Results 91 to 105 of 156
Thread: Περι ευθιξίας.....
-
21-04-2011, 18:22 #91
- 21-04-2011, 18:33 #92
και να συμπληρώσω, πως αποχώρησες από το φόρουμ ΟΧΙ επειδή σε έβρισε η πανικ, αλλα επειδή η νατσουρ και η γουιρντ δεν πήραν το μέρος σου...
Κάποια στιγμή που δεν θα βαριέμαι θα ψάξω για το σχετικό απόσπαμα......
21-04-2011, 21:09 #93
Remedy, είσαι το τελευταίο άτομο που θα ήθελα να ασχοληθώ...
Στο τέλος κι επειδή σε κάποια αποστροφή σου, πίστεψες πως με τα έπεα πτερόεντα που αμολάς ,εξυπηρετείς την ιστορία - να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί - θα με υποχρεώσεις στο τέλος να αναδημοσιεύσω το ποστ - διαμάντι, που όχι μόνο ποτέ δεν μετάνιωσες που έγραψες εις βάρος της nature και για το οποίο η καλή σου φίλη Θεοφανία , υπερθεματίζοντας παραδέχτηκε πως και λίγα ήταν τα όσα είπες τότε.. Τιμητική η θέση της φίλης σου, δεν βρίσκεις ?
Ποτέ δεν κατάλαβα πως μ' ένα τέτοιο ποστ , η διαχείριση έκλεισε τα μάτια και δεν σε απέβαλε διά παντός ....
Είναι μια μικρή απορία που ελπίζω κάποτε ο Νίκος να μου εξηγήσει....
Μην βιαστείς να με κρίνεις...
Δεν είμαι κακεντρεχής...
Προσπαθώ να καταδείξω την ποιότητα των συνομιλητών μου.
Δεν θα το κάνω προς το παρόν, να δημοσιεύσω το απαύγασμα της νεοελληνικής βρισιάς μιας και πιστεύω πως η πλειοψηφία αυτής της κοινότητας ακόμη κι έτσι, μπορεί και βγάζει τα συμπεράσματα της...
Για όσα μου καταμαρτυρείς :
Μα προφανώς κι έπεσε η μάσκα μου !
Φάνηκε το βδελυρό, κακόβουλο πρόσωπο μου, επιτέλους προς επίρρωση των προσδοκιών όσων γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν. Μα ήταν πασιφανής η θέληση μου να σαμποτάρω το φόρουμ, λέγοντας πως ο καθένας που έχει αποκλειστεί, διαγραφεί, αποχωρήσει από την κοινότητα και δεν θέλει ή δεν του επιτρέπεται από την διαχείριση να υπερασπιστεί τον εαυτό του , ΔΕΝ πρέπει να λιθοβολείται χωρίς να του αναγνωρίζεται το παραμικρό δικαίωμα να σηκώσει τα χέρια του βρε αδελφέ για ν'αποκρούσει τις πέτρες που του 'ρχονται...
Γι' αυτή μου τη θέση που ξεσήκωσε προσωπικές εμπάθειες , βρίσκομαι σήμερα κατηγορούμενος , λοιδωρούμενος, κι αισθάνομαι και λίγο χαζοχαρούμενος στα 50 μου, να υπερασπίζομαι αξίες που ο υπόλοιπος κόσμος όχι μόνο έχει ξεχάσει, αλλά απ' όσο φαίνεται διαγράψει εντελώς ...
Φυσικά, όσα και να πω, πάλι ελέφαντας θα είμαι....
Δεν βαριέσαι....Last edited by sabb; 21-04-2011 at 21:24.
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
21-04-2011, 21:15 #94
Δεν μου πεφτει λογος,δεν ξερω τι εχει παιχτει (χθες γραφτηκα) αλλα πολυ φαγωμαρα ρε παιδια...Μ.Πεμπτη ειναι..
Γαληνεψτε λιγο..11/12/2006
21-04-2011, 21:28 #95
εμάς δν μας φοβίζει καμιά γιορτή!
http://www.mazi.org.gr/
21-04-2011, 21:36 #96
οσο για την γκρινια σου περι υβρεων σαββ
δεν θελω να σε ταραξω, αλλα το "εισαι ηλιθια" δεν ειναι βαρυτερο του να αποκαλεις τον καθενα που δεν σου κανει τα κεφια, "κουτσομπολη , η εμπαθη που παραληρει σε ντελιριο και λυμαινεται το φορουμ".....και μαλιστα δινοντας μονος σου δικαιωμα να κανει ακριβως αυτα που στυλιτευει, στον εαυτο σου...
