Results 406 to 420 of 515
Thread: παλεύοντας στα κύματα
-
26-04-2011, 21:01 #406
αχ καλη μου Θεοφανια, δεν το πα για σενα αυτο με τις ταμπελες.
εχω καταλαβει ποσο ανοιχτομυαλο ατομο εισαι.
ουτε για κανεναν αλλο εδω στο φορουμ συγκεκριμενα.
γενικοτερα μιλουσα επειδη πολλοι τρομαζουν και μονο στην ιδεα της ομοφυλοφυλιας.
δυστυχως εν ετει 2011 αποτελει ακομα ταμπου για πολλους.
το ξερω οτι με συμπαθεις και νομιζω πως και συ το ξερεις οτι σε συμπαθω και εκτιμω παρα πολυ
μολις με πηρε τηλεφωνο η γλυκια μου και μου ειπε "Ιωαννα μου,σε αποδεχομαι ανευ ορων".
αυτο το ανευ ορων δεν θα το εκμεταλευτω Θεοφανια μου.
δεν θα την διωξω απο τη ζωη μου.
και ναι θα παω παρακατω.
με την βοηθεια της.
με την αποδοχη της ανευ ορων.
σορρυ δεν μπορω να συνεχισω γιατι ειμαι πολυ συγκινημενη με αυτο το ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ που ακουσα πριν απο λιγο.
βικυ σε ευχαριστω
βικυ βοηθησε με
βικυ συγνωμη που σε αγαπησαLast edited by amelie74; 26-04-2011 at 21:14.
- 26-04-2011, 22:36 #407
αμελι
δεν μπορω να καταλαβω για ποιον λογο μπλεκεις την υποτιθεμενη αμφισεξουαλικοτητα σου η τις οποιεσδηποτε διαθεσεις κοινωνικοποιησης σου με την ψυχολογο σου.
δεν σου ειναι ξεκαθαρο οτι καθε τετοια νυξη θα διακινδυνευε την θεραπευτικη σας σχεση , οπως εχεις ηδη δει και απο το παρελθον σου?
δεν εχει να κανει με την στρειτ η μη σεξουαλικοτητα σου, ουτε με την απορριψη σου η μη απο καποιον/α υποψηφιο παρτενερ.
εχει ξεκαθαρα να κανει με το οτι η θεραπευτικη σχεση ειναι απαγορευτικη για τετοιου ειδους προοπτικες και το ξερεις καλα!
δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα ανακατευεις παλι.
26-04-2011, 22:56 #408
εγώ ως υπερβολές πάντως χαρακτηρίζω την συμπεριφορά (5 μνμ και καπάκι τηλέφωνο, ενώ βλέπεις ότι ο άλλος δεν απαντά) και όλα αυτά τα κεφαλαία κόκκινα γράμματα.
και είναι κρίμα που δεν προστατεύεις μια σχέση που όπως φαίνεται είναι σημαντική και σε βοηθάει (την ψυχοθεραπευτική σχέση εννοώ). δεν γίνεται να ερωτεύεσαι όποιον σου συμπεριφέρεται λίγο καλά!
27-04-2011, 02:51 #409
Αμελί,πάντως τα ερωτικά συναισθήματα που αισθάνθηκα κι εγώ με τον 1ο μου ψυχολόγο ήταν η αιτία να επιμένω σε γυναίκες ειδικούς στη συνέχεια (μετά από πάρα πολύ καιρό βέβαια, δε σταμάτησα εξαιτίας αυτού,απλά άλλαξα χώρο διαμονής)!
Βρε τι πάθαμε!έχουμε τον πόνο μας, έχουμε και τις 'παρενέργειες' λολ! Κ αυτό το λέω γιατί νομίζω πως σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό. Το είχα συζητήσει τότε, δε θυμάμαι ακριβώς τι ειπώθηκε, πάντως είχα καταλάβει πως αυτό το κοντινό ψυχικό,τα θετικά συναισθήματα που αναπτύσσονται και όλα τα συναφή είναι ικανά να δημιουργήσουν ερωτική έλξη (κάτι όμως που δεν θα ίσχυε αν δεν υπήρχε η θεραπευτική σχέση και απλά γνώριζες το συγκεκριμένο άτομο σε μια παρέα πχ)
Είναι και λίγο στο χέρι της πως θα το χειριστεί.
