αρρυθμίες - αγχος??? - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 132 FirstFirst ... 816171819202868118 ... LastLast
Results 256 to 270 of 1975
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΡΑΝΗ View Post
    panospeggy,προφανως για να θελεις να κανεις αυτη την εξεταση θα χεις βαλει holder & δεν θα τις ειδε ο γιατρος,ε?Γιατι δεν ξαναβαζεις?Εγω εχω βαλει 4 μεσα σε εναμισι χρονο(....& εμενα φαινονται,αλλα εγω ειμαι περιπτωσααααρα....!)Lacrymoza μου,τα φαρμακα που παιρνω ανηκουν στα ελαφρυα για τις αρρυθμιες,(οπως ξαναεγραψα εχω δοκιμασει με πολλα!)Οταν το παρακανουν,το παιρνω & μπορει η να σταματησουν για καποιες ωρες η να ειναι πολυ μαλακες.
    τουλαχιστον ειναι πολυ σημαντικο αν δεν τις νοιωθεις...δε μου λες ποιες ωρες τη μερα σε πιανουν πιο εντονες??πιο πολυ βραδυ η κ αλλες στιγμες?? η σε στιγμες αγχους κ εντασης??
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Οπως εχω ξαναγραψει,οι αρρυθμιες εχουν γινει η καθημερινοτητα μου.Οι ωρες που μπορει να ειναι η πιο εντονες η τοτε να εμφανιστουν ειναι μεσημερι & βραδυ.Βεβαια εννοειτε οταν εχω πολυ ενταση ακομα περισσοτερο,ΑΛΛΑ οι καταραμενες υπαρχουν & σε κατασταση ηρεμιας........:mad:

Senior Member
    εγω συνηθως σε ηρεμη κατασταση δεν παθαινω η τουλαχιστον δεν τις καταλαβαινω αλλα μολις ερχεται το βραδυ αρχιζουν τα οργανα.....

Junior Member
    Καλησπέρα, λέω να σας πώ και γω την ιστορία μου, ίσως να παρηγορήσει και κάποιους που είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά χρειάζομαι να τα πώ και γω κάπου...
    Είμαι 21 χρόνών , απο τα 19 μου ξεκίνησα να χω κάποιες κρίσεις πανικού,οι οποίες προέρχονταν απο συσσωρευμένο άγχος λόγω αρρωστοφοβιών που είχα τα προηγούμενα χρόνια,ξεκίνησα λοιπόν θεραπεία με αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό, αν και γενικώς βοήθησαν αρκετά στον περιορισμό του άγχους και γενικότερα δεν είχα κρίσεις πανικού από τότε, ξεκίνησε το θέμα των αρρυθμιών,μιλάω δηλαδή για έκτακτες συστολές, πάυσεις.Καρδιογράφημα και υπέρηχο είχα κάνει πρίν γινουν όλα αυτά απο τα 18 μου χωρίς συμπτώματα και μου είπαν ότι έχω μια ηπια πρόπτωση μητροειδούς και τριγλώχινος και ότι δεν θα με επηρεάσει πουθενά στη ζωή μου.Αυτό που έγινε όμως είναι οτι ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια κάποιες αραιές έκτακτες , ξαναέκανα υπέρηχο , έβαλα και holter και κόπωση έκανα θηριοειδή και όλα τα σχετικά με αυτό το θέμα,έχω πάει σε πανεπιστημιακό γιατρό σε 3 καρδιολόγους και σε εναν καρδιοχειρούργο από τότε, ο ένας μόνο είπε ότι μπορεί κάποιες εκτακτες να συσχετίζονται με την πρόπτωση , οι υπόλοιποι όλοι λένε πως είναι τόσο λίγες οι διαφυγές που επιμένουν ότι είναι θέμα άγχους και σκέψης,είχα μάλιστα κόψει σιγά σιγα τα αντικαταθλιπτικά για τον τελευταίο μισό χρόνο και είναι τώρα 2 μήνες που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο οι έκτακτες και μάλιστα πολύ πιο συχνές, και μετά απο συμβουλές των γιατρών τα ξανάρχισα εδώ και ένα μήνα,προς το παρόν οι κατάσταση παει προς το χειρότερο , έχω κλειστεί στο σπίτι ,παραμελώ τις σπουδές μου και τις παρέες μου και νιώθω πάρα πολυ άσχημα , γιατί οσο και αν σου λένε οι γιατροί ότι είναι ακίνδυνες είναι πολυ ενοχλητικές οι καταραμένες,νιώθω ότι γρεμίζονται τα πάντα στη ζωή μου και καταλαβαίνω καλύτερα απο το καθένα ποσο ενοχλητικές είναι αυτές οι αρρυθμίες.....σας κούρασα , αυτά είχα να πώ ,βλέπω ότι αυτό το πρόβλημα είναι πολυ κουραστικό για όλους μας...(Παίρνω και γώ tenormin για κάποιο διάστημα αλλά δεν με βοηθάνε ιδιαίτερα ,τις μειώνουν απλά και τις καταλαβαίνω λιγότερο έντονα αλλά και πάλι είναι αρκετές για να με ενοχλούν)

Senior Member
    rei γεια σου! εγω 20 ειμαι κι εδω κ 2 χρονια εχω θεμα αγχους σε ενονο βαθμο με κρισεις πανικου οι οποιες ευτυχως σταματησαν αλλα τα ψυχοσωματικα επιμενουν κ δεν λεν να φυγουν...καθε βραδυ πια ειναι σκετη κολαση τοτε με πιανουν οι αρρυθμιες κ τις νιωθω κ εντονες τις γ@%$#^ες τουλαχιστον να μην τις ενιωθα..χωρις αγχολυτικα πλεον δεν τη βγαζω...ενα σωρο εξετασεις εχω κανει ολα απ το αγχος προερχονται μου ειπανε αλλα δν μπορω να ηρεμησω φοβαμαι συνεχεια...
    εσενα καθε ποτε σε πιανουν?? τις νιωθεις εντονες?? σου χουν πει οτι ειναι απ το αγχος??

Junior Member
    Χαιρετώ Lacrymosa ,ευχαριστώ που μου απάντησες ,έχω φοβία για αρρώστιες γενικά εδώ και κάμποσα χρόνια, η μητέρα μου είχε πάθει καρκίνο πριν 8 χρόνια και ίσως απο αυτό να ξεκίνησαν πολλά μεσα μου ,τις αρρυθμίες τις είχα κατα διαστήματα τα τελευταία 2 χρόνια δηλαδή σε κάποιες εξεταστικές , η σε περιόδους stress και όχι πολλές δηλαδή 50 περίπου τη μέρα όπως είχαν δείξει και τα holter , δηλαδή μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν μια κατάσταση που στον 1,5 χρόνο με απασχόλησε 2-3 μήνες σε καθημερινό φαινόμενο.Τώρα έχω 2 μήνες που τις έχω κάθε μέρα και σίγουρα πολύ περισσοότερες απο 50... είχα βέβαια σταματήσει το αντικαταθλιπτικό dumyrox που έπαιρνα και το ξανάρχισα πάει ένας μήνας , θα δώ αν θα υπάρξει βελτίωση.Το σίγουρο είναι οτι χειροτερεύουν πολύ απο το απόγευμα μέχρι το βράδυ και ναι τις νιώθω απίστευτα έντονα , μου λένε οτί τις νιώθω έντονα επειδή είμαι αρκετά αδύνατος και έχω λόγω στρες αυξημένη αντίληψη στα ερεθίσματα του σώματος....

Senior Member
    Γεια σου rei εγω παλευω πλεον καθημερινα με το αγχος εχω γενικευμενη αγχωδη διαταραχη κ ενα σωρο ψυχοσωματικα τα οποια επιδεινωνονται με διαφορες καταστασεις, κ με τις εξεταστικες που λες το παθαινω κι εγω ειδικα τοτε πολλες φορες απ το αγχος ειμαι τοσο συγχισμενη που δεν μπορω να σκεφτω κ να συγκεντρωθω κ να λειτουργησω με το ζορι διαβαζω κ μετα εχω το αγχος οτι δεν διαβασα κ αρα δεν θα γραψω κτλ..εχω κ αρνητικη θεωρηση των πραγματων γενικα, ολα τα βλεπω χαλια κ παντα ο,τι ξεκιναω το ξεκιναω με αρνητικες προοπτικες κ πιστευω οτι θα χει αρνητικη εκβαση κ αυτος ο τροπος σκεψης επιδεινωνει το αγχος..
    εχω βαλει 2 φορες holter κ μ ειχαν δειξει καπου 140 απ ο,τι θυμαμαι το βραδυ τις νιωθω πολυ εντονες..
    με το φαρμακο που παιρνεις πιστευω θα δεις βελτιωση απλα θελει λιγο ακομα να δρασει, εγω εχω δει κ με εχουν βοηθησει αρκετα (οπως οτι ξεπερασα τις κρισεις πανικου)
    αυτο με το αν εισαι αδυνατος πρωτη φορα το ακουω.δλδ οσο πιο αδυνατος εισαι τοσο πιο εντονες τις νιωθεις?? εγω ειχα την εντυπωση οτι συμβαινει το αντιθετο...

Junior Member
    kalimera,mou xoun pei oti einai enas paragontas pou se kanei na tis katalavaineis pio edona, gia tin akriveia eimai arketa adynatos gia to ypsos mou kai isws ftaei kai oti den exw kali fisiki katastasi opws aneferan kai sta proigoumena forum ,oti kanei kalo i gimnastiki se teties periptwseis.To farmako mou eipan kai mena oti dn exei arxisei na dra akoma twra pou to pairnw 2h fora apo tin arxi,vevaia apofasisa na paw kai se enan allo psixotherapefti giati den voithithika apo ton proigoumeno an kai katevale polles prospatheies gia ne me voithisei...isws xreiastei na afxisw gia ena diastima kai ti dosi tou agxolitikou giati ena lexotanil twn 1,5 pleon dn to katalavainw kan oti to pairnw(isws afto deixnei poso stresarismenos eimai), akoma dn xerw vevaia kai gia to dumyrox an i dosi afti ti fora twn 100 tha me kalipsei , mipos xreiastei parapanw , ta perasmena xronia genikws opws les kai esy me voithise se megalo vathmo, tha doume twra...
    Se mia kaki mera eixa metrisei girw stis 150 kai gw , an kai to holter eixe deixei 54 mia alli mera stin opia imoun se kaliteri katastasi kai eniosa elaxistes ektaktes , vevaia tis teleftaies 3 meres isws ftanoun kai tis 200 apo to apogevma kai meta pou me pianoun edona,einai megalo vasano .Padws kai talaipwrw kai tous girw mou me afto,elpizw na meiwthoun se ena vathmo gia na boresw na zisw kanonika

Oso gia alla psixoswmatika exw kai gw enoitai kata diastimata diafora , disforia , pagomena xeria kamia fora niwthw oti zalizomai diladi me pianan kata diastimata.Arnitikes prooptikes ka idiafora tetia ta xw zisei kai gw prin apo exetastikes , prin apo kapia project, alla afta otan ta swmatopoimena symptomata dn yparxoun katafernw kai ta adimetwpizw xwris provlima,diladi pistevw kai esy an aisthaneis kalitera swmatika apo to stress tha ginoun ola poly pio efkola , to eida ston eafto mou tin periodo pou dn eixa idiaitera simptomata apo to stress logw tou farmakou isws...Sorry gia ta greeklish twra sto telos to anakalipsa :P