αν σοκαρεσαι απο τις λεξεις προς οσους τις αξιζουν, εγω σοκαρομαι περισσοτερο απο την υποκρισια.
για τα παραπονα σου προς την διαχειριση, δεν εχω να σου πω κατι.
η γκρινια σου εδω δεν απεδωσε οπως ειδες, ουτε η εμπρηστικη διαθεση σου βρηκε εδαφος...
δοκιμασε να συνεχισεις τις γκρινιες προς τα κει...τι να σου πω...
21-04-2011, 21:38 #97
21-04-2011, 22:14 #98
Απο οτι καταλαβα δλδ δεν ηταν αρνητικο αυτο το σχολιο του σαββ για κανενα απο τα 3 μελη που αναφερει και ειναι ανενεργα απο οσο γνωριζω:
Επισης, αφου στον ιδιο δε θα μπορουσα ποτε να μιλησω γιατι ο ιδιος ο σαββ ειπε οτι εχει αλαζονικη συμπεριφορα, και εγω σε πορτες κουφων εχω σταματησει πια να χτυπαω, στο φορουμ δε μπορω να μιλησω, τους αποντες δεν τους πιανουμε στο στομα μας αρνητικα ουτε σε πριβε συζητησεις; Γιατι και παλι δεν μπορουν να υπερασπιστουν τον εαυτο τους (το γνωστο επιχειρημα). Ή ειναι απλα επειδη βλεπει κοσμος στο φορουμ; Τι παραθυρακια εχει αυτος ο ηθικος κανονας; Στον ψυχολογο μου μπορω να μιλαω αρνητικα για αποντες;
Και αν δεν αρεσουν τα συναισθηματα μου και οι αποψεις μου ή ο τροπος που τις εκφραζω, δε μου αρεσουν και μενα οι πατερικες ηθικολογικες παρεμβασεις αφ υψηλου βωμου προερχομενες με κεραυνοβολισεις εκ δεξιων και αριστερων που με επιπληττουν και με μειωνουν. Και ειμαι και παρουσα και πληγωνομαι! Οι αποντες δεν παθαινουν τπτ!! :p Aμα ειμαι ανενεργο μελος, θαψτε με οσο θελετε!!!! :p
21-04-2011, 22:20 #99
ουφ βρε καρυ
ωρες -ωρες κολλας....
αφου το ειπαμε!
ο σαββ νομιμοποιειται να κανει ολα αυτα για τα οποια κραζει τους αλλους!!
παλι θα τα λεμε?????
21-04-2011, 22:22 #100
21-04-2011, 22:25 #101
Σορρυ βρε ρεμ, ειναι που δεν καλοκοιμηθηκα το βραδυ μαλλον! ;P
22-04-2011, 10:17 #102
Παρακολουθώ μέρες τα διαδραματιζόμενα σε τούτο το θρεντ. Και ήμουν αμφιθυμική για το αν θα έπαιρνα θέση, πρώτον γιατί φαινότανε
a priori το τι θα επακολουθούσε, από τον τίτλο του και μόνο και δεύτερον γιατί δεν έβρισκα αν και το έψαχνα, αν κάτι ουσιαστικό διαπραγματευόταν εδώ.
Ακόμη το ψάχνω.:P
Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω μια δυο παρατηρήσεις.
Ο κρίνος είχε παραδεχτεί πως ο τρόπος που διαχειριζόταν τη συμμετοχή του στο φόρουμ είχε δημιουργήσει θέμα ακόμη και στην προσωπική του σχέση (στο θρεντ που είχε ανοίξει τότε η liberchild με την οποία σχετιζόταν). Αυτό σημαίνει με απλά λόγια είχε γίνει τόσο σημαντικό γι αυτόν που τα όρια είχαν χαθεί ανάμεσα στο τι είναι ένα φόρουμ και για ποιον λόγο συμμετέχω σ'αυτό.
Το ίδιο συμπέρασμα είχα βγάλει κι εγώ απ' όλη την εμμονική δραστηριότητα και τους αλλεπάλληλους διαξιφισμούς με αρκετά μέλη.
Αυτή η φούσκα θα έφτανε κάποια στιγμή να σπάσει, με τα παρεπόμενά μίας τέτοιας ρήξης (αρνητικά και θετικά).