Επίσης συμφωνώ πολύ με τη Θεοφανία (δε μπορώ να σου δώσω ρεπ), πως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ακάλυπτες σεξουαλικές ανάγκες σου σε συνδυασμό με τα συναισθηματικά σου συν το αλκοολ.
Δε χρειάζεται πάντως να νιώθεις ενοχές για τα συναισθήματά σου, επεξεργάσου τα κ μόνη αλλά κυρίως κ μαζί με τη Βίκυ, όσο για τις ταμπέλες που είπες προσωπικά δεν το συζητάω καν!
27-04-2011, 06:40 #410
Amelie, το θέμα δεν είναι τι μπορεί ο καθένας να πιστεύει για τον δικό σου σεξουαλικό προσανατολισμό. Το ζήτημα είναι γιατί αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό εσύ για να τον εκφράσεις, να εκδηλώσεις αυτή σου την επιθυμία και να τhν εξερευνήσεις, πρέπει να είσαι μεθυσμένη και σε υπομανιακό mood(όπως έγραψες η ίδια στην προηγούμενη σελίδα).
Και μάλλον δεν είναι οι απαγορεύσεις της κοινωνίας που φωτίζονται εδώ τόσο, αλλά οι απαγορεύσεις οι δικές σου, η εσωτερίκευση κανόνων που σε κρατάνε δέσμιά τους.
Τη μία σου πλευρά, τη "νόμιμη", όπως θεωρείς και καθωσπρέπει την έχεις αποδεχτεί (την straight) , ενώ η άλλη μένει στη σκιά σαν αμαρτωλή και ντροπιαστική και δίχως την έγκριση της κενωνίας (άτιμη κενωνία μας τά'χεις κάνει ΝΑ ρε).
Και όπως και με το ποτό, το απαγορευμένο σε καλεί σαν μία σειρήνα, γίνεται ένας τρόπος acting out πιστεύω ενάντια στην καταπίεση που έχεις δεχτεί από το οικογενειακό περιβάλλον. Αν κάτσεις να το καλοσκεφτείς, έφυγαν οι γονείς μου και είναι ευκαιρία να γίνω κομμάτια είναι δείγμα εφηβικής συμπεριφοράς, έχει σημειολογία παλινδρόμησης σε αρεκτά νεότερες ηλικίες.
Το ποστ της Άρσι ήταν ψύχραιμο όπως πάντα και ζεστό ταυτόχρονα, (α ρε Άρσι ατομάρα) και πιστεύω πως το πιάνει με τρόπο που να μη σε κάνει να αισθάνεσαι ούτε απειλή, ούτε ηθικολογεί, και σε απομακρύνει ταυτόχρονα από να το δεις καταστροφολογικά, θέτοντάς σου ωστόσο την υπενθύμιση της γείωσης, μένοντας στις πραγματικές διαστάσεις του, σε κατεβάζει λίγο από το φαντασιακό επίπεδο στον ορίζοντα της πραγματικότητας.
*Πρέπει να μοιράσετε φήμη και αλλού πριν δώσετε στον/στην Άρσι ξανά
Απάντηση φακ γιου,λολ
Εχμ, τι λέγαμε, ναι, σίγουρα το πώς θα το διαχειριστεί η ψυχολόγος σου είναι θέμα εμπειρίας, αν είναι έμπειρη προφανώς θα έχει ξανασυναντήσει transference με ερωτικό περιεχόμενο στο παρελθόν. Και βρίσκω καλό το άνευ όρων, γιατί έτσι σου ανοίγει το δρόμο αυτά που βγαίνουν στον αφρό να μη βυθιστούν ξανά στη λήθη και να τα δουλέψεις στο ασφαλές και θεραπευτικό πλαίσιο ενός γραφείου και μίας τέτοιας σχέσης.
Για μένα η εκδήλωση αυτή δεν είναι αγάπη, αλλά επιθυμία, ίσως η σκιά της προς το παρόν, αλλά ευελπιστούμε στο μέλλον να διακρίνεις εσύ τα πώς και πότε και αν φυσικά θα περάσουν από σκιές και είδωλα σε σάρκες και αληθινά μοιράσματα.