Senior Member
    τα ψυχοσωματικα που γραφεις τα χω κι εγω κ αλλα παρομοια..εγω παιρνω lexotanil των 2 κ με βοηθαει ειδικα με τις αρρυθμιες τουλαχιστον ακομη κ να κανω δεν τις νιωθω καθολου η τουλαχιστον δεν τις νιωθω τοσο εντονες..εγω ειμαι κανονικη προς αδυνατη τουλαζιστον οπως μου χουν πει κανω κ γυμναστικη ασχολουμαι κ με αθλητισμο πολλα χρονια η γυμναστικη βοηθαει στο αγχος κ στα ψυχοσψματικα πιστευω αμα δεν εκανα θα ημουν σε πολυ χειροτερη κατασταση οσον αφορα το αγχος..
    ναι, οταν σωματικα δεν νιωθεις τοσο το στρες νιωθεις πολυ καλυτερα αλλα δυστυχως το αντιλαμβανομαι εντονα το στρες κ σωματοποιειται με τις γνωστες συνεπειες..

Junior Member
    Είχα αρχίσει και εγώ να αθλούμαι συστηματικά για ένα μήνα τον τελευταίο καιρό , τώρα όμως με τα tenormin με δυσκολεύει και το έχω παρατήσει γιατί μου φέρνουν αρκετή κόπωση και ατονία, αν απαλλαχτώ απο αυτά ίσως να ξανααρχίσω.Κατα διαστήματα παίζω μπάσκετ , το οποίο με βοήθαγε συνήθως και στο στρες , δηλαδή οταν έπαιζα και μετά για αρκετές ώρες ήμουν πολύ καλά από αποψη συμπτωμάτων.Πολλές φορές δεν ένιωθα καν έκτακτες.Σίγουρα ο αθλητισμός αποτελέι καλή λύση!
    Κάτι αξιοσημείωτο που θυμάμαι όσον αφορά το στρες , είναι ότι στα 20 μου όταν είχε δράσει πλέον κανονικά το φάρμακο ,έπαιρνα ακόμα βέβαια ένα lexotanil,θυμάμαι ότι υπήρξαν μέρες που ήμουνα καλά και σκεφτόμουνα ότι πριν 2 μήνες έιχα κάποιες αραιές έκτακτες (50 και λιγότερες τη μέρα) και αν και φοβόμουνα μήπως μου ξανάρθουν ,ήταν ανίκανο το σώμα μου να παράγει οποιαδήποτε μορφή στρες και ούτε έκτακτες είχα (καμία δηλαδή δεν ένιωθα) και γενικώς τίποτα άλλο.Το λέω αυτό σε αντιπαράθεση με το τώρα και με αυτό που λέμε με τη σωματοποίηση του άγχους,δηλαδή τώρα το μυαλό μου περιστρέφεται γύρω απο αυτά και προκαλούνται συμπτώματα σε έντονο βαθμό,τότε αν και ο φόβος υπήρχε δεν σωματοποιούνταν τ άγχος,δεν ξέρω τι είχε γίνει τότε ,είναι και περίεργοι οι μηχανισμοί του μυαλού,πάντως το καλοκαίρι παίρνωντας μόνο το dumyrox χωρίς αγχολυτικό, επειδή συνέβη κάτι σε συγγενικό μου πρόσωπο και ταλαιπωρηθήκαμε για 2 μήνες είχα ξανά έκτακτες , αρκετά αραιές βέβαια , δηλαδή δεν μπορούσε να με καλύψει και τελείως το φάρμακο,απλά τις έκανε ανεκτές και αραιές.

