα παει σε μια διαιτολογο και μου ειχε πει οτι αν δω πως παιδευω τον εαυτο μου χωρις να θελω/μπορω να κανω την διαιτα, μετα θα πρεπει να παω σε ψυχολογο, και οχι σε διαιτολογο.

http://anonymoi-yperfagoi.weebly.com...asigmaeta.html

αυτο ειναι το site τους..εχει σε αθηνα και θεσσαλονικη νομιζω...ευχομαι να βοηθηθεις!!:)

Banned
    Και εγω στο φαι ξεσπαω γιαυτο εχω παρει βαρος ειναι ψυχολογικο μαλλον περισσοτερο.Σε μενα ομως ειμαι ψηλη καπως τα περισσοτερα κιλα ειναι στο στηθος μου.Ειναι πολυ μεγαλο και με κουραζει στην μεση και ειδηκα μετα που γεννησα το στηθος μου εχει παρει ανυσηχητικες διαστασεις.χααχαχ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by panikoula View Post
    Και εγω στο φαι ξεσπαω γιαυτο εχω παρει βαρος ειναι ψυχολογικο μαλλον περισσοτερο.Σε μενα ομως ειμαι ψηλη καπως τα περισσοτερα κιλα ειναι στο στηθος μου.Ειναι πολυ μεγαλο και με κουραζει στην μεση και ειδηκα μετα που γεννησα το στηθος μου εχει παρει ανυσηχητικες διαστασεις.χααχαχ.
    Μη σε απασχολει τοσο το στηθος φανταζομαι μπορει εσενα να σε δυσκολευει αλλα σε αλλους θα αρεσει!!:)
    Ποσο υψος εχεις?? Οι ψηλες ειναι πιο τυχερες με την εννοια οτι κ να εχουν καποια κιλα παραπανω το υψος καλυπτει τη διαφορα..εγω ειμαι 1.66 (μετριο υψος) κ ακομη κ 1 κιλο να βαλω πιστευω πως θα φανει...

Banned
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    Μη σε απασχολει τοσο το στηθος φανταζομαι μπορει εσενα να σε δυσκολευει αλλα σε αλλους θα αρεσει!!:)
    Ποσο υψος εχεις?? Οι ψηλες ειναι πιο τυχερες με την εννοια οτι κ να εχουν καποια κιλα παραπανω το υψος καλυπτει τη διαφορα..εγω ειμαι 1.66 (μετριο υψος) κ ακομη κ 1 κιλο να βαλω πιστευω πως θα φανει...
    Δεν εισαι ομως κοντη.Ειμαι 1.72 και 85 κιλα αλλα δεν λεγομαι χοντρη....ακομα.Ειμαι γεματη αλλα ολο το βαρος ειναι στο στηθος και στην κοιλια και με χαάει αυτο.Πρεπει να χασω 15 κιλα αν φτασω τουλαχιστον 75 που ειμουν περισι θα ειμαι κανονικη.Ειμαι και βαρικοκαλη αφου μολις πω ποσα κιλα ειμαι σε γνωστους μου ενε πλακα μου κανεις?Βασικα πηρα βαρος μετα που γεννησα δεν ξερω γιατι ειμυν μεσα συνεχεια με το μωρο και ετρωγα τις κρεμες που περισευανε..ειδηκα τις φρουτοκρεμες τις ξεκολωνα.

Senior Member
    αχχχχχχ τι μου θυμισες τωρα.....οταν ημουνα μικρη ετρωγα τις φρουτοκρεμες της αδερφης μου κι εμενε το μωρο νηστικο!!!!!(ηταν πολυ νοστιμες ομως οι ατιμες!!!!!)
    κι εγω οταν τους λεω οτι ειμαι 53 κιλα μου λενε οτι κανω πλακα κ οτι με καναν για 48.....ελεος απορω με δουλευουνε στην τελικη?? μακαρι βεβαια να ημουν τοσα....εχω κολλησει μια βδομαδα στα 53 κι εχω αγχωθει γιατι δεν καταλαβα πως μπηκανε ενω προσεχα κ δεν μπορω να τα χασω...

Banned
    Για το υψος σου εισαι μια χαρα γιατι να θες α εισαι τοσα λιγα ρε παιδακι μου?Και εγω καποια στιμγη ειχα κατεβει 51 κιλα και νομιζα οτι ειμουν παχια ενω ειμουν σαν σκελετος με ρουφιγμενα μαγουλα κλπ.

Senior Member
    Δεν ξερω πιστευω οτι πρεπει να χασω 2-3 ακομη κ θα ειμαι μια χαρα..δεν ειμαι ωραια ετσι χαλια ειμαι....ειναι κ το οτι δεν μ αρεσει κ το σωμα μου οπως ειναι..ενω απ την μπροστινη μερια εξεχουν τα κοκαλλα μου οπως στα μοντελα κ μου αρεσει αυτο στα πλαινα εχω ψωμακια κ δεν τα χανω με τιποτα....κ με εκνευριζουν απιστευτα...θα ηθελα να ειχα ισιο σωμα ευθυγραμμισμενο χωρις να πεταγονται πραγματα απο δω κι απο κει..

Banned
    Δλδ θες να εισαι σαν στεκα?Πρεπει αν εχεις και λιγες καμπυλες γυναικα εισαι.Φευγουμε για κολυμβητιριο ευχομαι να μην δειρω κανεναν εκει με τις τιμες τους.
    Εγω παρολο που ειμαι τοσα κιλα δεν ξερω δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα αναισθησια χααχ.

Senior Member
    Ασε εχω εμμονη με τα κιλα, με το φαγητο, θερμιδες κ ο,τι εχει σχεση μ αυτο το θεμα...δεν υπαρχει δευτερολεπτο που να μην σκεφτω για το αν ειμαι χοντρη κ πως φαινομαι....ναι θελω πολυ να ειμαι σαν στεκα και δεν θελω καμπυλες ουτε ψωμακια..τα μισω αυτα.....θελω να γινω σαν την kate moss η την inna (τελευταια αυτη μου εχει κολλησει ως προτυπο σωμα)...αλλα δεν θα τα καταφερω γμτ..
    panikoula δειρε αφοβα δειρε κι απο μενα κανεναν εχω νευρα θελω καπου να ξεσπασω κ δεν εχω καποιον προχειρο κοντα μου λολλλλ!!!!:)

Senior Member
    lacry πως σε νιωθω. η βλακεια ειναι οτι πρεπει να συμβιβαστουμε με αυτο που εχουμε. δλδ δεν παει αναλογα με το υψος. αλλα με το καλουπι. ξερω κοπελες στο 1.80 60 κιλα κ φαινονται οκ ουτε κοκαλα πετανε ουτε τπτ, εγω ειχα φτασει τα 50 και με υψος 1.68 κ πεταγανε. ειναι κ με βαση σκελετου. ακομα πετανε στην πλατη και στην λεκανη.

το χω δουλεψει και δεν με τρελαινει οπως τοτε , αλλα με απασχολει καθημερινα δεν παιζει! με εχουν βοηθησει και τα χαπια και σκεφτομαι μερικες φορες ''πω πω πως σκεφτομουνα τοτε......δεν πηγαινα καλα..''
    I m a Good Person With Bad Attitude

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast