Results 346 to 360 of 515
Thread: παλεύοντας στα κύματα
-
10-04-2011, 16:14 #346
κοιτα να δεις τι γινεται ρεμεντυ.
το ποτο μου κανει κακο στη διαθεση,οταν ειμαι πεσμενη και γενικα οταν εχω θεματα να με βασανιζουν.
βασικα δεν με ριχνει αμεσως.
μου προκαλει μια εφημερη ηρεμια και ευχαριστη διαθεση και οταν περναει η επιρροια του ειμαι ενα με το χωμα.
οπως νιωθω τωρα.ενα με το χωμα.μεγαλο νταουνιασμα.
οταν ειμαι καλα με το μεσα μου,δεν με πεφτω ουτε καν μετα απο την επιρροια του αλκοολ.
απλα ενας απ'τους λογους που πινω ειναι για να μπορω να αντεξω την αγοραφοβια μου και το υπερμετρο αγχος μου οταν ειμαι εξω.
γι'αυτο και του προτεινα να ερθει σπιτι μου.
για να νιωθω πιο "ασφαλης" και να μην ξαναμπω στο πειρασμο να ξαναπιω αυτη την ρημαδα την κολομπυρα που με γαμησε κυριολεκτικα σημερα.
αυριο θα παω στην ψυχολογο μου(την βικυ) και θα τα συζητησουμε.
βασικα εχω πολλα να της πω-περα απο τα του μαριου-και δεν ξερω αν θα προλαβω να της τα πω ολα.
ποσα βασανα να χωρεσουν σε μια συνεδρια?
ποσα βασανα να χωρεσουν σε ενα μυαλο?
χρειαζομαι μια βικυ επι 24-ωρου βασεως...
- 10-04-2011, 16:22 #347
΄μπορεί να νιώθεις έτσι πεσμένη, λόγω αλληλεπίδρασης του αλκοόλ με τα φάρμακα. δεν το νιώθεις εκείνη τη στιγμή, αλλά την επόμενη, είναι σα να μην έχει ξεκουραστεί το σώμα.
10-04-2011, 20:16 #348
βασικα ειτε πιω ειτε δεν πιω,εχω τρομερα σκαμπανεβασματα στη διαθεση.
ετσι ειναι η διπολικη διαταραχη.
απλα οταν πινω αυτο το σκαμπανεβασμα επιδεινωνεται.
οταν πινω εχω εναλλαγες διαθεσης σχεδον ανα μισαωρο.
οταν δεν πινω,παλι εχω εναλλαγες στη διαθεση,αλλα οχι με τοσο μεγαλη συχνοτητα.
11-04-2011, 16:12 #349
ουφ εχω τοσα πολλα να σας πω.
ολα ειναι ενα κουβαρι μεσα στο κεφαλι μου.
θα προσπαθησω να τα ιεραρχισω...
πηγα σημερα στην ψυχολογο μου και τα μονα που προλαβαμε να συζητησουμε ηταν το θεμα του Μαριου,το θεμα των οριων στην θεραπευτικη μας σχεση και το θεμα του αλκοολ.
1)σχετικα με το θεμα του Μαριου,μου ειπε πως απο οτι καταλαβαινει δεν ειναι ετοιμος για ερωτικη επαφη,παρολο που μπορει να σημαινω για κεινον καποια πραγματα.της ειπα για την αναστατωση που μου φερνει και για το αν κρινει σκοπιμο να βρεθουμε το επομενο σαββατοκυριακο και μου ειπε πως αυτο εγω θα το αποφασισω σαν ενηλικας 37 ετων.
2)σχετικα με το θεμα του αλκοολ μου ειπε πως την προβληματισε το γεγονος οτι ηπια 1 λιτρο και οχι 0,5 οπως την αλλη φορα.
την ρωτησα αν θα το πει στον γιατρο μου ή στους γονεις μου και μου ειπε και παλι μιλαω με εναν ενηλικα 37 ετων και οχι με ενα κοριτσακι που φοβαται αν θα το κανουν "νταντα" οι γονεις του ή ο γιατρος του.(και ειχε απολυτο δικιο)
3)σχετικα με τα ορια,μου ξεκαθαρισε πως η σχεση μας δεν ειναι φιλικη και να μην την παιρνω τηλεφωνο,παρα μονο αν ειναι απολυτη αναγκη.
τελος επειδη της ειπα για τις αποτομες εναλλαγες διαθεσης και για τις αυπνιες,μου ειπε οτι πρεπει να επικοινωνησω οπωσδηποτε με τον γιατρο μου για να μου ρυθμισει την φαρμακευτικη αγωγη.
αλλα ψιλοφοβαμαι να παω στον γιατρο μου γιατι απο τη μια δεν ξερω πως να του πω οτι πηγαινω σε ψυχολογο σε εβδομαδιαια βαση(δεν το ξερει ακομα-νιωθω ενοχικα για αυτο), ενω εκεινον τον εχω γραψει κανονικα εδω και εναμισι μηνα και απο την αλλη φοβαμαι να του πω για τις μπυρες.(σε αυτο το θεμα ειναι πιο αυστηρος απο την ψυχολογο).
παντως το απογευμα θα βρω το κουραγιο και θα τον παρω τηλεφωνο να του τα πω ολα.
α!και κατι ακομα.της ειπα πως μου λειπει η Γιωτα πολυ και οτι κανω συγκρισεις μαζι της και μου απαντησε με ενα χαμογελο ολο ειλικρινια και καλοσυνη πως την τιμαει η ειλικρινια μου και δεν παρεξηγειται καθολου.
υ.γ.σημερα η διαθεση μου ειναι ακρως καταθλιπτικη...εφυγε η υπερενταση και ηρθε η καταθλιψη...μεχρι να φυγει η καταθλιψη και να ξαναερθει η υπερενταση κ.ο.κ.
τελικα το πηρα αποφαση η δ.δ. ειναι απο δυσιατη εως ανιατη ασθενεια,αν και οπως πολυ σωστα ειπε η Βικυ φταει και το πλαισιο(ελλειψη κοινωνικης ζωης-ελλειψη κατανοησης απο την πλευρα της μητερας-το προβλημα της αδερφης) και δεν πρεπει να τα φορτωνω ολα στην διπολικη.χαρακτηριστικα μου ειπε εγω τωρα μιλαω με την Ιωαννα και οχι με μια διπολικη κοπελα.
αλλα απο την αλλη ο γιατρος πιστευει μονο στα γονιδια.
σε αυτες τις δυο διαφορετικες προσεγγισεις (ψυχολογου-ψυχιατρου) σχετικα με το προβλημα μου και στο που βρισκονται οι ριζες του,ισως οφειλεται το γεγονος οτι εχω να παω στον γιατρο μου εναμισι μηνα.Last edited by amelie74; 12-04-2011 at 12:34.
11-04-2011, 18:37 #350
τελικα την βρηκα την ακρη.
πηρα τηλ τον γιατρο και μου ειπε τηλεφωνικα τι να κανω σχετικα με τη φαρμακευτικη αγωγη.
του ειπα και για το οτι παω σε ψυχολογο και τους λογους που εχω κανει αυτη την επιλογη και σαν να ψιλοστραβωσε.
εστειλα μηνυμα στη Βικυ και της ζητησα να κανονισουμε ραντεβου προς το τελος της βδομαδας.
ειναι τρομερα πολλα αυτα που θελω να της πω γι'αυτο και αποφασισα να ξαναπαω,παρα το οικονομικο κοστος.Last edited by amelie74; 12-04-2011 at 11:43.
11-04-2011, 18:42 #351
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Νίκος Αντύπας
Πρώτη εκτέλεση: Χαρούλα Αλεξίου
Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
σκοτάδι μέσα μου βαθύ
ξανά ο ύπνος με ξέχασε
κι η νύχτα βραχνάς
πες μου πού γυρνάς
Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.
Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...
Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.
Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
12-04-2011, 00:26 #352
μου κάνει εντύπωση που ο ψυχιάτρός σου στραβώνει με την επιλογή σου να μιλάς και σε κάποιον ψυχολόγο. συνήθως πιέζουν για ψυχοθεραπεία.