Καλημέρα σου βρε!"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
27-04-2011, 10:46 #411
Αρση μου γλυκια,συμφωνω απολυτα πως δεν θα ενιωθα ολα αυτα αν την ειχα γνωρισει σε μια παρεα πχ.
(πραγμα που απο οτι καταλαβαινω εννουσαν τοσο η ρεμεντυ οσο και η κλερ παραπανω).
εξαλλου δεν ειναι καθολου τυχαιο πως αυτο το συναισθημα το εχω νιωσει ΜΟΝΟ με ψυχολογους και ψυχιατρους γυναικες.
ουτε ειναι τυχαιο,το γεγονος,οτι ενω ειχα στο παρελθον φιλες αντικειμενικα πολυ ωραιες δεν ενιωθα την παραμικρη ελξη.
απο την αλλη παλι αναρωτιεμαι γιατι να το νιωθω μονο με γυναικες ειδικους και οχι με αντρες?
(μια φορα το ενιωσα με εναν ψυχιατρο που ειχε πολυ τρυφερη ψυχη,αλλα οχι με την ιδια ενταση που το νιωθω τωρα).
βασικα για να στο αντιστρεψω,εσυ το ενιωσες αυτο με αντρα ψυχολογο και επελεξες στη συνεχεια γυναικες ειδικους.
μηπως θα επρεπε για τον ιδιο λογο να επιλεγω και γω αντρες ειδικους?
παντως απο την Βικυ δεν φευγω,γιατι περα απο την ελξη που νιωθω για κεινη,πιστευω πως εχω να παρω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σε ψυχοθεραπευτικο επιπεδο.
27-04-2011, 11:16 #412
Ηρω,
ναι εχω υποστει ΤΕΡΑΣΤΙΑ καταπιεση απο το γονεικο περιβαλλον.
παντως το γεγονος οτι βλεπω την Βικυ ερωτικα δεν νομιζω οτι εχει να κανει με το γεγονος οτι το απαγορευμενο με καλει σαν σειρηνα.
ξερω απειρα ατομα που εχουν υποστει και σωματικη βια και καταπιεση,χωρις να τους εχει βγει το λεσβιακο κομματι.
απο την αλλη παλι συμφωνω απολυτα μαζι σου,στο οτι λογω της καταπιεστικης,αυταρχικης και ακρως συντηρητικης γονεικης ανατροφης,δεν αποδεχομαι το μη-straight κομματι μου.
και να ταν το μονο κομματι μου το οποιο με κανει να νιωθω ενοχικα εξαιτιας της επιρροης που ασκουνε ακομα πανω καλα θα ηταν.
να σου δωσω ενα παραδειγμα.
εχω μια ακριβη ψηφιακη μηχανη την οποια δεν χρησιμοποιω καθολου και θελω να την πουλησω.
μολις τους το ειπα εκαναν σαν μενομενοι ταυροι και οι δυο επειδη ειναι δωρο απο μια ξαδερφη μου.
οσο κι αν τους εξηγησα οτι την ξαδερφη μου την αγαπω ουτως η αλλως,οσο και αν φωναξα,οσο κι αν χτυπηθηκα,δεν καταφερα να κοιμηθω το βραδυ λογω αυτων των εσωτερικευμενων κανονων που με κανουν να νιωθω αμαρτωλη.
ολων αυτων των εσωτερικευμενων κανονων που με κρατανε δεσμια.
ολων αυτων των εσωτερικευμενων κανονων που με κανουν,προκειμενου να "σπασω" τα δεσμα να αντιδρω σαν επαναστατημενη εφηβη.
ΔΕΝ ΣΠΑΝΕ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ.
ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΣΠΑΝΕ ΜΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΒΙΚΥ.
ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΡΟΧΟΠΕΔΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
καλημερα και απο μενα
27-04-2011, 13:31 #413
Αμελι σου ειπαν τοσα τα κοριτσια και θα πρεπει να τα λαβεις σοβαρα υπ οψιν σου.εκεινο που αισθανομαι εγω ειναι πως η ψυχολογος σου επειδη ειναι ικανη να εισχωρει στα βαθη της ψυχης σου προσπαθωντας να ξεδιπλωσει το κουβαρι της, αισθανεσαι την αναγκη να βρισκεσαι κοντα της γιατι σε ηρεμει, σε βοηθα.εκτος λοιπον απο καταρτισμενη επαγγελματιας εχει και μια ομορφη παρουσια.αυτο σε κανει να θελεις να βρισκεσαι περισσοτερο μαζι της γιατι νιωθεις γαληνη και ηρεμια κοντα της...και ισως αισθανεσαι ολα αυτα.