Όταν τα όρια χάνονται και η ιεράρχηση του τι είναι σημαντικό και τι όχι έχει έρθει τα πάνω κάτω, τότε υπάρχει ανάγκη για επαναξιολόγηση.
Δεύτερη παρατήρηση. Τόσο η liberchild όσο και η Όλγα, σχέσεις του Κρίνου, έχουν γράψει εδώ μέσα κατηγόριες και εξιδανικεύσεις για τον ίδιο.
Που σημαίνει. Σχέση προσωπική και συμμετοχή σε ένα φόρουμ συγχωνευμένες, διαδυκτιωμένες, η προσωπική μας ζωή υπεισέρχεται μέσα σε κάτι που δεν είναι προσωπική μας ζωή, δεν αφορά το φόρουμ, ούτε τα υπόλοιπα μέλη. Η συγχώνευση αυτή απορρόφησε και τον κρίνο αλλά και τις γυναίκες που σχετίζονταν-σχετίζονται με τον ίδιο. Αυτό κάτι μου λέει εμένα, δεν ξέρω σε ποιον άλλον λέει. Πως ο αγών του εναντίον μελών γίνεται αγών που μετατίθεται σε προσωπικό επίπεδο, θέματα του φόρουμ και συγκρούσεις αφήνονται να μεταφέρουν την έντασή τους στον τομέα του ιδιωτικού βίου. Και πως βρίσκω γκόμενα μέσω φόρουμ έχει και αγκαθάκια, όταν δεν ξέρω τον τρόπο να τα κρατάω χώρια τα εδώ μέσα και εκεί έξω.
Το σχόλιο για τον Κηπ, παρόλο που ξέρεις Σάββα πως εκτιμώ τις απόψεις και το ήθος σου, θεωρώ πως τον υποτιμά, καθώς παρουσιάζεται ένα θύμα των συνθηκών,
έρμαιο των επιρροών του, δίχως ξέχωρη κρίση και ικανότητα να απευθύνει λόγο καθαρό και πως έχει επίσης αλλάξει η ποιότητα της συμμετοχής του, που εγώ δεν το διακρίνω.
Την ίδια αντίληψη είχε εκφράσει και ο Κρίνος για τον Κηπ και πάλι άδικη γι αυτόν και υποτιμητική την θεώρησα. Χαίρει της εκτίμησής μου και πιστεύω ότι ο Κρίνος ήταν που πάλι, λόγω του ότι τον είχε γνωρίσει, είχε αυξημένες προσδοκίες από τον Κηπ, που κοίτα όμως, γίνονταν μοχλός για πιεστικές, εξαναγκαστικές τακτικές. Σε τέτοιες βάσεις, πού είναι η ελευθερία του άλλου??? Την χέζουμε προφανώς και δε μας νοιάζει η αυτονομία του.
Δε μπορεί να νοηθεί σχέση που σε πάει μπροστά δίχως ελευθερία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, την αντιμάχεσαι.
Τα σχόλια της Όλγας για Θεοφανία και Ρέμεντυ, ήταν επίσης της ίδιας υβριστικής κατηγορίας με το διαβόητο ποστ της Ρεμ προς νάτουρ, που δεν έχω διαβάσει, ούτε με νοιάζει να το κάνω. Γιατί? Γιατί έχει διαφορά το βρίζω γιατί με έπρηξες από το βρίζω γιατί η σχέση μου οριοθετεί ποιον θ' αγαπάω, ποιον θα μισώ και σε ποιον θα επιτίθεμαι από το πουθενά.
Δεν είναι πως συμφωνώ με ύβρεις, αλλά νομίζω πως και οι ύβρεις έχουν διαφορές στο κίνητρο που χρήζουν εξέτασης. Απ' όσο καταλαβαίνω, η Όλγα περνάει δύσκολα, τρώει πίεση και μεταφέρει την πίεση κι εδώ. Το παρελθόν του Κρίνου έχει γίνει και δικό της παρελθόν με τις Θεοφ και Ρεμ, πράγμα που δε θεωρώ απαύγασμα καθαρής κριτικής ικανότητας.
Στο σημείο που κάποιο μέλος έκρινε τον τρόπο γραφής του Σάββα, ας μείνουμε στο περιεχόμενο και όχι στο επουσιώδες, που στο κάτω κάτω είναι και αξιοζήλευτο.:)
Σε κάθε περίπτωση, για μένα το καίριο είναι να ρωτήσουμε τον εαυτό μας ξανά: για ποιον λόγο είσαι εδώ?