12-04-2011, 06:44 #353
ναι κλερ εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες.
και της ψυχολογου μου της εκανε εντυπωση.
βασικα ο συγκεκριμενος ψυχιατρος,αν και δεν ειναι κακος ανθρωπος,ειναι απ'οτι εχω καταλαβει αρκετα φιλοχρηματος.
του χρωσταω βεβαια ευγωμοσυνη,γιατι πριν δυο χρονια,με παρελαβε σε πολυ χειροτερη κατασταση απ'οτι ειμαι τωρα,αλλα λυπαμαι που το λεω πλεον εχω αρχισει να τον βλεπω σαν ενα χερι και μια σφραγιδα.
ο λογος που δεν πηγαινω στην ψυχιατρο του ικα,ειναι επειδη τα φαρμακα που μου συνταγογραφουσε τοτε που με παρακολουθουσε δεν με ειχαν βοηθησει καθολου.
οποτε εχω κανει την επιλογη να πηγαινω στον ψυχιατρο καθε δυο μηνες,να μου γραφει σε ενα χαρτι την συνταγη και η ψυχιατρος του ικα να εκτελει χρεη "αντιγραφεα" στο βιβλιαριο μου.
12-04-2011, 09:36 #354
Καλημέρα Αμελί. Βρίσκω πολύ σωστό από πλευράς της που σου θέτει όρια στη μεταξύ σας σχέση. Θυμάσαι που το είχαμε πει και άλλοτε, δεν είναι φίλη σου, είναι μία επαγγελματίας κι εσύ η θεραπευόμενη, καλό είναι να κρατιέται κάθε σχέση στα πλαίσιά της. Εφόσον εσύ ξεπερνάς τα όρια από αδυναμία σου να τα αναγνωρίσεις, εκείνη αναλαμβάνει να στα διδάξει.
Πρόσεξε κάτι που μπορεί να είναι και χειριστικό από πλευράς σου. Η αναφορά της σύγκρισης ανάμεσα σε εκείνην και στην πρώην σου ψυχολόγο, μπορεί να μην είναι τόσο "αθώα" από πλευράς σου, άλλο που μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί ποτέ έτσι. Όταν της το εξομολογήθηκες, υπήρχε κίνητρο κάτω από την επιφάνεια."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
12-04-2011, 09:42 #355
12-04-2011, 11:38 #356
συμφωνω και γω μαζι σας οτι καλα εκανε και μου εβαλε ορια.
αλλα Ηρω αυτο που λες παραπανω πως ακριβως το εννοεις?
εγω της το εξομολογηθηκα εντελως αυθορμητα.
εσυ τι πιστευεις οτι υπηρχε στο υποσυνειδητο μου οταν της το εξομολογηθηκα?
μηπως εννοεις οτι της το πα και καλα για να μου "δωσει παραπανω βοηθεια απο οση μου δινει"?
βασικα επι λεξη της ειπα "κανω την συγκριση αναμεσα σε σενα και την Γιωτα και σε ορισμενα σημεια βρισκω οτι υπερτερεις εσυ και σε αλλα η Γιωτα".
δεν ξερω αν οντως ηταν χειριστικη ενεργεια,αλλα το βρισκω αρκετα φυσιολογικο το να γινονται συγκρισεις με την Γιωτα,γιατι την θεωρουσα και εξακολουθω να την θεωρω κορυφη.
ομως εχω αρχισει να θεωρω πλεον κορυφη και την Βικυ.
και απο τη στιγμη που καλως η κακως κανω μεσα μου αυτες τις συγκρισεις δεν ειναι εντιμο να ανοιγω τα εσωψυχα μου στη Βικυ?Last edited by amelie74; 12-04-2011 at 12:06.
12-04-2011, 13:41 #357
αμελί....την ψυχολόγο δεν την ενδιαφέρει αν τη θεωρείς κορυφή ή όχι, αλλά να έχει αντίκτυπο η δουλειά της πάνω σου.