νομιζω οι περισσοτεροι τελειωνοντας μια συνεδρια εχουμε νιωσει οτι ειχαμε τοσα ακομη να πουμε, καθως θα θελαμε πολλες φορες να ειχαμε διπλα μας τον/την ψυχολογο μας σε δυσκολες στιγμες.
και η δικη μου συμβουλη ειναι να σταματησεις κατ΄αρχην να πινεις εστω και μια μπυρα για να μπορεις να κοντρολαρεις και να ξεκαθαριζεις μεσα σου τι αισθανεσαι και με ποιον.
πιστευω οτι εχεις μεγαλη αναγκη εναν ερωτικο συντροφο και αυτο σε κανει να γινεσαι παρορμητικη οσο αφορα τα αισθηματα σου.
ευχομαι να βρεις τον τροπο να διαχειριστεις ολα αυτα και τον δρομο που θα σε οδηγησει στην γαληνη της ψυχης σου.
27-04-2011, 14:45 #414
σε ευχαριστω θερμα τοσο για τις συμβουλες σου,οσο και για την ευχη σου Γιωτα μου.
Last edited by amelie74; 27-04-2011 at 17:52.
27-04-2011, 16:40 #415
Εγώ αμελί μου, δεν πιστεύω ότι αυτά που νιώθεις θα γίνουν τροχοπέδη για να σταματήσει η θεραπεία σου αλλά αφορμή να δουλευτεί κι αυτό το κομμάτι σου.Κι όταν λέω κομμάτι, εννοώ το παρορμητικό, η ανάγκη σου να σπάσεις τους εσωτερικούς κανόνες όπως είπες κι εσύ με αποτέλεσμα να βγαίνουν οι λεγόμενες 'συναισθηματικές εκρήξεις' βίαια όταν βρουν δίοδο. Και η απελευθέρωσή σου φυσικά απ'αυτούς τους κανόνες -μπάστακες λολ (τους ξέρω κι εγώ, είναι σπαστικοί δεν το συζητάμε!). Στο ερωτικό κομμάτι απέναντί της δε στέκομαι καθόλου, θεωρώ πως είναι κάτι που μπορεί να συμβεί (αυτό ήθελα να σου πω στο προηγούμενο),το θέμα είναι κατά πόσο 'αληθινό΄ είναι για σένα και τι ανάγκες σέρνει μαζί του.
Αυτό νομίζω θα το χειριστείτε.
Κι εγώ τότε το χειρίστηκα κ κατάλαβα διάφορα για μένα. Ο ειδικός ήταν έμπειρος, το συμβάν αυτό καθαυτό το πέρασε σαν απ'τα πιο φυσιολογικά να συμβούν.
Αλλά όταν μετά από χρόνια είχα ανάγκη ξανά και έπρεπε να απευθυνθώ κάπου στα 'τυφλά' προτίμησα γυναίκα να ξεμπερδεύω κι από πιθανά τέτοια μπλεξίματα(συν του ότι ένιωθα πιο άνετα με γυναίκες γενικότερα).
Πιστεύω πολύ στο χειρισμό της ψυχολόγου και για τη συγκεκριμένη φάση αλλά και για την τάση σου για εξάρτηση με τους θεραπευτές.
Στη βασική (την πιο μακροχρόνια κ καθοριστική) μου θεραπεία 3,5-4 χρόνια είχα μια ψυχολόγο που όλα αυτά τα χρόνια μου μιλούσε στον πλυθηντικό!!! χαχα στην αρχή νόμιζα πως καθόταν άλλος πίσω από μένα. Κρατούσε πολύ τα όρια, τα παρακρατούσε θα έλεγα. Δε για τηλέφωνο .. δεν έπαιζε. (καθένας βέβαια δουλεύει με τον τρόπο του αλλά πιστεύω πως ένας καλός θεραπευτής παίζει σημαντικό ρόλο και σ'αυτό το κομμάτι. Μα αφού είναι θέμα σου, μόνη σου θα το λύσεις? για βοήθεια δεν πας?)