Senior Member
    Αυτο κ εγω δεν το εχω καταλαβει, πως γινεται καποιες φορες ενω εχουμε το φοβο κ το αγχος να σωματοποιειται κ καποιες φορες οχι...φυσικα παιζουν ρολο κ τα γεγονοτα αν προκυψει κατι στρεσογονοη δυσαρεστο επιδεινωνει την κατασταση αλλα κ αυτο δεν ειναι παντα στανταρ..δλδ μου χει τυχει να συμβει πχ κατι που λογικα κ δικαια θα πρεπε να με αγχωσει κ να αυξησει τα συμπτωματα κ δεν εγινε κατι τετοιο, ημουν apathetic χωρις να καταλαβω το γιατι...η επισης να γινει κατι φαινομενικο ασημαντο αλλα να με ταραξει...περιεργες οντως οι λειτουργιες του μυαλου κ μακαρι να μπορουσαμε να τις καταλαβουμε..

Αυτό με τον αθλητισμό έχετε δίκιο. Εγώ δυστυχώς ακόμα δε τα έχω καταφέρει να ξεκινήσω ν αθλούμαι,είχα κάποια έντονα επεισόδια τώρα τελευταία και φοβάμαι αρκετά. ίσως να ξεκινήσω λίγο-λίγο. Πριν μερικούς μήνες είχα πάει να παίξω μπάσκετ και χτύπαγε δυνατά η καρδιά μου και γρηγορά και είχα τρελαθεί από το φόβο μου...παρακάλαγα να τελειώσει το παιχνίδι!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by trelokotsos View Post
    Αυτό με τον αθλητισμό έχετε δίκιο. Εγώ δυστυχώς ακόμα δε τα έχω καταφέρει να ξεκινήσω ν αθλούμαι,είχα κάποια έντονα επεισόδια τώρα τελευταία και φοβάμαι αρκετά. ίσως να ξεκινήσω λίγο-λίγο. Πριν μερικούς μήνες είχα πάει να παίξω μπάσκετ και χτύπαγε δυνατά η καρδιά μου και γρηγορά και είχα τρελαθεί από το φόβο μου...παρακάλαγα να τελειώσει το παιχνίδι!!!
    ξεκίνα χαλαρά με κάποιο πιο ελαφρύ άθλημα...λίγο μπάσκετ,τζοκινγκ,κολύμβηση ...μην ξεκινήσεις κάνοντας kick-boxing ας πουμε!:)

Junior Member
    Quote Originally Posted by trelokotsos View Post
    Min ton fovasai ton athlitismo an dn exeis kapio provlima ygeias(xerw gw kardia i otidipote), to oti eniothes pio dinatous tous palmous sou kai grigorous einai apolyta fisiologiko , an eisai aproponitos kai paizeis kata diastimata exeis adinamia afxisis tou ogou palmwn ,sto lew apo ton eafto mou pou imouna agimnastos kai ekana kai ergometria, kai apo filous , diladi borei na paixeis basket kai 10 lepta kai na kourasteis kai na pas 180 sfixeis , tha epimineis kai tha sinithisei siga siga o organismos,min anisixeis,an thes pigaine kai se ena kardiologo gia na sou figei i idea an dn exeis paei,kai ksekina ipia pragmata opws eipe kai i lacrymosa oxi oti tha patheis kati me ta alla apla gia na min se agxonei i edoni kourasi..

Junior Member
    gia tis ektaktes simvouleftika kai enan 2o eidiko psixiatro , kai mou eipe oti isws einai kalitero na xekova apo to dumyrox ,kai na arxiza cipralex pou einai pio exeidikevmeno kai pio kainourio farmako , apo tin alli me to dumyrox to thema einai oti eixa dei veltiosi alla oxi apoliti diladi kata diastimata eniotha kapies disfories i eixa kapies enoxliseis(oxi kriseis panikou), alla fovamai na parw to cipralex einai i alitheia gt sto dumyrox dn eixa paratirisei oute idiaiteri miosi tis libido oute kapio allo simptoma , to neo farmako dn xerw pos tha to parei o organismos mou....
    kai akoma kai an to parw apofasi to mesodiastima stadiakis diakopis tou dumyrox kai lipsis tou cipralex me fovizei gia to endexomeno na blextoun afta ta 2 kai na kanoun kana serotoniko sindromo kai dn xerw apo pou na piastw...