Από κει και πέρα πρόσεξε λίγο το θέμα με τα τηλ γιατί άμα την πρήζεις συνέχεια θα την κουράσεις και ίσως να χάσει κάποια από την όρεξη της να σε βοηθήσει. Μη ξεχνάς πως και οι ειδικοί, άνθρωποι είναι και όσο και να καταλάβαινει τις ανάγκες σου έχει τα όρια της...
12-04-2011, 17:14 #358
Θεοφανια μου,
για μενα "κορυφη" σημαινει ακριβως το να εχει αντικτυπο η δουλεια της πανω μου.
αυτο εβλεπα και στην Γιωτα και αυτο εχω αρχισει να βλεπω και στην Βικυ.
(φυσικα οπως εχουμε ξαναπει στην δ.δ. δεν γινονται "θαυματα")
εχω γυρισει πολλες υποτιθεμενες κορυφες απο τα 20 μου χρονια,με πολλα πτυχια,μεταπτυχιακους τιτλους και μακροχρονιες σπουδες που παρολα αυτα η δουλεια τους δεν ειχε αντικτυπο πανω μου.
γι'αυτο και σκοπευω να τηρησω τα ορια που πολυ καλα εκανε και μου εθεσε.
εχασα μια "Γιωτα."
θα ειναι κριμα να χασω και μια "Βικυ."
πολυ κριμα...Last edited by amelie74; 12-04-2011 at 17:46.
13-04-2011, 01:36 #359
Να σου θέσω ένα παράδειγμα. Αν ο Μάριος σου έλεγε, κοίτα Αμελί, είσαι καλή στο σεξ, αλλά ρε παιδί μου η πρώην μου έκανε αυτό κι εκείνο καλύτερα (συγκρατούμαι να μην πω συγκεκριμένα,λολ) για λέγε, τι θα ένιωθες? Δε θα έλεγες, μα τον μλκ, θα του τα χώσω τώρα?
Απλά η ψυχολόγος σου κατανοεί τους λόγους και κρατά μία συμβατική στάση, όμως σκέψου το. Ναι, αυτό πιστεύω, πως είναι σα να την προκαλείς να αποδείξει την αξία της, ένα αυτό, σα να της λες γίνε τόσο καλή σαν τη Βίκυ, δύο, και σα να την υποτιμάς και λιγουλάκι κρατώντας της μπροστά και ένα καρότο. Μη με παρεξηγείς, δε στα λέω με κακή πρόθεση,ε?
Μπες λίγο in her shoes που λέμε και στο ελλάντα και δες τη σκηνή από μακριά, προσπάθησε να φτιάξεις μία ανάλογη εικόνα στο μυαλό σου αλλά με τις θέσεις σας τούμπα."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
13-04-2011, 09:28 #360
Ηρω μου δεν παρεξηγουμαι καθολου.
καταραχας,πιστευω πως κανενα απο τα μηνυματα που μου εχεις γραψει εδω και δυο χρονια δεν ειχαν κακη προθεση.
ριχνεις βεβαια που κ που τις σφαλιαρες σου,αλλα ειναι αφυπνιστικες σφαλιαρες και οχι με κακια.
προσπαθωντας να μπω in her shoes σιγουρα θα παρεξηγουμουν ή το λιγοτερο θα πληγωνομουν.
ομως ειναι νομιζω λιγο ατοπο να προσπαθω να μπω in her shoes γιατι πολυ απλα δεν ειμαι ψυχολογος.
και οι ψυχολογοι ανθρωποι ειναι βεβαια,δεν ειναι Θεοι,αλλα εχουν την ικανοτητα να μην εστιαζονται στο αρνητικο συναισθημα που ενδεχομενως τους προκαλουν τα λογια ενος ασθενη τους,αλλα στα κινητρα που ωθησαν τον ασθενη να πει αυτα τα λογια.
τωρα αν τα κινητρα των οσων της ειπα ηταν οντως να την προκαλεσω να αποδειξει την αξια της ή απλα το να της επικοινωνησω τον πονο που μου προκαλει η απουσια της Γιωτας,ειλικρινα δεν το ξερω.Last edited by amelie74; 14-04-2011 at 09:06.