Ξέρεις, λόγω συναισθηματικών αναγκών είχα κι εγώ πρόβλημα (ως ένα ποσοστό) εξάρτησης με τους ειδικούς.
Όμως, πλέον το έχω ξεκαθαρίσει εντελώς μέσα μου, πως ο ειδικός είναι ένα εργαλείο για να λύσω τα του εαυτού μου και είναι εντελώς out απ'τους ανθρώπους της ζωής μου.
Αλλά, καταλαβαίνω πολύ καλά πως δεν υπάρχει κανένα κουμπί να πεις 'χμμ έτσι θα νιώσω γι'αυτόν, έτσι για τον άλλον κοκ'.
Γι'αυτό πάμε σε ψυχολόγους, να μαθουμε να αναγνωρίζουμε, αποκωδικοποιούμε και χειριζόμαστε τα συναισθήματά μας.
Οπότε λόγος να σταματήσετε δεν υφίσταται αλλά είναι θέμα- σημαντικό κιόλας στο πλαίσιο της θεραπείας.
Άνοιξε το λοιπόν όσο μπορείς, ελεύθερα και χωρίς ενοχές και φόβους. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία δεις ένα σημαντικό θέμα σου.
27-04-2011, 16:55 #416
27-04-2011, 18:03 #417
Αρσι μου με βοηθησε για μια χιλιοστη φορα η απαντηση σου.
μου αρεσε επισης που δεν σταθηκες μονο στις σεξουαλικες ακαλυπτες αναγκες μου,αλλα κυριως στις συναισθηματικες.
οσο για τα ρεπ ποιντς αξιζετε ολοι σας εδω μεσα απειρα.
ο καθενας για διαφορετικους λογους.
κατσε λοιπον να στειλω στην Ηρω μας ρεπ ποιντς προκειμενου να σου δωσει και σενα με τη σειρα της.
εσενα για την ωρα σου στελνω ολη την αγαπη μου και απειρα φιλακια!!!
σ'ευχαριστω για ολα μεσα απο την ψυχη μου αρσουλα μου!!!
εισαι σπανιο παιδι!!!
28-04-2011, 01:29 #418
Χαίρομαι αν βοήθησα αμελί μου
Τι να πω. Ειλικρινά με κομπλάρεις με τα λόγια σου αλλά με χαροποιούν κιόλας! Σε ευχαριστώ.
Σου στέλνω κι εγώ την αγάπη μου και πολλά πολλά φιλιά γλυκά και ζουμερά.
Να'σαι πάντα καλά!
28-04-2011, 20:59 #419
πολλα πολλα φιλακια και απο μενα γλυκια μου.
τα λεμε λιαν συντομως και μεσω αλλων ιντερνετικων μεσων.Last edited by amelie74; 28-04-2011 at 23:22.
29-04-2011, 16:05 #420
λοιπον μολις γυρισα απο τη Βικυ.
τα εχει ακομα ολα της τα μαλλια μετα απο αυτα που της ειχα πει απο το τηλ.
στην αρχη μπηκα εχοντας τρομερη υπερενταση και ενοχες αλλα μετα απο αυτα που ειπαμε,βγηκα ηρεμη απο το γραφειο της.
της μετεφερα καποια σχολια που εγιναν απο εσας επι του θεματος.
συμφωνησε με την Θεοφανια,στο οτι το συσσωρευμενο "θελω σεξ" σε συνδυασμο με τις μπυρες,εγιναν ενας αχταρμας στο κεφαλι μου,με αποτελεσμα,να της πω αυτα που της ειπα.
επισης σταθηκε πολυ στην εκτιμηση της Αρσης,δλδ στο γεγονος οτι τα βαθυτερα αιτια που με κανουν να βλεπω τις γυναικες ειδικους ερωτικα,εχουν να κανουν με συναισθηματικες ελλειψεις απο τους γονεις και κυριως απο τη μητερα μου.
της ειπα και καποια αλλα πραγματα και καταληξαμε μαζι στο συμπερασμα οτι δεν ειμαι τελικα bisexual.
Αρση και Θεοφανια απο δω και στο εξης σας χρηζω ψυχολογους μου