Και αν έχουμε κάπου χαθεί μέσα στα κανάλια του τεράστιου εγώ μας, που μας μπλέκει σε υπερασπίσεις του λες και θα χάσουμε κάτι το πολύ σημαντικό γι αυτό, ή μας δίνει σήμα πως θα εκμηδενιστούμε αν χάσουμε το κύρος μας, να επαναξιολογήσουμε, να κάνουμε τον εσωτερικό μας διάλογο και να επιστρέψουμε στη βασική αρχή. Είμαστε εδώ για να...?"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
22-04-2011, 14:25 #103
Καλή μου Ηρώ, όσο με αφορά, είμαι εδώ για να επικοινωνώ. Ισότιμα. Απαλλαγμένος από εμπάθειες, να λέω την άποψη μου.
Και προσπάθησα στο συγκεκριμένο θέμα να την πω, χωρίς να έχω την διάθεση να θίξω κανέναν, έχω αρκετά προβλήματα για να αποζητώ κι άλλα.
Να μιλήσω για το δικαίωμα στην υστεροφημία, όλων εκείνων που εκόντες άκοντες , δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους. Το θέμα προσωποποιήθηκε στον κρίνο , αλλά δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως το quote στην σχετική αποστροφή της carrie έγινε για να υπάρχει σημείο αναφοράς ως είθισται σ' ένα ζωντανό διάλογο και όχι για να καταδείξω πως η carrie είναι κουτσομπόλα. Αν αυτή την εντύπωση εισέπραξε η ίδια, την διαβεβαιώνω πως δεν είχα καμιά τέτοια πρόθεση. Οι απόψεις μου δεν αφορούν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, όσες ευκαιρίες είχα να επαναλάβω αυτή τη θέση, τις εξάντλησα και παρ' όλα αυτά δεν έγινα κατανοητός. Το τι αντιπροσώπευε ο κρίνο στο φόρουμ - καλή ή κακή συμμετοχή - δεν θέλω να την κρίνω.
Η ιδέα που έχω για τον κιπ συνολικά δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι ένας έξυπνος και καλοπροαίρετος άνθρωπος με σημαντική συμβολή στο φόρουμ .
Απλά η παρέμβαση του με εξέπληξε αρνητικά και διατηρώ πάντα - όσο κι αν διαφωνείς αγαπητή Ηρώ - την ιδέα, πως η συμμετοχή του καθένα πρέπει να κρίνεται σαν μια αυτόνομη παρουσία κι όχι εν είδει φατρίας, κλαν, κλίκας. Γι' αυτό ακριβώς και επαναλαμβάνω συνέχεια πως δεν υπερασπίζομαι τον κρίνο σαν πρόσωπο, αλλά σαν μια τέως συμμετοχή που σήμερα δεν δικαιούται να έχει πρόσβαση στο βήμα. Το ίδιο θα έλεγα αν η αναφορά γινόταν σε οποιονδήποτε άλλον διαγράφηκε ή απέχει οικειοθελώς. Δεν καταλαβαίνω πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι αυτό .
Απ' ότι αποδείχτηκε περίτρανα, πάρα πολύ....
ΥΓ Carrie στο ποστ σου όπου προσπαθείς να καταδείξεις την αντίφαση που πέφτω, όταν μιλώ για την εμμονή των nature και κρίνο , να υπερασπίζονται την αλαζονική συμπεριφορά του πανος12345, θα πρέπει να έχεις και την ικανότητα να αντιληφθείς πως το να εμμένει κάποιος στην άποψη του δεν είναι απαξιωτική αναφορά στο πρόσωπο του από κάποιον τρίτο, κι από την άλλη η πεποίθηση πως κάποιος φέρεται αλαζονικά, δεν ακυρώνει την συμμετοχή του στο φόρουμ αλλά καταδεικνύει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Υπήρχαν ποστ του συγκεκριμένου προσώπου με τα οποία συμφωνούσα κατά βάση, αν και δεν μου άρεζε ο τρόπος που διατύπωνε την άποψη του. Για το συγκεκριμένο θέμα που αναφέρομαι και όλοι όσοι παρακολουθούσαν τότε τη διαμάχη θα θυμούνται, η συμπεριφορά ήταν πράγματι αλαζονική - αλλά και σε μία τέτοια εκτίμηση προσωπική μου, μπορεί κανείς να καταλογίσει και σαν λάθος - ποτέ δεν είπα πως διεκδικώ το αλάθητο. Άλλος μπορεί να πιστεύει πως η συμπεριφορά του ήταν η ενδεδειγμένη....
Ποιος θα κρίνει τι είναι λάθος και τι σωστό ?
Μια συλλογική αντίδραση όπως συνέβη τότε, δικαιώνει την άποψη μου.
Αλλά μια μεμονωμένη διαρκής κόντρα μεταξύ δύο - τριών μελών όπως γινόταν μεταξύ κρίνο - θεοφανίας - ρέμεντι , δεν μπορεί να εκληφθεί σαν αντικειμενική εκτίμηση της προσφοράς κάποιων από αυτούς τους τρεις . Κι επειδή οι δύο τουλάχιστον από το τρίο, έχουν πρόσβαση στο βήμα αυτό, είπα να βγάλω στην επιφάνεια και το δικαίωμα του τρίτου που δεν είναι πια μαζί μας να μη λοιδωρείται χωρίς να μπορεί να διατυπώσει την παραμικρή άποψη.
Πόσο αντιδημοκρατική είναι μια τέτοια θέση που βάλλεται συνεχώς κι από παντού ?[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
22-04-2011, 14:31 #104
Ουτε εγω ακυρωσα τη συμμετοχη κανενος στο φορουμ και δεν θελησα να απαξιωσω την προσωπικοτητα κανενος οπως δεν εχεις βαρεθει να λες, προσπαθησα να χτυπησω καμπανακι στην ολγα, η οποια δεν ειναι καλα. Αυτο κανω εγω σε αυτο το φορουμ, προσπαθω να βοηθησω μελη, και το κανω με οποιο τροπο θεωρω σκοπιμο, αν κατι δεν ειναι σωστο υπαρχει η διαχειριση να αναλαβει δραση. Δεν την ειδα να επεμβαινει πουθενα. Δεν ειμαι εδω για να περναω το χρονο μου, να "επικοινωνω" και καλα, κανοντας κηρυγματα σε μελη που προσπαθουν να βοηθησουν, απλωνοντας γλωσσοδετες επιχειρηματα ανευ ουσιας και σημασιας για ενα φορουμ υποστηριξης. Κι αν χρεαιστει να "απαξιωσω" καποιον μηπως βοηθηθει καποιος αλλος θα το κανω. Τα ηθικα κηρυγματα σου δεν παιρνανε σε μενα σαββ.
22-04-2011, 14:33 #105
sabb, in principle φαίνεται να συμφωνούμε σε κάποια πράγματα (π.χ. να μην απαξιώνονται-προσβάλλονται μέλη), αλλά εδώ διαφωνώ με το περιεχόμενο του μηνύματός σου. Γιατί μοιάζει να λες πως δεν μπορούμε να κρίνουμε ως 'κακό' έναν απόντα (μπορούμε δηλαδή μόνο να τον χαρακτηρίζουμε 'καλό', κάτι σαν 'ο νεκρός δεδικαίωται'?) αλλά είναι ΟΚ να κρίνουμε τους παρόντες? Όντως δεν αντιλαμβάνονται όλοι τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, οπότε όπως σωστά λες ότι κάποιος που δεν είναι αρεστός στη Θεοφανία και τη Ρέμεντι δεν είναι κατ' ανάγκη αρνητικό στοιχείο στην κοινότητα, έτσι και το να μην είναι σε εσένα αρεστές οι προαναφερθείσες, δεν σημαίνει ότι 'λυμαίνονται' το φόρουμ.
Τώρα για τη δημοσιοποίηση προσωπικών συζητήσεων...σαφώς η συναίνεση όλων είναι εκ των ουκ άνευ. Αλλά επειδή σε άλλο μήνυμα ρώτησες 'πού το κακό', να ρωτήσω με τη σειρά μου 'πού το καλό'? Δηλαδή, τι εξυπηρετεί η δημόσια αναφορά σε κάτι τέτοιο? Δηλαδή αν γράψω εδώ στο φόρουμ 'ξέρεις nature, όταν συνάντησα τη ρέμεντι από κοντά είδα ότι είναι γλυκός άνθρωπος και δεν είπε ούτε μια κακή κουβέντα για σένα', δεν νομίζεις ότι αυτό επηρεάζει την περίφημη ευθυκρισία?